cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Oriental Dream Resort, Morze Czerwone
1 / 16
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
24.11 - 01.12
już od 2059 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 01.12
już od 2059 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sentido Oriental Dream Resort
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sentido Oriental Dream Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Sentido Oriental Dream Resort:
4.7 / 5
Średnia z 20 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Oriental Dream Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Hotel Sentido Oriental Dream Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Idealne miejsce na beztroski i komfortowy wypoczynek. Hotel położony jest w spokojnej okolicy, tuż przy pięknej i rozległej piaszczystej plaży. Należący do znanej sieci Sentido, oferuje znakomitą jakość usług i doskonały serwis. 3 zadbane baseny, pięknie wkomponowane w hotelowy teren i nubijską architekturę, udogodnienia dla dzieci, animacje i zajęcia sportowe zapewnią rozrywkę dla całej rodziny, a idealnym miejscem relaksu po aktywnie spędzonym dniu będzie hotelowe spa z sauną, łaźnią parową i hydromasażem.

POŁOŻENIE:

ok. 35 km od centrum EL QUISER; ok. 45 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, miejscami łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, przy hotelu, w zależności od zakwaterowania - ok. 250 m, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar objety all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., 348 pokoi, 3 budynki ułożone w kształcie litery U, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Sharazad - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: La Trattoria - kuchnia włoska, Mangrove - przy plaży, dania rybne, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 7 barów: bar w lobby, 3 bary przy basenach typu swim-up, Pergola przy plaży, Bombay, El Paso Disco (czynny: 23.00-2.00), fajka wodna; supermarket, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, bankomat; centrum konferencyjne dla 120 osób, taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, kawiarenka internetowa (ok. 3 EUR/30 min, 5 EUR/godz.), fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Dinners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, sejf, minibar (uzupełniany codziennie w wodę); balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny (w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym): Dolphin, słodka woda, ok. 650 m², gł. 0,9­-1,5 m, Sun, słodka woda, 500 m², gł. 0,9­-1,5 m, Aqua, słodka woda, 500 m², gł. 0,9­-1,5 m, 3 brodziki dla dzieci: słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,7 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne), siłownia, minigolf, tenis stołowy, waterpolo, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4­-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aerobik, wieczorne show; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży; centrum spa: za opłatą: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30­-15.00) w formie bufetu w restauracji Saharazad, kolacja (18.30­-22.00) w formie bufetu w restauracji Saharazad, raz na pobyt kolacja w każdej z restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); kawa, herbata, ciastka w barze w lobby (15.00­-17.00); przekąski (12.00-17.00) w barze Pergola; lokalne napoje bezalkoholowe (7.00­-24.00) i alkoholowe (10.00­-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653319907-911, www.sentidohotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcie klasyfikacji

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

35 km od El Quesir, 30 km od lotniska.

Plaża

Szeroka na 500 m plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie

348 pokoi; Typy pokoi: standard (28-37 m2), family (45 m2 - 2 pomieszczenia), suite (80 m2 - 2 sypialnie, salon, 2 łazienki); Pokoje sea view mają częściowy widok na morze. Wyposażenie: łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, klimatyzacja, telewizor, telefon, mini bar (zawartość płatna), balkon lub taras.

Restauracje i bary

3 restauracje (główna i 2 a'la carte - włoska i rybna -bezpłatne raz na tydzień); 7 barów i kawiarni (w tym bar w lobby, przy basenie i przy plaży).

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00 - 24.00.

Sport i Rozrywka

3 baseny; Bezpłatnie: siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, siłownia, 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), program animacyjny; Odpłatnie: bilard, centrum nurkowe i sportów wodnych.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje.

Pozostałe udogodnienia

Sala konferencyjna na 150 osób, centrum SPA, opieka medyczna, sklepy, dyskoteka.

Naszym zdaniem

Rozległy teren i orientalna, niska zabudowa, tworzą atmosferę sprzyjającą doskonałemu wypoczynkowi. Hotel polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi.

Strona internetowa

www.sentidohotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - ok. 35 km od lotniska w Marsa Alam - ok. 90 km od Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja/ogrzewanie - TV-Sat z kanałem muzycznym - telefon, sejf - internet Wi Fi (płatny), mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje rodzinne składają się z dwóch pokoi

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny (1 basen sezonowo podgrzewany zimą) - gimnastyka w wodzie - 2 korty tenisowe, tenis stołowy - mini golf, rzutki, boccia - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka - siatkówka, piłka nożna, piłka wodna - dyskoteka Płatne - oświetlenie kortu tenisowego, bilard - centrum spa (szeroki zakres zabiegów leczniczych i pielęgnacyjnych), - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe Uwaga! Uprzejmie informujemy, że w hotelu Sentido Oriental Dream w Marsa Alam w Egipcie przez okres około miesiąca (do 15.04.2015) będzie miał miejsce remont pokoi oraz restauracji rybnej. Remont prowadzony jest w części hotelowej, w której klienci nie są kwaterowani.

Dla dzieci

- mini klub - basen

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00. Możliwość korzystania z restauracji tematycznych bez ograniczeń po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje tematyczne (18:30-22:00) - 2 snack bary - lobby bar - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca) - bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca) - shisha bar (płatny) - winiarnia/piwiarnia, kawiarnia

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - centrum biznesowe - pralnia i czyszczenie chemiczne, lekarz - fryzjer, salon urody, sklep z pamiątkami, jubiler - sejf w recepcji (płatny), kantor - wypożyczalnia samochodów - informacja turystyczna, apteka - przechowalnia bagażu - dyskoteka - hotel dysponuje 348 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2008 r. - www.sentidohotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=tJoeOy5T9ow


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Strefa

Prestige, Relax

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Port Ghalib - ok. 42 km El Quiser - ok. 35 km lotnisko Marsa Alam - ok. 40 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna piaszczysta, szeroka o długość ok. 500 m z łagodnym wejściem do morza, ładna rafa koralowa, w czasie odpływu długa płycizna przy brzegu, leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne, bar All Inclusive na plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy kompleks wakacyjny utrzymany w orientalnym stylu nubijskim, należący do renomowanej sieci hotelowej Sentido Hotels and Resorts by Thomas Cook, utrzymującej wysoki standard obsługi i serwisu, oferuje 348 pokoi rozmieszczonych w niewielkich jedno i dwupiętrowych budynkach otoczonych rozległym ogrodem palmowym

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne i eleganckie lobby, punkt wymiany walut, bankomat, taras słoneczny, rozległy ogród palmowy, sala konferencyjna, amfiteatr, salon kosmetyczny, fryzjer, mini market, sklepy z pamiątkami, jubiler, pralnia, usługa prasowania, wypożyczalnia samochodów, room service (dodatkowo płatny), przechowalnia bagażu

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (ok. 5 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2os., możliwość 1 lub 2 dostawek, stylowe urządzone w klimacie nubijskim, wielkości od 28 m2 do 36 m2, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, łazienka z prysznicem, WC i suszarką, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (bezpłatnie codziennie uzupełniany wodą, raz w tygodniu innymi napojami bezalkoholowymi), balkon lub taras rodzinny - 2 pokoje łączone wewnętrznymi przesuwanymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 45 m2, 1 łazienka, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard

Restauracje i bary

restauracja główna Shahrazad - dania kuchni lokalnej i międzynarodowej restauracja a la carte La Trattoria - dania kuchni włoskiej restauracja a la carte Mangrove - dania rybne, owoce morza lobby bar / main bar 3 bary przy basenie / pool bar Dolphin, Sun i Aqua bar na plaży / Beach Bar Pergola bar Bombay (indyjski) dyskoteka El Paso Shisha Corner Sultana Cafe (shisha płatna)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

3 duże baseny (dwa podgrzewane sezonowo), piłka wodna, aerobic, aqua aerobic, animacje dzienne i wieczorne, siłownia, tenis ziemny, tenis stołowy, rzutki, mini golf, bocia, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówki i piłki ręcznej, dyskoteka, sauna i jacuzzi (raz na pobyt bezpłatnie z wcześniejszą rezerwacją), 30 min lekcji nurkowania w basenie, leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne

Płatne

bilard, centrum SPA (masaże, aromaterapia, zabiegi pielęgnacyjne), centrum sportów wodnych (windsurfing, kitesurfing, nurkowanie), oświetlenie kortu tenisowego

Dla dzieci

4 baseny (dwa podgrzewane sezonowo), plac zabaw, mini klub Nemo (4-12 lat), bogaty program animacyjny dzienny i wieczorny, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (dodatkowo płatna)

Program All Inclusive

07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone 12.00-17.00 przekąski, dania typu fast food, kanapki, lody w barze na plaży Pergola 15.00-17.00 podwieczorek, ciasteczka, ciasta, słodycze, kawa, herbata serwowane w Lobby Bar i Pergola Bar 18.30-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Shahrazad, dania kuchni międzynarodowej, wieczory tematyczne, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone 18.30-22.00 kolacja w restauracjach a la carte La Trattoria i Mangrove (wymagana wcześniejsza rezerwacja) 22.30-00.00 późne przekąski typu kanapki, ciasteczka, słodycze w barze na plaży Pergola 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar, barach przy basenie, barze na plaży, bar Bombay, dyskoteka El Paso, w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.sentidohotels.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- orientalny klimat wioski nubijskiej - wysoki standard, doskonały serwis - wyśmienita kuchnia - prywatna plaża z rafą koralową - renomowana marka hotelowa Sentido Hotels and Resorts - 3 restauracje i 7 barów All Inclusive - wysoki standard i doskonały serwis

City Tour El Quseir

Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

Asuan

Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

Super Safari

Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

Abu Dabab

Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

Dolphin House

Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

Quad Marine

Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

 

.

 

Położenie

 

Przy prywatnej, piaszczystej i długiej (ok. 800 m ) plaży z pomostem (rafa koralowa), 5 km od lokalnego lotniska, 70 km na północ od miasta Marsa Alam, w sąsiedztwie portu Ghalib.

 

Wyżywienie

 

.

 

Pokoje

 

.

 

Wyżywienie

 

.

 

Sport i rozrywka

 

.

 

Dzla dzieci

 

.

 

Uwagi

 

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18 USD/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

 

Cena zawiera

 

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

 

Cena nie zawiera

 

Opłat za wizę egipską (15 USD/os lub 18 USD/os), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

  Położenie: Rozległy i otoczony zadbanym, egzotycznym ogrodem kompleks hotelowy, należący do znanej i cenionej za wysoką jakość usług sieci hotelowej Sentido, położony ok. 40 km na północ od lotniska w Marsa Alam. Hotel położony jest bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży hotelowej, z łagodnym wejściem do morza Uwaga! Zalecane obuwie ochronne. Tuż przy hotelu znajduje się malownicza rafa koralowa. Pokoje: Hotel oferuje 348 komfortowych i eleganckich pokoi, mieszczących się w niewysokich budynkach. Standardowe pokoje 2 - osobowe (możliwość1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (płatny), sejf oraz balkon lub taras. Większość pokoi posiada częściowy widok na morze. Dla rodzin 2+2 dostępne pokoje rodzinne z wydzieloną częścią sypialną. Do dyspozycji gości: Recepcja 24 - godz., pokój bagażowy, pralnia, concierge, bankomat, możliwość wymiany walut, mini centrum handlowe (mini market, fryzjer, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią), kawiarenka internetowa. Na terenie recepcji można skorzystać z bezpłatnego bezprzewodowego internetu. Hotel posiada restaurację główną Shahrazad, 2 a'la carte: włoską La Trattoria oraz z owocami morza Mangrove, kilka barów: lobby bar, bar na plaży Pergola, bary przy basenach: Dolphin, Aqua oraz Sun, a także Shisha Corner Sultana Cafe oraz dyskoteka El Paso. Goście mogą korzystać z 3 basenów zewnętrznych o nieregularnych kształtach oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe dostępne przy basenach i na plaży bezpłatnie. Wyżywienie: All Inclusive obejmujące: śniadanie (07:00-10:30), lunch (12:30-15:00), kolację (18:30-22:00) oraz późną kolację (22:30-24:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. W ciągu dnia dostępne są lekkie przekąski i słodycze (12:00-17:00 Pergola Bar 15:00-17:00 Lobby Bar), a lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole dostępne są w godzinach 10:00-24:00. Drinki w dyskotece dostępne do 02:00. Jednorazowo w trakcie pobytu wypełniony mini bar (soft drinki). Program sportowy i animacyjny, SPA: Prowadzone w ciągu dnia animacje: gry i zabawy, boccia, rzutki, waterpolo, aerobik, aqua aerobik, siatkówka plażowa, mini golf, piłka nożna oraz tenis stołowy. Bezpłatnie można skorzystać z siłowni, sauny, jacuzzi oraz łaźni. Za dodatkową opłatą- bilard, kort tenisowy, nauka nurkowania, centrum SPA. Dla najmłodszych mini klub Nemo, brodzik oraz plac zabaw. Kategoria lokalna: ***** Naszym zdaniem: Rozległy, nowoczesny i elegancki hotel z fantastyczną lokalizacją przy samej plaży z rafą koralową! Ze względu na bogaty program All Inclusive polecany szczególnie rodzinom z dziećmi. Inne: www.sentidohotels.com

świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok.25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta EGP - funt egipski. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione. Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego. Wiza Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD. Czas Taki sam jak w Polsce. Orientacyjne ceny Obiad w restauracji od 10 EGP woda 1l. - 1.50 EGP piwo w barze od 6 EGP kawa w kawiarni od 1 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek. Poczta Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje 0.35 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski. Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów. Telefony Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. W regionie Marsa Alam Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File. Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

LUKSOR I KARNAK- całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad. Cena ok. 140 USD. ASUAN- całodniowa wycieczka autokarowa do Asuanu, podczas której zaplanowano zwiedzanie Wielkiej Tamy Asuańskiej, dzięki której powstało jedno z największych sztucznych jezior na świecie - Jezioro Nasera oraz zwiedzanie malowniczo położonej świątyni Izydy na wyspie File. Po południu odwiedzimy świątynię Horusa w Edfu. W trakcie wycieczki lunch. Cena ok. 140 USD. ASUAN I ABU SIMBEL- 2-dniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie. Cena ok. 280 USD. NURKOWANIE GŁĘBINOWE- wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Cena ok. 80 USD. REJS ŁÓDKĄ SEA SCOPE- ok. 1,5-godz. rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami - możliwość podziwiania podwodnego świata. Cena ok. 90 USD. AL QUSEIR- popołudniowa wycieczka do miejscowości Al Quseir, w której pierwsi mieszkańcy pojawili się już ok. 3000 tysięcy lat temu. Zobaczymy m.in. port, meczet, koptyjski kościół, galerię papirusu oraz miejscowy bazar, gdzie będzie można zakupić pamiątki czy lokalne przyprawy. Cena ok. 30USD. QUAD SAFARI- wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Cena ok. 70 USD. DOLPHIN HAUSE- wycieczka statkiem do rezerwatu delfinów z postojami na snurkowanie oraz lunchem. Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! Cena ok. 110 USD. ZATOKA ABODABBAB - wycieczka do najbardziej znanej i najpiękniejszej zatoki w pobliżu Marsa Alam, Abo Dabbab. Zatoka jest często odwiedzana przez żółwie morskie, przy odrobinie szczęścia będziemy mogli je zobaczyć. Możliwość plażowania(dostępne leżaki, parasole oraz toalety), a dla aktywnych - nauka snurkowania. Cena ok. 45 USD. Dodatkowo: KAIR -samolotem (cena ok. 450 USD), REJSY -łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), WIZYTA W AQUA PARKUAKASSIA (cena ok. 60 USD). Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada

Położenie

spokojnie, do El Quseir ok. 35 km, do Hurghady ok. 170 km. Transfer z lotniska w w Marsa Alam ok. 30 minut, transfer z lotniska w Hurghadzie ok. 120 min.

Plaża

bezpośrednio przy długiej, hotelowej piaszczystej plaży. Zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole, ręczniki na plaży bezpłatnie (1 ręcznik/os./dzień).

Wyposażenie

hotel w orientalnym, nubijskim stylu wybudowany w 2008 r. oferuje 348 pokoi w 2 piętrowych budynkach. Recepcja, restauracja główna, 2 restauracje a la carte (rybna i włoska), bar, pub, kącik shisha (za opłatą). W zadbanym ogrodzie znajdują się 4 baseny (2 podgrzewane zimą) ze słodką wodą, 3 bary. Leżaki, parasole, ręczniki przy basenie bezpłatnie (1 ręcznik/os./dzień). www.sentidohotels.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

nowoczesne i komfortowe. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): gustownie urządzone; telefon, TV sat., minibar, sejf, klimatyzacja, internet (za opłatą), balkon lub taras. Wanna, WC, suszarka. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2G): położone najbliżej plaży, dwa pokoje, wyposażone jak pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S): bez widoku na morze. Pokoje SENTIDO Plus (1-3V): zestaw do kawy i herbaty, szlafroki, kapcie, owoce, możliwość wyboru godzin sprzątania pokoju, wyposażenie jak w pok. 2A.

Dzieci

4 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Bufet dla dzieci w restauracji głównej, wysokie krzesełka dla dzieci. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bezpłatnie, na zapytanie.

Rozrywka

hotelowy program animacyjny i rozrywkowy, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby gratis.

Sport

aerobik, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, siłownia i mini golf (od 13 lat), nurkowanie z rurką (w basenie), tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, aqua aerobik. Za opłatą: bilard (od 13 lat), nurkowanie, surfing.

All Inclusive

Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Późniejsze śniadanie dla "śpiochów". Kolacja w dwóch restauracjach a la carte: rybnej i włoskiej (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Kawa, herbata, ciasteczka w godz. 15-17:00. Przekąski i lody w godz. 12-17:00. Przekąska nocna w godz. 23:30-1:00. Minibar uzupełniony w napoje orzeźwiające w dniu przyjazdu, następnie w 2. tygodniu pobytu, codziennie wodą mineralną. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 30.04.15 25% ZNIżKI. Zniżki- DLA DZIECI 2-13 LAT- pobyt gratis. DLA NOWOżEŃCÓW- 10% ZNIżKI (w pok.2A, 2S). SENIOR 55Plus- 10% ZNIżKI (w pok.2A,2S). Zniżki obejmują koszty hotelowe.

Polecamy

komfortowy hotel w orientalnym stylu zarządzany według koncepcji SENTIDO przy ładnej piaszczystej plaży zniżka dla seniorów 55 plus zniżka dla nowożeńców bogaty pakiet All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W odległości ok. 25 km od El Quesir, od lotniska w Marsa Alam ok. 30 km.

Plaża

Szeroka, piaszczysta plaża przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ***** Rozległy kompleks hotelowy w nubijskim stylu, wybudowany w 2008 roku. Polecany dla rodzin z dziećmi, jak również miłośników aktywnego wypoczynku, sportów wodnych i nurkowania.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja Sharazad, restauracja a'la carte La Trattoria serwująca kuchnie włoską, restauracja a'la carte Mangrove serwująca ryby i owoce morza, lobby bar, 3 bary przy basenie, bar na plaży, shisha bar, kawiarnia Sultana, dyskoteka. Usługi pralnicze, room services, wypożyczalnia samochodów, salon fryzjerski, opieka medyczna i apteka, sklepiki z pamiątkami.

Internet

WI-FI w recepcji za opłatą ok. 5 Euro / godzina. Na tarasie bezpłatnie z ograniczonym dostępem.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Do spotkań biznesowych i imprez ośrodek oferuje salę konferencyjną dla maksymalnie 100 osób, wyposażoną w sprzęt audiowizualny.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie - 3 baseny, leżaki, parasole i ręczniki plażowe, 2 korty tenisowe, aerobik, gimnastyka w wodzie, tenis stołowy, sala fitness, boisko do siatkówki plażowej, mini golf, boccia, rzutki. Odpłatnie - bilard, oświetlenie kortów tenisowych, centrum odnowy biologicznej Spa Planet z sauną, łaźnią parową, jacuzzi i łaźnią turecką, centrum nurkowe, sporty wodne przy plaży m.in. windsurfing.

Dla dzieci

4 brodziki, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 3-12, łóżeczka na zamówienie.

Zakwaterowanie

Hotel oferuje 348 pokoi. Pokoje typu Standard o powierzchni 28 m, dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, sejf , telefon, mini bar (odpłatnie) oraz balkon lub taras. Dostępne pokoje family o powierzchni 45 m, wyposażone podobnie jak pokoje standard- możliwość zakwaterowania 5 osób. Pokoje typu Promo- wyposażone jak pokoje typu standard, w zależności od obłożenia hotelu mogą być położone w mniej atrakcyjnym miejscu.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Wczesne śniadanie na zamówienie, późne śniadanie, lekkie przekąski w ciągu dnia, lody, popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Mini bar uzupełniony w dniu przylotu w napoje bezalkoholowe, codziennie uzupełniany w wodę. Możliwość skorzystania z restauracji á la carte po uprzedniej rezerwacji. Kupon zniżkowy na zabiegi Spa. Opcja all inclusive nie zawiera soków ze świeżych owoców, napojów importowanych i kaw po turecku, espresso, cappucino

Informacje dodatkowe

www.sentidohotels.com Rekomendacje Holiday Checku 93% i ocena 5,3.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w dniu Wigili oraz Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Oriental Dream Resort to rozległy kompleks o nubijskiej architekturze, należący do znanej i sprawdzonej sieci hotelowej Sentido Hotel & Resorts. Gwarantuje ona bardzo dobry standard obsługi, wiele rozrywek oraz bogaty pakiet All Inclusive. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji i udogodnień dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, animacje, centrum SPA, brodziki, plac zabaw, miniklub
  • wyżywienie w opcji all Inclusive, w tym kolacja w restauracji a la carte

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Idealne miejsce na beztroski i komfortowy wypoczynek. Hotel położony jest w spokojnej okolicy, tuż przy pięknej i rozległej piaszczystej plaży. Należący do znanej sieci Sentido Hotels & Resorts, oferuje znakomitą jakość usług i doskonały serwis. Cztery zadbane baseny, pięknie wkomponowane w hotelowy teren i nubijską architekturę, udogodnienia dla dzieci, animacje i zajęcia sportowe zapewnią rozrywkę dla całej rodziny, a idealnym miejscem relaksu po aktywnie spędzonym dniu będzie hotelowe spa z sauną, łaźnią parową i hydromasażem.

POŁOŻENIE:

ok. 35 km od centrum EL QUISER, ok. 45 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, miejscami łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, przy hotelu, w zależności od zakwaterowania - ok. 250 m, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., 348 pokoi, 3 budynki ułożone w kształcie litery U, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja; restauracja Sharazad - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: La Trattoria - kuchnia włoska, Mangrove - przy plaży, dania rybne, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 7 barów: bar w lobby, 3 bary przy basenach typu swim-up, Pergola przy plaży, Bombay, El Paso Disco (czynny: 23.00-2.00), fajka wodna; supermarket, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, bankomat; centrum konferencyjne dla 120 osób, taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, kawiarenka internetowa (ok. 3 EUR/30 min, 5 EUR/godz.), fryzjer, opiekunka do dziecka (na zamówienie); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Dinners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, sejf, minibar (uzupełniany codziennie w wodę); balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny (w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym): Dolphin, słodka woda, ok. 650 m², gł. 0,9­-1,5 m, Sun, słodka woda, 500 m², gł. 0,9­-1,5 m, Aqua, słodka woda, 500 m², gł. 0,9­-1,5 m, 3 brodziki dla dzieci: słodka woda, ok. 25 m², gł. 0,7 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem (płatne), siłownia, minigolf, tenis stołowy, waterpolo, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4­-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aerobik, wieczorne show; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży; centrum spa: za opłatą: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30­-15.00) w formie bufetu w restauracji Saharazad, kolacja (18.30­-22.00) w formie bufetu w restauracji Saharazad lub w wybranej restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); kawa, herbata, ciastka (15.00­-17.00) w barze w lobby; przekąski (12.00-17.00) w barze Pergola; lokalne napoje bezalkoholowe (7.00­-24.00) i alkoholowe (10.00­-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653319907-911, www.sentidohotels.com

GRATIS:

serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Mapa Hotelu Sentido Oriental Dream Resort

Opinie o Hotelu Sentido Oriental Dream Resort

4.3
zdecydowanie polecam

Hotel Sentido Oriental trochę ma słabe położenie bo na totalnym odludziu, hotel na totalne lenistwo Fajna opcją są restauracje a la carte, chodzi się ile chce! super bar w wodzie:) w hotelu są 2 podgrzewane baseny co jest super sprawa,. wyżywienie w hotelu bardzo smaczne, dobre drinki!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
5.0
zdecydowanie polecam

Super hotel. Położony na dużym terenie, kilka basenów, bezpośrednio przy długiej, szerokiej plaży. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór aż trudno się zdecydować. Serwis hotelowe bez zarzutu. Ładne pokoje, czysto. Byłem już kilka razy w Egipcie w 5* hotelach i tej jest z nich najlepszy. Zdecydowanie polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
polecam

Hotel na pustyni, nie ma za bardzo dokąd się przespacerować, ale poza tym wszystko jak najbardziej mi odpowiadało. Prywatna plaża i kilka basenów na terenie resortu, dużo możliwości aktywnego wypoczynku - siłownia, sporty wodne (windsurfing, kitesurfing). Jeżeli ktoś lubi aktywnie spędzać czas w bardzo dobrych warunkach to ten hotel będzie idealny.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6
5.0
zdecydowanie polecam

Byłam w tym hotelu 2 lata temu i teraz za 3 tygodnie wracam tam na wakacje. Cieszę się, że hotel ma ciągle dobre opinie, bo ja także wspominam swój pobyt w tym hotelu jako bardzo udany. Mam nadzieję że wszystko będzie o.k. Wszystkim polecam ten hotel!!! Piękne pokoje, wspaniały serwis i wspaniała plaża!!!

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
zdecydowanie polecam

Hotel piękny leżący na rozległym terenie, ale wszędzie jest blisko. Bardzo zadbana zieleń i czystość w pokojach i w całym obrebie hotelu, szeroka plaża i zawsze wolne leżaki i materace, podobnie przy basenach. Bardzo dobre jedzenie, urozmaicone i smacznie doprawione. Pięknie położone pawilony i bungalowy, duże pokoje i ogromne balkony lub nieco mniejsze tarasy na parterze. Szalenie miła obsługa, zawsze chętna do pomocy i z uśmiechem zagadująca turystów. Dobra znajomość języków obcych, dodatkowy atut : Polka zatrudniona w recepcji. Byłam tam dwa razy i jeszcze chyba wrócę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.4
polecam

Najlepszy hotel na zimowe wakacje. Mieliśmy duży pokój urządzony w stylu orientalnym, Codziennie sprzątany. Wielki plus dla obsługi, bo starali się bardzo, a nie mieliśmy poczucia, że żądają napiwków na każdym kroku. Baseny duże, świetnie utrzymane, od rana można było uczestniczyć w animacjach. Jeśli chodzi o jedzenie, to do wyboru są trzy restauracje, posiłki smaczne i obfite, przynajmniej w tej głównej, i codziennie był inny motyw przewodni posiłków - super!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel na odludziu, ale cudnie połozony.Rafa wspaniała.Byłam od 29.11.13 do 13 grudnia - pogoda ekstra! To był mój 9 raz w Egipcie i mogę stwierdzić,ze takiej troski o klienta, turystę jeszcze nigdy nie doświadczyłam- dosłownie wszyscy z obsługi- mili, uczynni, bezinteresowni, służą pomocą.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel na odludziu, ale cudnie połozony.Rafa wspaniała.Byłam od 29.11.13 do 13 grudnia - pogoda ekstra! To był mój 9 raz w Egipcie i mogę stwierdzić,ze takiej troski o klienta, turystę jeszcze nigdy nie doświadczyłam- dosłownie wszyscy z obsługi- mili, uczynni, bezinteresowni, służą pomocą.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
5.0
zdecydowanie polecam

Byliśmy w tym hotelu na dwutygodniowym urlopie. Dwa tygodnie minęły bardzo szybko. Hotel wspaniały w każdym calu. Plaża bardzo ładna, dookoła małe rafy koralowe. Jedyny minus, to dosyć mocne odpływy (konieczne specjalne obuwie do wody). Można spacerować poza teren hotelu - coś pięknego. Hotel zamieszkiwany był przez turystów z europy zachodniej - najwięcej Włochów (pełna kultura). Przy hotelu malutko sklepików i bardzo drogo!!!! Rosjan było bardzo malutko! Pokoje super i czyściutko. Jedzenie dobre i obsługa super. Naprawdę polecam!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
5.0
zdecydowanie polecam

Spędziliśmy w tym hotelu najpiękniejszy urlop w Egipcie. Hotel zasługuje na swoje gwiazdki. Na szczęście było mało Rosjan! Przewaga gości Włoch! Pokoje piękne, duże z tarasami. Jedzenie b.dobre, obsługa rewelacyjna!!!Plaża jak w Egipcie, piękna rafa koralowa. Można chodzić na spacery w kierunku pustyni i podziwiać cudowne morze. Aha no i ciągły dostęp do wspaniałej włoskiej kawy z ekspresu!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Sentido Oriental Dream Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
family room dbl
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. 1 os.

Sentido Oriental Dream Resort - Możliwości wyżywienia:


Sentido Oriental Dream Resort - miasta wylotu:


Sentido Oriental Dream Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sentido Oriental Dream Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00