Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
1/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
2/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
3/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
4/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
5/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
6/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
7/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
8/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
9/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
10/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
11/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
12/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
13/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
14/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
15/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
16/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
17/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
18/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
19/20
Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park, Sousse
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
27.04 - 04.05
już od 2266 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.10 - 12.10
już od 2011 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Thalassa Sousse Resort & Aqua Park
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Thalassa Sousse Resort & Aqua Park:
4.4 / 5
Średnia z 48 opinii
Szczegóły oceny hotelu Thalassa Sousse Resort & Aqua Park:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.1
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 października 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Typowo wakacyjny, położony na rozległym terenie, tuż przy piaszczystej plaży, poleca się na urlop z rodziną pełen dobrej zabawy – tutaj każdy kąt tętni życiem! Świetna oferta rozrywkowa zadowoli Gości w każdym wieku i nie pozwoli nawet na chwilę nudy – na miejscu czeka 5 basenów, zabawne animacje oraz plac i pokój zabaw dla dzieci, dla których przygotowano również ciekawe zajęcia w miniklubie. Wisienką na torcie jest duży aquapark, w którym jest aż 8 basenów i 25 zjeżdżalni dla każdego – to świetne miejsce na spędzenie gorącego dnia na wodnym szaleństwie!

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum turystycznej dzielnicy SOUSSE – Port El Kantaoui, bary ok. 100 m od hotelu, sklepy ok. 2 km od hotelu, ok. 25 km od Monastiru; ok. 21 km od lotniska w Monastirze, ok. 42 km od lotniska w Enfidha.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 TDN/szt.); bar objęty all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdowy, zadbany, zbudowany w 1975 r., odnowiony w 2019 r., 471 pokoi, 3-piętrowy budynek główny i 286 piętrowych bungalowów, 2 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 5 restauracji: główna Al Walima – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Dolce Vita – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracji dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Al Cham przy basenie – á la carte, kuchnia libańska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracji dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Arabesque - á la carte, kuchnia tunezyjska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracji dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Al Bahr na plaży – á la carte, kuchnia międzynarodowa, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracji dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 bary: w lobby, na plaży, przy basenie, Américain (płatny), kawiarnia Cafe Maure; sklep z pamiątkami, salon piękności, punkt wymiany walut; taras; internet bezprzewodowy (płatny); za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 dostawki – łóżko pojedyncze lub sofa), zadbany, ok. 36 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (płatny), telewizja satelitarna, telefon, lodówka (na zamówienie, za opłatą: ok. 7 TND/dzień), sejf (płatny: ok. 3 TND/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

bungalow:

2-os. (możliwość 1 dostawki – łóżko pojedyncze lub sofa), ok. 40 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym w budynku głównym; taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; bungalow za dopłatą.;

bungalow rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki – łóżko pojedyncze lub sofa), ok. 50 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym w budynku głównym; taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; bungalow rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 2500 m², gł. do 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. do 1,6 m, basen relaksacyjny, nieregularny kształt, słodka woda, ok 200 m², gł. do 1,4 m, basen dla dzieci z 2 zjeżdżalniami, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 700 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki (depozyt: ok. 10 TND/szt.); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, (oświetlenie płatne), tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, piłka wodna, kajaki, minigolf, aerobik, centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, słodka woda, ok. 96 m², gł. 1,6 m, płatne: siłownia, jacuzzi, sauna, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; aquapark Aquasplash (czynny: 10.00-17.00): 8 basenów, 25 zjeżdżalni; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), junior club (10-16 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: gdy i zabawy, muzyka na żywo; minidisco, amfiteatr; za opłatą: sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10.00-11.00) w formie bufetu w barze w lobby, obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; słodkie, słone i późne przekąski, kawa, herbata, ciasto (16.00-17.00, 23.00-24.00) w wyznaczonych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole, lokalne wino, piwo, likier (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; raz na pobyt kolacja w wybranej restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0021/673275355, www.thalassa-hotels.com

GRATIS:

serwis plażowy


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy obiekt 4-gwiazdkowy, należący do niemieckiej sieci hotelowej LTI zajmuje rozległy obszar (pow. ok. 14 ha), w otoczeniu pięknych ogrodów. Hotel znajduje się w strefie turystycznej Sousse, ok. 4 km od starego miasta pełnego arabskich bazarów (dojazd lokalną taksówką ok. 3 EUR), ok. 20 km od lotniska w Monastirze i ok. 35 km od lotniska w Enfidhi.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 20 TND/os.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, sejf w recepcji (ok. 4 TND/dzień), kantor, restauracja główna oraz barbecue, 3 restauracje a la carte, bary: lobby z tarasem, przy basenie, american (płatny), przy aquaparku, bar z napojami na plaży, kawiarnia mauretańska (dodatkowo płatna), 2 baseny, aquapark ze zjeżdżalnią (czynna w wysokim sezonie, w określonych godz. dla gości hotelowych oraz z zewnątrz), parasole i leżaki - bezpłatne, ręczniki kąpielowe - za kaucją ok. 20 TND/szt., basen kryty (czynny od października do kwietnia), 2 korty tenisowe twarde (sprzęt i oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko do gry w piłkę, dyskoteka (23:00-02:00, napoje płatne), mini market. Za dodatkową opłatą centrum balneoterapii Elyssa Thalassa Spa, sporty wodne (jet ski, banan, rower wodny, narty wodne, parasailing), bilard, automaty do gry.
Pokoje:

Hotel składa się z bloku centralnego z pokojami max. 2-3 osobowymi (ok 25 m2) oraz bungalowów zlokalizowanych w ogrodzie z pokojami 3-4-osobowymi (ok.35m2). Łącznie hotel posiada 433 pokoi standardowych wyposażonych w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację indywidualnie sterowaną (działającą w okresie lipiec-sierpień), telefon, TV-sat, sejf (płatny ok. 4 TND/dzień), mini bar (płatny dodatkowo, dostępny w miarę możliwości), balkon lub taras.
Wyżywienie:

All Inclusive:
śniadania
(07:00-10:00),
obiady
(12:30-14:00),
kolacje
(serwowane w 2 turach: 18:30-19:45 i 20:15-21:30) w restauracji głównej, późne kontynentalne śniadanie (10:00-11:00), snack bar w Aquaparku - lekkie przekąski (15:30-17:00), bar przy basenie i przy Aquaparku (10:00-23:00 czynny lipiec-sierpień - woda, kawa, herbata, lokalne piwo i wina, lokalne napoje alkoholowe), lobby bar (18:00-21:00), 3 restauracje a la carte w ramach kolacji (1 x na pobyt po wcześniejszej rezerwacji, tunezyjska, włoska, libańska).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia bogaty program sportowy i animacyjny dla dzieci i dorosłych (w ciągu dnia i wieczorem animacje w języku francuskim). Dodatkowo Klienci mogą bezpłatnie korzystać z organizowanych gier i zabaw (łucznictwo, gimnastyka, mini golf, koszykówka, siatkówka plażowa) oraz z ogromnego nowoczesnego Aquaparku (18 zjeżdżalni, oddzielna część dla dzieci).
Internet:

W recepcji internet Wi-Fi - płatny (ok. 3 EUR/godz.).
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Atrakcyjne położenie, bogaty program animacyjny oraz fantastyczny Aquapark sprawią, że pobyt w hotelu będzie niezapomniany.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
Każdypodróżujący (bez względu na wiek) zobowiązany jest do przedstawienia
VOUCHERA HOTELOWEGO (DO ODEBRANIA NA LOTNISKU
przed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow).
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3, 4 rozpoczęte doby hotelowe, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

Czas
Czas taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.

Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.

Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.

Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2023 do 31.08.2023.

Wizy

Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
COVID-19
Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
Aby wjechać na teren Tunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
ZASZCZEPIENI
Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
NIEZASZCZEPIENI
• negatywny wyniku testu PCR na COVID-19 w języku angielskim (wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem) LUB negatywny wynik testu antygenowego (wykonany nie wcześniej niż 24 godziny przed wylotem)
DZIECI (poniżej 18. roku życia)
• bez testu bez certyfikatu covid
Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
Ponadto każdy podróżujący (bez względu na wiek) zobowiązany jest do przedstawienia poniższych DOKUMENTÓW:
• voucher hotelowy (do odebrania na lotnisku przed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
• Deklaracja Zdrowia Rainbow.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Paszport i paszport tymczasowy: 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji 6 miesięcy przy braku biletu powrotnego.
Obywatele RP mogą wjechać na terytorium Tunezji bez wizy i mogą legalnie przebywać do 3 miesięcy od daty wjazdu.
COVID-19
Poniższe warunki zostały podane na dzień 26.02.2022 i mogą ulec zmianie.
Aby wjechać na teren Tunezji wymagane jest posiadanie poniższych dokumentów.
ZASZCZEPIENI
Osoba, która przedstawi zaświadczenie potwierdzające pełne szczepienie lub paszport covidowy, wydany przez władze sanitarne kraju zamieszkania (osoba z nieważnym paszportem (ale kompletem dawek) wjeżdża na tych samych zasadach co osoba w pełni zaszczepiona z ważnym certyfikatem).
NIEZASZCZEPIENI
• negatywny wyniku testu PCR na COVID-19 w języku angielskim (wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wylotem) LUB negatywny wynik testu antygenowego (wykonany nie wcześniej niż 24 godziny przed wylotem)
DZIECI (poniżej 18. roku życia)
• bez testu bez certyfikatu covid
Po wjeździe na terytorium Tunezji losowo wybrani podróżni (powyżej 18 roku życia) poddawani są szybkim testom lub testom PCR.
Wypełnienie elektronicznego formularza lokalizacyjnego e7mi zostało zniesione.
Ponadto każdy podróżujący (bez względu na wiek) zobowiązany jest do przedstawienia poniższych DOKUMENTÓW:
• voucher hotelowy (do odebrania na lotnisku przed udaniem się do odprawy - na stanowisku Rainbow)
• Deklaracja Zdrowia Rainbow.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sousse

OPIS

Hotel z wieloma atrakcjami i wspaniałym Aqua Parkiem jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje. Położony w miejscowości Sousse nad zatoką Hammamet między dwoma kurortami turystycznymi odkrywa obyczaje kulturowe Tunezji. Urozmaicone animacje dla dzieci i dorosłych, wesoła zabawa i grająca muzyka spawiają, że tutaj nie można się nudzić. Różnorakie restauracje dopełnią całości i zadbają o podniebienia smakoszy kulinarnych.

lokalizacja

4 km od centrum Sousse, 16 km od lotniska w Monastyrze-MIR, 40 km od lotniska w Enfidha-NBE. Hotel usytuowany na powierzchni: 85000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1975 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (4), room service (płatny), pralnia (płatna), basen kryty, basen odkryty, aquapark (20 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 5 dla dzieci, działają w godzinach 10:00-18:00).

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 287 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 2)- 286 willi (liczba pięter: 1)Typy pokoi:- pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 09:00-00:00), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - bungalowy standardowe garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 09:00-00:00), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - bungalowy rodzinne garden view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 09:00-00:00), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje single use garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 09:00-00:00), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras - pokoje promo dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna (działa w godzinach 09:00-00:00), sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC)

Wyżywienie

- restauracje, restauracje a la carte (3), bary (4), cukiernia, kawiarniaAll Inclusive(08:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji "Savory & Sweet Pancake"- późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), przekąski (16:00-18:00), kolacja (18:30-21:00), późny posiłek (22:30-00:00) serwowane w restauracji "Al Cham"- obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji "Dolce Vita"- obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji "Arabesque"- obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji "Al Bahr"- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.- "Albahr" międzynarodowa- "Al Cham" libańska- "Arabesque" ltunezyjska

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (5)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- tenis stołowy- rzutki- siatkówka- siatkówka plażowa- minigolf- aerobik- animacje- dyskoteka

płatne

- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- salon piękności- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

Aktualizacja opisu

30.12.2022 12:54

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Przy plaży Aquapark SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 3 km od centrum - ok. 5 km od Portu El Kantaoui - ok. 40 km od lotniska w Enfidii - ok. 25 km od lotniska w Monastirze

Plaża

- piaszczysta, szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki (depozyt)

Pokoje

- klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat , telefon - sejf (płatny ok. 3,5 DT/dzień), mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - aquapark - korty tenisowe, tenis stołowy - boisko wielofunkcyjne, mini golf - animacje dzienne i wieczorne Płatne - Centrum SPA z basenem z wodą morską - bilard - masaże, hamman, fitness - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-10 lat), junior klub (10-14 lat), animacje - brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw - opiekunka do dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

24 All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz w nocy w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-06:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje a la carte - bar przy basenie - lobby bar - bar przy plaży - American bar

Dodatkowe informacje

- rok otwarcia hotelu 1975, wyremontowany 2012/2013 - hotel dysponuje 480 pokojami - sejf w recepcji (płatny)

- internet Wi Fi w lobby (płatny

5DT/godzina, 15DT/dzień, 50DT/ tydzień) - sklepiki z pamiątkami, salon piękności, fryzjer, kantor - dyskoteka - www.lti.de

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)

Video

www.youtube.com/watch?v=lkOf8u88P-o


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Lubiany hotel przy piaszczystej plaży z mnóstwem atrakcji dla całej rodziny i fantastycznym aquaparkiem. W sam raz dla miłośników zabawy, sportu, animacji i aktywnego wypoczynku!

Położenie

Przy piaszczystej plaży (parasole i leżaki bezpłatne, ręczniki plażowe za depozytem), ok. 5 km od centrum Sousse, ok. 4 km od Port El Kantaoui, ok. 22 km od lotniska w Monastirze, ok. 44 km od lotniska Enfidha.

Wyposażenie

Lobby z recepcją, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), 3 restauracje a la carte: Al Cham - libijska, Dolce Vita - włoska, Arabesque - tunezyjska, restauracja na plaży Al Bahr (czynna w sezonie letnim), 4 bary: w lobby, przy basenie, przy plaży, American Bar. Hotel oferuje bezpłatne Wi-Fi w lobby, kantor wymiany walut, a odpłatnie: sejf przy recepcji, opiekę lekarską.

Pokoje

Hotel posiada 286 pokoi rozmieszczonych w kilku budynkach. Na wyposażeniu: balkon lub taras, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja (w sezonie letnim), telewizja satelitarna (pilot za depozytem), płatne: sejf, minibar.Rodzaje pokoi: Standard - z widokiem na ogród, o powierzchni ok. 24 m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób.Bungalow - z widokiem na ogród lub basen, o powierzchni ok. 24 m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja w restauracji a la carte (bezpłatna 1 na pobyt, wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski w ciągu dnia i wieczorem, alkoholte lokalne i napoje bezalkoholowe w wyznaczonych godzinach.

Sport i rozrywka

2 baseny ze słodką wodą, basen ze zjeżdżalniami, basen kryty ze słodką wodą, Aquapark (13 wodnych atrakcji), animacje w ciągu dnia i wieczorem, tenis stołowy, mini golf, tenis (wymagana rezerwacja), łucznictwo, rzutki, aerobik, aqua aerobik, siatkówka plażowa. Płatne: siłownia, Centrum Spa.

Dla dzieci

Brodzik, część dziecięca aquaparku z atrakcjami dla najmłodszych, miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce (na życzenie, w zależności od dostępności).

Powrót do Polski

POWRÓT DO POLSKI28 marca 2022 r. zostały zniesione wszelkie ograniczenia w podróżowaniu do Polski. Nie ma obowiązku okazywania certyfikatu szczepienia,  wykonywania testów i  odbywania tzw. kwarantanny przyjazdowej.https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

Tunezja - warunki wjazdu do kraju

Aktualizacja z 10 czerwca 2022 r.Aby przekroczyć granicę Tunezji należy okazać jeden z następujących dokumentów:* Certyfikat potwierdzający przyjęcie pełnych dawek zaszczepienia przeciwko Covid-19 (dotyczy osob w wieku 18 lat i powyżej)* Negatywny wynik testu PCR  wykonanego 48 godz. lub testu antygenowego na 24 godz. przed wylotem.Osoby poniżej 18 lat nie muszą przedstawiać negatywnego wyniku testu ani certyfikatu szczepień. Po przekroczeniu tunezyjskiej granicy, losowo wybrani dorośli pasażerowie mogą zostać poddani badaniu na obecność wirusa. Osoby z wynikiem pozytywnym, zostaną wysłane na samoizolację % dni z możliwością przedłużenia do 7 dni). 

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi (w przypadku ofert z przelotem), transfer lotnisko-hotel-lotnisko (w przypadku ofert z przelotem), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną telefoniczną opiekę lokalnego przedstawiciela, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

podatków turystycznych i opłat klimatycznych pobieranych przy zakwaterowaniu (jeśli są wymagane), opłat wizowych (jeśli są wymagane) wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń (np. od kosztów rezygnacji i czy pakietów wyższego rzędu).

Uwagi

Polacy udający się do Tunezji na okres do 90 dni nie muszą mieć wizy. Paszport powinien być ważny jeszcze co najmniej 3 miesiące od daty planowego opuszczenia Tunezji. Paszport nie może budzić wątpliwości co do swojej autentyczności.W Tunezji obowiązuje obligatoryjny podatek, pobierany jednorazowo przy meldowaniu się w hotelu.* 1 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia - w hotelu 2 gwiazdkowym* 2 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia - w hotelu 3 gwiazdkowym* 3 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia - w hotelu 4 i 5 gwiazdkowym* Przy pobytach dłuższych niż 7 dni podatek jest równowartością pobytu 7 dniowego.Zakwaterowanie zaczyna się o godzinie 15:00, wykwaterowanie do godziny 12:00.Zgodnie z decyzją tunezyjskiego rządu, klimatyzacja w hotelach działa wyłącznie w okresie 15/06 - 15/09.

Przeloty do Tunezji

Dotyczy wszystkich przelotów do Tunezji (rejsowych i czarterowych):* w przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. * wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.* przy rezerwacjach założonych na wyloty do Tunezji liniami Nouvelair obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

COVID

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

Podróżni z paszportem innym niż polski

Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

Atrakcje na świeżym powierzu

Dostępność barów (np. bary przy plaży) oraz atrakcji usytuowanych na świeżym powietrzu jest uzależniona od warunków pogodowych oraz obłożenia hotelu. Decyzję o wyłączeniu obiektów z użytkowania podejmuje hotel bez konsultacji z Touroperatorem.

Oferta pakietowana dynamicznie

W przypadku ofert pakietowanych dynamicznie (przeloty liniami rejsowymi i tzw. "low costami") cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Thalassa Sousse ****

Położenie:

Hotel położony jest tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, ok. 6 km od centrum Sousse i ok. 4 km od Port El Kantaoui. Odległość od lotniska w Monastirze wynosi ok. 30 km.

Wyposażenie hotelu:

Na terenie hotelu znajduje się recepcja (możliwość wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą), restauracja, kawiarnia mauretańska, bar, snack bar, bar na plaży, pizzeria, taras, sala telewizyjna, kantor wymiany walut oraz sklep z pamiątkami i mini market. Hotel o typowo tunezyjskiej architekturze,  polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi i osobom preferującym wypoczynek w hotelu nad samym brzegiem morza, z egzotycznym ogrodem, ze stosunkowo łatwym dostępem do pobliskiego miasta.

Wyposażenie pokoi:

wyremontowany na przełomie 2005/2006 roku, w całości klimatyzowany i ogrzewany hotel, posiada 460 pokoi usytuowanych w budynku głównym i bungalowach (dwu- i trzy- poziomowych), wyposażonych w łazienkę z WC, telefon, TV satelitarną oraz balkon lub taras.

Możliwość wynajęcia lodówki za dodatkową opłatą. W ofercie pokoje standardowe 2- osobowe z widokiem na ląd. Pokoje z widokiem na morze oraz pokoje o podwyższonym standardzie - na zamówienie, dodatkowo płatne

Rozrywka i sport:

dla gości przygotowano 2 baseny odkryte /w tym jeden ze zjeżdżalnią/, brodzik, plac zabaw i mini klub dla dzieci, basen kryty, siatkówkę plażową, piłkę wodną, aerobik, gimnastykę w wodzie, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, dyskotekę. Bilard, automaty do gry, fitness klub, masaże i sauna; dodatkowo płatne. Istnieje możliwość skorzystania ze sportów wodnych na plaży za dodatkową opłatą. W ciągu dnia i wieczorem (w okresie letnim) organizowane są ciekawe programy animacyjne. Parasole, leżaki i materace przy basenie i na plaży bezpłatnie, możliwość wypożyczenia za kaucją ręczników plażowych.

Wyżywienie:

pakiet all inclusive obejmuje:

- śniadania w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 06:00 - 09:30,

- póżniejsze śniadania kontynentalne w snack bar w godzinach 10:00 - 11:00,

- obiady w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 12:30 - 14:00,

- przekąski w barze przy basenie (czerwiec-wrzesień) w godzinach 12:30-14:00,

- podwieczorki w godzinach 16:00 - 17:00,

- kolacje w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 19:00 - 21:00,

- napoje ciepłe - herbata, kawa, napoje bezalkoholowe- soki owocowe, woda, soda, napoje alkoholowe lokalnej produkcji- piwo, likiery, alkohole, wina tunezyjskie lokalne- wino czerwone, białe, różowe, koktajle owocowe alkoholowe i bezalkoholowe, 1 butelka wody mineralnej 1,5l/ pokój/ dzień pozostawiona w pokoju wieczorem. Wszystkie napoje serwowane są w szklankach, napoje alkoholowe serwowane są od godziny 10:00. Bary na zewnątrz otwarte są w zalezności od warunków klimatycznych,

- rozrywki i sporty- sporty wodne niezmotoryzowane typu rowery wodne, deska surfingowa (latem, od 16 roku życia), tenis na terenie quick, strzelanie z łuku, petanque, mini golf, tenis stołowy, aerobik, piłka siatkowa, piłka wodna, mini klub dla dzieci ( w wieku 4-12 lat),

- przy basenie parasole i leżaki , na plaży parasole,

Płatne dodatkowo:

świeże soki owocowe, schicha, alkohole i likiery importowane, napoje w puszkach, butelkach, mini bar (lodówka)- pusta w pokoju (5 DT/dzień), sejf w recepcji (2,5 DT/dzień), sporty wodne zmotoryzowane, centrum odnowy biologicznej, ręczniki na basenie i plaży- 2 DT/ręcznik/dzień, pralnia, bilard, gry video.

  • Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • zakwaterowanie w pokoju dwuosobowym (dopłaty do pokoju jednoosobowego płatne obligatoryjnie),
  • wyżywienie - all inclusive.
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • opłat paliwowych i kursowych
  • opłat lotniskowych,
  • transferów lotnisko - hotel - lotnisko
  • ubezpieczenia KL i Nw

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Monastyr

Położenie

ok. 4 km od centrum Sousse. Restauracje, bary, możliwość zakupów i rozrywki w odległości ok. 1 km.

Plaża

piaszczysta, łagodnie opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

472 pokoje na 3 piętrach w bud. gł. i bungalowach. Recepcja, restauracja główna, restauracje a la carte, lobby bar, kawiarnia mauretańska, sklepy. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, tarasy słoneczne, bar oraz największy w Tunezji aquapark z wieloma zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci. Leżaki, parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.thalassa-hotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje Dwuosobowe (1-3A): w bud. gł., ok. 23 m2, klimatyzacja (1.07-31.08), lodówka (za opłatą), TV-sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje w Bungalowach (2-3C, ok. 30 m2 lub 1-3D ok. 42 m2): balkon lub taras, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje 2-3C dla min. 4 osób.

Dostęp do internetu

kącik internetowy i Wi-Fi w strefie recepcji gratis.

Wellness

basen kryty w cenie. Za opłatą: centrum wellness oferujące zabiegi balneo, łaźnia parowa, sauna, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 8-24:00. Późne śniadanie dla "śpiochów". Przekąski, kawa, herbata, ciasto w godz. 16-17:00. Możliwe kolacje w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Dla seniorów

SENIOR 55 PLUS: 10% ZNIżKI (dot. pokoi 1-3A, 1-3D)

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: oddzielny brodzik, miniklub (4-10 lat), animacje dla nastolatków (10-14 lat), największy w Tunezji aquapark, czynny codziennie w godz. 10-17:00, oferujący dla dzieci "Kid's Play and Fun", dla dorosłych różnorodne zjeżdżalnie i atrakcje, np.: Blackhole, Up Hill Flying Boats, Twisters, Tunnel Freewall, Kamikaze, Up-Hill Blackhole, Rafting Slide, Turbolance, Space Hole i wiele innych.Sport: aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, minigolf, tenis stołowy, rowery wodne. Za opłatą: siłownia, nurkowanie, 3 korty tenisowe.Rozrywka: animacje w dzień i wieczorem, dyskoteki (napoje za opłatą).

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 31.01.15 15% ZNIżKI, 1.02-31.03.15 10% ZNIżKI. Dni gratis- 7=6, 14=12 w terminach 6.05-13.05.15, 14.10-21.10.15. Dla seniorów- SENIOR 55 PLUS- 10% ZNIżKI (dot. pokoi 1-3A, 1-3D) Zniżki- DLA DZIECI 2-11 LAT- pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

Popularny hotel z fantastycznym, największym w Tunezji aquaparkiem! Niezapomniane wrażenia i wodne atrakcje dla całej rodziny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Thalassa Sousse Resort & Aqua Park

Opinie o Hotelu Thalassa Sousse Resort & Aqua Park

4.4
polecam

bardzo dobry hotel, fajnie położony, super zjeżdżalnie i animacje w różnych językach, bardzo dobre jedzenie, same zalety, byłem tam przez 1 tydzień w czerwcu 2014 roku i chętnie pojadę tam na kolejne wakacje

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
5.0
zdecydowanie polecam

To był nasz pierwszy wyjazd do Tunezji i do końca życia będziemy go ciepło wspominać. Pojechaliśmy wraz z mężem i naszym 4-letnim synkiem. Mieliśmy piękny pokój w głównym budynku, czysty i pachnący, żadnych zastrzeżeń. Piękne baseny i zjeżdżalnie, zabawa na cały dzień. Jedzenie super smaczne. A poza tym piękna plaża i gorące słońce. Nie mamy się do czego przyczepić, idealne wakacje

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.4
polecam

Duży, przyjemny kompleks, fajnie położony bo można lokalnym tuktukiem czy taxą podjechać do Portu, można też przejść wzdłuż plaży bo nie jest bardzo daleko. Smaczne jedzenie i w odpowiedniej ilości, animacje świetne i co dziennie coś innego. Dobre miejsce na urlop dla ludzi którym nie przeszkadza hałas.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
4.3
polecam

Super baseny ze zjeżdżalniami, plaża bezpośrednio przy hotelu, mnóstwo gości międzynarodowych więc towarzystwo różne, super jedzenie i drinki, pokoje mogą być, niczego więcej nie trzeba do udanych wakacji

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
5.0
zdecydowanie polecam

Wczoraj wróciliśmy z Thalass'y.Hotel był REWELACYJNY!Czytając opinie przed wyjazdem byłam przerażona:opaskami,obsługą,bungualami.Jednak po powrocie muszę przyznać, że trzeba być bardzo,ale to bardzo wybrednym człowiekiem,żeby w ogóle na coś narzekać w tym hotelu.Pokoje są bardzo dokładnie codziennie sprzątane.Plaża również jest czyściutka(codziennie rano ją grabią przed ułożeniem leżaków)!Obsługa miła i serdeczna.Jedzenie przepyszne-duży wybór(niczego nie brakuje),można się za darmo zapisywać na kolacje tematyczne na plaży.Wbrew temu co niektórzy piszą,nikt NIE DYSKRYMINUJE Polaków,wszyscy są obsługiwani i traktowani jednakowo.Dużo atrakcji.Fajne zjeżdżalnie dla dzieci,paralotnie,skutery wodne itd.Leżaków mnóstwo nawet popołudniami(nie trzeba wstawać o świcie i zajmować).Nie trzeba w recepcji wkładać dolarów do paszportów(mimo że niektórzy to robili).Dostaliśmy pokój z wejściem na basen i wyjściem na plażę bez "łapówki".Obiekcje można mieć jedynie do Pani Rezydent-Grażyny,która w ogóle nie interesuje się sprawami turystów.Na szczęście wszystko było w porządku i nie potrzebowaliśmy jej pomocy,ale niektórzy bardzo narzekali na brak wsparcia z jej strony.Hotel godny polecenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.3
polecam

W tym hotelu byłam od 30.05.12-13.06.12 pobyt uważam za super jedyna rzecz,która mi nie pasowała to pani rezydentka Grażyna powinna chyba już dawno być na emeryturze.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3
4.6
zdecydowanie polecam

Właśnie wróciłam dwa dni temu . Byłam z dziadkami i przyznaję że bardzo nam sie podobało :) wszyscy mogliśmy znaleźć dla siebie coś odpowiedniego . Obsługa i animatorzy sprawowali się znakomicie . Serdecznie polecam :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
5.0
zdecydowanie polecam

Byłam z rodzinką od 12 -18 kwietnia 2012r. Dzieci bawiły się super, młodzież i trochę starsi też. Jedzienie bardzo dobre , pokoje zadbane, choc pogoda lekko szwankowała z powodu wiatru i zachodzącego słońca za chmurami.Za to wieczorem zabawia przednia i dla maluchów i dla ich rodziców oraz babć i dziadków. Turnus udany !! towarzystwo świetne !!.Animatorzy :) rewelacja !!!.Już tęsknię za tamtym klimatem i czekam na kolejne wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
zdecydowanie polecam

wymarzone miejsce w Sosusse... najpiękniejszy hotel i basen!!! :D

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
polecam

hotel ok. jedzenie w miarę dobre. piwo, wódka, cola to totalne "siki" obsługa za kilka dinarów bardzo dobra. po 23 cisza i spokój to nie dla młodych ludzi. rezydentka Renata nadaje się do zwolnienia od zaraz. wybrudziliśmy ręcznik i musieliśmy zapłacić za niego 40 dinarów czyli na polskie jakieś 80 zł to bezsens. ale tak poza tym hotel ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.7

Thalassa Sousse Resort & Aqua Park - możliwości zakwaterowania:

Bungalow
bungalow quadriple room
Bungalow
bungalow bgl fam
1 os. pokoj standardowy
standard room
bungalow [family room] dbl
pok. 2 os. z widokiem na ogród std gv
2 os. pokoj standardowy
bungalow [garden view] dbl
Room SingleUse GardenView Balcony or Terrace
Room Double GardenView Balcony or Terrace
Pokój 1-osobowy
standard dbl
Bungalow Family GardenView Balcony or Terrace
Bungalow Standard GardenView Balcony or Terrace
Promo Room
Pokój rodzinny bungalow 4 os. typ A
Pokój rodzinny bungalow 4 os. typ B
Bungalow 2 os.
Bungalow 2 os.+1 dost.
Pokój standardowy 2 os. + 1 dostawka, budynek główny
Pokój standardowy 2 os. budynek główny
Pokój 1 osobowy w budynku głównym

Thalassa Sousse Resort & Aqua Park - Możliwości wyżywienia:


Thalassa Sousse Resort & Aqua Park - miasta wylotu:


Thalassa Sousse Resort & Aqua Park - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Thalassa Sousse Resort & Aqua Park? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00