cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel White City Beach, Riwiera Turecka
1 / 10
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
25.06 - 26.06
już od 212 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.10 - 22.10
już od 147 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu White City Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel White City Beach
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu White City Beach:
4.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu White City Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 października 2019

Hotel White City Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Wyposażenie

• recepcja
• winda
• fryzjer
• lekarz
• amfiteatr
• Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
• pralnia: za opłatą
• parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony
• sale konferencyjne

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

113

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel otwarty w 2004 roku 
• hotel całkowicie odnowiony w 2014 roku

Dla dzieci

• łóżeczka dla dzieci: wymagana rezerwacja
• plac zabaw 
• miniklub dla dzieci: 4-7 lat, w godzinach 10:00-12:30 i 14:30-17:00
• minidyskoteka: 8-12 lat, codziennie w godzinach 20:00-21:00
• basen dla dzieci: zewnętrzny

Sport i wellness

W cenie • hammam 

Płatne • strefa spa & wellness • łaźnia parowa • masaże • zabiegi pielęgnacyjne • windsurfing

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• rzutki

• bilard

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 2-3 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 36 m2 • boczny widok na morze • room service: za opłatą • balkon • w budynku głównym • ostatni remont 2014 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe i woda • Wi-Fi: za opłatą • prysznic • WC • suszarka do włosów

Pokój rodzinny FZX2

• 3-4 os. • ok. 28 m2 • boczny widok na morze • boczny widok na morze • taras • w budynku głównym • ostatni remont 2014 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe i woda • Wi-Fi: za opłatą • prysznic • WC • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 28 m2 • boczny widok na morze • w budynku głównym • boczny widok na morze • ostatni remont 2014 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe i woda • Wi-Fi: za opłatą • room service: za opłatą • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie 07:30 - 09:30, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie 09:30 - 10:30
• obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 19:30 - 21:00, w formie bufetu
• przekąski: 12:00 - 17:00
• ciasto
• lody
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary • restauracje: 2
• główna restauracja: kuchnia turecka; bufet, codziennie 07:30 - 09:30, codziennie 09:30 - 10:30, codziennie 12:30 - 14:00, codziennie 19:30 - 21:00
• restauracja "AKDENIZ ALACARTE RESTAURANT": kuchnia turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, płatne, w zależności od sezonu, 19:00 - 21:00

• bary i inne: 3
• bar "LOBBY BAR": codziennie 08:00 - 17:00
• bar "POOL BAR": codziennie 10:00 - 23:00
• bar "BEACH BAR": codziennie 10:00 - 17:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Alanya

Opis oferty:

Położony na granicy miejscowości Turkler i Avsallar, polecany jest dla rodzin i osób lubiących aktywnie spędzać czas. Na miejscu mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych: animacje, zabawy w miniklubie, kompleks basenów ze zjeżdżalniami i duży wybór zajęć sportowych - tu nie ma czasu na nudę! Do dyspozycji Gości jest nowoczesne centrum spa z krytym basen i bogatą ofertą zabiegów. Hotel oferuje popularną formułę all inclusive z barem na plaży!

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum Avsallar, najbliższe sklepy ok. 500 km od hotelu, ok. 20 km od Alanyi; ok. 110 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (ok. 2 EUR/Alanya).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (wymiana płatna), hotelowe molo.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., całkowicie odnowiony w 2013 r., 205 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, 2 windy, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte: Ottoman - kuchnia turecka (wymagana wcześniejsza rezerwacja), The White Pearl - dania rybne (płatne), bar przy basenie, bar przy plaży, bar w lobby, disco bar (dodatkowo płatny); centrum konferencyjne dla 100 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: room-service, sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka, szlafroki), telewizor, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

dla 4 os., ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: ok. 500 m², gł. 1,4 m i ok. 80 m², gł. 1,4 m, 3 zjeżdżalnie dla dorosłych, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 16 m², gł. 0,3 m, zjeżdżalnie dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki(wymiana płatna); tenis stołowy, rzutki, centrum fitness, gimnastyka, pilates, aqua aerobik, water polo, boccia, siatkówka plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, minikluby (1-3, 4-7, 8-12 lat), animacje dla dorosłych, dyskoteka, okazyjnie muzyka na żywo; za opłatą: bilard; centrum spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 140 m², gł. 1,4 m i kryty basen dla dzieci, ok. 6 m², gł. 0,3 m, sauna, łaźnia turecka, pokój relaksacyjny; płatne: grota sola, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w patissere (10.00-24.00) i snack barze przy plaży (12.00-17.00); naleśniki gozleme (12.00-17.00); nocny bufet (24.00-1.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2425651747, www.whitecityhotels.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Całkowicie odnowiony w 2014r. hotel położony jest w miejscowości Konakli, ok. 7km od centrum Alanyi. W pobliżu kilka barów, sklepów, restauracji. Do Antalyi ok. 130 km, do lotniska w Antalyi ok. 120 km
Plaża:

Hotel położony ok. 50 m od piaszczysto - żwirowej plaży (przejście podziemnym tunelem). Leżaki i parasole dostępne bezpłatnie, ręczniki plażowe za opłatą.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h z lobby, winda, restauracja główna, restauracja a'la carte (płatna dodatkowo, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 4 bary (w lobby, przy basenie, na plaży, snack bar), 3 baseny, w tym jeden ze zjeżdżalniami oraz brodzik. Leżaki i parasole dostępne bezpłatnie, ręczniki plażowe za opłatą.
Pokoje:

Hotel dysponuje 113 nowocześnie urządzonymi pokojami o różnym standardzie. Pokoje standardowe (ok. 28m2) dla max. 3 osób, dostawka w formie normalnego łóżka, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację z możliwością indywidualnej regulacji temperatury, TV Sat., telefon, sejf (płatny dodatkowo), minibar (konsumpcja płatna dodatkowo) oraz balkon, posiadają boczny widok na morze. Pokoje typu superior (ok. 30m2) wyposażone jak pokoje standardowe, ale z możliwością zakwaterowania 4 osób. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat bezpłatnie - do potwierdzenia na miejscu.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (19:30-21:00) w formie bogatego bufetu, przekąski w snack barze (12:00-17:00), ciasteczka, kawa i herbata. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w ramach formuły All Inclusive w godzinach 10:00-23:00. Za opłatą: świeżo wyciskane soki, alkohole i napoje importowane.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami: zajęcia sportowe, muzyka na żywo. Ponadto: rzutki, tenis stołowy, centrum fitness. Dla dzieci: plac zabaw, miniklub, minidisco. Dodatkowo płatne: Centrum SPA, pokój gier.
Internet:

Internet Wi-Fi w lobby dostępny bezpłatnie, w pokojach za opłatą.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.whitecityhotels.com
Naszym zdaniem:

Kameralny hotel o przyjemnej atmosferze. Jego główną zaletą są komfortowo urządzone pokoje i bliskość zarowno do Konakli jak i do Alanyi. Hotel cieszy się dobrymi opiniami wśród gości.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne
RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Alanya Hotel polecany miłośnikom plażowania. Położony tylko kilka minut od piaszczystej plaży gdzie możemy także uprawiać sporty wodne. Zjeżdżalnie wodne na terenie hotelu umilą czas zarówno dorosłym jak i młodzieży. Ponadto do dyspozycji jest centrum SPA, sauna, łaźnia turecka a na aktywnych czeka siłownia. Codziennie w czasie posiłków serwowane są tradycyjne tureckie dania w formule AII Inclusive.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2004 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie znajdują się 2 restauracje, 3 bary, room service (płatny), sala konferencyjna, pralnia (płatna), winda, basen kryty, basen odkryty, 2 zjeżdżalnie wodne (czynne w wyznaczonych godzinach 10:00-12:00; 14:00-16:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

50 m od hotelu, prywatna z pomostem, piaszczyso-żwirowa, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi. Parasole, leżaki, materace - bezpłatne, ręczniki - płatne. Dojście do plaży tunelem. Bar na plaży.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, TV, telefon, minibar (płatny, na życzenie), sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku głównym: pokoje economy dla max 3 os. , pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje large dla max 4 os.

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, 3 bary (lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży) All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:30-09:30), późne śniadanie (09:30-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:00-17:00), lody, podwieczorek (10:00-17:00) w wybranych barach, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych, pakietów urodzinowych Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.międzynarodowa

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-7 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw możliwość wypożyczenia wózka (za opłatą i w miarę dostępności), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, animacje

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, bilard, dyskoteka

Aktualizacja opisu

01.02.2018 16:34

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours  5* Kategoria lokalna  5*

Położenie

- w Turkler - przy od plaży - ok. 20 km od centrum Alanyi - ok. 100 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa, platforma z pomostem - leżaki, materace, parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (depozyt, wymiana płatna) - pawilony plażowe (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 25 m2 - indywidualna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini bar (uzupełniony w dniu przyjazdu w napoje bezalkoholowe) - sejf (płatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, 3 zjeżdżalnie, kryty basen - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, piłka wodna - sauna i łaźnia turecka (zabiegi płatne) - programy animacyjne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw, mini klub

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 02:30 w wybranych barach. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte tureckiej, po uprzedniej rezerwacji. Rezerwacja a'la carte rybna i bar w dyskotece płatne.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- restauracje a'la carte

turecka, rybna

- bary

w lobby, przy basenie, na plaży, snack bar, bar w dyskotece

Dodatkowe informacje

- obiekt zostanie otwarty w 2004 roku, wyremontowany w 2013 roku, dysponuje 205 pokojami - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - mini market, sklep z pamiątkami, fryzjer - www. whitecityhotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

W miejscowości Turkler, 20 km od centrum Alanyi, 100 km od lotniska w Antalyi, 3 km od miejscowości Avsallar.

PLAŻA

Obiekt zlokalizowany jest bezpośrednio przy morzu, posiada własną niewielką plażę oraz pomost, na którym znajdują się bezpłatne leżaki i parasole; za ręczniki plażowe pobierana jest kaucja zwrotna; przy plaży znajduje się snack bar.

ZAKWATEROWANIE

205 pokoi zlokalizowanych w jednym budynku; Typy pokoi: 175 pokoi standardowych (25m), 14 pokoi rodzinnych połączonych drzwiami (53 m), 10 pokoi rodzinnych standardowych (jeden większy pokój o pow. 30 m), 4 pokoje Deluxe (20-30 m, jacuzzi na tarasie), 2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie: telewizor LCD, mini bar, telefon, suszarka do włosów, sejf (płatny), dostęp do łącza internetowego Wi-Fi, klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z prysznicem, WC oraz balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, restauracje a'la carte: turecka oraz rybna (dodatkowo płatna); Goście raz podczas pobytu mogą zjeść bezpłatnie kolację w tureckiej restauracji a'la carte po dokonaniu rezerwacji; 4 bary: lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece (płatny); cukiernia w lobby.

Wyżywienie

All inclusive: serwowane w formie bufetu śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje; nocne przekąski, desery; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10:00-24:00; odpłatnie - napoje po godz. 24:00, kawa po turecku, lody, napoje importowane, napoje w dyskotece, mini barze, shisha oraz soki ze świeżych owoców.

SPORT I ROZRYWKA

Basen z 3 zjeżdżalniami, basen wewnętrzny; Bezpłatnie: centrum fitness, sauna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik wodny, rzutki oraz ciekawe animacje odbywające się w ciągu dnia i wieczorami; Odpłatnie: salon gier, zabiegi i masaże w centrum SPA, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik zewnętrzny z małymi zjeżdżalniami i wewnętrzny, zjeżdżalnie dla większych dzieci w basenie

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Kącik do czytania, pokój telewizyjny, sala konferencyjna, pokój gier, kafejka internetowa, pralnia, usługi lekarskie, poczta, sklep, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne), sklepy, centrum SPA; łącze Wi-Fi na terenie hotelu jest bezpłatne.

NASZYM ZDANIEM

Nowy hotel otwarty 01.05.2013 r. oferuje eleganckie wnętrza, nowocześnie urządzone pokoje oraz profesjonalny personel dbający o czystość i jakość serwisu. Polecamy zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla par, a także osób chcących po prostu odpocząć od miejskiego zgiełku

STRONA INTERNETOWA

www.whitecityhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Położony jest w miejscowości Turkler, w odległości ok. 20 km od centrum Alanya, ok. 10km od Konakli, ok. 110 km od lotniska w Antalyi.

Plaża

Hotel zlokalizowany przy morzu, posiada własną plażę z pomostem. Położenie hotelu urzeka piękną panoramą okolicy. Leżaki, parasole i materace bezpłatnie, ręczniki plażowe - depozyt. Bar na plaży.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA 5* obiekt hotelowy otwarty w maju 2013 r., o wysokim standardzie świadczonych usług, oferuje eleganckie wnętrza, nowocześnie urządzone pokoje i profesjonalny serwis. Położony w spokojnej okolicy z przepięknym widokiem na morze. Polecany zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i dla par, a także osób chcących po prostu odpocząć.

Do dyspozycji gości

Recepcja, 2 windy, restauracja główna, restauracja a'la carte serwująca kuchnię turecką, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece, mini-market, sala konferencyjna, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów. Room service 24h, usługi pralni chemicznej, lekarz na telefon, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, parking i przechowalnia bagażu.

Internet

WI-FI na terenia hotelu bezpłatnie, kawiarenka internetowa - odpłatna

Konferencje/Incentive

komfortowo wyposażona sala konferencyjna

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie basen z 3 zjeżdżalniami, basen kryty, siatkówka wodna, boccia, tenis stołowy, rzutki, aerobic wodny. Leżaki, parasole i materace bezpłatnie, ręczniki plażowe - depozyt. Odpłatnie sauna, jacuzzi, masaże, bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

brodzik z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat, opiekunka odpłatnie, menu dla dla dzieci

Zakwaterowanie

Hotel posiada 205 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni 25m, nowocześnie urządzone, z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w klimatyzację, łazienki (prysznic, suszarka, WC), TV/SAT, telefon, mini bar (odpłatnie), sejf (odpłatnie), balkon. W hotelu dostępne są również pokoje rodzinne o powierzchni 30m wyposażone podobnie jak pokoje standard składające się z jednego dużego pokoju z możliwością zakwaterowania czterech osób.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja, późne śniadanie, przekąski, podwieczorek kawowy, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów oraz kaw po turecku. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte serwującej kuchnię turecką. Mini bar uzupełniony w dniu przylotu ( pozostała konsumpcja odpłatna).  

Informacje dodatkowe

www.whitecityresort.com Ocena HCH 5,5 Rekomendacja 95%. Hotel dysponuje pokojami dla niepełnosprawnych.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Położenie

do centrum Alanyi ok. 7 km, od lotniska w Antalyi oddalony ok. 110 km.

Plaża

do hotelowej piaszczysto-żwirowej plaży ok. 100 m. (przejście tunelem). Leżaki i parasole na plaży i przy basenie w cenie.

Wyposażenie

całkowicie wyremontowany w 2015 roku hotel posiada 113 pokoi rozmieszczonych na 6 piętrach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, dwie windy, restauracja z tarasem, restauracja a'la carte (za opłatą), bary, basen z dwiema zjeżdżalniami. Hotel akceptuje karty Visa, Master. www.whitecityhotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3D) ok. 28 m2, klimatyzacja indywidualna, minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV-SAT, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów. A1-3A z balkonem, boczny widok na morze. A1-3D z tarasem, od strony ogrodu. Pokoje wariant ekonomiczny (A2S) ok. 28 m2, od strony lądu, wyposażone jak A1-3A. Pokoje De Luxe (A2-3C) ok. 36 m2, z widokiem na morze, wyposażone jak A1-3A. Pokoje rodzinne (A2-3B) ok. 36 m2, jedno pomieszczenie, boczny widok na morze, wyposażone jak A1-3A.

Dzieci

miniklub w wieku 3-12 lat (od 15.05. do 15.10.), oddzielny brodzik, minidisco, łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesełka w restauracji.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem. Piłkarzyki za opłatą.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie, w pokojach za opłatą.

Sport

siłownia, gimnastyka w wodzie, rzutki, aerobik, tenis stołowy. Za opłatą bilard, sporty wodne na plaży.

Wellness

łaźnia turecka, sauna. Za opłatą masaże, łaźnia parowa, peeling.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-23:00. W barze na plaży przekąski (12:00-16:00), napoje bezalkoholowe i piwo (10:00-17:00). Przekąski w barze przy basenie (12:00-17:00). Kawa i ciasto w lobby-barze (10:00-17:00).

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 30% zniżki, do 31.01.16 25% zniżki, do 31.03.16 15% zniżki, do 30.04.16 10% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • po generalnym remoncie w 2015 roku
  • hotelowy bar na plaży w ramach All Inclusive
  • dwie zjeżdżalnie


Neckermann

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra hotelu osiągalne są za pomocą windy. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z sejfu, kantoru wymiany walut i bankomatu. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą, sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto za dodatkową opłatą oferujemy sejf i minibarek. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy boccię, siatkówkę plażową i siatkówkę. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak narty wodne, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą nurkowanie. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu i ayurveda. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Orex

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel otwarty w 2004 roku, odnowiony w 2013 roku, do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, aqua park (5 zjeżdżalni), brodzik dla dzieci, basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje À la carte - Ottoman: kuchnia turecka (raz na pobyt w cenie, wymagana wcześniejsza rezerwacja), rybna - za dodatkową opłatą (wymagana wcześniejsza rezerwacja),  5 barów, sala konferencyjna, dyskoteka (wejście bezpłatne, napoje za dodatkową opłatą)

Położenie

ok. 1 km od centrum Avsallar, ok. 7 km od centrum Konakli, ok. 109 km od lotniska w Antalyi

Plaża

prywanta, piaszczysta plaża znajduje się tuż przy hotelu; leżaki, materace, parasole na plaży i przy basenie dostępne są bezpłatnie; ręczniki - depozyt (wymina ręczników za dodatkową opłatą); pawilony na plaży za dodatkową opłatą

Zakwaterowanie

205 pokioi: 175 pokoi standardowych (25 m²), 14 pokoi rodzinnych (53 m² , 2 pokoje połączone drzwiami), 10 pokoi rodzinnych typu large (30 m², jednopomieszczeniowe), 4 pokoje typu deluxe (25 m²),  2 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (25 m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, TV-SAT, minibar (bezpłatny tylko w dniu przyjazdu, uzupełnienie za dodatkową opłatą), sejf (płatny), balkon

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie,  późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, nocne przekąski (w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, kawa po turecku, napoje butelkowane, napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w dyskotece

Sport i rozrywka

animacje, rzutki, tenis stołowy, siłownia, hammam, sauna, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

masaże, centrum Spa & Wellness, pralnia, salon fryzjerski, lekarz, mini-market, kafejka internetowa, wszystkie sporty wodne na plaży, wypożyczalnia samochodów

Dla dzieci

animacje, brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

www

www.whitecityhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mapa Hotelu White City Beach

Opinie o Hotelu White City Beach

4.0
polecam

Hotel położony na odludziu , jest tam 5 hoteli i więcej nic . Do Konakli prawie 8 km , do Alanyi w drugą stronę tyle samo - dolmuszami za 1,5 euro można dojechać w 10 min. Do plaży dojściem tunelem pod drogą , plaża na "tarasie" , zejscie do wody po schodkach . We wrześniu w barze na plaży było tylko piwo i napoje , przekąsek żadnych . Sam hotel bardzo fajny , położony na małej powierzchni , pokoje bardzo dobre , czyste . Jedzenia dużo i w dużym wyborze , piwo i drinki " nie żałowane" . Animacje we wrześniu były raczej słabe . Jedynym i dość poważnym minusem jest hałas z głównej drogi , która przebiega przed hotelem , otwarcie okna w nocy wiąże się z dość znacznym hałasem przeszkadzającym zasnąć .

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0

White City Beach - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
family room double standard
family room [suite] double standard
Standard DBL
standard double standard
Superior DBL
standard economy double standard
standard economy singleuse standard
2 os. pokoj standardowy
standard singleuse standard
2 os. pokoj superior
2 os. Pokój rodzinny dwupomieszczeniowy
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny

White City Beach - Możliwości wyżywienia:


White City Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel White City Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00