cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sphinx Resort, Morze Czerwone
1 / 10
Udogodnienia hotelu Sphinx Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Sphinx Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Sphinx Resort:
3.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sphinx Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.7
  • Pokoje
    3.7
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2018

Hotel Sphinx Resort w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel z malowniczymi widokami na morze. Dogodne usytuowanie, eleganckie wnętrza, ładne baseny, rekreacja dla całej rodziny. 

Położenie

Przy prywatnej plaży z pomostem, w starej części Hurghady, 6 km od lotniska, 5 minut jazdy od centrum (Sakkala Downtown), w sąsiedztwie hotelu King Tut. Część infrastruktury wspólna dla obu hoteli. W pobliżu znajdują się sklepy i punkty usługowe.

Wyposażenie

Hol powitalny z całodobową recepcją i punktem wymiany walut, restauracja główna (kuchnia arabska i międzynarodowa), bar z panoramicznym tarasem, bar typu swim-up przy basenie, bar (24 h) w lobby, kawiarnia w stylu starożytnego Egiptu (z kącikiem sziszy), restauracja i pizzeria przy plaży, salon kosmetyczno-fryzjerski, galeria handlowa ze sklepikami, pralnia, room-service, bezpłatne Wi-Fi.

Pokoje

Standardowe, przestronne (ok. 35 m kw.), mają łazienkę z kabiną prysznicową i suszarką do włosów, telefon, TV sat (plazma), minibar, zestaw do kawy i herbaty, sejf, indywidualnie sterowaną klimatyzację, balkon lub taras (widok na basen, ogród lub morze), odpłatny Internet bezprzewodowy. Możliwa rezerwacja pokoju rodzinnego (55 m2, sypialnia + salon).

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (7.00-10.00), obiady (13.00-15.00) i kolacje (19.00-21.30) w formie bufetów, późne lekkie śniadania (10.30-12.00), przekąski w dzień (15.00-17.00), nocne przekąski w lobby (24.00-02.00), lody w czasie obiadu, woda mineralna, lokalne ciepłe i zimne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole serwowane w wyznaczonych barach, codziennie butelka wody mineralnej w pokoju, fajka wodna (15.00-17.00) w Isis cafe.

Sport i rozrywka

2 baseny z tarasami słonecznymi, połączone mostkiem, sauna, jacuzzi na panoramicznym tarasie, gabinet masażu, siatkówka plażowa, małe boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, bilard, aerobik, ośrodek sportów wodnych, program rekreacyjno-sportowy (częstotliwość uzależniona od sezonu) prowadzony przez animatorów, muzyka na żywo, pokazy folklorystyczne, dyskoteka La Garage (wstęp darmowy, napoje płatne).

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, miniklub (4-12 lat), zabawy taneczne wieczorem, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Hurghada Czterogwiazdkowy Sphinx Aquapark Beach Resort oferuje piękny widok na morze, szeroki wybór barów oraz bogaty pakiet All Inclusive, co pozwala w pełni cieszyć się upragnionym urlopem. Przestronne pokoje zapewnią komfort wypoczynku, zaś obszerne baseny ze zjeżdżalniami pozwolą na spędzenie czasu w przyjemnym otoczeniu.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2009 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 3 bary, room service (płatny), winda, pralnia (płatna), 2 baseny odkryte, aquapark z 7 zjeżdżalniami (działa w godzinach 10:00-12:00, 14:00-17:00).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, platforma. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w All Inclusive.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, minibar (bezpłatny - butelka wody dziennie), sejf (bezpłatny), łazienkę (prysznic, suszarka, WC), TV, balkon lub taras. Typy pokoi: w 3 budynkach: pokoje standardowe , pokoje superior , pokoje rodzinne (2 pokoje)

Wyżywienie

restauracja główna "Cleopatra", restauracja a'la carte, 3 bary (lobby bar, ISIS bar, bar na plaży) All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (16:00-18:00), późny posiłek w formie przekąsek (22:00-00:30) serwowane w wybranych barach , lody podczas obiadu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napojów importowanych, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, kawy po turecku, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - płatna. Czynna w wybrane dni tygodnia. Wymagana rezerwacja.międzynarodowa "Memphis"

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji menu dla dzieci, plac zabaw, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, sauna, tenis stołowy, rzutki, bilard, siatkówka, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, dyskoteka (wstęp - bezpłatny, napoje płatne dodatkowo), aerobik, animacje

płatne

centrum SPA, masaż, łaźnia, jacuzzi, sporty wodne na plaży

dodatkowe informacje

Klienci zakwaterowani w hotelu Sphinx Aqua Park Beach Resort mogą korzystać z restauracji w hotelu King TUT Aqua Park.

Aktualizacja opisu

02.05.2018 10:42

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Aquapark SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

4*

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    4 gwiazdkowy hotel otwarty był w lecie w 2009 roku. Położony jest on w starej części Hurgady - Downtown, oddalony od lotniska o zaledwie 8 kilometrów i około 3 km od centrum.

Plaża

*    Przy hotelu, piękny widok roztacza się z hotelu na turkusową wodę i złotą plażę z atrakcyjną hotelową zatoczką.

Zakwaterowanie

*    232 pokoje z balkonem lub tarasem; *    Typy pokoi: standard (35 m2), family (55 m2- część dzienna i sypialna, 2 telewizory); *    Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z prysznicem lub wanną, płaski telewizor, sejf , mini bar (bezpłatnie uzupełniony w wodę), zestaw do parzenia kawy i herbaty.

Restauracje i bary

*    1 restauracja główna, restauracja na plaży oraz  a'la carte serwująca owoce morza; *    2 bary.

Wyżywienie

*    Half Board - śniadania i obiadokolacje, napoje dodatkowo płatne; *   All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski. Napoje alkoholowe rodzimej produkcji oraz napoje bezalkoholowe dostępne w wybranych barach 24h. Dodatkowo płatne są alkohole importowane i drinki na ich bazie oraz soki ze świeżych owoców. Lody podawane są w porze lunch-u.  10 minut masażu na pobyt jest bezpłatne.

Sport i Rozrywka

*    Baseny zewnętrzne (podgrzewane w zimie), zjeżdżalnie; *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, sauna, jacuzzi, bilard, tenis stołowy, rzutki, siłownia oraz program animacyjny; *    Odpłatnie: sporty wodne (15 minut winsurfingu jest bezpłatne), centrum nurkowe.

Dla dzieci

*    Dla najmłodszych hotel przygotował brodzik, plac zabaw, animacje i zabawy dla dzieci prowadzone przez zespół animatorów.

Pozostałe udogodnienia

*    Salon piękności, fryzjer, pralnia, kantor wymiany walut, Wi-Fi bezpłatnie, sklepy z pamiątkami, jubiler,  opieka medyczna (na telefon, usługa płatna), wypożyczalnia samochodów, przechowalnia bagażu, dyskoteka (wejście bezpłatne, napoje płatne są dodatkowo) .

Naszym zdaniem

*    Oferta hotelu jest niezwykle bogata, jest on nowoczesny i zadbany. Dzięki takim atutom jest to hotel chętnie wybierany przez wszystkich Klientów ceniących sobie komfort podczas wakacji.

Strona internetowa

*    www.sphinx-resort.com  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony ok. 3 km od centrum Hurghady, ok. 8 km od lotniska

PLAŻA

Prywatna, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, leżaki i parasole bezpłatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*. Kompleks hotelowy otwarty w 2009 r., składa się z 3 pięciopiętrowych budynków. Na terenie znajduje się Aqua park. Polecany przede wszystkim dla rodzin z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24h, winda, restauracja główna, 3 bary, punkt wymiany walut, sklepiki, perfumeria, taras słoneczny, lekarz na wezwanie, pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów.

INTERNET

Internet Wi-Fi na terenie lobby

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole, aqua park, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, sala fitness, animacje Płatne: centrum Spa z masażami, sauną i jacuzzi, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw dla dzieci, mini klub, animacje.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Sea View dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jedną dla osoby dorosłej, wyposażone w klimatyzację, łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, mini bar za opłatą, balkon. Pokoje typu family wyposażone jak standard, składające się z sypialni oraz części dziennej.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja, przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych godzinach w wybranych barach.

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest sejf. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kurortu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pobudka na życzenie, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto goście skorzystać mogą z sejfu oraz za opłatą z minibarku. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie kompleksu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Podróżnym pragnącym zachować formę również w czasie urlopu polecamy siatkówkę plażową oraz tenisa ziemnego za dodatkową opłatą. Windsurfing, żeglowanie i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak narty wodne, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta i aerobik. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Bardzo dobry wybór dla osób pragnących korzystać z licznych atrakcji i rozrywek w Hurghadzie dzięki dogodnemu położeniu. Hotel oferuje swoim gościom podstawowy standard usług w dobrej cenie.


Mapa Hotelu Sphinx Resort

Opinie o Hotelu Sphinx Resort

hotel ładny, przyjemny, standard lokalny. połączony z sąsiednim King Tut, do dyspozycji restauracja i kilka barów, małe centrum spa i kilka basenów. do plaży zejście po schodach. pokoje zaniedbane, ale sprzątane. miejsce znośnie, bez luksusów, przyjemne wakacje, pozdrawiam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.0

miejsce raczej dla malo wymagających i takich którzy wiedzą czego się po egipcie spodziewać... pokoje całkiem ładne, przestronne, my mieliśmy z tarasem wychodzącym na morze... jakość sprzątania pozostawia sporo do życzenia... jedzenie całkiem dobre, w odpowiedniej ilości, ale pod koniec posiłków było już zimne... restauracja zapchana ludźmi... plaża przy samym hotelu trochę mała... na tydzień miejsce ok, na dłużej już niekoniecznie...

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.7

hotel, ktoremu dałabym 4* (na pewno nie 5* jak to mają niektóre biura podróży). Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, codziennie grill, frytki, lody, sałatki. Jedynie jak dla mnie mało owocow. Otoczenie hotelu bardzo ładne i zadbane. Zejście do moża z jednej strony wysokie z pomostu. Z drugiej strony łagodne. Tutaj zdecydowanie kawałek plaży dla dzieci. Atrakcją jest wielbląd z ktorym można robic fajne zdjęcia :-). Możliwośc windsurfingu. Jedyne zastrzeżenie mam do czystości w pokojach i restauracjach. Sprzątane byle jak.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.9

Sphinx Resort - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room [sea view]
dbl standard room
Family Room DBL
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja widok na morze Safe Telewizor Telefon
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja Safe Telewizor Telefon
Standard DBL
prysznic WC klimatyzacja Safe Telewizor Telefon
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja widok na morze Safe Telewizor Telefon
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja Safe Telewizor Telefon
STANDARD ROOM
prysznic WC klimatyzacja Safe Telewizor Telefon
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja widok na morze Safe Telewizor Telefon
Standardzimmer prysznic WC klimatyzacja Safe Telewizor Telefon
FAMILY ROOM
Pokój 2 os.
Pokój rodzinny
fr family room
fr family room
pr promo room
pr promo room
pr promo room
pr promo room
STANDARD ROOM SEA VIEW
sr standard room
sr standard room
sr standard room
sr standard room
SUITE

Sphinx Resort - Możliwości wyżywienia:


Sphinx Resort - miasta wylotu:


Sphinx Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sphinx Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00