cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
  • Hotel Dreams Beach Marsa Alam, Morze Czerwone
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
30.05 - 02.06
już od 1803 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.05 - 02.06
już od 1803 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dreams Beach Marsa Alam
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Dreams Beach Marsa Alam
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Dreams Beach Marsa Alam:
4.3 / 5
Średnia z 18 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dreams Beach Marsa Alam:
  • Lokalizacja
    4.1
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Dreams Beach Marsa Alam w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w miejscowości Marsa Alam. Oddalony o ok. 25 km od miejscowości El Quiser gdzie można dojechać autobusem hotelowym, który kursuje 3 razy w tygodniu ( dodatkowa opłata ). Do międzynarodowego lotniska Marsa Alam jest ok. 45km. W pobliżu hotelu znajdują się, restauracje, bary, sklepy.
Plaża:
Hotel znajduje się tuż przy pięknej,piaszczystej, prywatnej plaży. Wzdłuż brzegu znajduje się rafa koralowa.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, kantor, informacja turystyczna, bankomat, kawiarenka internetowa (za dodatkową opłatą), room service, restauracja główna "Tropicana", lobby bar "Gardenia" (z muzyką na żywo), bar na plaży "Felucca", lobby bar "Panorama", pizzeria "Fantasia", restauracje a' la carte - włoska "Ciao Ciao" i rybna "Noah s Ark" (za dodatkową opłatą), restauracja "The Lagoon" (barbeque), namiot Beduinów, dyskoteka "Africano", serwis sprzątający, pralnia, sklep z pamiątkami i upominkami, cenrum konferencyjne, ogród, taras słoneczny, parking.
Pokoje:
Standard
- Dwuosobowe pokoje z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci o dużej powierzchni 50m2 wyposażone w klimatyzacja, TV Sat, mini bar (woda mineral­na bezpłatnie), sejf, balkon lub taras (widok na morze). Pokoje na parterze posiadają nieco ograni­czony widok na morze, pozostałe boczny widok oraz łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne).
Family ( min 3 osoby )
- Możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych i jednego dziecka lub 2 osób dorosłych i dwójki dzieci. Pokój o dużej powierzchni 65m2 wyposażone w klimatyzacja, TV Sat, mini bar (woda mineral­na bezpłatnie), sejf, balkon lub taras (widok na morze). Pokoje na parterze posiadają nieco ograni­czony widok na morze, pozostałe boczny widok oraz łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne).
Wyżywienie:
All Inclusive
: śniadania (07:00 - 10:30), obiady (12:30 - 14:30) i kolacje (19:00 - 22:00) w formie obfitych bufetów, bufety tematyczne, raz na po­byt kolacja w restauracji a' la carte, przekąski podawane w godz. 12:30 - 14:30 kawa, herbata i ciasta w godz. 16:00 - 17:30. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00 - 22:00 (napoje bezalkoholowe w lobby barze przez całą dobę).
Program sportowy i animacyjny:
Bezpłatnie
: 9 basenów - w tym jeden ogrzewany z częścią krytą, basen do sportów wodnych, basen do nauki nurkowania (leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole bezpłatnie), lekcje tańca orientalnego, wieczorne przedstawienia, dyskoteki, bogaty program animacji w ciągu dnia, gry i zabawy sportowe, 2 korty tenisowe, lekcje tenisa, tenis stołowy, piłki i rakiety (oświetlenie za dodatkową opłatą), aerobik, gimnastyka w wodzie, water polo, sala fitness (z widokiem na morze), łucznictwo, siatkówka plażowa, mini golf, piłka wodna, koszykówka, rzutki, bilard, brodzik, mini aquapark dla dzieci mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw
Odpłatnie
: centrum Spa, masaże, sauna, łaźnia parowa, lekcje nurkowania, sprzęt do nurkowa­nia powierzchniowego, sporty wodne na plaży.
Internet:
Wi-fi w pokojach dodatkowo płatne
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://dreamsresortsegypt.com/dreams-beach-marsa-alam/resort
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 3.5/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/marsa-alam-wypoczynek/dreams-beach-marsa-alam

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam

OPIS

Hotel polecany na rodzinne wakacje. Rodzice ze swoimi pociechami będą mogli skorzystać z mini klubu, brodzika czy placu zabaw. Region, gdzie usytuowany jest hotel słynie z wysokich fal i porywistych wiatrów. Dzięki temu będą usatysfakcjonowani wielbiciele sportów wodnych. Uzupełnieniem udanego urlopu będzie wyżywienie w opcji AII Inclusive.

lokalizacja

30 km od El Quseir, 42 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 230000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (3), room service (płatny, 25% zniżki dla gości UAI), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna, 25% zniżki dla gości UAI), sale konferencyjne (2), basen kryty, baseny odkryte (6), zjeżdżalnia wodna dla dorosłych i 1 dla dzieci, czynne w godzinach 10:00-12:00,15:00-17:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

100 od hotelu, prywatna, pomost (współdzielony z hotelem Coral Hills Marsa Alam), piaszczysto-żwirowa. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży. 600 m długości, skała koralowa przy wejściu do morza.

pokoje

Zlokalizowane są w 5 budynkach: - 5 bloków (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje standardowe: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny, bezpłatny dla gości UAI), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, dodatkowe kosmetyki dla gości UAI), balkon lub taras - pokoje rodzinne: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny, bezpłatny dla gości UAI), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, dodatkowe kosmetyki dla gości UAI), balkon lub taras - suity: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny, bezpłatny dla gości UAI), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC, dodatkowe kosmetyki dla gości UAI), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (3) All Inclusive (10:00-00:00) - śniadanie (07:00-09:30), późne śniadanie (09:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00), późny posiłek (23:00-23:59) serwowane w restauracji głównej - obiad (12:30-14:30), przekąski (12:00-16:30) serwowane w pizzerii - podwieczorek (11:00-12:00) serwowany w lobby barze - lody - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Ultra All Inclusive (24h) - śniadanie (07:00-09:30), późne śniadanie (09:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-22:00), późny posiłek (23:00-23:59) serwowane w restauracji głównej - obiad (12:30-14:30), przekąski (12:00-16:30) serwowane w pizzerii - podwieczorek (11:00-12:00) serwowany w lobby barze - lody - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) - welcome drink po przyjeździe - świeżo wyciskane soki do śniadania - możliwość serwowania śniadania do pokoju Restauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. - egipska, włoska

z myślą o dzieciach

- brodziki (2) - zjeżdżalnia wodne dla dzieci - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2) - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - lekcje tenisa - tenis stołowy - rzutki - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - siatkówka plażowa - miniboisko do piłki nożnej - bilard - aerobik - siłownia - animacje - dyskoteka

płatne

- oświetlenie kortów - sporty wodne na plaży - centrum SPA - talasoterapia - masaż (30 min. bezpłatny dla gości UAI/os./pobyt) - sauna - jacuzzi - salon piękności - łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

06.04.2020 10:39

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - ok. 45 km od lotniska Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje rodzinne - mają większą powierzchnię

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 9 basenów (w tym 1 basen kryty z podgrzewaną wodą, 1 do nurkowania, 1 dla dzieci, 1 do gier wodnych, reszta basenów usytuowana jest na terenie kompleksu) - zjeżdżalnia z basenem - tenis stołowy - siatkówka plażowa - korty tenisowe - boisko do piłki nożnej - animacje Płatne - centrum spa (masaże, sauna, jacuzzi) - oświetlenie kortów tenisowych - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub - basen

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji tematycznej po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja włoska - restauracja serwujące dania z grilla - pizzeria - lobby bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - pralnia (płatna) - www.dreamsresortsegypt.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu - koszt wizy 25 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Hotel znajduje się na północy Marsa Alam, bezpośrednio przy 600 m prywatnej plaży, położony 35 km od lotniska, 37 km od Al-khorafy Marina

 

Hotel:

Ha terenie hotelu do dyspozycji gości pozostaje Lobby Bar, Beach Bar, restauracja główna Tropicana. Hotel posiada 9 basenów w tm jeden dla dzieci, restaurację wloskąnamiot beduiński, pizzerię, plac zabaw dla dzieci, amfiteatr, dyskotekę, Kids Clu, Internet Cafe, pralnia, lekarz na telefon

 

Pokoje:

Hotel dysponuje 230 pokojami. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację,  telefon, telewizję satelitarną, mini bar, balkon lub taras, łazienkę z wanną, suszarkę do włosów, sejf

 

Sport:

Tenis stołowy, boiski do siatkówki, bilard, dzienny oraz wieczorny program animacyjny

 

Wyżywienie:

All Inclusive w godzinach 10.00-22.00, śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe  w cenie, pomiędzy posiłkami serwowane są przekąski

 

Cena zawiera:

  • przelot samolotem czarterowym do Egiptu,
    opłaty lotniskowe,
    ubezpieczenie,
    transfery,
    pobyt w hotelu,
    wyżywienie - all inclusive,
    opiekę rezydenta,
    podatek VAT. 


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej + 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie)
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sky Club

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Pięknie położony kompleks rozciągający się na blisko 230 000 m2 doskonale zadbanego i urządzonego ogrodu, nad prywatną, szeroką, 600 metrową piaszczystą plażą. Idealne miejsce dla fanów nurkowania powierzchniowego i głębinowego - na plaży pomost umożliwiający bezpośrednie wejście do wody. Hotel usytuowany w rejonie Marsa Alam, ok. 37 km od Port Ghalib - nowopowstałego, ekskluzywnego kurortu ze sklepikami i  kawiarniami, polem golfowym i 25 km od El Quseir Đ niewielkiego nadmorskiego miasteczka, w którym można kupić pamiątki i tradycyjne wyroby egipskie.

Opis hotelu

Wybudowany w stylu orientalnym resort posiada 230 pokoi w 2 piętrowych budynkach okalających kompleks basenów i tereny rekreacyjne hotelu. Do dyspozycji Gości: recepcja z Gardenia Lobby Bar i Panorama Bar, bankomat, kącik internetowy, 3 restauracje: Tropicana, Włoska (raz podczas pobytu) i Grill Restuarant, restauracja Noak Ark (dodatkowo płatna), 2 bary All Inclusive (jeden na plaży, drugi przy basenie), namiot beduiński, dyskoteka. Ponadto 9 basenów - w tym jeden ogrzewany z częścią krytą oraz basen do nauki nurkowania, kort tenisowy, miniboisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, tenis stołowy, sala fitness, siłownia, amfiteatr, bogaty program animacyjny, Centrum SPA Đ masaże, sauna, łaźnia parowa, bilard (dodatkowo płatne), profesjonalne Centrum Nurkowe i sporty wodne na plaży. Dla dzieci miniaquapark, plac zabaw, brodzik, mini klub organizujący liczne gry i zabawy.

Pokoje

Ładnie urządzone, przestronne 2 oso-bo-we z możliwością 1 lub 2 dostawek. Wyposażone w klimatyzację centralną z indywidualną regulacją, telefon, mini bar (dodatkowo płatny), TV SAT, sejf, łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów. Wszystkie pokoje posiadają balko-n lub taras, większość z widokiem na morze i ogród. Pokoje rodzinne na zapytanie.

Rozrywka i sport    

9 basenów, w tym 1 z częścią krytą, basen do nauki nurkowania, kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, siatkówka, tenis stołowy, sala fitness, siłownia, amfiteatr, bogaty program animacyjny (w tym osoba polskojęzyczna) organizujący zajęcia sportowe i rekreacyjne takie jak gimnastyka, piłka wodna, siatkówka, centrum Spa – masaże, sauna, łaźnia parowa, bilard (dodatkowo płatne), profesjonalne centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

 

Dla dzieci    

Brodzik, mini aqua park ze zjeżdżalnią, plac zabaw, mini klub organizujący liczne gry i zabawy, wieczorami mini disco, profesjonalna grupa animacyjna, w tym osoba polskojęzyczna, możliwość zamówienia łóżeczka dla dzieci do 2 lat.



Program All inclusive

    * 07:00 – 10:00 śniadanie w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej Tropicana, w trakcie posiłku serwowane są napoje bezalkoholowe, piwo, wino białe i czerwone, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych)
    * 12:30 – 14:30 obiad serwowany w formie bogatego bufetu dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni orientalnej w restauracji głównej Tropicana
    * 16:00 – 17:30 przekąski typu sałatki, frytki, kanapki w pizzerii przy basenie
    * 12:00 – 18:00 naleśniki podawane w pizzerii
    * 19:00 – 22:00 kolacja w formie bogatego bufetu dań kuchni międzynarodowej oraz wieczory tematyczne, m.in. kuchnia włoska, francuska, egipska
i angielska w restauracji głównej Tropicana
    * 19:00 – 22:00 kolacja w serwującej wykwintne dania kuchni włoskiej restauracji Ciao Ciao, restauracji Grill przy basenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja w recepcji, restauracje dostępne w ramach All Inclusive raz podczas pobytu)
    * 23:00 – 24:30 późne lekkie przekąski, kanapki, ciastka serwowane w restauracji głównej
    * 10:00 – 18:00 alkohole lokalne: rum, ouzo, whisky, wódka, gin, tequila, brandy, piwo, wino oraz napoje bezalkoholowe typu: cola, fanta, sprite, herbata i kawa, woda mineralna, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), koktajle alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w barze przy basenie i w barze na plaży oraz namiocie Bedouin (17:00 – 24:00)
    * Lobby Bar czynny 24 godziny na dobę, serwujący lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawę, herbatę, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), wodę mineralną
    * podczas posiłków serwowane są lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, piwo, wino białe i czerwone
    * parasole, leżaki, materace i ręczniki przy basenie oraz na plaży
    * tenis ziemny w ciągu dnia (wymagana rezerwacja), tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, bilard, łucznictwo
    * międzynarodowa grupa animacyjna organizująca dzienne rozrywki, takie jak: piłka wodna, siatkówka plażowa, fitness, streaching i lekcje tańca, a także wieczorne: muzyka na żywo i pokazy orientalne w dyskotece

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
  • wyżywienie wg opisu, 
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • ubepzieczenie KL i NNW.

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku - 15 USD


Dobrej klasy hotel z doskonałą obsługą, idealny dla wymagających gości i rodzin z dziećmi. Usytuowany tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży, nad przejrzystą wodą Morza Czerwonego z niesamowitą rafą koralową, to idealne miejsce dla fanów nurkowania i snorkelingu. Rozległy, egzotyczny ogród daje możliwość odpoczynku i relaksu z dala od miejskiego zgiełku.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

W odległości ok. 37 km od Al-Khorafy Marina oraz 35 km od lotniska Marsa Alam.

Plaża

przy hotelu, prywatna, szeroka (600 metrowa) i piaszczysta. Leżaki, ręczniki plażowe i parasole bezpłatnie. Zalecamy zabranie obuwia kąpielowego. Pomost umożliwia łatwiejsze wejście do wody.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA 4* Kompleks hotelowy usytuowany na powierzchni 360 000 m, składa się z 2-piętrowych budynków, wybudowany w 2005 roku. Przepiękna plaża oraz kompleks basenów to główne atuty hotelu. Polecany na rodzinny wypoczynek, jak również dla amatorów snurkowania i nurkowania.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Tropicana, pizzeria Fantazia, włoska restauracja a'la carte Ciao Ciao, restauracja rybna a'la carte Noah s Ark, lobby bar Gardenia, lobby bar Panorama, bar na plaży Felucca, namiot beduiński. Room service, usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami i upominkami, amfiteatr oraz parking. Hotel akceptuje karty kredytowe.

INTERNET

Kącik internetowy za opłatą. Wi-FI dostępne w lobby i pokojach odpłatnie, na dzień 12.11.2014 to koszt 7 USD/ 1 godz

Sport i rekreacja

Bezpłatnie 9 basenów - w tym jeden podgrzewany z częścią krytą, basen do sportów wodnych, basen do nauki nurkowania, zjeżdżalnia, leżaki, ręczniki plażowe oraz parasole przy basenach, korty tenisowe, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, sala fitness, mini golf, łucznictwo, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, boccia oraz programy animacyjne. Odpłatnie bilard, oświetlenie kortów tenisowych oraz wypożyczenie sprzętu, centrum Spa, masaże, sauna, jacuzzi, centrum nurkowe.

Dla dzieci

brodzik, mini aquapark, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, łóżeczka dla niemowląt na zamówienie.

Zakwaterowanie

Oferuje ponad 230 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni 38m dwuosobowe z możliwością dwoch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, centralną klimatyzację, TV/SAT, telefon, bezpłatny sejf, odpłatny minibar oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w godzinach 10.00-22.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie zaweira napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, kaw po turecku.

Informacje dodatkowe

http://www.dreamsresortsegypt.com

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w okresie Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA EGIPSKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

38 km od miejscowości El Quiser i 35 km od lotniska.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa.

Zakwaterowanie

230 pokoi; typy pokoi: standardowe, na zapytanie pokoje family lub łączone; wyposażenie: centralna, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, mini bar(zawartość dodatkowo płatna, hotel zapewnia jedynie butelkę wody na przyjazd), łazienkę z wanną oraz suszarką, sejf.

Restauracje i bary

restauracja główna, 2 restauracje a la carte (włoska oraz grillowa przy basenie), pizzeria. 5 barów - w tym lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lody. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-00.00 (wino tylko podczas obiadu i kolacji). Raz w tygodniu można skorzystać bezpłatnie z restauracji włoskiej i grillowej - wymagana rezerwacja Ultra all inclusive - napoje alkoholowe lokalnej produkcji i bezalkoholowe dostępne są 24h (wino podczas obiadów i kolacji). Ponadto Goście otrzymują bezpłatnie: szlafrok i kapcie kąpielowe, powitalny kosz owoców w pokoju, mini bar uzupełniony raz na przylot w napoje bezalkoholowe i chipsy, możliwość jedzenia posiłków w VIP lounge (dania serwowane), możliwość skorzystania z room service (śniadania). W opcji Ultra all inclusive dodatkowo Goście otrzymują możliwość skorzystania z lekcji tańca, tenisa, gotowania i intro diving oraz bezpłatnie 30 min masażu (raz na pobyt) i 30 min internetu (raz na pobyt) oraz godzinę dziennie: jacuzzi, łaźni lub sauny. Hotel oferuje też liczne upusty (informacja w recepcji).

Sport i Rozrywka

9 basenów zewnętrznych, 1 podgrzewany; bezpłatnie - tenis ziemny, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, siłownia, codzienne animacje, lekcje tańca. odpłatnie - bilard, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży;

Dla dzieci

brodzik wraz ze zjeżdżalnią, specjalne menu, mini disco, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).

Pozostałe udogodnienia

centrum SPA (płatne), sklepy, salon fryzjerski, kafejka internetowa, dyskoteka.

Naszym zdaniem

Hotel o przepięknej, piaszczystej plaży, którą docenią miłośnicy morskich kąpieli. Ze względu na piękną rafę, polecamy pasjonatom nurkowania.

Strona internetowa

www.dreamsresortsegypt.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sunshine

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4* Egipt/Marsa Alam

Dreams Beach El Qusier

Lokalizacja- odległość od plaży: bezpośrednio

- odległość od Marsa Alam

110 km

- odległość od El Quseir

30 km

- odległość od lotniska

35 kmPlaża- prywatna, szeroka, piaszczysto-żwirowa

- parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatneHotel- ilość gwiazdek

5*

- rok otwarcia

2006r

- rok odnowienia

2014r

- ilość basenw

9 basenw -w tym jeden podgrzewany z częścią krytą, basen do sportw wodnych, basen do nauki nurkowania, zjeżdżalnia, Dodatkowe usługi- płatne: pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, centrum nurkowe

- bezpłatne

sejf w recepcjiInternet- płatny dostęp do internetu w pokoju oraz w lobby.Pokoje- wyposażenie:prysznic lub wanna, suszarka, klimatyzacja centralna, TV,telefon, minibar (płatny), balkon lub taras

Restauracje i bary- Restauracje

restauracja głwna, Restauracja a'la carte: włoska, grill, pizzeria, Restauracja owoce morza (płatna)

- Bary

lobby bar, Pool barWyżywienie - All Inclusive 10:00-24:00

-posiłki

śniadanie, pźne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, pźny posiłek (bufet).Rozrywka- animacje, dyskoteka (bezpłatna)Sporty- bezpłatne: siłownia, siatkwka, siatkwka plażowa, koszykwka, tenis stołowy, rzutki, aerobik,

- płatne

bilardDla dzieci- brodzik, animacje, miniklub (4-12 lat), krzesełka w restauracji, posiłki dla dzieci, plac zabaw, łżeczka (na życzenie)

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Przyjemny hotel na rozległym terenie (360 tys.2) wokół kilku ładnych basenów. Spokojna okolica, daleko od centrum, przemiła obsługa, dużo słońca, sportu i rekreacji. Wspaniała baza na wycieczki nurkowe.

Położenie

Przy długiej, 600-metrowej plaży z pomostem , ok. 35 km od lotniska w Marsa Alam, 37 km od Al.-Khorafy Marina.

Wyposażenie

Duże i eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Tropicana, restauracja włoska, pizzeria przy basenie, Noah's Ark - klimatyczna restauracja z widokiem na morze, bar Felucca przy plaży, całodobowy bar Gardenia w lobby, namiot beduiński z kącikiem sziszy, sala konferencyjna z zapleczem biznesowym, pralnia, odpłatne łącza internetowe.

Pokoje

230 pokoi w trzech kategoriach; standardowe mają indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z wanną i suszarką do włosów, minibar, telefon, TV sat, balkon lub taras (widok na morze, ogród, basen lub teren hotelowy). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju suite lub rodzinnym.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów w restauracji głównej, późne śniadania, lekki lunch w barze przy basenie, przekąski, nocny posiłek , nescafe, herbata, gorąca czekolada, woda mineralna, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach do północy, wino domowe do obiadu i kolacji, lody w czasie obiadu, kolacja w restauracji włoskiej i Grill Restaurant (wymagana rezerwacja). Bar w dyskotece i namiot beduiński nie są objęte systemem all inclusive.

Sport i rozrywka

6 basenów usytuowanych w malowniczym ciągu komunikacyjnym, basen wewnętrzny, aerobik, centrum spa (sauna, jacuzzi, masaże), siatkówka plażowa, koszykówka, bilard, kort tenisowy, tenis stołowy, program rekreacyjno-rozrywkowy, animacje w dzień, wieczorem występy w lobby lub hotelowym amfiteatrze, dyskoteka, nurkowanie powierzchniowe i głębinowe.

Dla dzieci

Brodzik, ślizgawka wodna, plac zabaw, miniklub, minidyskoteki, menu dziecięce, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie

Bezpośrednio przy długiej, piaszczysto-żwirowej, hotelowej plaży z rafą koralową (zalecane obuwie kąpielowe). Wejście do morza z pomostu. Do El Quseir ok. 30 km.

 

Wyposażenie

Hotel oferuje 230 pokoi. Hol powitalny z recepcją, lobby bar, restauracja główna dla niepalących, 2 restauracje a la carte (rybna i włoska, za opłatą), restauracja z grillem (konieczna wcześniejsza rezerwacja), bar, kącik internetowy (za opłatą), sklepy, kryty basen. Na zewnątrz 7 basenów ze słodką wodą, basen ze zjeżdżalnią, taras słoneczny, bar przy basenie i na plaży. Leżaki, ręczniki kąpielowe i parasole przy basenie i na plaży bez opłaty.

 

Dzieci

Oddzielny brodzik ze zjeżdżalnią, plac zabaw, mini klub 4-12 lat.

 

Pokoje dwuosobowe (38282A 1-3A)

telefon, TV-Sat, mini bar, klimatyzacja, sejf, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC, suszarka.

Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (38282A 1-3B)

wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Pokoje – wariant ekonomiczny (38282A 1-3S)

bez bocznego widoku na morze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Pokoje rodzinne (38282A 2-5C)

obszerniejsze, z dodatkową sofą do spania, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Rozrywka

Program animacyjny w ciągu dnia, wieczorem przedstawienia i muzyka na żywo. Dyskoteka.

Sport

Tenis stołowy, siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), siatkówka plażowa, bilard, boccia, aerobik, koszykówka, piłka nożna, szachy. Za opłatą: nurkowanie, łaźnia parowa, sauna, whirlpool i masaże.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu, śniadanie dla śpiochów. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-22:00. Lobby bar otwarty całą dobę. Lokalne wino  Przekąski w godz. 16:00-17:30 oraz 23:00-0:30. 1 x pobyt możliwa kolacja w restauracji włoskiej (konieczna wcześniejsza rezerwacja).


Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • ubezpieczenia KL i NNW .


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dreams Beach to bardzo dobrej klasy hotel wyposażony w jedno z największych i najbardziej ekskluzywnych ośrodków SPA w regionie. Wspaniałe restauracje, przyjazna obsługa i cudowna, piaszczysta plaża zapewnią idealny wypoczynek. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych, a przede wszystkim aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo bogatą infrastrukturę sportową oraz świetny program animacji.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy piaszczystej, 600 metrowej plaży z rafa koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 9 basenów (jeden częściowo kryty, do sportów wodnych i do nauki nurkowania), rozbudowany program animacji, centrum SPA
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, ok. 35 km od lotniska Marsa Alam.

Plaża

prywatna, bardzo ładna, szeroka, piaszczysta. Leżaki, ręczniki plażowe i parasole bezpłatnie. Zalecane obuwie kąpielowe, bar na plaży. Dostęp do morza ułatwia pomost.

Wyposażenie

zadbany kompleks hotelowy usytuowany na powierzchni 360 000 m2, składa się z 2-piętrowych budynków i oferuje 230 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja, eleganckie lobby, 2 bary w lobby, kantor wymiany walut, restauracja główna "Tropicana", pizzeria "Fantazia", włoska restauracja a' la carte "Ciao Ciao", restauracja rybna a' la carte, namiot beduiński, sklep z pamiątkami i upominkami, amfiteatr. Kompleks wodny składa się z 9 basenów: w tym jeden podgrzewany basen kryty, basen główny, basen do nauki nurkowania, zjeżdżalnia, leżaki, ręczniki plażowe oraz parasole przy basenach bezpłatnie. www.dreamsresortsegypt.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

przestronne, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): klimatyzacja, TV-sat., telefon, bezpłatny sejf, odpłatny minibar, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Pokoje z widokiem na morzee (1-3B): wyposażone jak pok. 2A. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2F): dodatkowo sypialnia, poza tym wyposażone jak pok. 2A. Pokoje-wariant ekonomiczny (1-3S).

Dzieci

brodzik, zjeżdżalnia, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, łóżeczka dla niemowląt na zamówienie.

Rozrywka

program animacyjny, dyskoteka, przedstawienia.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, Wi-FI dostępne w lobby i pokojach za opłatą.

Sport

6 basenów, korty tenisowe, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, sala fitness, mini golf, łucznictwo, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, bocciaOdpłatnie: bilard, oświetlenie kortów tenisowych oraz wypożyczenie sprzętu, centrum Spa, masaże, sauna, jacuzzi, centrum nurkowe.

All Inclusive

All Inclusive: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późniejsze śniadanie dla "śpiochów". W restauracji głównej kuchnia międzynarodowa. Lody podczas lunchu w restauracji głównej. Kącik dziecięcy w restauracji głównej podczas śniadań, obiadów i kolacji. Przekąski w godz. 12:00-17:30 oraz w godz. 23:00-00:30. Podczas obiadu i kolacji serwowane jest wino lokalne. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00 do 24:00 w wyznaczonych barach.

Wcześniej = taniej

do 30.09.15 25% zniżki.

Dla dzieci

2-14 lat : pobyt gratis.

Święta/Sylwester

MENU ŚWIĄTECZNE 24.12.15, SYLWESTROWE 31.12.15 W CENIE.

Polecamy

  • przyjemny hotel na rozlełym terenie
  • przy bardzo ładnej plaży
  • 9 basenów
  • spokojna okolica, iedalne miejsce na relaks
  • wspaniała baza nurkowa

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Dreams Beach Marsa Alam

Opinie o Hotelu Dreams Beach Marsa Alam

5.0
zdecydowanie polecam

TAM ZOSTAŁO MOJE SERCE ,BYŁO SUPER .POLECAM PIĘKNIE BYŁO JAK SEN .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

TAM ZOSTAŁO MOJE SERCE ,BYŁO SUPER .POLECAM PIĘKNIE BYŁO JAK SEN .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

TAM ZOSTAŁO MOJE SERCE ,BYŁO SUPER .POLECAM PIĘKNIE BYŁO JAK SEN .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
1.6
zdecydowanie odradzam

Hotel zasługuje na minimum 3 gwiazdki. W Egipcie byłam 3 raz i z takim dziadostwem spotkałam sie po raz pierwszy. Jedzenie typowo pod Arabów, w barze przy basenie jedyną przekąską przez 12 dni pobytu były naleśniki i nic więcej, piwo mocno rozcieńczone. Oprócz zajęć z animatorami nic tam się nie dzieje, w Ciechocinku emeryci mają więcej rozrywki.W ofercie pisze plaża piaszczysta - sam żwir, bez butów nie ma możliwości chodzenia po plaży.Ogólnie tragedia 5 gwiazdek- śmiechu warte. Zanim zarezerwujecie pobyt w ty hotelu , lepiej się zastanówcie , bo są hotele, które zasługują na 5 gwiazdek, ten najwyżej na 3.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.6
4.9
polecam

Byliśmy od 26 stycznia do 9 lutego 2019, po przeczytaniu opinii baliśmy się , ale okazało się, że było cudnie, wróciliśmy pełni wrażeń, zadowoleni i wypoczęci. W hotel7 panuje fajna atmosfera, jest wesoło, jedzonko ok, urozmaicone, pyszna wołowina i tuńczyk na kolację, ryby i mięsny grill. Duży teren można pospacerować. Trochę wieje ale plaża i zatoka przy niej przepiękna. Dla nas problemem było to, że w restauracji na dworze można palić papierosy i psuło to przyjemność jedzenia, przesiadaliśmy się. W lobby dobre drinki, polecamy whisky, codziennie muzyka na żywo, animacje ciekawe , urozmaicone, taniec brzycha, fakir, muzyka orientalna , festiwal tortów

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

Byliśmy 2 tygodnie i z żalem wyjeżdżaliśmy. Tyle opinii ile ludzi nam się bardzo podobało, łodna plaża, możliwość spacerów w lewo i prawo wzdłuż morza. Wieczorem muzyka na żywo, potańczyliśmy, wesoło, animatorzy starają się bardzo żebyśmy zapomnieli o codzienności. Jedzenie dobre, kolacje urozmaicone, każdy coś dla siebie znajdzie. Miła atmosfera.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.9
3.6
polecam

hotel jest jeszcze dobry, ale ma duże zaniedbania techniczne ! obsluga w resytauracji glownej dobra! smaczne potrawy! piękne nabżerza, dozwolone spacery w zdlórz morza ogolnie więcej brudu niż i czystości! pazdziernik 2018r.

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.6
4.3
zdecydowanie polecam

Udało nam się kupić ten wyjazd w bardzo przystępnej cenie. Jechaliśmy do Egiptu pierwszy raz i trochę się obawialiśmy, ale nie było czego. Hotel jest genialny, spory, ale położony na odludziu - do najbliższego miasta jest dość spory kawałek autobusem. Pokoje są spore, przyjemnie urządzone, sprzątane w miarę regularnie. Bardzo smaczne jedzenie, nie pochorowaliśmy się ani nic, alkohole też przyzwoite. Przepiękna plaża i rafa koralowa przy hotelu! (tylko czasem są mocne fale i nie można się kąpać, szkoda). Poza tym bardzo nam się podobało i na pewno tutaj wrócimy :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo fajny pobyt w tym hotelu! Piekna czysta plaza, można nurkowac bo jest i kolorowa rafa (trzeba tylko uwazac na wiatr, sa takie dni gdzie po prostu urywa glowe). Na plazy lezaki do wypozyczenia za darmo. Jedzenie smaczne, urozmaicone, co jakis czas byly wieczory tematyczne (kuchnia wloska, libanska itp) Hotel godny poleenia na odstresowanie sie.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
polecam

Polecam szczególnie tym, którzy cenią sobie spokój i pragną się zrelaksować, ale można też zawrzeć nowe znajomości i świetnie zabawić się wieczorem na dyskotece. Jedzenie bardzo smaczne różnorodne i obfite. Obsługa wspaniała.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Dreams Beach Marsa Alam - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM
Family Room
ECONOMY ROOM
Front Sea View Room
Standard Room Front Sea View

Dreams Beach Marsa Alam - Możliwości wyżywienia:


Dreams Beach Marsa Alam - miasta wylotu:


Dreams Beach Marsa Alam - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dreams Beach Marsa Alam? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00