cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
  • Hotel LTI Thalassa Sousse , Sousse
1 / 22
Udogodnienia hotelu LTI Thalassa Sousse
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel LTI Thalassa Sousse
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu LTI Thalassa Sousse :
4.4 / 5
Średnia z 48 opinii
Szczegóły oceny hotelu LTI Thalassa Sousse :
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.1
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 48 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2018

Hotel LTI Thalassa Sousse w ofercie Biura podróży:

Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Thalassa Sousse ****

Położenie:

Hotel położony jest tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, ok. 6 km od centrum Sousse i ok. 4 km od Port El Kantaoui. Odległość od lotniska w Monastirze wynosi ok. 30 km.

Wyposażenie hotelu:

Na terenie hotelu znajduje się recepcja (możliwość wynajęcia sejfu za dodatkową opłatą), restauracja, kawiarnia mauretańska, bar, snack bar, bar na plaży, pizzeria, taras, sala telewizyjna, kantor wymiany walut oraz sklep z pamiątkami i mini market. Hotel o typowo tunezyjskiej architekturze,  polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi i osobom preferującym wypoczynek w hotelu nad samym brzegiem morza, z egzotycznym ogrodem, ze stosunkowo łatwym dostępem do pobliskiego miasta.

Wyposażenie pokoi:

wyremontowany na przełomie 2005/2006 roku, w całości klimatyzowany i ogrzewany hotel, posiada 460 pokoi usytuowanych w budynku głównym i bungalowach (dwu- i trzy- poziomowych), wyposażonych w łazienkę z WC, telefon, TV satelitarną oraz balkon lub taras.

Możliwość wynajęcia lodówki za dodatkową opłatą. W ofercie pokoje standardowe 2- osobowe z widokiem na ląd. Pokoje z widokiem na morze oraz pokoje o podwyższonym standardzie - na zamówienie, dodatkowo płatne

Rozrywka i sport:

dla gości przygotowano 2 baseny odkryte /w tym jeden ze zjeżdżalnią/, brodzik, plac zabaw i mini klub dla dzieci, basen kryty, siatkówkę plażową, piłkę wodną, aerobik, gimnastykę w wodzie, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, dyskotekę. Bilard, automaty do gry, fitness klub, masaże i sauna; dodatkowo płatne. Istnieje możliwość skorzystania ze sportów wodnych na plaży za dodatkową opłatą. W ciągu dnia i wieczorem (w okresie letnim) organizowane są ciekawe programy animacyjne. Parasole, leżaki i materace przy basenie i na plaży bezpłatnie, możliwość wypożyczenia za kaucją ręczników plażowych.

Wyżywienie:

pakiet all inclusive obejmuje:

- śniadania w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 06:00 - 09:30,

- póżniejsze śniadania kontynentalne w snack bar w godzinach 10:00 - 11:00,

- obiady w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 12:30 - 14:00,

- przekąski w barze przy basenie (czerwiec-wrzesień) w godzinach 12:30-14:00,

- podwieczorki w godzinach 16:00 - 17:00,

- kolacje w formie bufetu w głównej restauracji serwowane w godzinach 19:00 - 21:00,

- napoje ciepłe - herbata, kawa, napoje bezalkoholowe- soki owocowe, woda, soda, napoje alkoholowe lokalnej produkcji- piwo, likiery, alkohole, wina tunezyjskie lokalne- wino czerwone, białe, różowe, koktajle owocowe alkoholowe i bezalkoholowe, 1 butelka wody mineralnej 1,5l/ pokój/ dzień pozostawiona w pokoju wieczorem. Wszystkie napoje serwowane są w szklankach, napoje alkoholowe serwowane są od godziny 10:00. Bary na zewnątrz otwarte są w zalezności od warunków klimatycznych,

- rozrywki i sporty- sporty wodne niezmotoryzowane typu rowery wodne, deska surfingowa (latem, od 16 roku życia), tenis na terenie quick, strzelanie z łuku, petanque, mini golf, tenis stołowy, aerobik, piłka siatkowa, piłka wodna, mini klub dla dzieci ( w wieku 4-12 lat),

- przy basenie parasole i leżaki , na plaży parasole,

Płatne dodatkowo:

świeże soki owocowe, schicha, alkohole i likiery importowane, napoje w puszkach, butelkach, mini bar (lodówka)- pusta w pokoju (5 DT/dzień), sejf w recepcji (2,5 DT/dzień), sporty wodne zmotoryzowane, centrum odnowy biologicznej, ręczniki na basenie i plaży- 2 DT/ręcznik/dzień, pralnia, bilard, gry video.

  • Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • zakwaterowanie w pokoju dwuosobowym (dopłaty do pokoju jednoosobowego płatne obligatoryjnie),
  • wyżywienie - all inclusive.
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • opłat paliwowych i kursowych
  • opłat lotniskowych,
  • transferów lotnisko - hotel - lotnisko
  • ubezpieczenia KL i Nw
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 3 km od centrum - ok. 5 km od Portu El Kantaoui - ok. 40 km od lotniska w Enfidii - ok. 25 km od lotniska w Monastirze

Plaża

- piaszczysta, szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki (depozyt)

Pokoje

- klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat , telefon - sejf (płatny ok. 3,5 DT/dzień), mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 basen, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - aquapark - korty tenisowe, tenis stołowy - boisko wielofunkcyjne, mini golf - animacje dzienne i wieczorne Płatne - Centrum SPA z basenem z wodą morską - bilard - masaże, hamman, fitness - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-10 lat), junior klub (10-14 lat), animacje - brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw - opiekunka do dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

Wyżywienie

24 All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia oraz w nocy w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-06:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje a la carte - bar przy basenie - lobby bar - bar przy plaży - American bar

Dodatkowe informacje

- rok otwarcia hotelu 1975, wyremontowany 2012/2013 - hotel dysponuje 480 pokojami - sejf w recepcji (płatny)

- internet Wi Fi w lobby (płatny

5DT/godzina, 15DT/dzień, 50DT/ tydzień) - sklepiki z pamiątkami, salon piękności, fryzjer, kantor - dyskoteka - www.lti.de

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.Cena nie zawiera (PLN): opłata wyjazdowa z Tunezji (70 pln)

Video

www.youtube.com/watch?v=lkOf8u88P-o


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Monastyr

Położenie

ok. 4 km od centrum Sousse. Restauracje, bary, możliwość zakupów i rozrywki w odległości ok. 1 km.

Plaża

piaszczysta, łagodnie opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

472 pokoje na 3 piętrach w bud. gł. i bungalowach. Recepcja, restauracja główna, restauracje a la carte, lobby bar, kawiarnia mauretańska, sklepy. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą, tarasy słoneczne, bar oraz największy w Tunezji aquapark z wieloma zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci. Leżaki, parasole słoneczne przy basenach w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.thalassa-hotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje Dwuosobowe (1-3A): w bud. gł., ok. 23 m2, klimatyzacja (1.07-31.08), lodówka (za opłatą), TV-sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje w Bungalowach (2-3C, ok. 30 m2 lub 1-3D ok. 42 m2): balkon lub taras, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje 2-3C dla min. 4 osób.

Dostęp do internetu

kącik internetowy i Wi-Fi w strefie recepcji gratis.

Wellness

basen kryty w cenie. Za opłatą: centrum wellness oferujące zabiegi balneo, łaźnia parowa, sauna, masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 8-24:00. Późne śniadanie dla "śpiochów". Przekąski, kawa, herbata, ciasto w godz. 16-17:00. Możliwe kolacje w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Dla seniorów

SENIOR 55 PLUS: 10% ZNIżKI (dot. pokoi 1-3A, 1-3D)

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: oddzielny brodzik, miniklub (4-10 lat), animacje dla nastolatków (10-14 lat), największy w Tunezji aquapark, czynny codziennie w godz. 10-17:00, oferujący dla dzieci "Kid's Play and Fun", dla dorosłych różnorodne zjeżdżalnie i atrakcje, np.: Blackhole, Up Hill Flying Boats, Twisters, Tunnel Freewall, Kamikaze, Up-Hill Blackhole, Rafting Slide, Turbolance, Space Hole i wiele innych.Sport: aerobik, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, minigolf, tenis stołowy, rowery wodne. Za opłatą: siłownia, nurkowanie, 3 korty tenisowe.Rozrywka: animacje w dzień i wieczorem, dyskoteki (napoje za opłatą).

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 31.01.15 15% ZNIżKI, 1.02-31.03.15 10% ZNIżKI. Dni gratis- 7=6, 14=12 w terminach 6.05-13.05.15, 14.10-21.10.15. Dla seniorów- SENIOR 55 PLUS- 10% ZNIżKI (dot. pokoi 1-3A, 1-3D) Zniżki- DLA DZIECI 2-11 LAT- pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

Popularny hotel z fantastycznym, największym w Tunezji aquaparkiem! Niezapomniane wrażenia i wodne atrakcje dla całej rodziny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy obiekt 4-gwiazdkowy, należący do niemieckiej sieci hotelowej LTI zajmuje rozległy obszar (pow. ok. 14 ha), w otoczeniu pięknych ogrodów. Hotel znajduje się w strefie turystycznej Sousse, ok. 4 km od starego miasta pełnego arabskich bazarów (dojazd lokalną taksówką ok. 3 EUR), ok. 20 km od lotniska w Monastirze i ok. 35 km od lotniska w Enfidhi.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Ręczniki kąpielowe dostępne po uiszczeniu zwrotnej kaucji w wysokości ok. 20 TND/os.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, sejf w recepcji (ok. 4 TND/dzień), kantor, restauracja główna oraz barbecue, 3 restauracje a la carte, bary: lobby z tarasem, przy basenie, american (płatny), przy aquaparku, bar z napojami na plaży, kawiarnia mauretańska (dodatkowo płatna), 2 baseny, aquapark ze zjeżdżalnią (czynna w wysokim sezonie, w określonych godz. dla gości hotelowych oraz z zewnątrz), parasole i leżaki - bezpłatne, ręczniki kąpielowe - za kaucją ok. 20 TND/szt., basen kryty (czynny od października do kwietnia), 2 korty tenisowe twarde (sprzęt i oświetlenie dodatkowo płatne), tenis stołowy, wielofunkcyjne boisko do gry w piłkę, dyskoteka (23:00-02:00, napoje płatne), mini market. Za dodatkową opłatą centrum balneoterapii Elyssa Thalassa Spa, sporty wodne (jet ski, banan, rower wodny, narty wodne, parasailing), bilard, automaty do gry.


Pokoje:

Hotel składa się z bloku centralnego z pokojami max. 2-3 osobowymi (ok 25 m2) oraz bungalowów zlokalizowanych w ogrodzie z pokojami 3-4-osobowymi (ok.35m2). Łącznie hotel posiada 433 pokoi standardowych wyposażonych w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację indywidualnie sterowaną (działająca lipiec-sierpień), telefon, TV-sat, sejf (płatny ok. 4 TND/dzień), mini bar (płatny dodatkowo, dostępny w miarę możliwości), balkon lub taras.



Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (serwowane w 2 turach: 18:30-19:45 i 20:15-21:30) w restauracji głównej, późne kontynentalne śniadanie (10:00-11:00), snack bar w Aquaparku - lekkie przekąski (15:30-17:00), bar przy basenie i przy Aquaparku (10:00-23:00 czynny lipiec-sierpień - woda, kawa, herbata, lokalne piwo i wina, lokalne napoje alkoholowe), lobby bar (18:00-21:00), 3 restauracje a la carte w ramach kolacji (1 x na pobyt po wcześniejszej rezerwacji, tunezyjska, włoska, libańska).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia bogaty program sportowy i animacyjna dla dzieci i dorosłych (w ciągu dnia i wieczorem animacje w języku francuskim). Dodatkowo Klienci mogą bezpłatnie korzystać z organizowanych gier i zabaw (łucznictwo, gimnastyka, mini golf, koszykówka, siatkówka plażowa) oraz z ogromnego nowoczesnego Aquaparku (18 zjeżdżalni, oddzielna część dla dzieci).



Internet:

W recepcji internet Wi-Fi - płatny (ok. 3 EUR/godz.).



Kategoria lokalna:

****



Naszym zdaniem:

Atrakcyjne położenie, bogaty program animacyjny oraz fantastyczny Aquapark sprawią, że pobyt w hotelu będzie niezapomniany.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 3.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok.70 EURO/os dorosła, dziecko (2-12lat)-50%


 
Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                               W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.


TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 34 EURO/41 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  


Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.

EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%


Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.

REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.22 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMAHDII dzieci (2-12 lat) -50%


Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

TUNEZJA informacje ogólne




Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).

Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.

Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:

Port el Kantaoui
Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.
Monastir
Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.
Hammamet
Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.
Mahdia
Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sousse

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1975 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajduje się 5 restauracji, 4 bary, kawiarnia, pralnia (płatna), winda, 2 baseny odkryte, basen kryty, 25 zjeżdżalni wodnych w aquaparku.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki - bezpłatne, ręczniki - depozyt. Bar na plaży.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację (od 15.06 do września), TV, telefon, sejf (płatny), łazienkę (wanna lub prysznic, WC), minilodówkę (na życzenie, płatna), balkon lub taras. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku głównym lub w bungalowach: pokoje standardowe , pokoje rodzinne , bungalow , bungalow rodzinny (jedno pomieszczenie)

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja "Dolce Vita" (wymagana rezerwacja), 3 restauracje a la carte (wymagana rezerwacja), 4 bary (m.in. lobby bar, bar przy basenie, bar amerykański - płatny), kawiarnia All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), późne przekąski (23:00-06:00) w lobby barze, przekąski, podwieczorek (16:00-17:00) w wyznaczonym barze, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, zjeżdżalnie , miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, animacje

w cenie

tenis stołowy, łucznictwo, piłka wodna, siatkówka plażowa, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, boisko wielofunkcyjne, animacje, aerobik

płatne

centrum SPA, masaż, łaźnia turecka, jacuzzi, salon piękności, siłownia, dyskoteka, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

12.06.2018 11:19

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Aquapark SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Atrakcyjny hotel renomowanej, niemieckiej sieci LTI. Szczególnie spodoba się rodzinom z dziećmi ze względu na rozbudowany aquapark oraz szeroki program animacyjny.


Mapa Hotelu LTI Thalassa Sousse

Opinie o Hotelu LTI Thalassa Sousse

bardzo dobry hotel, fajnie położony, super zjeżdżalnie i animacje w różnych językach, bardzo dobre jedzenie, same zalety, byłem tam przez 1 tydzień w czerwcu 2014 roku i chętnie pojadę tam na kolejne wakacje

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4

To był nasz pierwszy wyjazd do Tunezji i do końca życia będziemy go ciepło wspominać. Pojechaliśmy wraz z mężem i naszym 4-letnim synkiem. Mieliśmy piękny pokój w głównym budynku, czysty i pachnący, żadnych zastrzeżeń. Piękne baseny i zjeżdżalnie, zabawa na cały dzień. Jedzenie super smaczne. A poza tym piękna plaża i gorące słońce. Nie mamy się do czego przyczepić, idealne wakacje

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Duży, przyjemny kompleks, fajnie położony bo można lokalnym tuktukiem czy taxą podjechać do Portu, można też przejść wzdłuż plaży bo nie jest bardzo daleko. Smaczne jedzenie i w odpowiedniej ilości, animacje świetne i co dziennie coś innego. Dobre miejsce na urlop dla ludzi którym nie przeszkadza hałas.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4

Super baseny ze zjeżdżalniami, plaża bezpośrednio przy hotelu, mnóstwo gości międzynarodowych więc towarzystwo różne, super jedzenie i drinki, pokoje mogą być, niczego więcej nie trzeba do udanych wakacji

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Wczoraj wróciliśmy z Thalass'y.Hotel był REWELACYJNY!Czytając opinie przed wyjazdem byłam przerażona:opaskami,obsługą,bungualami.Jednak po powrocie muszę przyznać, że trzeba być bardzo,ale to bardzo wybrednym człowiekiem,żeby w ogóle na coś narzekać w tym hotelu.Pokoje są bardzo dokładnie codziennie sprzątane.Plaża również jest czyściutka(codziennie rano ją grabią przed ułożeniem leżaków)!Obsługa miła i serdeczna.Jedzenie przepyszne-duży wybór(niczego nie brakuje),można się za darmo zapisywać na kolacje tematyczne na plaży.Wbrew temu co niektórzy piszą,nikt NIE DYSKRYMINUJE Polaków,wszyscy są obsługiwani i traktowani jednakowo.Dużo atrakcji.Fajne zjeżdżalnie dla dzieci,paralotnie,skutery wodne itd.Leżaków mnóstwo nawet popołudniami(nie trzeba wstawać o świcie i zajmować).Nie trzeba w recepcji wkładać dolarów do paszportów(mimo że niektórzy to robili).Dostaliśmy pokój z wejściem na basen i wyjściem na plażę bez "łapówki".Obiekcje można mieć jedynie do Pani Rezydent-Grażyny,która w ogóle nie interesuje się sprawami turystów.Na szczęście wszystko było w porządku i nie potrzebowaliśmy jej pomocy,ale niektórzy bardzo narzekali na brak wsparcia z jej strony.Hotel godny polecenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

W tym hotelu byłam od 30.05.12-13.06.12 pobyt uważam za super jedyna rzecz,która mi nie pasowała to pani rezydentka Grażyna powinna chyba już dawno być na emeryturze.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3

Właśnie wróciłam dwa dni temu . Byłam z dziadkami i przyznaję że bardzo nam sie podobało :) wszyscy mogliśmy znaleźć dla siebie coś odpowiedniego . Obsługa i animatorzy sprawowali się znakomicie . Serdecznie polecam :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Byłam z rodzinką od 12 -18 kwietnia 2012r. Dzieci bawiły się super, młodzież i trochę starsi też. Jedzienie bardzo dobre , pokoje zadbane, choc pogoda lekko szwankowała z powodu wiatru i zachodzącego słońca za chmurami.Za to wieczorem zabawia przednia i dla maluchów i dla ich rodziców oraz babć i dziadków. Turnus udany !! towarzystwo świetne !!.Animatorzy :) rewelacja !!!.Już tęsknię za tamtym klimatem i czekam na kolejne wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

wymarzone miejsce w Sosusse... najpiękniejszy hotel i basen!!! :D

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

hotel ok. jedzenie w miarę dobre. piwo, wódka, cola to totalne "siki" obsługa za kilka dinarów bardzo dobra. po 23 cisza i spokój to nie dla młodych ludzi. rezydentka Renata nadaje się do zwolnienia od zaraz. wybrudziliśmy ręcznik i musieliśmy zapłacić za niego 40 dinarów czyli na polskie jakieś 80 zł to bezsens. ale tak poza tym hotel ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.7

LTI Thalassa Sousse - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
bungalow [standard] dbl
1 os. standard
2 os. standard
STANDARD ROOM
BUNGALOW RODZINNY
bungalow bgl fam
Bungalow
pokój rodzinny bgl quint
Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy
BUNGALOW

LTI Thalassa Sousse - Możliwości wyżywienia:


LTI Thalassa Sousse - miasta wylotu:


LTI Thalassa Sousse - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel LTI Thalassa Sousse ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00