cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
  • Hotel Club Caleta Dorada, Fuerteventura
1 / 16
Ocena
hotelu:
3.7 / 5
Najbliższy termin
24.10 - 31.10
już od 2608 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.11 - 05.12
już od 2060 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club Caleta Dorada
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Club Caleta Dorada
star 3

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Club Caleta Dorada:
3.7 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 listopada 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Caleta Dorada to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na kompleks basenów i pokoje wyposażone w aneksy kuchenne, a także jako bazę wypadową do zwiedzania Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy, w kurorcie Caleta de Fuste, około 900 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne bungalowy - z osobną sypialnia i pokojem dziennym, park wodny ze zjeżdżalniami
  • opcja All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Hotel Club Caleta Dorada w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Caleta Dorada to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na kompleks basenów i pokoje wyposażone w aneksy kuchenne, a także jako bazę wypadową do zwiedzania Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy, w kurorcie Caleta de Fuste, około 900 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne bungalowy - z osobną sypialnia i pokojem dziennym, park wodny ze zjeżdżalniami
  • opcja All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Podzielony na trzy strefy z basenami, rozległy kompleks wakacyjny polecany szczególnie rodzinom z dziećmi. Na uwagę zasługują przestronne apartamenty z wyposażonymi aneksami kuchennymi, których główną zaletą jest możliwość zakwaterowania wieloosobowej rodziny. W pobliżu wiele atrakcji turystycznych oraz centrum Caleta de Fuste z restauracjami i sklepami.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum miejscowości turystycznej CALETA DE FUSTE ze sklepami, barami i restauracjami, na wzgórzu; ok. 150 m od centrum handlowego; ok. 12 km od stolicy wyspy Puerto del Rosario; ok. 8 km od portu lotniczego w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 600 m od hotelu.

PLAŻA:

Playa el Castillo, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 900 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień).

HOTEL:

trzygwiazdkowy (oficjalna kategoria: 3 klucze), zadbany, 295 pokoi, budynek główny i parterowe bungalowy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kilka barów; minimarket, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu; taras z widokiem na ogród i morze, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w miejscach publicznych hotelu i bungalowach (ok. 7 EUR/dzień, 25 EUR/tydz.), sejf w recepcji (ok. 12 EUR/tydz.), pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; na terenie hotelu występują schody i różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

z 1 sypialnią:

dla maks. 3 os. dorosłych i 1 dziecka (dostawka w formie dwuosobowej sofy), przestronny, łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka za kaucją: ok. 10 EUR), pokój dzienny z wyposażonym aneksem kuchennym i sypialnia, telewizor, telefon, lodówka; za opłatą: wentylator (ok. 15 EUR/tydz., kaucja: ok. 20 EUR), internet bezprzewodowy, sejf, pilot do telewizora do wypożyczenia w recepcji (za kaucją: ok. 5 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; taras (stolik i krzesełka);

z 2 sypialniami:

dla maks. 5 osób dorosłych i 1 dziecka, wyposażenie jak w apartamencie 4-os., 2 sypialnie; widok na morze i apartament z 2 sypialniami na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 250 m², ok. 200 m² i ok. 180 m², gł. ok. 0,4-1,9 m, miniaquapark: zjeżdżalnie, grzybki, 3 brodziki dla dzieci, każdy ok. 20 m², przy basenach bezpłatne leżaki; boisko do piłki nożnej i koszykówki, minigolf, squash, tenis stołowy, pokój gier; plac zabaw dla dzieci, dyskoteka, kilka razy w tygodniu animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard; oferta zewnętrzna: ok. 3 km od hotelu pole golfowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski, ciasta, lody między posiłkami; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.30-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928163150, www.turicomplex.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat


Opis hotelu Club Caleta Dorada według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Club Caleta Dorada to hotel o kategorii 3 *, znajduje się niedaleko turystycznej miejscowości Caleta De Fuste ok kilometr z restauracjami, sklepami. Obiekt położony jest na wzgórzu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona jest o 900 metrów z płatnym serwisem plażowym ok 12 euro/komplet, można się również do niej dostac mini kolejką. Do lotniska w Puerto Del Rosario jest 8 km, natomiast przystanek autobusowy znajduje się 600 metrów.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje swoim gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, wi fi płatne ok 7 euro/dzień, restaurację, bary, taras, minimarket, salę telewizyjną, kantor, wypożyczalnię samochodów i rowerów, pralnię, sejf płatny 12 euro/tydzień, przechowalnię bagażu. Występują utrudnienia dla osób niepełnosprawnych ze względu na różnicę poziomów.

Pokoje:

Hotel Club Caleta Dorada dysponuje 295 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w budynku głównym i parterowych bungalowach. Wyróżniamy apartamenty z 1 i 2 sypialniami, wyposażone są w łazienkę z wanną i wc, pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnią, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telewizor, telefon i lodówkę., wentylator za opłatą 15 euro/tydzień, taras ze stolikiem i krzesłami, natomiast apartament z 2 sypialniami może pomieścić do 5 osób dorosłych i 1 dziecka, składa się z 2 sypialni a wyposażony jest tak samo jak apartament 4 osobowy.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie 2 posiłków i all inclusive: w opcji all inclusive serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w ciągu dnia w barach między posiłkami, również kawa, herbata, ciasta, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-23:00.

Sport i rozrywka:

Na terenie hotelu Club Caleta Dorada goście mogą korzystać z  3 zewnętrznych basenów ze słodką wodą, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, animacje z zabawami w ciągu dnia i wieczorne show, dyskoteka, boisko do gry w koszykówkę i piłkę nożną, tenis stołowy, squash, minigolf, za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży w ofercie zewnętrznej.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać z 3 brodzików, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, parku wodnego z 4 zjeżdżalniami, animacji z grami i zabawami, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnego łóżeczka dla dziecka do 2 lat po wcześniejszej rezerwacji.

 



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Caleta Dorada to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na kompleks basenów i pokoje wyposażone w aneksy kuchenne, a także jako bazę wypadową do zwiedzania Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy, w kurorcie Caleta de Fuste, około 900 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne bungalowy - z osobną sypialnia i pokojem dziennym, park wodny ze zjeżdżalniami
  • opcja All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Wioska wakacyjna podzielona na 3 części, położona na wzgórzu, na obrzeżach Caleta de Fuste, ok. 1 km od centrum kurortu (sklepy, restauracje, bary). Ok. 150 metrów od hotelu znajduje się supermarket. Do lotniska ok. 8 km.
Plaża:

Do piaszczystej plaży El Castillo (łagodne zejście do wody) ok. 900 m. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne (ok.6 Eur/komplet).
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, restauracja bufetowa, na terenie kompleksu 3 strefy z tarasami słonecznymi, leżakami, 2 z nichz barem (bary czynne okresowo), basenem i brodzikiem (w basenach słodka woda), niewielki park wodny ze zjeżdżalniami,pralnia (płatna). Hotel zapewni ręczniki basenowe płatne (depozyt ok. 10 Eur, wymiana ok. 1Eur).
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-15:00), obiadokolacje (18:30-21:30), przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych przez hotel miejscach (10:30-23:00).
Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany godzin serowania posiłków.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia animacje dla dzieci i dorosłych. Bezpłatne: małe boisko do piłki nożnej, squash (możliwa opłata za sprzęt), tenis stołowy. Płatne: bilard.
Internet:

Wifi przy recepcji gratis.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

Naszym zdaniem:

Sympatyczna wioska wakacyjna z niewielkim parkiem wodnym i wygodnym zakwaterowaniem w bungalowach z osobną sypialnią. Hotel chwalony za smaczne wyżywienie oraz animacje. Idealne miejsce na wypoczynek w rozsądnej cenie. Polecamy!
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

FUERTEVENTURA

Atrakcje i wycieczki lokalne

Cofete Adventure
wyprawa panoramicznym busem terenowym na południe wyspy - dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. W programie liczne punkty widokowe i słynna, dzika plaża Cofete historia tajemniczej willi Gustava Wintera, latarnia morska Punto de Jandia. Obiad na trasie wliczony w cenę CENA: ok. 68 Eur/os. dorosła, ok. 38,50/dziecko do 11 lat. Dziecko do lat 2 opłata za fotelik.
Gran Tour Fuerteventura

Całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. W programie wycieczki: wioska rybacka Ajuy: czarna wulkaniczna plaża z grotami i jaskiniami. Przejazd przez urocze miasteczko Pajara, punkty widokowe Las Penitas oraz dawnych króli wyspy Ayoze i Guize zabytkowa kanaryjska wioska Betancuria (pierwsza stolica wyspy), degustacja smaków wyspy na koziej farmie oraz wizyta w punkcie fabrycznym kosmetyków z aloesu, przystanek w ciągnącym się kilometrami Parku Wydm w Corralejo. W cenie wycieczki: obsługa polskiego przewodnika, transport autokarem oraz obiad w formie tapas z napojami. CENA: ok. 48 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
Lanzarote
Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą i wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich. Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku, która obejmuje 1/4 całej wyspy. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych. W regionie La Geria czeka na nas degustacja słynnego wulkanicznego wina z Lanzarote. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na punkcie widokowym. Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł Césara Manrique, artyście, któremu wyspa zawdzięcza swój rozkwit. Kolejnym punktem związanym z tym artystą będzie Jameos del Agua - jaskinia z lawy stworzonej w tunelu wulkanicznym, w której znajduje się restauracja i podziemne jezioro. Wycieczka z polskim przewodnikiem. W cenie wycieczki: obiad z napojami (woda, wino, deser), bilety wstępów do obiektów turystycznych, transport autokarem, przeprawa promem z portu w Corralejo (ok. 30 minut). CENA: ok. 84 Eur/os. dorosła, ok. 45/dziecko do 11 lat, dziecko do lat 2 ok. 5,50 Eur
Magic Catamaran
półdniowy rejs katamaranem z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie. CENA: ok. 59 Eur/os. dorosła, ok. 32/dziecko do 11 lat.
Oasis Park
olbrzymi park zoologiczny z atrakcjami dla małych i dużych. Cena biletu obejmuje całodzienny pobyt w parku, 4 pokazy zwierząt: lwy morskie, ptaki, papugi, płazy i gady oraz wizytę w największym ogrodzie kaktusowym w Europie. Codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. CENA: ok. 35 Eur/os. dorosła, ok. 29,50/dziecko do 11 lat.
Paradise Goleta
półdniowy rejs łodzią żaglową z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. W cenę wliczone przekąski i napoje na pokładzie. CENA: ok. 69 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
Pedra Sartana

Półdniowy rejs statkiem pirackim z portu w Morro Jable, rejs wzdłuż półwyspu Jandia. Na pokładzie wiele atrakcji, gry i zabawy dla dzieci. W cenę wliczony lunch i napoje. CENA: ok. 56 Eur/os. dorosła, ok. 28/dziecko do 11 lat.
Tajemnicza Cofete
półdniowa wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie i/lub spacer), historia tajemniczej willi Gustava Wintera, wizyta w maleńkiej lokalnej wiosce Cofete, punkt widokowy na plażę Sotavento. CENA: ok. 46 Eur/os. dorosła, ok. 39/dziecko do 11 lat.
Dla aktywnych

Raj dla surferów i kite/wind surferów
Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
Trekking
Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
Przyroda

Wydmy w Corralejo
Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
Plaża Sotavento
Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
Aloe Vera Finca
Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
Relaks

Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"
Inne

Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.
Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu


Opis hotelu Club Caleta Dorada według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Club Caleta Dorada to hotel o kategorii 3 *, znajduje się niedaleko turystycznej miejscowości Caleta De Fuste ok kilometr z restauracjami, sklepami. Obiekt położony jest na wzgórzu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona jest o 900 metrów z płatnym serwisem plażowym ok 12 euro/komplet, można się również do niej dostac mini kolejką. Do lotniska w Puerto Del Rosario jest 8 km, natomiast przystanek autobusowy znajduje się 600 metrów.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje swoim gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, wi fi płatne ok 7 euro/dzień, restaurację, bary, taras, minimarket, salę telewizyjną, kantor, wypożyczalnię samochodów i rowerów, pralnię, sejf płatny 12 euro/tydzień, przechowalnię bagażu. Występują utrudnienia dla osób niepełnosprawnych ze względu na różnicę poziomów.

Pokoje:

Hotel Club Caleta Dorada dysponuje 295 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w budynku głównym i parterowych bungalowach. Wyróżniamy apartamenty z 1 i 2 sypialniami, wyposażone są w łazienkę z wanną i wc, pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnią, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telewizor, telefon i lodówkę., wentylator za opłatą 15 euro/tydzień, taras ze stolikiem i krzesłami, natomiast apartament z 2 sypialniami może pomieścić do 5 osób dorosłych i 1 dziecka, składa się z 2 sypialni a wyposażony jest tak samo jak apartament 4 osobowy.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie 2 posiłków i all inclusive: w opcji all inclusive serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w ciągu dnia w barach między posiłkami, również kawa, herbata, ciasta, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-23:00.

Sport i rozrywka:

Na terenie hotelu Club Caleta Dorada goście mogą korzystać z  3 zewnętrznych basenów ze słodką wodą, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, animacje z zabawami w ciągu dnia i wieczorne show, dyskoteka, boisko do gry w koszykówkę i piłkę nożną, tenis stołowy, squash, minigolf, za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży w ofercie zewnętrznej.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać z 3 brodzików, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, parku wodnego z 4 zjeżdżalniami, animacji z grami i zabawami, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnego łóżeczka dla dziecka do 2 lat po wcześniejszej rezerwacji.

 



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Caleta Dorada to wioska wakacyjna usytuowana w miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami. Hotel polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na kompleks basenów i pokoje wyposażone w aneksy kuchenne, a także jako bazę wypadową do zwiedzania Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum wyspy, w kurorcie Caleta de Fuste, około 900 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne bungalowy - z osobną sypialnia i pokojem dziennym, park wodny ze zjeżdżalniami
  • opcja All Inclusive, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS OFERTY

Club Caleta Dorada znajduje się na środkowym wybrzeżu Fuertventury, w pobliżu plaży i mariny, stanowiącej rozrywkowe centrum turystycznej miejscowości Caleta de Fuste. Kompleks posiada zespół odkrytych basenów otoczonych tarasami słonecznymi z miejscami do opalania, z których roztaczają się piękne widoki na okolicę. Hotelowe udogodnienia obejmują m.in. centrum fitness, wielofunkcyjne boisko do gier zespołowych, kort do squasha oraz tenis stołowy. Dzieci mogą korzystać z placu zabaw i bezpiecznego brodzika z mini parkiem wodnym ze zjeżdżalniami. Na terenie rozległego kompleksu znajduje się restauracja serwująca smaczne posiłki w formie bufetu, restauracje à la carte oraz bary przy basenie i klub nocny. Club Caleta Dorada oferuje wygodne apartamenty z tarasem i wyposażonym aneksem kuchennym.


LOKALIZACJA HOTELU

w Caleta de Fuste, 800 m od plaży, 1 km od centrum, 1 km od centrum handlowego, 1 km od centrum rozrywki.


WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 295, restauracje, baseny odkryte, bar przy basenie, lobby, internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, przechowalnia bagażu, night club, wypożyczalnia rowerów, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie.


WYPOSAŻENIE POKOI

aneks kuchenny.


PLAŻA

publiczna, piaszczysta, szeroka, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).


SPORT I FITNESS

tenis stołowy, squash (płatny), jacuzzi (płatne), sauna (płatna), bilard (płatny), siłownia, boisko wielofunkcyjne.


SPORT NA PLAŻY

sporty wodne (płatne).


DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.


WYŻYWIENIE

pakiet All Inclusive.


INFORMACJE DODATKOWE

3 km do pola golfowego.


Opis hotelu Club Caleta Dorada według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Hotel Club Caleta Dorada to hotel o kategorii 3 *, znajduje się niedaleko turystycznej miejscowości Caleta De Fuste ok kilometr z restauracjami, sklepami. Obiekt położony jest na wzgórzu, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza oddalona jest o 900 metrów z płatnym serwisem plażowym ok 12 euro/komplet, można się również do niej dostac mini kolejką. Do lotniska w Puerto Del Rosario jest 8 km, natomiast przystanek autobusowy znajduje się 600 metrów.

Do dyspozycji gości:

Hotel oddaje swoim gościom do dyspozycji przestronne lobby, całodobową recepcję, wi fi płatne ok 7 euro/dzień, restaurację, bary, taras, minimarket, salę telewizyjną, kantor, wypożyczalnię samochodów i rowerów, pralnię, sejf płatny 12 euro/tydzień, przechowalnię bagażu. Występują utrudnienia dla osób niepełnosprawnych ze względu na różnicę poziomów.

Pokoje:

Hotel Club Caleta Dorada dysponuje 295 komfortowymi pokojami rozmieszczonymi w budynku głównym i parterowych bungalowach. Wyróżniamy apartamenty z 1 i 2 sypialniami, wyposażone są w łazienkę z wanną i wc, pokój dzienny z aneksem kuchennym i sypialnią, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telewizor, telefon i lodówkę., wentylator za opłatą 15 euro/tydzień, taras ze stolikiem i krzesłami, natomiast apartament z 2 sypialniami może pomieścić do 5 osób dorosłych i 1 dziecka, składa się z 2 sypialni a wyposażony jest tak samo jak apartament 4 osobowy.

Wyżywienie:

Hotel posiada wyżywienie w formie 2 posiłków i all inclusive: w opcji all inclusive serwowane są śniadania, obiady, kolacje w formie urozmaiconych bufetów w wyznaczonych przez hotel godzinach, dodatkowo są przekąski w ciągu dnia w barach między posiłkami, również kawa, herbata, ciasta, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane są w godzinach 10:30-23:00.

Sport i rozrywka:

Na terenie hotelu Club Caleta Dorada goście mogą korzystać z  3 zewnętrznych basenów ze słodką wodą, parasole i leżaki przy basenach bezpłatne, animacje z zabawami w ciągu dnia i wieczorne show, dyskoteka, boisko do gry w koszykówkę i piłkę nożną, tenis stołowy, squash, minigolf, za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży w ofercie zewnętrznej.

Dla dzieci:

Hotel posiada ciekawą ofertę rozrywkową skierowaną do dzieci mogą skorzystać z 3 brodzików, placu zabaw, mini klub w wieku 4-12 lat, parku wodnego z 4 zjeżdżalniami, animacji z grami i zabawami, istnieje możliwość wypożyczenia bezpłatnego łóżeczka dla dziecka do 2 lat po wcześniejszej rezerwacji.

 



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mapa Hotelu Club Caleta Dorada
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Club Caleta Dorada

4.0
polecam

Dobry, trzygwiazdkowy hotel w pełni spełniający nasze wymagania. Piękne plaże, dwie w odgległości 15 minut drogi - jednak kamienista, druga piaszczysta. Sam hotel Caleta Dorada składa się z kilkunastu bungalowów, pokoje są nieduże, zadbane i sprzątane, widać że trochę zniszczone. Jedzenie w porządku. Wakacje na Fuerteventurze zaliczam do udanych. Pozdrawiam i polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.9
polecam

Jak na 3* to Club Caleta Dorada daje radę! Domki dobrze wyposażone, czyste, Do oceanu ok 900 m ale idzie się w miarę szybko i prosto :) Animacje ok - pokazy gadów, karaoke, bingo. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne, każdego dnia coś innego. Nam się podobało i wróciliśmy zadowoleni. Do tej pory myśleliśmy, że nasze polskie plaże są najładniejsze, ale te na Fuerteventurze są mega - biały, drobny piasek, coś pięknego

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9
4.0
polecam

Polecam hotel tym, którzy mają właściwy osąd relacji ceny do jakości. Kupiłem ofertę w cenie last minute i ten hotel był najtańszą propozycją. Rzetelnie zapoznałem się z ofertą przed zakupem, więc wiedziałem, że hotel leży w pewnej odległości od plaży i że są to domki - bungalowy - studia z aneksami. Wyposażenie proste, podstawowe. Byłem z pobytu zadowolony, bo na moje wymagania hotel był ok, czysto, schludnie. A kasę wydałem na wynajęcie samochodu i zwiedzanie wyspy w swoim tempie :) Pobyt zaliczam do bardzo udanych!

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
4.1
polecam

W miarę dobry hotel za rozsądne pieniądze. Domki lekko starawe, ale sprzątane codziennie. Teren Caleta Doroda dosyć spory, jedzenie bardzo dobre, duża różnorodność. NA fuerteventurze byliśmy pierwszy raz ale na pewno tam wrócimy - ze względu na przepiękne piaszczyste plaże, nawet polski Bałtyk się do nich nie umywa;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1
2.3
zdecydowanie odradzam

Nigdy wczesniej nie spotkalam sie z takim hotelem,jak ten(hotel 4gwiazdki-zart).pokoje byly sprzatane co dwa dni,a czasem tylko zmienione reczniki,w pokojach mrowki i karaluchy.Przy opcji all inclusiv przekaskami sa kanapki z chleba tostowego bez masla z serem i szynka lub tost z serem i szynka,ciastka i drinki w plastikowych kubeczkach,all inclusive jest do 23.Za wszystko trzeba placic i zostawiac depozyt.jezeli ktos chce miec sejf,suszarke do wlosow,zelazko,wiatrak,czajnik czy nawet pilot do tv musi wziasc 100euro extra na zaplacenie za te rzeczy i zostawienie depozytu...Najgorsze wakacje jakie mialam w swoim zyciu.. dobrze ze pogoda byla ladna...

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.3
4.0
polecam

To nie hotel tylko domki,bardzo przyjemne i ladne,okolica spokojna,ok 1 kilometr do plazy, niektore zdjecia nieaktualne,np zjezdzalnie ze zdj.nr 1

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.1
  • Hotel
    3.5
  • Pokoje
    3.2
  • Wyżywienie
    3.9
  • Atrakcje
    i sport
    3.4
  • Obsługa
    3.9
HolidayCheck
Ocena Club Caleta Dorada:
3.4 / 6

Nigdy wiecej! 2018-03-17
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.0

2.8
Bardzo przyjemny pobyt 2018-02-20
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.8

Byliśmy zakwaterowani w hotelu wraz z dziewczyną na przełomie października i listopada 2017. Hotel s...
więcej

4.8
Polecam starszym ludziom... 2017-12-06
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
  • Obsługa

4.0
Caleta Dorada - udany pobyt na urokliwej wyspie 2010-11-05
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.6
Super Wakacje spędzone w kompleksie Caleta Dorada 2011-05-21
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.7

W tym kompleksie spędziliśmy tydzień na przełomie marca i kwietnia . Temperatura ok 23 stopni, ale d...
więcej

5.6
Fuerta tortura w Hotelu Caleta Dorada 2011-07-19
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

2.8
Bardzo fajny hotel za rozsądną cenę 2011-09-12
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Super wakacje 2011-09-20
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    5.3

Ogólnie pobyt był bardzo udany. Pokoje, ośrodek, wyżywienie oraz obsługa przez pe sprzyja wypoczynko...
więcej

5.6
Hotel OK, wyspa nudna 2011-10-27
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Da się przeżyć 2012-01-02
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

4.8
Boże Narodzenie na Kanarach 2012-01-11
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Rozczarowanie 2012-09-06
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.0

2.3
Dobry hotel 2013-05-07
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Przyjemne apartamenty położone trochę w oddali od centrum i plaży , ale spokojnie w 20 min. spacerki...
więcej

5.8
Hotel nie dla wybrednych 2013-07-26
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

3.5
Fajnie ale mogło być lepiej 2013-07-29
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Całkiem sympatyczne miejsce 2014-06-25
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Fajne miejsce na spędzenie tygodniowego (nie dłuższego) urlopu. Przestronne i dobrze wyposażone bung...
więcej

4.9
Hotel Club Caleta Dorata - Fuerteventura 2014-07-31
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    3.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    6.0

Pobyt w Caleta de Fuste ( hotel Caleta dorada- Fuerteventura) oceniam na3+/4. Okolica bardzo spokoj...
więcej

4.2
Jedzenie Ok- Pokoje słabe 2014-09-16
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    3.6
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.3

*** gwiazdki, jedzenie okej, plaza 800 m od hotelu ale bardzo ladna przy plazy bary, restauracje. Na...
więcej

3.2
Udany wypoczynek na ładnej i ciekawej wyspie 2015-03-31
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.8
Przypomina czasy ZSRR 2015-07-05
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
  • Wyżywienie
  • Atrakcje
  • Obsługa

Karaczany w pokojach, koty pchajace się do środka, 0 klimy, wiatrak na 7 dni za 15euro, tv za 4,50e ...
więcej

2.0
Niezapomniane wakacje na Kanarach... 2015-09-12
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Słaby hotel dla niewymagających 2015-10-23
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    2.0

3.3
Słabo... 2015-11-11
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

4.0
Polecam! 2016-05-08
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Zdecydowanie najlepsze wakacje, hotel super, warunki naprawdę świetne , jedzenie rewelacyjne, duży...
więcej

6.0
Wakacje w Club Caleta Dorada 2016-05-30
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Przyjechałam sama na odpoczynek w Caleta de Fuste. Pobyt był super, wykupiłam All Inclusive w Caleta...
więcej

6.0
Nie polecam 2016-06-29
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

3.5
Gorąco polecam hotel Caleta Dorada! 2016-09-28
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Pozytywne wrażenie 2017-04-15
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
blisko oceanu, blisko tętniącego zyciemmiasteczka 2017-07-02
Szczegóły oceny hotelu Club Caleta Dorada:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.0

Club Caleta Dorada - możliwości zakwaterowania:

1 os. bungalow z 1 sypialnia
2 os. bungalow z 1 sypialnia
2 os. Bungalow z 1 sypialnią z widokiem na basen
2 os. Bungalow z 1 sypialnią, z widokiem na ocean
2 os. Bungalow z 2 sypialniami

Club Caleta Dorada - Możliwości wyżywienia:


Club Caleta Dorada - miasta wylotu:


Club Caleta Dorada - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Club Caleta Dorada? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00