Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
  • Hotel Mitsis Blue Domes, Kos
1 / 12
Udogodnienia hotelu Mitsis Blue Domes
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Mitsis Blue Domes
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Mitsis Blue Domes:
4.4 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mitsis Blue Domes:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 8 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2018

Hotel Mitsis Blue Domes w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, 7 km od rozrywkowej miejscowości Kardamena, tuż przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • eleganckie i przestronne pokoje, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (650 m basen w formie rzeki tworzący 8 basenów z wodospadem, zjeżdżalnie wodne w sąsiednim hotelu Mitsis Norida Beach)
  • program All Inclusive Plus, rewelacyjna kuchnia, 10 restauracji a la carte, bogaty program animacyjny, klub dla dzieci Delfinki, wi fi w wyznaczonych miejscach gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****+

REGION

Grecja/Kos/Kardamena

Warto podkreślić

- Jakość i serwis renomowanej sieci Mitsis Hotels - 11 restauracji - Bogaty pakiet All Inclusive Plus - Eleganckie i luksusowe pokoje - Nowoczesny i stylowy design - Kategoria lokalna 5*

Okiem Grecosa

Zachwyca widokami i różnorodnością restauracji a'la carte, serwujących specjały z całego świata. Hotel położony w spokojnej okolicy, na obrzeżach Kardameny, zachwyca luksusowymi pokojami i  obsługą na najwyższym poziomie.

Położenie

• bezpośrednio przy plaży • centrum Kardameny ok. 7 km • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko ok. 10 km • miasto Kos ok. 28 km

Plaża

• bezpośrednio przy hotelu • piaszczysto-żwirkowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatne) • ręczniki plażowe (kaucja ok. 20 EUR) • oznaczona Błekitną Flagą

Hotel

• budynek główny oraz 30 budynków bocznych i bungalowów • recepcja 24 h • 11 restauracji - główna i 10 tematycznych (w tym 4 a la carte - grecka, włoska, meksykańska, azjatycka) • 6 barów (w lobby, przy basenie i przy plaży) • Wi-Fi na terenie całego hotelu (bezpłatne) • szybki Internet (płatny) • sala konferencyjna, butiki, sklepy • parking • 499 pokoi, kategoria lokalna 5*

Pokoje

Standard • 2-3 os. (ok. 26 m2) • dostawka dla 3. osoby • klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) • Wi-Fi (bezpłatne) • TV-SAT • sejf (bezpłatny) • minibar uzupełniany codziennie (bezpłatny) • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras • widok na morze • zlokalizowane w budynkach bocznych • prywatny basen za dopłatą (bez widoku na morze) Bungalow • 2-4 os. (ok. 31 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby • jedno pomieszczenie • wyposażony jak pokój standard • w budynkach typu bungalow • widok na morze za dopłatą Rodzinny • 2-4 os. (ok. 40 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby • dwie sypialnie oddzielone drzwiami • wyposażony jak pokój standard • w budynkach typu bungalow Maisonette • 2-4 os. (ok. 64 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby • dwupoziomowy pokój (sypialnia na górze, otwarty salon z dodatkowym miejscem do spania na dole) • 2 łazienki • wyposażony jak pokój standard

Wyżywienie

• All Inclusive Plus • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive Plus

• śniadanie, lunch, kolacja - bufet • kącik z tradycyjnym greckim śniadaniem w restauracji głównej • do śniadania jest serwowane espresso, cappuccino oraz świeżo wyciskany sok z pomarańczy • kawa, herbata, ciastka, burgery (w wyznaczonych godzinach i barach) • placki pita na plaży • souvlaki w barze przy kortach tenisowych • w określonych godzinach, w pobliżu basenów oraz na plaży, serwowane są lody w rożkach • obsługa kelnerska na plaży i przy basenach • 10 restauracji tematycznych (w tym 4 a la carte grecka, włoska, meksykańska, azjatycka) • raz na pobyt lunch lub kolacja w każdej z restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-01.00, ostatnie zamówienie 00:30)

Pełen relaks

Bezpłatnie • basen w formie rzeki (ok. 650 m2) tworzący 8 basenów z wodospadem • leżaki i parasole przy basenie • zjeżdżalnie w sąsiednim hotelu Mitsis Norida Beach • 2 korty i sprzęt do tenisa • małe boisko do piłki nożnej • tenis stołowy, siatkówka plażowa • aerobik, gimnastyka • pokój do gry w brydża, rzutki • rowery wodne, kajaki • animacje hotelowe • NOWOŚĆ zadaszony podest przy plaży do ćwiczeń i aktywności fizycznych typu aerobik, joga Odpłatnie • motorowe sporty wodne • centrum SPA • jazda konna, paintball (oferta zewnętrzna) • bilard • pakiet GRECOS ACTIVE by Ewa Chodakowska (16.06-14.09)

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt • brodzik ze słodką wodą • plac zabaw ze zjeżdżalnią • minikluby (4-12 lat oraz 13-15 lat) • minidisco • pokój gier (płatny) • krzesełka w restauracji • opiekunka (odpłatnie) • Klub Delfinki (16.06-14.09)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Opis hotelu Mitsis Blue Domes według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie: 
Jeden z lepszych hoteli sieci Mitsis na wyspie Kos.
Zachwyca swą różnorodną kuchnią, pięknymi widokami i serwisem na najwyższym poziomie
Położony jest w spokojnej i cichej okolicy na obrzeżach Kardameny ok 7 km.
Plaża jest przy hotelu szeroka i piaszczysto – kamienista z bezpłatnym serwisem plażowym i barem all inclusive.
Hotel od lotniska oddalony jest ok 15 km, natomiast od miasta Kos ok 30 km.
Przystanek autobusowy zlokalizowany jest przy hotelu.
Hotel został wybudowany w 2010 roku i składa się z budynku głownego oraz z 28 budynków bocznych oraz bungalowów.

Do dyspozycji gości:
recepcja,  6 barów, 11 restauracji, parking, amfiteatr, sklepy, butik, sala konferencyjna, ręczniki plażowe za kaucją, kącik tv i internetowy, wi fi w lobby bezpłatnie.

Pokoje:
Wszystkie pokoje są nowocześnie i komfortowo urządzone jest ich łącznie 499.
Wyróżniamy 4 typy pokoi, każdy z nich wyposażony jest w:
klimatyzacje indywidualną, łazienkę wanna/prysznic, suszarkę, sejf, tv, telefon, minibar, balkon lub taras, wi -fi za opłatą.
Pokoje standardowe: posiadają ok 29 m kw, możliwe jest zakwaterowanie 2 osób + dostawka, znajdują się w budynkach bocznych  i każdy ma widok na morze.
Za dopłata prywatny basen.
Bungalowy: Ich powierzchnia wynosi ok 32 m kw, możliwość zakwaterowania max 4 osób.
Położony jest w budynkach typu bungalow i posiada jedno pomieszczenie.
Rodzinny: przeznaczony dla maksymalnie 3 - 4 osób o powierzchni 42 m kw.
Składa się z dwóch sypialni przedzielonych drzwiami,
Pokoje ekonomiczne: wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, mogę być rozmieszczone na terenie całego hotelu.

Wyżywienie:
all inclusive plus: śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów,
do kolacji strój formalny (długie spodnie dla panów)
lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do godziny 01:00, przekąski w barze na plaży, 10 restauracji tematycznych z kuchniami świata.

Sport i rozrywka:
8 basenów z wodospadem, zjeżdzalnie w hotelu Mitsis Norida, boisko do tenisa ze sprzętem, leżaki i parasole bezpłatnie, 2 kory ze sprzętem do tenisa, siatkówka, tenis stołowy, bilard, małe boisko do piłki nożnej, aquaerobik, rzutki, animacje, rowery wodne, kajaki, spa i sporty motorowe na plaż dodatkowo płatne.

Dla dzieci:
Brodzik ze zjeżdzalnią, słodka woda, polski program animacyjny w terminach 01.06-30.09, plac zabaw, mini disco, mini kluby, krzesełka w restauracji, łóżeczko dla niemowlaka na zapytanie, karuzela, pokój gier., opiekuna za opłatą.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, 7 km od rozrywkowej miejscowości Kardamena, tuż przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • eleganckie i przestronne pokoje, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (650 m basen w formie rzeki tworzący 8 basenów z wodospadem, zjeżdżalnie wodne w sąsiednim hotelu Mitsis Norida Beach)
  • program All Inclusive Plus, rewelacyjna kuchnia, 10 restauracji a la carte, bogaty program animacyjny, klub dla dzieci Delfinki, wi fi w wyznaczonych miejscach gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:bezpośrednio przy zadbanej, piaszczysto-żwirowej plaży, spokojnie i malowniczo położony u podnóża Gór Dikeos, do miejscowości turystycznej Kardamena ok. 4 km. Do stolicy wyspy ok. 32 km. Przystanek autobusu liniowego w pobliżu hotelu.

Wyposażenie:nowy hotel sieci Mitsis składa się z kilku budynków bocznych i bungalowów, łącznie oferuje 499 pokoi: przestronna recepcja z lobby, pomieszczenie z TV-satelitarną, kącik internetowy, panoramiczna restauracja główna dla niepalących, 10 restauracji tematycznych, 5 barów, sklepy, sala konferencyjna, transport wewnętrzny na terenie hotelu. Na zewnątrz basen z morską wodą przypominający rzekę, z małym wodospadem o długości ok. 650 m, tarasy słoneczne i bary przy basenie. Leżaki i parasole zarówno przy basenie i na plaży bez opłaty.

Dzieci:zintegrowany brodzik, dyskoteka dla dzieci, mini klub (4-7 lat), maxi klub (8-12 lat), klub dla młodzieży lipiec i sierpień (13-16 lat).

Miejscowa kategoria:5 gwiazdek.

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-2A):stylowo i komfortowo wyposażone; klimatyzacja, sejf, TV-satelitarna, dostęp do internetu (bez opłaty), telefon, mini barek, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy.

Pokoje dwuosobowe (2B):z wspólnym basenem dla kilku pokoi, z tarasem. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki:przy 2 os. 1 dziecko 2-14 lat otrzymuje stałą cenę (SC).

Pokoje w bungalowach z widokiem na morze (2-3C): jedno większe pomieszczenie, indywidualnie sterowana klimatyzacja, balkon lub taras. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Rodzinne bungalowy (2-3F):dwie osobne sypialnie połączone drzwiami, łazienka, balkon lub taras. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki:przy 2 os. 1-2 dzieci 2-14 lat otrzymuje stałą cenę (SC). Przy 3 os. 1 dziecko 2-14 lat otzymuje stałą cenę (SC).

Pokoje rodzinne maisonette (2-4D): Na dolnym poziomie pokój mieszkalno-sypialny z 2 sofami, TV, mini barek, 2 łazienki, osobna klimatyzacja, na górnym poziomie sypialnia, osobna klimatyzacja.

Zniżki:przy 2 os. 1-3 dzieci 2-14 lat otrzymuje stałą cenę (SC). Przy 3 os. 1 dziecko 2-14 lat otzymuje stałą cenę (SC).

Zniżka dla nowożeńców:5% zniżki.

Rozrywka:urozmaicony program animacyjny, amfiteatr.

Sport i zdrowie:aerobic, siłownia, bilard, rzutki, rowery wodne, siatkówka i piłka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny (nauka za opłatą), siatkówka, piłka wodna windsurfing (wymagana licencja). Za opłatą: siłownia, wynajem rowerów.

All inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Rozszerzone śniadanie w godz. 7.00-10.00, wczesne w godz. 6.30-7.00 (rezerwacja dzień wcześniej) oraz kontynentalne śniadanie dla „śpiochów” w godz. 10.00-11.30, obiad w godz. 12.45-14.30. w 9 restauracjach tematycznych (np. włoska, chińska). Kolacja w godz. 19.00-22.00. w 6 restauracjach tematycznych (np. sushi, meksykańska). Do kolacji wymagany stosowny strój. Wszystkie lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-01.00. Napoje w barze przy basenie i na plaży w godz. 10.30-18.00, przy barze głównym w godz. 10.00-24.00. Mini bar w pokoju uzupełniany codziennie napojami orzeźwiającymi.

Wellness: Blue Domes Spa-Wellness oferuje odpłatnie: basen kryty, łaźnie, masaże, Hamam, aroma- i fizykoterapia, zabiegi kosmetyczne (m.in. manicure, pedicure, depilacja).


Opis hotelu Mitsis Blue Domes według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie: 
Jeden z lepszych hoteli sieci Mitsis na wyspie Kos.
Zachwyca swą różnorodną kuchnią, pięknymi widokami i serwisem na najwyższym poziomie
Położony jest w spokojnej i cichej okolicy na obrzeżach Kardameny ok 7 km.
Plaża jest przy hotelu szeroka i piaszczysto – kamienista z bezpłatnym serwisem plażowym i barem all inclusive.
Hotel od lotniska oddalony jest ok 15 km, natomiast od miasta Kos ok 30 km.
Przystanek autobusowy zlokalizowany jest przy hotelu.
Hotel został wybudowany w 2010 roku i składa się z budynku głownego oraz z 28 budynków bocznych oraz bungalowów.

Do dyspozycji gości:
recepcja,  6 barów, 11 restauracji, parking, amfiteatr, sklepy, butik, sala konferencyjna, ręczniki plażowe za kaucją, kącik tv i internetowy, wi fi w lobby bezpłatnie.

Pokoje:
Wszystkie pokoje są nowocześnie i komfortowo urządzone jest ich łącznie 499.
Wyróżniamy 4 typy pokoi, każdy z nich wyposażony jest w:
klimatyzacje indywidualną, łazienkę wanna/prysznic, suszarkę, sejf, tv, telefon, minibar, balkon lub taras, wi -fi za opłatą.
Pokoje standardowe: posiadają ok 29 m kw, możliwe jest zakwaterowanie 2 osób + dostawka, znajdują się w budynkach bocznych  i każdy ma widok na morze.
Za dopłata prywatny basen.
Bungalowy: Ich powierzchnia wynosi ok 32 m kw, możliwość zakwaterowania max 4 osób.
Położony jest w budynkach typu bungalow i posiada jedno pomieszczenie.
Rodzinny: przeznaczony dla maksymalnie 3 - 4 osób o powierzchni 42 m kw.
Składa się z dwóch sypialni przedzielonych drzwiami,
Pokoje ekonomiczne: wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, mogę być rozmieszczone na terenie całego hotelu.

Wyżywienie:
all inclusive plus: śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów,
do kolacji strój formalny (długie spodnie dla panów)
lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do godziny 01:00, przekąski w barze na plaży, 10 restauracji tematycznych z kuchniami świata.

Sport i rozrywka:
8 basenów z wodospadem, zjeżdzalnie w hotelu Mitsis Norida, boisko do tenisa ze sprzętem, leżaki i parasole bezpłatnie, 2 kory ze sprzętem do tenisa, siatkówka, tenis stołowy, bilard, małe boisko do piłki nożnej, aquaerobik, rzutki, animacje, rowery wodne, kajaki, spa i sporty motorowe na plaż dodatkowo płatne.

Dla dzieci:
Brodzik ze zjeżdzalnią, słodka woda, polski program animacyjny w terminach 01.06-30.09, plac zabaw, mini disco, mini kluby, krzesełka w restauracji, łóżeczko dla niemowlaka na zapytanie, karuzela, pokój gier., opiekuna za opłatą.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w spokojnej okolicy, 7 km od rozrywkowej miejscowości Kardamena, tuż przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • eleganckie i przestronne pokoje, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (650 m basen w formie rzeki tworzący 8 basenów z wodospadem, zjeżdżalnie wodne w sąsiednim hotelu Mitsis Norida Beach)
  • program All Inclusive Plus, rewelacyjna kuchnia, 10 restauracji a la carte, bogaty program animacyjny, klub dla dzieci Delfinki, wi fi w wyznaczonych miejscach gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kos/Kardamena

Opinia 7islands

Ekskluzywny kompleks hotelowy, z piękną plażą zlokalizowaną bezpośrednio przy hotelu, oryginalnym basenem, różnorodną kuchnią oraz urozmaiconymi animacjami. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi oraz osób, które podczas wakacji nie lubią się nudzić.

Położenie

Na południowym wybrzeżu wyspy, ok. 7 km od centrum Kardameny, ok. 14 km od lotniska, ok. 30 km od stolicy wyspy. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole na plaży bezpłatnie.

Hotel

Kompleks hotelowy składający się z budynku głównego oraz bungalowów i willi. Na terenie obiektu znajduje się lobby z całodobową recepcją, restauracja główna, 10 restauracji tematycznych (m.in. włoska, azjatycka, grecka, meksykańska, sushi, niemiecka), 5 barów, basen (rozpościerający się wzdłuż całego kompleksu, z wodą morską, przypominający rzekę, z małym wodospadem, tworzący 12 mniejszych basenów, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: basen kryty (na terenie SPA), sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, mini market, kantor, pralnia, opieka medyczna (na zamówienie), wypożyczalnia samochodów, parking, sala konferencyjna (do 400 osób). Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel posiada 499 pokoi z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizor (kanały międzynarodowe i muzyczne), sejf, Internet Wi-Fi (dodatkowo płatny), lodówkę, suszarkę do włosów, szlafroki i kapcie. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

Wyżywienie

All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), późne śniadania kontynentalne (10:00-10:30), obiady (12:30-14:30), kolacje (19:00-21:30). Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są wybranych barach w godzinach 10:30-01:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozywka

Bezpłatnie: animacje (piłka wodna, badminton, aerobik), zjeżdżalnie wodne (na terenie Mitsis World), tenis ziemny, rowery wodne, kajaki, siatkówka plażowa, piłka nożna, tenis stołowy. Odpłatnie: pokój gier, wypożyczalnia rowerów, bilard, rzutki, SPA (basen kryty, masaże, sala fitness, zabiegi na ciało i twarz, sauna, łaźnia turecka), pozostałe sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub, junior klub dla nastolatków, program animacyjny, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.mitsishotels.com / Tel.: 00 30 224 209 25 00

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Opis hotelu Mitsis Blue Domes według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie: 
Jeden z lepszych hoteli sieci Mitsis na wyspie Kos.
Zachwyca swą różnorodną kuchnią, pięknymi widokami i serwisem na najwyższym poziomie
Położony jest w spokojnej i cichej okolicy na obrzeżach Kardameny ok 7 km.
Plaża jest przy hotelu szeroka i piaszczysto – kamienista z bezpłatnym serwisem plażowym i barem all inclusive.
Hotel od lotniska oddalony jest ok 15 km, natomiast od miasta Kos ok 30 km.
Przystanek autobusowy zlokalizowany jest przy hotelu.
Hotel został wybudowany w 2010 roku i składa się z budynku głownego oraz z 28 budynków bocznych oraz bungalowów.

Do dyspozycji gości:
recepcja,  6 barów, 11 restauracji, parking, amfiteatr, sklepy, butik, sala konferencyjna, ręczniki plażowe za kaucją, kącik tv i internetowy, wi fi w lobby bezpłatnie.

Pokoje:
Wszystkie pokoje są nowocześnie i komfortowo urządzone jest ich łącznie 499.
Wyróżniamy 4 typy pokoi, każdy z nich wyposażony jest w:
klimatyzacje indywidualną, łazienkę wanna/prysznic, suszarkę, sejf, tv, telefon, minibar, balkon lub taras, wi -fi za opłatą.
Pokoje standardowe: posiadają ok 29 m kw, możliwe jest zakwaterowanie 2 osób + dostawka, znajdują się w budynkach bocznych  i każdy ma widok na morze.
Za dopłata prywatny basen.
Bungalowy: Ich powierzchnia wynosi ok 32 m kw, możliwość zakwaterowania max 4 osób.
Położony jest w budynkach typu bungalow i posiada jedno pomieszczenie.
Rodzinny: przeznaczony dla maksymalnie 3 - 4 osób o powierzchni 42 m kw.
Składa się z dwóch sypialni przedzielonych drzwiami,
Pokoje ekonomiczne: wyposażone tak samo jak pokoje standardowe, mogę być rozmieszczone na terenie całego hotelu.

Wyżywienie:
all inclusive plus: śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów,
do kolacji strój formalny (długie spodnie dla panów)
lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do godziny 01:00, przekąski w barze na plaży, 10 restauracji tematycznych z kuchniami świata.

Sport i rozrywka:
8 basenów z wodospadem, zjeżdzalnie w hotelu Mitsis Norida, boisko do tenisa ze sprzętem, leżaki i parasole bezpłatnie, 2 kory ze sprzętem do tenisa, siatkówka, tenis stołowy, bilard, małe boisko do piłki nożnej, aquaerobik, rzutki, animacje, rowery wodne, kajaki, spa i sporty motorowe na plaż dodatkowo płatne.

Dla dzieci:
Brodzik ze zjeżdzalnią, słodka woda, polski program animacyjny w terminach 01.06-30.09, plac zabaw, mini disco, mini kluby, krzesełka w restauracji, łóżeczko dla niemowlaka na zapytanie, karuzela, pokój gier., opiekuna za opłatą.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mitsis Blue Domes to luksusowy hotel usytuowany niedaleko centrum turystycznego kurortu Kardamena. Polecamy miłośnikom luksusu i bardzo wymagającym klientom ze względu na bardzo wysoki standard usług (gwarantowany przez przynależność do renomowanej sieci Mitsis Hotels), komfortowe pokoje, pyszne jedzenie i bardzo bogate zaplecze sportowo rekreacyjne. Wakacje w Mitsis Blue Domes to gwarancja udanych wakacji na wyspie Kos.


Mapa Hotelu Mitsis Blue Domes
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Mitsis Blue Domes:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Mitsis Blue Domes
https://youtu.be/gPy7kwz105M

Opinie o Hotelu Mitsis Blue Domes

hotel robi wrażenie- duży teren, ciekawe baseny, widok na morze i góry poza hotelem, ładny i zadbany teren. wnętrze również eleganckie. hotel bardzo duży, co widać np. w trakcie posiłków w restauracji - można również skorzystać z 1 z licznych restauracji a la carte - będą bardziej kameralne. fajna strefa dla dzieci - basen z małymi zjeżdżalniami, całkiem spory mini klub, jest również sala zabaw. ogólnie bez zastrzeżeń - czysto, komfortowe pokoje, mini bar uzupełniany codziennie :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Mitsis Blue Domes to przepiękny hotel na wyspie Kos. Spędziliśmy w nim rewelacyjne wakacje razem z 5 letnim synem. Pokoje ogromne, czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie rewelacja, ogromny wybór, mnóstwo deserów. Sam teren hotelu - wspaniały, dużo basenów. Dużo atrakcji dla dzieci razem z mini klubem. Plaża tuz przy samym hotelu, łagodne zejście do morza. Hotel bardzo polecam, a także samą wyspę Kos - warto pojeździć samochodem i poodkrywać Kos na własną rękę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

hotel Mitsis Blue Domes to jeden z najlepszych hoteli, w których byłam. Bardzo wysoki standard, duże i bardzo ładne pokoje, kilka basenów, a jedzenie.... przepyszne. Hotel marzenie. Polecam dla najbardziej wymagających, na pewno będą zadowoleni.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Bardzo polecam ten hotel, szczególnie dla osób wymagających, ceniących smaczną kuchnię i obsługę na wysokim poziomie. All inclusive spełni wymagania każdego klienta! Do wyboru różne kuchnie świata.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Co prawda wczasów w tym hotelu nie spędziłam, ale byłam tam na czteromiesięcznych praktykach w zeszłym roku i zdecydowanie polecam ten hotel! W szczególności polecam czwórkę tematyczną, czyli restauracje: azjatycką, meksykańską, grecką i włoską. Jedzenie mega! Pracownicy robią co w ich mocy, żeby goście byli zadowoleni. Co roku gdzieś jakiś praktykant z Polski się znajdzie, także w razie problemów jest się do kogo zwrócić :) A jakie widoki... Polecam! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

mitsis blue – niebiańska plaża, tyulko, że ze wszystkimi wygodami. Naprawdę warto przyoszczędzić i się tam wybrać, żeby poczuć się jak król nie będę wszystkiego opisywać, bo się nie da, ale nawet najbadzij wymagający wczasowicz nie miałby się do czego przyczepić. Hotel urządzony high standard, pokoje to tak naprawdę apartamenty, z których nie chce się wychodzić, chociaż plaża, która jest pod nosem jest też przepiękna. Dzieci pobyt mają za darmo. Uprzedzam tylko,ze centrum miasta jest nieco oddalone, trzeba na to zwrócić uwagę, jeśli ktoś planuje wakacje w mieście. Wtedy niech poszuka innego hotelu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6

Wspaniały, luksusowy hotel. Piękne pokoje. Dobre wyżywienie, 10 restauracji tematycznych. Polecam dla Rodzin jak i na romantyczne wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Hotel został wybudowany w dużym pośpiechu i w chwili obecnej, wszystkie niedoróbki stale wychodzą na wierzch. Dość wspomnieć o odpadających kafelkach w basenach czy psującej się cały czas klimatyzacji. Jeżeli chodzi o pokoje to są całkiem ładne, ale ich wyposażenie i czystośc pozostawiają wiele do życzenia. Również czystość samego hotelu nie jest najlepsza- np. w basenach codziennie o każdej porze dnia znajdował się brud ziemny. Wyżywienie w hotelu monotonne, cały czas to samo, jeżeli natomiast ktoś chce skorzystać z oferty restauracji ala carte, to musi się uzbroić w cierpliwość. Najpierw trzeba się ustawić przed południem w kolejce (jakieś 20 min. czekania), a później zarezerwować (jeżeli się uda) stolik w jednej z restauracji. Większe rozczarowanie przychodzi gdy już się jest w restauracji i się okaże, że z dań z karty są tylko trzy potrawy i wcale nie tej klasy jakiej możnaby się spodziewać po wysokiej cenie za wyjazd. Podsumowując, hotel w mojej ocenie nie spełnia standardu 5,5 gwiazdki, a z całą pewnością nie uzasadnia tak wysokich kosztów wycieczki.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: odradzam
2.0

Mitsis Blue Domes - możliwości zakwaterowania:

Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Poddasze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny w bungalowie wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Poddasze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny w bungalowie wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Poddasze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny w bungalowie wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Poddasze wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny w bungalowie wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Bungalow
Bungalow widok na morze
Doppelz,Balk/Ter,Meerbli
DZ,BkoT,Priv. Pool
DZ, BkoT,Bungalow
DZ,Balk/Ter,Gem.-Pool
DZ,BkoT,Bungalow,M
DZ,Balk/Ter,Meerblick
Pokój standard pryw. basen
Pokój standard widok na morze
Einzelz,Balk/Ter,Meerbl.
Fam.-Apt.,Balk/Terr,Bung.
Fam.-Zi.,Bk/Ts,Maisonette
Pokój rodzinny
Maisonette
Pokój ekonomiczny
Pokój 1 os.
Villa,Bk/Terr,M,Pool

Mitsis Blue Domes - Możliwości wyżywienia:


Mitsis Blue Domes - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Mitsis Blue Domes? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00