cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
  • Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah, Ras Al Kaimah
1 / 34
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
02.12 - 09.12
już od 3299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.09 - 08.09
już od 2549 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah
star 5

Emiraty Arabskie: Ras Al Kaimah
Ocena hotelu Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 grudnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 września 2021

Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 30 km od hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island (transfer)
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 30 km od hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island (transfer)
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 5 minut jazdy od publicznej plaży, bezpłatny transfer na prywatną plażę w siostrzanym hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych w cenie; w pokojach za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w cenie
  • usługi konsjerża
  • sale konferencyjne

Liczba pokojów

154

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • podatek turystyczny płatny na miejscu 15 AED za pokój/noc
  • depozyt płatny na miejscu ok. 600 AED/pokój/pobyt
  • goście hotelu Double Tree by Hilton Ras Al Khaimah mogą korzystać z udogodnień hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island (m.in. basenów, strefy spa, siłowni; korzystanie z restauracji i barów – w zależności od wykupionej opcji wyżywienia)
  • codzienny transfer do hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island (wyjazd i powrót w określonych godzinach)
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny i inne: 2
  • basen na tarasie na dachu
  • jacuzzi: w strefie spa
  • Dla dzieci

    • łóżeczko dziecięce: w cenie

    Sport i wellness

    Płatne
    • siłownia
    • strefa spa
    • sauna
    • łaźnia parowa

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Deluxe Creek View DZX2
    • 1-4 os.
    • widok na Dubai Creek
    • łóżko typu king size lub podwójne łóżko
    • dostawka: na zapytanie
    • klimatyzacja
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • sejf
    • TV
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • minibar
    • żelazko i deska do prasowania
    • wanna lub prysznic
    • WC
    Pokój 2-osobowy Deluxe DZX1
    • 1-4 os.
    • łóżko typu king size lub podwójne łóżko
    • dostawka: na zapytanie
    • klimatyzacja
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • sejf
    • TV
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • minibar
    • żelazko i deska do prasowania
    • wanna lub prysznic
    • WC

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie
    • obiad
    • kolacja
    • posiłki serwowane w formie bufetu w restauracji głównej
    • przekąski: w hotelu DoubleTree by Hilton Marjan Island
    • wybrane napoje alkoholowe: w barach oraz w open barze w hotelu DoubleTree by Hilton Marjan Island w godz. 12.00-00.00
    Pełne wyżywienie
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • posiłki serwowane w formie bufetu w głównej restauracji
  • Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    • posiłki serwowane w formie bufetu w głównej restauracji
    Śniadania
    • śniadanie
    • posiłki serwowane w formie bufetu w głównej restauracji
    Restauracje i bary
  • restauracja Podium: bufet, show cooking
  • bary i inne: 2
  • bary w lobby
  • bar na tarasie na dachu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie / Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Opis oferty:

    Położony w centrum Ras al Khaimah, blisko licznych sklepów i centrów handlowych, oferuje wygodny pobyt w eleganckich, urządzonych ze smakiem pokojach i najwyższą jakość usług gwarantowaną przez sieć Hilton. Na miejscu jest basen na dachu z tarasem słonecznym, kilka barów i restauracja. Hotel zapewnia bezpłatny dowóz do plaży oraz centrum handlowego. Polecany również organizatorom konferencji i wyjazdów incentive.

    POŁOŻENIE:

    w centrum RAS AL KHAIMAH, w dzielnicy Al Nakheel, przy drodze lokalnej, sklepy ok. 500 m od hotelu; ok. 24 km od lotniska w Ras al Khaimah.

    PLAŻA:

    przy hotelu Double Tree by Hilton Resort & Spa Marjan Island, piaszczysta, łagodne zejście do morza, dojazd ok. 30 min. bezpłatnym hotelowym busem kilka razy dziennie, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2010 r., odnowiony w 2013 r., 126 pokoi, 1 budynek, 16 pięter, 3 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Podium - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary, w tym bar przy basenie na dachu; sklep z pamiątkami, prasa, kantor; 2 sale konferencyjne łącznie dla ok. 40 osób, taras słoneczny na dachu, internet bezprzewodowy w lobby, punt internetowy; za opłatą: room-service, sejf w recepcji, opiekunka do dziecka (na zamówienie), salon urody, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania; za opłatą: internet przewodowy (ok. 40 AED/godz., ok. 80 AED/24 godz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen na dachu, słodka woda, ok. 50 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; klub fitness/siłownia; centrum spa: bezpłatnie: łaźnia parowa, jacuzzi; płatne: sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (19.00-23.00) w formie bufetu w restauracji Podium; napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (12.00-24.00) w barach i restauracjach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00971/72260666;, www.hilton.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fibus na plażę


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie / Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Opis oferty:

    Położony w centrum Ras al Khaimah, blisko licznych sklepów i centrów handlowych, oferuje wygodny pobyt w eleganckich, urządzonych ze smakiem pokojach i najwyższą jakość usług gwarantowaną przez sieć Hilton. Na miejscu jest basen na dachu z tarasem słonecznym, kilka barów i restauracja. Hotel zapewnia bezpłatny dowóz do plaży oraz centrum handlowego. Polecany również organizatorom konferencji i wyjazdów incentive.

    POŁOŻENIE:

    w centrum RAS AL KHAIMAH, w dzielnicy Al Nakheel, przy drodze lokalnej, sklepy ok. 500 m od hotelu; ok. 24 km od lotniska w Ras al Khaimah.

    PLAŻA:

    przy hotelu Double Tree by Hilton Resort & Spa Marjan Island, piaszczysta, łagodne zejście do morza, dojazd ok. 30 min. bezpłatnym hotelowym busem kilka razy dziennie, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2010 r., odnowiony w 2013 r., 126 pokoi, 1 budynek, 16 pięter, 3 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Podium - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 bary, w tym bar przy basenie na dachu; sklep z pamiątkami, prasa, kantor; 2 sale konferencyjne łącznie dla ok. 40 osób, taras słoneczny na dachu, internet bezprzewodowy w lobby, punt internetowy; za opłatą: room-service, sejf w recepcji, opiekunka do dziecka (na zamówienie), salon urody, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania; za opłatą: internet przewodowy (ok. 40 AED/godz., ok. 80 AED/24 godz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen na dachu, słodka woda, ok. 50 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; klub fitness/siłownia; centrum spa: bezpłatnie: łaźnia parowa, jacuzzi; płatne: sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.30), kolacja (19.00-23.00) w formie bufetu w restauracji Podium; napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (12.00-24.00) w barach i restauracjach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00971/72260666, www.hilton.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fibus na plażę

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w centrum Ras al Khaimah, zaledwie w odległości spaceru od licznych sklepów, czy strefy wolnego handlu. Do lotniska w Dubaju ok 110km.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Możliwość skorzystania z prywatnej plaży hotelu Double Tree by Hilton Resort and Spa Marjan Island. Dojazd bezpłatnym busem hotelowym.
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Całodobowa recepcja, restauracja główna Podium, Lobby cafe, oraz 2 bary - Fresco oraz bar na dachu przy basenie Treee Top. Basen na dachu z pięknym panoramicznym widokiem na miasto i górę Jabel Jais, SPA (płatne) z sauną i jacuzzi, centrum fitness. Niekwestionowanym atutem wypoczynku w tym obiekcie jest możliwość korzystania z infrastruktury hotelu Double Tree by Hilton Resort and Spa Marjan Island (dojazd bezpłatnym busem hotelowym). W siostrzanym obiekcie na gości czeka m.in: 650 metrów prywatnej plaży z białym piaskiem, 7 basenów, w tym 2 dla dzieci, siłownia, kort tenisowy, boisko do siatkówki plażowej, Tarzan boat - park wodny dla dorosłych oraz Pirate Boat - park wodny dla dzieci.
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    Śniadania w formie bufetu w restauracji głównej. Możliwość dopłaty do obiadokolacji (HB), lub obiadów i kolacji (FB), napoje dodatkwoo płatne. Możliwośc dopłaty do all inclusive - śniadania, obiady i kolacje w restauracji głównej oraz bar otwarty w wyznaconych miejscach w godzinach 12:00 - 24:00 (piwo, wino, whisky, wódka oraz gin).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel nie prowadzi programu animacyjnego. Dla osób ceniących aktywny wypoczynek dostępny jest basen oraz siłownia.
    Internet:

    Wi-Fi bezpłatne w publicznych częściach hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Bardzo dobry, zadbany hotel znanej sieci Double Tree by Hilton zapewni udany wypoczynek. Dużym plusem jest możliwość korzystania z infrastruktury (basenów, plaży czy parków wodnych) siostrzanego obiektu Double Tree by Hilton Resort and Spa Marjan Island.
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 lub 3 godziny przed planowanym wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Wylot z Polski. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot do Emiratów Arabskich. Po przylocie odprawa celno-paszportowa i transfer do hotelu.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do godziny 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytuoraz pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy turystycznej(w hotelach 3* - ok. 10 AED za pokój za dobę, w hotelach 4* ok. 15 AED za pokój za dobęi 5* - ok. 20 AED za pokój za dobę), depozytóworaz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    City Tour - Dubaj

    Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto ZEA - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu autokarem główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wzbijającego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalifę. Będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Dalej trasa będzie nas wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. W Tym miejscu przewidzieliśmy również krótką podróż Monorail czyli kolejką wąskotorową prowadzącą na Palm Island. Zajedziemy także do Madinatu tzw « Dubajska Wenecja» gdzie przede wszystkim zrobimy zdjęcia na tle najsłynniejszego hotelu świata - Burj Al Arab .Zatrzymamy się również w Dubai Museum ,Saeed Sheikh House Al Maktoum, czyli pałacu jednego z dawnych władców z ekspozycją dot. historii Dubaju . Muzeum mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Kolejnym przystankiem będzie niezwykły, rozbudzający zmysły, targ przypraw i złota - Spice Souk Dubai & Gold Souk, gdzie tamtejsi kupcy handlują od wieków. Do tego urokliwego miejsca dopłyniemy tradycyjną taksówką wodną - Abrą.
    Cena ok. 130 USD/os.
    (Ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 140 USD/os.).

    Burj Khalifa

    Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie Dubaju ze wszystkich stron świata.
    Cena biletuok.60 USD/os.

    City Tour - Abu Dhabi

    Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Następnie udamy się do Heritage Village - wioski " muzeum", w której zapoznamy się z dawnym stylem życia mieszkańców, a także odwiedzimy targ z daktylami. Następnym punktem programu będzie wyspa Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia" gdzie w 2017r otwarto Muzeum Louvre z dziełami sztuki , własnymi oraz wypożyczonymi z paryskich muzeów Louvre czy Orsay. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World ,z najszybszym na świecie rollercoasterem, Formula Rossa.
    Cena ok. 140 USD/os.
    (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 175 USD/os.).
    OPCJE DODATKOWO PŁATNE :
    -BILET do Ferrari World - ok 95 USD/os.
    -BILET do Muzeum LOUVRE - ok 25 USD/os.
    *Osoby nie korzystające z opcji dodatkowych, mają ok 3h czasu wolnego w Yas Mall ( centrum handlowe ).

    Safari

    Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy zobaczenia z bliska wielbłąda.
    Cena ok. 85 USD/os
    . ( z FUJEIRY ok 105 USD/os.)

    Wild Wadi - park wodny

    Położony w samym sercu Dubaju, z niezapomnianym widokiem na Burj al Arab, stylizowany na podstawie opowieści o Juha, popularnej postaci z arabskiego folkloru park wodny! Oferuje ponad 30 zjeżdżalni i wiele atrakcji przybliżających tematykę Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wspaniała zabawa dla całej rodziny!
    Cena ok. 90 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Aquaventure Atlantis - park wodny

    Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnię ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami!
    Cena ok. 110 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Seaplane

    Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane!
    Cena ok. 499 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu)

    Ski Dubai

    Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów!
    Cena ok. 90 USD/os.
    (dodatkowo koszt transportu).

    Balloon

    Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni" których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa ok. 1 godziny w zależności od warunków pogodowych.
    Cena BILETU ok. 340 USD/os.

    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "
    Inne

    Informacje ogólne

    Waluta
    1 dirham ZEA (AED) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1AED = ok. 1 PLN 1 EUR = ok. 4,5 AED 1 USD = ok. 3,65 AED. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów.
    Dolar amerykański (USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006 roku
    Napiwki
    Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
    Wiza
    22 marca 2014 rokuzostał zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
    Paszport
    Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
    Czas
    + 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
    Ubiór
    Przy zwiedzaniu miejsckultu religijnegozwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety muszą mieć długie rękawy oraz głowę okrytą chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji ok. 40-50 AED, piwo ok. 30 AED, kawa ok. 8-10 AED. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W większości hoteli (oprócz emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
    Elektryczność
    220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 1-2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Wylot z:
    Warszawy, Katowici Krakowa. Zbiórka na2 lub 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    W regionie

    Zjednoczone Emiraty Arabskie
    ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem i Arabią Saudyjską, od wschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
    Dubaj -
    jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
    Abu Dhabi
    - największy z emiratów ZEA, położony na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód Zatoki Perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
    Fujairah
    - niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.

    Depozyty w hotelach

    Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu. O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu.
    Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu:
    1. Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu.
    2. Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej.
    3. Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich trwa od początku listopada do połowy kwietnia.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Od obywateli polskich nie jest wymagana wiza przy wjeździe do Emiratów Arabskich. Do wjazdu na terenEmiratów Arabskichwymagany jest paszportważny co najmniej 6 miesięcy od datyzakończenia wycieczki (powrotu).

    Wizy

    Od obywateli polskich nie jest wymagana wiza przy wjeździe do Emiratów Arabskich. Do wjazdu na terenEmiratów Arabskichwymagany jest paszportważny co najmniej 6 miesięcy od datyzakończenia wycieczki (powrotu).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4*+ Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

    Kategoria

    Kategoria Exim Tours: 4*+
    Kategoria lokalna: 4*
     

    Położenie

    - ok. 5 km od centrum Ras Al Khaimah
    - ok. 6 km od pola golfowego Tower Links
    - ok. 30 min jazdy od plaży przy hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island (codziennie bezpłatny bus hotelowy)
    - ok. 100 km od lotniska w Dubaju

    Plaża

    - piaszczysta, przy hotelu Double Tree by Hilton Marjan Island
    - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Deluxe
    - powierzchnia ok. 30 m2
    - klimatyzacja indywidualna
    - LCD TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny)
    - minibar i internet Wi-Fi (płatne)
    - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, szlafroki)

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne
    - basen na dachu budynku
    - siłownia
    Płatne
    - salon spa, sauna
    - sporty wodne na plaży

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje do kolacji dodatkowo płatne.
    FB: śniadanie i kolacja w formie bufetu, lunch a'la carte w restauracji głównej. Napoje do lunchu i kolacji dodatkowo płatne.
    All inclusive: śniadanie i kolacja w formie bufetu, lunch a'la carte w restauracji głównej. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 12:00-24:00 w wybranych barach. Opcja All inclusive obowiązuje także w hotelu Double Tree by Hiton Marjan Island: lunch i napoje w wybranym barze.
     

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Podium
    - 3 bary: bar na dachu Tree Top Bar, Lobby Lounge, Fresco - Energy Bar

    Dodatkowe informacje

    - obiekt należy do sieci Double Tree Hotels & Resorts, dysponuje 126 pokojami
    - internet Wi-Fi w lobby, w restauracji Podium i barze Tree Top (bezpłatny)
    - 2 sale konferencyjne
    - www.doubletree3.hilton.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe.

     Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    . Możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych (dodatkowa dostawka) lub 2 osob doroslych i 2 dzieci (bez dostawek dla dzieci).

    Wyżywienie

    HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski w porze lunchu w hotelu Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort & Spa 5*, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne. Formuła all inclusive od 12.00 do 24.00.

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nazwisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju. 

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opłatę za kolację sylwestrową 31.12.2014, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT. Hotel pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 300 dirhamów za nocza pokój  w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) otrzymają pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy).

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Idealny wybór dla osób ceniących atrakcyjną cenę a jednocześnie lubiących korzystać z plaży i poznawać miasto.

    Położenie

    Zlokalizowany w dzielnicy biznesowej Al Nakheel, oddalony ok 100 km od lotniska w Dubaju. Niedaleko znajduje się galeria handlowa Al Naeem Mall. Na przeciwko siostrzany hotel Hilton Ras Al Khaimah Hotel. Hotel oferuje bezpłatne przejazdy busem hotelowym kilka razy dziennie do plaży hotelu DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*. 

    Wyposażenie

    W hotelu znajduje się: centrum biznesowe, 2 sale konferencyjne (na 20 osób każda), pralnia, sklepik, salon piękności, kantor wymiany walut. Bezprzewodowy dostęp do internetu goście moją zapewniony w publicznych miejscach. Do dyspozycji gości udostępniony jest także: parking, sejf,  przechowalnia bagażu, wypożyczalnia aut. W hotelu mieści się restauracja główna Podium i 3 bary: Fresco Energy Bar, Lobby Lounge i Cafe, Treetop Bar z pięknym widokiem na zatokę.

    Pokoje

    Hotel posiada 126 pokoi. Pokoje deluxe mają widok  na miasto i na zatokę. W każdym pokoju znajduje się biurko, telewizor LCD, telefon, ekspres do kawy, suszarka, minibar, radio alarm. Dodatkowo: indywidualnie sterowana klimatyzacja, dostęp do internetu (płatny). Możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych (2 łóżka queen size) lub 2 osob doroslych i 2 dzieci (2 łóżka queen size lub 1 łożko king size). Nie ma możliwości wstawienia dostawki do pokoju. 

    Wyżywienie

    HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów w głównym hotelu; przekąski w porze lunchu w hotelu DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne. Formuła all inclusive od 12.00 do 24.00. Podczas trwania Ramadanu mogą obowiązywać pewne ograniczenia w hotelach co do: godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp.

    Sport i rozrywka

    Niewielki basen na dachu z leżakami, 24 godzinne centrum fitness, spa, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi.

    Dla dzieci

    Opiekunka (odpłatnie), łóżeczka oraz dziecięce menu i wysokie krzesełka w restauracji. 

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Bilety lotnicze na wyloty/powroty w weekend (piątek, sobota, niedziela) zazwyczaj są droższe. Zalecemy wykupywanie biletów z wylotami/powrotami od poniedziałku do czwartku. 

    Wizy

    Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nazwisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.   

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, zaproszenie na galę sylwestrową 31.12.2015 r., polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego tzw "RAK Tourism Dirham Fee" (15 aed za pokój za noc). Hotel pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 300 dirhamów za nocza pokój  w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) otrzymają pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Ecco Travel

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Emiraty Arabskie/Khaimah

    Opis

    Hotel należący do światowej klasy sieci hotelowej Hilton, gwarantującej najwyższą jakość świadczeń. Dogodnie położony w samym centrum dzielnicy biznesowej, z widokiem na zatokę Ras Al-Khaimah zapewnia łatwe dotarcie do centrów handlowych oraz miejsc rozrywki. Komfortowe pokoje posiadają wszelkie możliwe wygody, a pełnię relaksu zapewni ekskluzywne centrum Spa z bogatą propozycją masaży oraz zabiegów pielęgnacyjnych. Na hotelowym dachu mieści się niewielki basen otoczony leżakami oraz bar serwujący drinki i przekąski z możliwością podziwiania spektakularnych widoków. Idealny dla Klientów biznesowych oraz indywidualnych, ceniących najwyższą jakość usług.

    Lokalizacja

    w Ras Al Khaimah, w centrum, ok. 90 km od lotniska

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 126, restauracje: 1, baseny odkryte: 1, recepcja 24h, sejf (płatny), parking, lobby, centrum konferencyjne, internet bezprzewodowy, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), lobby bar, snack bar, kantor wymiany walut, bankomat, kwiaciarnia, przechowalnia bagażu, salon urody, sklep z pamiątkami, room service (płatny), leżaki przy basenie, parasole przy basenie, , brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, internet bezprzewodowy (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, telewizja satelitarna, telewizor LCD, biurko, telefon Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu DELUXE (max. 3 osoby lub 2 dorosłych i 2 dzieci do 12 lat).

    Plaża

    piaszczysta, prywatna, 1,5 km długości, hotelowy transfer na plażer w cenie, zagospodarowana.

    Sport i fitness

    centrum fitness, SPA (płatne), masaże (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), sauna (płatna), siłownia, łaźnia parowa.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), menu, krzesełka w restauracji, spacerówki

    Wyżywienie

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; przekąski w ciągu dnia o wyznaczonych porach; napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w ciągu dnia.

    Świadczenia

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Dubaj - Polska (przelot bezpośredni lub z przesiadką), w przypadku wakacji łączonych z Malediwami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Male - Polska, wakacji łączonych z Seszelami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mahe - Polska, wakacji łączonych z Mauritius: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mauritius - Polska
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą
    • ograniczoną polskojęzyczną obsługę w Emiratach oraz anglojęzyczna podczas wypoczynku na Malediwach, Zanzibarze oraz Seszelach(w przypadku wakacji łączonych)

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych 
    • W przypadku wylotów z Katowic i Krakowa (oferta oznaczona m.in. znacznikiem Tanie Linie)
      - dopłaty do bagażu głównego 20kg - 500 zł/os.
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Od 01.11.2015 w Emiracie Ras Al Khaimah, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu zakupionego w biurze podróży.
    W innych emiratach - Sharjah, Abu Dhabi, Fujairah, Al Ain - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - ograniczona obsługa w jęz. polskim przez cały rok. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Wizy:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4 kategoria lokalna ****

    Położenie

    Hotel dogodnie usytuowany w centrum Ras Al Khaimah, 1,5 h jazdy od lotniska w Dubaju. W bliskiej odległości od hotelu znajdują się centra handlowe. Prywatna plaża hotelowa położona jest zaledwie 5 minut drogi od hotelu (Goście korzystają z plaży przy hotelu Hilton Resort & Spa, bezpłatny bus hotelowy i serwis plażowy).

    Hotel oferuje

    W trosce o swoich Gości hotel oferuje wysoką jakość usług. Na terenie obiektu znajduje się restauracja Gusto serwująca śniadania, lunche oraz kolacje. Ponadto do dyspozycji Klientów jest bar Fresco oraz TreeTop Bar gdzie można posłuchać muzyki i rozkoszować się niesamowitym widokiem na zatokę. W hotelu jest również centrum biznesowe, kantor, sejf w recepcji, salon piękności, wypożyczalnia samochodów a także Internet wi-fi dostępny na terenie hotelu w miejscach publicznych.

    Pokoje

    Wszystkie przestronne i gustownie urządzone pokoje mają możliwość 1 dostawki i posiadają łazienkę z suszarką, klimatyzację, TV Sat oraz dostęp do Internetu. Z okien roztacza się widok na zatokę lub miasto Ras Al Khaimah. W pokojach standardowych przy zakwaterowaniu 2+1 dziecko śpi z rodzicami.

    Sport i rozrywka

    Do dyspozycji Gości jest basen odkryty na dachu, centrum fitness oraz centrum Spa, gdzie dostępne są masaże oraz jacuzzi i sauna. Ponadto na plaży jest wiele możliwości uprawiania sportów wodnych takich jak: kajaki, surfing, narty wodne, rowery wodne. W niedalekiej odległości od hotelu jest także pole golfowe.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie HB - śniadania i kolacje w formie bufetu. Napoje do kolacji są dodatkowo płatne. Istnieje również możliwość dopłaty do opcji All inclusive.

    Dla dzieci

    Dla najmłodszych hotel przygotował specjalne menu i krzesełka w restauracji. Istnieje możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka (za opłatą). Ponadto w pobliskim Hilton Resort & Spa jest mini klub oraz basen ze zjeżdżalnią.

    Naszym zdaniem

    Hotel jest dobrą propozycją dla rodzin z dziećmi oraz amatorów zwiedzania i zakupów dzięki bliskości centrów handlowych oraz samego Dubaju. HOTEL POBIERA DEPOZYT W WYSOKOŚCI 500 AED ZA POKJ ZA POBYT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    TOP Touristik

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Informacje o destynacji

    Szanowni Państwo, chcielibyśmy poinformować, że klienci TOP Touristik, podczas pobytu na destynacjach, są obsługiwani przez anglojęzycznego lub rosyjskojęzycznego lub niemieckojęzycznego Przedstawiciela.

    Ważne informacje

    Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

    Cena zawiera

    Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

    Położenie

    Hotel DoubleTree by Hilton Ras Al Khaimah znajduje się w samym sercu miasta Ras Al Khaimah. W bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się wiele sklepów oraz miejsc rozrywki. 
    Istnieje możliwość darmowego transferu na plażę DoubleTree by Hilton Marjan Island ( około 30 minut). Hotel jednak nie jest zobowiązany zapewnić taki transfer w każdej chwili (informacje takie są dostępne w recepcji, na miejscu). Wszyscy Goście mają bezpłatny dostęp do piaszczystej plaży i basenem z DoubleTree by Hilton Marjan Island, do którego można dojechać w około 30 minut autobusem. Wszyscy goście, mający zarezerwowaną opcję All Inclusive, mogą mieć lunch i napoje podane w DoubleTree by Hilton Marjan Island.
    Nawet do centrum handlowego Ras al Khaimah w Dubaju, hotel prowadzi regularne bezpłatny transfer. Obowiązuje rejestracja w recepcji w zależności od dostępności. Każdy gość może raz podczas swojego pobytu skorzystać z transferu za darmo. Do każdego następnego transferu mogą być naliczone dodatkowe opłaty.

    Wyposażenie

    Goście zakwaterowani są w 154 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest kantor wymiany walut. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, kuchnię i łazienkę. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio, budzik i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Hotel oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Wyżywienie

    Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    All Inclusive

    Śniadanie, obiad i kolacja podawane są w formie bufetu w głównej restauracji. Goście z wykupioną opcją all inclusive, mają posiłki i napoje podawane w Doubletree Marjan Island. Napoje takie jak woda, napoje bezalkoholowe, soki (nie świeżo wyciskane), kawa, herbata, wino, piwo, wybrane trunki i koktajle podawane są od 12 rano do 24 w nocy (w Doubletree Hotel Doubletree Marjan i Island). Minibar i obsługa pokoju tzw. "room service" są wyłączone z usług all inclusive.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Pasjonatom sportu proponujemy golfa. Gościom pragnącym zachować dobrą formę polecamy studio fitness. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności i zabiegi masażu. Kolejnym udogodnieniem jest bogaty w gry i zabawy program zajęć dla dzieci.

    Karty kredytowe

    W hotelu akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, JCB i MasterCard.

    Podatek turystyczny (Tourism TAX)

    Od dnia 31.03.2014 w Zjednoczonych Emiratach Arabskich na terenie Emiratu Dubaj oraz Ras Al Khaimah obowiązuje podatek turystyczny. Podatek jest płatny bezpośrednio przez Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu, płatność w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój (sypialnie), noc i jest uzależniona od standardu hotelu:
    5 gwiazdki: 20 AED (ok. 5 Euro)
    4 gwiazdki: 15 AED  (ok. 4 Euro)
    3 / 2 / 1 gwiazdki: 10 AED (ok. 3 Euro)
    Podatek nie obowiązuje w następujących emiratach: Abu Dhabi, Ajman, Sharjah, Fujairah, Umm al Quwain.
    Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

    Informacje wizowe

    Od dnia 01.05.2015 pomiędzy Polską a Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi obowiązuje ruch bezwizowy. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Paszport tymczasowy nie jest dokumentem zezwalającym na wjazd do ZEA.
    Jeśli mają Państwo jakąkolwiek starą pieczątkę lub wizę do Izraela w Państwa paszporcie nie ma żadnego problemu z wjazdem do Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
    Za powyższą informację nie ponosimy odpowiedzialności. Zasady dotyczące wjazdu do Zjednoczonych Emiratów Arabskich mogą się zmienić. Polecamy kontaktować się na bieżącą z Ambasadą Zjednoczonych Emiratów Arabskich (numer telefonu:  22 222 20 20).
    Użyteczny link: https://polakzagranica.msz.gov.pl/

    Ramadan

    Okres Ramadanu przypada w terminie około 15.05.2018 – 14.06.2018. W okresie tym można spodziewać się utrudnień w funkcjonowaniu hoteli w ciągu dnia, aż do zachodu słońca. Przeważanie wszelkie posiłki oraz napoje w ciągu dnia podawane są w tym okresie w zamkniętych pomieszczeniach.

    Kaucja w hotelach (Deposit)

    W większości hoteli Klienci zobligowani są do uiszczenia kaucji:  od ok. 100 do ok. 300 AED (w zależności od standardu hotelu) za noc/pokój. Zwyczajowo jest to blokada na karcie kredytowej, w przypadku gdy Klienci uiszczą kaucję gotówką, zwrot odbywa się w lokalnej walucie. 1 AED = ok 1 PLN .

    Osoby do lat 21   

    Osoby podróżujące samotnie muszą mieć ukończone co najmniej 21 lat. Osoby poniżej 21 roku życia muszą podróżować z rodzicami.
    Zgodnie z przepisami obowiązującymi w ZEA osobą pełnoletnią jest się po ukończeniu 21 roku życia.

    Energia elektryczna (electricity)

    W celu korzystania z urządzeń elektrycznych na wakacjach zaleca się zabranie ze sobą adaptera do kontaktu - dostępne w większości sklepów oraz w hotelach na miejscu.

    Ważne - Przeloty nocne

    W przypadku nocnych przelotów i przybyciu na miejsce o godzinie 04:00 i późniejszej, zameldowanie w hotelu nastąpi dopiero o godzinie 14:00.
    W przypadku nocnych lotów powrotnych i wylotu do godziny 03:45 dnia następnego wymeldowanie z hotelu następuje o 12:00 dnia poprzedniego.
    Istnieje możliwość przedłużenia doby hotelowej lub wcześniejszego zameldowania za dodatkową opłatą w zależności od dostępności pokoi po uprzednim zapytaniu w recepcji hotelowej.

    Check-in / Check-out

    Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
    - zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
    - kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
    Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
    Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
    W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
    Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

    Informacje odnośnie przelotów samolotem - Bagaż

    - Wizz Air (W6): 55x40x23, 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 350 – 445 PLN.
    - FlyDubai (FZ): cena zawiera bagaż podręczny 7 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
    - W przypadku czarterów (np. Enter Air) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
    - W przypadku regularnych linii lotniczych na długich dystansach (międzykontynentalnych) na przykład: Emirates (EK), Air France (AF), KLM (KL), Qatar Airways (QR), Lufthansa (LH), Swiss (LX), Austrian Airlines (OS), Ukraine Airlines (PS), Aeroflot (SU) cena zawiera bagaż podręczny 7-8 kg oraz bagaż rejestrowany min. 20 kg.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Opis hotelu

    Double Tree by Hilton Ras Al Khaimah to kosmopolityczna baza we "Wschodzącym Imperium", która oferuje stylowe zakwaterowanie w centrum miasta, w dzielnicy biznesowej. Kilka kroków od hotelu dostępne są centra handlowe i strefa bezcłowa. Hotel znajduje się 1,5 km od centrum Ras Al-Chajma, 2 km od centrum handlowego, 3 km od plaży, 5 km od pola golfowego i 23 km od Międzynarodowego Lotniska Ras Al-Chajma.

    Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, siłownię, basen, centrum biznesowe, saunę, plac zabaw dla dzieci, sale zebrań, windę, zabiegi spa (płatne), bezprzewodowy Internet i całodobową recepcję.

    Pokoje wyposażone są w: TV, telefon, łazienkę, klimatyzację, minibar (płatny), bezprzewodowy Internet (płatny), suszarkę do włosów.

    Apartamenty posiadają także salon i sofę.

    Adres: Al Jazah Road, Al Nahkeel Area, 00001 Ras Al-Chajma, Zjednoczone Emiraty Arabskie.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah
    Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Ras Al Kaimah)
    Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
    Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
    Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
    Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
    Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
    Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

    Opinie o Hotelu Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah

    Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj deluxe
    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy

    Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah - Możliwości wyżywienia:


    Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah - miasta wylotu:


    Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Doubletree by Hilton Ras Al Khaimah? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00