Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
  • Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare, Kreta
1 / 15
Udogodnienia hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 października 2018

Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta Elegancki resort malowniczo położony nad brzegiem turkusowego morza Kreteńskiego przy dwóch przepięknych zatoczkach. Hotel oddaje do dyspozycji Gości 4 baseny odkryte, restauracje i bary oraz bogaty wachlarz zajęć sportowo-rekreacyjnych dla dzieci i dorosłych. Niewątpliwą zaletą obiektu jest również centrum SPA oferujące wiele fantastycznych zabiegów dla ciała i duszy.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1997 r. Odnowiony 2008 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, sejf w recepcji (płatny ok. 2€/użycie), 8 sal konferencyjnych (w tym 1 zewnętrzna - Theatre), winda, pralnia (płatna), 4 baseny odkryte (2 z wodą morską i 2 z wodą słodką), basen kryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy plaży - tuż przy kilku piaszczysto-żwirowych lub kamienistych zatokach, wydzielona część plaży publicznej. Plaża odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Parasole, leżaki - płatne, ręczniki - bezpłatne (depozyt).

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną w budynku głównym oraz indywidualną w aneksach, TV, telefon, sejf (płatny ok. 4€/doba), lodówkę, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym: pokoje double dla max 3 os. (lodówka) , suity dla max 4 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami przesuwnymi) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych w 25 aneksach: pokoje bugalow dla max 4 os. (1 pokój) , pokoje rodzinne bungalow dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje bungalow superior dla max 4 os.(1 pokój) , suity dla max 4 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami przesuwnymi)

Wyżywienie

restauracja główna, tawerna "Zorbas" (przy basenie) serwująca późne śniadania iobiady - płatne dla Gości HB (kolacje w tawernie - płatne, wymagana rezerwacja), restauracja włoska (obiady płatne dla Gości HB), bary (m.in. lobby bar, bary przy basenie, bar w dyskotece) - płatne dla Gości HB

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiadokolacja (18:30-21:15) w formie bufetu w wyznaczonej restauracji, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-00:00, w dyskotece do 01:30) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:30), późne śniadanie kontynentalne (10:30-12:00), obiad (12:00-15:00), kolacja (18:30-21:15), późne przekąski (00:00-01:00) w wyznaczonej restauracji , przekąski, lody (10:00-18:00), podwieczorek (16:00-17:00) w wyznaczonych barach, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

2 brodziki (w tym 1 z wodą morską wydzielony przy basenie głównym^2 lat (od czerwca do września), klub dla nastolatków w wieku 13-17 lat (od lipca do sierpnia) plac zabaw, opiekunka (płatna ok. 20€/h, na życzenie), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, bezpłatne)

w cenie

siłownia (w hotelu Iberostar Creta Marine), aerobik, tenis stołowy, rzutki, mini golf, 3 korty tenisowe (bezpłatne dla Gości All Inclusive), siatkówka, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa (w hotelu Iberostar Creta Marine), wstęp do dyskoteki, animacje

płatne

centrum SPA, salon piękności , masaż, sauna, jacuzzi, bilard, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa orazlekcje tenisa (na życzenie), napoje w dyskotece dla Gości HB, wypożyczalnia rowerów (firma zewnętrzna), centrum nurkowe (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

17.10.2017 11:49

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Obiekt położony jest między miastami Panormos i Rethymnon. Do Rethymnonu ok. 18 km. Przystanek komunikacji lokalnej znajduje się w niedalekiej odległości od hotelu. Do lotniska jest ok. 95 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:
Ok. 50-100 m od hotelu znajduje się kamienista plaża. Leżaki i parasole na plaży - za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, windy, restauracja główna, lobby bar, mare bar, bary przy basenie, taras słoneczny z leżakami i parasolami, 6 basenów zewnętrznych, brodzik dla dzieci, basen wewnętrzny, plac zabaw, wypożyczalnia samochodów. Możliwość skorzystania z pralki i suszarki (za opłatą), opieka medyczna (dodatkowo płatna), sklep z pamiątkami, salonik prasowy, supermarket, butiquei salon fryzjerski (za opłatą). Hotel zapewnia ręczniki kąpielowe. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (rampy, podjazdy).
Pokoje:
454 nowocześnie i funkcjonalnie urządzonych pokoi. Dla naszych Klientów mamy do dyspozycji pokoje standardowe, w których zakwaterować można max. 3 osoby (możliwość dostawki w formie rozkładanej sofy). Wszystkie pokoje z łazienką (suszarka do włosów), wc, klimatyzacją, TV, telefonem i z balkonem (meble ogrodowe). Sejf dodatkowo płatny. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie. Dostępne pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive. All Inclusive: śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00-01:00, w dyskotece do 01:30), przekąski (12:30-15:00). W cenę All Inclusive wliczone są również drinki i koktajle na bazie markowych alkoholi.
Program sportowy i animacyjny:
Bezpłatnie: aerobik, łucznictwo, rzutki, mini golf, gimnastyka, ping-pong, siatkówka, koszykówka, siłownia, piłka wodna. Płatne: bilard, gry video, wypożyczalnia rowerów. Sieć hoteli Iberostar zaprasza do Spa- masaże oraz zabiegi na twarz i ciało są płatne dodatkowo. Hotel zapewnia bogaty program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci. Mini klub (4-7 lat) działa od kwietnia do października, Maxi klub (8-12 lat) od czerwca do września, Teenie klub (13-17 lat) w lipcu i sierpniu.
Internet:
Na terenie hotelu (również w pokojach) internet Wi-Fi - za darmo, w lobby kącik internetowy - płatny dodatkowo.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.iberostar.com/en/hotels/creta/iberostar-creta-panorama-mare
Naszym zdaniem:
Wspaniały kompleks rozlokowany na dużej przestrzeni i z bogatym zapleczem sportowo - rekreacyjnym. Dodatkowym atutem jest dobre wyposażenie pokoi i wysoka jakość usług.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.5/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/kreta-chania-wczasy/iberostar-creta-panorama-and-mare

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Wrocławia, Poznania, Bydgoszczy i Łodzi. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Inne
Kreta - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Platanias
Miasteczko jest typowym wakacyjnym kurortem z olbrzymią ofertą gastronomiczną i rozrywkową, w którym wiele się dzieje o każdej porze dnia. Główna plaża jest świetnie zagospodarowana (od wielu lat otrzymuje błękitną flagę za czystość wody i plaży) i tętni życiem przez całe lato. Jest też kilka mniej zatłoczonych, zatokowych plaż na których jest zdecydowanie spokojniej. Z Platanias jest tylko 8 km. do Chanii.
Agia Marina
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych na wybrzeżu w okolicach Chanii. Piaszczysta długa plaża, sklepy restauracje i wiele możliwości rozrywki, a do tego tylko 7 km do samej Chanii, gdzie warto wybrać się na wieczorny spacer po jednym z najpiękniejszych w Grecji starym mieście.
Kalives
Niewielka miejscowość 18 km. na wschód od Chanii, której udało się zachować swój lokalny charakter jest doskonałym miejscem na spokojny, relaksujący wypoczynek. Plaża oznaczona błękitną flagą zaprasza do spacerów brzegiem morza, a lokalne tawerny do smakowania specjałów greckiej kuchni. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek z dala od zgiełku kurortów. Do Chanii można dojechać lokalnym autobusem.
Georgioupoli
Znany kurort turystyczny, słynący z pięknej, długiej 9-kilometrowej piaszczystej plaży i starych, rozłożystych drzew eukaliptusowych. Atrakcyjnie usytuowany pomiędzy Chanią i Rethymnonem. Dość tradycyjny klimat wioski, port rybacki na rzece, kafejki i tawerny z przysmakami lokalnej kuchni to magnes tej miejscowości. Położenie między Chanią, a Rethymnonem zachęca do zwiedzenia dwóch najładniejszych miast na Krecie.
Wycieczki lokalne
WĄWÓZ SAMARIA
Wycieczka do najdłuższego i najbardziej malowniczego wąwozu Europy położonego w Górach Białych. Dziki i nienaruszony przez człowieka krajobraz i wspaniała roślinność powoduje, że jest to miejsce nieporównywalne z żadnym innym na Krecie. Wąwóz zaczyna się od tzw. Xyloskalos, czyli drewnianych schodów - dalej czeka Państwa 16 km (ok. 5-6 godz. marszu) malowniczą trasą między Xyloskalos na północy i Agia Roumeli na południu nad Morzem Libijskim. W wąwozie będzie można zobaczyć liczne groty wyżłobione w skałach, niesamowitą "stalową bramę", czyli miejsce, gdzie wąwóz ma tylko 3 metry szerokości, przy odrobinie szczęścia zobaczyć można tez dzikie kozy kri-kri. Na końcu trasy rozciąga sie Agia Roumeli - mała i urokliwa wioska, gdzie będzie czas na wypoczynek i kąpiele morskie. Następnie rejs statkiem do Chora Sfakion lub Sougia i dalej autokarem do hotelu.
Cena ok. 44 EUR + 14 EUR bilety wstępu. Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.
WYSPA ELAFONISSI
Wycieczka do jednego z najbardziej malowniczych miejsc na Krecie. Wyspa jest oddzielona od wybrzeża Krety płytką, kamienista zatoką, miejscami przechodzącą w wąskie przesmyki i kanały. Woda jest kryształowo czysta, niebieska bądź turkusowa, piasek zaś różowy. Tą scenerie dopełnia unosząca się wokół woń obficie rosnącego tamaryszku. Po drodze zwiedzimy między innymi kapliczkę skalną św. Zofii oraz klasztor Chrisoskalitissa, znany z tzw. złotego schodka (legenda mówi, że jeśli stąpa po nim prawdziwie pobożna osoba to zmienia się w złoto). Resztę dnia spędzimy na tzw. plaży różowego piasku korzystając z kąpieli morskich i słonecznych.
Cena ok. 44 EUR + 3 EUR bilety wstępu. Uwaga!
Należy zabrać ze sobą: strój kąpielowy, okulary słoneczne, kapelusz, krem lub oliwkę do opalania, lekkie obuwie do chodzenia po skalistym wybrzeżu.
WYSPA SANTORINI
Białe domki, czarna wulkaniczna skała poprzeplatana takimi kolorami jak biały, rudy czy brązowy, a także jedna z największych kalder na świecie, licząca prawie 400 m głębokości - taka właśnie jest Santorini, najpiękniejsza wyspa grecka, królowa Cyklad. Niesamowity krajobraz tego miejsca związany jest z potężnym wybuchem wulkanu blisko 3500 lat temu. Wtedy to 2/3 wyspy zapadła się, tworząc ogromny krater, do którego wdarła się woda. Santorini, do tej pory okrągła, zyskała kształt półksiężyca. Naszą wyprawę rozpoczniemy od podróży statkiem bądź katamaranem do portu Athinios na Santorini. Następnie autokary wycieczkowe zabiorą nas do dwóch najbardziej urokliwych miejsc na wyspie, miejscowości Oia na północnym-zachodzie i Firy, stolicy Santorini. Podczas wycieczki będziemy mogli posmakować uprawianych na wyspie pistacji, degustować najbardziej znane wino "Visanto" i zaopatrzyć się w poławiane w okolicach Santorini gąbki. Cały dzień, pełen wrażeń, z pewnością zostanie w Państwa pamięci. Serdecznie polecamy!
Cena ok. 160 EUR + 15EUR (transfer do/z portu). KNOSSOS I HERAKLION - z wizytą u Minotaura
Wycieczka autokarowa do pałacu minojskiego w Knossos oraz do stolicy wyspy - Heraklionu. Knossos to jedno z najbardziej znanych stanowisk archeologicznych na świecie. Możemy tu zobaczyć pozostałości pałacu minojskiego (2000-1400 r. p.n.e.), odkopane przez Artura Evansa na początku ubiegłego stulecia. Budowla w okresie swej świetności mogła mieć 20 tys. m2 powierzchni i liczyć nawet 1300 pomieszczeń. Dzięki rekonstrukcji możemy zobaczyć apartamenty mieszkalne, lokale służbowe, sale reprezentacyjne i magazyny. Podczas zwiedzania będzie towarzyszyć nam doborowe towarzystwo, pod postacią m.in. króla Minosa, Ariadny z kłębkiem nici i Tezeusza, pogromcy słynnego Minotaura. Następnie udamy się do Heraklionu, gdzie spacerując poznamy najważniejsze miejsca w mieście. Przejdziemy głównym deptakiem stolicy, ulicą Dedala, do placu Venizelosa. Tam znajduje się fontanna Morosinniego, której strzegą cztery lwy. Później, ulicą 25- go sierpnia, udamy się do portu. Po drodze mijając dwie świątynie, kościół Agios Markos i Agios Titus. Dojdziemy do fortecy weneckiej, która broniła wstępu do miasta w momencie ataku tureckiego. Po spacerze przewidziano czas wolny, dzięki czemu można będzie poznać zakamarki Heraklionu już na własną rękę. To czas na lunch, zakupy i zdjęcia.
Cena ok. 55 EUR + 6 EUR bilety wstępu. BŁĘKITNA LAGUNA I WYSPA GRAMVOUSA
Zapraszamy Państwa na jedną z najpiękniejszych, a zarazem najdzikszych plaż na Krecie. Zarówno wysepka Gramvoussa, jak i półwysep u brzegu którego jest położona, wciąż pozostają niedostępne i niezamieszkane. Aby dostać się do zatoki Balos, a także na wyspę Gramvoussa, należy wyruszyć w podróż łodzią wycieczkową. Po trwającym ok.60 min. rejsie statkiem dopłyniemy do tzw. niezamieszkałej wysepki Gramvoussa, znanej także jako wyspa piratów. To niepowtarzalna okazja zobaczenia i odwiedzenia XVI-wiecznej weneckiej fortecy, stojącej na wzgórzu około 140-metrowej wysokości. Następnie po 15-min. rejsie dotrzemy do kresu naszej podróży - przepięknej laguny Balos z krystalicznie czystą wodą, mieniącą się wszystkimi odcieniami niebieskości i z różowo - białym piaseczkiem. Miejsce to doceniła sama ksiażęca para - Diana i Karol, którzy własnie tutaj, na słynnym "Britaniku", spędzili kilka dni ze swojego miesiąca poślubnego.
Cena ok. 55 EUR. Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Krecie. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Inne

Kreta - informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Platanias
Miasteczko jest typowym wakacyjnym kurortem z olbrzymią ofertą gastronomiczną i rozrywkową, w którym wiele się dzieje o każdej porze dnia. Główna plaża jest świetnie zagospodarowana (od wielu lat otrzymuje błękitną flagę za czystość wody i plaży) i tętni życiem przez całe lato. Jest też kilka mniej zatłoczonych, zatokowych plaż na których jest zdecydowanie spokojniej. Z Platanias jest tylko 8 km. do Chanii.
Agia Marina
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych na wybrzeżu w okolicach Chanii. Piaszczysta długa plaża, sklepy restauracje i wiele możliwości rozrywki, a do tego tylko 7 km do samej Chanii, gdzie warto wybrać się na wieczorny spacer po jednym z najpiękniejszych w Grecji starym mieście.
Kalives
Niewielka miejscowość 18 km. na wschód od Chanii, której udało się zachować swój lokalny charakter jest doskonałym miejscem na spokojny, relaksujący wypoczynek. Plaża oznaczona błękitną flagą zaprasza do spacerów brzegiem morza, a lokalne tawerny do smakowania specjałów greckiej kuchni. Idealne miejsce na rodzinny wypoczynek z dala od zgiełku kurortów. Do Chanii można dojechać lokalnym autobusem.
Georgioupoli
Znany kurort turystyczny, słynący z pięknej, długiej 9-kilometrowej piaszczystej plaży i starych, rozłożystych drzew eukaliptusowych. Atrakcyjnie usytuowany pomiędzy Chanią i Rethymnonem. Dość tradycyjny klimat wioski, port rybacki na rzece, kafejki i tawerny z przysmakami lokalnej kuchni to magnes tej miejscowości. Położenie między Chanią, a Rethymnonem zachęca do zwiedzenia dwóch najładniejszych miast na Krecie.

Wycieczki lokalne

WĄWÓZ SAMARIA
Wycieczka do najdłuższego i najbardziej malowniczego wąwozu Europy położonego w Górach Białych. Dziki i nienaruszony przez człowieka krajobraz i wspaniała roślinność powoduje, że jest to miejsce nieporównywalne z żadnym innym na Krecie. Wąwóz zaczyna się od tzw. Xyloskalos, czyli drewnianych schodów - dalej czeka Państwa 16 km (ok. 5-6 godz. marszu) malowniczą trasą między Xyloskalos na północy i Agia Roumeli na południu nad Morzem Libijskim. W wąwozie będzie można zobaczyć liczne groty wyżłobione w skałach, niesamowitą "stalową bramę", czyli miejsce, gdzie wąwóz ma tylko 3 metry szerokości, przy odrobinie szczęścia zobaczyć można tez dzikie kozy kri-kri. Na końcu trasy rozciąga sie Agia Roumeli - mała i urokliwa wioska, gdzie będzie czas na wypoczynek i kąpiele morskie. Następnie rejs statkiem do Chora Sfakion lub Sougia i dalej autokarem do hotelu.
Cena ok. 44 EUR + 14 EUR bilety wstępu. Uwaga!
Prosimy pamiętać o obuwiu turystyczno-sportowym. Ważna jest też dobra kondycja i przygotowanie do długich wędrówek. Warto zabrać ze sobą: kapelusz, kostium kąpielowy, prowiant, napoje.
WYSPA ELAFONISSI
Wycieczka do jednego z najbardziej malowniczych miejsc na Krecie. Wyspa jest oddzielona od wybrzeża Krety płytką, kamienista zatoką, miejscami przechodzącą w wąskie przesmyki i kanały. Woda jest kryształowo czysta, niebieska bądź turkusowa, piasek zaś różowy. Tą scenerie dopełnia unosząca się wokół woń obficie rosnącego tamaryszku. Po drodze zwiedzimy między innymi kapliczkę skalną św. Zofii oraz klasztor Chrisoskalitissa, znany z tzw. złotego schodka (legenda mówi, że jeśli stąpa po nim prawdziwie pobożna osoba to zmienia się w złoto). Resztę dnia spędzimy na tzw. plaży różowego piasku korzystając z kąpieli morskich i słonecznych.
Cena ok. 44 EUR + 3 EUR bilety wstępu. Uwaga!
Należy zabrać ze sobą: strój kąpielowy, okulary słoneczne, kapelusz, krem lub oliwkę do opalania, lekkie obuwie do chodzenia po skalistym wybrzeżu.
WYSPA SANTORINI
Białe domki, czarna wulkaniczna skała poprzeplatana takimi kolorami jak biały, rudy czy brązowy, a także jedna z największych kalder na świecie, licząca prawie 400 m głębokości - taka właśnie jest Santorini, najpiękniejsza wyspa grecka, królowa Cyklad. Niesamowity krajobraz tego miejsca związany jest z potężnym wybuchem wulkanu blisko 3500 lat temu. Wtedy to 2/3 wyspy zapadła się, tworząc ogromny krater, do którego wdarła się woda. Santorini, do tej pory okrągła, zyskała kształt półksiężyca. Naszą wyprawę rozpoczniemy od podróży statkiem bądź katamaranem do portu Athinios na Santorini. Następnie autokary wycieczkowe zabiorą nas do dwóch najbardziej urokliwych miejsc na wyspie, miejscowości Oia na północnym-zachodzie i Firy, stolicy Santorini. Podczas wycieczki będziemy mogli posmakować uprawianych na wyspie pistacji, degustować najbardziej znane wino "Visanto" i zaopatrzyć się w poławiane w okolicach Santorini gąbki. Cały dzień, pełen wrażeń, z pewnością zostanie w Państwa pamięci. Serdecznie polecamy!
Cena ok. 160 EUR + 15EUR (transfer do/z portu). KNOSSOS I HERAKLION - z wizytą u Minotaura
Wycieczka autokarowa do pałacu minojskiego w Knossos oraz do stolicy wyspy - Heraklionu. Knossos to jedno z najbardziej znanych stanowisk archeologicznych na świecie. Możemy tu zobaczyć pozostałości pałacu minojskiego (2000-1400 r. p.n.e.), odkopane przez Artura Evansa na początku ubiegłego stulecia. Budowla w okresie swej świetności mogła mieć 20 tys. m2 powierzchni i liczyć nawet 1300 pomieszczeń. Dzięki rekonstrukcji możemy zobaczyć apartamenty mieszkalne, lokale służbowe, sale reprezentacyjne i magazyny. Podczas zwiedzania będzie towarzyszyć nam doborowe towarzystwo, pod postacią m.in. króla Minosa, Ariadny z kłębkiem nici i Tezeusza, pogromcy słynnego Minotaura. Następnie udamy się do Heraklionu, gdzie spacerując poznamy najważniejsze miejsca w mieście. Przejdziemy głównym deptakiem stolicy, ulicą Dedala, do placu Venizelosa. Tam znajduje się fontanna Morosinniego, której strzegą cztery lwy. Później, ulicą 25- go sierpnia, udamy się do portu. Po drodze mijając dwie świątynie, kościół Agios Markos i Agios Titus. Dojdziemy do fortecy weneckiej, która broniła wstępu do miasta w momencie ataku tureckiego. Po spacerze przewidziano czas wolny, dzięki czemu można będzie poznać zakamarki Heraklionu już na własną rękę. To czas na lunch, zakupy i zdjęcia.
Cena ok. 55 EUR + 6 EUR bilety wstępu. BŁĘKITNA LAGUNA I WYSPA GRAMVOUSA
Zapraszamy Państwa na jedną z najpiękniejszych, a zarazem najdzikszych plaż na Krecie. Zarówno wysepka Gramvoussa, jak i półwysep u brzegu którego jest położona, wciąż pozostają niedostępne i niezamieszkane. Aby dostać się do zatoki Balos, a także na wyspę Gramvoussa, należy wyruszyć w podróż łodzią wycieczkową. Po trwającym ok.60 min. rejsie statkiem dopłyniemy do tzw. niezamieszkałej wysepki Gramvoussa, znanej także jako wyspa piratów. To niepowtarzalna okazja zobaczenia i odwiedzenia XVI-wiecznej weneckiej fortecy, stojącej na wzgórzu około 140-metrowej wysokości. Następnie po 15-min. rejsie dotrzemy do kresu naszej podróży - przepięknej laguny Balos z krystalicznie czystą wodą, mieniącą się wszystkimi odcieniami niebieskości i z różowo - białym piaseczkiem. Miejsce to doceniła sama ksiażęca para - Diana i Karol, którzy własnie tutaj, na słynnym "Britaniku", spędzili kilka dni ze swojego miesiąca poślubnego.
Cena ok. 55 EUR. Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Krecie. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Grecja, Kreta, Rethymnon/Panormo OFERTA - "TYLKO HOTEL". Brak opieki rezydenta.

Położenie

spokojnie, do miejscowości Panormo ok. 3 km, do Rethymnonu ok. 18 km.

Plaża

bezpośrednio przy dwóch zadbanych hotelowych zatoczkach kąpielowych.

Wyposażenie

komfortowy kompleks. W części Creta Panorama: 282 pokoje w budynku głównym i w bungalowach. W części Creta Mare: 172 pokoje w bungalowach. Goście mogą korzystać z infrastruktury całego kompleksu. Eleganckie lobby, recepcja, kilka barów, kącik telewizyjny, klimatyzowana restauracja z tarasem. W rozległym i zadbanym ogrodzie znajduje się kompleks basenów: 1 ze słodką wodą, 3 z wodą morską. Bar przy basenie, tawerna. Ręczniki kąpielowe za kaucją.

Kategoria grecka

A.

Zakwaterowanie

gustowne, komfortowe.

Iberostar Creta Panorama (53619A/C). Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3A)

w budynku głównym, tel., centralna klimatyzacja w określonych godzinach, TV sat. z kanałem muzycznym, lodówka, sejf (za opłatą), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A2-3B): w budynku głównym. Pokoje superior z widokiem na morze (C2-3A): w bungalowach, w dniu przyjazdu: wino, owoce i kwiaty. Suite z widokiem na morze (A2-4C): w budynku głównym lub bocznym, w dniu przyjazdu: wino, owoce i kwiaty.

Iberostar Creta Mare (53196A/B). Pokoje dwuosobowe (A2-3A)

w bungalowach, tel., TV sat., klimatyzacja, sejf (za opłatą), lodówka, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe superior (A2-3D): z widokiem na morze, w bungalowach, dodatkowo: szlafroki, kapcie, w dniu przyjazdu owoce i napoje orzeźwiające w mini barze. Pokoje dwuosobowe superior (A2-3E): z widokiem na morze, w bungalowach, najbliżej morza, dodatkowo: szlafroki, kapcie, w dniu przyjazdu owoce i napoje orzeźwiające w mini barze. Pokoje rodzinne (B2B): przestronniejsze; dodatkowo mała sypialnia, klimatyzacja tylko w pokoju dziennym, taras, wanna lub prysznic. Pokoje rodzinne (B2C): z widokiem na morze.

Dzieci

basen, brodzik, miniklub (4-7 lat), maksi–klub (8-12 lat) i klub młodzieżowy (13-18 lat), lipiec – sierpień. Plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

programy animacyjne, przedstawienia, wieczorki folklorystyczne.

Dostęp do Internetu

WI-FI i kącik Internetowy za opłatą.

Sport

basen kryty (w określonych godzinach), koszykówka, mini golf, tenis stołowy, 3 korty tenisowe (sprzęt, oświetlenie za opłatą). Za opłatą: masaże, sauna, siłownia, salon piękności, bilard, sporty wodne.

Z dwoma posiłkami

śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All inclusive premium

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu (kuchnia kreteńska, międzynarodowa). Trzy razy w tygodniu wieczory tematyczne. Wcześniejsze/późniejsze śniadanie kontynentalne (rozszerzone). Raz w tygodniu kolacja w tawernie w formie menu (za wcześniejszą rezerwacją). Po południu w godz. 16-17:00 kawa, herbata i ciasto. Przekąski (ciepłe i zimne), lody w godz. 10-18:00, przekąska w nocy. Woda mineralna w lodówce (w dniu przyjazdu). Wybór lokalnych oraz międzynarodowych napoi alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10-1:30.

Dodatkowe informacje

WCZEŚNIEJ = TANIEJ- do 31.01.14 18% ZNIżKI- w terminach- 15.04-11.07.14, 24.08-30.10.14; do 31.01.14 15% ZNIżKI- w terminach- 12.07-23.08.14; od 01.02-28.02.14 15% ZNIżKI, w terminach- 15.04-30.10.14; 01.03-31.03.14 10% ZNIżKI. DLA DZIECI 2-15 LAT- pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

Elegancki, pięknie położony resort należący do renomowanej sieci hotelowej IBEROSTAR, od wielu lat partner Neckermann`a gwarantuje doskonałą jakość, komfort i wspaniały wypoczynek.

Plus

ALL INCLUSIVE DLA RODZIN POBYT DLA DZIECI GRATIS


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4.5

Region

Grecja/Kreta/Panormo

Opinia 7islands

Hotel należy do popularnej sieci Iberostar, co stanowi gwarancję wysokiego standardu i doskonałej obsługi. Rozległy kompleks jest położony w spokojnej okolicy bezpośrednio przy plaży. Bogata oferta all inclusive, wyśmienita kuchnia oraz szerokie zaplecze sportowo-rekreacyjne spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających Gości.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, ok. 3 km od centrum miejscowości Panormo, ok. 18 km od miejscowości Rethymnon, ok. 65 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 100 m od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, wąska, piaszczysto-żwirowa. Położona obok 3 kamienistych zatoczek. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt.

Hotel

Rozległy luksusowy kompleks hotelowy odnowiony w 2008 roku położony wśród otaczających go zadbanych ogrodów. Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, 4 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 5 barów (w tym bar muzyczny z tarasem), Internet Wi-Fi. Odpłatnie: kącik internetowy, mini market, wypożyczalnia samochodów, centrum konferencyjne. Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 454 pokojami w budynku głównym i bungalowach, z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf (ok. 25 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe, dwuosobowe, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:30-10:30) i obiadokolacje (18:30-21:15) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive.

All inclusive

4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:30), późne śniadania (10:30-12:00), obiady (12:00-14:00), kolacje (18:30-21:15). Goście mają możliwość skorzystania raz w trakcie pobytu z bezpłatnej kolacji tematycznej (wymagana wcześniejsza rezerwacja). W godzinach 16:00-17:00 serwowana jest kawa, herbata i ciastka. Przekąski i lody dostępne są w godzinach 10:00-18:00. W godzinach 22:00-01:00 dostępne są nocne zimne przekąski w formie bufetu. W godzinach 10:00-01:30 w wybranych barach podawane są napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 01:30 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 6 basenów (w tym 2 z wodą słodką, 3 z wodą słoną, 1 kryty podgrzewany z wodą słodką, leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), animacje dzienne i wieczorne, kort tenisowy, mini golf, siatkówka, koszykówka, boccia, aerobik, tenis stołowy. Odpłatnie: sprzęt do tenisa ziemnego, oświetlenie kortu tenisowego, mini SPA (jacuzzi, sauna, masaż), bilard, pokój gier video, siłownia, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

2 baseny (w tym 1 z wodą słodką, 1 z wodą słoną), plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-7 lat), maxi klub (dla dzieci w wieku 8-12 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-17 lat, czynny w lipcu i sierpniu), mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.iberostar.com / Tel.: 00 30 28 34 05 15 02

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

spokojnie, do miejscowości Panormo ok. 3 km, do Rethymnonu ok. 18 km. Do lotniska w Heraklionie ok. 65 km. Do lotniska w Chanii ok. 80 km.

Plaża

bezpośrednio przy dwóch zadbanych hotelowych zatoczkach kąpielowych.

Wyposażenie

komfortowy kompleks. W części Creta Panorama: 282 pokoje w budynku głównym i w bungalowach. W części Creta Mare: 172 pokoje w bungalowach. Goście mogą korzystać z infrastruktury całego kompleksu. Eleganckie lobby, recepcja, kilka barów, kącik telewizyjny, klimatyzowana restauracja z tarasem. W rozległym i zadbanym ogrodzie znajduje się kompleks basenów: 1 ze słodką wodą, 3 z wodą morską. Bar przy basenie, tawerna. Ręczniki kąpielowe za kaucją.

Kategoria lokalna

A.

Zakwaterowanie

gustowne, komfortowe.Iberostar Creta Panorama (53619A/C). Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3A): w budynku głównym, tel., centralna klimatyzacja w określonych godzinach, TV sat. z kanałem muzycznym, lodówka, sejf (za opłatą), balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A2-3B): w budynku głównym. Pokoje superior z widokiem na morze (C2-3A): w bungalowach, w dniu przyjazdu: wino, owoce i kwiaty. Suite z widokiem na morze (A2-4C): w budynku głównym lub bocznym, w dniu przyjazdu: wino, owoce i kwiaty.

Iberostar Creta Mare (53196A/B). Pokoje dwuosobowe (A2-3A)

w bungalowach, tel., TV sat., klimatyzacja, sejf (za opłatą), lodówka, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe superior (A2-3D): z widokiem na morze, w bungalowach, dodatkowo: szlafroki, kapcie, w dniu przyjazdu owoce i napoje orzeźwiające w mini barze. Pokoje dwuosobowe superior (A2-3E): z widokiem na morze, w bungalowach, najbliżej morza, dodatkowo: szlafroki, kapcie, w dniu przyjazdu owoce i napoje orzeźwiające w mini barze. Pokoje rodzinne (B2B): przestronniejsze; dodatkowo mała sypialnia, klimatyzacja tylko w pokoju dziennym, taras, wanna lub prysznic. Pokoje rodzinne (B2C): z widokiem na morze.

Dzieci

basen, brodzik, mini klub (4-7 lat), maksi-klub (8-12 lat) i klub młodzieżowy (13-18 lat), lipiec - sierpień. Plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Dostęp do internetu

WI-FI i kącik Internetowy za opłatą.

Sport

basen kryty (w określonych godzinach), koszykówka, mini golf, tenis stołowy, 3 korty tenisowe (sprzęt, oświetlenie za opłatą). Za opłatą: masaże, sauna, siłownia, salon piękności, bilard, sporty wodne.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu (kuchnia kreteńska, międzynarodowa). Trzy razy w tygodniu wieczory tematyczne. Wcześniejsze/późniejsze śniadanie kontynentalne (rozszerzone). Raz w tygodniu kolacja w tawernie w formie menu (za wcześniejszą rezerwacją). Po południu w godz. 16-17:00 kawa, herbata i ciasto. Przekąski (ciepłe i zimne), lody w godz. 10-18:00, przekąska w nocy. Woda mineralna w lodówce (w dniu przyjazdu). Wybór lokalnych oraz międzynarodowych napoi alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10-1:30.

Zniżki

Dla Dzieci 2-14 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • elegancki, pięknie położony resort należący do renomowanej sieci hotelowej IBEROSTAR
  • od wielu lat partner Neckermann`a gwarantuje doskonałą jakość, komfort i wspaniały wypoczynek

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


Mouzenidis Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Rethymnon

Opis

Elegancki hotel nad brzegiem morza, wspaniały widok na dwie zatoki, molo. Hotel składa się z budynku głównego i bungalowów. Szeroka gama obiektów rekreacyjnych, komfortowe pokoje, klub dla dzieci, restauracje, bary, sport, baseny i usługi najwyższej klasy.

Położenie

3 km od wioski rybackiej Panormo, 18 km od Rethymnonu, 65 km od Heraklionu i lotniska w Heraklionie.

Plaża

Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnie
Leżaki i parasole na plaży - płatne
Ręczniki plażowe - za kaucją

Wyżywienie

Obiadokolacja All Inculsive

Pokoje

454 pokoje: budynek główny - Double Rooms GV/SV (około 20 m2), Suites SV (około 35-45 m2) - niektóre w bungalowach; Bungalow - Family Bungalows SV/FSV (około 26-30 m2), Double Bungalows Superior (około 20-30 m2).

W pokojach: centralna klimatyzacja (w budynku głównym), indywidualna - w bungalowach, lodówka, TV SAT, kanały muzyczne, telefon, bezpłatne Wi-Fi, sejf (płatny), wanna/prysznic, suszarka do włosów, umeblowany balkon/taras.

Double Bungalow Superior: część wypoczynkowa, sofa, podwójne łóżko, szlafroki i kapcie, pakiet powitalny.

Family Bungalow: 2 sypialnie, duże podwójne łóżko, 1 lub 2 sofy, lub łóżko piętrowe.

Suite: salon z sofą, oddzielna sypialnia z łóżkiem dwuosobowym, szlafrok i kapcie, pakiet powitalny.

Pokoje sprzątane codziennie, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

Sport

Animacja i sport
Dzienne i wieczorne programy rozrywkowe, klub dla dzieci, kort tenisowy (w dzień), mini golf, tenis stołowy, łucznictwo, strzelectwo, boccia, aerobik, gimnastyka w wodzie i inne.
Sport płatny: rakiety i piłeczki (tenis), lekcje tenisa, sporty wodne, bilard, masaże, siłownia, sauna, jacuzzi i inne.
Wypożyczalnia rowerów, nurkowanie, etc.

O wyżywieniu

All inclusive 2017

Kuchnia międzynarodowa, włoska i grecka (szwedzki stół).

Wczesne śniadanie (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji): 05:00-07:30, kontynentalne.

Śniadanie: 07:30-10:30, amerykańskie, szwedzki stół, dania lokalne.

Późne śniadanie: 10:30-12:00, kontynentalne.

Lunch: 12:00-14:00, szwedzki stół.

Makarony, sałatki, grill, desery (szwedzki stół) (ilość miejsc ograniczona, nie jest wymagana rezerwacja): 12:30-15:00.
Po południu kawa i ciasto, kawa i herbata: 16:00-17:00.

Kolacja (Dress Code - dla mężczyzn długie spodnie i koszula z rękawami): 18:30-21:15, kuchnia międzynarodowa, szwedzki stół.

Wieczory tematyczne (wymagana rezerwacja, voucher na 1 wizytę tygodniowo): 19:00-21:30.

Późna kolacja (w przypadku późnego przyjazdu): 22:00-24:00, zimne przekąski i gorące zupy.

Midnight snack: zimne przekąski i gorące zupy 24:00-01:00.
Lody i przekąski dostępne w określonych miejscach: 10:00-18:00.
Wieczory specjalne (za dodatkową opłatą), po wcześniejszej rezerwacji.
Napoje w ramach "All inclusive" (specjalna lista napojów)
Restauracja i tawerna "Zorbas"
W porze lunchu i kolacji
Wino domowe (białe i czerwone), piwo, cola, lemoniada, soda, soki, woda.

Bary: 10:00-24:00 (Music Bar do 01:30)
Wino domowe (białe i czerwone), piwo, wybór lokalnych i międzynarodowych napoi i koktajli, cola, lemoniada, soda, soki, woda.
W niektórych barach: herbata, kawa espresso, cappuccino, kawa.

! Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie all inclusive bez uprzedzenia.

Odległość od morza

0 m

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum miejscowości Panormo, 26 km od rozrywkowego centrum Rethymnonu, bezpośrednio przy plaży
  • rozległy kompleks hotelowy, bogata infrastruktura, minizjeżdżalnia wodna
  • bardzo wysoka jakość świadczonych usług

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • sala TV • ogród • basen główny (zewnętrzny, woda słona, zintegrowany brodzik) • basen Kalithea (zewnętrzny, woda słodka) • basen Mare (zewnętrzny, woda słona) • basen Phaethon (zewnętrzny, woda słona) • basen kryty (woda słodka, ogrzewany) • jacuzzi (kryte, w strefie spa, płatne)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • terminal internetowy (płatny) • leżaki i parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne) • ręczniki (za kaucją)

Dodatkowe udogodnienia

• sejf (w recepcji, płatny) • bankomat • sklep z pamiątkami • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • amfiteatr • pralnia (płatna) • usługi kosnjerża • parking (niestrzeżony, w cenie) • 5 sal konferencyjnych 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners, Maestro

Liczba pokojów

454

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 • hotel nie akceptuje zwierząt

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• plac zabaw • opieka nad dzieckiem (płatna) • basen dla dzieci (zewnętrzny, woda słodka) • animacje dla dzieci (maj-październik, 4-12 lat) • animacje dla nastolatków (lipiec-sierpień, 13-17 lat) • miniklub (kilka razy w tygodniu, 10:00-12:30, 15:00-17:00, maj-październik, 4-7 lat, w cenie) • minidyskoteka (kilka razy w tygodniu, 20:30-21:15, maj-październik) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • aerobik • aqua aerobik • aqua fitness • latina aerobik • pilates • aerobik na stepie •  stretching • joga • zumba • łucznictwo • piłka nożna • siatkówka plażowa • minigolf • tenis stołowy

Płatne • strefa spa Aegeo (9:30-19:00, w ofercie firmy zewnętrznej) • sauna • łaźnia parowa • masaże (w ofercie firmy zewnętrznej) • zabiegi kosmetyczne • 3 korty tenisowe • oświetlenie kortów • nauka gry w tenisa (w ofercie firmy zewnętrznej) • wypożyczenie rakiet (w ofercie firmy zewnętrznej) • łódka typu banan • skuter wodny • narty wodne 

Rozrywka

• wieczory tematyczne

• dyskoteka

• bilard za opłatą

• zajęcia sportowe sezonowo

• międzynarodowe animacje dla dorosłych sezonowo

• boccia w cenie

• muzyka na żywo kilka razy w tygodniu

• przedstawienia raz w tygodniu

• wieczory taneczne raz w tygodniu

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Bungalow superior z widokiem na morze BUM2

• 2-4 os. • ok. 20 m2 • widok na morze • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna • WC • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 21 m2 • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • suszarka do włosów • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 2-3 os. • ok. 21 m2 • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • suszarka do włosów • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3

• 2-3 os. • widok na morze • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC

Bungalow z widokiem na ogród BUG1

• 2-3 os. • ok. 21 m2 • widok na ogród • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1

• 3-4 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • bungalow • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna • WC • suszarka do włosów • taras

Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2

• 3-4 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • w pierwszej linii od morza • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • bungalow • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna • WC • suszarka do włosów • taras

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2-4 os. • ok. 35 m2 • widok na morze • w budynku głównym lub bocznym • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • wanna • WC • suszarka do włosów • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1

• 2-3 os. • ok. 21 m2 • widok na ogród • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG2

• 2-3 os. • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Bungalow z widokiem na morze BUM1

• 2-3 os. • ok. 21 m2 • widok na morze • wanna lub prysznic • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Bungalow z widokiem na morze BUM3

• 2-4 os. • ok. 20 m2 • widok na morze • w pierwszej linii od morza • wanna • szlafroki (w cenie) • kapcie (w cenie) • w budynku bocznym • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny, ok. 4 €/dzień) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie 10:30 - 12:00
• obiad: codziennie 12:00 - 14:00 und 12:30 - 15:00, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 18:30 - 21:15, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu 19:00 - 21:30
• przekąski, przekąski o północy: 00:00 - 01:00, ciasto: 16:00 - 17:00, lody: 10:00 - 18:00
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
• wybrane napoje do posiłków
• kawa/herbata po południu

Dwa posiłki • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie 10:30 - 12:00
• kolacja: codziennie 18:30 - 21:15, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu 19:00 - 21:30

Restauracje i bary • restauracje: 3
• główna restauracja "International Main Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: na zapytani, bufet dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, maj - październik, 05:00 - 07:30, 07:30 - 10:30, 18:30 - 21:15, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, 18:30 - 21:15, 22:00 - 01:00, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Zorbas Tavern": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania sezonowe, bufet, maj - październik, 10:30 - 12:00, 12:30 - 15:00, 19:00 - 21:30, z tarasem, przy basenie, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 7
• kryty bar przy basenie "Mare": maj - październik, codziennie
• bar w lobby "Panorama": codziennie 17:00 - 01:00
• bar "Kalypso": 22:30 - 01:30
• bar przy basenie "Phaethon": 10:00 - 18:00
• bar przy basenie "Poseidon": 11:00 - 19:00
• bar przekąskowy "Zorbas": 10:00 - 18:00
• bar "Theaterbar Delphi": 20:00 - 23:00

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie opasek all inclusive

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Iberostar Creta Panorama & Mare to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Panormo. Ze względu na bogate zaplecze rekreacyjno sportowe polecamy zarówno aktywnym klientom, jak i rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości usług.


Mapa Hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Iberostar Creta Panorama
https://youtu.be/pqx6sSgaD-U

Opinie o Hotelu Iberostar Creta Panorama & Mare

bardzo piekny, duzy hotel, z rewelacyjna obsluga, wysmienitym jedzeniem a animacje na najwyzszym poziomie. usytuowany nad zatoczkami, z basenami, atrakcji mozna by wyliczac. ladnie, gustownie urzadzone pokoje. polecam kazdemu, spedzilam w tym hotelu jedne z najpiekniejszych wakacji:) atrakcji pelno dookola - Santorini, Samaria, dziewicze plaze do odkrycia jezdzac samochodem. super!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Iberostar Creta Panorama & Mare - możliwości zakwaterowania:

Sea View Superior Bungalow
sea view superior bungalow sd
BUNGALOW SUPERIOR SEA VIEW
Garden View Standard GV
garden view standard gv sd
Sea View Standard SV
sea view standard sv sd
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. standard z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy budynek glowny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj w bungalowie budynek boczny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj w bungalowie budynek boczny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj w bungalowie budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze od strony morza
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze od strony morza
Suita superior budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze schoener wohnen WYZSZE PIETRA
2 os. standard widok na morze
2 os. standard widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu RUN OF THE HOUSE
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze RUN OF THE HOUSE
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj w bungalowie budynek boczny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
Pokoj w bungalowie budynek boczny Standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj w bungalowie budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze od strony morza
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) wanna lub prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze od strony morza
Suita superior budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze schoener wohnen WYZSZE PIETRA
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu RUN OF THE HOUSE
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze RUN OF THE HOUSE
budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj w bungalowie budynek boczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze od strony morza
Suita superior budynek glowny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
BUNGALOW Z WIDOKIEM NA OGRÓD
FAMILY BUNGALOW FRONT SEA VIEW
FAMILY BUNGALOW SEA VIEW
BUNGALOW FRONT SEA VIEW
SUITE Z WIDOKIEM NA MORZE
BUNGALOW SEA VIEW
BUNGALOW SUPERIOR SEA VIEW
BUNGALOW SEA VIEW
DOUBLE SEA VIEW
BUNGALOW FRONT SEA VIEW
FAMILY BUNGALOW SEA VIEW
SUITE Z WIDOKIEM NA MORZE
BUNGALOW Z WIDOKIEM NA OGRÓD
FAMILY BUNGALOW FRONT SEA VIEW
DOUBLE SEA VIEW

Iberostar Creta Panorama & Mare - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Creta Panorama & Mare - miasta wylotu:


Iberostar Creta Panorama & Mare - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Creta Panorama & Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00