Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
  • Hotel Beach Albatros (SSH), Morze Czerwone
1 / 10
Udogodnienia hotelu Beach Albatros (SSH)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Beach Albatros (SSH)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Beach Albatros (SSH):
4.6 / 5
Średnia z 12 opinii
Szczegóły oceny hotelu Beach Albatros (SSH):
  • Lokalizacja
    4.9
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.8
  • Jakość
    do ceny
    4.9
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 12 opinii

Hotel Beach Albatros (SSH) w ofercie Biura podróży:

Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Przy klifowej plaży, w części El Hadaba, ok. 20km od lotniska i ok. 10km od słynnego Naama Bay.


Wyposażenie hotelu:

Restauracja główna „Panorama”, restauracja włoska, restauracja i bar na plaży, kawiarnia „Montimare”, dwa bary przy basenach, kafejka internetowa oraz sklepiki z pamiątkami.


Wyposażenie pokoju:

205 pokoi w budynku głównym i bungalowach, z klimatyzacją, mini barem, telefonem, TV-Sat, łazienką z suszarką do włosów, część z balkonem lub tarasem. Sejfy w recepcji dodatkowo płatne.


Wyżywienie:

all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach w godz. 10.00–24.00, w wyznaczonych barach. Do opcji all inclusive nie są wliczone: woda i napoje w butelkach i w puszkach, mini bar, soki ze świeżych owoców, restauracje a la carte oraz importowane alkohole.


All Inclusive:

- śniadanie (bufet) w restauracji „Panorama” w godz. 07.00 – 10.00 - późne śniadanie w kawiarni „Montimare” w godz. 10.00 – 11.00 - obiad (bufet) w restauracji „Panorama” w godz. 12.30 – 14.30 - przekąski w restauracji na plaży w godz. 13.00 – 16.00 - podwieczorek (kawa, herbata, ciasto) w kawiarni „Montimare” w godz. 15.00 – 17.00 - kolacja (bufet) w restauracji „Panorama” w godz. 18.30 – 21.00 w sezonie zimowym i w godz. 19.00 – 21.30 w sezonie letnim - 50 % zniżki na kolację a la carte w restauracji włoskiej w godz. 19.00 – 21.00 - późne przekąski w kawiarni „Montemari” w godz. 22.00 – 24.00.


Rozrywka i sport:

2 baseny, strzałki (bezpłatnie), bilard (płatny), tenis stołowy (płatny), siłownia (bezpłatnie), sauna (płatna), jacuzzi (płatne), kort tenisowy (rakiety i oświetlenie płatne), masaże (płatne), animacje, siatkówka plażowa oraz centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne). Dla dzieci brodzik, mini klub i plac zabaw.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • świadczenia hotelowe,
  • transfer hotel - lotnisko - hotel,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • opiekę rezydenta,
  • opłaty lotniskowe,
  • opłatę paliwową,
  • podatek VAT.
  • ubezpieczenia NNW, KL, bagaż.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej płatnej w Egipcie - 15 USD / osobę
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel prestiżowej sieci Pickalbatros Hotels. Malownicze usytuowanie, piękne widoki dookoła, duży obszar, ciekawa architektura, bogaty program rekreacyjny dla dorosłych i dla dzieci.

Położenie

Na klifie w rejonie Elmaya Bay z piaszczystą, kilometrową plażą (rafa koralowa!), na którą można zejść schodami lub dojechać panoramiczną windą. Po sąsiedzku znajduje się hotel Aqua Blu - tej samej sieci. Odległość od lotniska - 18 km, od Naama Bay - 10 km (odpłatne przejazdy busem hotelowym lub taksówką).

Wyposażenie

Elegancki hol powitalny z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, sejfy, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa i egipska), restauracja włoska, restauracja plażowa, malowniczo usytuowana kawiarnia, 2 bary przy basenie, kawiarenka internetowa, pralnia, sklepy.

Pokoje

Ponad 220 komfortowych pokoi w budynku głównym i bungalowach otoczonych ogrodem. Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), telefon, TV sat, minibar, w większości balkon lub taras (widok na basen, ogród lub morze).

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.30) kolacje (19.00-21.30) w formie bufetów, serwowane późne śniadania (10.15-12.00)w Montimare Cafe, przekąski, podwieczorek, późna kolacja (22.00-24.00)serwowana na życzenie, napoje i lokalne alkohole, kawa, herbata od 10.00 do 23.00 w wyznaczonych barach, codziennie mała butelka wody mineralnej w minibarze. Pakiet all inclusive obejmuje także darmowe korzystanie z siłowni oraz zniżki w restauracji włoskiej.

Sport i rozrywka

Dwa ładne baseny z tarasami słonecznymi, siatkówka plażowa, tenis ziemny i stołowy, siłownia, rzutki, jacuzzi, sauna, łaźnia, masaże, bilard, aerobik, gimnastyka w wodzie, boccia, nurkowanie powierzchniowe i głębinowe, sporty wodne, masaże, quady, dzienne animacje (prócz niedziel), program rozrywkowy wieczorem, muzyka na żywo.

Dla dzieci

Basen, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Świetny pomysł dla wielbicieli słońca i morza! Należy do sieci Pickalbatros gwarantującej wysoką jakość usług. Położony na klifie, ma zadbaną i dobrze zagospodarowaną plażę, do której można zejść schodami lub zjechać panoramiczną windą. Na plaży do dyspozycji Gości jest bezpłatny serwis plażowy oraz bogata oferta sportów wodnych. Zadbane pokoje są komfortowo urządzone i przestronne. Na miejscu znaleźć można wiele atrakcji sportowych oraz ładne baseny. Atutem są urozmaicone posiłki w ramach formuły all inclusive. Sympatyczna, wakacyjna atmosfera i dobra obsługa gwarantują udany urlop.

POŁOŻENIE:

ok. 10 km od centrum rozrywek Naama Bay w SHARM EL SHEIKH, na klifie; ok. 18 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długość ok. 1 km, skała koralowa przy zejściu do morza, zalecane obuwie ochronne, bezpośrednio przy hotelu, zejście schodkami lub zjazd windą panoramiczną, bezpłatne parasole, leżaki i materace; bar: napoje bezalkoholowe i piwo.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, wybudowany w 1999 r., odnowiony w 2012 r., 228 pokoi, 7 budynków, 3 piętra, całodobowa recepcja, restauracja główna Sea View - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja włoska, restauracja Fish Market - á la carte, owoce morza, restauracja na plaży z przekąskami, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, kawiarnia Montimare; bankomat, wymiana walut, pasaż handlowy, apteka; za opłatą: internet bezprzewodowy, kawiarenka internetowa, room-service, fryzjer, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², przytulny i wygodnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród, widok na basen i morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 40 m², 2 oddzielne sypialnie, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 400 m², gł. 0,6-1,5 m i ok. 140 m², gł. 0,6-1,5 m, 2 brodziki dla dzieci, gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; siłownia, aerobik, rzutki, siatkówka plażowa, gry i zabawy na plaży i przy basenie; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat); za opłatą: kort tenisowy, bilard; centrum wellness: jacuzzi, sauna, kąpiel parowa, łaźnia turecka, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00­-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30); późne śniadanie (10.00­-11.00), przekąski (12.00-17.00) w restauracji na plaży; późna kolacja (21.30-24.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/693663923-4, www.pickalbatros.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

20 min. drogi od lotniska (około 18 km.), 10 min. Do Naama Bay (około 10km.) i około 5 minut drogi do Old Town

Plaża

Bezpośrednio przy plaży. Leżaki, materace, parasole oraz ręczniki plażowe są bezpłatne. Na plaże można zjechać panoramicznymi windami (hotel położony na klifie).

Zakwaterowanie

228 pokoi położonych w budynku głównym oraz bungalowach ; Typy pokoi: standard , family (złożone z dwóch sypialni oraz pokoju dziennego, nie wszystkie posiadają balkon); Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, telefon, mini bar (uzupełniany w wodę), sejf.

Restauracje i bary

3 restauracje. Główna z widokiem na morze, włoska oraz na plaży; 4 bary, m.in. przy basenie oraz na plaży.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje i późne kolacje. W ciągu dnia hotel oferuje ponadto przekąski. Napoje bezalkoholowe, woda oraz gorące napoje dostępne są całą dobę, alkohole lokalnej produkcji podawane są między 10:00 a 24:00. W wybranych godzinach hotel serwuje dla dzieci lody.

Sport i Rozrywka

2 baseny zewnętrzne (dla aktywnych oraz relaksacyjny - nie podgrzewane); Bezpłatnie: boisko do siatkówki plażowej, siłownia, rzutki, boccia, gimnastyka lub aerobik, programy animacyjne realizowane w ciągu dnia i wieczorne pokazy. Odpłatnie: kort do tenisa (twarda nawierzchnia), jacuzzi, sauna, bilard, masaże, snorkeling..

Dla dzieci

Plac zabaw, klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, łóżeczko dla dzieci (bezpłatnie, w ramach dostępności), brodzik.

Pozostałe udogodnienia

Internet bezprzewodowy oraz kafejka internetowa (odpłatnie), sklepiki, pralnia, centrum SPA. Na terenie hotelu znajduje się lekarz, w razie konieczności można skorzystać z jego usług odpłatnie. Na przeciwko hotelu znajduje się apteka.

Naszym zdaniem

Położony w doskonałej lokalizacji na klifie Ras Om El Seid zapewnia wspaniałe widoki na Góry Synaj i półwysep Ras Mohamed. Budynek główny i bungalowy są otoczone pięknymi ogrodami, co sprawia że Beach Albatros Sharm jest idealnym hotelem na relaks w atmosferze ciszy i spokoju, a mimo to znajduje się w pobliżu sklepów i atrakcji Sharm El Sheikh.

Strona internetowa

www.pickalbatros.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Sharm El Sheikh

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 3* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 10 km od centrum Naama Bay - ok. 18 km od lotniska w Sharm El Sheikh

Plaża

- piaszczysta na klifie (zejście schodami lub windą) - skała koralowa przy wejściu do wody - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat - telefon - mini bar (płatny) - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - powierzchnia ok. 32 m2 Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - dwa pokoje - powierzchnia ok. 46 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - siłownia - siatkówka plażowa - rzutki - aerobik - dyskoteka - animacje Płatne - korty tenisowe - bilard - masaże - sauna - jacuzzi - łaźnia parowa - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- 2 baseny - plac zabaw - mini klub - specjalne menu w restauracji - łóżeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Lokalne napoje bezalkoholowe serwowane są 24 h.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska - restauracja na plaży (bezpłatna) - 5 barów na terenie hotelu w tym bar na plaży

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (płatne) - kawiarenka internetowa (płatna) - bankomat do wymiany pieniędzy - sejf w recepcji (płatny) - hotel dysponuje 228 pokojami

- rok otwarcia hotelu

1999 - remont 2011 r., - www.pickalbatros.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=B7SvwVU4bCo


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Znakomicie położony hotel, tuż przy malowniczym klifie w okolicy Elmaya Bay, oferujący swoim gościom niezapomniane widoki. Zlokalizowany jest obok hotelu Aqua Blu, należącego do tej samej , znanej egipskiej sieci hotelowej Pickalbatros Hotels. Oddalony jest o ok. 20 km od lotniska i o ok. 10 km od Naama Bay.
Plaża:
Posiada piaszczystą plażę hotelową z dostępem do rafy koralowej (zejście na plażę schodami, można także zjechać windą).
Do dyspozycji gości:
24-godzinna recepcja z dodatkowo płatnymi sejfami, windy, sale konferencyjne, sklepy, pralnia. Dla gości przygotowano 4 restauracje - Sea View, Italian, La Veranda i Beach Restaurant, a także kilka barów (m.in. przy basenie). Goście mogą korzystać z dwóch basenów oraz basenu dla dzieci (słodka woda) leżaki, parasole i ręczniki dostępne na plaży i przy basenach są bezpłatne.
Pokoje:
Ponad 220 pokoi, mieszczących się w trzypiętrowym budynku głównym i bungalowach. Standardowe pokoje 2-os. z możliwością dostawki (łóżeczko dla niemowląt bezpłatne). Dla rodzin możliwość rezerwacji pokoi rodzinnych (za dopłatą, na zamówienie). Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), klimatyzację, tv-sat, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), a także balkon lub taras.
Wyżywienie:
Formuła All Inclusive obejmująca śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30-21.30) serwowane w postaci bufetu w wyznaczonych restauracjach (głównie restauracje Sea View i Italian). Ponadto serwowane są późne śniadania (10.00-11.00), słodkie przekąski (15.00-17.00), późna kolacja (21.30-24.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-24.00 (do 24.00 tylko w restauracji La Veranda).
Program sportowy i animacyjny:
Dzienny i wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, oparty na grach, zabawach oraz występach na żywo. Ponadto dla najmłodszych gości przygotowano mini klub, brodzik dla dzieci, a także plac zabaw. Na terenie hotelu dostępne są również: siatkówka, tenis, fitness, rzutki, bule, a za dopłatą: jacuzzi, sauna, łaźnia, masaże, bilard oraz nurkowanie.
Internet:
Możliwość skorzystania z kawiarenki internetowej (płatna dodatkowo).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://www.pickalbatros.com
Naszym zdaniem:
Ciekawie zaprojektowany hotel, oferujący dobry serwis. Polecany parom i osobom aktywnym.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.5/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hurghada-wypoczynek/beach-albatros-resort

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealna propozycja dla wielbicieli plażowania, jak i aktywnego wypoczynku. Do dyspozycji są rozbudowane baseny oraz plaża z bezpłatnym serwisem i możliwością uprawiania sportów wodnych. Gwarancja udanego urlopu!


Mapa Hotelu Beach Albatros (SSH)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Beach Albatros (SSH)

świetne wakacje, dwa tygodnie minęły bardzo szybko i jeżeli tylko będę miała możliwość to na pewno tu wrócę - spokój i cisza, piękne widoki, bardzo dobre jedzenie i obsługa hotelowa, mnóstwo animacji - długo by wymieniać, naprawdę polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Super hotel! Nie licząc kilku drobnych problemow jakie milismy podczas pobytu wszystko nam odpowiadalo. Fajne baseny jednak przy pelnym oblozeniu w sierpniu bylo troche tloczno ale wtedy chodzilismy na plaze.Dobre jedzenie. Jedne z najlepszych wakacji w zyciu, polecamy i pozdrawiamy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Wrażenia z pobytu jak najbardziej pozytywne. Sam teren hotelowy stosunkowo mały, ale zadbany i zielony. Pokoje z kolei są całkiem duże, ładnie wysprzątane, codziennie mieliśmy jakieś figurki z ręczników na łóżku. Rewelacyjne jedzenie i animacje, każdemu coś mogło przypaść do gustu. I jeszcze super przeszklona winda woziła nas na plażę :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Kto leci 10 czerwca do tego hotelu z Katowic w ramach stay&go??? . Szukam towarzystwa

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.9

Pokoje czyste, obsługa sympatyczna a jedzenie urozmaicone i pyszne. Przez cały dzień różne atrakcje z animatorami. Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.7

Mają fajnych kelnerów np. taki jeden rudy Hosam...xD

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

super hotel polecam wszystkim

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Wlasnie wrucilem z tego hotelu. Ijeste bardzo zadowolony pokoje ładne i czyste, klima dzialala znakomicie. Jedzenie bardzo dobre i bardzo duzo wienc jak czytam ze ludzie potrafia narzekać to chyba sami nie wiedzą co chcą. Wiele rozrywek jak i dla dzici tak i dla doroslych plus do tego dwoch animatorow rozmawia po polsku a to durzy plus. Najwieksza atrakcja too winda nad morze oraz nocne zabawy.. bardzo polecam ten hotel.....

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Świetny hotel. Niewątpliwą atrakcją jest winda zwożąca turystów na plażę. Przy plaży jest fragment rafy koralowej: rybki, ośmiornice, kraby, jeżowce...Byłam zakwaterowana w czystym i przestronnym bungalowie. Jedzonko urozmaicone. Codziennie budził nas głos mułły z pobliskiego meczetu, ale to przecież dodatkowa atrakcja. Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.7

Własnie wrociłam z moja rodziną z wypoczynku w tym hotelu w term.2.07-10.07.Zacznę od rezydenta,calkowita klapa,widzieliśmy go tylko raz na spotkaniu ktore odbyło sie w przeciągu 15 min.Zero zainteresowania gośćmi.Wszystkie czynności wykonywali animatorzy Ewelina i Mateusz.Pokoje hotelowe beznadziejne,bynajmniej taki trafił się nam po wcześniejszym bakszyszu kt.ory dostał recepcjonista w wys 20 dol.mimo naszych narzekań nie dostaliśmy innego.przy hotelu dwa baseny w tym jedna zjeżdzalnia,strasznie tłoczno.chodziliśmy do hotelu obok jakieś 7min drogi i tam korzystaliśmy z baenu który był całkiem spory i było mało osób.jedzenie fatalne,restouracja przypomina wielka stołówkę,stoliki przykryte gumowymi matami,mało ciekawie.jedzenie przez tydz wciąz to same,oczywiści mieliśmy po kolei zemste faraona.hotel dla masy,nie wiem czy chciałabym tam spędzic kolejne wakacje,mając porównania z poprzednich lat ten jest bardzo przecietny.lecieliśmy z biura sky club,pan zachęcał ten hotel ale uwazam ze nie spełnił moich oczekiwań.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.3

Masz pytania o Hotel Beach Albatros (SSH)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00