cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
  • Hotel Be Live La Nina, Teneryfa
1 / 18
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
03.12 - 10.12
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.12 - 10.12
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Be Live La Nina
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Be Live La Nina
star 5

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Be Live La Nina:
4.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Be Live La Nina:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 grudnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 grudnia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
  • wi fi gratis

Hotel Be Live La Nina w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum Costa Adeje
  • w południowej części wyspy
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum Costa Adeje
  • w południowej części wyspy
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 300 m od plaży
  • piaszczysta
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf: za opłatą
  • strefa tylko dla dorosłych: 16+
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • garaż: za opłatą
  • sale konferencyjne: 3

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

226

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, podgrzewany
  • jacuzzi: za opłatą, kryte, w strefie spa 
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, podgrzewany, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • podgrzewacz do butelek: w cenie
    • zestaw do przewijania
    • łóżeczko dla dzieci: w cenie
    • miniklub: 4-12 lat, codziennie 10:30 - 16:30, w cenie
    • animacje dla dzieci: codziennie
    • pokój gier i zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • squash
    Płatne
    • strefa spa
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Adults Club DZM2
    • 2 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • pokój dla dorosłych: 16+
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • stacja dokująca do i-Poda
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 35 m2
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • lodówka
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • odtwarzacz płyt CD
    • stacja dokująca do i-Poda
    • konsola PlayStation Sony: w cenie
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na miasto
    • ostatni całkowity remont w 2017 r.
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad lub kolacja: obiad: w formie bufetu, kolacja: w formie bufetu, a la carte
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: bufet
  • restauracja specjalistyczna: a la carte

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby: codziennie 18:30 - 00:00, w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie: codziennie 10:30 - 20:00, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Atrakcyjnie położony, w centrum modnego kurortu, niedaleko pięknej mariny z luksusowymi jachtami, blisko sklepów, barów i restauracji, jest idealnym miejscem dla lubiących wakacyjne klimaty i dobrą zabawę w hiszpańskim wydaniu. Egzotyczne, ciemne, wulkaniczne plaże są tylko parę kroków od hotelu, ich czysty czarny piasek pięknie połyskuje w słońcu, zapraszając do wypoczynku. Hotel jest dobrze wyposażony w urządzenia sportowe, ma ładne baseny i przyjemne spa z krytym basenem.

    POŁOŻENIE:

    w COSTA ADEJE, ok. 20 m od najbliższych sklepów i barów, ok. 500 m od portu jachtowego Puerto Colon; ok. 20 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    PLAŻA:

    La Pinta, publiczna, piaszczysta - ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień); Fanabe, publiczna, piaszczysta - czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, zejście schodami, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, nowoczesny, zbudowany w 2003 r., regularnie odnawiany, 226 pokoi, 1 budynek o rozbudowanej architekturze, 10 pięter, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Teide - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: Drago w lobby i La Choza przy basenie; sklepiki; sala konferencyjna dla 350 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w holu; VIP Lounge: dostęp do bezprzewodowego internetu, codzienna międzynarodowa prasa, przekąski i ekskluzywne napoje (wstęp tylko dla gości pokoi superior Adults Club); za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/15 min), room-service (ok. 6 EUR/usługa), fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², zadbany i elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień, ok. 20 EUR/tydz.), sejf (ok. 18 EUR/tydz., kaucja 11 EUR), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (niektóre francuskie) lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    superior Adults Club:

    2-os., ok. 22 m², tylko dla dorosłych, z widokiem na ocean, odnowiony, elegancki i nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: stacja dokująca dla iPod, zestaw do kawy/herbaty, menu pościelowe, minibar z powitalnym zestawem, wstęp do VIP Lounge; pokój superior Adults Club za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny przedzielone mostkiem: nieregularny kształt, słodka woda, ok. 285 m² i 120 m², gł. 1,4-1,8 m i ok. 1,5 m, kaskada, 1 sezonowo podgrzewany, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 33 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, wymiana ok. 1 EUR); tenis stołowy, squash z wypożyczalnią sprzętu, siłownia; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-7 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, okazjonalnie muzyka na żywo, wieczorne występy; centrum Spa Kin Ha (wstęp od 14 lat): za opłatą: basen kryty, hydromasaż, jacuzzi, sauna, bilard, piłkarzyki, masaże i zabiegi kosmetyczne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), późne śniadanie (10.30-13.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze La Choza (13.00 -18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze La Choza (10.30-23.00) i w restauracji Teide do posiłków głównych; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/922717090, www.belivehotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

    Opis oferty:

    Atrakcyjnie położony w centrum modnego kurortu, niedaleko pięknej mariny z luksusowymi jachtami, blisko sklepów, barów i restauracji, jest idealnym miejscem dla lubiących wakacyjne klimaty i dobrą zabawę w hiszpańskim wydaniu. Egzotyczne, ciemne, wulkaniczne plaże są tylko parę kroków od hotelu, ich czysty czarny piasek pięknie połyskuje w słońcu, zapraszając do wypoczynku. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek i doskonała baza wypadowa do zwiedzania atrakcji wyspy. Nowoczesny i elegancki dizajn, wysmakowane wnętrza oraz niezawodna obsługa spełnią oczekiwania najbardziej wymagających Gości!

    POŁOŻENIE:

    w COSTA ADEJE, ok. 20 m od sklepów i barów, ok. 500 m od portu jachtowego Puerto Colon; ok. 20 km od lotniska Reina Sofia; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    PLAŻA:

    La Pinta, publiczna, piaszczysta - ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 10 EUR/dzień); Fanabe, publiczna, piaszczysta - czarny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 500 m od hotelu, zejście schodami, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, nowoczesny, zbudowany w 2003 r., całkowicie odnowiony w 2017 r., 226 pokoi, 1 budynek o rozbudowanej architekturze, 10 pięter, 6 wind, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Teide - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, dieta bezglutenowa i bezlaktozowa, restauracja á la carte (nieczynna w sezonie LATO 2020 oraz ZIMA 20/21) - kuchnia międzynarodowa, dania z grilla, bary: Drago w lobby i La Choza przy basenie; sklepiki; sala konferencyjna dla 570 osób, taras z widokiem na basen, taras słoneczny na 8. piętrze hotelu (tylko dla gości pokoi superior Adults Club), bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; VIP Lounge: dostęp do bezprzewodowego internetu, codzienna międzynarodowa prasa, przekąski i ekskluzywne napoje (wstęp tylko dla gości pokoi superior Adults Club); za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/15 min.), room-service (ok. 6 EUR/usługa), fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), odnowiony, ok. 20 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf (ok. 18 EUR/tydz., kaucja: ok. 11 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

    superior Adults Club:

    2-os., ok. 20 m², tylko dla dorosłych, odnowiony, elegancki i nowoczesny, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: widok na morze, stacja dokująca dla iPoda, zestaw do kawy/herbaty, menu poduszkowe, szlafrok oraz kapcie, minibar z powitalnym zestawem (uzupełnienie płatne), wstęp do VIP Lounge i na taras na 8. piętrze hotelu z łóżkami balijskimi oraz minibarem; późny check out - w miarę dostępności, 3 razy na tydzień kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); pokój superior Adults Club za dopłatą;

    rodzinny:

    dla maks. 4-os., (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 33 m², odnowiony, elegancki, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: Play Station, szlafrok i kapcie, zestaw do kawy/herbaty, minibar z powitalnym zestawem (uzupełnienie płatne), 3 razy na tydzień kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny przedzielone mostkiem: nieregularny kształt, słodka woda, ok. 285 m² i 120 m², gł. 1,4-1,8 m i ok. 1,5 m, kaskada, 1 sezonowo podgrzewany, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 33 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, wymiana ok. 1 EUR); tenis stołowy, squash z wypożyczalnią sprzętu, siłownia; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-7 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, okazjonalnie muzyka na żywo, wieczorne występy; za opłatą: bilard, piłkarzyki, masaże, zabiegi na twarz i ciało; centrum spa (bezpłatny jednorazowy wstęp do 2 dni od momentu zakwaterowania - tylko w ramach min. tygodniowego pobytu): basen kryty, hydromasaż, jacuzzi, sauna.

    ALL INCLUSIVE PREMIUM:

    LATO 2020, ZIMA 20/21:śniadanie (7.30-10.30), późne śniadanie (10.30-13.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze La Choza (13.00-18.30); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i importowane napoje alkoholowe w barach (10.00-23.45) oraz w restauracji głównej do posiłków; wymagane noszenie opasek all inclusive.LATO 2021:śniadanie (7.30-10.30), późne śniadanie (10.30-13.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze La Choza (13.00-18.30); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i importowane napoje alkoholowe w barach (10.00-23.45) oraz w restauracji głównej do posiłków; 2 razy na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); dla gości pokoi superior Adults Club i rodzinny - 3 kolacje w restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive. 

    KONTAKT:

    0034/922717090, www.belivehotels.com 

    GRATIS:

    Wi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel znajduje się w centrum Costa Adeje. Bezpośrednio przy hotelu szeroki wybór sklepów, barów i restauracji oraz klubów. Do lotniska Reina Sofia ok. 20 km.
    Plaża:

    Do niewielkiej, zatokowej, piaszczystej plaży La Pinta, (ciemny piasek, łagodne zejście do wody), ok. 100 m, do większej plaży Fanabe ok. 300 m. Leżaki i parasole płatne (ok. 12eur/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, windy, restauracja bufetowa i a'la carte, 2 bary (przy lobby i basenie), 3 baseny (w tym 1 dla dzieci, 2 podgrzewane w sezonie zimowym), taras słoneczny z leżakami i parasolami, mini club, plac zabaw. Płatne: pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking. Hotel zapewnia ręczniki kąpielowe gratis (depozyt płatny ok. 10Eur). Hotel nie akceptuje zwierząt.
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadkolacje w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). Istnieje możliwość dopłaty do All inclusive: śniadania (07:30-10:30), obiady (13:00-15:00) i obiadokolacja (19:00-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Możliwość skorzystania z 2 bezpłatnych kolacji a'la carte (przy 7 dniach pobytu - konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w barach od 10:00 do 24:00. W dobrym tonie są długie spodnie u Panów i zakryte ramiona. Dostępne dania dla alergików po uprzednim zgłoszeniu.
    Program sportowy i animacyjny:

    Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych np. mini disco, water polo, konkursy, zabawy, wieczorne show, okazjonalnie muzyka na żywo. Bezpłatnie: tenis stołowy, łucznictwo, siłownia, squash (możliwy depozyt). Dodatkowo płatne: Spa (jacuzzi, wewnętrzny podgrzewany basen z hydromasażem, sauna, masaże, pedicure, manicure), bilard.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.belivehotels.com
    Naszym zdaniem:

    Z pewnością komfortowe i ładne pokoje oraz fantastyczna lokalizacja przy klimatycznej, niewielkiej plaży z lokalnymi restauracjami i małym portem jachtowym, a w pobliżu dużo barów i sklepów. Świetne miejsce zarówno na rodzinny wypoczynek, jak i wakacje w gronie znajomych.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    TENERYFA

    Wycieczki lokalne i atrakcje

    Teneryfa w pigułce
    To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt (CENA NIE OBEJMUJE BILETU WSTĘPU DO LORO PARQUE - OS DOROSŁA 35 EURO, DZIECKO 25 EURO) CENA: ok. 39 EUR/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
    Wulcan Teide Masca - bus
    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
    Skarby Północy
    Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
    Katamaran
    3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 41 EUR/os dorosła, ok. 20,5 Eur/dziecko do 11 lat.
    La Gomera - BUS
    Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy CENA: ok. 85 EUR/os dorosła, ok. 43 Eur/dziecko do 11 lat.
    Teide Masca Jeep Safari

    Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. -wycieczka jeepami CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat.
    Podstawowe nurkowanie ze sprzętem
    Nurkowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa, której spróbować może każdy.Nie trzeba umieć pływać aby spróbować takiej przygody!! To sposób aby przenieść się w zupełnie inny,podwodny świat, gdzie nauczymy się podwodnego "języka migowego". Jeżeli marzysz o przełamaniu barier pomiędzy dwoma całkiem innymi światami to wyzwanie dla Ciebie. Pod okiem polskich wykwalifikowanych instruktorów zobaczysz co skrywają wody Ocenu Atlatyckiego! CENA: ok. 65 EUR/os.
    Siam Park + Loro Park
    LORO PARK - jest mieszanką ogrodu zoologicznego i botanicznego. Tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny. Pokazy z udziałem delfinów, papug i lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można obejrzeć jeden z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy w Puerto de la Cruz.
    SIAM PARK -
    Tajlandia w miniaturze dla Amatorów wodnego szaleństwa: największy tematyczny park wodny w Hiszpanii składający się z ponad 25 różnych budynków, kilkunastu zjeżdżalni - w tym największa na wysokości 28 m - Tower of Power.
    * Cena nie zawiera dojazdu do i z Loro Parku/Siam Parku. CENA: ok. 64 EUR/os dorosła, ok. 43,5 Eur/dziecko do 11 lat.

    Dla aktywnych

    Trekking
    Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
    Windsurfing i kitesurfing
    Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
    Przyroda

    Playa del Duque - Costa Adeje
    Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
    Relaks

    Nocne życie w Las Veronicas
    Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
    Kuchnia

    La Caleta - mekka smakoszy
    W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    TENERYFA - informacje ogólne
    Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
    W regionie
    Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
    Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
    Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
    Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
    Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
    1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
    2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
    3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
    4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
    Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
    Ważne!

    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
    Uwaga:
    Na pokładzie samolotów linii lotniczej Panorama, jest bezwzględny obowiązek używania podczas trwania całego lotu, maseczek chirurgicznych lub ochronnych o odpowiedniej specyfikacji (akceptowalne są tylko maseczki typu FFP2 i FFP3).
    Pasażerowie nie posiadający wskazanych maseczek ochronnych oraz korzystający z przyłbic ochronnych nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.
    Ponadto wymagana jest zmiana maseczki co 4 h w trakcie trwania lotu. W przypadku kiedy lot trwa dłużej, należy zaopatrzyć się w odpowiednią ilość maseczek ochronnych.
    Dotyczy tras:
    Katowice - Teneryfa - Katowice
    Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
    Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
    Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
    Wizy

    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza PLF i posiadania kodu QR przed przylotem do Hiszpanii Przypominamy, że w ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią.
    1. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
    2. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką. Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.
    3. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
    4. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą najwcześniej na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego: www.spth.gob.es lub bezpłatnej aplikacji SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
    Uwaga: formularz jest imienny i w przypadku osób dorosłych każda osoba jest zobowiązania posiadać własny formularz. W przypadku osób nieletnich (poniżej 18 roku życia) uwzględnia się je w formularzu osoby dorosłej, z którą podróżują.
    Ważne!

    Od 01 sierpnia wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
    Uwaga:
    Na pokładzie samolotów linii lotniczej Panorama, jest bezwzględny obowiązek używania podczas trwania całego lotu, maseczek chirurgicznych lub ochronnych o odpowiedniej specyfikacji (akceptowalne są tylko maseczki typu FFP2 i FFP3).
    Pasażerowie nie posiadający wskazanych maseczek ochronnych oraz korzystający z przyłbic ochronnych nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.
    Ponadto wymagana jest zmiana maseczki co 4 h w trakcie trwania lotu. W przypadku kiedy lot trwa dłużej, należy zaopatrzyć się w odpowiednią ilość maseczek ochronnych.
    Dotyczy tras:
    Katowice - Teneryfa - Katowice
    Wszyscy pasażerowie muszą nosić maseczki i utrzymywać dystans społeczny.
    Jednocześnie informujemy, że aby wejść na lotnisko należy okazać potwierdzenie rezerwacji lub biletu. Prosimy wszystkich Klientów o posiadanie wydrukowanej umowy z biurem Rainbow, potwierdzającej wylot danego dnia.
    Przypominamy również o obowiązku wypełnienia deklaracji zdrowotnej (do pobrania z Travelli lub do odbioru w naszym stanowisku odpraw).
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria lokalna:

    4*

    Data otwarcia:

    2003r.

    Położenie :

    Costa Adeje. 20 km od lotniska South Reina Sofia.

    Plaża :

    piaszczysta plaża La Pinta oddalona o kilka metrż;w od hotelu, leżaki i materace bezpłatnie.

    W Hotelu:

    jeden 10-cio piętrowy budynek. Lobby z barem, bar, fryzjer i Restauracja, tarasy do opalania, 2 baseny z wodą słodką oddzielone mostkiem (1 podgrzewany), sala konferencyjna, możliwość wypożyczenia sejfu, pralnia, WI-FI w lobby.

    Pokoje :

    W budynku głż;wnym 226 pokoi; klimatyzacja, telefon, dostęp do Internetu - płatny, TV, sejf (płatny), minibar (płatny), łazienka, suszarka, balkon. Pokoje standardowe mogą pomieścić maks. 3 osoby, dostępne rż;wnież pokoje standardowe z widokiem na morze. Pokoje juionr suite są większe, posiadają wannę z hydromasażem i widok na morze, mogą pomieścić maks. 4 osoby.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne:

    animacje , squash, tenis stołowy (kaucja), siłownia, bilard.

    Płatne:

    Fitness, jacuzzi, sauna, masaż, SPA.

    Dla dzieci:

    brodzik, mini klub (4-12 lat), specjalne menu, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie :

    All Inclusive
    Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski.
    Napoje zawarte: lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe w wybranych barach między 11:00 a 23:00.

    Tel./Fax.:

    00 34 922717090


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Hiszpania/Teneryfa

    Położenie

    - Costa Adeje - ok. 100 m od plaży - ok. 20 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole płatne

    Pokoje

    Standardowy - ok. 20 m2, klimatyzacja - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - telefon, TV-SAT - sejf (płatny), mini bar (płatny) - Internet wi-fi (płatny) - balkon/taras, część pokoi z widokiem na ocean

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny (w tym jeden podgrzewany w zależności od pogody) - taras słoneczny, leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją - programy animacyjne - tenis stołowy, siłownia Płatne - bilard, piłkarzy ki, squash - sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne firmy - centrum SPA - sauna, jacuzzi, basen kryty, masaże i zabiegi

    Dla dzieci

    - mini klub, mini disco - brodzik, plac zabaw - specjalne menu dla dzieci

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne bezpłatnie w godz. 10:30 - 24:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - internet wi-fi na terenie całego hotelu (płatny) - kawiarenka internetowa (płatna)

    Bagaż

    Warszawa Modlin, Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 340zł (od 01 06 2015 - 30 09 2015), 200zł/osobę (od 01 10 2015 - 31 10 2015) - 20 kg - 430zł (od 01 06 2015 - 30 09 2015), 290zł/osobę (od 01 10 2015 - 31 10 2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Tenerife

    Strefa

    Family, Active

    Dzieci

    - 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    Costa Adeje - centrum ok. 500 m w pobliżu port jachtowy Puerto Colon Siam Park - ok. 3 km Los Christianos - ok. 5 km lotnisko- ok. 20 km

    Plaża

    ok. 200 m od hotelu, publiczna, piaszczysta (ciemny piasek) plaża La Pinta, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki płatne ok. 10 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol, ok. 300 m od hotelu, pokryta wulkanicznym, ciemnym piaskiem Playa Fanabe, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne ok. 8 EUR/komplet - 2 leżaki i parasol

    Hotel

    czterogwiazdkowy, nowoczesny i elegancki, zbudowany w 2003 r., regularnie odnawiany, należy do grupy hotelowej Be Live Hotels, składa się z 10-piętrowego budynku z 6 windami, posiada 226 komfortowo urządzonych pokoi

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, taras słoneczny, pralnia, mini market, centrum konferencyjne, czytelnia, salon kosmetyczny, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, przechowalnia bagażu, podziemny parking (dodatkowo płatny), udogodnienia dla niepełnosprawnych

    Internet

    bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (płatny ok. 1 EUR/10 min)

    Pokoje

    2-os., z możliwością 1 dostawki, eleganckie i funkcjonalnie urządzone, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 18 EUR/tydzień + 10 EUR/kaucja), lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras

    Restauracje i bary

    restauracja główna bar Choza przy basenie / pool bar bar Drago / lobby bar

    Wyżywienie

    All inclusive

    Rozrywka

    2 baseny ze słodką wodą (podgrzewane sezonowo), leżaki i parasole przy basenie gratis, aerobic, water polo, siłownia, tenis stołowy, animacje dzienne i wieczorne, wieczorne show, muzyka na żywo

    Płatne

    centrum spa Kin Ha (basen kryty, jacuzzi, masaże, zabiegi odnowy biologicznej), tenis ziemny, bilard, squash, sporty wodne na plaży (żeglarstwo, skutery wodne, windsurfing, nurkowanie), w odległości 3,5 km pole golfowe

    Dla dzieci

    brodzik (podgrzewany sezonowo), mini klub Daisy (4-7 lat), plac zabaw, animacje dzienne, mini disco, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat (na zamówienie), wysokie krzesełka w restauracji

    Program All Inclusive

    07.30-10.30 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu z daniami kuchni śródziemnomorskiej i lokalnej w głównej restauracji, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe piwo, wino białe, wino czerwone 19.00-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w głównej restauracji, show cooking, dania kuchni śródziemnomorskiej, hiszpańskiej, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata,soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe piwo, wino białe, wino czerwone 10.30-13.00 przekąski typu ciasta, ciasteczka, kanapki, tosty serwowane w barze Chozo przy basenie/ pool bar 15.30-18.00 przekąski typu ciasta, ciasteczka, kanapki, tosty serwowane w pool barze 10.30-24.00 lokalne napoje orzeźwiające typu fanta, coca-cola, sprite soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), woda mineralna gazowana i niegazowana, kawa esperesso, cortado, americano, kawa z mlekiem, kawa bezkofeinowa, cappuccino, czekolada, herbata, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino czerwone, białe, sangria i hiszpański szampan, oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w pool bar Chozo leżaki i parasole przy basenie animacje dzienne i wieczorne mini klub dla dzieci 4-7 lat

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Amex, Debit cards, Diners, Eurocard, Mastercard, Visa

    Strona www hotelu

    www.belivehotels.com

    Nasza ocena

    Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

    Atuty

    - rewelacyjne położenie - znakomite All Inclusive - centrum spa z krytym basenem - w pobliżu pole golfowe

    Gomera Bus

    Wycieczka do przepięknych, malowniczych wąwozów przecinających wyspę La Gomera. W programie zwiedzanie pełnego magii Parku Narodowego Garajonay, który poprzez piękno lasów wawrzynowych i wrzosowych, będących największymi tego typu lasami na świecie, został wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Podczas wycieczki można spróbować miejscowej kuchni i poznać tajniki języka gwizdanego. Transport z Teneryfy odbywa się promem, objazd wyspy realizowany jest autokarem. Lunch wliczony w cenę. Cena ok. 69 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 35 EUR/os.

    Katamaran Must Cat

    Ta wyjątkowa propozycja skierowana jest do miłośników morza, żeglarstwa, pasjonatów podwodnej przyrody i poszukiwaczy przygód. Rejs luksusowym katamaranem Must Cat to ekscytująca wyprawa w poszukiwaniu delfinów i waleni w ich naturalnym środowisku. Ponadto zapewniona jest możliwość zażycia kąpieli w krystalicznie czystym oceanie w jednej z zacisznych i malowniczych zatoczek. Podczas całego rejsu oferowane są napoje chłodzące, wino, piwo i smaczne kanapki. Cena ok. 45 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 23 EUR/os.

    Loro Parque

    To prawdziwy raj dla miłośników egzotycznych zwierząt i tropikalnych ogrodów. W tym ogromnym parku (135 tys. m2) kilka razy dziennie organizowane są przedstawienia z udziałem lwów morskich, delfinów, papug oraz cieszące się największą popularnością pokazy orek. Olbrzymią atrakcją parku jest także Katandra Treetops, gdzie można obserwować ptaki w ich naturalnym środowisku. Miłośnicy flory mogą podziwiać niezwykły ogród z rzadkimi gatunkami orchidei. Na terenie kompleksu znajduje się również plac zabaw dla dzieci ("Kinderlandia"), targ gambijski, stacja z pisklętami papug, muzeum papug oraz wiele restauracji. Cena ok. 33 EUR/os. dorośli/dzieci ok. 22 EUR/os.

    Siam Park

    Jest to największy tematyczny park wodny w Europie, łączący egzotyczne tajemnice starożytnego królestwa Syjamu (obecnie Tajlandii) z podnoszącą poziom adrenaliny przygodą. Na dzieci i dorosłych czekają m.in. Pałac Fal (fale dochodzące do 3 m), "Tower of Power", czyli gigantyczna wieża, z której odbywa się kilkusekundowy ekstremalny zjazd , Wąż z dżungli, Olbrzym i Wulkan i wiele innych niesamowitych miejsc. Dzieciom spodoba się z pewnością "Zagubione Miasto", gdzie znajduje się strefa nawet dla 2-3 letnich dzieci. Cudowna biała plaża i egzotyczna roślinność stanowią doskonałe miejsce na chwilę odpoczynku pomiędzy kolejnymi wodnymi szaleństwami. Po dniu pełnym wrażeń dobrze jest usiąść w tajskiej restauracji i spróbować pysznego orientalnego jedzenia. Cena ok. 33 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 22 EUR/os.

    Teide i Masca

    Wycieczka do Parku Narodowego Teide, wpisanego na listę UNESCO oraz będącego jedną z największych atrakcji turystycznych Teneryfy oraz całego Archipelagu Wysp Kanaryjskich. W parku znajduje się, będący pod ochroną wulkaniczny szczyt Pico del Teide (3718 m n.p.m.) oraz kaldera Las Canadas. Park przypomina krajobraz księżycowy, pokryty licznymi formacjami skalnymi oraz zastygłą lawą. Dla chętnych wjazd kolejką linową na wysokość 3555 m n.p.m. (25 EUR w obie strony). Dalsza część wycieczki to odwiedzenie dawnej wioski pirackiej Masca, atrakcyjnej ze względu na swoje niezwykłe położenie (305 m poniżej stromego urwiska). Łańcuchem zygzaków odbywa się wjazd na wysoki grzbiet, z którego wąska droga prowadzi do regiony Teno. Cena ok. 49 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 25 EUR/os.

    Wulkan Teide

    Wulkanolodzy twierdzą, że w nowym tysiącleciu wulkan Teide, święta góra Guanczów, przemówi ponownie, właśnie dlatego warto ją odwiedzić. Egzotyczny i miejscami "księżycowy" krajobraz Pico del Teide zachwyca swym niepowtarzalnym pięknem. Góra rzuca najdłuższy na świecie cień, a jej wierzchołek widoczny jest z każdego miejsca Teneryfy. Rozległy teren Parku Narodowego zadziwia kolorami wulkanicznych skał i ilością kraterów. Wyprawa wiedzie niemal na sam szczyt wulkanu. Połyskujący w słońcu śnieg gdzieniegdzie przykrywa wulkaniczne skały i stanowi nie lada atrakcję na podzwrotnikowej wyspie. Wycieczka półdniowa. Lunch nie jest wliczony. Cena OK. 31 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 16 EUR/os.

    Wycieczka wokół wyspy + Loro Parque

    Malowniczą wędrówkę po Teneryfie rozpoczyna przejazd przez plantacje bananowców, z których słyną Wyspy Kanaryjskie. Wśród wielu wspaniałych widoków, najdłużej zostaje w pamięci niezwykły masyw skał Los Gigantes stromo opadający do morza. Inną atrakcją są "Pompeje" Teneryfy - Garachico, usytuowane u podnóża wulkanu Teide. W Icod de los Vinos można podziwiać tysiącletnie Drzewo Smocze. Miłośnicy dobrego wina oraz likierów również znajdą dla siebie mły zakątek. Kolejnym punktem wycieczki jest Loro Park w Puerto de la Cruz, gdzie w scenerii egzotycznych roślin można obserwować wyczyny tresowanych lwów morskich, orek i delfinów. Bogata, wielobarwna flora i fauna parku to wdzięczny temat pamiątkowych fotografii. Lunch nie jest wliczony w cenę. Cena OK. 72 EUR/os. dorośli/ dzieci ok. 36 EUR/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    4

    Region

    Teneryfa,Costa Adeje

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Costa Adeje (500 m od centrum). Oddalony 4km od Playa de Las Americas oraz 5km od Los Cristianos. Zlokalizowany 16km od międzynarodowego lotniska Reina Sofia. W odległości około 100m od hotelu znajduje się piaszczysta plaża (przejście prze ulicę), leżaki oraz parasole dodatkowo płatne (Plaża La Pinta). Druga plaża ,,Fanabe`` znajduje się w odległości około 300m od plaży.

    Hotel

    Hotel został wybudowany w 2003 roku i składa się z dwóch dziesięciopiętrowych skrzydeł. Do dyspozycji swoich gości oddaje: recepcja całodobowa, restauracja główna Teide, lobby bar Drago oraz bar przy basenie La Choza. Dodatkowo 3 sale konferencyjne (28-350 osób), internet bezprzewodowy (bezpłatny tylko w lobby), kawiarenka internetowa (dodatkowo płatna), opieka medyczna, punkt informacji turystycznej, salon fryzjerski, mini market, pralnia, przechowalnia bagażu oraz możliwość wypożyczenia samochodu oraz roweru. Na terenie hotelu 2 baseny słodkowodne z kaskadą. Dla najmłodszych brodzik, pokój zabaw, mini klub Daisy, łóżeczko (bezpłatnie na zamówienie) oraz opiekunka na zamówienie (dodatkowo płatna).

    Pokoje

    Hotel posiada 226 pokoi. Pokoje standardowe (około 22m2) zostały wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów. Ponadto klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, sejf (dodatkowo płatny), Internet ADSL (dodatkowo płatny), mini bar (dodatkowo płatny), balon lub taras. Hotel posiada 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Hotel posiada również pokoje z widokiem na morze (za dodatkową opłatą).

    Wyżywienie

    Hotel posiada wyżywienie All inclusive, czyli śniadanie, lunch oraz kolację w formie bufetu. Śniadanie: 07:30-10:30 Późne śniadanie: 10:30-13:00 Obiad: 13:00-15:00 Przekąski: 15:30-18:00 Kolacja: 19:00-22:00 Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w wybranych barach od godz.10:30-24:00 Hotel posiada posiłki bezglutenowe.

    Sport i relaks

    Hotel oddaje do dyspozycji gości: animacje, aerobik, tenis stołowy, bilard, piłkarzyki sportowe, squash, sale fitness, siłownie oraz centrum SPA Kin Ha (basen kryty, hydromasaż, jacuzzi oraz sauna). Dodatkowo masaże oraz zabiegi odnowy biologicznej.

    Dodatkowe informacje

    Oficjalna strona hotelu: www.belivehotels.com

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój jednoosobowy.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    III Millenium

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Teneryfa/Costa Adeje

    Opis

    Hotel Be Live La Nina - All Inclusive jest usytuowany w południowej części Teneryfy, w odległości 200 metrów od plaży w miejscowości Fanabe. Obiekt oddaje do dyspozycji Gości odkryty basen, spa oraz pokoje z balkonem. Jasne i przestronne pokoje w hotelu La Nina oferują telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, łazienkę i przewodowy dostęp do Internetu. Restauracja bufetowa w hotelu La Nina serwuje rozmaite przysmaki. Na terenie obiektu znajduje się także bar przy basenie i bar w holu. Hotelowe spa oferuje szereg zabiegów i wannę z hydromasażem. Do dyspozycji Gości jest również siłownia i salon fryzjerski. Ofertę hotelu uzupełnia program rozrywkowy. Hotel Be Live La Nina - All Inclusive położony jest w odległości 350 metrów od przystani Colón. Do Parku Narodowego Pico del Teide można z obiektu dojechać samochodem w 50 minut, a na lotnisko Reina Sofía - w 20 minut.

    Zameldowanie

    od 15:00

    Wymeldowanie

    do 12:00

    bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

    transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

    Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

    Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

    Ryanair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

    Wizzair

    bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

    Norwegian

    bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

    Do zapłaty na miejscu

    Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

    Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

    Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

    sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

    Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

    cena; 320 ZL/szt./w obie strony

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

    cena; 180 ZL/szt./w obie strony

    Informacje dotyczące przelotu samolotem

    przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Be Live Experince la Nina to hotel usytuowany w centrum Costa Adeje, niedaleko mariny z jachtami oraz plaży. Bardzo dobry standard hotelu, ładne, przestronne pokoje. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (bary i restauracje w pobliżu), rodzinom z dziećmi, a także osobom pragnącym odkrywać uroki Teneryfy.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w Costa Adeje, niedaleko portu jachtowego, w bliskiej odległości od ciemnej plaży z łagodnym zejściem do morza
    • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, spa z krytym basenem, bardzo dobre wyżywienie
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Teneryfa, Hiszpania

    Opis hotelu

    Ten elegancki, rodzinny hotel w południowej części Teneryfy oddalony jest o zaledwie kilka metrów od plaży La Pinta. W niewielkiej odległości od hotelu znajdują się przystanki komunikacji miejskiej. Hotel jest położony blisko portu Colón i w odległości około 20 kilometrów od lotniska Reina Sofia. Oferuje spokój i wspaniałą atmosferę plaży Los Cristianos: usługi gastronomiczne, obiekty sportowe, imprezy, przyrodę, słońce i plaże.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Be Live La Nina
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Be Live La Nina

    4.3
    polecam

    Be Live La Nina to super hotel jeżeli komuś zależy na lokalizacji - centrum Costa Adeje, nie sposób się nudzić wieczorami. Sam hotel ok, takie mocne 3.5 gwiazdki, pokoje trochę wysłużone jednak z przepięknym widokiem, jedzenie smaczne, baseny w porządku ale lepsze morze, a plaża blisko :))) no i cała teneryfa warta zobaczenia, wspomnienia na całe życie :)))

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Każdemu polecam, wysoki standard, smaczne jedzenie, rewelacyjne położenie - w samym centrum Costa Adeje. Be Live La Nina to najlepszy hotel w jakim byłam a sama Teneryfa zachwyciła widokami i jeszcze tam na pewno wrócimy. Jest piękna. Dzięki za super wyjazd!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy na Teneryfie całą rodzinką, hotel Be Live La Nina bardzo nam się podobał (super, że mają menu dla dzieci), znajduje się w centrum turystycznej miejscowości Costa Adeje, więc do atrakcji blisko :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Serdecznie polecam!!Hotel usytułowany bardzo blisko plaży z bardzo miłą obsługą i przepysznym jedzeniem.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Be Live La Nina - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. Pokój rodzinny Better Together
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. Pokój Adults Club (tylko dla dorosłych)
    2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pokój superior adults club 2 os. tylko dla dorosłych
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Pok. 1 os.

    Be Live La Nina - Możliwości wyżywienia:


    Be Live La Nina - miasta wylotu:


    Be Live La Nina - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Be Live La Nina? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00