cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Flamenco Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 47
Udogodnienia hotelu Flamenco Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Flamenco Beach Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Flamenco Beach Resort:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Flamenco Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 lutego 2019

Hotel Flamenco Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znajduje się 6 km od centrum El Quseir, miasteczku położonym ok. 150 km na południe od Hurghady. Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest od hotelu o ok. 65 km, lotnisko w Hurghadzie o ok. 120 km. El Quseir to ciche, spokojne, egipskie miasteczko z uroczym starym miastem, wąskimi uliczkami i tradycyjnymi, kolorowymi bazarami. Lokalizacja hotelu pozwala zwiedzić lokalne atrakcje jak stary fort, port i stare miasto w El Quseir.



Plaża:

Hotel (część Beach) znajduje się bezpośrednio przy długiej i szerokiej piaszczystej plaży. Przy brzegu rafa koralowa (200 - metrowy pomost z zejściem do wody), która daje możliwość podglądania podwodnego życia Morza Czerwonego. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie bezpłatne. Na plaży znajduje się bar z napojami i przekąskami.



Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z dwóch części Beach (przy plaży) i Resort (przejście przez mało uczęszczaną uliczkę). Każda część to 3-kondygnacyjny budynek główny. Część Beach została otwarta w 1999 r., część Resort w 2004 r . Obiekt posiada duży teren z przepięknym ogrodem (ok. 20 000 m2). W hotelu na gości czeka: przestronne lobby, kantor wymiany walut, pralnia (płatne), pokój do przechowania bagażu, sklepiki z pamiątkami (w części Beach), shuttle bus do El Quseir (płatny) i dyskoteka (w część Resort). Do dyspozycji gości są 3 duże baseny ze słodką wodą (2 w części Beach i 1 w części Resort), w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym. Do dyspozycji gości są 3 restauracje („Flamenco" i włoska "Florencia" a'la carte (płatna) w częśći Beach oraz "Las Palmas" w części Resort) oraz 5 barów („Carmen", "Sunshine Grill" na plaży (płatny), bar przy basenie "Cactus" w części Beach oraz bar przy basenie "Sevilla" i bar w dyskotece w części Resort), a także kącik z lodami (płatny) i namiot oriantalny "Ali Baba" z shishą (płatny) położony w pięknym ogrodzie w część Beach.


Pokoje:

Hotel dysponuje 310 pokojami w obu częściach, w tym pokoje standardowe (max. 3 osoby, lub 2 osoby i dziecko) i rodzinne (max. 3 osoby, lub 2 osoby i dziecko). Większość pokoi posiada boczny lub bezpośredni widok na morze. Hotel posiada kilka pokoi z udogodnieniami dla niepełnosprawnych. Pokoje wyposażone są w klimatyzację centralną, łazienkę (prysznic lub wanna, WC, suszarka do włosów), TV, telefon, sejf, mini lodówkę, na podłodze płytki, balkon lub taras.



Wyżywienie:

Oferta all inclusive obejmuje śniadania (06:30-10:00) , lunche (13:00-15:00), popołudniowe przekąski (15:30-17:30), kolacje (18:30-22:00). W restauracji "Flamenco" i "Las Palmas" serwowane są śniadania i kolacje w formie bufetu. Kucharze przygotowują w nich posiłki na oczach gości. Obie restauracje mają tarasy. W restauracji "Flamenco" podawane są lunche. Bar "Carmen" serwuje napoje i przekąski, "Sunshine Grill" na plaży serwuje lunche i popołudniowe przekąski. W barach przy basenach („Cactus" i "Sevilla") dostępne są napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz przekąski. Otwarte są w godzinach 11:00-23:00. Podczas głównych posiłków napoje serwowane są w szklankach. Napoje importowane, napoje butelkowane , espresso i cappuccino, lody i świeżo wyciskane soki nie są objęte formuła all inclusive. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).


Program sportowy i animacyjny:

Dużym atutem hotelu bogate animacje i liczne atrakcje: aerobik, gimnastyka w wodzie, water polo, siatkówka w wodzie, rzutki, boccia, tenis stołowy, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), boisko do piłki nożnej. Za dodatkową opłata można skorzystać z: jazdy konnej i na wielbłądach, bilarda, centrum Spa w części Beach (siłownia, masaże, sauna i jacuzzi - płatne), centrum nurkowe (płatne) w części Beach. W orientalnym namiocie "Ali Baba" muzyka na żywo oraz odbywają się cotygodniowe przedstawienia (m.in. wieczory taneczne, karaoke. Dla dzieci hotel przygotował: 2 brodziki dla dzieci, mini club (w sezonie), 2 place zabaw (w każdej części hotelu po jednym), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie), krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka (za opłatą).


Internet:

Połączenie internetowe dostępne jest w lobby i w pokojach (płatne).



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

http://flamencohotels.com/beach/


Naszym zdaniem:

Hotel dla osób ceniących spokój, kochających morze i podglądanie podwodnego życia Morza Czerwonego, położony w przepięknym ogrodzie.



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.


Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.


Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.


W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.


Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD

Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.

Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.


Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.


Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.


Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.


W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.


Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD

Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.

Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.


Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Oddalony ok. 7 km od centrum El Quseir, ok. 65 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam. Codziennie shuttlebus do El Quseir za opłatą. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu Flamenco Beach.

PLAŻA

Prywatna i piaszczysta, przy hotelu Flamenco Beach, przejście przez ulicę i cały resort. Leżaki, parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Flamenco Resort i siostrzany hotel Flamenco Beach to komfortowy i kameralny kompleks usytuowany na rozległym terenie. Otoczony bujną roślinnością sprzyjaja leniwemu odpoczynkowi i regeneracji sił. Polecany zarówno dla rodzin z dziećmi jak i par.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi - recepcja, lobby, dyskoteka, room service 24h, sklepiki. Restauracje i bary - restauracja główna, restauracja á la carte (włoska, za opłatą), restauracja Sunshine Grill, bar Carmen Lounge, bar przy basenie.

INTERNET

Wi-Fi w lobby za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - dwa baseny w tym jeden w hotelu Flamenco Beach, leżaki i parasole przy basenie, aerobik, siatkówka plażowa, tenis stołowy, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), dzienne i wieczorne programy animacyjne. Odpłatnie - bilard, siłownia, masaż, sauna, jacuzzi, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, mini klub (4-12), plac zabaw, opiekunka za opłatą, łóżeczko na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Pokój typu Standard - dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, internet za opłatą.

WYŻYWIENIE

All inclusive  - śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 11.00-23.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, kawy typu cappuccino i espresso, lodów.

INFORMACJE DODATKOWE

http://www.flamencohotels.com Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Master i Amex

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Marsa Alam Obiekt położony pomiędzy piaskami pustyni a turkusowymi wodami Morza Czerwonego. Od morza dzieli gości tylko ulica. Na plaży można skorzystać z oferty sportów wodnych czy też siatkówki plażowej. Polecany dla nurków, którzy niedaleko od brzegu odkryją rafę koralową. Na Gości czeka wyżywienie w formie AII Inclusive z kolorowymi drinkami i lokalną kuchnią.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2012 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 3 bary, 2 sale konferencyjne, 3 baseny (1 podgrzewany w zimie), sejf w recepcji (bezpłatny), room service (płatny), pralnia (płatna).

internet

Kawiarenka internetowa płatna

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Przy plaży pomost. Długośc ok. 1 km. Parasole, leżaki, materace - bezpłatne. Skała koralowa przy wejściu do morza.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, TV, telefon, sejf (bezpłatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), mini bar (płatny), balkon lub taras. Typy pokoi: w kilku budynkach: pokoje standardowe (1 pokój)

Wyżywienie

3 restauracje, 3 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska, grill

z myślą o dzieciach

2 brodziki (1 podgrzewany), animacje, mini klub (4-12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna opiekunka (płatna ok. 10$/h), wózki (ok. 10$/dzień), krzesełko w restauracji, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, mini boisko do piłki nożnej

płatne

oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, centrum SPA, sauna, masaż, jacuzzi, aerobik, bilard, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Siłownia Tenis All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Marsa Alam

Położenie

Ośrodek położony jest w rejonie El Quseir, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej (zalecamy obuwie ochronne), zejście do wody ułatwia długie na ponad 200 m molo. W płytkiej strefie wody wyodrębniony jest obszar dla dzieci. Centrum El Quseir położone jest ok.. 7 km na południe (codziennie płatny transfer hotelowy),

Wyposażenie

Kompleks wybudowany w andaluzyjskim stylu, składa się z dwóch obszarów. Tuż przy plaży jest część Flamenco Beach, natomiast Flamenco Resort znajduje się za ulicą, ok. 200 m od wybrzeża. Na dużej powierzchni ok. 30 tys. m2 ogrodu lokalizowane są 3 baseny (częściowo podgrzewane w sezonie zimowym). Pozostałe udogodnienia w hotelu obejmują hol z recepcją, kącik internetowy (za opłatą), restaurację główną z dużym tarasem, 3 restauracje a la carte, bar basenowy, kawiarnie, pub i dyskoteka Granada, namiot Ali Baba Oriental. Ośrodek dysponuje prywatną, piaszczystą plażą z dostępem do rafy koralowej, która idealnie sprawdza się do pływania i nurkowania. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenach oraz na plaży są bezpłatne.

Pokoje

320 pokoje dwuosobowe wyposażone są w; wannę / prysznic, toaletę, suszarkę do włosów, klimatyzację, telefon, sejf, TV sat., mini bar oraz balkon lub taras. Pokoje dla trzech osób posiadają podwójne łóżko z dostawką. Pokoje jednoosobowe to pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

Sport i rozrywka

Aerobik, aerobik w wodzie, piłka wodna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, piłka nożna, program animacyjny. Za opłatą; centrum odnowy biologicznej z siłownią, sauną i jacuzzi, bilard, jazda konna oraz wypożyczalnia rowerów, szkoła nurkowa na plaży.

Wyżywienie

Dwa posiłki; śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, po południu kawa / herbata i ciastka, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godz. 11 - 23 (bez napojów butelkowanych, świeżo wyciskanych soków, specjałów kawowych oraz lodów).

Dzieci

Mini klub (4 - 12 lat), 2 baseny, plac zabaw.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • ogród zimowy • taras słoneczny • podgrzewany basen (zewnętrzny, ze słodką wodą) • 2 baseny (zewnętrzne, ze słodką wodą, jeden przeznaczony tylko dla osób dorosłych) • restauracja główna Flamenco Restaurant (z tarasem, kuchnia międzynarodowa i lokalna) • restauracja a la carte Sunshine Grill (kuchnia międzynarodowa i lokalna, za opłatą) • restauracja Las Palmas (kuchnia międzynarodowa i lokalna) • restauracja a la carte Florencia Restaurant (kuchnia międzynarodowa i włoska, za opłatą) • 4 bary • sala telewizyjna

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji, lobby i barze, płatne) • terminal internetowy (płatny, gotówką ok. 3 €/dzień) • leżaki i parasole (przy basenie oraz na plaży, w cenie) • ręczniki (w cenie) 

Dodatkowe udogodnienia

• kantor • sejf (w recepcji) • sklep z pamiątkami • sklepy • minimarket • butik • opieka medyczna • pralnia (płatna, gotówką) • usługi konsjerża • parking (strzeżony) • 2 sale konferencyjne 

Karty

Visa, MasterCard, American Express 

Liczba pokojów

320

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel akceptuje psy (płatne, gotówką ok. 10 €/dzień)

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw • opieka nad dziećmi (płatna) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • wysokie krzesełko • brodzik (ze słodką wodą) • animacje dla dzieci i młodzieży • miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • minidisco 

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • aqua aerobik • piłka nożna • siatkówka plażowa 

Płatne • strefa spa Flamenco Wellness • sauna fińska • masaże • jazda konna (w ofercie firm zewnętrznych) • kort tenisowy (oświetlenie kortu, wypożyczenie rakiet) • nurkowanie powierzchniowe • szkoła nurkowania PADI • rowery

Rozrywka

• dyskoteka/klub nocny • amfiteatr • program rozrywkowy • animacje (kilka razy w tygodniu) • animacje sportowe • pokazy • muzyka na żywo • karaoke • wieczory taneczne • wieczory tematyczne 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 3-4 os. • ok. 40 m2 • od strony morza • w budynku głównym • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (centralnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • lodówka • minibar (woda) • TV sat. • prysznic • wanna • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 30 m2 • widok boczny na morze • w budynku głównym • klimatyzacja (centralnie sterowane) • stół • sofa • biurko • balkon lub taras • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 25 m2 • widok na basen/ogród • w budynku bocznym • klimatyzacja (centralnie sterowana) • minibar (woda) • balkon lub taras • sejf • telefon • TV sat. • lodówka • prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie,  obiad i kolacja (w formie bufetu) • przekąski • ciasta • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) • kawa/herbata po południu

Dwa posiłki • śniadanie (w formie bufetu) • kolacja (w formie bufetu lub do wyboru z menu na dany dzień)

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach (płatna) • dostępne dania wegetariańskie (na zapytanie) • wymagany odpowiedni strój do posiłków 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy, ciekawie zaprojektowany kompleks dwóch hoteli w dużym ogrodzie, w spokojnej okolicy. Dobra baza wypadowa na nurkowanie.

Położenie

Flamenco Beach znajduje się bezpośrednio przy plaży z pomostem (rafa), zaś Flamenco Resort 250 m od niej (przejście przez ulicę), 5 km od El Quseir (odpłatne przejazdy busem hotelowym), 65 km od lotniska w Marsa Alam.

Wyposażenie

2 restauracje główne, restauracja a'la carte Florencia (kuchnia włoska i barbeque), bary (w lobby, przy basenie, na plaży), bistro, kącik z lodami przy plaży, namiot beduiński z sziszą, sklepiki z pamiątkami, odpłatne łącza internetowe, taras, sala konferencyjna, gabinet lekarski.

Pokoje

Eleganckie, gustowne, wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację, sejf, telefon, TV sat, małą lodówkę, balkon lub taras (widok na plażę, morze, basen, ogród). Pokoje Standard Resort - położone w drugiej linii brzegowej, pokoje Standard Beach - położone w hotelu Beach, w pierwszej linii brzegowej.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, po południu przekąski, ciasto, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do godz. 23.00.

Sport i rozrywka

3 baseny o nieregularnych kształtach, aerobik, siatkówka plażowa, piłka wodna, szachy ogrodowe, bilard, siłownia, sauna, masaże, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum nurkowe PADI (kursy, sprzęt, wyprawy), wypożyczalnia rowerów, animacje, program rozrywkowy, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik w każdym z hoteli, plac i sala zabaw, miniklub (4-12 lat), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Hurghada

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, do El Quseir ok. 7 km (możliwości zakupów). Z lotniska Marsa Alam ok. 45 minut, z lotniska w Hurghadzie ok. 120 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu (Flamenco Beach Resort), plaża z rafa koralową (zalecane obuwie kąpielowe), dostęp do morza ułatwia długi i szeroki pomost. Dla dzieci specjalnie wydzielona strefa do kąpieli. Do drugiej - piaszczystej plaży dowozi bezpłatny bus hotelowy (ok. 8 min jazdy). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie, bar z przekąskami i napojami na plaży przy hotelu..

Wyposażenie

rozległy, przyjemny, zadbany kompleks hotelowy oferuje 330 pokoi i składa się z dwóch części: Flamenco Beach Resort (tuż przy plaży) i Flamenco Resort (do plaży ok. 250 metrów, przejście przez ulicę). Flamenco Beach Resort: do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, windy, restauracja główna z dużym tarasem serwująca dania w formie bufetu, restauracja a la carte (kuchnia włoska i międzynarodowa), kilka barów, sklepy. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany od 01.12-01.04.15). Flamenco Resort: od Flamenco Beach oddzielony ulicą, recepcja, basen, bar przy basenie. W dużym (ok. 20.000 m2.) ogrodzie z bujną roślinnością znajduje się 1 basen ze słodką wodą (1 podgrzewany od 01.12-01.04.15), tarasy słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe bryz basenach bezpłatnie. 5 pokoi dla Gości niepełnosprawnych. www.flamencohotels.com

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (E1-3A): w budynkach przy plaży (Beach Resort): przestronne, kącik wypoczynkowy, mała lodówka, klimatyzacja, sejf, TV-satelitarna, telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (E1-3K): na wyższych piętrach, z balkonem, wyposażonej jak pok. 2A. Pokoje od strony ogrodu (E1-3B): w części Flamenco Resort. Pokoje - wariant ekonomiczny (E1-3S): bez balkonu, tarasu.

Dzieci

plac zabaw, 2 oddzielne brodziki w części Beach Resort (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) jeden brodzik w części Resort (podgrzewany zimą), animacja w ciągu dnia.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia, dyskoteka.

Dostęp do internetu

kącik internetowy w lobby za opłatą.

Sport

siatkówka plażowa, piłka nożna tenis stołowy, mała siłownia, szachy ogrodowe, polo wodne. Za opłatą: bilard, kort tenisowy, wypożyczalnie rowerów i sprzętu do nurkowania. Centrum nurkowe (PADI): kursy, personel niemieckojęzyczny, pakiety nurkowania.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. śniadanie w formie bufetu amerykańskiego. Kawa, herbata, kanapki i ciastka w godz.: 15:30 - 17.30. Napoje bezalkoholowe, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe w godz. 11:00 - 23:00.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 28.02.15 25% ZNIżKI, od 01.03.15-30.04.15 20% ZNIżKI. Zniżki- DLA DZIECI 2-12 LAT- pobyt gratis.

Polecamy

idealne warunki do nurkowania i snorkelingu centrum nurkowe PADI, kursy nurkowania, pakiety nurkowe piękny, duży ogród z bujną roślinnością, ok. 20.000 m2


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, do El Quseir ok. 7 km (możliwości zakupów). Z lotniska Marsa Alam ok. 45 minut, z lotniska w Hurghadzie ok. 120 minut. Connected service w jęz. polskim.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu (Flamenco Beach Resort), plaża z rafa koralową (zalecane obuwie kąpielowe), dostęp do morza ułatwia długi i szeroki pomost. Dla dzieci specjalnie wydzielona strefa do kąpieli. Do drugiej - piaszczystej plaży dowozi bezpłatny bus hotelowy (ok. 8 min jazdy). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie, bar z przekąskami i napojami na plaży.

Wyposażenie

rozległy, przyjemny, zadbany kompleks hotelowy oferuje 330 pokoi i składa się z dwóch części: Flamenco Beach Resort (tuż przy plaży) i Flamenco Resort (do plaży ok. 250 metrów, przejście przez ulicę). Flamenco Beach Resort: do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, windy, restauracja główna z dużym tarasem serwująca dania w formie bufetu, restauracja a la carte (kuchnia włoska i międzynarodowa), kilka barów, sklepy. Na zewnątrz znajdują się 3 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany od 01.12-01.04.15). Flamenco Resort: od Flamenco Beach oddzielony ulicą, recepcja, basen, bar przy basenie. W dużym (ok. 20.000 m2.) ogrodzie z bujną roślinnością znajduje się 1 basen ze słodką wodą (1 podgrzewany od 01.12-01.04.15), tarasy słoneczny, bar z przekąskami. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe bryz basenach bezpłatnie. 5 pokoi dla Gości niepełnosprawnych. www.flamencohotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

wygodnie urządzone pokoje.Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (E1-3A): w części przy plaży (Beach Resort): przestronne, kącik wypoczynkowy, mała lodówka, klimatyzacja, sejf, TV-satelitarna, telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (E1-3K): w części przy plaży, na wyższych piętrach, z balkonem, wyposażonej jak pok. 2A. Pokoje od strony ogrodu (E1-3B): w części Flamenco Resort, po drugiej stronie, przejście przez ulicę. Pokoje - wariant ekonomiczny (E1-3S): bez balkonu, tarasu.

Dzieci

plac zabaw, 2 oddzielne brodziki w części Beach Resort (jeden podgrzewany w sezonie zimowym) jeden brodzik w części Resort (podgrzewany zimą), animacja w ciągu dnia.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia, dyskoteka.

Dostęp do internetu

kącik internetowy w lobby za opłatą.

Sport

siatkówka plażowa, piłka nożna tenis stołowy, mała siłownia, szachy ogrodowe, polo wodne. Za opłatą: bilard, kort tenisowy, wypożyczalnie rowerów i sprzętu do nurkowania. Centrum nurkowe (PADI): kursy, personel niemieckojęzyczny, pakiety nurkowania.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Śniadanie w formie bufetu amerykańskiego. Kawa, herbata, kanapki i ciastka w godz.: 15:30 - 17.30. Napoje bezalkoholowe, kawa, herbata i lokalne napoje alkoholowe w godz. 11:00 - 23:00.

Wcześniej = taniej

do 28.02.16 25% zniżki, od 01.03-30.04.13 20% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=11 w terminach: 14.05-20.06.16, 28.08-11.09.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • przyjemny kompleks hotelowy
  • piękny, duży ogród z bujną roślinnością, ok. 20.000 m2
  • idealne warunki do nurkowania i snorkelingu

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 duże baseny, atrakcyjny program animacji, mini club
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN&FUN SF4 KATEGORIA EGIPSKA ****

Położenie

Hotel położony przy prywatnej, piaszczystej plaży, 65 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam i 7 km od miasta El-Quseir, w bezpośrednim sąsiedztwie Flamenco Resort (z którego udogodnień Goście mogą także korzystać).

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości: recepcja czynna całą dobę, 3 sale konferencyjne, 3 baseny w tym jeden w Flamenco Resort, brodzik, pomost, parking, dyżury lekarza, serwis pralniczy, winda, centrum odnowy biologicznej, pasaż ze sklepami, leżaki, parasoli i ręczniki w cenie.

POKOJE

W hotelu łącznie znajduje się 320 pokoi w pięciu kategoriach, w tym 230 standardowych, 27 typu single, 29 pokoi 2+1, 12 pokoi rodzinnych, 22 pokoje typu SUITE (2+2). Na wyposażeniu: balkon lub taras, telewizja satelitarna, bezpośredni telefon, klimatyzacja indywidualna, suszarka, sejf, łazienka z prysznicem lub wanną. Room service za opłatą.

Wyżywienie

W hotelu obowiązuje formuła HB. Goście mogą stołować się w restauracji głównej Flamenco, a także we włoskiej restauracji a' la carte Florencia (po uprzedniej rezerwacji za opłatą), a także Sunshine Grill (serwujące dania z grilla i przekąski), Ice Cream Corner (kącik z lodami), Cactus bar przy basenie, Ali Baba - w ogrodzie, gdzie można spróbować tradycyjnych potraw i zapalić fajkę wodną, tam również odbywają się wieczorne show i pokazy.

SPORT I ROZRYWKA

Centrum nurkowe, dyskoteka Granada we Flamenco Resort, centrum odnowy biologicznej, piłka plażowa, dzienne animacje, aerobik, kort tenisowy, stół do tenisa stołowego, krykiet. Odpłatnie: bilard, przejażdżki konne lub na wielbłądzie, wypożyczalnia sprzętu oraz lekcje nurkowania. Spragnieni nocnych rozrywek mogą wybrać się do oddalonego o 10 minut drogi centrum miasta El-Quseir busem hotelowym (płatne).

DZIECI

Brodzik, Kiddy Club (wakacyjną porą), krzesełka, łóżeczka, opiekuna odpłątnie na życzenie.

NASZYM ZDANIEM

Hotel polecamy Gościom lubiącym duże przestrzenie oraz zieleń. Wymarzone wakacyjne miejsce dla rodzin z dziećmi. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ FLAMENCO RESORT KATEGORIA SUN&FUN SF4 KATEGORIA EGIPSKA ****

Położenie

Hotel położony w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu Flamenco Beach, oddalony o 250 m od piaszczystej plaży, 65 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam i 7 km od miasta El-Quseir.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości przygotowano: recepcję czynną całą dobę, 3 sale konferencyjne, 3 baseny w tym dwa we Flamenco Beach, brodzik, pomost, parking, dyżury lekarza, serwis pralniczy, winda, centrum odnowy biologicznej. Goście mogą korzystać z udogodnień hotelu Flamenco Beach po wcześniejszej rezerwacji w recepcji.

POKOJE

W hotelu łącznie znajduje się 320 pokoi w pięciu kategoriach, w tym 230 standardowych, 27 typu single, 29 pokoi 2+1, 12 pokoi rodzinnych, 22 pokoje typu SUITE (2+2). 85 pokoi z widokiem na ogród i 10 z dostępem do internetu. Na wyposażeniu: balkon lub taras, telewizja satelitarna, bezpośredni telefon, klimatyzacja indywidualna, suszarka, sejf, łazienka z prysznicem lub wanną. Room service za opłatą.

Wyżywienie

W hotelu obowiązuje formuła HB. Bezpośrednio przy basenie w hotelu Flamenco Resort znajduje się Sevilla bar, a w budynku głównym restauracja Sevilla gdzie podawane są śniadania, obiady i kolacje. Goście mogą stołować się w hotelu Flamenco Beach, we włoskiej restauracji a' la carte Florencia (po uprzedniej rezerwacji za opłatą), a także Sunshine Grill (serwujące dania z grilla i przekąski), Ice Cream Corner (kącik z lodami), Cactus bar przy basenie, Ali Baba - w ogrodzie, gdzie można spróbować tradycyjnych potraw i zapalić fajkę wodną, tam również odbywają się wieczorne show i pokazy.

SPORT I ROZRYWKA

W hotelu znajduje się dyskoteka Granada, piłka plażowa, dzienne animacje, aerobik, kort tenisowy, stół do tenisa stołowego, krykiet. Odpłatnie: bilard, przejażdżki konne lub na wielbłądzie, wypożyczalnia sprzętu oraz lekcje nurkowania. Spragnieni nocnych rozrywek mogą wybrać się do oddalonego o 10 minut drogi centrum miasta El-Quseir busem hotelowym (płatne).

DZIECI

Dla najmłodszych: brodzik, Kiddy Club (wakacyjną porą), krzesełka, łóżeczka, opiekuna odpłatnie na życzenie.

NASZYM ZDANIEM

Wysoki standard usług, piękny ogród, a także przemiła obsługa sprawi, że rodzinne wakacje będą udane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Flamenco Beach Resort to atrakcyjny hotel w fenomenalnej lokalizacji - zapierające dech w piersiach widoki gwarantowane! Polecamy go zarówno na rodzinne wakacje, jak również na romantyczny wypad dla dwojga. To także idealna propozycja dla osób szukających spokoju, pragnących wypocząć w hotelu o wysokiej jakości świadczonych usług.


Mapa Hotelu Flamenco Beach Resort

Opinie o Hotelu Flamenco Beach Resort

Nie jest to może najnowszy hotel, ale jest zadbany i starannie prowadzony. Lezy na odludziu, najbliższe miasto El Quseir (10 minut taxi), do Hurghady już ok. 2h. Miejsce przeciętne, dla mało wymagających na długie, spokojne, sloneczne wakacje.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9

Flamenco Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Telewizor Telefon
1 os. standard
Standard DBL
Standard TRPL
2 os. family
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Telewizor Telefon
2 os. standard
STANDARD ROOM
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod Telewizor Telefon
POKÓJ DWUOSOBOWY Z BOCZNYM WID. NA MORZE
POKÓJ DWUOSOBOWY PROMO
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
POKÓJ JEDNOOSOBOWY Z BOCZNYM WID. NA MORZE
POKÓJ JEDNOOSOBOWY PROMO
Pokój rodzinny
BEACH ROOM
SUITE

Flamenco Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Flamenco Beach Resort - miasta wylotu:


Flamenco Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Flamenco Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00