cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
  • Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis), Kos
1 / 33
Udogodnienia hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis)
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis)
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis):
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2019

Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis) w ofercie Biura podróży:

Grecos Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w turystycznym kurorcie Tigaki, przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • rozległy kompleks hotelowy, niska zabudowa, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, park wodny z 3 basenami i 8 zjeżdżalniami, basen ze sztucznymi falami, korty tenisowe, animacje, klub Delfinki dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive Plus, przestronne pokoje rodzinne, wi fi w lobby i w pokojach gratis.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

Grecja/Kos/Tigaki/Tsamourlou

Warto podkreślić

- Park wodny - Bezpośrednio przy plaży - Duży kompleks, niska zabudowa - Pokoje rodzinne - Urozmaicona oferta sportowa - Kategoria lokalna 4*

Okiem Grecosa

Hotel jest położony bezpośrednio przy plaży, blisko turystycznej miejscowości Tigaki. Wymarzone miejsce na wakacje dla miłośników aktywności. Wrażenie robi imponujący kompleks basenów, w tym basen ze sztucznymi falami.

Położenie

• przy plaży • centrum Tigaki ok. 4 km • miasto Kos ok. 6 km • przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu • lotnisko ok. 22 km

Plaża

• bezpośrednio przy hotelu • piaszczysto-żwirkowa • łagodne, kamieniste wejście do morza • ręczniki plażowe (kaucja) • leżaki i parasole (bezpłatne)

Hotel

• budynek główny i 21 budynków bocznych • recepcja 24 h, 1 winda • restauracja główna oraz 2 a'la carte (grecka i włoska) • bar w lobby i przy basenie • Wi-Fi (bezpłatne), kącik internetowy (płatny) • Hotel nie posiada usprawnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej • amfiteatr, minimarket, sala TV • wypożyczalnia rowerów • 330 pokoi

Pokoje

Standard • 2 os. (ok. 17 m2) • klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) • TV, sejf (ok. 3 EUR/dzień) • lodówka, czajnik (na życzenie) • Wi-Fi (bezpłatne) • łazienka z prysznicem, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą Rodzinny • 2-4 os. (ok. 33 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby; jako 4. osoba wyłącznie dziecko (do 13 lat) • klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) • TV, sejf (ok. 3 EUR/dzień) • lodówka, czajnik (na życzenie) • Wi-Fi (bezpłatne) • łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą Superior rodzinny • 2-5 os. (ok. 36 m2) • dostawka dla 3., 4. i 5. osoby; jako 5. osoba wyłącznie dziecko (do 13 lat) • 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami • klimatyzacja indywidualna (bezpłatna) • TV, sejf (ok. 3 EUR/dzień) • lodówka, czajnik (na życzenie) • Wi-Fi (bezpłatne) • łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą

Wyżywienie

• All Inclusive Plus • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive Plus

• śniadanie, lunch i kolacja - bufet • przekąski, ciasta, ciastka, lody (w wyznaczonych godzinach i barach) • restauracja a la carte raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00)

Pełen relaks

Bezpłatnie • 3 baseny ze słodką wodą, basen ze sztuczną falą • 5 zjeżdżalni • leżaki i parasole przy basenach • koszykówka, siatkówka • 2 korty tenisowe, sprzęt do tenisa (kaucja) Odpłatnie • masaże • gry wideo, bilard • sporty wodne na plaży

Dla dzieci

• basen ze słodką wodą • minizjeżdżalnie • plac zabaw • miniklub • menu i wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczka dla niemowląt • Klub Delfinki (15.06-13.09) • Dzieci pobyt gratis - 1. dziecko do 12 lat • Dzieci pobyt zniżka - 2. i 3. dziecko od 2 do 12 lat

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR). I. Etap promocji F!RST DEAL! 2019 do 13.11.2018

GRATIS

- Gwarancja najniższej ceny na rynku - Gwarancja niezmiennej ceny - Bezkosztowa zmiana rezerwacji - Dziecko pobyt gratis

PONADTO

- Rabaty do 40% - Gwarancja najniższej ceny z Last Minute 25zł/os. - Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji 12zł/os. - Rabat 2% dla Stałych Klientów


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w turystycznym kurorcie Tigaki, przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • rozległy kompleks hotelowy, niska zabudowa, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, park wodny z 3 basenami i 8 zjeżdżalniami, basen ze sztucznymi falami, korty tenisowe, animacje, klub Delfinki dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive Plus, przestronne pokoje rodzinne, wi fi w lobby i w pokojach gratis.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Rodzinny hotel o niskiej zabudowie położony na rozległym terenie nieopodal turystycznej miejscowości Tigaki (ok. 5 km od centrum), z tawernami i klimatycznymi restauracjami. Ok. 100 m od hotelu znajduje się przystanek komunikacji miejskiej, a odległość od lotniska wynosi ok. 22 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysto-żwirkowa plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu (zejście do wody po schodkach - zalecamy zabranie obuwia do wody ze względu na skaliste zejście do morza), leżaki i parasole na plaży (bezpłatne).
Do dyspozycji gości:

Obiekt położony jest w zadbanym ogrodzie i składa się z budynku głównego oraz budynków rozlokowanych wokół, w których znajdują się pokoje. Hotel posiada całodobową recepcję, restauracje, bary, baseny zewnętrzne z leżakami i parasolami (bezpłatne), park wodny (bezpłatny), Internet Wi-Fi. Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, mini klub. Płatne dodatkowo: pralnia, wypożyczalnia samochodów, motocykli, rowerów, opieka nad dzieckiem.
Pokoje:

Naszym Klientom oferujemy schludnie i praktycznie urządzone 2-osobowe pokoje standardowe(z możliwościąmax. 1dostawki) oraz 4-osobowe pokoje rodzinne. Wszystkie pokoje są z łazienkami, TV, indywidualnie sterowaną klimatyzajcą, balkonem lub tarasem. Uwaga: dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalną konfigurację pokoi standardowych (istnieje możliwośćzakwaterowania dodatkowo dziecka do 2 lat wpokojach rodzinnych).
Wyżywienie:

All inclusive obejmuje: 3 posiłki w formie bufetu w restauracji głównej - śniadania (07:00-10:00), późne śniadania 10:00-11:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:30). Do dyspozycji gości także restauracja grecka (1 raz na pobyt w cenie, wymagana rezerwacja) oraz restauracja włoska (wymagana wcześniejsza rezerwacja), bary: w lobby oraz przy basenach. A ponadto: przekąski (hamburgery, souvlaki, hot-dogi), napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole - 10:00 - 24:00.
Program sportowy i animacyjny:

W hotelu prowadzone są animacje obejmujące aktywności sportowe w ciągu dnia, ale także wieczorne występy kilka razy w tygodniu. W obiekcie znajduje się park wodny ze zjeżdżalniami, basenem ze sztuczną falą oraz brodzikiem, 2 korty tenisowe, siłownia. Dla dzieci: mini klub, plac zabaw, brodzik na terenie parku wodnego. Płatne dodatkowo: salon gier, masaże.
Internet:

Bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych oraz w pokojach.
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Świetna propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na park wodny stanowiący atrakcję dla najmłodszych ale także i dla dorosłych. Polecamy osobom oczekującym dobrego serwisu, różnorodnych animacji oraz pięknego widoku na morze, jaki Klienci będą mogli podziwiać z części basenowej hotelu.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w turystycznym kurorcie Tigaki, przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • rozległy kompleks hotelowy, niska zabudowa, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, park wodny z 3 basenami i 8 zjeżdżalniami, basen ze sztucznymi falami, korty tenisowe, animacje, klub Delfinki dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive Plus, przestronne pokoje rodzinne, wi fi w lobby i w pokojach gratis.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Wymarzony na rodzinne wczasy, idealny dla miłośników aktywnych wakacji. Imponujący kompleks basenów, w tym nawet basen ze sztucznymi falami, zachwyca każdego bez względu na wiek. Maluchy uwielbiają zabawę w hotelowym parku wodnym i rozrywki w miniklubie. Dzieci lubią Aquis, Aquis lubi dzieci! Profesjonalny serwis gwarantuje renomowana grupa Aquis Hotels&Resorts - specjaliści w oferowaniu fantastycznych hoteli w pięknych miejscach Grecji. Komfortowe warunki pobytu, masa atrakcji sportowych, urozmaicone i smaczne potrawy w ramach all inclusive, miła obsługa - znakomity wybór i gwarantowane tylko miłe wspomnienia z Kos.

POłOżENIE:

ok. 4 km od centrum TIGAKI, ok. 6 km od miasta Kos, ok. 22 km od portu lotniczego w Kos; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAżA:

Aquis Marine, hotelowa, żwirkowo-kamienista, łagodne, kamieniste zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (depozyt: 10 EUR/ręcznik); niedaleko plaża piaszczysta Golden Beach (leżaki i parasole płatne: ok. 6 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, komfortowy, zbudowany w 2006 r., 298 pokoi, łącznie 16 budynków, 1 piętro, 1 winda w budynku głównym; duży hol, całodobowa recepcja, 1 restauracja: Nausika - główna, dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci; 2 bary: Pan - w holu - i Kalypso - przy basenie, menu wegetariańskie i dla dzieci; sala telewizyjna, minimarket, sklep z pamiątkami, odzieżą i biżuterią, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w holu; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/20 min), wypożyczenie laptopa, room-service, opiekunka do dziecka, serwis medyczny, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Ame­ri­can Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², 2 po­mie­szczenia, zadbany i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (w jednym pomieszczeniu), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; w niektórych pokojach wanna z jacuzzi; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

4-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 42 m², składa się z pokoju dziennego i sypialni; wyposażenie jak w pokoju standardowym; na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda: Lotus, gł. 0,5-1,5 m, Posejdon Adventure Wave - ok. 1850 m², gł. 0,5-1,5 m, sztuczne fale, Olimpus Theme - ok. 1200 m², gł. 0,4-1,5 m, 2 duże zjeżdżalnie: black whole i kamikadze oraz małe dla dzieci; basen dla dzieci, słodka woda, powierzchnia ok. 200 m², przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (depozyt: 10 EUR/ręcznik); 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, piłka nożna, siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje rekreacyjno-sportowe dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard, gry wideo, pokoje do masażu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; kawa, herbata, ciasteczka i minikanapki (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe, koktajle w barach (10.00-23.00).

KONTAKT:

0030/2242068860, www.aquisresorts.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.


7 islands
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w turystycznym kurorcie Tigaki, przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • rozległy kompleks hotelowy, niska zabudowa, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, park wodny z 3 basenami i 8 zjeżdżalniami, basen ze sztucznymi falami, korty tenisowe, animacje, klub Delfinki dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive Plus, przestronne pokoje rodzinne, wi fi w lobby i w pokojach gratis.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kos/Tigaki

Opinia 7islands

Hotel położony jest w spokojnej i cichej okolicy. Stanowi wymarzoną ofertę dla rodzin z dziećmi. Wygodne rodzinne pokoje oraz liczne atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych sprawią, że zarówno rodzice, jak i ich pociechy spędzą tu niezapomniany wypoczynek.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy, ok. 4 km od centrum miejscowości Tigaki, ok. 6 km od miasta Kos, ok. 20 km od lotniska. W centrum Tigaki znajdują się liczne sklepy, restauracje, tawerny, natomiast w mieście Kos dodatkowo dyskoteki oraz inne atrakcje kulturalno-rozrywkowe.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-kamienista, wąska, długa, z łagodnym wejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatne. W pobliżu hotelu znajduje się piaszczysta plaża Golden Beach - leżaki i parasole płatne dodatkowo.

Hotel

Wybudowany w stylu greckiej wioski kompleks składa się z budynku głównego oraz 15 jednopiętrowych budynków otoczonych ogrodami. Na terenie hotelu znajduje się całodobowa recepcja, 2 restauracje, 3 bary (w tym 1 przy basenie), Internet Wi-Fi. Odpłatnie: kącik internetowy, restauracja ? la carte (grecka), kantor, wypożyczalnia rowerów i samochodów. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 298 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, mini lodówkę, telewizję satelitarną, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek, rodzinne z możliwością 2 dostawek (pokój dzienny i 1 sypialnia), rodzinne z możliwością 3 dostawek (2 sypialnie).

Wyżywienie

All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). W godzinach 16:00-18:00 w barze przy basenie dostępne są kawa, herbata, ciastka oraz zimne przekąski. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny (w tym 1 ze sztuczną falą, leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe bezpłatne), animacje, park wodny ze zjeżdżalniami, kort tenisowy (za wypożyczenie sprzętu pobierany jest depozyt), siatkówka, koszykówka. Odpłatnie: bilard, siłownia, centrum SPA, pokój gier, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub (dla dzieci 4-12 lat), dmuchany zamek (dodatkowo płatny), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

Tel. 00 30 211 181 78 00

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w turystycznym kurorcie Tigaki, przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne)
  • rozległy kompleks hotelowy, niska zabudowa, bardzo bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, park wodny z 3 basenami i 8 zjeżdżalniami, basen ze sztucznymi falami, korty tenisowe, animacje, klub Delfinki dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive Plus, przestronne pokoje rodzinne, wi fi w lobby i w pokojach gratis.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja/Kos

Opis

Hotel znajduje się w zacisznej okolicy, z dala od hałaśliwych centrów handlowych. Aquis Marine Resort & Waterpark należy do sieci hotelowej Aquis Hotels & Resorts. Hotel składa się z piętrowych szeregowców przylegających do basenów znajdujących się obok plaży. Obiekt utrzymany jest w stylu greckiej wioski i stanowi komfortowe miejsce letniego wypoczynku zwłaszcza dla rodzin z małymi dziećmi.

Lokalizacja

w Tigaki, przy plaży, ok. 20 km od lotniska, ok. 250 m od przystanku komunikacji publicznej.

Wyposażenie

liczba pokoi - 298, restauracje - 2, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, skrzynka pocztowa, udogodnienia dla niepełnosprawnych, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych.

Basen

4 baseny odkryte ze słodką wodą i aquaparkiem - główny basen Poseidon Adventure Wave o pow. 1850 m2, głęb. 0,5 - 1,5 m, ze sztuczną falą (wys. 1,5 m); basen Olympus z 5 zjeżdżalniami, pow. 1200 m2, głęb. 0,4 - 1,5 m;basen Lotus o głębokości 0,5 - 1,5 m; leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne; opieka ratownika; brodzik dla dzieci z wodnymi kaskadami o pow. 200 m2.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), internet bezprzewodowy, lodówka, telefon, taras/balkon, DVD, suszarka do włosów, łazienka z wanną, pokój dzienny. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci (1 sypialnia, powierzchnia 33 m2). RODZINNE - pokoje dla max. 4 osób dorosłych lub 2 dorosłych i 3 dzieci (2 sypialnie, powierzchnia 39 m2).

Plaża

publiczna, piaszczysto-kamienista, wąska, łagodne zejście, parasole, leżaki, ręczniki.

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), aerobik, rowery (płatne), rzutki, bilard (płatny), szachy, siłownia.

Rozrywka

muzyka na żywo, karaoke, salon gier video (płatny).

Dla dzieci

menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (piwo, wino, likiery) oraz po jednej międzynarodowej marce z każdego typu alkoholu - whisky, gin, wódka, rum, tequila między 10.00 a 23.00; podwieczorek i przekąski między 16.00 a 17.00.

Informacje dodatkowe

Możliwość wypożyczenia laptopa (dodatkowo płatna).

Cena zawiera

przelot, pobyt w hotelu, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie) - 15 kg - 480 zł/os/2 strony 20 kg - 600 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

Obsługa na miejscu

Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).

Informacje wizowe

Wizy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Marine Aquapark Resort to świetny hotel usytuowany bezpośrednio przy plaży, blisko kurortu Tigaki. Jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Kompleks basenów, zjeżdżalni, bogaty program animacyjny sprawią, że dzieci na długo zapamiętają wakacje. Polecamy również ze względu na wysoką jakość świadczonych usług, bardzo bogatą opcję All Inclusive i duże, komfortowe pokoje. Pobyt w hotelu Labranda Marine Aquapark Resort to gwarancja udanych wakacji na Kos.


Mapa Hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis):
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aquis Marine Resort
https://youtu.be/8NGYAF8g1oI

Opinie o Hotelu Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis)

Bardzo rodzinny hotel, idealny dla rodzin z dziećmi, ma mnóstwo różnych zjeżdzalni, basenów, brodzików, dzieci się wyszalały jak byliśmy pod koniec czerwca. Tuż obok hotelu jest wypożyczalnia quadów, rowerów. Okolica spokojna i o to nam chodziło na wakacjach

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Właśnie wróciliśmy z 14 dniowych wakacji w tym hotelu. Rodzinka cała zadowolona i wypoczęta a dzieci już chcą tam wracać za rok! Świetny klimat, dużo atrakcji dla dzieci! Bez najmniejszych zastrzeżeń! Wszystko było SUPER :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis) - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj rodzinny z bocznym widokiem na morze
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
3 os. pokój standardowy
Pokój standard
Pokój standard widok na morze
Pokój rodzinny superior widok na morze
Pokój rodzinny superior 5-os. widok na m
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny dla 4-os.
Pokój rodzinny widok na morze
Pokój rodzinny dla 4-os. widok na morze
Pokój rodzinny superior
Pokój rodzinny superior 5-os.
Pokój 1 os.

Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis) - Możliwości wyżywienia:


Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis) - miasta wylotu:


Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Labranda Marine Aquapark Resort (ex. Aquis)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00