Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
  • Hotel TITAN SELECT, Riwiera Turecka
1 / 22
Udogodnienia hotelu TITAN SELECT
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel TITAN SELECT
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu TITAN SELECT:
4.7 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu TITAN SELECT:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018

Hotel TITAN SELECT w ofercie Biura podróży:

Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Hotel znajduje się tylko kilka minut spacerem od plaży, sklepów, restauracji i barów, co pozwala połączyć odpoczynek z rozrywkami. Hotel położony jest 450 m od plaży, 3,5 km od centrum Konakli i 8 km od przystani.

Udogodnienia i serwisy zawierają: całodobową recepcję, restaurację, bar, basen, basen dla dzieci, kryty basen, klub dziecięcy, małą dyskotekę, plac zabaw, centrum fitness, windy, parking i bezprzewodowy Internet.

Pokoje wyposażone są w: klimatyzację, TV, telefon, minibar (płatny), sejf, łazienkę i balkon/taras.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

W przypadku wybrania opcji All-Inclusive:

Pakiet All-Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje takie, jak: lekkie drinki, piwo, wino, wodę, drinki alkoholowe, wszystkie z lokalnych marek.

Drinki serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. godz. 22.00–24.00).

Czas otwarcia różni się między hotelami.

W niektórych hotelach program rozrywkowy wliczony jest w cenę.

Adres: Baklabeleni Mevkii, 07490 Konakli, Alanya, Turcja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja/Riwiera Turecka/Alanya

Strefa

Relax, Active

Dzieci pobyt GRATIS

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Konakli - ok. 800 m do centrum Alanya - ok. 12 km do centrum centrum handlowe - ok. 800 m lotnisko w Antalyi - ok. 110 km

Atuty

- blisko ładnej, piaszczysto zwirowej plaży oznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi - bezpłatne lezaki i parasole oraz bar All Inclusive na plaży - bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie - 2 restauracje a la carte - bogate zaplecze rekreacyjno-sportowe - możliwośc korzystania z basenu ze zjeżdżalniami w siostrznym hotelu Titan Garden - eleganckie, nowocześnie urządzone, przestronne pokoje - wysokie oceny Klientów

Plaża

250 m od hotelu, Żwirowo-piaszczysta (częściowo kamienista), przejście przez lokalną ulicę, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie, posiada certyfikat Błękitnej Flagi, bar All Inclusive na plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, otwarty w czerwcu 2009r., pięciopiętrowy, posiada łącznie 175 pokoi, nowocześnie zaprojektowany, należący do sieci hotelowej Titan Hotels, otoczony zadbanym ogrodem

Udogodnienia

całodobowa recepcja, winda, sejf, punkt wymiany walut, sala TV, amfiteatr (w siostrzanym hotelu Titan Garden), sklepiki z pamiątkami, fryzjer, pralnia, sala konferencyjna, jubiler, fotograf, kawiarenka internetowa, wypożyczalnia samochodów, parking

Internet

bezpłatne Wi-Fi w lobby

Pokoje

2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci, o powierzchni 28 m2, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja indywidualnie sterowana, telefon, TV Sat, mini-bar (woda w dniu przyjazdu), sejf (bezpłatny), balkon

Restauracje i bary

restauracja główna 2 restauracje a la carte Turecka "Thetys" i rybna "Themis" lobby bar pool bar / bar przy basenie beach bar / bar na plaży

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny zewnętrzne (główny i relaksacyjny), 2 zjeżdżalnie przy basenie, basen kryty, jacuzzi, aquaaerobic, rzutki, łaźnia turecka, siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, bilard, sporty wodne na plaży, bule, wieczór turecki, Goście mogą także korzystać z kortu tenisowego, mini-piłki nożnej, łucznictwa w hotelu Titan Garden, animacje dla dzieci i dorosłych

Płatne

pralnia, sporty wodne na plaży, masaże, sauna, jacuzzi, bilard, SPA

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini disco, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat, program animacji dla dzieci, mini klub (4-12 lat)

Program All Inclusive

7.00-10.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-10.30 późne, lekkie śniadanie w formie bufetu w restauracji głownej 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 12.30-15.30 ciepłe i zimne przekąski typu kanapki, sałatki, spaghetti, hamburgery, ciasteczka serwowane w beach bar 16.30-17.30 podwieczorek, ciasteczka, ciasta, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 19.00-21.00 kolacja w restauracji a la carte - dania kuchni tureckiej i owoce morza, dostępna raz w czasie pobytu / wymagana wcześniejsza rezerwacja 23.30-00.00 nocny bufet, zupa w restauracji głównej 10.00-00.00 piwo, kawa, herbata , napoje gazowane i niegazowane, lokalne alkohole typu piwo, wódka, gin, whisky, raki, wino, drinki na bazie alkoholi serwowane w poszczególnych barach w godzinach ich funkcjonowania - parasole, leżaki i ręczniki na plaży i przy basenie - możliwość korzystania z łaźni tureckiej - mini club dla dzieci 4-12 lat Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, Maestro

Strona www hotelu

www.titanhotels.com

Nasza ocena

pokój ***** położenie ****+ wyżywienie ****+ sport \ rozrywka *****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wizy tureckiej, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej a także innych wydatków osobistych

HAMAM

Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach eterycznych pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości. Cena 25 EUR/os., dzieci 7-12 lat 12 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (zabiegi relaksacyjno-upiększające Body Peeling, masaż w pianie, sauna, jacuzzi, masaż olejkami eterycznymi w cenie)

ZIELONY KANION

Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena 50 EUR/os., dzieci 7-12 lat 25 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad oraz napoje bezalkoholowe)

ALANYA

Całodniowa wycieczka do jednego z najbardziej znanych kurortów na Riwierze Tureckiej podczas której zwiedzimy miasto wraz z górującym nad nim zamkiem-twierdzą z czasów dynastii Seldżukidów (XIII w.). W programie również czas przeznaczony na zakupy, rejs po rzece Dim Cayi, czas wolny. Cena 20 EUR/os., dzieci 7-12 lat 10 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad)

PAMUKKALE

Jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelne białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne) Cena 65 EUR/os., dzieci 7-12 lat 30 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera śniadanie, obiad, bilety wstępu. Basen Kleopatry dodatkowo płatny)

PERGE - ASPENDOKS - KURSUNLU

Wycieczka do Perge, gdzie zobaczyć można ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast kultury hellenistycznej. Następnie wizyta w Parku Narodowym Kursunlu ze słynnymi wodospadami i w Aspendos z najlepiej zachowanym starożytnym teatrem. Cena 60 EUR/os., dzieci 7-12 lat 30 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad, bilety wstępu)

OGIEŃ ANATOLII

Jedno z najbardziej energetycznych widowisk taneczno-muzycznych z doskonałą choreografią, opowiadające o burzliwej historii zazdrości, miłości i zemsty rozgrywającej się w starożytnej Troi. Spektakl wystawiany w Gloria Aspendos Arena. Cena 55 EUR/os. (cena zawiera bilet wstępu, kolację)

JEEP SAFARI

Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena 30 EUR/os., dzieci 7-12 lat 15 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad, bilety wstępu. Napoje, zdjęcia i nagrywanie dodatkowo płatne)

RAFTING

Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. Cena 30 EUR/os., dzieci 7-12 lat 15 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad. Napoje, zdjęcia i nagrywanie dodatkowo płatne)

BAZAR MANAVGAT / REJS

Rejs po szmaragdowej rzece Manavgat i wizyta przy wodospadzie połączone ze zwiedzaniem lokalnego bazaru. Przy odrobinie szczęścia spotkać można także żółwie rzeczne. Cena 37 EUR/os., dzieci 7-12 lat 20 EUR/os., dzieci do 7 lat bez opłat (cena zawiera obiad oraz napoje bezalkoholowe) Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych, z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2009 r.

 

Położenie:

800 m od Konakli, 12 km od Alanyi, 110 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 7 500 m2.

 

Pokoje:

w budynku głównym: 168 pokoi standardowych (2 dla niepełnosprawnych, 35 dla niepalących), 5 pokoi rodzinnych (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, wanna, suszarka, telefon, TV, minibar (płatny), sejf (płatny), wykładzina, balkon.

 

W hotelu:

restauracja w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, 3 bary, sala konferencyjna, winda, basen kryty (70 m2) , 2 baseny odkryte (300, 80 m2), aquapark (2 zjeżdżalnie w hotelu Titan Garden).

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: łącze internetowe w lobby, siłownia, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, animacje.

Płatne: kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, masaż, jacuzzi, bilard, centrum nurkowe.

 

Dla Dzieci:

brodzik, plac zabaw (w hotelu Titan Garden), animacje, miniklub, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

250 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 50 m długości. Parasole i leżaki bezpłatne, materace i ręczniki płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek (zupa).

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku.

Restauracje a'la carte: turecka, rybna - płatne. Wymagana rezerwacja.

 

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • opłatę lotniskową,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • wyżywienie,
  • ubezpieczenie bagażu, NW, KL.


Cena nie zawiera:

  • wizy tureckiej - 15 EUR lub 20 USD.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w Konakli, ok. 12 km od centrum Alanyi z licznymi sklepami, restauracjami i miejscami rozrywki. W pobliżu znajduje się małe centrum handlowe. Odległość od lotniska w Antalyi ok. 115 km.



Plaża:

Do piaszczysto-żwirowej plaży hotelowej ok. 250 m (przejście przez niewielką ulicę, zalecane obuwie plażowe). Ręczniki na plaży - płatne (ok. 7 EUR/tydzień), materace plażowe - płatne (ok. 1 EUR/dzień).



Do dyspozycji gości:

Hotel stanowi kompleks z hotelem Titan Garden, z którego udogodnień można korzystać (bary, baseny, zjeżdżalnie). Recepcja 24 h., lobby, 2 windy. Restauracja główna, restauracja a'la carte: rybna (możliwość skorzystania raz na pobyt, wymagana rezerwacja), 3 bary: w lobby, przy basenie i na plaży. Ponadto 2 baseny, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, brodzik, basen kryty. Ręczniki basenowe - bezpłatne.


Pokoje:

W hotelu 176 pokoi. Pokoje standardowe (pow. ok. 28 m2) dla max 3 os (dostawka w formie rozkładanej sofy) wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (ok. 2 EUR/dzień), minibar (woda uzupełniana bezpłatnie, pozostała konsumpcja za opłatą), umeblowany balkon. Możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat - bezpłatnie.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), lunch (12:30-14:00), przerwa kawowa (16:30-17:30), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski w snack barze na plaży (12:30-15:30). Nocna przekąska (23.30-24.00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00). W barze na plaży piwo, wino oraz napoje bezalkoholowe (12:30-15:30). Za dodatkową opłatą: alkohole importowane, wyciskane soki.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi bogaty program animacyjny: zabawy przy basenie oraz wieczorne show. Boisko sportowe, kort tenisowy (oświetlenie ok. 5 EUR/godz.), siatkówka plażowa, siłownia (wymagana rezerwacja), fitness, aqua aerobik, strzelanie z łuku, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka (napoje płatne dodatkowo). Za opłatą: sala gier (część atrakcji na terenie hotelu Titan Garden): bilard ok. 5 EUR/godz., piłkarzyki ok. 1 EUR/gra, playstation ok. 5 EUR/godz., sporty wodne na plaży. Dla dzieci: mini klub, plac zabaw (na terenie hotelu Titan Garden). Centrum SPA za opłatą.


Internet:

W lobby Internet Wi-Fi bezpłatny, kącik internetowy (ok. 3 EUR/godz.).



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:

www.titanhotels.com



Naszym zdaniem:

Znakomita lokalizacja niedaleko szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży w Konakli. Polecamy głównie rodzinom z dziećmi i osobom nastawionym na aktywny wypoczynek. Przyjemnie urządzone pokoje. Hotel bardzo popularny wśród naszych Klientów z uwagi na przyjemną, wakacyjną atmosferę.



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE
- cena ok. 65 EUR Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.

ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.

WIECZÓR TURECKI
- cena ok. 40 EUR Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.

KAPADOCJA
- cena ok. 129 EUR Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.

ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW
- cena ok. 55EUR Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.

HAMAM
- cena ok. 25 EUR Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.

ZIELONY KANION
- cena ok. 55 EUR Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.

JEEP SAFARI
- cena ok. 39 EUR Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.

MORSKA WYPRAWA
- cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.

RAFTING
- cena ok. 35 EUR Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.

DELFINARIUM
- cena ok. 35 EUR Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!

NURKOWANIE
- cena ok. 55 EUR Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!

MANAWGAT
- cena ok. 42 EUR Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.

ODKRYJ ALANYĘ
-cena ok. 42 EUR Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne

Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).

Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.

Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny Pizza ok. 18 TL woda 1,5l - ok. 1-1,5 TL, piwo w sklepie ok. 5 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.

Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.

W regionie

Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.

Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.

Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

- Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 15.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.

Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.

Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 31.08.2017 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

ALANYA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2009 roku, stanowi jeden kompleks z hotelem Titan Garden. Polecamy głównie rodzinom z dziećmi i osobom nastawionym na aktywny wypoczynek. Do dyspozycji gości basen zewnętrzny, basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje a'la carte (turecka, owoce morza) oraz liczne bary.

POKOJE:

176 pokoi: 169 pokoi standardowych (28m2), 5 pokoi rodzinnych (45m2) oraz 2 pokoje dla osób niepełnosprawnych z widokiem na morze, basen, ogród lub góry. Wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie/indywidualnie, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (płatny), minibar (płatny), laminat, balkon; sprzątanie, wymiana ręczników - codziennie, wymiana pościeli - 3 razy w tygodniu

DODATKOWO PŁATNE:

Centrum Spa & Wellness, masaże, sauna, jacuzzi, salon fryzjerski, lekarz, fotograf, pralnia, mini-market, jubiler, salon gier, bilard, kafejka internetowa, wypożyczalnia samochodów, szkoła nurkowa, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

KONTAKT:

www.titanhotels.com

POŁOŻENIE:

800 m od centrum Konakli, 12 km od Alanyi, 110 km od lotniska w Antalyi

PLAŻA:

prywatna, piaszczysto-kamienista plaża znajduje się 250 m od hotelu; leżaki, parasole, materace - bezpłatne; ręczniki - płatne

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

animacje, mini klub (4-12l) oraz aqua-park w hotelu Titan Garden, mini disco, mini kino, 2 brodziki, plac zabaw, pokój zabaw, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, dyskoteka (w hotelu Titan Garden), łaźnia turecka, centrum fitness, siatkówka plażowa, aerobik, gimnastyka w wodzie, sala tv, rzutki, boccia, tenis stołowy, bezpłatny internet bezprzewodowy (w lobby)


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 5* Kategoria lokalna 5*

Położenie

- ok. 250 m od plaży (przejście przez uliczkę) - ok. 800 m od centrum Konakli - ok. 12 km od centrum Alanyi - ok. 110 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto- żwirowa - leżaki i parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe i materace (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 28 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, kryty basen, 2 zjeżdżalnie (w sąsiednim hotelu Titan Garden) - leżaki, materace i parasole przy basenie - siłownia, aerobik, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa - całodzienne programy animacyjne, dyskoteka Płatne - bilard - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne  przekąski, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, napoje w dyskotece płatne. Restauracja a'la carte turecka raz na pobyt bezpłatnie (wymagana rezerwacja), restauracja rybna płatna.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 2 restauracje a'la carte

turecka, rybna - bar przy basenie - bar na plaży - bar w dyskotece

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2009 roku, wyremontowany w 2012 roku, dysponuje 176 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - mini market, fryzjer - www.titanhotels.com  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Riwiera Turecka


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Nowoczesny, elegancki hotel. Można korzystać z animacji hotelu obok -Titan Garden, który od lat cieszy się dobrymi opiniami wśród klientów. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. polecma!!!


Mapa Hotelu TITAN SELECT

Opinie o Hotelu TITAN SELECT

Jedzenie beznadziejne,monotonne,mało ryb,owoców,do ciepłego jedzenia jest kolejka,do lodów kolejka ,dużo zabaw odbywa się w drugim hotelu.Ten hotel nie jest godny 5 gwiazdek,nie polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.4

Duży kompleks, szczególnie dobrze przystosowany dla dzieci. Nasze pociechy nie wychodziły z mini klubu, są też zjeżdżalnie i brodziki. Plaża ładna, ale trzeba pamiętać o butach. Jedzenie przepyszne, nawet dzieci zajadały cały czas i nie grymasiły. Bardzo wygodne jest to, że bar jest też na plaży, także można tam spokojnie biwakować cały dzień. Jeżeli ktoś jest na 2 tygodnie tak jak my to warto się wybrać na wycieczkę do Kapadocji, zrobiła wrażenie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel śmiało mogę polecić innym. Jestesmy zadowoleni z pobytu, standrad5*, tak naprawdę takie 4,5 w Europie. Jedzenie smaczne, brakowało mi "naszego" jedzenie, jakies frytki, kurczak, tutaj głównie regionalne przysmaki, ale to dobra okazja, zeby poznac inna kulturę. Na brak rozrywki nie można narzekać, niedaleko centrum handlowe z pamiątkami, ubraniami itp. na plaże 3 min. spacerkiem. Będąc tu nie moża nie odwiedzić Pamukkale - niezapomniane wrażenia. Polecam Turcję i ten hotel.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Polecam ten hotel, między innymi ze względu na połączenie wszystkich barów, basenów, amfiteatru i plaży z 4 gwiazdkowym hotelem Titan Garden. Oba hotele wchodzą w skład grupy Titan Hotels. Obsługa bardzo miła, nie stwarzała żadnych problemów. Grupa animatorów przychylna dla turystów, często rozmawiali z nami w wolnych chwilach. Plaża nie jest atrakcyjna, ale swobodnie można znaleźć sobie wolny leżak. Reasumując bardzo miło spędziliśmy tam nasze 2 tygodniowe wakacje i myślę, że jeżeli jeszcze raz wybierzemy się do Turcji, to nie wykluczam, że powrócimy do tego hotelu.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

właśnie piszę z hotelu, co prawda wczoraj padał deszcz ale jest rewelacyjnie, wspaniałe jedzenie w ilościach nie do skonsumowania bo aż taki wybór, bardzo weseli animatorzy i masa animacji. Jak w raju :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Turcja jest jedna wielka atrakcja turystyczna, ktora przyjela nas w Titan select - rewelacyjny hotel wart polecenia w 100%. szalenstwo w falach, wieczorem w porcie w Alanyi. doskonala kuchnia, obsluga. pokoje ogromne, wyposazone w mini bar, duza lazienke, tv, ac, duuuze loze, widok na basen (boczny na morze! animacje ekstra (duzo roznych rozgrywek sportowych)- mozna bylo spalic dodatkowe kalorie.. szczerze polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Spędziłam w tym hotelu swoją podróż poslubną i był to strzał w 10! Hotel jest nowy, otwarty został w czerwcu 2009, więc jest jeszcze niezniszczony. Obsługa miła, pomocna. Animacje w hotelu pierwsza klasa. Dodatkowo można korzystać z infrastruktury hotelu położonego obok - Titan Garden ( ale oni nie mogą korzystać z Titan Select). Położenie fajne, blisko do centrum Konakli, gdzie można zrobić zakupy. Do Alanyi 10 minut busem. Dużą zaletą są pokoje: przestronne i ładnie urządzone. Ja bardzo polecam!!!

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Titan Select to idealne miejsce na fantastyczne wakacje - byłam tam z mężem i 3,5 rocznym synkiem na przełomie lipca/ sierpnia- wszystkim się podobało. Hotel jest czysty - ręczniki i pościel wymieniane codziennie, klimatyzacja w pokoju sterowana indywidualnie, telewizor lcd i lodówka z napojami w pokoju, wszystkie pokoje z balkonami, jedzenie rozmaite, smaczne. Można korzystać z basenów należących do Titan Garden i Titan Select (to wspólne "podwórko", jest amfiteatr, w którym odbyają się wieczorne animacje,do morza ok. 200 metrów, ale byliśmy tylko 2 razy- w zupełności wystarczył nam wypoczynek na terenie przy hotelu. W morzu mnóstwo kamieni - najlepiej wchodzić w odpowiednim obuwiiu. Woda w basenach czysta, bardzo mocno chlorowana- dużo dzieci miało wysypkę. Niespełna kilometr na turecki bazarek, przed hotelem przystanek i w 15 minut można dojechać do Alanii- pięknego miasteczka z portem, z którego popłynęliśmy na godzinną wycieczkę za 12 euro. Polecam to miejsce, z przyjemnością wybiorę się tam jeszcze raz.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

wlasnie worcilismy ze znajomymi z tego otelu, jestem zachwycona!!! jedzenia bylo tak duzo ze nie sposob wszystkiego sprobowac, alkochol do bolu, restauracja bardzo milusia, bar przy plaze z fast foodami ;D bar przy basenie, wszystko na maxa, kilka kilo ze soba przywiozlam wiecej ;D animatorzy bombowi, dzien w dzien inne zabawy, konkursy, lotki, gimnastyka, jednmym slowem wypas. obsluga przemila. byly to moje pierwsze wakacje w tym miejscu i nie sadzilam ze moze byc tak cudownie.hotel jak najbardziej na plus!!! polecam wam wszystkim i nie miejscie obaw jesli nie znajdziecie opinii na temat hotelu ja takze sie balam, hotel tak naprawde ma dopiero 2 miesiace i jest boskiii:):):)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

TITAN SELECT - możliwości zakwaterowania:

Pok.2-os. do pojedynczego wykorzystania wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
standard 2 os..+2 dostawki
pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
pokoj 2 osobowy

TITAN SELECT - Możliwości wyżywienia:


TITAN SELECT - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel TITAN SELECT? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00