cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
  • Hotel Papillon Lagoon Reef, Mombasa
1 / 24
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 09.10
już od 7830 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.05 - 21.05
już od 3794 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Papillon Lagoon Reef
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Papillon Lagoon Reef
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Papillon Lagoon Reef:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Papillon Lagoon Reef:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 maja 2022

Hotel Papillon Lagoon Reef w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 32 km od centrum Mombasy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 32 km od centrum Mombasy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • bezpośrednio przy białej plaży Diani Beach
  • publiczna
  • piaszczysta
  • schody prowadzące do plaży
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w recepcji/lobby, w cenie
  • kantor
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  •  sklep z pamiątkami
  • butik
  • fryzjer
  •  lekarz
  •  parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  •  hotel nie akceptuje zwierząt
  • ostatni całkowity remont: 2011 r.
  • pakiet dla nowożeńców: butelka wina musującego i owoce w dniu przyjazdu. Po przybyciu należy okazać akt małżeństwa nie starszy niż 12 miesięcy. 


  • UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • Uwaga: od 01.10.2019 r. stary banknot 1000 KES został wycofany z obiegu.
  • Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: lipiec - kwiecień, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: lipiec - kwiecień, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: lipiec - kwiecień
    • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • animacje dla dzieci: 2-12 lat, lipiec - kwiecień, codziennie 10:00 - 18:00
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • animacje dla nastolatków: 13-19, lipiec - kwiecień, codziennie
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • aqua aerobik
    • piłka plażowa
    • siatkówka
    • siatkówka plażowa
    • badminton
    • tenis stołowy
    • korty tenisowe: 2
    • siłownia
    Płatne
    • masaże: płatność gotówką
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • body balance: płatność gotówką
    • bodywork: płatność gotówką
    • indoor cycling: płatność gotówką
    • szkoła nurkowania PADI: płatność gotówką
    • snorkeling: płatność gotówką

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie
    • przedstawienia (codziennie, wieczorami)
    • wieczory taneczne codziennie
    • muzyka na żywo raz w tygodniu
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard w cenie

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 1-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 39 m2
    • widok na ogród
    • w bocznym budynku
    • po częściowym remoncie w 2017 r.
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • wentylator sufitowy
    • telefon
    • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
    • prysznic
    • deszczownica
    • wanna
    • oddzielne WC
    • 2 łazienki
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-2 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na morze
    • po częściowym remoncie w 2017 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • wentylator sufitowy
    • sofa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
    • prysznic
    • deszczownica
    • wanna
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 21 m2
    • widok na ogród
    • po częściowym remoncie w 2017 r.
    • moskitiera
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana, w godz. 17:00 - 9:00
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • wentylator sufitowy
    • telefon
    • room service: 07:30 - 21:30, za opłatą, płatność gotówką
    • prysznic
    • deszczownica
    • oddzielne WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: raz w tygodniu
    • ciasto: codziennie
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Baobab Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, ryby/owoce morza, bufet, popołudniowa herbata, na zapytanie, w cenie, lipiec - kwiecień, codziennie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Pool Side Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, bufet, popołudniowa herbata, na zapytanie, w cenie, lipiec - marzec, codziennie, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar typu swim-up „Pool Bar": lipiec - kwiecień, codziennie, w cenie
  • bar na plaży „Beach Bar": lipiec - kwiecień, codziennie
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • świąteczne menu: kolacja w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, menu noworoczne: kolacja w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Mombasy, otoczony zadbanym ogrodem z pięknymi palmami i zjawiskowymi, wiekowymi baobabami, z których największy ma ponad 500 lat. Hotel zbudowany jest w lokalnym stylu swahili, składa się z kilku dwupiętrowych budynków rozmieszczonych na terenie ogrodu i przy plaży. Do lotniska w Mombasie ok. 47 km.

    Plaża

    Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej, białej plaży Diani, uznawanej za najpiękniejszą w okolicy. Bezpłatne leżaki wśród palm na terenie ogrodu przy plaży.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, przestronne lobby, 2 restauracje: główna Baobab ze stolikami wewnątrz i na tarasie (dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej) oraz restauracja Bistro przy basenie serwująca śniadania, lunche, dania z grilla i przekąski. 2 bary: przy basenie (10:00-18:00) i przy plaży (18:00-24:00). Goście mogą korzystać z basenu zewnętrznego oraz brodzika dla dzieci, otoczonym tarasem słonecznym z bezpłatnymi ręcznikami i leżakami. Ponadto: kantor, sklep z pamiątkami, fryzjer, salon piękności (płatne dodatkowo).

    Pokoje

    Hotel dysponuje 150 pokojami o różnym standardzie, urządzonymi w typowym afrykańskim stylu. Pokoje standardowe typu Garden dla maksymalnie 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, klimatyzację (od 17:00 do 09:00), wiatrak, moskitierę (na zapytanie w recepcji), telefon, płatny sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Pokoje z bezpośrednim widokiem na plażę, dla max. 2 os. dorosłych i 1 dziecka (do 3 lat), dodatkowo posiadają mini lodówkę, TV Sat., zastaw do parzenia kawy i herbaty. Pokoje rodzinne ok. 39 m2, jednopomieszczeniowe, dla max. 4 os. dorosłych, wyposażone są jak pokoje Garden, posiadają 2 łazienki.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Podwieczorek w godz. 16:00-17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach otwarcia barów (10:00-24:00). Raz w tygodniu dania z grilla z muzyką na żywo. Za dodatkową opłatą: dania z karty oraz importowane napoje alkoholowe. Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi dzienny i wieczorny program animacyjny: zajęcia sportowe, siatkówka plażowa, fitness, zumba, badminton, gry i zabawy w wodzie. 2 korty tenisowe o twardej nawierzchni (brak oświetlenia, sprzęt w cenie), dyskoteka 6 razy w tyg. Ponadto: plac zabaw dla dzieci, tenis stołowy, rzutki i bilard. Za dodatkową opłatą: siłownia ok. 4 EUR/dzień, sporty wodne, nurkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, łowienie ryb.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby i sali telewizyjnej.

    Kategoria lokalna

    Papillon Lagoon Ree***+ / zakwaterowanie na objeździe***

    Naszym zdaniem

    Przyjemny hotel, którego głównym atutem jest położenie przy pięknej, szerokiej plaży Diani z drobnym, białym piaskiem. Goście szczególnie cenią hotel za bardzo dobrą kuchnię, piękny ogród oraz atmosferę, która sprzyja relaksowi. Polecamy zarówno parom jak i rodzinom z dziećmi ze względu na przestronne pokoje oraz bogate animacje. Bardzo dobra oferta w atrakcyjnej cenie.

    Strona www

    www.rexresorts.com

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do hotelu *** (Reef Hotel lub podobny skromny hotel).Późna kolacjai nocleg.
    Dzień 2

    Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów)przejazd minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok.5 godz. z Mombasy Północnej i ok. 7 godz. z Mombasy Południowej i Malindi). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych w Kenii, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).
    Dzień 3

    Po wczesnym śniadaniuprzejazd minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok.6 godz.). Po drodze na safari, zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).
    Dzień 4

    Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze poranne safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 14 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto setki dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).
    Dzień 5

    Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.
    Dzień 6-7

    Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.
    Dzień 8

    Po śniadaniu wykwaterowanie z pokoi:
    - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego.
    - Klienci powracający do Polski - czas wolny, a następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.
    Dzień 9

    Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
    Uwagi do programu

    Trasa ogółem ok. 1600 km.
    Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.
    Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

    Świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    opłat za wstępy do parków narodowych, opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 230 USD/os., płatny pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów koszt ok. 50 USD/os.).
    Wycieczki lokalne:
    wioska masajska (ok. 25 USD/os.).
    Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 25.02.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Inne

    Porady ogólne:

    Na safari należy zabrać elastyczną torbę
    , a nie sztywną walizkę. Po przylocie
    istnieje możliwość
    przepakowania bagaży i
    pozostawienia części bagażu w hotelu
    w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
    Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    Przy wizowaniu we własnym zakresie niezbędne będzie posiadanie biletu lotniczego oraz vouchera hotelowego, w tym celu prosimy o kontakt z działem wizowym:

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Opinie klientów

    Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.3/6. Sprawdź opinie: "

    META Description

    Najbardziej charakterystyczne zwierzęta Kenii - słonie, żyrafy, zebry, antylopy i lwy • Dach Afryki - Kilimandżaro • Tsavo West - baobaby, słonie i żyrafy • Źródła Mzima • wylew lawy Shetani • Tsavo East - największy park w Kenii • plaże nad Oceanem Indyjskim

    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Od 01.01.2021
    zmianie ulega sposób wizowania w Kenii. Przed wylotem do Keniiistnieje obowiązek uzyskania wizy tylko online na stronie: www.evisa.go.ke .
    Osoby, które nie zawizują się drogą elektroniczną i nie otrzymają dokumentu, nie zostaną wpuszczone na pokład samolotu w Warszawie.
    O szczegółową instrukcję wizowania prosimy pytać opiekunów rezerwacji.
    Uwaga!
    Dzieci do 16 roku życia są zwolnione z obowiązku wizowego pod warunkiem, że podróżują z opiekunami prawnymi.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Kenii

    Przed przylotem do Kenii należy zarejestrować się i wypełnić ankietę online dostępną na stronie: wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekunów rezerwacji.
    Przylatując do Kenii należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 96 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    ok. 30 km na południe od Mombasy. Do centrum ze sklepami, barami i restauracjami ok. 3 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy białej, szerokiej i piaszczystej plaży Diani, jednej z piękniejszych plaż w Kenii.

    Wyposażenie

    przyjazny dla rodzin kompleks hotelowy zbudowany w typowo afrykańskim stylu dysponuje 150 pokojami rozmieszczonymi w licznych bungalowach położonych we wspaniałym tropikalnym ogrodzie z wiekowym drzewostanem. Otwarte lobby z recepcją i barem, restauracja z tarasem zewnętrznym serwująca posiłki w formie bufetu (kuchnia lokalna i międzynarodowa), bar na plaży, fryzjer i butik. W dużym, zadbanym ogrodzie znajduje się ładny kompleks basenowy z brodzikiem, barem typu swim-up oraz łączką do opalania sięgającą aż do plaży. Bar na plaży z parkietem do tańca na wieczorne imprezy. Leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.rexresorts.com

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, sejf za opłatą, moskitiera, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje z widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo TV sat., zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, lodówka, TV sat. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (A2-4C): położone w głębi ośrodka, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną dodatkową sypialnią.

    Sport

    aerobik, bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, rzutki. Za opłatą: wędkowanie na pełnym morzu, kursy nurkowania w bazie nurkowej PADI Diani Marine (ok. 7 km od hotelu, transfer wliczony w cenę) oraz narty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo oraz pokazy folklorystyczne.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w kieliszkach w godz. 10:00-24.00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).


    Mapa Hotelu Papillon Lagoon Reef

    Opinie o Hotelu Papillon Lagoon Reef

    Papillon Lagoon Reef - możliwości zakwaterowania:

    2 os. pokoj garden
    pokoj z widokiem na plaze
    pokoj garden
    pokoj z widokiem na plaze
    2 os. Pokój Rodzinny Garden

    Papillon Lagoon Reef - Możliwości wyżywienia:


    Papillon Lagoon Reef - miasta wylotu:


    Papillon Lagoon Reef - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Papillon Lagoon Reef? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00