Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Lamaya Resort, Morze Czerwone
1 / 19
Udogodnienia hotelu Jaz Lamaya Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Jaz Lamaya Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Jaz Lamaya Resort:
4.4 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Jaz Lamaya Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 lipca 2018

Hotel Jaz Lamaya Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Należący do cenionej przez turystów sieci hotelowej JAZ. Obiekt dzięki swojemu położeniu - z widokiem na zatokę oraz z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej gwarantuje swoim Gościom niezapomniane wakacje nad Morzem Czerwonym.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2005 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 3 restauracje, 3 bary, pralnia (płatna), sala konferencyjna, winda, 2 baseny odkryte (w tym basen relaksacyjny), aquapark z 13 zjeżdżalniami (czynny w godz. 10:00-12:00, 13:00-17:00, 8 zjeżdżalni dla dorosłych i 5 dla dzieci).

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna Wi-Fi w lobby - bezpłatne pierwsze 150 MB/pokój

plaża

Przy hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysta, 300 m długości. 150 m od plaży - rafa koralowa. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży zawarty w AI.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienkę (suszarka, prysznic, wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w jednopiętrowym budynku głównym i 3 dwupiętrowych bungalowach: pokoje superior dla max 2 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (zestaw do parzenia kawy i herbaty) , pokoje rodzinne deluxe dla max 4 os. (zestaw do parzenia kawy i herbaty) , pokoje rodzinne superior

Wyżywienie

restauracja główna "El Diwan", 2 restauracje a'la carte, 3 bary (Mawal Lobby Bar, Nesma Pool Bar oraz bar na plaży "Morgana") All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , późne śniadanie (10:00-12:00), przekąski (12:00-17:00), podwieczorek (15:00-17:00), lody (12:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, napojów i alkoholi importowanych Restauracje a la carte - w trakcie pobytu jedna wizyta w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.włoska "Nino's", orientalna "Sofra" (zlokalizowane w hotelu Jaz Dar El Madina)

z myślą o dzieciach

brodzik, aquapark (5 zjeżdżalni), animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji

w cenie

2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, animacje, siłownia, sauna, jacuzzi, siatkówka plażowa, aerobik, mini boisko do piłki nożnej (oświetlenie - płatne), tenis stołowy, rzutki, bilard

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż , oświetlenie kortów, squash , centrum nurkowe, dyskoteka

dodatkowe informacje

Hotel należy do kompleksu hotelowego położonego w Madinat Coraya, w którego skład wchodzą hotele: Steigenberger Coraya Beach Resort (tylko dla dorosłych), Jaz Lamaya Resort, Jaz Samaya Resort, Jaz Dar El Madina oraz Jaz Solaya. główne posiłki Goście zobowiązani są spożywać w wykupionym hotelu , aquapark jest wspólny dla całego kompleksu każdy z hoteli ma własną prywatną wydzieloną plażę

Aktualizacja opisu

22.12.2017 10:51

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Itaka Gala R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Rozległy, komfortowy, w stylu mauretańsko-egipskim, oferuje znakomity standard i świetną obsługę. Najładniejsze w okolicy, fantazyjne origami z ręczników! Pięknie położony w prywatnej zatoce, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej, gdzie żyją piękne i wspaniale pozujące do zdjęć okazy morskiej fauny. Laureat międzynarodowych nagród za jakość świadczeń oraz poszanowanie środowiska.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Madinat Coraya, ok. 73 km od miejscowości MARSA ALAM, ok. 67 km od El Quseir; ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-koralowa, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; z uwagi na ochronę rafy wejście do morza tylko w określonych miejscach; bar all incluisve.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w 2005 r., 389 pokoi, kilka jedno- i dwupiętrowych budynków, przestronny, stylowy hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Diwan z tarasem - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, restauracja á la carte Morgana (nie jest objęta all inclusive) - owoce morza, w restauracjach foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: Mawal w holu i Nesma przy basenie, bar Morgana z przekąskami przy plaży, bar w dyskotece; sklepiki z pamiątkami, apteka; sala konferencyjna dla 100 osób, taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy do 150 MB; za opłatą: punkt medyczny, salon piękności, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os., ok. 37 m², gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo pokoik dla dzieci z dwoma łóżkami na podmurówce;

deluxe rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior rodzinnym; widok na morze, pokój superior rodzinny oraz rodzinny deluxe na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt: 1200 m², 800 m², 450 m², 1 z nich podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, słodka woda, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; część sportowa Aqua Coraya: 13 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje w barze na terenie Aqua Coraya płatne); 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, minipiłka nożna, boisko do koszykówki; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, 5 razy w tygodniu przedstawienia; za opłatą: centrum nurkowe, squash (w hotelu Coraya); centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.00), późne śniadanie w restauracji na plaży (10.30-11.30), przekąski, lody w restauracji na plaży (12.00-17.00); obiad (12.30-14.30), podwieczorek w restauracji na plaży - kawa, herbata, ciastka (15.00-17.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00), serwowane w szklankach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

002/0653750 030, www.jaz.travel

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MARSA ALAM/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • ogród • taras słoneczny • podgrzewany basen (ze słodką wodą) • aquapark • restauracja główna (z tarasem, kuchnia lokalna) • restauracja Morgana Snacks (na plaży) • restauracja Food Courts (na plaży) • 3 bary 

Wyposażenie

• Wi-Fi (ograniczona prędkość, w recepcji i lobby) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • sklepy • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • opieka medyczna • pralnia (płatna) • parking • sala konferencyjna 

Karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express 

Liczba pokojów

389

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • wysokie krzesełko • brodzik (podgrzewany) • animacje dla dzieci i młodzieży (kilka razy w tygodniu) • miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • minidisco • klub dla młodzieży (w wieku 13-17 lat)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • aerobik • aqua fitness • łucznictwo 

Płatne • jacuzzi • centrum wellness (wstęp powyżej 16. roku życia) • łaźnia parowa • masaże • zabiegi kosmetyczne • aqua aerobik • piłka nożna • siatkówka plażowa • squash • 2 korty tenisowe • wypożyczalnia rakiet tenisowych • w ofercie firm zewnętrznych: • nurkowanie powierzchniowe • szkoła nurkowania PADI 

Rozrywka

• dyskoteka/klub nocny (wstęp powyżej 18. roku życia) • amfiteatr • animacje (kilka razy w tygodniu) • animacje sportowe (kilka razy w tygodniu) • pokazy • muzyka na żywo • wieczory taneczne 

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 45 m2 • widok na basen lub ogród • po całkowitym remoncie w 2014 roku • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • ogrzewanie • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 45 m2 • widok na ogród • po całkowitym remoncie w 2014 roku • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja • ogrzewanie • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • prysznic • suszarka do włosów • WC

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 37 m2 • widok na basen/ogród • po całkowitym remoncie w 2014 roku • balkon lub taras • klimatyzacja • ogrzewanie • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • prysznic • suszarka do włosów • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-9.30, w formie bufetu) • późne śniadanie (10.30-12.00) • obiad i kolacja (w formie bufetu) • przekąski • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) 

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach (po wcześniejszej rezerwacji, płatna, gotówką) • dostępne dania bezglutenowe i wegetariańskie (na zapytanie) • wymagany odpowiedni strój do posiłków 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Przestronny hotel z zadbanym ogrodem położony ok 10 km od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam. Do centrum miastanieco ponad70 km.



Plaża:

Piękna prywatna piaszczysta plaża z przepiękną rafą koralową w spokojnej zatoce daje możliwość snurkowania oraz nurkowania, również początkującym w tej dziedzinie. Leżaki i parasole na plaży bezpłatne.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 - godz., przestronne lobby, 4 baseny (w tym 3 podgrzewane w okresie zimowym), basen dla dzieci ze zjeżdżalniami (ręczniki, leżaki i parasole bezpłatne),sklepiki, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaż (płatny). Hotel oferuje kilka restauracji i barów - restauracja główna Al Diwan, 3 restauracje a'la carte - (Nino - włoska, Sofra - orientalna oraz Fayrouz - śródziemnomorska - za dodatkową opłatą, konieczna wcześniejsza rezerwacja w recepcji hotelu) orazbary (Morgana Beach Bar, Lobby Bar,Bar Nesmaprzy basenie). Dodatkowo dyskoteka Awtar Disco (otwarta w wyznaczonych dniach).



Pokoje:

Hotel oferuje ponad 380 przestronnych i elegancko urządzonych pokoi z widokiem na basen lub morze. Pokoje Superior (ok 37m2)są 2 - osobowe, wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV - sat, telefon, sejf, mini bar (dodatkowo płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty. Pokoje rodzinne (ok 45m2) mają możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci.Wyposażenie jak w pokojachSuperior. Większość pokoi posiada balkon lub taras.



Wyżywienie:

All inclusive: śniadania(07:00 - 10:00), obiady (12:30 - 14:30)i kolacje (18:00 - 21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo przekąski w ciągu dnia w barze na plaży Morgana (12:00 - 17:00), kawa, herbata i ciasto (15:00 - 17:00) oraz lody (od 10:00) w barze Nesma i Morgana. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w Lobby Barze (13:00 do północy), Barze Morgana (10:00 - 18:00) oraz barze przy basenie Nesma (tu serwowane są jedynie napoje bezalkoholowe). Do każdego pokoju codziennie dostarczana jest duża butelka wody. Napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, importowane alkohole - za dodatkową opłatą.


Program sportowy i animacyjny:

Prowadzone w ciągu dnia i wieczorami programy animacyjne - gry i zabawy a takżemuzyka na żywo. Oferowane są: boisko do siatkówki plażowej oraz piłki nożnej, siłownia, bieżnia, tenis stołowy, aerobik, joga,bilard. Za dodatkową opłatą kort tenisowy z oświetleniem orazcentrum sportów wodnych na plaży. Dla najmłodszych basen ze zjeżdżalniami oraz plac zabaw.


Internet:



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.


Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.


Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.


W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.


Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD

Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.

Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.


Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.

Czas
Taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie

Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Rozległy, komfortowy, w stylu mauretańsko-egipskim, oferuje znakomity standard i świetną obsługę. Najładniejsze w okolicy, fantazyjne origami z ręczników! Pięknie położony w prywatnej zatoce, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej, gdzie żyją piękne i wspaniale pozujące do zdjęć okazy morskiej fauny. Laureat międzynarodowych nagród za jakość świadczeń oraz poszanowanie środowiska.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Madinat Coraya, ok. 73 km od miejscowości MARSA ALAM, ok. 67 km od El Quseir; ok. 5 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-koralowa, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; z uwagi na ochronę rafy wejście do morza tylko w określonych miejscach.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w 2005 r., 389 pokoi, kilka jedno- i dwupiętrowych budynków, przestronny, stylowy hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Diwan z tarasem - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, restauracja á la carte Morgana - owoce morza, w restauracjach foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: Mawal w holu i Nesma przy basenie, bar Morgana z przekąskami przy plaży, bar w dyskotece; sala konferencyjna dla 100 osób, taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy do 150 MB; za opłatą: internet bezprzewodowy w holu, punkt internetowy, punkt medyczny, apteka, salon piękności, fryzjer, sklepiki z pamiątkami, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., gustownie urządzony; ok. 37 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m²; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo pokoik dla dzieci z dwoma łóżkami na podmurówce;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pokoje oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju rodzinnym; widok na morze, pokój rodzinny oraz rodzinny deluxe na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt: 1200 m², 800 m², 450 m², 1 z nich podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, słodka woda, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; część sportowa Aqua Coraya: 13 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje w barze na terenie Aqua Coraya płatne); 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, minipiłka nożna, boisko do koszykówki; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, 5 razy w tygodniu przedstawienia; za opłatą: centrum nurkowe, squash (w hotelu Coraya); centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.00), późne śniadanie w restauracji na plaży (10.30-12.00), przekąski, lody w restauracji na plaży (12.00-17.00); obiad (12.30-14.30), podwieczorek w restauracji na plaży - kawa, herbata, ciastka (15.00-17.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00), serwowane w szklankach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750030, www.iberotel.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 13 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym Zdaniem

Elegancki kompleks hotelowy utrzymany w orientalnym stylu, składający się z budynku głównego oraz kilku dwu- i trzykondygnacyjnych budynków bocznych.  Doskonały dla amatorów sportów wodnych i rodzin z dziećmi. Laureat międzynarodowych nagród za wysoki standard usług oraz poszanowanie środowiska.  Wbudowany w 2005 r., odnowiony w 2014 r.

Położenie

w Medina Coraya, około 5 km od lotniska w Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir, ok. 70 km od centrum Marsa Alam. Bezpośrednio przy piaszczystej-koralowej plaży z dostępem do rafy koralowej (zalecane obuwie ochronne), pomost (z uwagi na ochronę rafy wejście do morza w wyznaczonych miejscach). Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne.

Wyposażenie

Hotel składający się kilku jedno i dwupiętrowych budynków, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Diwan (kuchnia międzynarodowa, w formie bufetu), restauracje a'la carte (z owocami morza , orientalna, włoska - część z restauracji dostępnych w obrębie kompleksu Madinat Coraya), 3 bary (na plaży z przekąskami,  w lobby, przy basenie), dyskoteka,  pasaż handlowy, sala konferencyjna, pralnia, bankomat na terenie kompleksu, internet za opłatą, wi-fi w lobby (150MB na pokój na pobyt bezpłatnie), punkt medyczny, apteka, salon piękności, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów, 24 room service. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard. Hotel należy do kompleksu hotelowego położonego w Madinat Coraya, w którego skład wchodzą hotele: Jaz Lamaya Resort, Jaz Samaya Resort, Jaz Dar El Madina, Jaz Solaya i Steigenberger Coraya Beach Resort. Goście mogą korzystać z udogodnień i infrastruktury całego kompleksu z wyjątkiem infrastruktury hotelu Steigenberger Coryaya Beach Resort. Główne posiłki Goście zobowiązani są spożywać w wykupionym hotelu.

Pokoje

Hotel dysponuje 389 pokojami różnego typu. Wszystkie z indywidulanie sterowaną klimatyzacją z balkonem lub tarasem, widokiem na morze lub basen, wyposażone są w  sejf, TV sat, telefon, minibar (wsad za dodatkową opłatą), łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, zestaw kawowy. Łożeczka dla dzieci do 2 lat - na specjalne zamówienie (przed przyjazdem). Pokoje typu superior o powierzchni ok. 37 m2, zakwaterowanie maks. 2 dorosłych i 1 dziecko. Pokoje typu family o powierzchni ok. 45 m2, zakwaterowanie maks. 2 dorosłych i 1 dziecko. zakwaterowanie maks. 3 dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci (dodatkowy pokoik dla dzieci z dwoma łóżkami na podmurówce) Pokoje typy Family Deluxe o powierzchni ok. 45 m2 - na zapytanie (2 pomieszczenia oddzielone drzwiami). Suity o powierzchni ok. 75 m2 - na zapytanie.

Wyżywienie

All inclusive - śniadanie (07:00-10:00, lunch (12:30-14:30), kolacja (18:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, ), późne śniadanie w restauracji na plaży(10:00-12:00),  przekąski (12:00-17:00), podwieczorek (15:00-17:00), lody (12:00-17:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach. Dodatkowo płatne: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole, napoje serwowane w puszkach lub butelkach. Obowiązek noszenia opasek all inclusive. Butelka wody mineralnej - uzupełniana codziennie.  W trakcie pobytu jedna wizyta w wybranej restauracji gratis- wymagana wcześniejsza rezerwacja.

Sport i Rozrywka

2 baseny odkryte (w sumie 4 na terenie kompleksu, w tym 3 podgrzewane w okresie zimowym, siłownia, aerobik, joga (specjalne wydzielone miejsce), siatkówka plażowa, piłka nożna, stół do tenisa, boccia, dart, wodny aerobik, bilard,  Park wodny Aqua Coraya - czynny w godz. 10:00-12:00, 13:00-17:00, 8 zjeżdżalni dla dorosłych i 5 dla dzieci, napoje w barze na terenie Aqua Coraya płatne), animacje w ciągu dnia i wieczorami Odpłatnie: 2 korty tenisowe, Spa, jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, masaże, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, bilard, squash (w Coraya Beach)

Dla Dzieci

Plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie wodne w parku wodnym Aqua Coraya, specjalne krzesełka w restauracji, łóżeczka dla dzieci do lat 2 (wcześniejsza rezerwacja)

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie :

Obiekt położony jest w dzielnicy Madinat Coraya, ok. 5 km od lotniska Marsa Alam. Piaszczysto – żwirowa plaża z piękną rafą koralową znajduje się bezpośrednio przy hotelu.


Hotel oferuje:

Na terenie hotelu do dyspozycji gości : stylowa recepcja z lobby barem, 3 baseny w tym dwa podgrzewane w okresie zimowym, za dodatkową opłatą : Spa, usługi pralni, wypożyczalnia samochodów, usługi medyczne. Do użytku gości także: restauracja główna oraz 4 bary, dla zorganizowanych grup sala konferencyjna.


Pokoje:

Hotel posiada 389 pokoi typu Superior (37m2), Superior Family (45m2), Deluxe Family (45m2), Junior Suite (75m2). Wszystkie pokoje są gustownie urządzone oraz wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, mini bar (wkład dodatkowo płatny), sejf, telefon, łazienkę z prysznicem oraz suszarką. Każdy z pokoi posiada balkon lub taras z umeblowaniem.


Wyżywienie:

Hotel oferuje opcję All Inclusive : śniadanie (6.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w głównej restauracji, późne śniadanie w restauracji na plaży (10.30-12.00), podwieczorek w restauracji na plaży - kawa, herbata, ciastka (15.00-17.00); przekąski, lody w restauracji na plaży (12.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godz. 10.00-24.00 serwowane w szklankach.


Sport i Rozrywka :

Goście hotelu bez dodatkowych opłat mogą korzystać z : aerobiku, tenisa stołowego, Sali gimnastycznej, boiska do koszykówki, billarda w lobby, łucznictwa, rzutek. Za dodatkową opłatą dostępne są : korty tenisowe, siatkówka plażowa lub squash – w hotelu Iberotel Coraya Resort, Spa, kursy nurkowania.  Przy hotelu znajduje się Aquapark „Aqua Coraya” (bezpłatny dla gości hotelu lecz w trakcie budowy w chwili obecnej), zawiera  zjeżdżalnie mierzące do 10m wysokości ze zróżnicowaniem na poziomy dla dorosłych (8 zjeżdżalni) oraz dla dzieci ( 5 zjeżdżalni).


Dla dzieci:

Dla najmłodszych hotel przygotował specjalne programy animacyjne (dla dzieci w wieku 4-12 lat), Kids Club z opieką, plac zabaw, basen.


Naszym zdaniem:

Obiekt renomowanej sieci trzymający wysoki standard świadczonych usług. Polecamy wymagającym klientom oraz w szczególności rodzinom z dziećmi z uwagi na warunki tam panujące.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, w turystycznej dzielnicy Madinat Coraya. Do lotniska ok. 5 km. Do miasteczka Marsa Alam ok. 73 km.

Plaża

piaszczysta plaża i łagodne zejście do morza, rafa koralowa sięgająca do brzegu, zalecane obuwie kąpielowe. Z uwagi na ochronę rafy wejście do morza w określonych miejscach. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. Bar z przekąskami i napojami.

Wyposażenie

bardzo ładny kompleks w stylu mauretańsko-egipskim oferuje 389 pokoi w kilku jedno- i dwupiętrowych budynkach. Lobby, recepcja. Restauracja główna z tarasem, (dania w formie bufetu, wieczory tematyczne), restauracje a la carte: orientalna, włoska, śródziemnomorska za dopłatą, kilka barów. Na zadbanym terenie znajdują się 3 baseny ze słodką wodą podgrzewane w sezonie zimowym,. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. Aquapark z 17 zjeżdżalniami: 8 zjeżdżalni dla dorosłych: m in. black hole, zjeżdżalnia do raftingu, turbo, kamikadze, blue twister, 5 zjeżdżalni dla dzieci. Wstęp do aquaparku bezpłatnie, napoje i przekąski za opłatą. www.jaz.travel

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe superior (E1-2A): ok. 37 m2, telefon, TV sat., sejf, klimatyzacja, balkon lub taras, prysznic, WC. Pokoje superior z widokiem na morze (E1-2B). Pokoje rodzinne (A2C): standardowe, ok. 45 m2, mały pokój dla dzieci. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2I): wyposażone jak. 2C. Pokoje rodzinne superior (2-3F): ok. 45 m2, 2 pokoje. Pokoje rodzinne superior z widokiem na morze (2-3G).

Dzieci

brodzik (podgrzewany zimą), miniclub (4-12 lat w określonych godzinach), plac zabaw, minidisco, bufet dla dzieci. Wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, zjeżdżalnie w Aquaparku.

Rozrywka

animacje, aquapark.

Dostęp do internetu

WI-FI, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

2 korty do tenisa (oświetlenie za opłatą), koszykówka, siatkówka na plaży, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy, boccia, siłownia, rzutki, bilard, aerobik, aqua aerobik, miejsce do ćwiczenia jogi na plaży. Za opłatą: centrum nurkowania, wellness: sauna, jaccuzi, łaźnia parowa, masaże.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczorami bufety tematyczne. Późniejsze śniadanie kontynentalne do godz. 11:30. Przekąski w godz. 12:00-17:00. Po południu kawa, herbata, ciastka. Lody w godz. 10:30-17:00. Naleśniki w godz. 20:00-22:00. Zestaw do kawy, herbaty w pokoju. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10:30-24:00.

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12.16, sylwestrowe 31.12.16 w cenie.

Wcześniej = taniej

do 31.07.16 25% zniżki, od 01.08.16-31.10.16 20% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • luksusowy hotel, doskonały standard usług
  • piękne wnętrza hotelowe
  • bezpośrednio przy plaży z rafą koralową
  • 3 baseny, atrakcje dla najmłodszych
  • aquapark z 17 zjeżdżalniami dla dorosłych i dla dzieci gratis


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Marsa Alam

Strefa

Family, Prestige

Dzieci

- 1 dziecko 2-13 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-3 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Madinat Coraya - dzielnica hotelowa z prywatną zatoką miejscowość Marsa Alam - ok. 57 km Port Ghalib - ok. 8 km El Quseir - ok. 67 km lotnisko Marsa Alam - ok. 5 km

Plaża

w prywatnej zatoce, ładnie utrzymana, piaszczysto-koralowa z łagodnym wejściem do morza i dostępem do rafy koralowej, pomost ułatwiający zejście na głęboką wodę, leżaki, parasole, ręczniki plażowe bezpłatne, bar All Inclusive przy plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, luksusowy resort otwarty w 2005 roku, należący do prestiżowej sieci Iberotel gwarantującej serwis i obsługę na najwyższym poziomie, zdobywca wielu wyróżnień za jakość świadczonych usług, posiada 389 pokoi w kilku jedno i dwupiętrowych budynkach ulokowanych na terenie zadbanego ogrodu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, stylowe lobby z miejscami do wypoczynku, centrum biznesowe, room service, bankomat, punkt wymiany walut, fryzjer, salon piękności, sklepy z pamiątkami, mini market, pasaż handlowy z 108 sklepami, apteką na terenie Medinatu, punkt medyczny, pralnia, sala konferencyjna na 100 osób, serwis taxi, przechowalnia bagażu, parking

Internet

WiFi w lobby (150 Mb bezpłatnie na pokój w ramach All Inclusive, poza All Inclusive ok. 7 USD/godz., ok.17 USD/dzień), kącik internetowy (ok. 10 USD/godz.)

Pokoje

superior - 2-os., z możliwością 1 dostawki dla dziecka, powierzchnia ok.37 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), telefon, balkon lub taras, widok na morze za dodatkową opłatą superior rodzinny - 1 pokój przedzielony ścianką, możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 osób dorosłych i 2 dzieci (na dwóch osobnych łóżkach), powierzchnia ok.45 m2, pozostałe wyposażenie jak w pokoju superior, widok na morze za dodatkową opłatą

Restauracje i bary

restauracja główna Al Diwan z tarasem - kuchnia międzynarodowa i wieczory tematyczne restauracja Morgana na plaży - przekąski, owoce morza / płatna w czasie kolacji 3 restauracje a'la carte na terenie Medinatu - włoska, orientalna i śródziemnomorska / płatne lobby bar Mawal bar przy basenie Nesma / pool bar bar przy plaży Morgana / beach bar bar w dyskotece Awtar / płatny

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny o nieregularnych kształtach (sezonowo podgrzewane), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, Aqua Park Coraya - 8 zjeżdżalni dla dorosłych i 5 dla dzieci (bezpłatnie - napoje płatne dodatkowo), 2 korty tenisowe (oświetleni i sprzęt płatne), siatkówka plażowa, aerobik, siłownia, tenis stołowy, mini boisko do piłki nożnej, koszykówka, boccia, rzutki, bilard, łucznictwo, dyskoteka, bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, wieczorem przedstawienia w amfiteatrze, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa

Płatne

centrum nurkowe i sportów wodnych, squash (w hotelu Coraya), masaże

Dla dzieci

brodzik, duży i dobrze wyposażony plac zabaw dla dzieci, mini klub z profesjonalnymi animatorami organizującymi ciekawe gry i zabawy, mini disco, aqua park z 5 zjeżdżalniami, specjalne menu i wysokie krzesła w restauracji, możliwość zamówienia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

06.30-10.30 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.30-12.00 późne, lekkie śniadanie w restauracji Morgana, ciastka, kanapki, lokalne wypieki, kawa, herbata 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej, szeroki wybór mięs, sałatek, dipów, deserów i ciast 18.30-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej, szeroki wybór sałatek, deserów i owoców, wieczory tematyczne i okazjonalne show cooking 10.30-17.00 lody serwowane w barze Morgana i w barze przy basenie Nesma 12.30-17.00 lekkie przekąski, ciasta i lokalne wypieki serwowane w restauracji Morgana 15.00-17.00 podwieczorek, kawa, herbata i ciastka serwowane w restauracji Morgana 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar, barze przy basenie Nesma i barze na plaży Morgana w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone - leżaki, parasole i materace przy basenie oraz na plaży - Aqua Park z zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona www hotelu

www.jaz.travel

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- duże pokoje rodzinne 2+2 - prestiżowa sieć Iberotel - Aqua Park dla dzieci i dorosłych - piękna piaszczysta plaża z rafą koralową - znakomite wyżywienie i serwis - lokalizacja w słynnym i ekskluzywnym Medinat - sklepy, restauracje i inne rozrywki

City Tour El Quseir

Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

Asuan

Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

Super Safari

Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

Abu Dabab

Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

Dolphin House

Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

Quad Marine

Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Położony w dzielnicy hotelowej Madinat Coraya, ok. 73 km od miasteczka MARSA ALAM, ok. 67 km od El Quseir; ok. 5 km od portu lotniczego Marsa Alam. Pięknie zlokalizowany w zatoce, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej, gdzie żyją piękne i wspaniale pozujące do zdjęć okazy morskiej fauny.

Plaża

Tuż przy hotelu (do 150 m w zależności od zakwaterowania), piaszczysto-koralowa, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; z uwagi na ochronę rafy wejście do morza tylko w określonych miejscach.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ***** Rozległy, komfortowy hotel, w stylu mauretańsko-egipskim, oferuje znakomity standard i świetną obsługę. Otwarty w 2005 r., 389 pokoi, kilka jedno- i dwupiętrowych budynków, duży.

Do dyzpozycji gości

Stylowy hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Diwan z tarasem - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, restauracja á la carte - owoce morza; w restauracjach foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bary: w holu, przy basenie, w dyskotece oraz bar z przekąskami przy plaży. Punkt medyczny, apteka, salon piękności, fryzjer, sklepiki z pamiątkami, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

Internet

Internet bezprzewodowy WI-FI w holu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna dla 100 osób.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie-3 baseny o nieregularnym kształcie: 1200 m, 800 m, 450 m, jeden z nich podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci ze słodką wodą, parasole, leżaki i ręczniki; cześć sportowa Aqua Coraya: 13 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje w barze na terenie Aqua Coraya płatne);  siatkówka plażowa, aerobik, minipiłka nożna, boisko do koszykówki; amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych - kilka razy w tygodniu przedstawienia. Odpłatnie - 2 korty tenisowe z oświetleniem, tenis stołowy, centrum nurkowe na plaży, squash (w hotelu Coraya); centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże.

Dla dzieci

brodzik, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, animacje.

Zakwaterowanie

Pokoje typu superior gustownie urządzone; ok. 37 m, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, minibar (zawartość za opłatą); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka). Hotel dysponuje również pokojami typu Family ok. 45m2 z wydzieloną częśćią sypialna dla dzieci odzieloną kotarą  oraz pokojami typu Delux Family ok. 45m2 z wydzielona cześcią sypialna dla dzieci odzieloną drzwiami przesuwnymi, pokój składa się z jednego mniejszego pomieszczenia z dwoma odzielnymi łózkami (200x80) oraz dużego pokoju z balkonem lub tarasem.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie w restauracji na plaży, podwieczorek w restauracji na plaży - kawa, herbata, ciastka (15.00-17.00); przekąski, lody w restauracji na plaży (12.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00), serwowane w szklankach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

INFORMACJE DODATKOWE

www.iberotel.com

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w dniu Wigili oraz Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Marsa Alam

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - w sąsiedztwie hotelu Jaz Samaya - w dzielnicy Madinat Coraya - ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam - ok. 60 km od Marsa Alam

Plaża

- piaszczysta (łagodne zejście do plaży) - przy brzegu rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne) - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - powierzchnia ok. 35 m - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, sejf, telefon, lodówka - minibar (płatny) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokój z widokiem na morze (dodatkowo płatny) Pokój Rodzinny - powierzchnia ok. 45 m - wyposażenie pokoju superior, dodatkowo pokoik dla dzieci z dwoma łóżkami na podmurówce Pokój Deluxe Rodzinny : - powierzchnia ok. 45 m - wyposażenie pokoju superior, dwa pomieszczenia sypialne oddzielone przesuwanymi drzwiami

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - siłownia - aerobik, boccia - 2 korty tenisowe, tenis stołowy - koszykówka, siatkówka plażowa - aquapark Aqua Coraya (napoje dodatkowo płatne) Płatne - oświetlenie kortów tenisowych i sprzęt - sauna, jakuzzi - masaże - snorkeling - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla Dzieci

- plac zabaw, mini klub - basen, brodzik - łóżeczko - krzesełka w restauracji - specjalne menu w restauracji (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:30 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar (13:00 - 24:00) - bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca)

Dodatkowe informacje

- 150 MB na osobę bezpłatnie na cały pobyt - sala konferencyjna - pralnia, lekarz (płatny), sklepy - hotel dysponuje 389 pokojami - rok otwarcia hotelu: 2005 r. - www.jaz.travel

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, w turystycznej dzielnicy Madinat Coraya. Do lotniska ok. 5 km. Do miejscowości Marsa Alam ok. 73 km.

Plaża

piaszczysta plaża i łagodne zejście do morza, rafa koralowa sięgająca do brzegu, zalecane obuwie kąpielowe. Z uwagi na ochronę rafy wejście do morza w określonych miejscach. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. Bar z przekąskami i napojami.

Wyposażenie

komfortowy hotel w stylu mauretańsko-egipskim oferuje 389 pokoi w kilku jedno- i dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja. Restauracja główna z tarasem, (dania w formie bufetu, wieczory tematyczne), restauracje a la carte: orientalna, włoska, śródziemnomorska za dopłatą, kilka barów. Na zadbanym terenie znajdują się 3 baseny ze słodką wodą podgrzewane w sezonie zimowym, tarasy słoneczne. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bezpłatnie. Aquapark z 17 zjeżdżalniami: 8 zjeżdżalni dla dorosłych: m in. black hole, zjeżdżalnia do raftingu, turbo, kamikadze, blue twister, 5 zjeżdżalni dla dzieci. Wstęp do aquaparku bezpłatnie, napoje i przekąski za opłatą. www.jaz.travel

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, przestronne, gustownie urządzone. Pokoje dwuosobowe superior (1-2A): ok. 37 m2, telefon, TV sat., sejf, klimatyzacja, balkon lub taras, prysznic, WC. Pokoje superior z widokiem na morze (1-2B). Pokoje rodzinne (2C): standardowe, ok. 45 m2, mały pokój dla dzieci. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2I): wyposażone jak. 2C. Pokoje rodzinne de luxe (2-3F): ok. 45 m2, 2 pokoje. Pokoje rodzinne de luxe z widokiem na morze (2-3G).

Dzieci

brodzik, miniclub (4-12 lat w określonych godzinach), plac zabaw, minidisco, bufet dla dzieci. Wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, zjeżdżalnie w Aquaparku.

Dostęp do internetu

WI-FI, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

2 korty do tenisa (oświetlenie za opłatą), koszykówka, siatkówka na plaży, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy, boccia, siłownia, rzutki, bilard, aerobik, aqua aerobik, miejsce do ćwiczenia jogi na plaży. Za opłatą: centrum nurkowania, wellness: sauna, jaccuzi, łaźnia parowa, masaże.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu, kuchnia międzynarodowa, wieczorami bufety tematyczne, "Show cooking". Raz w tygodniu uroczysta kolacja. Późniejsze śniadanie kontynentalne do godz. 11:30. Przekąski w godz. 12:00-17:00. Po południu kawa, herbata, ciastka. Lody w godz. 10:30-17:00. Naleśniki w godz. 20:00-22:00. Zestaw do kawy, herbaty w pokoju. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10:30-24:00.

Zniżki

do 28.02.15 20% ZNIŻKI.

Polecamy

  • doskonały standard usług
  • bezpośrednio przy plaży
  • z rafą koralową
  • aquapark z 17 zjeżdżalniami dla dorosłych i dla dzieci gratis

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Itaka Gala
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Rozległy, komfortowy, w stylu mauretańsko-egipskim, oferuje znakomity standard i świetną obsługę. Najładniejsze w okolicy, fantazyjne origami z ręczników! Pięknie położony w prywatnej zatoce, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej, gdzie żyją piękne i wspaniale pozujące do zdjęć okazy morskiej fauny. Laureat międzynarodowych nagród za jakość świadczeń oraz poszanowanie środowiska.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Madinat Coraya, ok. 73 km od miejscowości MARSA ALAM, ok. 67 km od El Quseir; ok. 5 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-koralowa, łagodne zejście do morza, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe; z uwagi na ochronę rafy wejście do morza tylko w określonych miejscach.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w 2005 r., 389 pokoi, kilka jedno- i dwupiętrowych budynków, przestronny, stylowy hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Al Diwan z tarasem - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, pokazy gotowania, restauracja á la carte Morgana - owoce morza, w restauracjach foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: Mawal w holu i Nesma przy basenie, bar Morgana z przekąskami przy plaży, bar w dyskotece; sala konferencyjna dla 100 osób, taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy do 150 MB; za opłatą: internet bezprzewodowy w holu, punkt internetowy, punkt medyczny, apteka, salon piękności, fryzjer, sklepiki z pamiątkami, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 37 m², gustownie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo pokoik dla dzieci z dwoma łóżkami na podmurówce;

rodzinny deluxe:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju rodzinnym; widok na morze, pokój rodzinny oraz rodzinny deluxe na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, nieregularny kształt: 1200 m², 800 m², 450 m², 1 z nich podgrzewany w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, słodka woda, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; część sportowa Aqua Coraya: 13 zjeżdżalni (bezpłatna dla Gości hotelu; napoje w barze na terenie Aqua Coraya płatne); 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, minipiłka nożna, boisko do koszykówki; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, amfiteatr, dyskoteka, bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych, 5 razy w tygodniu przedstawienia; za opłatą: centrum nurkowe, squash (w hotelu Coraya); centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.30), późne śniadanie w restauracji na plaży (10.30-12.30), przekąski, lody w restauracji na plaży (12.00-17.00); obiad (12.30-14.30), podwieczorek w restauracji na plaży - kawa, herbata, ciastka (15.00-17.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00), serwowane w szklankach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750030, www.jaz.travel

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Wraz z sąsiednimi Jaz Samaya i Coraya tworzy rozległy, pełen atrakcji kompleks. Oferuje gościom bardzo wysoki standard usług, piękną plażę z rafą w prywatnej zatoce oraz animacje dla dzieci i dorosłych.


Mapa Hotelu Jaz Lamaya Resort

Opinie o Hotelu Jaz Lamaya Resort

Uważam, że jest to hotel na bardzo dobrym poziomie. Ma dostęp do rozległej plaży z leżakami, które są tak sprytnie poustawiane, że nie czuje się wszechobecnego tłumu. Również łatwy jest dostęp do jedzenia i drinków w ciągu dnia. Na plaży również jest bar, więc nie trzeba daleko chodzić. Jest też rafa z centrum nurkowym, więc można spędzić czas trochę bardziej aktywnie. Bardzo polecam, nikt się na tym hotelu nie zawiedzie.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

godny polecenia. duze pokoje, my zaplacilismy zawidok na zatoke i bylo warto. jedzenie smaczne, urozmaicone, kazdy mogl znalezc cos dla siebie.plaza przy hotelu niestetyzwir ale byly lezaki wiec mozna bylo spokojnie sie poopalac. ladnyogrod przy hotelu, zielony zadbany. polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Pprzepiękny hotel położony w na pustkowiu, w okolicy jest tylko kilka innych hoteli. Jest częścią kompleksu z hotelem Samaya i Solaya. Teren jest gigantyczny, zielony i zadbany, kilka basenów na terenie, czyściutkich, a do plaży jest zaledwie kilka kroków. Pokoje bardzo duże, spokojnie się pomieściliśmy się z cała rodziną (2+1). Jedzenie - super, cały czas dostępne owoce i przekąski dla dzieci i dorosłych, tj. wata cukrowa np., drinki, jedzenie w restauracjach podczas głównych posiłków również świetne. W życiu nie jadłam takich smacznych rzeczy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

lokalizacja na 5-wiedzialam,ze hotel jest na pustkowiu,z dala od wszystkiego. pokoj-troche smierdzi,jestem alergikiem i dalo rade sie przyzwyczaic,po paru dniach zapomnialam,ze cos jest w pokoju rozpylane. wyzywienie jak na egipt ,bardzo dobre. w ciagu dnia wiele zajec spotrowo-rekreacyjnych. polecam aquaaerobic,aerobic,siatkowke i strzelanie z luku- czasem niestety godziny tych zajec sie pokrywaly. bardzo dobra obsluga-bez glupich typowych"egipskich zartow".brak problemow z lezankami-jezeli nie bylo wolnych nad basenem to zawsze byly na plazy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

1.polozenie-b.dobre-blisko lotniska,lecz brak halasu 2.animacje sportowo-rozrywkowe na dobrym poziomie 3.wyzywienie jak na egipt dobre 4.pokoje czyste i przestronne 5.lezanki zawsze byly dostepne-o kazdej porze dnia-pobyt sierpien/wrzesien

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Spędziliśmy 14 dni w tym hotelu, szczerze polecam pod każdym względem. Nie jest tanio, ale na pewno luksusowo.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.9

głównym powodem, z jakiego odradzam ten hotel jest smród w pokojach. śmierdziały rattanowe elementy mebli. smród był tak intensywny, że nie mogłam spać w nocy. wielu gości miało ten sam problem, ponieważ na wielu balkonach stały odkręcone zagłówki łóżek, krzesła... wtedy można było wytrzymać. po drugie miałam opłaconą gwarancję pokoju z widokiem na morze, jak przylecieliśmy w nocy okazało się, że nie ma wolnego takiego pokoju. postawiłam na swoim i dopiero po 2óch dniach zostaliśmy przeniesieni do pokoju, z którego balkonu mieliśmy widok na zatokę. jak wszędzie miałam wrażenie, że Polacy są gorszą kategorią turystów niż np. Niemcy czy Rosjanie. ogólnie ni byłoby źle gdyby nie te pokoje... jedzenie dobre, po dostatkiem.

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.4

Dobry hotel i dobre warunki wypoczynku.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Rewelacja - urlop był udany, bez zastrzeżeń.. Plaża, rafa, jedenie, cisza - poprostu wszystko. Mam nadzieję tam wrócić.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Jaz Lamaya Resort - możliwości zakwaterowania:

superior [pool view] dbl
superior [sea view] dbl
family room [sea view] dbl
superior [garden view] dbl
family room [garden view] dbl
family room [pool view] dbl
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
family delux pool view fam_pv_delux
family delux room fam_gv_delux
family delux sea view fam_sv_delux
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
family room fam_gv
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
family room [pool view] fam_pv
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Family Room Sea View
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
1 os. superior z widokiem na morze
superior z widokiem na ogrod
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
superior garden view dbl_gv
superior pool view dbl_pv
superior sea view dbl_sv
Rodinný pokoj - výhled na bazén, 2+2/1
Deluxe rodinný pokoj - výhled na moře, 2
Superior - výhled do zahrady 2+0
Rodinný pokoj - výhled do zahrady, 2+2/1
Deluxe rodinný pokoj - výhled na bazén,
2 os. pokoj rodzinny
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na basen Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
2 os. superior z widokiem na morze
2 os. superior z widokiem na ogrod
3 os. pokoj rodzinny
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
SUPERIOR FAMILY ROOM POOL VIEW
DELUXE FAMILY ROOM GARDEN VIEW
Pok. 2 os.
Pok. superior 2 os.
Pok. deluxe rodzinny 2 os. + 1 dost.
Pok. deluxe rodzinny 2 os. + 2 dost.
Pok. rodzinny deluxe 2 os.
DOPPELZIMMER SUPERIOR POOL
SUPERIOR DWUOSOBOWY Z WID. NA MORZE
SUPERIOR DWUOSOBOWY
Pokój 2-osobowy
DELUXE FAMILY ROOM POOL VIEW
EINZELZIMMER SUPERIOR POOL
EINZELZIMMER SUPERIOR MEERBLIC
SUPERIOR JEDNOOSOBOWY
Pok. rodzinny superior 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
RODZINNY DELUXE Z WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ RODZINNY SUPERIOR
FAM.ZIMMER DELUXE VERBINDUNGST
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
SUPERIOR FAMILY ROOM GARDEN VIEW
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA OGRÓD
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA BASEN
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
Pok. 1 os.
Pok. superior 1 os.
SUPERIOR FAMILY ROOM SEA VIEW

Jaz Lamaya Resort - Możliwości wyżywienia:


Jaz Lamaya Resort - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Jaz Lamaya Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00