cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
  • Hotel Amar Sina, Egipt
1 / 16
Ocena
hotelu:
3.6 / 5
Najbliższy termin
02.05 - 09.05
już od 1642 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.06 - 23.06
już od 1615 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Amar Sina
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum

Hotel Amar Sina
star 3

Egipt
Ocena hotelu Amar Sina:
3.6 / 5
Średnia z 12 opinii
Szczegóły oceny hotelu Amar Sina:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Hotel
    3.2
  • Pokoje
    3.6
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    2.8
  • Jakość
    do ceny
    3.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 czerwca 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Hotel Amar Sina w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Amar Sina***

 

Położenie:

zbudowany w tradycyjnym egipskim stylu (bardzo ciekawa architektura - na kształt wioski arabskiej) hotel położony na wzgórzu Ras Um el Seed, oddalonym od własnej piaszczystej plaży o około 1,5 km, a od zatoki Naama Bay około 10 km. Klienci hotelu dowożeni są na plażę bezpłatnym busem (w określonych godzinach), ponadto w godzinach wieczornych bezpłatny bus do Naama Bay.

 

Pokoje:

Niewielkie, urządzone w tradycyjnym egipskim stylu pokoje 2-osobowe (możliwe 2 dostawki) z łazienkami i WC. W każdym pokoju klimatyzacja, TV-sat, telefon, sejf (za dopłatą), lodówkę i balkon lub taras.

 

Do dyspozycji gości:

recepcja, kantor wymiany walut, sklepiki z pamiątkami, 2 restauracje, 3 bary, kawiarnia orientalna, internet cafe, klub-dyskoteka, basen z brodzikiem dla dzieci, własne mini zoo, centrum fitness (odpłatnie: sauna, jaccuzi, masaże), przy basenie parasole, leżaki i materace (bezpłatne). Hotel posiada własną plażę z barem plażowym, leżakami i parasolami oraz centrum wodne (odpłatnie: nurkowanie, snorkeling). Program animacyjny w basenie i wieczorem w namiocie beduińskim.

 

Wyżywienie:

śniadania i obiado-kolacje w formie bufetu lub formuła all inclusive (za dopłatą)

 

All inclusive:

śniadanie (07-10), lunch (13-15) i kolacja (19-22) wszystkie w formie bufetu, przekąski z barze przy basenie i barze plażowym (10-17), napoje bezalkoholowe i miejscowe alkoholowe (piwo i wino) w restauracjach i barach (10-24). W barze plażowym tylko napoje bezalkoholowe.

 

Ciekawe otoczenie na kształt tradycyjnej wioski arabskiej i dobra infrastruktura - polecamy.

 

Cena obejmuje:

  • przelot samolotem czarterowym,
  • zakwaterowanie w hotelu 7 / 14 nocy,
  • wyżywienie - dwa posiłki dziennie (śniadania i obiadokolacje),
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • ubezpieczenie Signal Iduna (KL, NNW i bagaż).

 

Cena nie obejmuje:

  • opłat lotniskowych,
  • opłaty paliwowej: 100 zł.
  • wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 15 USD),
  • wycieczek fakultatywnych
  • oraz innych wydatków osobistych.
     

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Sharm El Sheikh

lokalizacja

1 km od centrum Sharm El Sheikh, 5 km od Na'ama Bay, 20 km od lotniska w Sharm El Sheikh. Hotel usytuowany na powierzchni: 12000 m2.

kategoria organizatora

3*

kategoria lokalna

3*

Data otwarcia

2000 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bar, room service (płatny), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w hotelu płatne

plaża

1 km od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, kamienista, 40 m długości, dojście do plaży ulicą. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku: - 1 budynek deluxe (liczba pięter: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe: klimatyzacja indywidualna, minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC)

Wyżywienie

- 3 restauracje, restauracja a la carte, bar All Inclusive (10:00-22:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji głównej - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja. - międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (płatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- tenis stołowy - rzutki - badminton - siatkówka - animacje

płatne

- bilard - sporty wodne na plaży - aerobik - siłownia - masaż - sauna - dyskoteka

Aktualizacja opisu

18.04.2019 13:17

usługi dostępne w hotelu

Disco All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie: 

Kompleks hotelowy składający się z jednopiętrowych budynków usytuowanych w ogrodzie, w odległości 1 km od klifowej plaży (należącej do hotelu Iberotel Club Fanara), na którą kursuje mini-bus hotelowy. Odległość od centrum Naama Bay wynosi 15 km.

 

Zakwaterowanie: 

Wszystkie przyjemnie wyposażone dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek posiadają centralną klimatyzację, łazienkę, telefon, TV-SAT, lodówkę.Większość pokoi posiada balkon lub taras.

 

Do dyspozycji gości:

Recepcja, sejf (za dodatkową opłatą) kantor wymiany walut, restauracja, bary, kawiarnia orientalna, centrum handlowe, sala konferencyjna,programy animacyjne. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie. 

 

Sporty:

Bezpłatnie: 2 baseny, brodzik dla dzieci.
Odpłatnie: sauna, jacuzzi, tenis stołowy, bilard, centrum nurkowania, sporty wodne na plaży.

 

Wyżywienie: 

Śniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stołu.


\Wygodny hotel z dobrą obsługą polecany dla rodzin z dziećmi i miłośników sportów wodnych.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie w hotelu (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz. 12:00),
  • transfer do/z hotelu,
  • wyżywienie,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • podatek VAT,
  • opłaty paliwowe i lotniskowe

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej ok. 15 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.
  • ubezpieczenia(40 PLN os/tydz, 80 PLN os/2tyg)

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

HOTEL AMAR SINA

Położenie:

obiekt położony w odległości ok. 2 km od plaży do której Klienci dowożeni są bezpłatnymi busami, oraz w odległości ok. 7 km od Naama Bay.

Wyposażenie hotelu:

hotel oferuje trzy restauracje, bar, kawiarnię orientalną oraz bar przy plaży, basen z brodzikiem, sklepiki, kantor wymiany walut w recepcji, opiekę medyczną dostępną na telefon.

Pokoje:

92 pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, telefon, lodówkę oraz łazienkę z prysznicem. Większość pokoi nie posiada balkonów.

Wyżywienie:

Forma ALL INCLUSIVE obejmuje: 07:00 – 10:00 śniadanie w formie bufetu serwowane w restauracji głównej 10:00 – 23:00 lokalne napoje alkoholowe (wino i piwo) oraz woda mineralna przy basenie oraz w barze 12:00 – 17:00 przekąski 13:00 – 15:00 skromny lunch w formie bufetu w małej restauracji 17:00 – 18:00 serwowana jest herbata 19:00 – 22:00 kolacja w formie bufetu przy basenie 23:00 – 24:00 nocne przekąski

Sport i rozrywka:

na terenie hotelu znajduje się basen z brodzikiem, mini zoo, plac zabaw dla dzieci, możliwość skorzystania z masażu, sauny, siłowni oraz tenisa stołowego. Dla Klientów lubiących nocne rozrywki hotel proponuje dyskotekę. W hotelu dostępna jest również kawiarenka internetowa. Istnieje możliwość uprawiania sportów wodnych za dodatkową opłatą. Leżaki i parasole na plaży dostępne są bezpłatnie.

Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • transfer lotnisko – hotel – lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa kończy się o godz 12),
  • wyżywienie: all inclusive,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • opłaty lotniskowe,
  • podatek VAT,
    ubezpieczenia KL, NW, Bagażu.
  •  

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej,

 


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

KATEGORIA EGIPSKA

***

POŁOŻENIE

Hotel położony jest w dzielnicy Hadaba, około 6 km do centrum Naama Bay. Do centrum codziennie kursuje bus (odpłatnie). Mała plaża hotelowa oddalona jest o 2 km. Trzy razy w ciągu dnia Gości dowozi tam hotelowy bus. Druga plaża, z której mogą skorzystać Goście, jest plażą publiczną, oddaloną o ok. 800 m (duża, zadbana plaża płatna ok. 30 LE). Od lotniska hotel oddalony jest o ok. 14 km.

HOTEL OFERUJE

Charakter zabudowy jest bardzo ciekawy, łączy w sobie styl nubijski, egipski i mauretański, dzięki temu hotel wyróżnia się spośród innych obiektów. Na terenie hotelu znajdują się odkryty basen, kawiarnia, restauracja, bar przy basenie, ponadto recepcja połączona z kantorem wymiany walut, sklepiki i shisha corner, a w tylnej części obiektu - mini ZOO. W recepcji Goście mogą skorzystać z sejfu (odpłatnie) i kawiarenki internetowej. W hotelu można ponadto skorzystać z opieki medycznej oraz wynająć samochód.

POKOJE

Hotel oferuje 91 standardowych pokoi w niskiej (dwupoziomowej) zabudowie. W pokojach nad łóżkiem są kopuły (często z witrażami), a zamiast okien-drewniane okiennice. Klimatyzowane pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem, TV/SAT, telefon, lodówkę. Większość pokoi nie ma balkonu.

WYŻYWIENIE

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Formuła All Inclusive - w godz.07:00-10:00 śniadania w formie bufetu. W godz. 10:00-23:00 wydawane są lokalne alkohole (wino, piwo) oraz woda mineralna, w godz. 17:00-18:00 - przekąski. Od godz.13:00 do 15:00 podawany jest lunch w formie skromnego bufetu w małej restauracji obok baru. W godz. 19:00-21:00 - kolacja (bufet przy basenie).

SPORT i ROZRYWKA

Na terenie hotelu znajduje się basen, przy którym toczy się życie rozrywkowe hotelu. Ponadto do dyspozycji Gości Shisha Bar oraz bilard, tenis stołowy, boisko do siatkówki i jacuzzi.

DZIECI

Hotel przygotował mini ZOO oraz animacje i brodzik (wydzielona część basenu głównego).

NASZYM ZDANIEM

Hotel ten polecany jest niewymagającym Klientom. Ze względu na korzystną cenę ma wielu zwolenników.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Egipt/Sharm El Sheikh/Ras Um Sid

Położenie

Hotel położony na klifie w dzielnicy Ras Um Sid, ok. 9 km od centrum rozrywek Naama Bay i ok. 20 km od portu lotniczego. Obiekt został zaprojektowany w tradycyjnym egipskim stylu. Goście hotelu korzystają z prywatnej, piaszczysto-kamienistej plaży oddalonej od hotelu ok. 2,5 km. Plaża z dostępem do rafy koralowej, wejście do wody z pomostu, bezpłatny bus hotelowy.

Wyposażenie

Hotel o niskiej zabudowie posiada 91 pokoi, 2 restauracje (jedna a la carte z owocami morza – za opłatą), bar przy basenie, sisha bar (namiot beduiński). Dodatkowo w hotelu znajduje się; supermarket, apteka, salon piękności oraz czytelnia. Hotel posiada duży basen o nieregularnych kształtach oraz brodzik. Parasole i leżaki przy basenie oraz na prywatnej plaży - bezpłatne.

Pokoje

POKOJE STANDARDOWE (DZ/TZ) – wyposażanie; klimatyzacja, telefon, mini bar, TV sat., balkon lub taras, prysznic, WC, suszarka. Maksymalne obłożenie; 3 osoby dorosłe lub 2 osoby dorosłe i dziecko.

Sport i Rozrywka

Tenis stołowy, rzutki, badminton, siatkówka, dzienne i wieczorne animacje. Za opłatą; jacuzzi, masaże, sauna, bilard, klub nurkowy i sporty wodne na plaży.

Dzieci

Brodzik, animacje, mini zoo, mini disco, łóżeczko dla dziecka.

Wyżywienie

Śniadania; w formie bufetu. Dwa posiłki; śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. All inclusive; śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 11.00-23.00. Wszystkie napoje i alkohole importowane oraz soki ze świeżych owoców są dodatkowo płatne.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Sympatyczny i kameralny hotel o niskiej zabudowie w stylu nubijskiej wioski. Oryginalna architektura, piękny ogród. Standard skromny ale niepowtarzalna atmosfera.

Położenie

W spokojnej dzielnicy Ras um Sid w Sharm El Sheikh, ok. 16 km od lotniska, 5 km od Naama Bay (płatne wieczorne kursy busem hotelowym), 900 m od plaży usytuowanej w malowniczej zatoce z rafą koralową (bezpłatne kursy busem hotelowym), ok. 2 km od Old Market.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i skrytkami depozytowymi, restauracja główna, bar przy basenie, bar przy plaży, kawiarnia, Internet, namiot beduiński z sziszą, punkt wymiany walut, sklepiki, salon kosmetyczny, pralnia.

Pokoje

90 pokoi w urokliwych budynkach otoczonych ogrodem; 2-osobowe z możliwością dostawek; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), minibar, TV sat, telefon, taras lub balkon.

Wyżywienie

HB: Śniadania i kolacje w formie bufetów

All Inclusive: Śniadania (7.00-10.00), obiady (13.00-15.00) i kolacje (19.30-22.00) w formie bufetów, kanapki i ciasto po południu, napoje, kawa, herbata, lokalne alkohole (10.00-22.00) w wyznaczonych barach.  Formuła all inclusive nie obejmuje baru plażowego.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym, jacuzzi, bilard, tenis stołowy, sauna, masaże, sporty wodne na plaży, dyskoteka.

Dla dzieci

Wydzielona część w basenie, plac zabaw, mini zoo w ogrodzie, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny  rezydent , ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony w dzielnicy Ras Um Sid, ok. 7 km od Naama Bay. Oddalony ok. 16 km od międzynarodowego lotniska w Sharm El Sheikh.

PLAŻA

Prywatna, oddalona od hotelu ok. 2 km. Do plaży kursuje kilka razy dziennie bezpłatny bus hotelowy. Leżaki, parasole bezpłatnie. Goście mogą również skorzystać z plaży publicznej, oddalonej o ok. 900 m (duża, zadbana plaża płatna ok. 30 LE).

HOTEL

Kategoria lokalna 3*


Skromny i kameralny kompleks hotelowy. Niska zabudowa oraz wyjątkowa architektura na kształt wioski arabskiej tworzy specyficzny klimat tego miejsca. Jest to idealne miejsce na leniwe odpoczywanie w niskiej cenie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi – recepcja, kantor wymiany walut, namiot beduiński, dyskoteka, pralnia, fryzjer, lekarz, sklepiki.
Restauracje i bary – restauracja główna, restauracje a ‘la carte (z owocami morza), bar przy basenie, snack bar, kawiarnia orientalna.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą, Wi-Fi  za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie – basen.
Odpłatnie – spa - salon masażu, siłownia, sauna, jacuzzi; bilard, tenis stołowy, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini zoo, łóżeczka na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 98 pokoi.
Pokój typu Standard: ok. dwuosobowy pokój z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dzieci.
Wyposażenie - łazienka (prysznic, WC), klimatyzacja, TV, telefon, mini bar za opłatą, sejf za opłatą, balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

All Inclusive – śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. All inclusive nie zawiera soków ze świeżych owoców. All inclusive nie obowiązuje na plaży.

CENA

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską 25 USD płatnej na lotnisku w Sharm El Sheikh, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

•    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)
•    wiza pobytowa ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 25 USD. Przy wylocie do  Sharm El Sheikh wiza jest wymagana tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju. Aby uzyskać bezpłatną wizę wystarczy podać hasło „Sinai Only”.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo sympatyczny i kameralny hotel. Pokoje skromne, o tradycyjnym wystroju - niezbyt duże. Polecamy dla osób korzystających z nurkowania lub życia nocnego w kurorcie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia

1999 r. odnowiony w 2007 r.

Położenie

Hadama, 25 km od lotniska.

W budynku głównym

91 pokoi standardowych; klimatyzacja centralna, prysznic, terakota, łącze internetowe (płatny), minibar (płatny), TV, telefon.

W Hotelu

Restauracja na wolnym powietrzu, 4 restauracje w budynku, 2 bary, basen odkryty.

Bezpłatne

Tenis stołowy (w systemie All Inclusive).

Płatne

Room service, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sejf w recepcji, siłownia, sauna, masaż, jacuzzi, siatkówka plażowa, centrum nurkowe, dyskoteka, bilard.

Dla dzieci

Animacje, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka ( na życzenie).

Plaża

W Ras Um Sid, 1 km od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przejście na plaże przez ulicę.

Wyżywienie

All Inclusive (10:00-22:00)

Posiłki

śniadanie, obiad, kolacja.

Napoje zawarte

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera

napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach.

Restauracja a'la carte

Rybna - płatna. Wymagana rezerwacja.

Tel./faks

0020 69/ 366 22 22, 366 22 33


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Amar Sina

Opinie o Hotelu Amar Sina

3.7
polecam

napewno tam wrócimy! hotel ma swoją niepowtarzalną atmosferę, czulismy się tu jak w domu, bo personel bardzo się starał, a za drobny napiwek był skłonny nam nieba uchylić :) smaczne jedzenie, pokoje trochę zniszczone, ale mimo to świetnie się tam czuliśmy i wspaniale wypoczęliśmy

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
3.7
4.3
polecam

Bardzo atrakcyjny szczególnie dla dzieci (mini zoo prowadzone przez hotel). Trochę daleko od plaży, ale spokojnie można dojechać hotelowym busem. Przepyszne jedzenie i świetne pokoje!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.0
polecam

Przyjemny i niedrogi hotel. Ciekawy ogród tematyczny - miniatury piramid, sarkofagów, wszystko polożone w zieleni i bardzo zadbane. Prowadzony prze egipską rodzinę, starają się jak mogą by uprzyjemnić pobyt swoim gościom. Smaczne jedzenie, choć wybór mógłby być trochę bogatszy. Jeżeli ktoś nie chce spędzać w hotelu zbyt dużo czasu tylko np. lubi zwiedzać czy nurkować to miejsce idealne dla niego, pozdrawiam :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.3
może być

najbardziej dokuczały nam komary w pokoju i fetor podlewanych palm . trochę mała plaża ale prześliczna rafa . Małe zoo i atrakcje Egiptu w pigułce na zapleczu fajny pomysł i super dla dzieci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3
3.1
może być

Plaża położona zbyt daleko trzy kilometry , a nie jak w opisie . Dowóz na plaże tylko dwa razy dziennie a powrót drugi o godz 15 uniemożliwiał zjedzenie obiadu, gdyż posiłek wydawany do godz 15. Marny bar napoje w kubkach plastikowych

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.1
1.7
zdecydowanie odradzam

Tragedia. Do plaży bardzo daleko a hotelowy bus jest tylko rano o 10.15 i 10.45. Później pozostaje taksówka. Plaża maleńka bez baru all inclusive. Jednym słowem, jeśli masz wykkupione all inclusice a cały dzień chcesz być na plaży, to nie możesz korzystać. Z basenu byłam wypraszana o 17.20.Pierwszej nocy w pokoju hotelowym niemal wyleciały w powietrze 3 sprawne grzałki. Jakieś wahnięcia prądu. Strach włączyć laptopa. Ale najgorsze: praktycznie nie ma jak sie umyć. Woda z kranów nie płynie a ciurka. Myliśmy się pod prysznicem basenowym. Koszmar !

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.7
3.3
może być

Hotel wybudowany w dobrym stylu ,urozmaicony i niebanalny pokoje zewnetrzne,poniekad utopiony w zieleni. Mankamentem jest malo urozmaicone posilki.E

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.3
4.9
zdecydowanie polecam

Właśnie wróciliśmy z Egiptu, super obsługa, bardzo się starają. Pokój czyściutki, żarcie smakowite, czego więcej chcieć za te pieniążki. Miejsce godne polecenia. Pozdrawiam Andrzej

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.3
polecam

Byłem z żoną w okresie 16÷23.03.2011r. Hotel nietypowy bo wybudowany w starym stylu - ale idealnie pasujący do egzotyki miejsca. Mało korzystaliśmy z plaży hotelowej - żona wolała kąpiel w miejscowym basenie. Plaża przynależna do hotelu mała - ale tam prawie wszystkie są takie. Ponieważ w tym czasie w hotelu nie było kompletu to panował ogólny "luz". Obsługa uczynna i miła - oczywiście dla życzliwych gości. Spotkałem takich gości którzy byli krytycznie nastawieni na wszystko i wszystkich - stąd być może występujące negatywne opinie i narzekania. Jedzenie dobre z różnorodnością wyboru. Polecam tym turystom którzy cenią romantykę, spokój i mają obiektywne wymagania w stosunku do ceny jaką zapłacili za pobyt (hotel trzy i pół gwiazdkowy). Ja z żoną mile wspominam pobyt w tym hotelu. Polecam. Mikołaj

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.3
4.1
polecam

przyzwoity hotelik za niewielkie pieniądze,bardzo dobra lokalizacja-wszędzie blisko, śliczna rafa (chociaż plaża nieciekawa).Polecam dla niewymagajacych.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Amar Sina - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM

Amar Sina - Możliwości wyżywienia:


Amar Sina - miasta wylotu:


Amar Sina - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Amar Sina? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00