cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
  • Hotel Arenella Resort, Sycylia
1 / 82
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 2256 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.05 - 05.05
już od 167 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Arenella Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Arenella Resort
star 4

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Arenella Resort:
3.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Arenella Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

Hotel Arenella Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 km od centrum Syrakuz
  • ok. 250 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

430

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny nie jest wliczony w cenę podroży. Wysokość podatku może wynosić ok. 1,5 - 2,5 €/os./dzień (dla osób od 16. r.ż., maksymalnie za 5 dni pobytu). Podatek należy opłacić w hotelu.
  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe (płatne ok. 70 €/tydzień) 
  •  z tego hotelu nie są organizowane wycieczki fakultatywne
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com

Dla dzieci

  •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • menu dla dzieci
  • miniklub dla dzieci: 3 - 12 lat, 09:00 - 21:00
  • międzynarodowe animacje dla dzieci
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • klub dla nastolatków: 13 - 17 lat, 10:00 - 01:00
  • międzynarodowe animacje dla nastolatków
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki i parasole: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • aerobik
  • aqua aerobik
  • taniec/aerobik w stylu latino
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa
  • kręgle
  • tenis stołowy
Płatne
  • strefa spa: 12+
  • łaźnia parowa
  • masaże
  • salon kosmetyczny
  • pokój relaksacyjny
  • jacuzzi: za opłatą, ze słodką wodą, w strefie spa
  • siłownia
  • łucznictwo
  • rowery
  • tenis: kort twardy, oświetlenie, lekcje gry w tenisa, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
  • sporty wodne: windsurfing, szkoła żeglarska, katamaran, szkoła nurkowania PADI, snorkeling, wycieczki ze snorkelingiem, kanu (w ofercie firm zewnętrznych)

rozrywka

  • zajęcia kulinarne
  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • międzynarodowy program animacyjny
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 40 m2
  • 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami przesuwnymi
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 29 m2
  • minibar: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 40 m2
  • w pierwszej linii od morza
  • ostatni, częściowy remont 2017
  • 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami przesuwnymi
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar
  • wanna lub prysznic
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-2 os.
  • ok. 29 m2
  • minibar: za opłatą
  • wanna lub prysznic
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX5
  • 1-2 os.
  • w budynku głównym
  • ostatni remont 2018
  • minibar: za opłatą
  • prysznic
  • szlafroki
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski: codziennie 11:00 - 00:00 i 17:00 - 00:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
Dwa posiłki plus
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja główna „Main restaurant": kuchnia międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci; bufet, show cooking, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja przy zewnętrznym basenie „Pizzeria": kuchnia włoska, wymagana rezerwacja, w zależności od warunków pogodowych, przy basenie

  • bary i inne: 4
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar
  • bar
  • bar tematyczny „TASTE BAR": 16:00 - 00:00, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sycylia

    Położony niedaleko legendarnych Syrakuz, w spokojnym miejscu gwarantuje wakacje komfortowe i ciekawe. Niska zabudowa hotelowa w kolorze ochry jest znakomicie wkomponowana w otoczenie, z poszanowaniem naturalnego środowiska. Do wyboru dwie plaże

    skalista z drewnianymi pomostami do opalania i piaszczysta w małej zatoce; zapewniony wygodny dojazd gratis. Profesjonalna obsługa i różnorodność udogodnień pozwala na wygodny i ciekawy wypoczynek.

    Położenie

    ok. 10 km od centrum Syrakuz; ok. 70 km od portu lotniczego w Katanii; bus hotelowy (ok. 3,5 EUR/centrum Syrakuz).

    Plaża

    Lido Arenella, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu (dojazd busem w godz. 9.00-13.00); bezpłatne parasole i leżaki w wydzielonym miejscu, ręczniki za kaucją; ok. 350 m od hotelu kamienista plaża z drewnianymi pomostami, hotelowa, zejście do morza schodami lub po skałkach.

    Hotel

    czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2004 r.; 460 pokoi, wille i jednopiętrowy budynek główny: trzy windy, przestronny hol, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Life - obsługa kelnerska; w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: Anapo, Ciane w holu (8.00-24.00), przy basenie (10.00-18.00, w lipcu i sierpniu 10.00-24.00), butik z lokalnymi produktami, kiosk z gazetami, parking; centrum konferencyjne dla 300 osób; taras z widokiem na morze, ogród; za opłatą: punkt internetowy (ok. 5 EUR/godz.), internet bezprzewodowy (ok. 10 EUR/godz.), fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia rowerów; nie polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane zwierzęta domowe (na zapytanie przed wyjazdem); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    Pokój

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 20 m^2, nowoczesny i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, lodówka, sejf, minibar (płatny; na życzenie); łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne); w większości pokoi balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; pokój z widokiem na morze i pokój z dwoma dostawkami na zamówienie, za dopłatą.

    Sport i rozrywka

    w sezonie - baseny, woda słodka, wydzielone części dla dzieci: Anapo, ok. 25 m^2, gł. do 1,5 m i większy Ciane, gł. do 1,5 m, bezpłatne parasole i leżaki; koszykówka, piłka plażowa, piłka nożna, tenis stołowy, siłownia; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-17 lat; czynny do poł. września), amfiteatr, piano bar, dyskoteka, okazjonalne animacje; za opłatą: bilard, łucznictwo, kajaki, sporty wodne, nauka windsurfingu (w sezonie), centrum wellness: basen, słodka woda, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże.

    All Inclusive

    (za dopłatą) śniadanie (7.30-9.30), obiad (serwowany, 12.30-14.00), kolacja (serwowana, 19.30-21.30); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (lipiec-sierpień: 10.30-24.00, w pozostałych terminach 10.30-22.00).

    Kontakt

    00390931455111; www.alpitourworldhotels.com


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Duży, resortowy hotel położony w południowej części Sycylii w rozległym ok. 60-hektarowym zielonym ogrodzie. Do tętniącego życiem i pełnego atrakcji centrum Syrakuz ok. 10 km (możliwość dojazdu busem hotelowym za dodatkową opłatą dwa kursy dziennie z wyjątkiem niedziel ok. 3 EUR/os/ kurs ). Do lotniska w Katanii ok. 70 km. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień. Dzieci poniżej 14 roku życia nie płacą podatku turystycznego.
    Plaża:

    Hotel położony w odległości ok. 250-600 m od piaszczystej plaży (w zależności od położenia pokoju), do której Gości dowozi bus (kilka kursów dziennie). Na plaży bezpłatne leżaki i parasole od 3 rzędu. Rzędy 1 i 2 za dodatkową opłatą na miejscu w hotelu. Ręczniki za dodatkową opłatą. Serwis plażowy oraz bus dostępny od maja do września.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24h, lobby, winda, 3 restauracje: restauracja główna Aretusa z regionalną kuchnią śródziemnomorską oraz pizzeria (konieczna rezerwacja miejsc), 3 bary: bar główny, bar przy basenie oraz bar na plaży), 2 baseny ze słodką wodą z wydzieloną częścią dla dzieci oraz leżakami i parasolami (ręczniki za dodatkową opłatą), parking. Za dodatkową opłatą: pralnia, opieka dla dziecka, wypożyczalnia rowerów.
    Wyżywienie:

    Śniadania oraz obiadokolacje w formie bufetu (do posiłku bezpłatne napoje). Możliwość dopłaty do formuły All Inclusive (dodatkowo: lunche w formie bufetu oraz napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w barach w godzinach ich otwarcia).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi atrakcyjny program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami (od 26 maja do 28 września) oraz posiada bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne: korty tenisowe (dodatkowo płatne), boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, tenis stołowy, strzelanie z łuku, bule, siłownia, aerobik, sporty wodne na plaży (za dodatkową opłatą) i centrum wellness i SPA (za dodatkową opłatą). Dla dzieci: plac zabaw, mini cluby dla dzieci i młodzieży.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.alpitourworldhotels.com
    Naszym zdaniem:

    Rozległy kompleks hotelowy położony w spokojnej okolicy to doskonała propozycja na rodzinne wakacje. Bogaty program animacyjny i zaplecze sportowo-rekreacyjne spełni również oczekiwania Gości nastawionych na aktywny wypoczynek. Ponadto bliskość Syrakuz sprawia, że hotel jest dobrą bazą wypadową na samodzielne zwiedzanie tej części Sycylii. Polecamy dla osób, które oczekują od hotelu zapewnienia wszelkich atrakcji na jego terenie.

    Program

    Dzień 1

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący na Sycylię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji. Klienci przylatujący wcześnie rano zaczynają świadczenia obiadem/obiadokolacją, a zakwaterowanie odbywa się w godz. 14-16 (jeżeli hotel nie dysponuje jeszcze wolnymi pokojami).
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    Etna i Taormina
    Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR/os.). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
    Cena ok. 45 EUR/os. z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Gioiosa Marea i Cefalu. Cena ok. 77 EUR/os. z regionu Pozzallo. Cena z regionu Palermo ok.100 EUR/os.

    Śladami Ojca Chrzestnego
    Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie właściciele wspominają o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
    Cena ok.40 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Syrakuzy

    Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
    Cena ok. 55 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Wyspy Liparyjskie (Eolskie)

    Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy archipelagu, gdzie odwiedzimy tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy. Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena z regionu Palermo ok. 80 EUR/os.

    Nocna wycieczka na wyspy Eolskie.

    Rejs w kierunku Panarea. Czas wolny na zwiedzanie miasteczka, kąpiel lub obiad w lokalnych restauracjach (nie wliczone w cenę). Wyjazd z Panarea, rejs dookoła wyspy, Baia di Calajunco oraz plaży Zimmari i przejazd na Stromboli. Postój naprzeciw malowniczego miasteczka Ginostra, rejs dookoła wyspy i postój w porcie Scari aż do zachodu słońca. Powrót na statek i przejazd pod Sciara del Fuoco, aby obejrzeć z morza, spektakularne fontanny lawy. Powrót do portu w Milazzo o godz. 22.30 a do hotelu po północy.
    Cena ok. 85 EUR/os. tylko
    z regionu Cefalu.

    Palermo i Monreale

    Palermo - stolica Sycylii, pełne jest zabytków będących świadkami bogatej historii miasta. W programie między innymi: Pałac Normanów z Kaplicą Palatyńską, słynącą z przepięknych mozaik, Katedra z grobowcami sycylijskich władców, Teatro Massimo, Plac Wstydu, Martorana, Quatro Canti. Polecamy wizytę w Klasztorze Kapucynów i katakumbach, w których spoczywa ponad kilka tysięcy zmumifikowanych ciał. Następnie przejazd do Monreale i wizyta w katedrze wybudowanej w oryginalnym stylu arabsko-normańskim, której wnętrze w całości jest udekorowane mozaikami przedstawiającymi sceny z Nowego i Starego Testamentu. Wejście na krużganki Klasztoru Benedyktynów za dodatkową opłatą. Czas wolny na zakupy.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy i Gioiosa Marea. Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.65 EUR/os. z regionu Palermo.

    Malta

    Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty, w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie obiad w restauracji - wliczony w cenę i zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzciciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
    Cena ok. 155 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Sycylia nieznana

    Sycylia to nie tylko antyczne świątynie, czy tętniące życiem miasta. Sycylia to również małe wioski, gdzie czas zatrzymał się w miejscu. Położone jak orle gniazda na szczytach skał, ze średniowieczną zabudową. Na tej wycieczce zabierzemy Państwa do takich właśnie miasteczek, aby pokazać zwykle życie sycylijczyków, dotrzemy tam, gdzie turystom, lokalni przyglądają się z ciekawością, ale witają zawsze z uśmiechem!!! Wjedziemy w łańcuch gór Madonie, który zajmuje obszar 40 tysięcy hektarów. Charakteryzuje się bardzo różnorodną roślinnością (drzewa korkowe, gaje oliwne, dęby, kasztany, liczne kwiaty itp.) i przepięknymi wysokogórskimi krajobrazami. Najwyższym szczytem jest Pizzo Carbonara - 1977 m n.p.m. Od 1989 roku tereny te są Parkiem Narodowym. Odwiedzimy miasteczko Castelbuono, gdzie znajduje się zamek należący w przeszłości do rodziny Ventimiglia, Gratteri i inne miasteczka posiadające średniowieczną zabudowę i liczne kościoły, malownicze uliczki i zaułki. Po zwiedzaniu udamy się do tradycyjnej, rustykalnej restauracji, gdzie zjemy sycylijski obiad, do którego będzie podane wino!!! Na zakończenie zatrzymamy się na punkcie widokowym, gdzie będziemy podziwiać panoramę Cefalu, uroczego średniowiecznego miasta, gdzie znajduje się jedna z najpiękniejszych katedr na Sycylii wybudowana w czasach normańskich. Podczas całej wycieczki prowadzący zapozna Państwa z obyczajami sycylijskimi, mentalnością, specjałami kuchni.
    Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.70 EUR/os. z regionu Palermo.

    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    SYCYLIA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wynajęcie samochodu

    Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.
    Wiza

    Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
    Czas
    Jak w Polsce.
    Język urzędowy

    włoski
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.
    Poczta

    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
    Telefony

    Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Sycylia

    Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.
    Giardini Naxos

    Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.
    Cefalu

    Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry orazusytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.
    Palermo

    Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w regionie Sycylia (Włochy) trwa od połowy czerwca do połowy września.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4 Włochy/Sycylia

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 4* Kat. lokalna 4*

    Położenie

    - Syrakuzy - ok. 350 m od plaży kamienistej - ok. 800 m od plaży piaszczystej - ok. 10 km od centrum Syrakuz - ok. 30 km od miejscowości Noto - ok. 60 km od lotniska

    Plaża

    - kamienista, zejście do morza schodami - piaszczysta, leżaki i parasole od 3 rzędu, shuttle bus na plażę   - zalecane obuwie ochronne do wody

    Pokoje

    Pokoje Standard - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - Internet Wifi, sejf, minibar ( płatny według spożycia) - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów ) - balkon/taras Pokoje Comfort - odnowione - zlokalizowane w centralnym budynku - dodatkowo przydzielony stolik w restauracji Aretusa, pierwsze uzupełnienie minibaru - wyposażone podobnie jak pokoje standard

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie: - 2 baseny zewnętrzne, - leżaki i parasole przy basenie, - gimnastyka wodna - boisko multisportowe - tenis stołowy - sala fitness/siłownia - animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dzieci i dorosłych Płatne: - Strefa Spa: basen, sauna, jacuzzi, łaźnia parowe - zabiegi i masaże w Spa - sport wodne na plaży

    Dla dzieci

    - wydzielona część basenu - plac zabaw - mini klub

    Wyżywienie

    Half Board Plus (HB+) - śniadanie i kolacja w formie bufetu (wybrane napoje do kolacji) All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach i barach wyznaczonych przez hotel.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa - restauracja Aretusa, dania w formie bufetu (od połowy czerwca do sierpnia) - dedykowana dla gości zakwaterowanych w pokojach comfort i superior - pizzeria - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - otwarty w 2004 r. - 430 pokoi - 35 budynków    - 2 piętra - winda - ogród - amfiteatr - recepcja - parking - pralnia (płatna) - przechowalnia bagażu - Internet Wi-Fi   - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - https://www.voihotels.com/en/voi-arenella-resort

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaż

    Przeloty do Palermo: Kraków, Wrocław (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Brandenburg (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100 zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 15.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 265 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Przeloty do Catanii: Kraków, Katowice (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Kraków (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 135zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 330 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  630 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 470 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 135zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 330 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  630 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 470 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 200zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 330 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  630 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 470 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 340 PLN - 23 kg - 390 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Dertour Polska

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Voi Arenella Resort

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Syrakuzy

    Region

    Sycylia

    Kod

    CTA80002 FH

    Liczba pokoi

    430

    Położenie

    Spokojnie, na południowym wybrzeżu Sycylii, ok. 500-1000 m do prywatnej żwirowo-piaszczystej plaży, ok. 8 km do miejscowości Cassibile, ok. 10 km do Syrakuz, ok. 70 km do lotniska Catania.

    Opis

    Komfortowy, atrakcyjny ośrodek wczasowy, idealny dla rodzin. Rozległy, położony na terenie o powierzchni ok. 72 ha, składa się z budynku głównego i kilku 2-poziomowych budynków bocznych, oddzielonych od siebie ładnym ogrodem. Ośrodek otoczony śródziemnomorską roślinnością. Restauracja, kawiarnia, bary, sklep hotelowy, butiki, WLAN w lobby, winda (w głównym budynku), parking.

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) z bufetem rano i wieczorem, 1x w tygodniu bufet sycylijski i uroczysta kolacja. Przy rezerwacji all inclusive (I) = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, do posiłków lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, w godz. ok. 10-24 open bar z lokalnymi napojami bezalkoholowymi i alkoholowymi oraz lokalnymi likierami.

    Pokój typ 1

    DU / EU = gustownie i komfortowo urządzone pokoje 2-osobowe z prysznicem/WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, sejfem, klimatyzacją (od ok. 1.6.-15.9.), balkonem lub tarasem.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DUY = pokoje 2-osobowe w promocyjnej cenie, wyposażone jak DU, ale ograniczona dostępność.

    Pokój typ 3

    DUC = pokoje Komfort, wyposażone jak DU, ale wyremontowane w 2018 r., ładniej położone.

    Pokój typ 4

    DUB = pokoje Superior, wyposażone jak DU, dodatkowo zestaw do parzenia kawy i herbaty.

    Pokój typ 5

    FU = pokoje rodzinne, pokój 2-osobowy i pokój dzienno-sypialny z 2 łóżkami pojedynczymi połączone drzwiami, wspólna łazienka.

    Sport, rozrywka, wellness

    2 baseny (ok. 15 x 7 m, czynne sezonowo ok. 15.5.-15.9.), leżaki i parasole. Do skalistej plaży w zależności od położenia pokoju ok. 500 m do 1 km, do piaszczystej plaży z drewnianą platformą również od ok. 500 m do 1 km, każdorazowo z leżakami i parasolami (sezonowo, ok. 1.5.-1.10.), surfing, kajaki, siłownia, tenis stołowy, sezonowo animacje w jęz.włoskim (ok. 20.4-1.10) - w cenie. Za opłatą - kort tenisowy, wypożyczalnia rowerów, nurkowanie, bilard, strefa Spa z jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, masaże, farma piękności.

    Dla dzieci

    Idealny dla rodzin z dziećmi - atrakcyjne zniżki dla dzieci, opiekunka dla dzieci na zapytanie za opłatą, brodzik, menu dla dzieci, mini baby klub dla dzieci do 2 lat, mini klub dla dzieci w wieku 3-9 lat, junior klub dla dzieci 10-12 lat, maxi klub dla dzieci 13-17 lat (każdy sezonowo, ok. ok. 6 h/dzień), plac zabaw.

    Warto wiedzieć

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

    Pies

    Dozwolony za opłatą ok. 7 EUR/dzień (TIER). Należy zgłosić w rezerwacji.

    Taxa klimatyczna

    Do zapłaty na miejscu, ok. 2 EUR/os./noc.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP509102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Orka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    REGION

    WŁOCHY/SYCYLIA/SIRACUSA

    Położenie

    W przepięknej okolicy pośród zieleni na południowym wybrzeżu Sycylii. Goście hotelu mogą się w pełni zrelaksować dzięki hotelowym animacjom prowadzonym przez profesjonalny zespół. Do Syrakuz - 10 km, do lotniska w Katanii - 70 km.

    Plaża

    Resort położony jest w odległości 250-600 m od 4-kilometrowej plaży. Leżaki i parasole znajdują się na drewanianych pomostach i są w cenie (w miarę dostępności, serwis plażowy od 18.05-28.09). Ręczniki plażowe znajdują się w depozycie (koszt wymiany 2 euro).

    Hotel

    Czterogwiazdkowy kompleks otoczony wspaniałym rezerwatem przyrody.

    Do dyspozycji gości

    Dwie restauracje oraz dwa bary w budynku głównym, bar przy basenie, kiosk, sklepik z lokalnymi produktami, plac zabaw dla dzieci, sala konferencyjna, niestrzeżony parking wewnętrzny.

    Pokoje

    Łącznie 460. Znajdują się zarówno w budynku głównym jak i 2-piętrowych domkach szeregowych. Wszystkie są elegancko urządzone i wyposażone w suszarkę do włosów, klimatyzację, telefon, TV SAT, sejf i lodówkę (wypełnienie napojami na życzenie i za opłatą). Każdy pokój posiada taras lub balkon.

    Wyżywienie

    HB - dwa posiłki dziennie oraz wino i woda do kolacji, śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu z kuchnią międzynarodową, śródziemnomorską i lokalnymi specjałami. Wieczorami show cooking oraz możliwość skosztowania dań z grilla. Wieczory tematyczne. Przy wyborze All inclusive dodatkowo: obiad, napoje do posiłków, open bar (od 10 do 24) w tym napoje bezalkoholowe, woda mineralna, soki, piwo, wino, kawa, herbata, lokalne likiery (z wyłączeniem alkoholi markowych, lodów i napojów butelkowanych). All inclusive nie jest dostępne na plaży.

    Sport i rozrywka

    Szeroka oferta sportowa, m.in. boccia, piłka nożna, oświetlony kort tenisowy, siatkówka plażowa, łucznictwo (od 25.05 do 28.09), ping pong, aerobik w wodzie, liczne sporty wodne (np. katamarany, windsurfing). Za opłatą kursy indywidualne: pływanie, łucznictwo, windsurfing, kajaki. Centrum nurkowe jest dostępne tylko w najwyższym sezonie. Kursy dla dzieci i dorosłych organizowane są za opłatą. Ponadto międzynarodowe animacje w terminie 25.05-28.09. Kluby dla dzieci w różnym wieku.

    Kod

    CTAARENE http://www.alpitourworldhotels.com/


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    Położenie

    spokojne. na południowo-wschodnim wybrzeżu Sycylii, ok. 10 km. od Syrakuz. 2 x dziennie hotelowy bus (za opłatą, ok. 3 EUR/dwie strony). Transfer z lotniska w Catanii ok. 1 godz. 15 min.

    Plaża

    piaszczysta, oddalona o ok. 250-600 m od zabudowań hotelowych. W okresie od połowy maja do końca września shuttle bus gratis. Leżaki, parasole na hotelowym odcinku gratis (od 3. rzędu). Restauracja i bar na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    rozległy kompleks hotelowy oferuje 430 pokoi, rozmieszczonych w budynku głównym oraz wielu budynkach bocznych na terenie zadbanego ogrodu (60 ha.). Część terenu hotelowego położona jest na obszarach rezerwatu przyrody. W budynku głównym: recepcja, restauracja główna, 2 bary, sklepy, kiosk z gazetami. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny, pizzeria przy basenie (rezerwacja, napoje za opłatą), bar, tarasy słoneczne. Leżaki, parasole przy basenach w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją (wymiana za opłatą).

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenach ogólnodostępnych gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe: klimatyzacja, TV sat, telefon, sejf, minilodówka (minibar za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne: pomieszczenie dzienno-sypialne z dwoma łóżkami pojedynczymi, część sypialna z łóżkiem małżeńskim, 1 łazienka, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne: 1 przestronny pokój, wyposażony jak pokoje 2A. Pokoje dwuosobowe Comfort : w budynku głównym, wyremontowane, nowocześnie urządzone, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Superior z widokiem na basen: wyremontowane, nowocześnie urządzone, cześć dzienna oraz część sypialna z dużym łóżkiem małżeńskim, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dodatkowo specjalne usługi: WiFi w pokoju gratis, zestaw plażowy w 1. lub 2. rzędzie, minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, zestaw do parzenia kawy/herbaty, codzienna wymiana ręczników kąpielowych (na życzenie), wstęp (2 razy na pobyt) do wellness center (sauny, łaźnia turecka, jacuzzi), nielimitowany wstęp na basen kryty w strefie wellness, zestaw kosmetyków o podwyższonym standardzie, rezerwacja stolika w centralnej części restauracji. Uwaga: przy maksymalnym obłożeniu pokoi nie ma możliwości zakwaterowania infanta.

    Sport

    aerobik, boccia, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, koszykówka, gimnastyka w wodzie, siłownia. Na plaży Boat Club (niemotorowe sporty wodne). Za opłatą: wynajem rowerów i nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą VOI Wellness Centre, wstęp od 12 lat: basen kryty, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże.

    Dzieci

    minikluby 3-6 lat, 7-9 lat, 10-12 lat. Plac zabaw, pokój gier, oddzielny brodzik. Klub dla nastolatków (13-17 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. Za opłatą Baby Club (0-2 lata).

    Rozrywka

    animacje w dzień i wieczorem, gry, zabawy, konkursy dla całych rodzin.

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Do kolacji woda, napoje orzeźwiające oraz wino domowe. All Inclusive: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji napoje orzeźwiające, woda, lokalne wino , piwo. 2 x w ciągu dnia słodkie i słone przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Markowe alkohole, lody, bar i restauracja na plaży są za opłatą.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Gości powyżej 12 lat obowiązuje opłata klimatyczna w wysokości ok. 2 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    VOI Arenella Resort położony jest na terenie rozległego parku, wzdłuż piaszczystych plaż południowego wybrzeża Sycylii. Znajduje się on w pobliżu Syrakuz i chronionego obszaru morskiego Plemmirio. W odległości ok. 70 km od portu lotniczego w Katanii.

    PLAŻA

    Lido Arenella, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, oddalona ok. 800 m od hotelu (dojazd busem w godz. 09.00-13.00) Przy opcji All Inclusive bezpłatne parasole i leżaki w wydzielonym miejscu od trzeciego rzędu. Bar na plaży za opłatą.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 4* Czterogwiazdkowy kompleks hotelowy zbudowany w 2004 r.. Składa się z budynku głównego i willi. Hotel odnaczony nagroda Travellers' Choice, która przyznawana jest obiektom stale zbierajcym świetne recenzje i należącym do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, trzy windy, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Life - obsługa kelnerska, bary: Anapo, Ciane w holu, przy basenie. Butik z lokalnymi produktami, kiosk z gazetami, parking, taras z widokiem na morze, ogród, fryzjer, pralnia, lekarz na wezwanie, Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, MasterCard.

    INTERNET

    Bezpłatny Internet WiFi w częściach ogólnodostępnych hotelu.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny ze słodką wodą z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole przy basenach, dzienny i wieczorny program animacyjny od 30 maja do 26 września), boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, tenis stołowy, strzelanie z łuku, bule, siłownia, aerobic Odpłatnie: ręczniki plażowe, korty tenisowe, centrum SPa, sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    Plac zabaw, mini cluby dla dzieci i młodzieży, za dodatkową opłatą opiekunka. W restauracjach dostępne wysokie krzesełka i menu dla dzieci.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 460 pokoi. Pokoje typu classic dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek, o powierzchni ok.20 m. Pokoje typu family dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek, dwa pomieszczenia sypialnia i pokój dzienny. Kliamtyzowane wypoażone w łazienki ( wanna ub prysznic, suszarka do włosów), TV/SAT, telefon, mini lodówkę, odpłątny sejf i mini bar. Większość pokoi posiada balkon.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive śniadania, obiady i kolacje. Open bar od 10.00 do 24:.0. z napojami bezalkoholowymi, wodą, sokami z beczki, piwem, winem stołowym, herbatą, kawą amerykańską, wyborem narodowych i lokalnych likierów, kącik z przekąskami dwa razy dziennie. All inclusive nie jest dostępne w barze na plaży.

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.voihotels.com/en/voi-arenella-resort

    CENA - OFERTA Z TRANSPORTEM

    Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej). Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego - bezpośrednio po przybyciu do hotelu Klienci zobligowani są do wniesienia w recepcji należnej opłaty klimatycznej ok. 1,50 EUR os./dzień (marzec, kwiecień, maj, październik), 2,25 EUR os./dzień (czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień) - opłata nie dotyczy dzieci do 10 roku życia. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    CENA - OFERTA BEZ TRANSPORTU

    Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Cena nie zawiera: transportu, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego - bezpośrednio po przybyciu do hotelu Klienci zobligowani są do wniesienia w recepcji należnej opłaty klimatycznej ok. 1,50 EUR os./dzień (marzec, kwiecień, maj, październik), 2,25 EUR os./dzień (czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień) - opłata nie dotyczy dzieci do 10 roku życia.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie: Wizzair: 10 kg nieprzekraczający wymiarów 40 x 30 x 20 cm + podręczna walizka na kółkach nieprzekraczająca wymiarów  55 x 40 x 23 cm oraz WIZZ PRIORITY. Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego. CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu

    REZYDENT

    OFERTA BEZ REZYDENTA

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Włoch jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    COVID

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ . Lista laboratoriów wykonujących testy na Covid-19 udostępniona przez Ministerstwo Zdrowia: www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid Osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium Polski w dniach 16.01-05.03.2021 r. zobowiązane są do przedstawienia autodeklaracji oraz do przedstawienia negatywnego wyniku testu wymazowego molekularnego lub antygenowego wykonanego w ciągu 48 h przed przekroczeniem granicy Włoch; w razie braku testu obowiązek poddania się 14-dniowej kwarantannie Należy zawsze brać pod uwagę dodatkowe obostrzenia lokalne i regionalne wynikające z podziału Włoch na 3 strefy: żółtą, pomarańczową i czerwoną. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Ogromny obiekt, z wielkim ogrodem. Dla rodzin i osób aktywnych. Do wyboru 2 plaże - skalista lub piaszczysta zatoka.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sycylia/Katania, Włochy

    Położenie

    spokojne. na południowo-wschodnim wybrzeżu Sycylii, ok. 10 km. od Syrakuz. 2 x dziennie hotelowy bus (za opłatą, ok. 3 EUR/dwie strony). Transfer z lotniska w Catanii ok. 1 godz. 15 min.

    Plaża

    piaszczysta, oddalona o ok. 250-600 m od zabudowań hotelowych. W okresie od połowy maja do końca września shuttle bus gratis. Leżaki, parasole na hotelowym odcinku gratis (od 3. rzędu). Restauracja i bar na plaży za opłatą.

    Wyposażenie

    rozległy kompleks hotelowy oferuje 430 pokoi, rozmieszczonych w budynku głównym oraz wielu budynkach bocznych na terenie zadbanego ogrodu (60 ha.). Część terenu hotelowego położona jest na obszarach rezerwatu przyrody. W budynku głównym: recepcja, restauracja główna, 2 bary, sklepy, kiosk z gazetami. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny, pizzeria przy basenie (rezerwacja, napoje za opłatą), bar, tarasy słoneczne. Leżaki, parasole przy basenach w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją (wymiana za opłatą).

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Do kolacji woda, napoje orzeźwiające oraz wino domowe.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji napoje orzeźwiające, woda, lokalne wino (z dyspensera), piwo. 2 x w ciągu dnia słodkie i słone przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Markowe alkohole, lody, bar i restauracja na plaży są za opłatą.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenach ogólnodostępnych gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, TV sat, telefon, sejf, minilodówka (minibar za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2-3B): pomieszczenie dzienno-sypialne z dwoma łóżkami pojedynczymi, część sypialna z łóżkiem małżeńskim, 1 łazienka, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (2-4D): 1 przestronny pokój, wyposażony jak pokoje 2A. Pokoje dwuosobowe Comfort (1-2G): w budynku głównym, wyremontowane, nowocześnie urządzone, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje Superior z widokiem na basen (2-3E): wyremontowane, nowocześnie urządzone, cześć dzienna oraz część sypialna z dużym łóżkiem małżeńskim, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dodatkowo specjalne usługi: WiFi w pokoju gratis, zestaw plażowy w 1. lub 2. rzędzie, minibar uzupełniony o napoje w dniu przyjazdu, zestaw do parzenia kawy/herbaty, codzienna wymiana ręczników kąpielowych (na życzenie), wstęp (2 razy na pobyt) do wellness center (sauny, łaźnia turecka, jacuzzi), nielimitowany wstęp na basen kryty w strefie wellness, zestaw kosmetyków o podwyższonym standardzie, rezerwacja stolika w centralnej części restauracji. Uwaga: przy maksymalnym obłożeniu pokoi nie ma możliwości zakwaterowania infanta.

    Sport

    aerobik, boccia, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, koszykówka, gimnastyka w wodzie, siłownia. Na plaży Boat Club (niemotorowe sporty wodne). Za opłatą: wynajem rowerów i nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą VOI Wellness Centre, wstęp od 12 lat: basen kryty, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, masaże.

    Dzieci

    minikluby 3-6 lat, 7-9 lat, 10-12 lat. Plac zabaw, pokój gier, oddzielny brodzik. Klub dla nastolatków (13-17 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. Za opłatą Baby Club (0-2 lata).

    Rozrywka

    animacje w dzień i wieczorem, gry, zabawy, konkursy dla całych rodzin.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.03.19 5% zniżki na pobyty w terminach 15.09.-29.09.19.

    Dla dzieci

    2-11 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Gości powyżej 12 lat obowiązuje opłata klimatyczna w wysokości ok. 2 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Rozległy kompleks hotelowy z atrakcjami dla całych rodzin. Położony w pobliżu piaszczystej plaży; shuttle bus i zestaw plażowy w cenie. Bardzo dobra kuchnia, urozmaicone posiłki. W pobliżu urokliwe Syrakuzy, jedno z najstarszych miast na Sycylii.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Arenella Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
    Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
    Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
    Cefalu, Sycylia, Włochy
    Syrakuzy, Sycylia, Włochy
    Monreale  na Sycylii we Włoszech
    Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
    Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
    Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy

    Opinie o Hotelu Arenella Resort

    3.6
    może być

    Przegigantyczny obiekt, ogromny ogród, dużo zieleni. Pokoje czyste, ale skromne jak na 4*, do plazy jezdzi się ciuchcią na kółeczkach jakieś 5min do skalistej zatoki i 10min do piaszczystej plazy. Niestety all inclusive nie działa na plazy co jest bez sensu biorąc pod uwage odległość od hotelu..Bogate animacje, ogolnie mozna hotel polecic jesli ktos ma dzieci

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: może być
    3.6

    Arenella Resort - możliwości zakwaterowania:

    Classic DBL
    Family Room DBL
    1 os. pokoj standardowy
    1 os. pokoj comfort
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj comfort
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. pokój rodzinny
    Doppelz,Balkon/Terrasse
    Doppelz Balk/Ter,Superior
    Doppelzimmer,BkoT,Komfort
    DZ,BkoT,Sparpreis
    Einzelz,Balkon/Terrasse
    Familienzimmer,Balkon/Ter

    Arenella Resort - Możliwości wyżywienia:


    Arenella Resort - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Arenella Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00