cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
1 / 24
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
14.12 - 22.12
już od 3573 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.12 - 22.12
już od 3573 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Papillon Lagoon Reef
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Papillon Lagoon Reef
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Papillon Lagoon Reef:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 14 grudnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 grudnia 2019

Hotel Papillon Lagoon Reef w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 32 km od centrum Mombasy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • kantor
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  •  sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  •  lekarz
  •  parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  •  hotel nie akceptuje zwierząt
  • ostatni całkowity remont: 2011 r.
  • pakiet dla nowożeńców: butelka wina musującego i owoce w dniu przyjazdu. Po przybyciu należy okazać akt małżeństwa nie starszy niż 12 miesięcy. 

    UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.
  • Uwaga: od 01.10.2019 r. banknot 1000 KES został wycofany z obiegu.

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: lipiec - kwiecień
  • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • animacje dla dzieci: 2-12 lat, lipiec - kwiecień, codziennie 10:00 - 18:00
  • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
  • plac zabaw
  • animacje dla nastolatków: 13-19, lipiec - kwiecień, codziennie
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • aqua aerobik
  • piłka plażowa
  • siatkówka
  • siatkówka plażowa
  • badminton
  • tenis stołowy
  • korty tenisowe: 2
  • siłownia
Płatne
  • masaże: płatność gotówką
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • body balance: płatność gotówką
  • bodywork: płatność gotówką
  • indoor cycling: płatność gotówką
  • szkoła nurkowania PADI: płatność gotówką
  • snorkeling: płatność gotówką

rozrywka

  • zajęcia sportowe codziennie
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
  • przedstawienia (codziennie, wieczorami)
  • wieczory taneczne codziennie
  • muzyka na żywo raz w tygodniu
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • bilard w cenie

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 39 m2
  • widok na ogród
  • w bocznym budynku
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
  • moskitiera
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
  • sejf: za opłatą, płatność gotówką
  • wentylator sufitowy
  • telefon
  • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • prysznic
  • deszczownica
  • wanna
  • oddzielne WC
  • 2 łazienki
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-2 os.
  • ok. 33 m2
  • widok na morze
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • pokój dzienno-sypialny
  • moskitiera
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
  • sejf: za opłatą, płatność gotówką
  • wentylator sufitowy
  • sofa
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • prysznic
  • deszczownica
  • wanna
  • oddzielne WC
  • szlafroki: w cenie
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok na ogród
  • po częściowym remoncie w 2017 r.
  • moskitiera
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
  • sejf: za opłatą, płatność gotówką
  • wentylator sufitowy
  • telefon
  • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
  • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
  • prysznic
  • deszczownica
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • lusterko kosmetyczne
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: raz w tygodniu
  • ciasto: codziennie
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Baobab Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, ryby/owoce morza, bufet, popołudniowa herbata, na zapytanie, w cenie, lipiec - kwiecień, codziennie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Pool Side Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, bufet, popołudniowa herbata, na zapytanie, w cenie, lipiec - marzec, codziennie, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar typu swim-up „Pool Bar": lipiec - kwiecień, codziennie, w cenie
  • bar na plaży „Beach Bar": lipiec - kwiecień, codziennie
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • świąteczne atrakcje: kolacja w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, atrakcje noworoczne: kolacja w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Mombasy, otoczony zadbanym ogrodem z pięknymi palmami i zjawiskowymi, wiekowymi baobabami, z których największy ma ponad 500 lat. Hotel zbudowany jest w lokalnym stylu swahili, składa się z kilku dwupiętrowych budynków rozmieszczonych na terenie ogrodu i przy plaży. Do lotniska w Mombasie ok. 47 km.
    Plaża:

    Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej, białej plaży Diani, uznawanej za najpiękniejszą w okolicy. Bezpłatne leżaki wśród palm na terenie ogrodu przy plaży.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, przestronne lobby, 2 restauracje: główna Baobab ze stolikami wewnątrz i na tarasie (dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej) oraz restauracja Bistro przy basenie serwująca śniadania, lunche, dania z grilla i przekąski. 2 bary: przy basenie (10:00-18:00) i przy plaży (18:00-24:00). Goście mogą korzystać z basenu zewnętrznego oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym z bezpłatnymi ręcznikami i leżakami. Ponadto: kantor, sklep z pamiątkami, fryzjer, salon piękności (płatne dodatkowo).
    Pokoje:

    Hotel dysponuje 150 pokojami o różnym standardzie, urządzonymi w typowym afrykańskim stylu. Pokoje standardowe typu Garden dla maksymalnie 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, klimatyzację (od 17:00 do 09:00), wiatrak, moskitierę (na zapytanie), telefon, płatny sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Pokoje z bezpośrednim widokiem na plażę, dla max. 2 os. dorosłych i 1 dziecka (do 3 lat), dodatkowo posiadają mini lodówkę, TV Sat., zastaw do parzenia kawy i herbaty. Pokoje rodzinne ok. 39 m2, jednopomieszczeniowe, dla max. 4 os. dorosłych, wyposażone są jak pokoje Garden, posiadają 2 łazienki.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Podwieczorek w godz. 16:00-17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach otwarcia barów (10:00-24:00). Raz w tygodniu dania z grilla z muzyką na żywo. Za dodatkową opłatą: dania z karty oraz importowane napoje alkoholowe. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi dzienny i wieczorny program animacyjny: zajęcia sportowe, siatkówka plażowa, fitness, zumba, badminton, gry i zabawy w wodzie. 2 korty tenisowe o twardej nawierzchni (brak oświetlenia, sprzęt w cenie), dyskoteka 6 razy w tyg. Ponadto: plac zabaw dla dzieci, tenis stołowy, rzutki i bilard. Za dodatkową opłatą: siłownia ok. 4 EUR/dzień, sporty wodne, nurkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, łowienie ryb.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby i sali telewizyjnej.
    Kategoria lokalna:

    Papillon Lagoon Ree***+/zakwaterowanie na objeździe***
    Strona www:

    www.rexresorts.com
    Naszym zdaniem:

    Przyjemny hotel, którego głównym atutem jest położenie przy pięknej, szerokiej plaży Diani z drobnym, białym piaskiem. Goście szczególnie cenią hotel za bardzo dobrą kuchnię, piękny ogród oraz atmosferę, która sprzyja relaksowi. Polecamy zarówno dla par, jak i dla rodzin z dziećmi ze względu na przestronne pokoje oraz bogate animacje. Bardzo dobra oferta w atrakcyjnej cenie.
    Program

    Dzień 1
    Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do hotelu *** (Reef Hotel lub podobny skromny hotel). Obiadokolacja i nocleg.
    Dzień 2
    Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów) transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok. 4 godz.). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych w Kenii, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).
    Dzień 3
    Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok. 4,5 godz.). Po drodze na safari, zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).
    Dzień 4
    Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze poranne safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 14 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto setki dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).
    Dzień 5
    Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.
    Dzień 6-7
    Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.
    Dzień 8
    Po śniadaniu wykwaterowanie z pokoi: - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. - Klienci powracający do Polski - czas wolny, a następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.
    Dzień 9
    Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
    Uwagi do programu
    Trasa ogółem ok. 1600 km.
    Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.
    Świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    opłat za wstępy do parków narodowych, opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 280 USD/os., płatny pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów koszt ok. 50 USD/os.).
    Wycieczki lokalne:
    wioska masajska (ok. 25 USD/os.).
    Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 17.09.2019 r. i mogą ulec zmianie.
    Inne

    Porady ogólne:

    Na safari należy zabrać elastyczną torbę
    , a nie sztywną walizkę. Po przylocie
    istnieje możliwość
    przepakowania bagaży i
    pozostawienia części bagażu w hotelu
    w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
    Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
    META Description

    Najbardziej charakterystyczne zwierzęta Kenii - słonie, żyrafy, zebry, antylopy i lwy • Dach Afryki - Kilimandżaro • Tsavo West - baobaby, słonie i żyrafy • Źródła Mzima • wylew lawy Shetani • Tsavo East - największy park w Kenii • plaże nad Oceanem Indyjskim
    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Opinie klientów

    Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie: "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    UWAGA!

    Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).


    Mapa Hotelu Papillon Lagoon Reef
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Papillon Lagoon Reef

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Hotel
      4.9
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      i sport
      4.5
    • Obsługa
      5.3
    HolidayCheck
    Ocena Papillon Lagoon Reef:
    4.9 / 6

    Rozczarowanie 2018-04-25
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    4.0
    Jeden z najwspanialszych hoteli 2010-08-10
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Hakuna mattata - spokojny, kulturalny, zadbany 2010-11-28
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel przy białej plaży, woda czysta jeżeli jest odpływ, wyłania się laguna. Atrakcją są masaje i pl...
    więcej

    5.2
    Hotel super, ale...plaża i tubylcy.... 2010-12-12
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    4.8
    To było jak bajka 2011-03-02
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Hotel polecam...ale... 2011-03-03
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.5
    Super hotel w kategorii 3 gwiazdek, z kilkoma uwagami 2011-12-06
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Kierownik restauracji nie przypadł mi do gustu. Nie wpuścił nas niekompletnie ubranych mimo ze do ko...
    więcej

    5.5
    Wróciliśmy wypoczęci 2011-12-22
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.0
    Papillon Lagoon Reef 2011-12-22
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Super hotel - gorąco polecam 2012-03-01
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Kameralny hotel, piękny ogród, świetna obsługa 2012-03-12
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Zaskacująco dobry hotel 3,5* i super wypoczynek 2012-03-19
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Polecamy najbardziej z pośród innych na Diani 2012-03-22
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Super hotel jak na 3 gwiazdki! Godny polecenia 2012-05-17
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Po prostu super hotel.plaza piekna,wszystko swietnie!polecam!!! obsluga mega, plaza rewelacja.napraw...
    więcej

    6.0
    Super urlop 2012-10-05
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      5.0

    Jest to nieduzy bardzo spokojny hotel polozony tuz przy pieknej plazy ( szkoda ze niesprzatanej trac...
    więcej

    4.4
    Super wypoczynek i zwiedzanie 2012-12-15
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Czy warto odpoczywać w Papillon Lagoon Reef? 2013-03-31
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Niezapomniana podróż! 2013-05-30
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    Fantastyczny hotel 2014-01-02
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Lato w środku zimy 2014-02-03
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    Bardzo fajny i klimatyczny hotel, dużo zieleni, przyjazna obsługa, czysto. Nie ma bitwy o leżaki, je...
    więcej

    5.3
    Świetny. Polecam 2014-10-06
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Klimatyczny hotel wart polecenia! 2015-03-22
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.8

    Klimatyczny hotel odróżniający się od pozostałych "kombinatów turystycznych" w tej okolicy niepowtar...
    więcej

    5.2
    Egzotyka na wyciągnięcie ręki 2016-12-13
    Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.8

    Hotel bardzo dobrze położony z bezpośrednim dostępem do plaży Diani Beach. Kameralny obiekt o dobrym...
    więcej

    5.0

    Papillon Lagoon Reef - możliwości zakwaterowania:

    pokoj garden
    1 os. Pokój Garden w promocyjnej cenie
    pokoj z widokiem na plaze
    2 os. pokoj garden
    2 os. Pokój Garden w promocyjnej cenie
    pokoj z widokiem na plaze
    2 os. Pokój Rodzinny Garden
    1 os. Pokój rodzinny garden
    Garden & Family pro 3 osoby
    Garden & Family pro 4 osoby
    Garden & Family pro 2 osoby
    Beachfront
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój rodzinny
    Garden & Family pro 1 osoby

    Papillon Lagoon Reef - Możliwości wyżywienia:


    Papillon Lagoon Reef - miasta wylotu:


    Papillon Lagoon Reef - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Papillon Lagoon Reef? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00