cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
  • Hotel LTI Akassia Beach Resort, Morze Czerwone
1 / 20
Udogodnienia hotelu LTI Akassia Beach Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel LTI Akassia Beach Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu LTI Akassia Beach Resort:
4.7 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu LTI Akassia Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 października 2018

Hotel LTI Akassia Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na aktywne wakacje z rodziną i przyjaciółmi! Rozległy resort oferuje przestronne i dobrze wyposażone pokoje, szeroki wybór restauracji i barów oraz duży kompleks basenowy. Urozmaicony program animacji zapewni rozrywkę dla całej rodziny, a pasjonatom nurkowania spodoba się piękna rafa koralowa. Dodatkowo Goście mogą korzystać ze wszystkich udogodnień sąsiedniego hotelu Club Calimera, w tym: basenów, barów i restauracji.

POŁOŻENIE:

częściowo na wzniesieniu, ok. 25 km od EL QUSEIR, ok. 57 km od Port Ghalib, ok. 110 km od Marsa Alam; ok. 36 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, ok. 550 m długości, 2 pomosty, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 bary objęte all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., 200 pokoi, 20 budynków, winda, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, część pięciogwiazdkowa odnowiona w 2011 r., tworzy kompleks z sąsiednim hotelem czterogwiazdkowym Club Calimera; na terenie kompleksu: 6 restauracji: Akassia Garden - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Green House - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja na plaży - otwarta w porze obiadu, kuchnia międzynarodowa, Aqua Med - á la carte, kuchnia włoska i międzynarodowa, Panorama - á la carte, kuchnia orientalna i owoce morza, La Vista - kuchnia orientalna i owoce morza, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów: 2 w lobby, 2 na plaży, Aquapark Dolphin w aquaparku, przy basenie; bankomat, wymiana walut, sklepy z pamiątkami, odzieżą, biżuterią i perfumami; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na ogród i aquapark, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; Goście mogą korzystać z infrastruktury sąsiedniego hotelu Club Calimera.

superior:

2-os., ok. 60 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizor, polski program, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: minibar, internet bezprzewodowy (ok. 6 EUR/godz.); balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2- os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 75 m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

w części LTI Akassia Beach: 4 baseny, w tym 1 podgrzewany sezonowo, słodka woda: ok. 700 m², gł. 0,6-1,1 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 26 m², gł. 0,4 m, ok. 650 m², gł. 0,6-1,4 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 60 m², gł. 0,6 m, ok. 650 m², gł. maks. 1,6 m, i ok. 370 m², gł. 0,6-1,1 m, w części Club Calimera: 3 baseny, w tym 1 podgrzewany, słodka woda: basen główny, ok. 1400 m², gł. 1,1-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,5 m, basen ze sztuczną falą, ok. 650 m², gł. 1,6 m, basen olimpijski, ok. 2200 m², gł. 1,5-1,9 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, aquapark: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci: m.in. rafting slide, crazy river, space hole, tsunami, twister, master blaster, black hole, basen ze sztuczną falą, Aqua Tower dla dzieci; na terenie kompleksu: 2 korty tenisowe (1 godz./pokój bezpłatnie, później 3 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu (ok. 3 EUR/godz.), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, rzutki, siatkówka plażowa, piłka nożna, water polo, nauka tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-9, 10-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (głównie w części Club Calimera): zajęcia sportowe, muzyka na żywo, pokazy artystyczne; za opłatą: bilard (bezpłatnie 1 godz.), nurkowanie; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia, sauna (1 godz./pokój); płatne: jacuzzi, masaże.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol i basen

Pokój:

• 4 pokoje, na parterze (na zapytanie) • szerokość drzwi wejściowych do pokoju nie mniejsza niż 90 cm • przestrzeń w pokoju: 60 m² • przestrzeń na tarasie/balkonie: 7,56 m²

Łazienka:

• szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • taśmy antypoślizgowe na podłodze • prysznic: poręcz, krzesło opuszczane ze ściany na wysokości 45 cm • wysokość toalety - 45-50 cm, poręcze przy toalecie • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm • przestrzeń w łazience: 7,24 m²

Basen:

• poręcze ułatwiające wejście do basenu

Plaża:

• podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: beton

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), kolacja (18.00-21.00) w restauracji Akassia Garden lub Green House, obiad (12.30-14.30) w Akassia Garden, Green House lub w barze na plaży; przekąski w barze przy basenie i na plaży (10.00-12.00), w restauracji Aqua Med (15.00-18.00) i w barze w lobby (23.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji Panorama i Aqua Med; 2 napoje bezalkoholowe w dyskotece; napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653390041-43, www.lti.de

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Wezyr Holidays - Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Miejsce stworzone z myślą o rodzinach z dziećmi. Znajdziemy tu jeden z największych aquaparków w Marsa Alam. Dodatkowo mini klub, programy animacyjne dla starszych i młodszych czy plac zabaw. A pasjonaci nurkowania będą mieli gdzie zwiedzać podwodny świat.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2011 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, bary, winda, 3 sale konferencyjne, baseny odkryte, aquapark (22 zjeżdżalnie), pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna internet bezprzewodowy w lobby dla gości UAI - bezpłatny (10 h/tydzień) internet bezprzewodowy w lobby dla gości AI - płatny

plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta 550 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Skała koralowa przy wejściu do morza. Pomost.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), TV, łazienkę (WC, wanna lub prysznic,suszarka), telefon, minibar (płatny dla gości AI, bezpłatny dla gości UAI), balkon lub taras. Typy pokoi: w dwupiętrowych budynkach: pokoje superior , pokoje superior sea view, suite (1 pokój) , pokoje rodzinne deluxe

Wyżywienie

3 restauracje, bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, napoje do czasu wykwaterowania z hotelu Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte Wymagana rezerwacjaAqua Med - 1 bezpłatna wizyta dla gości AI, bez limitu - dla gości UAI. Goście mogą korzystać z restauracji w Club Calimera Akassia Swiss Resort - odpłatnie z restauracji La Vista

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji i menu dla dzieci, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

30 minut masażu (dla gości UAI - tylko dorośli), siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, kort tenisowy, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Piękny hotel w stylu nubijskim tworzący z Calimera Club Akassia Swiss Resort  Akassia rozległy i pełen atrakcji kompleks. Największy aquapark w regionie Marsa Alam, urokliwa sceneria, blisko rafa, eleganckie wnętrza, dużo dobrej zabawy dla całej rodziny.

Położenie

Przy piaszczysto-żwirowej, długiej (600 m) plaży z 2 pomostami, 26 km od El Quseir, 36 km od lotniska w Marsa Alam. Koralowce są już u brzegu morza (zalecane obuwie ochronne).

Wyposażenie

Reprezentacyjne lobby z całodobową recepcją i bezpłatnym Wi-FI, restauracja główna, restauracja a' la carte, snack bar przy basenie, bar w aquaparku, bar plażowy, bankomat, punkt wymiany walut, sklepy. Goście mogą korzystać z infrastruktury siostrzanego hotelu Calimera Akassia Swiss Resort.

Pokoje

200 eleganckich i dużych pokoi wyposażonych w łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarką do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat LCD, sejf, minibar, telefon. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju suite (ok. 75 m kw., sypialnia i pokój dzienny) i w pokoju rodzinnym (2 sypialnie). Osoby zakwaterowane w suite korzystają z opcji ultra all inclusive.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania, lekkie lunche w restauracji plażowej, popołudniowe przekąski i lody, przekąski nocne (23.00-24.00) w lobby, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach do północy.  Ultra all inclusive: dodatkowo napoje i przekąski całą dobę, obiad lub kolacja w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja), codziennie woda i napoje bezalkoholowe w minibarze, jeden bezpłatny 30-minutowy  masaż i jedno pranie.

Sport i rozrywka

Kompleks ładnych basenów, jacuzzi, ogromny (bezpłatny) aquapark z wieloma atrakcjami wodnymi dla dorosłych i dla dzieci (m.in. 18 zjeżdżalni, leniwa rzeka, black hole, twister, basen olimpijski), siatkówka plażowa, korty tenisowe, tenis stołowy, łucznictwo, plażowa piłka nożna, koszykówka, rzutki, tenis stołowy, boccia, bilard, siłownia, zabiegi kosmetyczne. W pobliżu jest centrum nurkowe, zaś w siostrzanym hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort odbywają się animacje, programy rozrywkowe, wieczory folklorystyczne itp.

Dla dzieci

Brodziki, atrakcje wodne w aquaparku, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, menu dziecięce,  łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Kompleks hotelowy położony 20 minut od lotniska, 10 minut drogi od El Quseir oraz 90 minut od Hurghady.

Plaża

500 metrowa przy hotelu, leżaki i parasole bezpłatnie. Pomost z dostępem do rafy koralowej. Zalecamy obuwie ochronne.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA 5*. Rozległy kompleks hotelowy wraz z hotelem Club Calimera Akassia Swiss Resort tworzą wioskę wakacyjną. Ogromny aquapark, basen o wymiarach olimpijskich, bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne oraz wysoki standard usług to niewątpliwe atuty hotelu. Polecany na rodzinne wakacje, jak również dla Gości lubiących aktywny wypoczynek.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, restauracja główna Akassia Garden, lobby bar, bar przy plaży, restauracje a'la carte libańska i włoska, bar Aqua Med. Usługi pralni chemicznej, room service, lekarz na wezwanie, apteka, sklepy z pamiątkami. Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, Mastercard, American Express, Diner's Club.

INTERNET

WI-FI w lobby odpłatnie.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie 5 basenów (w tym 3 podgrzewane sezonowo), leżaki i parasole, basen o wymiarach olimpijskich w części family, basen naturalny (wydzielona i zabezpieczona część w morzu), aquapark z 22 atrakcjami m.in. 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjezdżalni dla dzieci, crazy rzeka, rafting, boccia, tenis stołowy, łucznictwo, siatkówka plażowa, programy animacyjne, Odpłatnie bilard, oświetlenie kortów tenisowych, centrum odnowy biologicznej z zabiegami, masaże, centrum nurkowe, przejażdżki na koniach i quadach.

Dla dzieci

brodziki dla dzieci, plac zabaw, mini club, łóżeczko dla dziecka na zamówienie. Specjalne menu, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (na życzenie, dodatkowo płatna).

Zakwaterowanie

Oferuje 200 pokoi. Pokoje typu Superior dwuosobowe bez możliwości dostawki, wyposażone w łazienkę, suszarke do włosów, TV/SAT, klimatyzację, telefon, sejf oraz odpłatny minibar. Pokoje posiadają balkon lub taras. Pokoje typu Deluxe Family Room z możliwością dwóch dostawek, wyposażone jak pokoje typu superior, składaja się z dwóch pomieszczeń.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie w Sea View Bar, popołudniowe snacki w Aqua Med. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte po uprzedniej rezerwacji.

Informacje dodatkowe

www.akassia.com

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w dniu Wigili oraz Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Luksusowy i imponujący hotel położony około 35 km na północ od lotniska w Marsa Alam i około 25 km na południe od El Quseir. Obiekt, razem z siostrzanym hotelem Club Calimera Akassia Swiss, tworzy jeden z największych kompleksów hotelowych w rejonie Marsa Alam.
Plaża:
Hotel posiada bezpośredni dostęp do jednej z najdłuższych plaż w Marsa Alam - Goście mogą korzystać z niemalże kilometrowej, piaszczystej plaży. W pobliżu rafa koralowa. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
24-godzinna recepcja, mini centrum handlowe, maszyna do wymiany waluty, apteka, opieka medyczna. Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna (bufet, kuchnia międzynarodowa), 2 restauracje a'la carte (libańska i śródziemnomorska), kilka barów - przy basenie, na plaży, lobby bar oraz bar orientalny. Goście mogą korzystać z 3 basenów zewnętrznych, basenu olimpijskiego oraz brodzika dla najmłodszych gości, otoczonych tarasem słonecznym (leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie). Na terenie kompleksu znajduje się największy w Marsa Alam aquapark, oferujący ponad 20 zjeżdżalni dla dorosłych oraz dzieci, basen z falą oraz leniwą rzekę!
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w ponad 200 pokojach, mieszczących się w kilkunastu niskich budynkach. Pokoje 2-osobowe typu Superior (pow. ok. 60 m2) z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dla dzieci, wyposażone w: indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna/prszynic, wc, suszarka do włosów), telefon, tv-sat, sejf, lodówkę, mini bar (płatny) oraz balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w restauracji głównej w formie bogatego bufetu. W ciągu dnia: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (w godz. 10:00-24:00) oraz przekąski, ciasta i lody dostępne w wyznaczonych barach na terenie kompleksu. Raz w trakcie pobytu możliwość skorzystania z restauracji a'la carte (za wcześniejszą rezerwacją).
Program sportowy i animacyjny:
Bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych prowadzony w ciągu dnia, nauka tańca, aerobic, gimnastyka, wieczorem lokalne show lub muzyka na żywo. Dostępne są: aquapark, tenis stołowy, rzutki, boccia, jacuzzi (zewnętrzne), water polo, siatkówka plażowa, piłka nożna oraz koszykówka. Za opłatą: tenis (oświetlenie kortu oraz sprzęt), bilard, zabiegi SPA, centrum sportów wodnych. Dla najmłodszych - mini klub, brodzik, plac zabaw oraz zjeżdżalnie.
Internet:
Bezprzewodowy na terenie lobby oraz w pokojach (płatny ok. 6 EUR/h).
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
http://www.lti.de/en/hotels/lti-akassia-beach
Naszym zdaniem:
Jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Marsa Alam z niezwykle bogatym zapleczem sportowym i największym aquaparkiem w tej części wybrzeża! Stanowi idealną propozycję dla wymagających klientów - sieć LTI gwarantuje najlepszy serwis, a także dla rodzin z dziećmi - aquapark będzie ogromną atrakcją zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok.25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb- miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów- z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Dolphin House
Fenomenalna wycieczka statkiem do rezerwatu delfinów z postojami na nurkowanie z instruktorami lub snurkowanie (zazwyczaj maksymalnie 2 wejścia do wody). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch.
Cena ok. 110 USD.
Zatoka Abo Dabbab
Wycieczka do najbardziej znanej i najpiękniejszej zatoki w pobliżu Marsa Alam, Abo Dabbab. Zatoka jest często odwiedzana przez żółwie morskie, przy odrobinie szczęścia będziemy mogli je zobaczyć. Możliwość plażowania (dostępne leżaki, parasole oraz toalety), a dla aktywnych- nauka snurkowania.
Cena ok. 45 USD.
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel- monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quadsafari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
-samolotem (cena ok. 450 USD),rejsyłódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- ok. 25 km od centrum El Quseir
- ok. 40 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta, o długości 500 m
- przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie plażowe, zejście z pomostu
- leżaki i parasole (bezpłatne)
- ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior
- przestronne
- indywidualna klimatyzacja
- TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny)
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon
- położone niedaleko linii brzegowej

Pokój Deluxe Rodzinny
- dwa oddzielne pomieszczenia sypialne
- położone przy basenach
- wyposażenie jak w pokoju Superior

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- 5 basenów, leżaki i parasole
- aquapark
- jacuzzi odkryte
- aerobik, gimnastyka
- tenis stołowy, rzutki, boccia
- siatkówka plażowa, water polo, koszykówka
- dzienny i wieczorny program animacyjny w hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort

Płatne
- oświetlenie kortu tenisowego i sprzęt
- bilard
- spa, sauna, siłownia, masaże
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- miniklub (4-12 lat)
- brodzik
- animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godz. 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte, po uprzedniej rezerwacji.
Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach.  Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są 24 h w lobby barze. Możliwość korzystania z restauracji a la carte, po uprzedniej rezerwacji bez ograniczeń. Dodatkowo bezpłatnie: dostęp do Internetu (10 h), raz dziennie sok ze świeżych owoców i koktail oraz codzienne uzupełnianie minibaru w napoje bezalkoholowe i wodę.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (bez ograniczeń w opcji Ultra All inclusive)
- bar przy basenie
- bar na plaży
- lobby bar

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (płatne ok. 6 EUR/h)
- kawiarenka internetowa (płatna)
- pralnia, lekarz, minimarket
- Goście hotelu mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort bezpłatnie, wyjątkiem jest restauracja a la carte.
- hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych
- hotel dysponuje 200 pokojami
- rok otwarcia hotelu: 2003 r.
- www.akassia.com

Cena:

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Dodatkowe informacje wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu koszt wizy 25 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na aktywne wakacje z rodziną i przyjaciółmi! Rozległy resort oferuje przestronne i dobrze wyposażone pokoje, szeroki wybór restauracji i barów oraz duży kompleks basenowy. Urozmaicony program animacji zapewni rozrywkę dla całej rodziny, a pasjonatom nurkowania spodoba się piękna rafa koralowa. Dodatkowo Goście mogą korzystać ze wszystkich udogodnień sąsiedniego hotelu Club Calimera, w tym: basenów, barów i restauracji.

POŁOŻENIE:

częściowo na wzniesieniu, ok. 25 km od EL QUSEIR, ok. 57 km od Port Ghalib, ok. 110 km od Marsa Alam; ok. 36 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, ok. 550 m długości, 2 pomosty, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 bary objęte all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., 200 pokoi, 20 budynków, winda, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, część pięciogwiazdkowa odnowiona w 2011 r., tworzy kompleks z sąsiednim hotelem czterogwiazdkowym Club Calimera; na terenie kompleksu: 6 restauracji: Akassia Garden - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Green House - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja na plaży - otwarta w porze obiadu, kuchnia międzynarodowa, Aqua Med - á la carte, kuchnia włoska i międzynarodowa, Panorama - á la carte, kuchnia orientalna i owoce morza, La Vista - kuchnia orientalna i owoce morza, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów: 2 w lobby, 2 na plaży, Aquapark Dolphin w aquaparku, przy basenie; bankomat, wymiana walut, sklepy z pamiątkami, odzieżą, biżuterią i perfumami; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na ogród i aquapark, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; Goście mogą korzystać z infrastruktury sąsiedniego hotelu Club Calimera.

superior:

2-os., ok. 60 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizor, polski program, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: minibar, internet bezprzewodowy (ok. 6 EUR/godz.); balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen; widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2- os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 75 m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

w części LTI Akassia Beach: 4 baseny, w tym 1 podgrzewany sezonowo, słodka woda: ok. 700 m², gł. 0,6-1,1 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 26 m², gł. 0,4 m, ok. 650 m², gł. 0,6-1,4 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 60 m², gł. 0,6 m, ok. 650 m², gł. maks. 1,6 m, i ok. 370 m², gł. 0,6-1,1 m, w części Club Calimera: 3 baseny, w tym 1 podgrzewany, słodka woda: basen główny, ok. 1400 m², gł. 1,1-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,5 m, basen ze sztuczną falą, ok. 650 m², gł. 1,6 m, basen olimpijski, ok. 2200 m², gł. 1,5-1,9 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, aquapark: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci: m.in. rafting slide, crazy river, space hole, tsunami, twister, master blaster, black hole, basen ze sztuczną falą, Aqua Tower dla dzieci; na terenie kompleksu: 2 korty tenisowe (1 godz./pokój bezpłatnie, później 3 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu (ok. 3 EUR/godz.), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, rzutki, siatkówka plażowa, piłka nożna, water polo, nauka tańca; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-9, 10-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci (głównie w części Club Calimera): zajęcia sportowe, muzyka na żywo, pokazy artystyczne; za opłatą: bilard (bezpłatnie 1 godz.), nurkowanie; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia, sauna (1 godz./pokój); płatne: jacuzzi, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), kolacja (18.00-21.00) w restauracji Akassia Garden lub Green House, obiad (12.30-14.30) w Akassia Garden, Green House lub w barze na plaży; przekąski w barze przy basenie i na plaży (10.00-12.00), w restauracji Aqua Med (15.00-18.00) i w barze w lobby (23.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji Panorama i Aqua Med; 2 napoje bezalkoholowe w dyskotece; napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653390041-43, www.lti.de

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi wstęp do aquaparku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, obok Clubu Calimera Akassia. Do El Quseir ok. 26 km. Z lotniska w Marsa Alam ok. 36 km,

Plaża

bezpośrednio przy długiej, (ok. 600 m) piaszczystej plaży z rafą koralową. Rafa koralowa miejscami sięga do brzegu (zalecane obuwie kąpielowe). Bardzo dobre warunki do nurkowania i snorkelingu. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy, bardzo ładny hotel oferuje 200 pokoi w 1 - 2 kondygnacyjnych budynkach. Recepcja, bar z widokiem na morze, restauracja z bufetem, restauracja a'la carte, bankomat. W ogrodzie znajduje się 5 basenów z wodą słodką, 1 ze zintegrowanym brodzikiem i 1 z oddzielnym brodzikiem, jacuzzi (open air). Przy basenach leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. Możliwość korzystania z infrastruktury Club Calimera Akassia. www.lti.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

bardzo przestronne, luksusowe pokoje. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-2B): dla maks. 2 osób, pow. ok. 60 m2, TV- sat., mini bar, sejf bez opłaty, klimatyzacja, balkon lub taras. Łazienka, prysznic lub wanna, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2C): dla maks. 2 osób, pow. ok. 60 m2, wyposażone jak pokoje 2B. Pokoje rodzinne (2-4G): 2 pokoje, łazienka, pow. ok. 75 m2, dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci, 3 osób dorosłych z 1 dzieckiem lub 4 osób dorosłych. Pokoje-wariant ekonomiczny (2S). Junior Suite z Ultra All Inclusive (2E): dla 2 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 1 dziecka, 2 pokoje, łazienka, pow. ok. 75 m2, boczny widok na morze. Ultra All Inclusive (www.neckermann.pl).

Dzieci

brodziki, cała dziecięca infrastruktura clubu Calimera Akassia Swiss Resort, mini klub 6-12 lat (5 dni w tygodniu), mini dyskoteka. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie. W restauracji specjalne godziny posiłków, bufet dziecięcy, wysokie krzesełka.

Rozrywka

aqua park ze zjeżdżalniami, 18 zjeżdżalni, crazy river, black hole, space hole i wiele innych, animacje, dyskoteka, okazjonalnie show.

Dostęp do internetu

WLAN, kącik internetowy za opłatą.

Sport

basen olimpijski (50m x 25m) z 8 torami, raz na pobyt 1 godzina gry w tenisa, płytkie nurkowanie w basenie (15 min.), 2 korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt za opłatą), siłownia, aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, rzutki. Raz podczas pobytu: bilard (1 godz.). Koszykówka, piłka nożna, siatkówka, piłka wodna.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski (15:00-18:00). Przekąska nocna (3:00-24:00). Kawa, herbata, ciasteczka i lody (5:18:00.) Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i napoje bezalkoholowe (10-24:00).

Wcześniej = taniej

do 31.03.16 20% zniżki.

Dla seniorów

55Plus: 10% zniżki (dla 2 os. w pokojach:  A2B, A2C, A2E, zniżka dotyczy kosztów hotelowych).

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • wysokiej klasy kompleks hotelowy
  • luksusowe, bardzo przestronne pokoje
  • największy park wodny w rejonie Marsa Alam - Akassia Aqua Park bezpłatnie
  • mnóstwo atrakcji wodnych dla dorosłych i dla dzieci
  • długa, piaszczysta plaża


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, obok Clubu Calimera Akassia. Do El Quseir ok. 26 km. Z lotniksa w Marsa Alam ok. 36 km, z Hurghady ok. 160 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, (ok. 600 m) piaszczystej plaży z rafą koralową. Rafa koralowa miejscami sięga do brzegu (zalecane obuwie kąpielowe). Bardzo dobre warunki do nurkowania i snorkelingu. Leżaki, parasole, ręczniki na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy, bardzo ładny hotel oferuje 200 pokoi w 1 - 2 kondygnacyjnych budynkach. Recepcja, bar z widokiem na morze, restauracja z bufetem, restauracja a la carte, bankomat. W ogrodzie znajduje się 5 basenów z wodą słodką, 1 ze zintegrowanym brodzikiem i 1 z oddzielnym brodzikiem, jacuzzi (open air). Przy basenach leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. Możliwość korzystania z infrastruktury Clubu Calimera Akassia. Akassia Swiss Resort, w tym z orientalnej kawiarni. www.lti.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

bardzo przestronne, luksusowe pokoje.Pokoje Dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-2B): dla maks. 2 osób, pow. ok. 60 m2, TV- sat., mini bar, sejf bez opłaty, klimatyzacja, balkon lub taras. Łazienka, prysznic lub wanna, WC, suszarka. Pokoje Dwuosobowe z widokiem na morze (2C): dla maks. 2 osób, pow. ok. 60 m2, wyposażone jak pokoje 2B.  Pokoje Rodzinne (2-4G): 2 pokoje, łazienka, pow. ok. 75 m2, dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci, 3 osób dorosłych z 1 dzieckiem lub 4 osób dorosłych. Pokoje-wariant ekonomiczny (2S). Junior Suite z Ultra All Inclusive (2E): dla 2 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 1 dziecka, 2 pokoje, łazienka, pow. ok. 75 m2, boczny widok na morze. Ultra All Inclusive: dodatkowo: Napoje i przekąski 24H, kolacja w restauracji a la carte Panorama i restauracji Aqua Med bez limitu, za wcześniejszą rezerwacją., mini bar uzupełniany codziennie napojami bezalkoholowymi, raz na pobyt masaż i usługa prania. 

Dostęp do internetu

WLAN, kącik internetowy za opłatą.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Przekąski (15:00-18:00). Przekąska nocna (3:00-24:00). Kawa, herbata, ciasteczka i lody (5:18:00.) Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i napoje bezalkoholowe (10-24:00). Korzystanie z barów i restauracji Club Calimera Akassia Swiss Resort.

Zniżki

DLA DZIECI 2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Największy Park Wodny w rejonie Marsa Alam - Akassia Aqua Park bezpłatnie! Mnóstwo atrakcji wodnych dla dorosłych i dla dzieci m.in.

18 zjeżdżalni, crazy river, black hole, space hole i wiele innych.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy plaży z 2 pomostami i z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 25 km od miejscowości El Quiser
  • przestronne pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny w części Akassia Beach, 3 baseny (w tym ze sztuczną fala, olimpijski, aquapark z 12 zjeżdżalniami) w części Calimera, rozbudowany program animacji
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras słoneczny • restauracja główna (bufetowa) • restauracja a la carte (konieczna rezerwacja, w cenie) • 2 bary (w lobby i na plaży) • basen (woda słodka) • jacuzzi • aquapark • 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• bankomat • sklep z pamiątkami • minimarket • butik • fryzjer • lekarz • pralnia (płatna) • 2 sale konferencyjne 

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Liczba pokojów

200 pokoi

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• plac zabaw • opiekunka do dziecka (płatna) • wysokie krzesełko • basen dla dzieci • miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat • minidyskoteka • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • siatkówka plażowa 

Płatne • strefa spa • sauna • łaźnia parowa • łaźnia turecka • masaże • zabiegi pielęgnacyjne i kosmetyczne • jazda konna (w ofercie firm zewnętrznych) • 2 korty tenisowe • oświetlenie kortów • wypożyczenie rakiet • szkoła nurkowania SSI

Rozrywka

• dyskoteka • amfiteatr • animacje dla dorosłych (kilka razy w tygodniu) • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 1-2 os. • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • widok na basen • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-2 os. • ok. 50 m2 • widok na morze • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 50 m2 • boczny widok na morze • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (w formie bufetu) • śniadanie dla śpiochów • obiad (w formie bufetu) • kolacja (w formie bufetu lub a la carte) • przekąski • ciasto • lody • wybrane napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe • kawa/herbata po południu

Dodatkowe informacje • wymagany odpowiedni strój w restauracji (długie spodnie u panów) • show cooking • kolacja przy świecach (płatna)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

LTI Akassia Beach Resort to atrakcyjnie położony przy piaszczystej plaży z rafą koralową, rozległy hotel oferujący niezliczoną ilość atrakcji dla dzieci i dorosłych. Goście hotelu Akassia Beach mogą korzystać z infrastruktury hotelu Club Calimera, dzięki czemu jest to bardzo dobra propozycja szczególnie dla rodzin z dziećmi (aquapark z 12 zjeżdżalniami, sztuczną falą i basenem olimpijskim). Polecamy także dla miłośników aktywnego wypoczynku, w tym nurkowania i snurkowania. Wypoczynek w hotelu LTI Akassia Beach to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Mapa Hotelu LTI Akassia Beach Resort

Opinie o Hotelu LTI Akassia Beach Resort

Super hotel, duże przestronne pokoje, miła obsługa, pyszne jedzenie, bardzo duży wybór, do wyboru 2 restauracje, plaża nie jest imponująca, ale może być, wydzielone miejsce do pływania. Zdecydowanym atutem jest duży aquapark. Zdecydowanie polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Byłem w tym hotelu z żoną na przełomie sierpnia i września 2014 roku. Dużo mówić... Szczerze polecam wyjazd, było super, najlepsze wakacje! Sporo ludzi, ale jakość obsługi świetna i wszystko dopracowane i dopięte na ostatni guzik!

POLECAM:
na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Kolejny wyjazd do hotelu LTI i uważam, że nic się nie zmieniło, wszystko wciąż jest na bardzo wysokim poziomie. Spędziliśmy tutaj bardzo fajny urlop wraz z rodziną. Komfortowe warunki wypoczynku, przepiękna plaża, zadbane baseny z aquaparkiem, super duże pokoje i przepyszna kuchnia, której zazdroszczę że nie mam w domu. Hotel na zdjęciach nie wygląda nawet w połowie tak dobrze jak w rzeczywistości. Jeżeli macie Państwo możliwość to jedźcie do tego hotelu jak najszybciej!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

LTI Akassia Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

superior dbl
superior [sea view] dbl
family room dbl
suite dbl
superior [beach front] dbl
family room [deluxe 2 bedroom] dbl
DZ/BkoT/seitl. Meerblick
DZ/BkoT/seitl. Meerblick
DZ,BkoT,seitlM/Sparpreis
DZ/BkoT/M/Superior
Pok. superior 2 os.
Pok. superior 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
EZ/BkoT/seitl. Meerblick
EZ/BkoT/M/Superior
EZ/BkoT/seitl. M
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
FamApt/BkoT/seitlM
Pokój rodzinny
Pok. superior 1 os.
Pok. superior 1 os. w/morze
Suite,Balkon/Terrasse

LTI Akassia Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


LTI Akassia Beach Resort - miasta wylotu:


LTI Akassia Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel LTI Akassia Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00