cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
  • Hotel Mayor Mon Repos Palace, Korfu
1 / 51
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.07 - 31.07
już od 8611 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.05 - 09.05
już od 1875 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mayor Mon Repos Palace
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Mayor Mon Repos Palace
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Mayor Mon Repos Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mayor Mon Repos Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 lipca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
  • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
  • wi fi w lobby i w pokojach gratis

Hotel Mayor Mon Repos Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
  • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
  • wi fi w lobby i w pokojach gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum miasta
  • w pobliżu promenady
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • lekarz
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie
  • sala konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

110 pokoi

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa „Aegeo Spa": od 18 lat, maj - październik, codziennie 10:00 - 19:00
  • masaże

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2 os.
  • ok. 19 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: za opłatą, woda: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita SUX1
  • 2-3 os.
Suita SUY1
  • 2-4 os.
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 19 m2
  • widok na ląd
  • lodówka
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: za opłatą, woda: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2 os.
  • ok. 19 m2
  • boczny widok na morze
  • lodówka: w cenie
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: za opłatą, woda: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, kontynentalne, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu, a la carte
Śniadania
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, kontynentalne, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • główna restauracja „Passagio": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, bufet, a la carte, show cooking, codziennie 12:00 - 22:30, z klimatyzacją, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • bar „Passagio": codziennie 10:00 - 01:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Miejski hotel przeznaczony tylko dla dorosłych Gości, położony blisko centrum tętniącego życiem miasta Korfu, z widokiem na Morze Jońskie. Elegancki i zadbany, jest świetnym wyborem zarówno dla par, jak i wszystkich, którzy chcą korzystać z atrakcji wakacyjnego kurortu. Od małej, miejskiej plaży dzieli hotel tylko droga, na miejscu jest basen, 2 restauracje i bar serwujący kolorowe drinki.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od centrum miasta Korfu, ok. 250 m od sklepów i barów; ok. 2 km od portu lotniczego na Korfu; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu.

    PLAŻA:

    publiczna, żwirkowo-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 25 m od hotelu, przejście przez drogę, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2013 r., 110 pokoi, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, Passaggio Bistrot - á la carte, kuchnia grecka i międzynarodowa, Passaggio Cafe Bar; kantor, kiosk; sala konferencyjna dla 180 os., bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą; punkt internetowy, room-service (8.00-22.30), lekarz na wezwanie, usługa prania i prasowania, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia.

    standardowy:

    2-os., elegancki i zadbany, ok. 20 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,9-1,2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; muzyka na żywo kilka razy w tygodniu; za opłatą: salon kosmetyczny: zabiegi kosmetyczne, masaże.

    KONTAKT:

    0030/2661032783, www.mayormonrepospalace.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Korfu

    Kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    Odnowiony w 2013 r.

    Położenie

    Korfu (Corfu Town), 50 m od pałacu Mon Repos, 1 km od centrum^2 km od lotniska.

    Plaża

    20 m od hotelu, żwirowa, publiczna. Leżaki i parasole - płatne.

    W hotelu

    restauracja, restauracja a' la carte (kuchnia grecka i chińska), piano bar, taras z widokiem na morze, taras słoneczny, basen, sala konferencyjna, sklep.

    Pokoje

      w 3 piętrowym budynku głównym^2 pokoje standardowe; klimatyzacja sterowana indywidualnie, internet bezprzewodowy, TV SAT, radio, lodówka, telefon, sejf (dodatkowo płatny), wanna lub prysznic, suszarka, balkon.

    Rozrywki i usługi

    Bezpłatne: internet bezprzewodowy, muzyka na żywo 2 razy w tygodniu w wysokim sezonie. Płatne: kącik internetowy, room service, pralnia, masaże, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne i nurkowanie (firma zewnętrzna).

    Atrakcje dla dzieci

     hotel akceptuje pobyt dzieci powyżej 12 lat.

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast Posiłki: śniadanie. Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania Half Board Posiłki: śniadanie, obiadokolacja. Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.

    Tel./Faks

    +30 266 / 103 27 84,  102 34 59  

    Aktualizacja opisu

    2015.03.19, 15:15


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Grecja/Korfu

    Informacje Ogólne

    Witamy Mayor Mon Repos Palace Art Hotel w Korfu-City. Hotel położony jest 30 m od plaży żwirowo-kamienista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu Town (2 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, lobby, klimatyzację, recepcję i salon. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, niemiecku i angielsku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Mon Repos Palace (400 m), Corfu Old town (2 km), dyskoteka (3 km), Kanoni (2 km) i lotnisko CFU (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, supermarket, bary/restauracje, informacja turystyczna, postój taksówek, centrum miasta, kino i sklepy. Hotel tylko dla dorosłych (18+).

    Udogodnienia

    Hotel oferuje usługi prasowania, pralnię i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 3 restauracje.

    Sport i Rozrywka

    Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 17 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Rodzaje wyżywienia

    BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo

    Bagaż

    Warszawa Modlin, Katowice, Poznań, Rzeszów; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    Grecja/Korfu/Korfu

    Smak Prawdziwej Grecji

    Warto podkreślić

    - Hotel tylko dla dorosłych - W stolicy wyspy, mieście Korfu - Przy morzu - Krótki transfer z lotniska

    Okiem Grecosa

    Komfortowy hotel położony w miejscowości Korfu, w niedalekiej odległości od Starego miasta, stanowi idealną bazę wypadową do zwiedzania wyspy. W okolicy znajdują się liczne bary oraz restauracje, co urozmaici wypoczynek i pozwoli poznać smaki lokalnej kuchni.

    Położenie

    • przy małej, wąskiej plaży • ok.200 m od przystanku autobusowego • ok. 1 km od centrum miasta Korfu • ok. 4 km od portu • ok. 1,5 km od lotniska

    Plaża

    • ok. 20 m od hotelu, wąska plaża • oddzielona drogą • żwirkowo-kamienista • parasole i leżaki (płatne, oferta zewnętrzna) • ok. 50 m od piaszczytsej, szerokiej plaży • oddzielona drogą

    Hotel

    • 4-piętrowy budynek główny • częściowo odnawiany w latach 2012-2017 • elegancko urządzony • recepcja 24 h • 2 windy • 2 restauracje - główna oraz tematyczna (płatna) • snack bar (płatny) • Wi-Fi w lobby (bezpłatne) • kącik internetowy (płatny) • sala konferencyjna dla 180 os. • 100 pokoi, kategoria lokalna 3*

    Pokoje

    Standard • 2 os. (ok. 19 m2) • klimatyzacja centralna (bezpłatna) • Wi-Fi (bezpłatne) • LCD TV • zestaw do kawy i herbaty • sejf, mini lodówka • łazienka - wanna lub prysznic, suszarka • balkon • boczny widok na morze lub widok na morze za dopłatą

    Wyżywienie

    • śniadania (bufet) • za dopłatą obiadokolacje (bufet)

    Pełen relaks

    Bezpłatnie • niewielki basen ze słodką wodą (gł. 0,80-1,25 m) • leżaki i parasole przy basenie • kilka razy w tygodniu muzyka na żywo Odpłatnie • masaże • zabiegi kosmetyczne

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Korfu, Grecja

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Mayor Mon Repos Palace Art Hotel znajduje się w odległości 30 m od plaży żwirowo-kamienista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu Town (2 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada recepcję, klimatyzację, salon i lobby. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, francusku i angielsku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Corfu Old town (2 km), Mon Repos Palace (400 m), dyskoteka (3 km) i Kanoni (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się informacja turystyczna, sklepy, przystanek autobusowy, bary/restauracje, kino, centrum miasta, supermarket i postój taksówek. Hotel tylko dla dorosłych (18+).

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje sejfy, pralnię i usługi prasowania. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajdują się 3 restauracje. Częściowe wyżywienie Plus: Częściowe wyżywienie Plus obejmuje śniadanie.

    Sport i Rozrywka:

    Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 17 km. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, karta Eurocard/MasterCard, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja/Korfu

    Opis

    Hotel Palace Mon Repos znajduje się w mieście Korfu, na cyplu Anemomylos w zatoce Garitsa. Z tego miejsca rozciąga się wspaniały widok na stary fort wenecki w mieście Korfu. Pokoje są elegancko i gustownie wyposażone w meble w stylu regencji (XVIII w.) i kopie antyków pochodzących z Pałacu Achilleon. Hotelowa kawiarnia posiada historyczny klimat cesarskiej Austrii. Miejski hotel przeznaczony jest dla osób lubiących być w centrum wydarzeń.

    Lokalizacja

    w mieście Korfu, ok. 50 m od plaży, ok. 1 km od lotniska, ok. 300 m od centrum handlowego, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej.

    restauracje

    1, windy: 1, bar przy basenie, room service, lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, mini market, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, piano bar, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne.

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka (płatna), widok na morze (płatny), telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem Typ pokoju - STANDARD

    pokoje dwuosobowe.

    Plaża

    prywatna, żwirowa, wąska, przejście przez ulicę.

    Wyżywienie

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji.

    Informacje dodatkowe

    plaża płatna, brak plaży publicznej (zejście do morza z pomostu po drugiej stronie ulicy).
    Hotel dostępny tylko dla osób dorosłych.

    • przelot,
    • pobyt w hotelu,
    • opłaty lotniskowe i paliwowe,
    • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
    • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
    • na lotach Ryanair ( FR) - limit bagażu

      1 mała torebka (max. wymiary: 40 x 20 x 25 cm)

  • na lotach EnteriAir ( ENT) - bagaż podręczny 5 kg i bagaż rejestrowany 20 kg
  • na lotach LO - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.           
  • Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Na lotach Ryanair - wyloty od 1 listopada 2018 roku - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm, dopłata do drugiego bagażu podręcznego do 10 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony;

    Na lotach EnteriAir - Wielkość bagażu podręcznego: suma trzech wymiarów nie może przekraczać 115cm, np. 55x40x20 cm. Wielkość bagażu rejestrowanego: wymiary nie większe niż 80x120 cm.


    Przy przelocie tanimi liniami cena nie zawiera bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu rejestrowanego

     

    Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair: 400 zł/os/2 strony.

    Bagaż rejestrowany do 10 kg Ryanair: 200 zł/os/2 strony.

    Na lotach Ryanair wyloty od 01.11.2018 - Drugi bagaż podręczny do 10kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm jest dodatkowo płatny - 150zł/szt./2 strony.

    Przy lotach LO; Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny; 250 pln/os/szt w 2 strony

    Przy lotach Wizzair; bagaż duży podręczny do 10 kg - dodatkowo płatny 200 zł/os/2 strony, bagaż rejestrowany do 10 kg - dodatkowo płatny 250 zł/os/2 strony, bagaż rejestrowany do 20 kg - dodatkowo płatny 400 zł/os/2 strony

    CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

    Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

    • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
    • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

    Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.

    Obsługa na miejscu

    Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Ograniczoną opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym ( kontakt telefoniczny) zapewniać będzie anglojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

    Informacje wizowe

    Wizy nie są wymagane. Obywatele polscy mogą przekroczyć granicę posługując się dowodem osobistym. Należy pamiętać o dokumencie dla dziecka.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Mouzenidis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Mayor Mon Repos Palace to dobrej klasy hotel (tylko dla dorosłych) usytuowany w miejscowości Korfu ze sklepami, barami i tawernami, przy plaży. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także osobom pragnącym odkrywać smaki greckiej kuchni oraz uroki przepięknej wyspy Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w stolicy wyspy - Corfu Town, w spacerowej odległości od centrum, blisko piaszczystej, szerokiej plaży
    • basen, hotel tylko dla osób dorosłych
    • wi fi w lobby i w pokojach gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Korfu

    Opis

    Znakomity hotel, blisko do plaży. Klasyczny styl architektoniczny. Panoramiczne widoki na miasto i morze, komfortowe pokoje, restaurację, bar, internet, niewielki basen ze słodką wodą. Jest to idealne miejsce na niezapomniane wakacje. Hotel całkowicie odnowiony w 2012/2013 r. 

    Polozenie

    Wyspa Korfu, rejon Anemomilos (Garitsa), 1 km od starej czści miasta Korfu i lotniska. Sklepy, bary, restauracje 200 m od hotelu. Hotel nad samym morzem.

    Plaza

    • publiczna• ok. 20 m od hotelu• żwirowa• leżaki i parasole płatne• ręczniki plażowe bezpłatne

    Wyzywienie

    Bed and Breakfast, Half Board

    Pokoje

    110 pokoi: Double Rooms (20 m2), 6 Executive Art Suites SV (27 m2), Presidental Suite (54 m2).W pokojach: indywidualnie sterowana klimatyzacja, telewizor LCD, TV SAT, telefon, bezpłatne Wi-Fi, mini-lodówka, sejf (bezpłatnie), wanna/prysznic, suszarka do włosów, kosmetyki, zestaw do kawy/herbaty, balkon/taras. 2 pojedyncze lub 1 podwójne łóżko. Rodzaj dostawki - sofa.Executive Suite SV W pełni odnowione apartamenty położone na górnym pietrze. Wyszukany design, bezpłatny sejf, 1 łóżko podwójne lub 2 pojedyncze, kanapa, wanna, przestronna weranda z panoramicznym widokiem na morze.Presidental Suite W pełni odnowiony i zmodernizowany. Wyszukany styl, sypialnia z podwójnym łóżkiem lub 2 pojedynczymi łóżkami, salon, łazienka, weranda, kanapa, panoramiczny widok na morze.Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

    Sport

    Masaże (na zapytanie, płatne).

    Odleglosc od morza

    20 m


    Mapa Hotelu Mayor Mon Repos Palace
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Mayor Mon Repos Palace

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Mayor Mon Repos Palace:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      4.6
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      3.7
    • Obsługa
      5.5
    HolidayCheck
    Ocena Mayor Mon Repos Palace:
    5.1 / 6

    Stylowy hotel tuż przy morzu i emeryci 2009-09-20
    Szczegóły oceny hotelu Mayor Mon Repos Palace:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.5
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      5.5

    4.3

    Mayor Mon Repos Palace - możliwości zakwaterowania:

    Room Standard SeaView
    Pokój jednoosobowy
    Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
    Pokoj dwuosobowy
    Doppelzimmer,Balkon
    DZ,Balkon,seitl.Meerbl
    DZ,Balkon,Meerblick
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Room Standard SideSeaView
    Room Standard SideSeaView
    JunSuite,BkoT,M,Executive
    Room Standard SeaView
    Nocleg

    Mayor Mon Repos Palace - Możliwości wyżywienia:


    Mayor Mon Repos Palace - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Mayor Mon Repos Palace? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00