cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
  • Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis), Korfu
1 / 35
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
04.05 - 05.05
już od 457 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.05 - 10.05
już od 457 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis)
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis)
star 5

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis):
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
  • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
  • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
  • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
  • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 2 km od miejscowości Lefkimi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 2 km od miejscowości Lefkimi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • taras 
  • restauracja główna Arete (maj-październik) 
  • restauracja a la carte II Pirata (12.30-15.00, konieczna rezerwacja, płatna) 
  • bar przy basenie Ammos (10.00-01.00) 
  • bar przy basenie II Pirata (10.00-18.00) 
  • bar w lobby (17.00-01.00) 
  • 2 baseny zewnętrzne z wodą słodką 
  • 2 minizjeżdżalnie wodne

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • lekarz
  • recepcja
  • kantor
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • parking, niezadaszony: w cenie

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 
  • butik 
  • lekarz 
  • pralnia (płatna) 
  • parking (w cenie)

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

296 pokoi, 37 bungalowów

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „ACTIVITY POOL": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen dla dzieci „WATERSLIDES": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen „RELAX POOL": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • miniklub: dla dzieci w wieku 4-12 lat, w cenie
    • minidyskoteka: 4-12 lat, maj-październik
    • plac zabaw 
    •  basen dla dzieci „WATERSLIDES": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • łóżeczko dziecięce: w cenie
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw: 4 do 12 lat 

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 
    • aqua aerobik
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • masaże 
    • kort tenisowy
    • skuter wodny: w ofercie firm zewnętrznych
    • strefa spa „Aegeo Spa": maj - październik 

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
    • 2-4 os.
    • ok. 32 m2
    • widok na ogród
    • typu maisonette
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
    • czajnik
    • minibar: za opłatą, woda w cenie
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
    • czajnik
    • minibar: za opłatą, woda w cenie
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    •  śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00, w cenie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski: 16:00 - 18:00
    • lody: 10:00 - 23:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 23:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 23:00
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „ARETE": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: wliczone w all inclusive, bufet, za opłatą, wliczone w all inclusive, maj - październik, codziennie 07:00 - 10:00, 12:30 - 15:00 i 18:30 - 21:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Il PIRATA": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, codziennie 12:30 - 15:00, kilka razy w tygodniu 19:30 - 22:00, na plaży, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „LUNA ROSA": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: za opłatą, dania wegetariańskie: za opłatą, bufet, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, maj - październik, codziennie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar przy zewnętrznym basenie „AMMOS POOL BAR": 10:00 - 01:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar w lobby „THEA LOBBY BAR": 17:00 - 01:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „IL PIRATA BEACH BAR": 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w południowo-wschodniej części wyspy, 2 km od Lefkimmi - drugiego największego miasta na wyspie położonego wśród wzgórz porośniętych gajami oliwnymi i winnicami. Sam hotel położony jest w pięknym, rozległym ogrodzie pełnym soczystej zieleni.
    Do lotniska ok. 40 km.
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok. 3 Eur/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Zakwaterowanie:

    Plaża:

    Hotel położony przy jednej z najładniejszych plaż na wyspie: piaszczystej i szerokiej, z łagodnym zejściem do morza (plaża oznaczona błękitną flagą). Leżaki i parasole na plaży bezpłatnie. Sporty wodne na plaży za dodatkową opłatą (organizowane przez firmę zewnętrzną).
    Stoki:

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, windy, 3 restauracje: główna z kuchnią śródziemnomorską i międzynarodową serwowaną w formie bufetu, Il Pirata - restauracja a'la carte serwująca specjały kuchni śródziemnomorskiej (płatna dodatkowo dla wszystkich gości, wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji) oraz restauracja Luna Rosa oferująca tradycyjną kuchnię grecką - dla Klientów z HB płatna dodatkowo, dla Klientów, którzy wykupili All Inclusive dostępna w porze śniadań (serwowane w formie bufetu) bez ograniczeń oraz raz na pobyt w czasie kolacji (w formie a'la carte), konieczna wcześniejsza rezerwacja, 2 bary, 3 baseny w tym jeden dla dzieci z niewielkimi zjeżdżalniami (w basenach słodka woda), plac zabaw, klub dla dzieci (od 4 do 12 roku życia), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami przy basenach, możliwość wypożyczenia kapoków dla dzieci, parking (bezpłatny), przechowalnia bagażu, w przypadku późnego transferu powrotnego na lotnisko po wykwaterowaniu możliwość zarezerwowania pokoju w celu odświeżenia się i przebrania przed podróżą (zgodnie z dostępnością na miejscu). Hotel zapewnia ręczniki basenowe. Dodatkowo płatne: zabiegi w hotelowym SPA, sauna, hammam, pralnia, kantor, opiekunka do dziecka. Na terenie hotelu również mini market i sklep z pamiątkami.
    Pokoje:

    Wyżywienie:

    Śniadania, późne śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej Arete, napoje płatne dodatkowo. Istnieje możliwość dopłaty do All Inclusive. W pakiecie: śniadania, późne śniadania, lunche, popołudniowa herbata i przekąski oraz kolacje. W ciągu dnia (10:00- 24:00) w wyznaczonych barach serwowane są przekąski, lody, lokalne oraz importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia bogaty dzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Kilka razy w tygodniu hotel organizuje wieczorne show oraz muzykę na żywo. Bezpłatnie: boisko do siatkówki plażowej plażowej piłki nożnej, kort tenisowy, petanka, siłownia. Dodatkowo płatne: sauna, hammam, strefa wellness i SPA, centrum sportów wodnych na plaży.
    Internet:

    Na terenie całego hotelu dostęp do Wi - fi bezpłatnie.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.mayorcapodicorfu.com/
    Naszym zdaniem:

    Jeden z najlepszych czterogwiazdkowych hoteli na wyspie. Przepięknie położony tuż przy złotej, piaszczystej plaży będzie idealnym wyborem zarówno dla par szukających spokojnego wypoczynku pośród zieleni, jak i dla rodzin z dziećmi doceniających duże pokoje i atrakcje takie jak zjeżdżalnie i mini klub. Hotel umożliwia Klientom wybór rodzaju wypoczynku poprzez prowadzenie animacji jedynie przy jednym z dwóch dużych basenów drugi pozostawiając jako strefę relaksu. Wysoki poziom świadczonych usług zadowoli nawet najbardziej wymagających Klientów. Serdecznie polecamy!
    Opinie klientów:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w środy w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych, wyloty w soboty), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    SIEDEM CUDÓW KORFU - cena ok. 45 EUR/os Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zaczniemy zwiedzanie od północno-zachodniego wybrzeża ze skalistym wybrzeżem Paleokastritsy, gdzie będziemy mieli okazję podziwiać malownicze zatoczki. Skosztujemy likieru Koum Quat, który jest produkowany tylko na wyspie Korfu. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę oraz odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu.
    ALBANIA - cena ok. 63,50 EUR/os + 10 EUR/os podatek portowy Rejs do albańskiego portu Saranda, ciekawego kurortu turystycznego z okazałymi domami i hotelami, kaskadowo kierującymi się ku morzu. Z Sarandy, po trwającym około 35 minut przejeździe, dotrzemy do starożytnego Butryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miejsce przeniosą się Państwo w czasie od 16 wieku n.e. aż po 4 wiek p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. antyczny teatr, rzymskie łaźnie, starożytne świątynie, chrześcijańskie bazyliki, baptysterium, będące jednym z najcenniejszych zabytków Europy oraz leżącą na wzgórzu XVI-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę. Trasa do Butryntu to ponadto możliwość podziwiania albańskich krajobrazów - gór, rzek, jezior i wiosek. Częściowo wiedzie ona przez tereny Parku Narodowego Butrynt. Zobaczymy również słynne albańskie bunkry! Zwieńczeniem wyprawy będzie obiad pełen lokalnych specjałów.
    Uwaga!!! W przypadku podróży nieletnich do Albanii:
    - jeżeli osoba niepełnoletnia podróżuje w towarzystwie tylko jednego z rodziców, zobowiązana jest posiadać zgodę drugiego z rodziców, napisaną w języku angielskim wraz z kopią dokumentu tożsamości drugiego rodzica.
    Inne

    KORFU
    Informacje ogólne

    Waluta

    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Język urzędowy

    Nowogrecki
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas

    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w tawernie od 10 EUR woda 1l - 1 EUR piwo w barze od 2 EUR kawa w kawiarni od 2 EUR.
    Poczta

    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KORFU

    Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim piaszczyste plaże na południowym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części północnej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
    Paleokastritsa

    Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania. Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.
    Sidari

    Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal d'Amour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.
    Dassia

    Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.
    Acharavi

    Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.
    Kontokali

    Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.
    Gouvia

    Gouvia była niewielką wioską rybacką, która rozrosła się w ciągu ostatnich lat do nowoczesnego ośrodka wypoczynkowego. Ośrodek położony jest ok 7 km na północ od miasta Korfu, na wschodnim wybrzeżu wyspy. Gouvia usytuowana jest w cichej zatoce i oferuje plażę i przystań, przy której cumują jachty z całego świata. W miasteczku znajdziemy szeroki wybór barów, restauracji i sklepów. W ciągu dnia jest to spokojne miejsce wakacyjne, które wieczorem ożywa i zaprasza do zabawy.
    Kavos

    Tętniąca nocnym życiem, rozrywkowa miejscowość zlokalizowana na południu wyspy. Duża ilość barów i klubów przyciąga młodych ludzi z całej Europy. Kavos położone jest też niedaleko pięknej, dzikiej plaży Arkoudilas, gdzie również znajdują się ruiny z monastyru XVI wieku, co zachęci do pieszych wędrówek po spokojniejszej części miasta.
    Agios Stefanos

    Agios Stefanos to malutka wioska zlokalizowana na północno - zachodnim wybrzeżu, która zasłynęła z długiej piaszczystej plaży, skąd rozpościera się widok na pobliskie wysepki. Samo miasteczko zachowało klimat typowej greckiej, rybackiej wioski. Kameralna atmosfera przyciąga przede wszystkim tych, którzy szukają relaksu i spokojnego wypoczynku.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia, Szczecina, Bydgoszczy i Rzeszowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Korfu trwa od 01.07 do 31.08.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Korfu

    Kategoria lokalna

      4*

    Data otwarcia

      Odnowiony w latach 2013 - 2014.

    Położenie

      ok. 2 km od centrum Lefkimmi, ok. 3 km od Kavos, ok. 45 km od lotniska.

    Plaża

      przy hotelu, piaszczysta, łagodne wejście do morza. Parasole i leżaki - bezpłatne. Ręczniki plażowe - depozyt.

    W hotelu

      2 restauracje, 3 bary, mini market, 2 baseny odkryte.

    Pokoje

      w budynku głównym i bungalowach: pokoje standardowe, pokoje rodzinne (dwupoziomowe), suity rodzinne (2 pokoje połączone drzwiami lub pokoje dwupoziomowe); klimatyzacja indywidualna (bezpłatna), internet bezprzewodowy (bezpłatny), sejf (płatny), lodówka, TV, telefon, suszarka, wanna lub prysznic, balkon lub taras.

    Rozrywki i usługi

      Bezpłatne:  internet bezprzewodowy w lobby i w miejscach publicznych, siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, bule, kort tenisowy, rakietki i piłki do tenisa, animacje. Płatne:   room service, pralnia, Fish SPA, masaż.

    Atrakcje dla dzieci

    brodzik, zjeżdżalnia wodna, opiekunka (płatna, na życzenie), mini klub (4-12 lat), posiłki w restauracji, plac zabaw.

    Wyżywienie

    Half Board Posiłki: śniadanie, obiadokolacja. Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania. All Inclusive (10:00-23.00) Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja. Napoje zawarte: lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Restauracja a'la carte: śródziemnomorska - płatna. Wymagana rezerwacja.

    Tel./Faks

    +30 26620 / 29077, 29070  

    Aktualizacja opisu

    2015.07.10, g. 15:51


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Grecja

    Kraj

    Korfu

    Warto podkreślić

    - Bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży oznaczonej Błękitną Flagą- Wioska wakacyjna w bujnym ogrodzie- W pobliżu urokliwej miejscowosci Lefkimmi i rozrywkowego Kavos

    Okiem Grecosa

    Polecany wszystkim szukającym przestrzeni i kameralnej atmosfery luksusowy hotel usytuowany jest przy szerokiej i piaszczystej plaży na rozległym, zielonym terenie dającym szansę na oddech. Chwalony za wyśmienitą kuchnię.

    Położenie


    • bezpośrednio przy plaży
    • ok. 2 km od centrum Lefkimi
    • ok. 3 km od miejscowości Kavos
    • przystanek autobusowy przy hotelu
    • ok. 45 km od lotniska

    Plaża


    • bezpośrednio przy hotelu
    • piaszczysta plaża Agios Petros
    • łagodne wejście do wody
    • oznaczona Błękitną Flagą
    • leżaki i parasole (bezpłatne)
    • ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Hotel


    • odnowiony na sezon 2016
    • budynek główny oraz kompleks 31 bungalowów
    • recepcja 24 h z lobby
    • 3 restauracje w tym jedna a la carte (płatna; kuchnia grecka)
    • 3 bary: w lobby, 2 bary przy basenach
    • Wi-Fi (bezpłatne)
    • kącik internetowy (płatne)
    • minimarket, parking
    • udogodnienia dla niepełnosprawnych (części ogólnodostępne hotelu, 2 pokoje, przystosowany basen z podjazdem dla wózków)
    • 253 pokoje, kategoria lokalna 4*

    Pokoje

    Standard
    • 2-3 os. (ok. 21-25 m2)
    • dostawka dla dziecka (2-13 lat)
    • położone w jednopiętrowych bungalowach
    • Wi-Fi (bezpłatnie)
    • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie)
    • LCD TV, odtwarzacz DVD, telefon
    • sejf (płatne ok. 3 EUR/dzień)
    • lodówka
    • łazienka - prysznic, suszarka
    • balkon lub tarasRodzinny• 3-4 os. (ok. 30-32 m2)
    • dostawki dla 3. i 4. osoby; jako 4. osoba wyłącznie dziecko (2-13 lat)
    • dwie sypialnie, w tym jedna na antresoli
    • wyposażone jak pokoje standard

    Wyżywienie


    • All Inclusive Premium
    • do kolacji obowiązuje strój formalnyAll Inclusive Premium:
    • śniadanie, lunch, kolacja – bufet
    • kawa, herbata, ciastka, kanapki, lody (w wyznaczonych godzinach i barach)
    • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00–23.00)
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe (whisky, gin, wódka, rum, tequila) w wyznaczonych barach (10.00–23.00)

    Pełen relaks

    Bezpłatnie
    • 2 baseny ze słodką wodą (gł. 1,00-1,40 m)
    • leżaki i parasole przy basenie i na plaży
    • kort tenisowy
    • oświetlenie kortu i sprzęt do tenisa
    • siatkówka plażowa
    • siłownia
    • animacje hotelowe

    Dla dzieci


    • brodzik (gł. 0,10-0,30 m)
    • 2 zjeżdżalnie (czynne w zależności od pogody)
    • plac zabaw
    • miniklub (4-12 lat)
    • menu dla dzieci
    • wysokie krzesełka w restauracji
    • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)

    Cena obejmuje

    Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR)

    Cena nie obejmuje

    *Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka*od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu, 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Mayor Capo Di Corfu

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Agios Petros

    Region

    Korfu

    Kod

    CFU50045 FH

    Liczba pokoi

    296

    Zalety

    Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). Idealny dla rodzin. Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    Na południu wyspy, przy długiej, łagodnie opadającej piaszczystej plaży, w spokojnej okolicy. Do miejscowości Lefkimmi ok. 2 km, do miasta Korfu i lotniska ok. 45 km. Przystanek autobusowy przed hotelem.

    Opis

    Stylowy, otoczony pięknym ogrodem hotel. Restauracja główna 'Arete', 2 restauracje a la carte z wyśmienitą kuchnią śródziemnomorską, bar 'Thea', duży przyjemny hol powitalny z recepcją i miejscami do siedzenia, terminal internetowy (za opłatą), WLAN, minimarket. Na zewnątrz 2 baseny (1 basen relaksacyjny i 1 basen dla aktywnych), taras słoneczny z leżakami i parasolami, bar przy basenie i na plaży, leżaki i parasole na plaży, ręczniki kąpielowe, parking.

    Wyżywienie

    2 posiłki (H) ze śniadaniem i kolacją w formie bufetu. Przy rezerwacji all inclusive (I) śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. 16-18 herbata, kawa i ciastka, godz. 10-23 lody w barze przy basenie, godz. 10-23 napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowoczesne, jasne i elagancko urządzone pokoje, w budynkach typu bungalow, ok. 24 m kw., prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, odtwarzacz DVD, WLAN, lodówka, minibar (na zamówienie i za opłatą), sejf, klimatyzacja, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon lub taras, z widokiem na ogród.

    Pokój typ 1

    DU = pokój 2-osobowy.

    Pokój typ 2

    FU = pokój rodzinny, ok. 32 m kw., łączone pomieszczenie dzienne i sypialne, w stylu maisonette, na 2 poziomach.

    Pokój typ 3

    FJ = suita rodzinna, bardziej przestronna, z łazienką lub prysznicem i z 2 oddzielnymi sypialniami, częściowo z 2 łazienkami.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport w cenie - siłownia, piłka plażowa, tenis stołowy, odkryty kort tenisowy i wyposażenie. Za opłatą - sporty wodne na plaży (oferta miejscowa). Wellness za opłatą - strefa spa z masażami i zabiegami. Rozrywka w cenie - program animacyjny, kilka razy w tygodniu program wieczorny, petanque. Za opłatą - bilard.

    Dla dzieci

    Miniklub dla dzieci 4-12 lat, brodzik z małymi zjeżdzalniami, plac zabaw. Opieka do dzieci (na zamówienie i za opłatą).

    Warto wiedzieć

    Od 1.1.2018 w Grecji pobierany jest podatek turystyczny. Opłatę nalicza hotelarz w dniu przyjazdu lub wyjazdu. Jej wysokość zależy od oficjalnej lokalnej kategorii hotelu - przy pobycie w hotelach 1* i 2* jest to ok. 0,5 EUR/pokój/dzień, w hotelach 3* ok. 1,5 EUR/pokój/dzień, w hotelach 4* ok. 3 EUR/pokój/dzień, a w hotelach 5* ok. 4 EUR/pokój/dzień.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AK309102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel na rozległym terenie przy plaży odznaczonej Błękitną Flagą, składający się z budynku głównego i 30 bungalowów. Atmosfera wakacyjnej wioski, zadbany ogród, atrakcje dla dzieci, strefa spa, znakomita grecka kuchnia. 

    Położenie

    Na południu wyspy, przy plaży (parasole, leżaki i ręczniki bezpłatnie), ok. 2 km od miejscowości Lefkimi, 46 km od lotniska.  

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją, bezpłatne Wi-Fi, kantor wymiany walut, centrum biznesowe (m.in. możliwość wypożyczenia laptopa), minimarket, sklepik z pamiątkami, ogródek organiczny, restauracja grecka Luna Rosa, restauracja główna, restauracja śródziemnomorska z tarasem, bar w lobby, bar przy plaży, room-service, pralnia, bezpłatny parking.

    Pokoje

    Superior - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), klimatyzacja sterowana indywidualnie, LCD TV sat, odtwarzacz DVD, mała lodówka (minibar płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty, Wi-Fi, telefon, sejf, balkon lub taras z widokiem na ląd, ogród. Powierzchnia - ok. 22 m kw., możliwość dostawki. Maisonette - mieszkanie dwupoziomowe (ok. 32 m kw., możliwość zakwaterowania rodziny 2+2); dwie sypialnie (w tym jedna na antresoli), łazienka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, LCD TV sat, odtwarzacz DVD, mała lodówka (minibar płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty, Wi-Fi, telefon, sejf, balkon lub taras z widokiem na ląd, ogród. 

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje (bufety w restauracji głównej), napoje do kolacjoi płatne  All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety w restauracji głównej), podwieczorek (kawa, herbata, ciastka, kanapki, lody), lokalne piwo, wino, napoje, woda, herbata, kawa filtrowana, likiery, koktajle, alkohole międzynarodowych marek (10.00  00-23.00), raz na pobyt kolacja w "Luna Rosa" (wymagana rezerwacja). 

    Sport i rozrywka

    Basen relaksacyjny, basen z aktywnościami, tarasy (leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatnie), aqua fitness, siatkówka plażowa, aerobik, siłownia, kort tenisowy, spa (zabiegi kosmetyczne, masaże - także w gazebo przy plaży), sporty wodne oferowane przez agencję zewnętrzną przy plaży, animacje, występy wieczorne. 

    Dla dzieci

    Basen dla dzieci, 2 zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, miniklub, zajęcia dla dzieci, łóżeczka niemowlęce (wymagana rezerwacja), wysokie krzesełka w restauracji.

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Capo di Corfu to luksusowy hotel o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług, który zadowoli najbardziej wymagających Klientów. Na uwagę zasługują bardzo ładne pokoje i pyszne wyżywienie! Hotel polecamy także dla rodzin z dziećmi i miłośnikom plażowania. To gwarancja udanych wakacji na Korfu.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w rozległym ogrodzie, blisko centrum Lefkimi i rozrywkowego Kavos, tuż przy szerokiej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole dla Klientów bezpłatne), na dużym zielonym terenie
    • wioska wakacyjna, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, klub Delfinki dla dzieci
    • program All Inclusive premium, smaczne i urozmaicone wyżywienie, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Korfu, Grecja


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Filmy hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis):
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aquis Capo Di Corfu
    https://youtu.be/K-PwhEB4MLk

    Opinie o Hotelu Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis)

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Idealny hotel na wypoczynek z dzieckiem :) Polecamy bardzo ze względu na ładną plażę, bardzo dobrą kuchnię i czyste, nowoczesne pokoje. Hotel jest w formie wielu małych budynków - niska zabudowa, co sprawia, że nie czuje się tłumu turystów. Bogata oferta sportowa.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis) - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj superior
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj rodzinny superior
    Suite Family 2 Bedrooms
    2 os. Pokój rodzinny typu Maisonette
    Double Superior Room
    Maisonette Family
    Room Double for SingleUse
    DZ BK/T Gartenblick
    Familienzimmer GB

    Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis) - Możliwości wyżywienia:


    Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis) - miasta wylotu:


    Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Mayor Capo Di Corfu (ex. Aquis)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00