cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
  • Hotel Blue Sea Puerto Resort, Teneryfa
1 / 17
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
26.11 - 01.12
już od 1279 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.06 - 05.06
już od 919 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Sea Puerto Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Blue Sea Puerto Resort
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Blue Sea Puerto Resort:
4.3 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Sea Puerto Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 listopada 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 czerwca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Blue Sea Puerto Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Przyjemny i popularny, położony w przepięknej scenerii tropikalnych ogrodów, z widokiem na północne wybrzeże wyspy. Panuje tu znakomita wakacyjna aura. Duży, ładnie zaaranżowany basen zaprasza do kąpieli, a piękne zachody słońca podziwiane w okolicy na długo zostają w pamięci.

POŁOŻENIE:

w północnej części wyspy, w turystycznej miejscowości PUERTO DE LA CRUZ z niezliczoną liczbą sklepów, restauracji i klubów; ok. 3,5 km od Loro Park; ok. 100 km od lotniska Reina Sofia; ok. 300 m od przystanku komunikacji lokalnej; bezpłatny bus hotelowy do centrum.

PLAŻA:

Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek z kamieniami, ok. 1,5 km od hotelu, bezpłatny bus hotelowy (kursujący od poniedziałku do piątku), zagospodarowana, parasole i leżaki płatne (ok. 11 EUR/dzień); Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2006 r., 390 pokoi, 6 pięter, 5 wind, 2 budynki - Canarife i Bonanza, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci; 2 bary (czynne sezonowo), punkt wymiany walut; 3 sale konferencyjne dla maks. 250 os., ogród i taras z leżakami i parasolami, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/10 min), serwis medyczny, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², praktycznie i gustownie urządzony, zakwaterowanie w części Canarife i Bonanza, klimatyzowany (w wyznaczonych przez hotel godzinach), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 6 EUR/dzień), sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokoje superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, ok. 90 m² i 60 m², brodzik dla dzieci, ok. 15 m², słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); basen kryty; obok hotelu ogólnodostępne boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, tenis stołowy, sauna; plac zabaw dla dzieci, miniklub Bee Club (4-12 lat), w ciągu dnia i wieczorem animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: kort tenisowy, bilard, łaźnia parowa, salon urody, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.00­-14.15), kolacja (18.00­-21.45) w formie bufetu; przekąski między posiłkami, ciasta, lody (11.00-19.00); nielimitowana ilość napojów chłodzących, ciepłych oraz lokalnych napojów alkoholowych (11.00­-23.30).

KONTAKT:

0034/922381200, www.blueseahotels.es

GRATIS:

Wi-Fi bus do centrum i na plażę


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Przyjemny, bardzo popularny wśród naszych Kientów, położony w przepięknej scenerii tropikalnych ogrodów, z widokiem na północne wybrzeże wyspy. Panuje tu znakomita wakacyjna aura. Duże, ładnie zaaranżowane baseny zapraszają do kąpieli, a piękne zachody słońca podziwiane w okolicy na długo zostają w pamięci.

POŁOŻENIE:

w północnej części wyspy, w turystycznej miejscowości PUERTO DE LA CRUZ z niezliczoną liczbą sklepów, restauracji i klubów, ok. 3,5 km od Loro Park; ok. 100 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu; bezpłatny bus hotelowy do centrum.

PLAŻA:

Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek z kamieniami, ok. 1,5 km od hotelu, dojazd bezpłatnym, hotelowym busem (od poniedziałku do piątku); Playa Jardin, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1973 r., odnowiony w 2006 r., zadbany, 390 pokoi, 6 pięter, 5 wind, 2 budynki - Canarife i Bonanza, duży i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci; 2 bary (czynne sezonowo), punkt wymiany walut; 3 sale konferencyjne dla maks. 250 os., ogród i taras z leżakami i parasolami, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², komfortowo i gustownie urządzony, zakwaterowanie w części Canarife i Bonanza, sezonowo klimatyzowany (w wyznaczonych przez hotel godzinach), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja, telefon, internet bezprzewodowy; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 32 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, ok. 90 m² i 60 m², brodzik, ok. 15 m², słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); basen kryty (czynny w sezonie zimowym); obok hotelu ogólnodostępne boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, tenis stołowy; siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub Bee Club (4-12 lat), w ciągu dnia i wieczorem animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: kort tenisowy, bilard, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, salon urody, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.30) serwowany w hotelu Interpalace (ok. 130 metrów od hotelu), kolacja (18.30-21.45) w formie bufetu w restauracji; przekąski między posiłkami, ciasta, lody w wyznaczonym miejscu (11.00-19.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.30-23.00).

KONTAKT:

0034/922381200, www.blueseahotels.es

GRATIS:

Wi-Fi bus do centrum i na plażę


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*  

Położenie

- Puerto de la Cruz, dzielnica hotelowa La Paz - w pobliżu: sklepy, bary - ok. 300 m od przystanku autobusowego - ok. 1,5  km od centrum - ok. 3,5 km od Loro Parku - ok. 90 km od lotniska Reina Sofia

Plaża

- publiczna, ciemny piasek z kamieniami, ok. 1,5 km od hotelu - bezpłatny bus hotelowy ( w dni powszednie) - brak serwisu plażowego

Pokoje

- ok. 27m2 - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja (sezonowo) - bezpłatny internet Wi-Fi - sejf (płatny) - TV-SAT, telefon - balkon/tarasSuperior - wyposażone podobnie jak pokój standardowy - przestronniejsze

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - basen  kryty (podgrzewany sezonowo) - leżaki i parasole przy basenie - boisko do piłki nożnej/siatkówki - pokój gier - wieczorne animacje Płatne - masaże, jacuzzi - bilard - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - animacje (sezonowo) - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach 10:30 - 23:00..

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 bary  

Dodatkowe informacje

- 390 pokoi, 2 budynki, 5-7 pięter - 5 wind - należy do sieci hotelowej Blue Sea - wypożyczalnia samochodów - bezpłatny bus hotelowy do centrum ( od poniedziałku do piątku) - bezpłatny internet Wi-Fi - www.blueseahotels.com

Bagaż

Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 180 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 385 PLN (wyloty do 05.05)/ 295 PLN (wyloty od 06.05 - 31.10) - 32 kg - 545 PLN (wyloty do 05.05)/ 436 PLN (wyloty od 06.05 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 110 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -225 PLN - 32 kg -335 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 370 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Atur

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

HISZPANIATFS

Hotel info

wśród bujnej zieleni tropikalnych ogrodów położony jest wakacyjny kompleks Blue Sea Puerto Resort. Otoczone roślinnością tarasy słoneczne z dużymi basenami to doskonałe miejsce relaksu. Dla bardziej aktywnych gości przygotowano zaplecze sportowe, a hotelowe animacje zachęcają do rozgrywek i umilają czas wypoczynku. Tradycyjnie urządzone pokoje oferują wygodne zakwaterowanie, a te usytuowane na wyższych piętrach gwarantują malowniczy widok na północne wybrzeże Teneryfy, wody oceanu lub wznoszący się nad wyspą wulkan Teide. Smakosze dobrej kuchni korzystać mogą z hotelowej restauracji, a w barach dostępne są orzeźwiające drinki. Atutem kompleksu jest również jego lokalizacja, niedaleko nabrzeża i w pobliżu licznych atrakcji i rozrywek oferowanych przez Puerto de la Cruz. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Puerto de la Cruz, ok. 500m od nabrzeża, turystyczna strefa miejscowości, w okolicy liczne bary, restauracje, butiki i kluby. Przystanek komunikacji lokalnej ok. 300m od hotelu, Loro Park ok 4 km. Lotnisko Reina Sofia ok. 90km.

Plaża

ok. 1,5 km od hotelu, piaszczysta - ciemny piasek z kamieniami. Publiczna, bezpłatna, w sezonie głównym leżaki i parasole za opłatą. Bezpłatny shuttle bus hotelowy do centrum i na plaże (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Hotel

390 pokoi, 6 pięter, 2 budynki - Canarife i Bonanza, przestronny hol powitalny, recepcja 24h, eleganckie lobby, windy, restauracja główna z show cooking, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, tarasy słoneczny i ogród, punkt wymiany walut, sala konferencyjna, płatny punkt internetowy, w pobliżu płatne miejsca parkingowe. Uwaga: w zależności od sezonu i ilości turystów obiekt tworzy wspólnie kompleks z sąsiednim obiektem tej samej sieci hotelowej Blue Sea Interpalace.

Pokój

funkcjonalnie wyposażony, klimatyzacja (sezonowo), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak zmniejszać komfort zakwaterowania. Pokój 1-os. na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

dwa baseny zewnętrzne, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Basen kryty (sezon zimowy), fitness, tenis stołowy. Płatne: bilard, kort tenisowy, sauna, łaźnia turecka, masaż. Cykliczne animacje i wieczory z muzyką. Oferta dziennych i nocnych rozrywek kurortu.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- all inclusive soft

All inclusive soft

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / limitowane wino i woda do obiadu i kolacji

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Rezydent lokalny język angielski. W zależności od sezonu lunch serwowany jest w sąsiednim hotelu Blue Sea Interpalace oddalonym ok. 50m od kompleksu.

Nasza opinia

popularny, wakacyjny kompleks znanej hiszpańskiej sieci hotelowej. Przestronny teren rekreacyjny, dobry serwis i dogodna lokalizacja w pobliżu licznych atrakcji kurortu. Dodatkowym atutem jest bezpłatny shuttle bus na plażę.

201002Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - EasyJet (kod lotu EZY) - bagaż podręczny o max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) bagaż rejestrowany o max wadze do 15kg przewożony w luku bagażowym lub 2) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

  • Położenie w spokojnej lokalizacji, a zarazem blisko centrum Puerto de la Cruz 
  • Hotelowy transfer na plażę
  • Komfortowe pokoje z klimatyzacją
  • Wypielęgnowany, tropikalny ogród z dużym, ładnym basenem
  • Smaczna kuchnia 

Lokalizacja

w Puerto de la Cruz, ok. 100 km od lotniska, ok. 4 km od Loro Parku, w pobliżu centrum miasta.

Wyposażenie

liczba pokoi: 390, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 1, bary: 2, recepcja 24h, ogród, taras słoneczny, wymiana walut, centrum konferencyjne, kącik internetowy (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), wypożyczalnia samochodów (płatna), bar przy basenie, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

2 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja (w wyznaczonych godzinach), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, sejf (płatny), telewizja, telefon, taras/balkon Typ pokoju -

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

Playa Martianez, ok. 1,5 km od hotelu, publiczna, ciemny piasek z kamieniami, bezpłatny transfer hotelowy (od poniedziałku do piątku), zagospodarowana, parasole i leżaki płatne; Playa Jardin, ok. 3 km od hotelu, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, parasole i leżaki płatne.

Sport i fitness

siłownia, SPA (płatne): sauna, jacuzzi, łaźnia turecka), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), masaże (płatne), tenis ziemny, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy.

Rozrywka

animacje dla dorosłych.

Dla dzieci

plac zabaw, mini klub, krzesełka w restauracji, łóżeczko dziecięce, dzienne animacje

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.30), lunch (12.00 ­- 14.15), kolację (18.00 ­- 21.45) w formie bufetu; przekąski między posiłkami głównymi, ciasta, lody (11.00 - 19.00); lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe 11.00­ - 23.30.

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer shuttle bus lotnisko-hotel-lotnisko.

W cenie bagaż podręczny:

lot Easyjet (EJU): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 56 x 45 x 25 cm;

lot Wizz Air (W6): 1 sztuka bagażu podręcznęgo max. wymiary 40x30x20 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 23 cm 250 zł/szt./2 strony;

lot Ryanair (FR): 1 sztuka bagażu podręcznego  o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;


W cenie bagaż podręczny i bagaż rejestrowany:

lot Enter Air (ENT): 1 szt. bagażu podręcznego 5 kg/os + 1 szt. bagażu rejestrowanego 20 kg/os

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

EASYJET:

- bagaż rejestrowany 23kg 450 zł/2 strony;  

RYANAIR:

- bagaż rejestrowany 20kg 400 zł/2 strony;  

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 20 cm/

350 zł/2 strony;

 

WIZZAIR:
- bagaż rejestrowany 20kg 700 zł/2 strony;

- bagaż rejestrowany 10 kg o max. wym. 55 cm x 40 cm x 23 cm/

250 zł/2 strony;

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim przez cały rok (kontakt telefoniczny, spotkanie informacyjne na życzenie).


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Logos Tour

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KRAJ

HISZPANIA

OPIS

HISZPANIA Hiszpania oferuje łagodny klimat, ciekawą kulturę, piękną przyrodę, oryginalną i smaczną kuchnię. Pobyty w sezonie jesiennym 2014 będzą realizowane w okresie od września do końca października w następujących regionach - Costa Brava, Costa del Sol, Majorka, a od listopada 2014 do końca marca 2015 na Wyspach Kanaryjskich - Fuerteventurze. Program jest skierowany do wszystkich chętnych bez żadnych limitów wiekowych. Uczestnikom zapewnia się transport, mieszkają w 4-gwiazdkowych hotelach, korzystają z całodziennego wyżywienia. Wyspy Kanaryjskie, zwane Wyspami Szczęśliwymi

Archipelag wysp położony jest u północno-zachodnich wybrzeży Afryki i należy do Hiszpanii. Największe z wysp to

Teneryfa, Gran Canaria, Fuerteventura i Lanzarote. Są wymarzonym miejscem wypoczynku. Temperatury oscylują od 22 C w zimie do maksymalnie 30 C latem. Delikatny klimat doskonale regeneruje organizm, łagodzi stres i odczuwanie różnych dolegliwości. Wyspy oferują wspaniałe plaże, niespotykane wulkaniczne krajobrazy, subtropikalną florę bogatą w gatunki endemiczne, gościnność mieszkańców, unikatowy folklor. Warto pamiętać też o zakupach (strefa wolnocłowa). Najpopularniejsze pamiątki z wysp to perfumy, wyroby z aloesu i â


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa/Puerto de la Cruz

Opis

Ten luksusowy ośrodek dysponujący kilkoma odkrytymi basenami oferuje zakwaterowanie w eleganckich pokojach z widokiem na morze lub góry. Hotel zapewnia Gościom szereg atrakcji, takich jak tenis, koszykówka czy zajęcia dla dzieci. W hotelowym spa znajduje się kryty basen, sauna oraz wanna z hydromasażem. Goście mogą tu również korzystać z szerokiej oferty masaży i zabiegów kosmetycznych. Klimatyzowane pokoje kompleksu Blue Sea Hotel Puerto Resort dysponują podłogami pokrytymi wykładziną i balkonem z widokiem na morze, góry lub basen. Są one wyposażone w telewizję satelitarną oraz minibar. W hotelu serwowane jest śniadanie i kolacja w formie bufetu, obejmujące potrawy kuchni międzynarodowej. Goście znajdą tu również bar przekąskowy oraz usytuowany przy basenie bar z grillem. Kompleks Blue Sea Hotel znajduje się w odległości zaledwie 1,5 km od subtropikalnego parku wodnego Lagos Martíanez i 5,5 km od miejscowości Orotava. Park Narodowy Teide oddalony jest od hotelu o 40 km, zaś do lotniska Tenerife Norte można dojechać samochodem w 20 minut.

Zameldowanie

od 12:00

Wymeldowanie

do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


POŁOŻENIE

w turystycznej miejscowości Puerto de la Cruz z niezliczoną liczbą sklepów, restauracji i klubów. Ok. 3,5 km od Loro Park. ok. 100 km od lotniska Reina Sofia. Ok. 300 m od przystanku komunikacji lokalnej.

PLAŻA

Playa Martianez, publiczna, ciemny piasek z kamieniami, ok. 1,5 km od hotelu, bezpłatny bus hotelowy (kursujący od poniedziałku do piątku). Playa Jardin, publiczna, piaszczysta ok. 3 km od hotelu. Parasole i leżaki na plażach płatne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hoteli Canarife i Bonanza obecnie należących do międzynarodowej sieci hotelowej Bluesea. Zbudowany w 1973 roku, wyremontowany w 2006 roku, składa się z dwóch budynków (5-piętrowy i 7-piętrowy).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, windy, restauracja, bar przy basenie. Za opłatą pralnia, wypożyczalnia samochodów i parking.

INTERNET

Bezpłatny internet bezprzewodowy.

KONFERENCJE/INCENTIVE

3 sale konferencyjne przygotowane dla grup do 250 os.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny, leżaki i parasole, taras do opalania, ręczniki za kaucją, basen kryty dostępny w sezonie zimowym, hotelowe dzienne i wieczorne programy animacyjne. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, salon urody, masaże.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-11lat, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Klimatyzowane pokoje wyposażone w łazienki (suszarki do włosów), TV, odpłatny sejf, telefon oraz balkon.

WYŻYWIENIE

BB: śniadania w formie bufetu. HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive: śniadania 07.30-10.30, obiady 12.00-14.30 i kolacje 19.00-21.00 w formie bufetu, przekąski w barze przy basenie. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.30-23.00.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.blueseahotels.com

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest z rezydentem anglojęzycznym lub bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm) EasyJet: jedną sztukę bagażu wliczając torebki i laptopy o wymiarach nie przekraczających 56x45x25 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki). CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu EasyJet: 15kg - ok. 300 zł; 23kg - ok. 350 zł LOT: 23 kg - ok 300 zł Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair: 10kg/20kg  Easyjet: 15kg LOT: 23 kg (Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm)

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

COVID-19

HOTELE - Aktualnie obowiazujace srodki majace na celu zapobieganie rozprzestrzenianiu sie wirusa COVID-19. Aktualizacja z dnia 03.08.2020 r. Rząd hiszpański przyjął nowy dekret dotyczący obostrzeń, na mocy którego spotkania grupowe na Balearach zostaną ograniczone. Wszelkie spotkania lub imprezy odbywające się w przestrzeniach użytku publicznego (w tym w parkach, plażach, promenadach plażowych itp.) będą ograniczone do grup maksymalnie trzydziestoosobowych na zewnątrz i piętnastoosobowych w pomieszczeniach zamkniętych. Podczas spotkań grupowych należy nadal przestrzegać wszystkich norm dotyczących dystansu społecznego. Aktulizacja z dnia 13.07.2020 r. Od 13.07.2020 władze Balearów wprowadziły używanie maseczek na twarzy jako element obowiązkowy w przestrzeni publicznej, nawet jeśli jest zachowany dystans społeczny. Obowiązek ten dotyczy wszystkich od 6-go roku życia. Dotyczy to przestrzeni publicznej na zewnątrz, jak również w miejscach zamkniętych tj. supermarkety, hotele itp. Przepis ten nie dotyczy osób z problemami oddechowymi, które uniemożliwiają noszenie maseczki, osób przebywających na plaży, czy basenie, podczas konsumpcji w restauracjach, jak również podczas uprawiania sportu.  Wszyscy pasazerowie przybywajacy do Hiszpanii droga powietrzna lub morska musza przejsc kontrole zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te moga obejmowac pomiar temperatury, kontrole dokumentacji i kontrole wizualna stanu pasazera.   Kontrola temperatury bedzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podroznych z goraczka. Jako granice wykrywalnosci ustala sie temperature rowna lub wieksza niz 37,5 oC. Pomiar temperatury musi odbywac sie za pomoca bezdotykowych termometrow lub kamer termograficznych. Dane osobowe i obrazy zarejestrowane przez kamery termowizyjne nie beda przechowywane, a prywatnosc pasazerow musi byc zagwarantowana przez cały czas. Firmy zeglugowe, pod nadzorem Sanidad Exterior (dot. zdrowia osob z zagranicy), moga mierzyc temperature pasazerow w podrozach miedzynarodowych przed ich przybyciem do hiszpanskiego portu, zgodnie z postanowieniami niniejszego rozdziału.   W odniesieniu do kontroli dokumentow, wszyscy pasazerowie pochodzacy z dowolnego lotniska lub portu znajdujacego sie poza terytorium Hiszpanii musza wypełnic formularz dotyczacy zdrowia publicznego, ktorego tresc stanowi załacznik I do niniejszej rezolucji. Proces wypełniania formularza bedzie odbywał sie droga elektroniczna, w taki sposob, ze wszystkie osoby, ktore planuja podroz do Hiszpanii, musza go wypełnic przed rozpoczeciem podrozy przez adres internetowy: www.spth.gob.es lub za pomoca bezpłatnej aplikacji HISZPANIA TRAVEL HEALTH-SpTH Ważne!   FORMULARZE W WERSJI PAPIEROWEJ BĘDĄ AKCEPTOWANE W WYJĄTKOWYCH SYTUACJACH.    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku. Instytut ds. Jakosci w Turystyce Hiszpanii w Ministerstwie Przemysłu Handlu i Turystyki zarzadziło wprowadzenie szeregu norm sanitarnych, ktore zaczynaja obowiazywac wraz z otwarciem hoteli. Ich głownym załozeniem jest zapewnienie bezpieczenstwa sanitarnego gosciom poprzez zachowanie pomiedzy personelem a goscmi oraz miedzy samymi goscmi dystansu społecznego, zwiekszenie czestotliwosci dezynfekcji przedmiotow najczesciej dotykanych jak blaty, krany, klamki, uchwyty, krany, umywalki, lady, drzwi, windy, klucze, karty do pokoi, przyciski do spłuczki, telefony, suszarki, karty menu, wieszaki, minibary itd. oraz takiego przeorganizowania pracy, by zachowac maksymalne bezpieczenstwo podczas rejestracji, posiłkow, wypoczynku oraz w strefach wspolnych. Ponizej bardziej szczegołowa lista podjetych działan.1. Higiena personelu hotelowego - zmiana ubrania po przyjsciu do pracy na słuzbowy uniform, ktory ma byc prany po kazdym dniu, w temperaturze powyzej 60 stopni C. - personel bez kontaktu fizycznego miedzy soba - oddzielny personel oddelegowany do sprzatania pokoi i oddzielny do sprzatania pozostałych powierzchni. Wozki ze sprzetem do sprzatania dezynfekowane po kazdej zmianie. - praca personelu w maseczkach ochronnych i w rekawiczkach, zmiana rekawiczek za kazdym razem po zakonczeniu pracy w pokoju. - codzienna rejestracja i kontrola wszystkich czynnosci dezynfekcyjnych2. Informacja dla gosci - zaznaczenie miejsc dla gosci podczas rejestracji w recepcji, podobnie przy wejsciu do restauracji (dla zachowania dystansu). - informacja na plakatach przynajmniej w jednym obcym jezyku.3. Recepcja - ograniczenie liczby osob przebywajacych jednorazowo w recepcji - zainstalowanie ekranow ochronnych oddzielajacych recepcje (łatwych w czyszczeniu i dezynfekcji) - personel w obowiazkowych maseczkach ochronnych - dostepny płyn do dezynfekcji rak - jednorazowe długopisy lub mozliwosc ich dezynfekcji - płatnosc karta lub w inny elektroniczny sposob - dezynfekcja lady recepcyjnej przynajmniej raz dziennie, po kazdej zmianie personelu - deponowanie kart do pokojow / kluczy w specjalnym pojemniku z płynem dezynfekcyjnym - dezynfekcja lady, sprzetu w recepcji, klawiatury, telefonu itd. oraz sprzetu w kasie po kazdej zmianie personelu - w drzwiach wejsciowych do hotelu specjalny dywanik nasaczony srodkiem dezynfekcyjnym - zaniesienie bagazu do pokoju przez personel hotelowy tylko w rekawiczkach jednorazowych lub dezynfekcja uchwytow i raczek sciereczkami dezynfekujacymi - zabronione odprowadzanie na parking samochodow klientow przez personel hotelowy4. Kawiarnia /Restauracja - eliminacja ze stołow elementow wspolnych takich jak cukiernice, solniczki, pojemniki z pieprzem, przyprawy, oliwa, elementy dekoracji - przy bufecie ekran ochronny - w wypadku room serwisu personel w maseczkach ochronnych i rekawiczkach jednorazowych (z zachowaniem dystansu) - tace myte w wysokiej temperaturze w zmywarkach5. Pokoje hotelowe - zredukowanie liczby tekstyliow w pokojach jak dywany, serwety, dekoracje - w pokoju tylko jeden kosz na odpadki i smiecie, z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym, jedynie w łazience. - zapasowe koce i poduszki w szafie specjalnie zabezpieczone, - suszarka do włosow dezynfekowana włacznie z filtrem po opuszczeniu przez goscia pokoju, - dezynfekcja wieszakow - dezynfekcja minibarow, - ograniczenie usługi prasowania - przy zmianie poscieli i recznikow, te bez kontaktu z podłoga, zapakowane bezposrednio do workow plastikowych, pranie w temperaturze powyzej 60 stopni C. - dezynfekcja scian, podłog, sufitu, okien, luster, mebli, sprzetu stanowiacego wyposazenie - czesta wymiana filtrow6. Jadalnia, strefa wypoczynkowa - monitorowanie zachowywania dystansu społecznego - zwiekszenie liczby turnusow na posiłki - ograniczenie liczby krzeseł, by wymusic dystans społeczny - zawieszenie plakatow informacyjnych przypominajacych o myciu rak przed i po nacisnieciu przyciskow w automatach sprzedajacych napoje czy ekspresach kawowych7. Strefy wspolne - przestrzeganie dystansowania - zapewnienie w tych strefach srodkow do dezynfekcji rak - w łazienkach wspolnych suszarki do rak lub reczniki papierowe, sprzatanie i dezynfekcja min 6 razy dziennie - kosze na smieci z pokrywa i podwojnym workiem plastikowym - wszelkie pomieszczenia, sale konferencyjne, sale fitness wietrzone dwa razy dziennie8. Sale fitness - limit osob - w przypadku zajec grupowych, zachowanie odstepow, oznaczenie na podłodze miejsc na uczestnikow, by uniknac bliskosci czy kontaktu - w przypadku korzystania ze sprzetu uzywanie recznikow, dezynfekcja sprzetu po kazdym uzytkowniku9. Windy - ograniczenie liczby uzytkownikow, korzystanie z maseczek ochronnych10. Baseny i Spa - wprowadzone beda normy na podstawie wynikow badan naukowych dotyczacych zachowania sie wirusa w wodzie w basenach krytych oraz pod gołym niebem11. Strefy dla dzieci - przy wejsciu na teren mycie lub dezynfekcja rak - regularna dezynfekcja urzadzen i zabawe

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

TENERYFA - REZYDENT

Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea Puerto Resort to hotel usytuowany w północnej części wyspy, w miejscowości Puerto de la Cruz ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na bliską odległość od Loro Parku, zaplecze rekreacyjno sportowe oraz animacje. Jest to także bardzo dobra propozycja dla osób pragnących odkrywać piękne zakątki Teneryfy,

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w tropikalnym ogrodzie w kurorcie Puerto de la Cruz, tylko 3,5 km od Loro Parku, około 1,5 km od ciemnej plaży Playa Martinez (bezpłatny bus hotelowy)
  • 2 duże baseny, brodzik, mini club, ładne pokoje
  • animacje dla dorosłych i dzieci, wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Opis hotelu

Ten przyjazny rodzinie hotel znajduje się w popularnej, wypoczynkowej okolicy miejscowości Puerto de la Cruz na Teneryfie, oferuje wspaniałe widoki na Dolinę Orotavy, szczyt Teide i Ocean Atlantycki. Do wulkanu Teide, najwyższej góry Hiszpanii, można dojechać samochodem w 45 minut. Lotniska Tenerife Norte i Reina Sofía, znajdują się odpowiednio około 25 i 100 kilometrów od hotelu. Hotel ma 390 pokoi, całodobową recepcję, kantor wymiany walut, bezprzewodowe połączenie z Internetem, salę konferencyjną, 2 baseny na świeżym powietrzu, basen dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, mini club, restaurację, bar, SPA i centrum odnowy biologicznej, centrum fitness oraz obiekty sportowe.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Opis hotelu Blue Sea Puerto Resort według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Blue Sea Puerto Resort jest hotelem o kategorii 4* zbudowanym w 1973 roku, odnowionym w 2006 roku. Ten popularny i zadbany hotel położony jest w rozrywkowej miejscowości Puerto de La Cruz z mnóstwem sklepów, barów, dyskotek. W zasięgu spaceru jest znany i lubiany Loro Park ok 3 km, lotnisko oddalone jest o ok 100 km. Do publicznej plaży Playa Martianez kursuje bezpłatny bus hotelowy, serwis plażowy jest tam za opłatą ok 11 euro/komplet za dzień, znajduje się ona 1,5 km od hotelu z ciemnym piaskiem miejscami kamienista, jest jeszcze plaża oddalona o 3km piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Z hotelu rozpościerają się piękne widoki na wybrzeże wyspy o spektakularnych zachodach słońca.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, 5 wind, restaurację międzynarodową, wi fi w lobby bezpłatne, kawiarenka internetowa płatna ok 1 euro/10 minut, 3 sale konferencyjne, parking, pralnia, wypożyczalnia samochodów, bar hotelowy, bar przy basenie, ogród, taras, kantor, fryzjer, kawiarnia, ręczniki na plaży i basenie za kaucją.

Pokoje:

Hotel Blue Sea Puerto Resort dysponuje 390 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w 6 piętrowych budynkach Canarife i Bonanza . Wyróżniamy pokoje: standardowe z możliwością 1 dostawki dla max 3 osób o powierzchni ok 27 m kw, wyposażone w łazienkę z wc, wanna/prysznic, suszarka, telefon, sejf – za opłatą 3 euro/dzień, klimatyzację, taras lub balkon, wi fi  i mini bar za opłatą.
Pokoje superior: przestronne i eleganckie. 2 osobowe z możliwością 2 dostawek o metrażu ok 32 m kw, wyposażone jak pokoje standardowe.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie all inclusive:
Serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w barach między posiłkami, ciasto,lody, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-24:00.

Sport i rozrywka:

Hotel oferuje szeroką ofertę, na jego terenie znajdują się 2 zewnętrzne baseny ze słodką wodą, basen wewnętrzny, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, ręczniki za depozytem, animacje, yacuzzi, sauna, tenis stołowy, boisko do koszykówki, siatkówki, piłki nożnej, za opłata są: spa, bilard, masaże, kort tenisowy, łaźnia.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać ze specjalnego dla nich brodziku, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, animacje z grami i zabawami, wysokie krzesła w restauracji, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Blue Sea Puerto Resort
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Blue Sea Puerto Resort

4.1
polecam

Skromny hotel wchodzący w skład kompleksu Blue Sea. Przyjemny, zadbany, widać że troszeczkę zniszczony, ale czysty i nie można się do niczego przyczepić. Jedzenie smaczne, prawie codziennie to samo, ale było na tyle dobre że można było to jeść bez końca. Okolica piękna, miasto pełne atrakcji, szczególnie polecam wycieczkę do Loro Parku, jak również autobusowe wycieczki po okolicy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
polecam

Byliśmy w hotelu Blue Sea Puerto Resort z dwójką naszych pociech - mają super pokoje rodzinne: przestronne, ładnie urządzone. A poza tym wszędzie czyściutko. Nie ma do czego się przyczepić. Na pewno wrócimy na Teneryfę i do Puerto De La Cruz! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6
4.3
polecam

Hotasa Puerto Resort posiada 4* i raczej na nie zasługuję. W skład resortu wchodzą 3 hotele dość sporej wielkości, z każdej części można korzystać, chodzić na basen i jeść posiłki w każdym....chociąż i tak w każdym podają to samo do jedzenia (smaczne posiłki) , Pokój mieliśmy naprawdę ogromny, czysty, z dużym balkonem to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, wystrój raczej "babciowy" kapy i zasłonki w kwiatki, ale nie przeszkadzało mi to w ogóle a widok piękny n całe Puerto de la Cruz. Północ Teneryfy jest bardzo zielona i klimatyczna. To naprawdę świetny wyjazd

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Blue Sea Puerto Resort - możliwości zakwaterowania:

standard economy dormitory standard balcony
Standard DBL
Standard
standard offer superior
Economy Standard Balcony
Economy Standard Balcony or Terrace
standard superior balcony or terrace
Single Standard
Single Standard Balcony or Terrace
Standard Balcony or Terrace
standard superior balcony
standard superior
Single Use Standard Balcony or Terrace
Single Use Standard Balcony
Offer Standard Balcony or Terrace
Double Standard Balcony
Double Standard Balcony or Terrace
Pokój jednoosobowy
Pok. 2 os.+1 dost.
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.+2 dost.
Pok. superior 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. 1 os.

Blue Sea Puerto Resort - Możliwości wyżywienia:


Blue Sea Puerto Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Blue Sea Puerto Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00