cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
  • Hotel Riu Tikida Beach, Agadir
1 / 24
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
06.05 - 13.05
już od 4430 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 13.05
już od 4430 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Riu Tikida Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Riu Tikida Beach
star 4

Maroko: Agadir
Ocena hotelu Riu Tikida Beach:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Riu Tikida Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Riu Tikida Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/MAROKO

Polozenie


• ok. 15 min od centrum Agadiru z licznymi sklepami i restauracjami


• bezpośrednio przy plaży


• czas dojazdu z lotniska ok. 30-45 min

Plaza


• bezpośrednio przy wielokilometrowe plaży oddzielonej od hotelu promenadą


• publiczna (z częścią prywatną hotelu)


• piaszczysta


• hotel oddzielony od plaży ulicą


• leżaki w cenie


• parasole w cenie


• ręczniki w cenie

Wyposażenie


• recepcja: 24 h
• winda
• ogród
• taras
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
• butik
• fryzjer
• sala konferencyjna

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

251

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje


• hotel dla gości w wieku 16+ 
• dyskoteka Papagayo jest zamknięta w czasie Ramadanu


• W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: +48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 3
• basen zewnętrzny: podgrzewany, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• basen z talasoterapią: kryty, z wodą morską, podgrzewany
• basen zewnętrzny: leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• ręczniki: w cenie

Sport i wellness

W cenie
• siłownia 
• lekcje gry w tenisa

Płatne
• strefa spa: "Thalassocenter"
• łaźnia parowa
• hammam 
• masaże
• zabiegi lecznicze
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• korty tenisowe: 2
• wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
• jazda konna: w ofercie firm zewnętrznych
• kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
• narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych
• 36-dołkowe pole golfowe: w ofercie firm zewnętrznych

Rozrywka


• zajęcia sportowe


• międzynarodowe animacje dla dorosłych w ciągu dnia


• przedstawienia kilka razy w tygodniu


• muzyka na żywo kilka razy w tygodniu


• dyskoteka dla dorosłych

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • lodówka • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • prysznic • WC • szlafroki • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-3 os. • ok. 40 m2 • boczny widok na morze • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • lodówka • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • prysznic • WC • szlafroki • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy DZX3

• 2 os. • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w zależności od sezonu, centralnie sterowana • sejf: w cenie • wentylator sufitowy • sofa • lodówka • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV sat. • prysznic • WC • szlafroki • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
• śniadanie: w formie bufetu
• późne śniadanie
• obiad: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
• przekąski
• ciasto
• wybrane napoje bezalkoholowe: 10:30 - 00:00
• wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:30 - 00:00
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:30 - 00:00
• kawa/herbata po południu
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary
• restauracje: 4
• główna restauracja "Le Caroubier": z tarasem
• restauracja "Le Mogador": kuchnia regionalna; a la carte, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Le Chiringuito": a la carte, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "L´Olivio": przy basenie
• bary i inne: 4
• bar w lobby
• saloon bar "Le Zanzibar": za opłatą
• bar przy zewnętrznym basenie
• bar typu swim-up


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Cieszący się dobrymi opiniami i gwarantujący doskonałą atmosferę kompleks należy do renomowanej grupy Riu Hotels & Resorts. Położony przy plaży, od której dzieli go tylko nadmorska promenada, oferuje bogatą formułę all inclusive z urozmaiconymi bufetami oraz świetną włoską restauracją. W zielonym ogrodzie z egzotycznymi roślinami znajduje się piękny basen, przy którym można się zrelaksować i nabrać marokańskiej opalenizny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Founty, najnowszej turystycznej części AGADIRU, ok. 1,5 km od centrum, przy nadmorskiej promenadzie, ok. 500 m od supermarketu; ok. 30 km od portu lotniczego w Agadirze.

PLAŻA:

Founty Beach, publiczna, piaszczysta, szeroka i długa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez promenadę, na wydzielonym odcinku plaży: bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2002 r., 233 pokoje, 4 budynki, 4 piętra, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Caroubier - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: Le Mogador, kuchnia marokańska, L'Olivio, kuchnia włoska, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar La Cascade w lobby, bar Le Zanzibar, bar Papagayo w dyskotece (zamknięte w okresie: 09.07-07.08); kantor, butik; centrum konferencyjne dla 800 osób, ogród o powierzchni 12 tys. m², bezpłatny internet bezprzewodowy w pobliżu recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej), ok. 40 m², zadbany, klimatyzowany/ogrzewany, łazienka (wanna; suszarka), wc, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą; pokoje 1-os. bez balkonu.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 460 m², podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, rzutki, siłownia, joga, jacuzzi, aqua aerobik, siatkówka plażowa; animacje: lekcje kuchni marokańskiej, nauka języka arabskiego, lekcje tańca brzucha, wstęp do klubu nocnego (napoje odpłatnie); za opłatą: zabiegi pielęgnacyjne; oferta zewnętrzna: jazda konna, ok. 9 km od hotelu 36-dołkowe oraz 27-dołkowe pola golfowe (bezpłatny transfer).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00) w barze Le Chiringuito; podwieczorek w restauracji L'Olivio (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); możliwość zamówienia śniadania do pokoju (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528845400, www.riu.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Cieszący się dobrymi opiniami i gwarantujący doskonałą atmosferę kompleks należy do renomowanej sieci Riu. Położony przy plaży, od której dzieli go tylko nadmorska promenada, oferuje bogatą formułę all inclusive z urozmaiconymi bufetami oraz świetną marokańską restaurację. W zielonym ogrodzie z egzotycznymi roślinami znajduje się piękny basen, przy którym można się zrelaksować i nabrać złotej opalenizny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Founty, najnowszej turystycznej części AGADIRU, ok. 1,5 km od centrum, przy nadmorskiej promenadzie, ok. 500 m od supermarketu; ok. 30 km od lotniska w Agadirze.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, szeroka i długa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez promenadę, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2015 r., 254 pokoje, 4 budynki, 4 piętra, 3 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Caroubier - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, restauracja á la carte: kuchnia marokańska i owoce morza, restauracja L'Olivio przy basenie, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), kilka barów na terenie hotelu, w tym bar w lobby, bar swim-up, bary (wykluczone z all inclusive): Le Zanzibar oraz bar Papagayo w dyskotece (zamknięty w okresie Ramadanu); kantor, butik; centrum konferencyjne dla 800 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², zadbany, klimatyzowany/ogrzewany, łazienka (prysznic; suszarka), osobne wc, internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą; pokoje 1-os. bez balkonu.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, 1 podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, rzutki, siłownia, joga, jacuzzi, aqua aerobik, siatkówka plażowa; animacje: lekcje kuchni marokańskiej, nauka języka arabskiego, lekcje tańca brzucha, zumba, łucznistwo, wstęp do klubu nocnego (napoje płatne); centrum odnowy biologicznej Tikida Thalasso: bezpłatnie: siłownia, płatne: hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; oferta zewnętrzna: jazda konna, ok. 9 km od hotelu 36-dołkowe oraz 27-dołkowe pola golfowe (bezpłatny transfer).

ULTRA ALL INCLUSIVE:

wczesne śniadanie kontynetalne (6.00-07.00) w restauracji Le Coroubier; śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.00) w wyznaczonym barze; podwieczorek w restauracji L'Olivio (15.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528845400, www.riu.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Do dyspozycji gości

Hotel przeznaczony jest tylko dla osób od 18 roku życia. Obiekt składa się z jednego trzypiętrowego budynku z 3 windami wybudowany w 1995 roku, ostatnią renowację przeszedł na przełomie 2015 i 2016 roku. Całodobowa recepcja, klimatyzowana restauracja główna Le Caroubier z tarasem, restauracja przy basenie L'Olivio, 2 restauracje a la carte: marokańska i z owocami morza, 5 barów w tym przy basenie typu swim-up i w lobby, 2 baseny główne ze słodką wodą (z czego jeden o powierzchni 460 m2 jest podgrzewany w okresie zimowym) - leżaki, parasole oraz ręczniki dostępne bezpłatnie, basen wewnętrzny z wodą morską (znajduje się w centrum spa, dodatkowo płatny, podgrzewany w okresie zimowym). Za dodatkową opłatą: centrum spa Thalasso Centre (zabiegi pielęgnacyjne, masaż, hammam), salon fryzjerski i kosmetyczny, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, usługi pralni. Hotel nie akceptuje zwierząt.

Wyżywienie

All Inclusive: bogaty bufet śniadaniowy w restauracji Le Caroubier (07:00-10:00), późne śniadania kontynentalne w restauracji L'Olivio (10:00-11:00), lunch w formie bufetu (12:00-15:00), lekkie popołudniowe przekąski w restauracji L'Olivio (15:00-18:00), kolacje w formie bufetu w restauracji Le Caroubier (19:00-21:30). Napoje: lokalne i importowane alkoholowe i niealkoholowe dostępne w poszczególnych barach w godzinach 10:00-24:00. Dodatkowo 1 x w tygodniu kolacja w restauracji tematycznej (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Program sportowy i animacyjny

Codziennie animacje w ciągu dnia (aerobik, gimnastyka w wodzie, lekcje tańca brzucha), a także kilka razy w tygodniu wieczorne pokazy oraz muzyka na żywo. Możliwość zarezerwowania lekcji tenisa. Bezpłatnie: 2 korty tenisowe, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa. W hotelu znajduje się również dyskoteka Papagayo (nieczynna w okresie Ramadanu, napoje dodatkowo płatne).

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego obiektu oraz w pokojach.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Wysokiej klasy hotel, położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży, przy spokojnej części nadbrzeżnej promenady. Sprawdzona propozycja dla wymagających klientów.

Strona www


Opinie klientów


Położenie

Wysokiej klasy hotel, usytuowany w pięknym, dobrze utrzymanym ogrodzie, położony przy spokojnej części nadbrzeżnej promenady, nieopodal centrum turystycznego Agadiru z szerokim wyborem barów, restauracji, sklepów (ok. 15 min. spacerem). Odległość od lotniska w Agadirze wynosi ok. 25 km.

Plaża

Hotel położony tuż przy piaszczystej plaży (przejście przez promenadę). Bezpłatne leżaki i parasole dostępne na prywatnej części hotelowej.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy, Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA! Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena i miejscana potwierdzenie.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive), podatku turystycznego (opłata automatycznie doliczana do rezerwacji)oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

KRÓLEWSKI MARRAKESZ - 1 dzień (cena ok.68 EUR)

Wyjątkowa wyprawa do dawnej stolicy sułtanów i obecnie najatrakcyjniejszego miasta Maroka. Jednodniowa wycieczka do tego pełnego magii miasta pozwoli Państwu poczuć jego egzotyczny afrykański charakter i poznać jego najciekawsze zakątki: ogrody Majorelle, meczet Koutoubija (z zewnątrz), pałac Bahia, Muzeum Dar Si Saidoraz jedyny na świecie plac Jemaa el Fna, gdzie spotkać można zaklinaczy węży, akrobatów, wróżbitów. W Marrakeszu zaprosimy Was również na obiad do marokańskiej restauracji i na spacer po medinie (starówce). Późnym wieczorem wrócimy do Agadiru.

DZIKIE POŁUDNIE - MIASTECZKO MASSA I PARK TUZNIT (cena ok. 53 EUR)

Atrakcyjna wycieczka samochodami terenowymi na południe od Agadiru, po regionie Souss-Massa. W programie: zapora wodna Youssef Ben Tachfine w górach Antyatlasu, Park Narodowy Souss Massa, zielone plantacje bananowców, dzikie plaże z grotami rybaków, mała sahara". Obiad w berberyjskiej gospodzie. A na zakończenie niezapomniana przejażdżka dawną trasą Rajdu Paryż-Dakar.
POŁÓW RYB (cena ok. 38 EUR)
Relaksujący rejs statkiem po zatoce Agadiru, podczas którego łowimy ryby i opalamy się. Uczta ze złowionych ryb zostanie przygotowana przez pokładowego szefa kuchni.
SAFARI BOU JERIF - 2 dni (cena ok. 155 EUR)
Dwudniowa wyprawa jeepami na południe Maroka. Przejazd na dziką plażę w Legzirze, słynącą z olbrzymich, czerwonych skalnych łuków, czas wolny i obiad na plaży. Wizyta w miasteczku Sidi Ifni (byłej enklawie hiszpańskiej), forcie Legii Cudzoziemskiej oraz polowanie na skorpiony. Niezapomniany nocleg w wyjątkowym miejscu - namiotach berberyjskich nomadów w forcie Bou Jerif! Następnego dnia przejazd u podnóża gór Antyatlasu, pobyt w warownym miasteczku Tiznit, oglądanie zapory wodnej Youssef'a Ben Tachfina. W cenie: nocleg, dwa obiady, kolacja, śniadanie.
MALOWNICZE MIASTO ESSAOUIRA
(cena ok.38 EUR)

Urokliwe biało-niebieskie miasteczko. Położone nad Atlantykiem z przepiękną starówką z XVIII wieku. Miasto artystów, malarzy, rzeźbiarzy, muzyków oraz artystów wykonujących wspaniałe wyroby ze srebra. Wielokrotnie odwiedzane przez Jimmy'ego Hendrixa. W programie spacer po zabytkowej starówce z ufortyfikowanym nabrzeżem la Scala. Obiad we własnym zakresie w czasie wolnym.
JAZDA NA WIELBŁĄDACH (cena ok. 25 EUR)
Dwugodzinna wycieczka na wielbłądach w okolicach Agadiru. Atutem wycieczki jest ciekawa trasa przejażdżki biegnąca przez gaje eukaliptusowe wzdłuż doliny rzeki Souss, gdzie przy odrobinie szczęścia można zobaczyć różowe flamingi!
RELAKSUJĄCY HAMMAM
(cena ok. 35 EUR)

Relaksujący i zbawienny dla skóry zabieg łączący saunę, ablucje w łaźni, namydlanie czarnym mydłem oliwkowym, gommage (złuszczanie naskórka) oraz godzinny masaż całego ciała z naturalnymi olejkami.
PARK KROKODYLI (cena ok. 17 EUR)
Wycieczka do Parku Krokodyli pod Agadirem. Zgromadzono tam ponad 300 osobników krokodyla znad Nilu. Jest to jeden z największych gatunków krokodyla żyjącego w Afryce. Krokodyle można podziwiać w przepięknej aranżacji nawiązującej do ich naturalnego ekosystemu. Park jest również urzekającym ogrodem botanicznym gdzie rosną rośliny z całego świata. Niezwykłe gatunki roślin egzotycznych zostały podzielone na 4 regiony botaniczne. W croco parku można podziwiac również gigantyczne żółwie i iguany. Czas wolny w parku.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Agadirze. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
.
"

Inne

Informacje ogólne


Waluta

MAD - dirham marokański który nie jest walutą wymienialną poza Marokiem. Kurs jest ustalany centralnie więc nie ma znaczenia gdzie wymienimy pieniądze. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary. Karty kredytowe są akceptowane w restauracjach i dużych sklepach, bez problemu można używać bankomatów.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Maroku nie są wysokie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Należy również wynagradzać drobnymi kwotami miejscowych ludzi podczas robienia im zdjęć, inaczej można się narazić na nieprzyjemne sytuacje.
Wiza

Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Maroka. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
- 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny

Obiad od 40 MAD woda 1,5 l - 5 MAD piwo 10 MAD w sklepie.
Poczta

W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową 6.50 MAD
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta za ok. 50 MAD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Telefony komórkowe działają prawie w całym Maroku. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Agadir

Położony nad Atlantykiem, jest największym kurortem Maroka. Niesamowita plaża o szerokości 300 m i długości 8 km i ciepłe wody Atlantyku zachęcają do kąpieli. Liczne kawiarnie i sklepiki wzdłuż nadmorskiej promenady tworzą prawdziwie wakacyjną atmosferę. W Maroku znajdziemy wiele francuskich wpływów, przez co kraj ten jest niesamowitą mieszanką kultur, a mieszkańcy zaczerpnęli wiele europejskiej powściągliwości. Wpływy francuskie widać również w miejscowej kuchni.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Maroku trwa od 2020-06-15 do 2020-09-30.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Przylatując do Maroka należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID-19 (test powinien być wykonany nie wcześniej niż 72h przed wylotem w certyfikowanych laboratoriach przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu zwolnione są osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni.
Aby jednak mócwyjechać poza Agadir, należy posiadać zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu. Oznacza to, że osoby, które będą przekraczały granicę na podstawie testu RT-PCR, nie będą mogły wyjechać poza miasto. Tym samym nie będą mogły wziąć udziału w ewentualnych wycieczkach fakultatywnych. Po samym Agadirze poruszać się będą mogły bez ograniczeń. Obostrzenia te obowiązują do dnia 10 września 2021 roku włącznie.
Należy pamiętać, aby mieć ze sobą odpowiedni dokument. Ponadto należy posiadać wypełnioną fiszkę sanitarną pasażera.
Dzieci do lat 10-ciu zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.

Wizy

Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Maroka. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Przylatując do Maroka należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID-19 (test powinien być wykonany nie wcześniej niż 72h przed wylotem w certyfikowanych laboratoriach przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu zwolnione są osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni.
Aby jednak mócwyjechać poza Agadir, należy posiadać zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu. Oznacza to, że osoby, które będą przekraczały granicę na podstawie testu RT-PCR, nie będą mogły wyjechać poza miasto. Tym samym nie będą mogły wziąć udziału w ewentualnych wycieczkach fakultatywnych. Po samym Agadirze poruszać się będą mogły bez ograniczeń. Obostrzenia te obowiązują do dnia 10 września 2021 roku włącznie.
Należy pamiętać, aby mieć ze sobą odpowiedni dokument. Ponadto należy posiadać wypełnioną fiszkę sanitarną pasażera.
Dzieci do lat 10-ciu zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- bezpośrednio przy plaży
- ok. 1 km od centrum Agadiru
- ok. 25 km od lotniska
- ok. 500 m od sklepów
- ok. 7 km od hotelu 36-dołkowe pole golfowe


Plaża

- piaszczysta
- prywatna
- leżaki i parasole (bezpłatne)
- przejście na plażę przez nadmorską promenadę


Pokoje

- klimatyzacja centralna
- TV-Sat, telefon
- sejf, lodówka
- łazienka (WC, bidet, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- kącik wypoczynkowy z sofą
- balkon/taras (z wyłączeniem pokoju typu SGL)


Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- basen (podgrzewany zimą), leżaki i parasole, ręczniki plażowe (kaucja)
-  jacuzzi
- siłownia, gimnastyka wodna
- 2 korty tenisowe, tenis stołowy
- siatkówka plażowa
- rzutki
- animacje dzienne i wieczorne
Płatne
- basen kryty ze słoną wodą
- jazda konna
- wypożyczalnia rowerów
- spa, masaże, hammam,

Dla dzieci

- brodzik
- plac zabaw, miniklub (4 – 12 lat), animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte , po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracje a la carte (kuchnia marokańska, włoska)
- bar, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie


Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi w lobby (bezpłatne)
- 2 sale konferencyjne
- sklepiki, fryzjer
- night club z dyskoteką
- www.riu.com


Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

otel położony w miejscowości Agadir, ok. 1 km od centrum miasta (15 minut spacerem), 25 km od lotniska w Agadirze.

PLAŻA

piaszczysta, wydzielona dla hotelu oddzielona nadmorską promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

HOTEL

KATEGORIA OFICJALNA 4* HOTEL TYLKO DLA DOROSŁYCH 18+ Kompleks hotelowy należący do sieci Riu, odnowiony w zimie 2015/16 położony tuż przy nadmorskiej promenadzie w pięknym ogrodzie.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, punkt wymiany walut, restauracja główna Le Caroubier, 2 restauracje la carte: Le Mogador, kuchnia marokańska, L'Olivio, kuchnia włoska, owoce morza, bar/restauracja na plaży Le Chiringuito, w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar La Cascade w lobby, bar Le Zanzibar, bar Papagayo w dyskotece,  duży ogród, taras do opalania. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

INTERNET

Bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 2 baseny ( w tym jeden podgrzewany), leżaki i parasole przy basenach, siłownia, tenis, joga, rzutki, tenisa stołowego, siatkówka, zajęcia z wodami wodnymi, taniec brzucha, a nawet lekcje arabskie, a wieczorami można korzystać z nocnego klubu. odpłatnie: "Tikida Thalasso" Centrum talassoterapii: łaźnia turecka, masaż, kryty basen z podgrzewaną wodą morską, zabiegi upiększające i fryzjer

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 251 całkowicie odnowionych pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwościa jednej dostawki, wyposażone w łazienki ( suszarka do włosów), klimatyzację, TV/SAT, mini lodówkę, sejf, bezpłatne WiFi, telefon oraz balkon. Powierzchnia ok 40m.

WYŻYWIENIE

All inlusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Przekąski, popołudniowa kawa, herbata. Lokalne alkoholie i napoje bezlakoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Świąteczne kolacje 24.12. oraz 31.12. wliczone w cenę.

INFORMACJE DODATKOWE

www.riu.com/en/hotel/morocco/agadir/hotel-riu-tikida-beach/

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany + bagaż podręczny (limit w zależności od przewoźnika), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Limit bagażu rejestrowanego: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Limit bagażu podręcznego: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Paszport ważny minimum 6 miesięcy od planowanej daty wjazdu. Wizy nie są wymagane. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/maroko


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko/Agadir

Opis

Zapraszamy do odnowionego hotelu tylko dla dorosłych - Riu Tikida Beach z 251 pokojami, które mają wszystko, czego potrzebują Goście, aby spędzić idealne wakacje. Czterogwiazdkowy Hotel Riu Tikida Beach oferuje pakiet All Inclusive, dzięki której Goście mogą delektować się wszystkimi najlepszymi potrawami przygotowanymi przez szefów kuchni w restauracji głównej. Można również skorzystać z restauracji tematycznych, w tym marokańskiej restauracji "Le Mogador", która jest idealnym miejscem na spróbowanie kuchni Maroka, przepełnionej smakami i aromatami, która łączy różne kuchnie, takie jak kuchnia berberyjska, bliskowschodnia, śródziemnomorska, afrykańska i mauretańska. Hotel położony nad brzegiem rozległej złotej plaży, oferuje wspaniałe widoki na wybrzeże Atlantyku. Relaks tutaj nie będzie problemem, ponieważ Hotel Riu Tikida Beach posiada łaźnię turecką, centrum talasoterapii, zabiegi kosmetyczne, a także duży ogród, basen ze słodką wodą i taras do opalania, a także inne udogodnienia. W ciągu dnia czeka na Gości szeroki wachlarz zajęć i sportów, takich jak tenis, joga, rzutki, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka w wodzie, taniec brzucha, a nawet lekcje arabskiego. Wieczorem Gości zaprasza klub nocny. Bardzo blisko kompleksu znajduje się pole golfowe. Agadir to najpopularniejsza plaża w Maroku. Tutaj można odpocząć, a także zagłębić się w legendarny urok arabskiej kultury i tradycji. Można wziąć udział w różnego rodzaju wycieczkach i wycieczkach do miejsc takich jak kasbah, port, medyna, dolina Tamraght, Park Narodowy Souss-Massa i niektóre rynki w pobliżu centrum. Więcej informacji udziela recepcja hotelowa.

Lokalizacja

w Agadirze, przy plaży, ok. 1 km od centrum, ok. 25 km od lotniska, ok. 500 m od centrum handlowego.

Wyposażenie

liczba pokoi: 251, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 2, bary: 3, baseny odkryte: 2, lobby bar, bar na plaży, snack bar, lobby, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, fryzjer (płatny), butik, night club, salon urody (płatny), opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

baseny odkryte (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), leżaki i parasole bezpłatne

Pokoje

klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, telefon (płatny) Typ pokoju -

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, zagospodarowana

Sport i fitness

siatkówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), joga, jacuzzi, aerobik, rzutki, siłownia, łaźnia turecka (płatna)

Rozrywka

muzyka na żywo, pokazy gotowania, dzienne animacje, wieczorne animacje, nauka tańca, program artystyczny.

Dla dzieci

Hotel przeznaczony dla Gości pełnoletnich

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w głównej restauracji. Wieczory tematyczne w restauracji (dwa razy w tygodniu). Lokalne i międzynarodowe marki wybranych alkoholi i napojów do 24.00.
Płatne: napoje w night clubie oraz "Le Zanzibar" lounge/bar, który nie jest objęty pakietem all inclusive.

Informacje dodatkowe

Podczas kolacji wymagane długie spodnie u panów.
W okolicy jazda konna i wypożyczalnia rowerów - płatne.
7 km do pola golfowego (36 dołków) - bezpłatny transport.

Świadczenia

  • przelot
  • bagaż podręczny 56 x 45 x 25 cm
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko
  • zakwaterowanie
  • ubezpieczenie podstawowe

Cena nie zawiera

  • obowiązkowego podatku lokalnego w wysokości ok. 1,60€ za noc za osobę (płatne w lokalnej walucie);
  • opcjonalnej dopłaty do bagażu głównego 15kg (320zł) lub 20kg (370zł)
  • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Agadir - brak opieki polskiego przedstawiciela.

Informacje wizowe

Obywatele polscy udający się turystycznie do Maroka są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni. Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Riu Tikida Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany wśród bujnej zieleni, bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży i nadmorskiej promenadzie. Hotel wyłącznie dla osób dorosłych, polecamy dla wymagających klientów ze względu na wysoki standard świadczonych usług (przynależność do sieci hotelowej RIU), na romantyczne wakacje oraz miłośnikom plażowania. Pobyt w hotelu Riu Tikida Beach to gwarancja udanych wakacji w Maroko.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy długiej, szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza i z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spokojnej części promenady, niedaleko centrum turystycznego Agadiru
  • komfortowe pokoje, zaplecze basenowe, program sportowy i animacyjny
  • hotel wyłącznie dla osób dorosłych, świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Agadir, Maroko

Położenie

ok. 1 km od centrum Agadiru; restauracje, sklepy w odległości ok. 500 m.

Plaża

długa, piaszczysta (dojście przez przybrzeżną promenadę). Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe na hotelowym odcinku plaży w cenie.

Wyposażenie

wyremontowany w 2015/2016 roku hotel oferuje 251 pokoi, rozmieszczonych w 4-piętrowym budynku. Hol powitalny z recepcją, restauracja główna z tarasem, 2 restauracje à la carte (marokańska i z owocami morza), bary, dyskoteka, butiki. W rozległym i zadbanym ogrodzie znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, bar z przekąskami i napojami, taras słoneczny. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. www.riu.com

Uwaga

hotel wyłącznie dla osób dorosłych. Rezerwacja możliwa dla Gości powyżej 18 lat.

Dostęp do internetu

WiFi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A): ok. 40 m2, klimatyzacja (sterowana centralnie), minilodówka, sejf, TV sat., telefon, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras. Łazienka z prysznicem, oddzielne WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (2-3B). Pokoje jednoosobowe (1E): na wyższych piętrach, bez balkonu/tarasu; wyposażone jak pokoje 2A.

Sport

2 korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, boccia, siatkówka plażowa, rzutki, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: jazda konna, wynajem rowerów, pole golfowe "Golf du Soleil" (oddalone ok. 9 km, transfer gratis).

Wellness

za opłatą: centrum Thalasso (hamam, masaże, basen kryty z morska wodą, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, fryzjer).

Rozrywka

animacje w ciągu dnia, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo, dyskoteka "Papagayo" (nieczynna w okresie Ramadanu, wstęp gratis, napoje za opłatą).

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów". Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24:00. Przekąski w ciągu dnia w restauracji przy basenie. Możliwe kolacje w restauracjach à la carte (rezerwacja). Lounge bar "Le Zanzibar" nie jest objęty programem all inclusive (za opłatą).

Wcześniej = taniej

do 31.01.18 20% zniżki, 1.02-28.02.18 15% zniżki.

Polecamy

  • atrakcyjny hotel dla dorosłych położony przy plaży
  • rozległy, zadbany ogród na spokojny i relaksujący wypoczynek
  • ciekawe animacje, bogaty program all inclusive 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Riu Tikida Beach

Opinie o Hotelu Riu Tikida Beach

4.3
polecam

Bardzo przyzwoity, chociaż już nie najnowyszy - Riu Tikida Beach sprawdził się na tygodniowe wakacje w słonecznym Maroko! Hotel na dobrym 4-gwiazdkowym poziomie, jak na arabskie standardy byłem mile zaskoczony. Smaczne wyżywienie i bardzo przestronne, czyste pokoje - na to należy zwróci uwagę. Poza tym leży blisko centrum Agadiru i nieopodal ładnej piaszczystej plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Riu Tikida Beach - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
2 os. pokoj standardowy

Riu Tikida Beach - Możliwości wyżywienia:


Riu Tikida Beach - miasta wylotu:


Riu Tikida Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Riu Tikida Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00