Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
1 / 44
Udogodnienia hotelu Papillon Lagoon Reef
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Papillon Lagoon Reef
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Papillon Lagoon Reef:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 grudnia 2018

Hotel Papillon Lagoon Reef w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia, Kenia

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

Plaża

bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani Beach, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

Wyposażenie

przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby bez opłaty.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

Sport

aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

Wellness

za opłatą masaże.

Rozrywka

okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Mombasy, otoczony zadbanym ogrodem z pięknymi palmami i zjawiskowymi, wiekowymi baobabami, z których największy ma ponad 500 lat. Hotel zbudowany jest w lokalnym stylu swahili, składa się z kilku dwupiętrowych budynków rozmieszczonych na terenie ogrodu i przy plaży. Do lotniska w Mombasie ok. 47 km.



Plaża:

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej, białej plaży Diani, uznawanej za najpiękniejszą w okolicy. Bezpłatne leżaki wśród palm na terenie ogrodu przy plaży.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, przestronne lobby, 2 restauracje: główna Baobab ze stolikami wewnątrz i na tarasie (dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej) oraz restauracja Bistro przy basenie serwująca śniadania, lunche, dania z grilla i przekąski. 2 bary: przy basenie (10:00-18:00) i przy plaży (18:00-24:00). Goście mogą korzystać z basenu zewnętrznego oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym z bezpłatnymi ręcznikami i leżakami. Ponadto: kantor, sklep z pamiątkami, fryzjer, salon piękności (płatne dodatkowo).


Pokoje:

Hotel dysponuje 150 pokojami o różnym standardzie, urządzonymi w typowym afrykańskim stylu. Pokoje standardowe typu Garden dla maksymalnie 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem/wanną, suszarkę do włosów, klimatyzację (od 17:00 do 09:00), wiatrak, moskitierę (na zapytanie), telefon, płatny sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Pokoje z bezpośrednim widokiem na plażę, dla max. 2 os. dorosłych i 1 dziecka (do 3 lat), dodatkowo posiadają mini lodówkę, TV Sat., zastaw do parzenia kawy i herbaty. Pokoje rodzinne ok. 39 m2, jednopomieszczeniowe, dla max. 4 os. dorosłych, wyposażone są jak pokoje Garden, posiadają 2 łazienki.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Podwieczorek w godz. 16:00-17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach otwarcia barów (10:00-24:00). Raz w tygodniu dania z grilla z muzyką na żywo. Za dodatkową opłatą: dania z karty oraz importowane napoje alkoholowe. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienny i wieczorny program animacyjny: zajęcia sportowe, siatkówka plażowa, fitness, zumba, badminton, gry i zabawy w wodzie. 2 korty tenisowe o twardej nawierzchni (brak oświetlenia, sprzęt w cenie), dyskoteka 6 razy w tyg. Ponadto: plac zabaw dla dzieci, tenis stołowy, rzutki i bilard. Za dodatkową opłatą: siłownia ok. 4 EUR/dzień, sporty wodne, nurkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, łowienie ryb.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby i sali telewizyjnej.



Kategoria lokalna:

Papillon Lagoon Ree***+/zakwaterowanie na objeździe***



Strona www:

www.rexresorts.com



Naszym zdaniem:

Przyjemny hotel, którego głównym atutem jest położenie przy pięknej, szerokiej plaży Diani z drobnym, białym piaskiem. Goście szczególnie cenią hotel za bardzo dobrą kuchnię, piękny ogród oraz atmosferę która sprzyja relaksowi. Polecamy zarówno dla par, jak i dla rodzin z dziećmi ze względu na przestronne pokoje oraz bogate animacje. Bardzo dobra oferta w atrakcyjnej cenie.



Program

Dzień 1
Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień 2-4
Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.

Dzień 5
Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów) transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok. 4 godz.). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty i nosorożce. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych Afryki, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).

Dzień 6
Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok. 4,5 godz.). Po drodze na safari zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).

Dzień 7
Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).

Dzień 8
Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do Mombasy, a następnie: - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. - Klienci powracający do Polski - transfer do hotelu na odświeżenie się po podróży, następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.

Dzień 9
Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.

Uwagi do programu
Trasa ogółem ok. 1600 km.

Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.

Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

Wizy
Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres

Ĺšwiadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 265 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).

Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/os.).

Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne:


Na safari należy zabrać elastyczną torbę
, a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i
pozostawienia części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.


Opinie klientĂłw

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie:

META Description

Najbardziej charakterystyczne zwierzęta Kenii - słonie, żyrafy, zebry, antylopy i lwy • Dach Afryki - Kilimandżaro • Tsavo West - baobaby, słonie i nosorożce • Źródła Mzima • wylew lawy Shetani • Tsavo East - w poszukiwaniu zwierząt • plaże nad Oceanem Indyjskim

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres

Wizy

Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

/KENIA

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą) • sala TV

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji, lobby i sali TV, w cenie) • ręczniki (przy basenie, po wcześniejszej rezerwacji, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• kantor • butik • pralnia (płatna)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.

Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Dla dzieci

• oddzielny brodzik • opieka nad dziećmi (na zapytanie, płatna) • plac zabaw

Sport i wellness

W cenie • siatkówka plażowa • 2 korty tenisowe (bez oświetlenia, wypożyczenie rakiet i piłek w cenie)

Płatne • centrum wellness • masaże • zabiegi kosmetyczne • siłownia • nurkowanie powierzchniowe • łódź ze szklanym dnem • szkoła nurkowania PADI (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• zajęcia sportowe

• przedstawienia

• muzyka na żywo raz w tygodniu

• dyskoteka kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 39 m2 • widok na ogród • po częściowym remoncie w 2017 r. • w budynku bocznym • balkon lub taras • 2 pokoje oddzielone zasłoną • klimatyzacja (w godz. 17.00-9.00) • sejf (płatny) • telefon • wentylator sufitowy • moskitiera • 2 łazienki • prysznic • suszarka do włosów • oddzielne WC

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-2 os. • ok. 33 m2 • od strony morza • po częściowym remoncie w 2017 r. • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (w godz. 17.00-9.00) • sejf (płatny) • telefon • minibar • TV • sofa • wentylator sufitowy • moskitiera • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • oddzielne WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 21 m2 • od strony ogrodu • po częściowym remoncie w 2017 r. • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (w godz. 17.00-9.00) • sejf (płatny) • telefon • wentylator sufitowy • moskitiera • prysznic • suszarka do włosów • oddzielne WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu, 7:30 - 10:00
• obiad: w formie bufetu, 12:30 - 14:30
• kolacja: w formie bufetu, 19:30 - 21:30
• wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (serwowane tylko w kieliszkach)
• herbata: 16:00 - 17:00

Restauracje i bary • restauracje: 2
• restauracja Baobab: z tarasem, kuchnia lokalna, wymagany odpowiedni strój (koszule z kołnierzykiem lub polo oraz długie spodnie u panów do kolacji)
• Bistro Bar: przy basenie, śniadania i obiady, dania z grilla  

• bary i inne

2
• Pool Bar: swim-up, 10:00 - 18:00
• Beach Bar: 18:00 - 24:00 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Papillon Lagoon Reef

Opinie o Hotelu Papillon Lagoon Reef

Papillon Lagoon Reef - możliwości zakwaterowania:

pokoj garden
1 os. Pokój Garden w promocyjnej cenie
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze W PIERWSZEJ LINII OD PLAZY
pokoj z widokiem na plaze
2 os. pokoj garden
2 os. Pokój Garden w promocyjnej cenie
Pokoj dwuosobowy Standard wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze W PIERWSZEJ LINII OD PLAZY
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
pokoj z widokiem na plaze
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu Spezial
2 os. Pokój Rodzinny Garden
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj z czterema lozkami wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój rodzinny

Papillon Lagoon Reef - Możliwości wyżywienia:


Papillon Lagoon Reef - miasta wylotu:


Papillon Lagoon Reef - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Papillon Lagoon Reef? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00