cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
  • Hotel Gaia Palace, Kos
1 / 24
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 1219 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.05 - 22.05
już od 1219 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gaia Palace
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Gaia Palace
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Gaia Palace:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gaia Palace:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 maja 2021

Hotel Gaia Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Region

KOS/GRECJA

Polozenie


• ok. 500-650 m od plaży


• ok. 5 km od centrum wioski rybackiej Mastichari, z licznymi barami, sklepami i tawernami, ok. 20 km od miasta Kos


• czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Wyposażenie


• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• kącik internetowy: za opłatą
• lobby
• recepcja
• winda
• kącik TV
• taras słoneczny
• ogród
• parking: w cenie
• sklepy
• fryzjer
• sklep z pamiątkami

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje


• hotel posiada udogodnienia dla niepełnosprawnych
• hotel akceptuje zwierzęta domowe: do 5 kg, na zapytanie


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI


• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Basen


• baseny: 3
• basen "Outdoor pool": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
• basen "Indoor pool": w cenie, kryty, ze słodką wodą
• basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
• ręczniki: wymagana kaucja, płatność gotówką
• leżaki i parasole: w cenie

Dla dzieci


• 3 brodziki  
• plac zabaw  
• łóżeczko: na zapytanie, w cenie

Sport i wellness

W cenie
• tenis stołowy: 12+
• centrum fitness
• siatkówka plażowa

Płatne
• kort tenisowy
• zabiegi pielęgnacyjne
• zabiegi kosmetyczne
• masaże
• sauna
• jacuzzi
• bilard
• wypożyczalnia rowerów

Pokoje

Willa z prywatnym basenem VIX1

• 2-4 os. • ok. 71 m2 • pokój dzienno-sypialny • 1 sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • dozownik z napojami • sofa • biurko • pralka • kuchnia • lodówka: w cenie • płyta kuchenna • kuchenka mikrofalowa • ekspres do kawy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • toster • stół jadalny • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • oddzielny prysznic • WC • suszarka do włosów • taras: leżaki, z leżakami, z miejscami do siedzenia, bezpośredni dostęp do basenu, z prywatnym basenem, z prywatnym ogrodem

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • TV sat. • Wi-Fi • balkon lub taras • suszarka do włosów • tel. • sejf: za opłatą

Pokój rodzinny FZX2

• 3-4 os. • widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja • wanna lub prysznic • WC • TV sat. • Wi-Fi • balkon lub taras • suszarka do włosów • tel. • sejf: za opłatą

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 2 os. • ok. 30 m2 • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Suita SUG1

• 2-4 os. • ok. 47 m2 • nowy budynek • pokój dzienno-sypialny • 1 sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na ogród • wanna lub prysznic • WC • klimatyzacja • TV sat. • Wi-Fi • balkon lub taras • suszarka do włosów • tel. • sejf: za opłatą

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
• obiad: codziennie 13:00 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu
• przekąski: codziennie 11:00 - 16:00
• ciasto: codziennie 16:00 - 17:00
• lody
• wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole: 10:00-23:00

Restauracje i bary
• restauracja "Restaurant-Breakfast room": rodzaje kuchni: azjatycka, grecka, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe: wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: w cenie, wliczone w all inclusive, bufet, za opłatą, wliczone w all inclusive, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 2
• bar w lobby "LOBBY BAR": kwiecień - październik, codziennie 17:00 -  00:00, za opłatą
• bar przy zewnętrznym basenie "POOL BAR": kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 00:00, za opłatą


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Położony w spokojnym miejscu, kilka kilometrów od centrów turystycznych, nowoczesny i elegancki, zaprasza do ładnych i przestronnych bungalowów usytuowanych w malowniczym, śródziemnomorskim ogrodzie. Do dyspozycji Gości ładna, piaszczysta plaża, baseny z wydzieloną częścią dla najmłodszych oraz bogata oferta sportowo-rekreacyjna. Szef kuchni zaprasza na smaczne posiłki kuchni greckiej i międzynarodowej.

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum spokojnej miejscowości MASTICHARI i ok. 4 km od Marmari, ok. 200 m od drogi lokalnej; ok. 15 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (ok. 2,9 EUR/Kos).

PLAŻA:

Mastichari, publiczna, piaszczysta, ok. 600 m od recepcji hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR/2 leżaki i parasol), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR/szt.).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, nowoczesny i stylowy, zbudowany w 2009 r., 104 pokoje, budynek główny i 13 jednopiętrowych bungalowów, 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Gaia Palace - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 bary: w budynku głównym i przy basenie; taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/godz.), fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, lodówka, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

4-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 40 m², łazienka (wanna, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen active, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 550 m², gł. 0,5-1,6 m (czynny: 8.00-20.00), brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,8 m, basen relaksacyjny, słodka woda, ok. 200 m², gł. 0,5-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 10 m², przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR/szt.); basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,5 m (czynny: 8.00-19.00); kort tenisowy za kaucją (ok. 5 EUR), koszykówka; plac i pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: centrum spa.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek w barze przy basenie (11.00-16.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242042250,, www.gaia-hotels.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 12 latWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt usytuowany ok. 6 km od centrum Mastichari, dawnej wioski rybackiej z restauracjami, tawernami i sklepami i ok. 4 km od Marmari. Stanowi część jednego kompleksu wraz z Gaia Royal, położonym bezpośrednio przy szerokiej, publicznej, piaszczystej plaży. Do miasta i portu Kos ok. 20 km (dogodny dojazd autobusem, przystanek ok. 1 km. od hotelu). UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Publiczna, piaszczysta plaża oddalona o ok. 500m. od hotelu. Leżaki i parasole na plaży - płatne dodatkowo (ok. 6 EUR/leżak i parasol).
Do dyspozycji gości:

Budynek główny z lobby oraz 1-piętrowe bungalowy położone w ogrodzie. Całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem i widokiem na morze, lobby bar, 2 bary przy basenach oraz bar na plaży (za opłatą), kącik telewizyjny, bezpłatne WiFi w lobby, sala konferencyjna, możliwość wypożyczenia żelazka i czajnika bezprzewodowego w recepcji (depozyt 20 EUR), wypożyczalnia samochodów, rowerów, skuterów, mini-market, sejf w recepcji (ok. 25 EUR/tydz., 42 EUR/2 tyg.). Kompleks basenów z brodzikami (słodka woda), leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, ręczniki plażowe (depozyt 20 EUR/szt).
Pokoje:

Funkcjonalnie urządzone, usytuowane w bungalowach dla max. 5 osób (w zależności od typu pokoju). Klimatyzacja, TV-sat, telefon, lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z meblami ogrodowymi. Możliwość zamówienia łóżeczka dla dzieci (0-2 lat) - bezpłatnie.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (07.30-09.30), późne śniadania (09.30-10.00), lunch (12.30-14.00), przekąski oraz lody dla dzieci (11.00-16.00), kolacje (18.30-21.00). Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (11.00-23.00) dostępne podczas posiłków oraz w barach przy basenach. Bar na plaży, świeżo wyciskane soki i butelkowane napoje nie są wliczone w all inclusive.
Program sportowy i animacyjny:

Program animacyjny i sportowy w ciągu dnia i wieczorami. Kort tenisowy, tenis stołowy, bilard (płatny dodatkowo), siłownia, boiska sportowe, automaty do gier (płatne dodatkowo), piłkarzyki, siatkówka. Dla dzieci: mini disco, plac zabaw, brodzik ze zjeżdżalniami. W pobliżu park wodny Lido (ok. 3 km).
Internet:

Internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych w cenie.
Kategoria lokalna:

*****
Naszym zdaniem:

Bardzo dobry hotel, dostępny w atrakcyjnej cenie. Atutem hotelu jest lokalizacja w spokojnym otoczeniu niedaleko pięknej, piaszczystej plaży oraz wyśmienite posiłki serwowane w ramach all inclusive.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

5*

REGION

Kos

lokalizacja

6 km od Mastichari, 10 km od lotniska w Kos-KGS. Hotel usytuowany na powierzchni: 29000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2010 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracja, bary (3), room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), basen.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

600 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta, dojście do plaży ulicą. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy. Bezpłatne: ręczniki plażowe (depozyt), płatne: parasole, leżaki, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 25 budynkach: - 1 budynek główny (liczba pięter: 1, liczba wind: 1) - 14 bloków (liczba pięter: 2) - 5 budynków deluxe (liczba pięter: 2) - 5 willi (liczba pięter: 1) Typy pokoi: - pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double deluxe dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne dla max. 5 os.: 2 sypialnie, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - suity dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - wille private pool dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (3), cukiernia All Inclusive (09:00-23:00) - śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - przekąski (11:00-17:00), podwieczorek (16:00-17:00) serwowane w barze przy basenie - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety dla nowożeńców (na życzenie)

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - rzutki - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - siatkówka plażowa - siłownia - lekkie animacje

płatne

- minigolf - bilard - centrum SPA - masaż, sauna, jacuzzi - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

19.10.2020 14:59

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


5* Grecja/Kos

Położenie

- ok 4 km od Marmari - ok 600 m od plaży - ok 500 m od przystanku autobusowego - ok 15 km od lotniska  

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (płatne, ok 5/komplet) - ręczniki plażowe dostępne za kaucją (ok 10)

Pokoje

Standardowe - ok 25 m2 - mini bar, sejf - TV-SAT, telefon - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów) - wszystkie pokoje z balkonem/tarasem - bezprzewodowy internet (bezpłatny)

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatne - duży basen o nieregularnym kształcie - basen relaksacyjny - leżaki, parasole przy basenie - ręczniki dostępne za kaucją (ok 10) - basen kryty - kort tenisowy (za kaucją) - boisko do koszykówki płatne - centrum SPA, masaże i zabiegi pielęgnacyjne

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw dla dzieci, pokój gier

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, pomiędzy posiłkami przekąski. Posiłki serwowane w formie bogatego bufetu. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00 - 23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- budynek główny oraz 13 jednopiętrowych budynków bocznych, 150 pokoi - nowoczesny i elegancki hotel otwarty w 2009 r. - bezprzewodowy internet w lobby (bezpłatny) - mini market - kawiarenka internetowa (płatna) - www.gaia-hotels.com  

Bagaż

Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

GRECJA

Położenie

spokojne, na uboczu, ok. 5 km. od centrum miejscowości Mastichari. W pobliżu hotelu supermarket i kilka tawern. Miasto Kos oddalone o ok. 20 km.

Plaża

długa, piaszczysta plaża Mastichari z łagodnym wejściem do wody, oddalona o ok. 600 m. od hotelu. Dojście boczną niewielką uliczką. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą. 

Wyposażenie

komfortowy, wysokiej klasy hotel oferuje 150 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i kilkunastu bungalowach. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, lobby z miejscami do wypoczynku, sejfy, restauracja główna, lobby bar, minimarket i sklepy z pamiątkami. Na zewnątrz w zadbanym ogrodzie znajdują się 3 baseny ze słodką wodą, tarasy słoneczne oraz bar z napojami i przekąskami. Leżaki i parasole słoneczne przy basenach w cenie, czniki kąpielowe za opłatą. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje dwuosobowe (DBL): ok. 25 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-Sat., telefon, sejf (za opłatą), balkon lub taras od strony ogrodu, wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje dwuosoowe Deluxe (DBL DELUXE): przestronniejze, nowocześnie urządzone w jasnych kolorach, ok. 30 m2, dodatkowo zestaw do parzenia kawy / herbaty i umeblowany balkon. Dla 2 osób dorosłych. Pokoje rodzinne (FAMILY): ok. 35-40 m2; pokój dzienno-sypialny oraz oddzielna sypialnia. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie, w cenie. 

Sport i Wellness

siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka plażowa oraz basen kryty, sauna, jacuzzi. Za opłatą: bilard, minigolf, wypożyczalnia rowerów oraz cenrtum Spa oferujące różnorodne masaże oraz zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało. 

Rozrywka

dzienne i wieczorne animacje. 

Dzieci

3 brodziki, duży kolorowy plac zabaw, miniklub i animacje dla dzieci w wieku 4-12 lat, minidyskoteki. 

All inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu w godz. 11-16:00  ciepłe i zimne przekąski oraz kawa, herbata, ciasto (w godz. 16-17:00). Lody dla dzieci w godz. 11-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Po godz. 23:00 napoje za opłatą. 

Kategoria Nekera

5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie Allianz Travel oddział w Polsce, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

Mocne strony

- Komfortowy obiekt wśród zieleni - Ładna, piaszczysta plaża w pobliżu - 3 baseny i 3 brodziki dla dzieci - Relaksująca atmosfera w greckim stylu


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

5

Region

Grecja/Kos/Mastihari

Opinia 7islands

Luksusowy kompleks hotelowy wybudowany w stylu greckiej wioski wakacyjnej, zlokalizowany w spokojnej okolicy tradycyjnej rybackiej miejscowości Mastichari. Szczególnie polecany osobom ceniącym wygodę, spokój oraz piękno otaczającej przyrody. Bliskość tradycyjnych greckich tawern, sklepów z lokalnymi wyrobami oraz pięknej piaszczystej plaży gwarantują idealne wakacje, pełne słońca i relaksu.

Położenie

Na północno zachodnim wybrzeżu, ok. 5 km od niewielkiej wioski rybackiej Mastichari z tawernami, barami i sklepami, ok. 17 km od Kos, ok. 10 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 400 m od hotelu. Obiekt sąsiaduje z siostrzanym hotelem Gaia Royal.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, szeroka i piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Przejście na plażę deptakiem.

Hotel

Rozległy kompleks składa się z głównego budynku i kliku dwupiętrowych bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja z lobby, restauracja główna z tarasem, 2 bary (w tym 1 przy basenie), Internet Wi-Fi, Odpłatnie: sejf, wypożyczalnia samochodów. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel dysponuje 104 nowocześnie urządzonymi pokojami z łazienką z wanną z hydromasażem i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, mini bar, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki (cześć pokoi znajduje się w aneksie).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:30), obiady (13:00-14:30) i kolacje (18:30-21:00). W godzinach 11:00-16:00 w wybranych barach dostępne są przekąski, a w godzinach 16:00-17:00 kawa, herbata i ciastka. Lody serwowane są w godzinach 11:00-17:00. W godzinach 10:00-23:00 w wybranych barach dostępne są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 wydawane są odpłatnie.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 4 baseny z wodą słodką (w tym 1 kryty, leżaki i parasole bezpłatne), kort tenisowy, boisko wielofunkcyjne do koszykówki i siatkówki. Odpłatnie: bilard, centrum SPA (sala fitness, jacuzzi), sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, animacje.

Kontakt do hotelu

www.gaia-hotels.com / Tel.: 00 30 224 202 58 04

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 4 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Easy Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Hotel Gaia Palace położony jest nieopodal wioski Mastichari. Do długiej piaszczystej plaży oznaczonej Blue Flag" jest ok. 300 m. Do Marmari jest około 4 km. Do stolicy wyspy - miasta Kos około 18 km łatwo można dotrzeć lokalnym autobusem. Przystanek autobusowy znajduje się 1 km od hotelu. Do lotniska jest ok. 10 km.  

Hotel

Hotel Gaia Palace to budynek główny i kilka piętrowych typu bungalow, które swą zabudową przypominają wioskę. Posiada recepcję, lobby, restaurację z tarasem, parking, 3 baseny z wydzieloną częścią dla dzieci, bar przy basenie, bar w lobby hotelowym, bar na plaży, kącik TV SAT, kącik internetowy, internet Wi-Fi, sklep z pamątkami, salon fryzjerski, gry video, bezpłatne leżaki i parasole przy basenach.

Pokoje

Hotel oferuje pokoje (łącznie 104) dwuosobowe, niektóre z możliwością dostawki oraz pokoje rodzinne posiadające 2 sypialnie, przeznaczone dla nawet 4 osób dorosłych i 1 dziecka. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z prysznicem lub wanną i WC, suszarkę, TV SAT, telefon, sejf, Wi-Fi, indywidualnie sterowaną klimatyzację oraz balkon lub taras. Pokoje mają widok na basen lub ogród.

Wyżywienie

Formuła All Inlusive.  

Sport i rekreacja

Utwardzony kort tenisowy, boisko do koszykówki i siatkówki, tenis stołowy, bilard, siłownia, sauna, masaż, kryty basen z hydromasażami.  

Dla dzieci

Basen dla dzieci, plac zabaw, sala gier video, mini disco, w pobliżu Park Wodny Lido (ok. 600 m).  

Wskazówki

Optymalny wybór dla par i rodzin, które chcą wygodnie spędzić wakacje. Bliskość pięknej plaży i starego miasta Kos jest dodatkowym atutem. Możliwość wstawienia w pokoju łóżeczka dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci. Transfer z/na lotnisko: ok. 20 min.  

Dodatkowo płatne

Sejf, bilard, gry video, masaże, fryzjer, kącik internetowy, leżaki i parasole na plaży, (ok. 6 EUR/2 leżaki+parasol/dzień). www.gaia-hotels.com

Program All Inclusive

Śniadania (07:30-09:30), lunch (13:00-14:30) oraz kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji hotelowej. Specjalny bufet dla dzieci "kids corner" (18:00-18:30). Napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, lokalne alkohole: ouzo, brandy, piwo z beczki, i wino lokalne (house wine) w restauracji podczas lunchu i kolacji oraz w barze (10:00-23:00). W godzinach (16:00-17:00) popołudniowa herbata i kawa z ciastkiem. Lody dla dzieci (11:00-17:00). Przekąski ciepłe i zimne (11:00-16:00). Ze względów bezpieczeństwa hotel może stosować plastikowe naczynia w barze. Obowiązkowe obrączki. Program All Inclusive zaczyna się o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher i kończy o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Kos, Grecja

Opis hotelu

Goście zakwaterowani są w 104 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra hotelu osiągalne są za pomocą windy. W skład wyposażenia wchodzą sejf, restauracja, bar, pokój zabaw dla dzieci, wielojęzyczny personel, serwis pokojowy i usługi fryzjerskie. Wi-Fi (bezpłatnie) umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Kolejnym udogodnieniem jest możliwość rezerwacji oddzielnych sypialni. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto dostępne są sejf i biurko oraz za dodatkową opłatą minibarek. Lodówka, minilodówka, kuchenka mikrofalowa i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Kolejnym udogodnieniem jest pralka. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka i golf, czy też za dodatkową opłatą minigolf urozmaicą Państwa pobyt w hotelu. Ponadto do dyspozycji gości jest studio fitness i tenis stołowy, jak również za dodatkową opłatą bilard. Obiekt zaprasza do skorzystania z szerokiej oferty Centrum Wellness. Oferowane zabiegi to hydroterapia, jak również za dodatkową opłatą spa, sauna, łaźnia parowa i zabiegi masażu. Miniklub i minidisco to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Gaia Palace
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Gaia Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Gaia Palace
https://youtu.be/SV0ANFz9YPE

Opinie o Hotelu Gaia Palace

Gaia Palace - możliwości zakwaterowania:

2 os. suite
Deluxe Double
2 os. Double Room
2 os. Family Room Two Bedrooms
2 os. Villa with Private Pool
Suite 1 Bedroom Garden-
Villa 1 Bedroom Garden-
Deluxe Room Garden-
Family Room 2 Bedrooms Garden-
Standard Double Room Garden-
Standard Single Use Room Balcony or Terrace Garden-
DBL
DBL
FAM34
Rodzinny Standardowy
Pokój Deluxe 2 os.
Pokój Standardowy 1 os.
Pokój Standardowy Dwuosobowy z łóżkami pojedynczymi
Suite Standardowy

Gaia Palace - Możliwości wyżywienia:


Gaia Palace - miasta wylotu:


Gaia Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Gaia Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00