cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
1 / 19
Udogodnienia hotelu Riu Tikida Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Riu Tikida Beach
star 4

Maroko: Agadir
Ocena hotelu Riu Tikida Beach:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riu Tikida Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2018

Hotel Riu Tikida Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Wysokiej klasy hotel, usytuowany w pięknym, dobrze utrzymanym ogrodzie, położony przy spokojnej części nadbrzeżnej promenady, nieopodal centrum turystycznego Agadiru z szerokim wyborem barów, restauracji, sklepów (ok. 15 min. spacerem). Odległość od lotniska w Agadirze wynosi ok. 25 km.
Plaża:

Hotel położony tuż przy piaszczystej plaży (przejście przez promenadę). Bezpłatne leżaki i parasole dostępne na prywatnej części hotelowej.
Do dyspozycji gości:

Hotel przeznaczony jest tylko dla osób od 18 roku życia. Obiekt składa się z jednego trzypiętrowego budynku z 3 windami wybudowany w 1995 roku, ostatnią renowację przeszedł na przełomie 2015 i 2016 roku. Całodobowa recepcja, klimatyzowana restauracja główna Le Caroubier z tarasem, restauracja przy basenie L'Olivio, 2 restauracje a la carte: marokańska i z owocami morza, 5 barów w tym przy basenie typu swim-up i w lobby, 2 baseny główne ze słodką wodą (z czego jeden o powierzchni 460 m2 jest podgrzewany w okresie zimowym) - leżaki, parasole oraz ręczniki dostępne bezpłatnie, basen wewnętrzny z wodą morska (znajduje się w centrum spa, dodatkowo płatny, podgrzewany w okresie zimowym). Za dodatkową opłatą: centrum spa Thalasso Centre (zabiegi pielęgnacyjne, masaż, hammam), salon fryzjerski i kosmetyczny, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, usługi pralni. Hotel nie akceptuje zwierząt.
Pokoje:

Hotel posiada łącznie 254 pokoi różnego typu. Naszym Klientom oferujemy zakwaterowanie w pokojach standardowych o powierzchni ok. 40 m2 wyposażonych w łazienkę z prysznicem oraz suszarką do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację/ogrzewanie, TV-sat, telefon, lodówkę, sejf oraz balkon.
Wyżywienie:

All Inclusive: bogaty bufet śniadaniowy w restauracji Le Caroubier (07:00-10:00), późne śniadania kontynentalne w restauracji L'Olivio (10:00-11:00), lunch w formie bufetu (12:00-15:00), lekkie popołudniowe przekąski w restauracji L'Olivio (15:00-18:00), kolacje w formie bufetu w restauracji Le Caroubier (19:00-21:30). Napoje: lokalne i importowane alkoholowe i niealkoholowe dostępne w poszczególnych barach w godzinach 10:00-24:00. Dodatkowo 1 x w tygodniu kolacja w restauracji tematycznej (wymagana wcześniejsza rezerwacja).
Program sportowy i animacyjny:

Codziennie animacje w ciągu dnia (aerobik, gimnastyka w wodzie, lekcje tańca brzucha), a także kilka razy w tygodniu wieczorne pokazy oraz muzyka na żywo. Możliwość zarezerwowania lekcji tenisa. Bezpłatnie:2 korty tenisowe, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa. W hoteluznajduje się równieżdyskoteka Papaya (nieczynna w okresie Ramadanu, napoje dodatkowo płatne).
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego obiektu oraz w pokojach.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
UWAGA! Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena i miejscana potwierdzenie.

"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

KRÓLEWSKI MARRAKESZ - 1 dzień (cena ok. 74 EUR)
Wyjątkowa wyprawa do dawnej stolicy sułtanów i obecnie najatrakcyjniejszego miasta Maroka. Jednodniowa wycieczka do tego pełnego magii miasta pozwoli Państwu poczuć jego egzotyczny afrykański charakter i poznać jego najciekawsze zakątki: ogrody Majorelle, meczet Koutoubija (z zewnątrz), pałac Bahia oraz jedyny na świecie plac Jemaa el Fna, gdzie spotkać można zaklinaczy węży, akrobatów, wróżbitów. W Marrakeszu zaprosimy Was również na obiad do marokańskiej restauracji i na spacer po medinie (starówce). Późnym wieczorem wrócimy do Agadiru.
DZIKIE POŁUDNIE - MIASTECZKO MASSA I PARK TUZNIT (cena ok. 55 EUR)
Atrakcyjna wycieczka samochodami terenowymi na południe od Agadiru, po regionie Souss-Massa. W programie: zapora wodna Youssef Ben Tachfine w górach Antyatlasu, Park Narodowy Souss Massa, zielone plantacje bananowców, dzikie plaże z grotami rybaków, mała sahara", a na koniec wizyta w domu rzemiosła znajdującym się w warownym miasteczku Tiznit, zwanym stolicą srebra. Na zakończenie obiad w berberyjskiej gospodzie.
POŁÓW RYB (cena ok. 39 EUR)
Całodniowy rejs jachtem po oceanie. Będą Państwo mogli łowić ryby (w okresie letnim prawdopodobne złapanie rekina), opalać się, a nawet kąpać. Podczas rejsu apetyczny posiłek ze świeżych ryb i owoców morza.
SAFARI BOU JERIF - 2 dni (cena ok. 150 EUR)
Dwudniowa wyprawa jeepami na południe Maroka. Przejazd dzikimi plażami, pobyt i obiad w Legzirze - plaży słynącej z olbrzymich, czerwonych skalnych łuków, które dzielą ją w kilku miejscach. Wizyta w miasteczku Sidi Ifni (była enklawa hiszpańska), forcie Legii Cudzoziemskiej, polowanie na skorpiony. Nocleg na pustyni w forcie Bou Jerif. Następnego dnia wizyta na targu wielbłądów w Guelmim, przejazd u podnóża gór Antyatlasu, pobyt w warownym miasteczka Tiznit, oglądanie zapory wodnej Youssef Ben Tachfine. W cenie: nocleg, dwa obiady, kolacja, śniadanie.
MALOWNICZE MIASTO ESSAOUIRA
(cena ok. 45 EUR)
Wycieczka do jednego z najbardziej malowniczych miasteczek nad brzegiem Atlantyku. Zwiedzamy port rybacki, bastion Scala de Ville, spacerujemy po dzielnicy żydowskiej mellah i krętych uliczkach mediny. Essaouira słynie z wyrobów z drewna z tui i ze srebra.
ATLAS WYSOKI IMMOUZER
(cena ok. 60 EUR)
Wycieczka jeepami w góry Atlasu Wysokiego. Trasa wiedzie przez Rajską Dolinę, wioski berberyskie do miejscowości Immouzer słynącej z kaskad. Niespotykane, wielobarwne krajobrazy wysokogórskie, kaniony oraz małe zabiegi kosmetyczne. Na koniec obiad w restauracji z widokiem na przepiękną, górską panoramę.
JAZDA NA WIELBŁĄDACH LUB KONIACH (cena ok. 25 EUR)
Możliwość egzotycznej przejażdżki na wielbłądach lub koniach. Atutem jest także ciekawa trasa przejażdżki biegnąca przez proste berberyjskie osady, gaje eukaliptusowe i dolinę rzeki Souss, gdzie przy odrobinie szczęścia można zobaczyć różowe flamingi!
RELAKSUJĄCY HAMMAM
(cena ok. 39 EUR)
Relaksujący i zbawienny dla skóry zabieg łączący saunę, ablucje w łaźni, namydlanie czarnym mydłem oliwkowym, gommage (złuszczanie naskórka) oraz godzinny masaż całego ciała z olejkami eterycznymi.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Agadirze. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
"
Inne

Informacje ogólne


Waluta
MAD - dirham marokański który nie jest walutą wymienialną poza Marokiem. Kurs jest ustalany centralnie więc nie ma znaczenia gdzie wymienimy pieniądze. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary. Karty kredytowe są akceptowane w restauracjach i dużych sklepach, bez problemu można używać bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Maroku nie są wysokie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Należy również wynagradzać drobnymi kwotami miejscowych ludzi podczas robienia im zdjęć, inaczej można się narazić na nieprzyjemne sytuacje.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej3 miesięcy od daty wyjazdu z Maroka. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana.
Czas
- 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad od 40 MAD woda 1,5 l - 5 MAD piwo 10 MAD w sklepie.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową 6.50 MAD Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta za ok. 50 MAD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Telefony komórkowe działają prawie w całym Maroku. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Agadir
Położony nad Atlantykiem, jest największym kurortem Maroka. Niesamowita plaża o szerokości 300 m i długości 8 km i ciepłe wody Atlantyku zachęcają do kąpieli. Liczne kawiarnie i sklepiki wzdłuż nadmorskiej promenady tworzą prawdziwie wakacyjną atmosferę. W Maroku znajdziemy wiele francuskich wpływów, przez co kraj ten jest niesamowitą mieszanką kultur, a mieszkańcy zaczerpnęli wiele europejskiej powściągliwości. Wpływy francuskie widać również w miejscowej kuchni.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Cieszący się dobrymi opiniami i gwarantujący doskonałą atmosferę kompleks należy do renomowanej sieci Riu. Położony przy plaży, od której dzieli go tylko nadmorska promenada, oferuje bogatą formułę all inclusive z urozmaiconymi bufetami oraz świetną marokańską restaurację. W zielonym ogrodzie z egzotycznymi roślinami znajduje się piękny basen, przy którym można się zrelaksować i nabrać złotej opalenizny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Founty, najnowszej turystycznej części AGADIRU, ok. 1,5 km od centrum, przy nadmorskiej promenadzie, ok. 500 m od supermarketu; ok. 30 km od lotniska w Agadirze.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, szeroka i długa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez promenadę, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2015 r., 254 pokoje, 4 budynki, 4 piętra, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Caroubier - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, restauracja á la carte: kuchnia marokańska i owoce morza, restauracja L'Olivio przy basenie, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), kilka barów na terenie hotelu, w tym bar w lobby, bar swim-up, bary (wykluczone z all inclusive): Le Zanzibar oraz bar Papagayo w dyskotece (zamknięty w okresie Ramadanu); kantor, butik; centrum konferencyjne dla 800 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², zadbany, klimatyzowany/ogrzewany, łazienka (prysznic; suszarka), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą; pokoje 1-os. bez balkonu.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, 1 podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, rzutki, siłownia, joga, jacuzzi, aqua aerobik, siatkówka plażowa; animacje: lekcje kuchni marokańskiej, nauka języka arabskiego, lekcje tańca brzucha, zumba, łucznistwo, wstęp do klubu nocnego (napoje płatne); centrum odnowy biologicznej Tikida Thalasso: bezpłatnie: siłownia, płatne: hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; oferta zewnętrzna: jazda konna, ok. 9 km od hotelu 36-dołkowe oraz 27-dołkowe pola golfowe (bezpłatny transfer).

ULTRA ALL INCLUSIVE:

wczesne śniadanie kontynetalne (6.00-07.00) w restauracji Le Coroubier; śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00) w wyznaczonym barze; podwieczorek w restauracji L'Olivio (15.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528845400, www.riu.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Cieszący się dobrymi opiniami i gwarantujący doskonałą atmosferę kompleks należy do renomowanej grupy Riu Hotels & Resorts. Położony przy plaży, od której dzieli go tylko nadmorska promenada, oferuje bogatą formułę all inclusive z urozmaiconymi bufetami oraz świetną włoską restauracją. W zielonym ogrodzie z egzotycznymi roślinami znajduje się piękny basen, przy którym można się zrelaksować i nabrać marokańskiej opalenizny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Founty, najnowszej turystycznej części AGADIRU, ok. 1,5 km od centrum, przy nadmorskiej promenadzie, ok. 500 m od supermarketu; ok. 30 km od portu lotniczego w Agadirze.

PLAŻA:

Founty Beach, publiczna, piaszczysta, szeroka i długa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez promenadę, na wydzielonym odcinku plaży: bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2002 r., 233 pokoje, 4 budynki, 4 piętra, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Caroubier - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: Le Mogador, kuchnia marokańska, L'Olivio, kuchnia włoska, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar La Cascade w lobby, bar Le Zanzibar, bar Papagayo w dyskotece (zamknięte w okresie: 09.07-07.08); kantor, butik; centrum konferencyjne dla 800 osób, ogród o powierzchni 12 tys. m², bezpłatny internet bezprzewodowy w pobliżu recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej), ok. 40 m², zadbany, klimatyzowany/ogrzewany, łazienka (wanna; suszarka), wc, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą; pokoje 1-os. bez balkonu.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 460 m², podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, rzutki, siłownia, joga, jacuzzi, aqua aerobik, siatkówka plażowa; animacje: lekcje kuchni marokańskiej, nauka języka arabskiego, lekcje tańca brzucha, wstęp do klubu nocnego (napoje odpłatnie); za opłatą: zabiegi pielęgnacyjne; oferta zewnętrzna: jazda konna, ok. 9 km od hotelu 36-dołkowe oraz 27-dołkowe pola golfowe (bezpłatny transfer).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00) w barze Le Chiringuito; podwieczorek w restauracji L'Olivio (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); możliwość zamówienia śniadania do pokoju (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528845400, www.riu.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- bezpośrednio przy plaży
- ok. 1 km od centrum Agadiru
- ok. 25 km od lotniska
- ok. 500 m od sklepów
- ok. 7 km od hotelu 36-dołkowe pole golfowe


Plaża

- piaszczysta
- prywatna
- leżaki i parasole (bezpłatne)
- przejście na plażę przez nadmorską promenadę


Pokoje

- klimatyzacja centralna
- TV-Sat, telefon
- sejf, lodówka
- łazienka (WC, bidet, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- kącik wypoczynkowy z sofą
- balkon/taras (z wyłączeniem pokoju typu SGL)


Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- basen (podgrzewany zimą), leżaki i parasole, ręczniki plażowe (kaucja)
-  jacuzzi
- siłownia, gimnastyka wodna
- 2 korty tenisowe, tenis stołowy
- siatkówka plażowa
- rzutki
- animacje dzienne i wieczorne
Płatne
- basen kryty ze słoną wodą
- jazda konna
- wypożyczalnia rowerów
- spa, masaże, hammam,

Dla dzieci

- brodzik
- plac zabaw, miniklub (4 – 12 lat), animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte , po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracje a la carte (kuchnia marokańska, włoska)
- bar, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie


Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (bezpłatne)
- 2 sale konferencyjne
- sklepiki, fryzjer
- night club z dyskoteką
- www.riu.com


Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Agadir, Maroko

Położenie

ok. 1 km od centrum Agadiru; restauracje, sklepy w odległości ok. 500 m.

Plaża

długa, piaszczysta (dojście przez przybrzeżną promenadę). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe na hotelowym odcinku plaży w cenie.

Wyposażenie

Wyremontowany w 2015/2016 roku hotel oferuje 251 pokoi, rozmieszczonych w 4-piętrowym budynku. Hol powitalny z recepcją, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje a la carte (marokańska i z owocami morza), bary, dyskoteka, butiki. W rozległym i zadbanym ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, bar z przekąskami i napojami, taras słoneczny. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. Uwaga: hotel wyłącznie dla osób dorosłych. Rezerwacja możliwa dla Gości powyżej 18 lat.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A): ok. 40 m2, klimatyzacja (sterowana centralnie), minilodówka, sejf, TV sat., telefon, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, oddzielne WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (1-3C). Pokoje jednoosobowe (1E): na wyższych piętrach, bez balkonu/tarasu; wyposażone jak pokoje 2A.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo, dyskoteka "Papagayo".

Dostęp do internetu

WiFi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Sport

2 korty tenisowe, kursy jogi, tenis stołowy, boccia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie, siłownia. Za opłatą: jazda konna, wynajem rowerów, pole golfowe "Golf du Soleil" (oddalone ok. 9 km, transfer gratis).

Wellness

za opłatą: centrum Thalasso (hamam, masaże, basen kryty z morska wodą, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, fryzjer).

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów" do godz. 12:00. Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. 2 x na tydzień kolacje tematyczne. Możliwe kolacje w restauracjach a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Do kolacji wymagany odpowiedni strój. Salon-bar "Le Zanzibar" nie jest objęty programem all inclusive. Wstęp do dyskoteki "Papagayo" gratis (napoje za opłatą).

Wcześniej = taniej

do 31.07.18 20% zniżki, 1.08-31.08.18 18% zniżki na wyloty w terminach 3.01-30.04.19.

Polecamy

Hotel dla dorosłych położony przy piaszczystej plaży. Rozległy, zadbany ogród na spokojny i relaksujący wypoczynek. Ciekawe animacje, bogaty program all inclusive.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

otel położony w miejscowości Agadir, ok. 1 km od centrum miasta (15 minut spacerem), 25 km od lotniska w Agadirze.

PLAŻA

piaszczysta, wydzielona dla hotelu oddzielona nadmorską promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

HOTEL

KATEGORIA OFICJALNA 4* HOTEL TYLKO DLA DOROSŁYCH 18+ Kompleks hotelowy należący do sieci Riu, odnowiony w zimie 2015/16 położony tuż przy nadmorskiej promenadzie w pięknym ogrodzie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, punkt wymiany walut, restauracja główna Le Caroubier, 2 restauracje la carte: Le Mogador, kuchnia marokańska, L'Olivio, kuchnia włoska, owoce morza, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar La Cascade w lobby, bar Le Zanzibar, bar Papagayo w dyskotece,  duży ogród, taras do opalania. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

Bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 2 baseny ( w tym jeden podgrzewany), leżaki i parasole przy basenach, siłownia, tenis, joga, rzutki, tenisa stołowego, siatkówka, zajęcia z wodami wodnymi, taniec brzucha, a nawet lekcje arabskie, a wieczorami można korzystać z nocnego klubu. odpłatnie: "Tikida Thalasso" Centrum talassoterapii: łaźnia turecka, masaż, kryty basen z podgrzewaną wodą morską, zabiegi upiększające i fryzjer

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 251 całkowicie odnowionych pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwościa jednej dostawki, wyposażone w łazienki ( suszarka do włosów), klimatyzację, TV/SAT, mini lodówkę, sejf, bezpłatne WiFi, telefon oraz balkon. Powierzchnia ok 40m.

WYŻYWIENIE

All inlusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Przekąski, popołudniowa kawa, herbata. Lokalne alkoholie i napoje bezlakoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Świąteczne kolacje 24.12. oraz 31.12. wliczone w cenę.

INFORMACJE DODATKOWE

www.riu.com/en/hotel/morocco/agadir/hotel-riu-tikida-beach/

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany + bagaż podręczny (limit w zależności od przewoźnika), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Limit bagażu rejestrowanego: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Limit bagażu podręcznego: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Paszport ważny minimum 6 miesięcy od planowanej daty wjazdu. Wizy nie są wymagane. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/maroko


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/MAROKO

Do dyspozycji gości

• recepcja • 2 baseny zewnętrzne • basen kryty (ze słoną wodą, płatny) • restauracja główna Le Caroubier • 2 restauracje tematyczne • 4 bary • dyskoteka Papagayo (wstęp w cenie, zamknięta w czasie Ramadanu)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• butik • 2 sale konferencyjne • fryzjer

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

254

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Sport i wellness

W cenie • siłownia • 2 korty tenisowe 

Płatne • basen kryty • łaźnia parowa • hammam • masaże • zabiegi kosmetyczne • jazda konna • kajaki • narty wodne 

Rozrywka

• program animacyjny w ciągu dnia • wieczorami program rozrywkowy (kilka razy w tyg.) • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 1-osobowy EZX1

• 1 os. • prysznic • suszarka do włosów • WC • szlafroki • telefon • TV sat. • klimatyzacja (centralne sterowanie) • wentylator sufitowy • mała lodówka • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • balkon lub taras • prysznic • suszarka do włosów • WC • szlafroki • telefon • TV sat. • klimatyzacja (centralne sterowanie) • wentylator sufitowy • mała lodówka • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • widok boczny na morze • balkon lub taras • prysznic • suszarka do włosów • WC • szlafroki • telefon • TV sat. • klimatyzacja (centralne sterowanie) • wentylator sufitowy • mała lodówka • sejf (w cenie) • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, obiad, kolacja (w formie bufetu) • śniadania dla śpiochów • 2 razy w tygodniu wieczory tematyczne • przekąski • lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00) • kawa, herbata (po południu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.


Mapa Hotelu Riu Tikida Beach

Opinie o Hotelu Riu Tikida Beach

Bardzo przyzwoity, chociaż już nie najnowyszy - Riu Tikida Beach sprawdził się na tygodniowe wakacje w słonecznym Maroko! Hotel na dobrym 4-gwiazdkowym poziomie, jak na arabskie standardy byłem mile zaskoczony. Smaczne wyżywienie i bardzo przestronne, czyste pokoje - na to należy zwróci uwagę. Poza tym leży blisko centrum Agadiru i nieopodal ładnej piaszczystej plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Riu Tikida Beach - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj jednoosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja
1 os. standardowy
1 os. standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
2 os. standardowy
2 os. standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy

Riu Tikida Beach - Możliwości wyżywienia:


Riu Tikida Beach - miasta wylotu:


Riu Tikida Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Riu Tikida Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00