cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Beach, Riwiera Turecka
1 / 28
Ocena
hotelu:
3.5 / 5
Najbliższy termin
24.04 - 01.05
już od 1796 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.10 - 16.10
już od 1678 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kleopatra Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Kleopatra Beach
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Kleopatra Beach:
3.5 / 5
Średnia z 13 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Beach:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    2.5
  • Pokoje
    2.8
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    i sport
    1.8
  • Jakość
    do ceny
    2.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Hotel Kleopatra Beach w ofercie Biura podróży:

Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1996 roku, odnowiony w 2011 roku, składa się 3 pięciopiętrowych budynków; do dyspozycji gości:  basen zewnętrzny, zjeżdżalnia wodna, restauracja główna, 2 bary, sala konferencyjna

Położenie

ok. 1 km od centrum Alanyi, ok. 118 km od lotniska w Antalyi

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje się ok 30 m od hotelu; leżaki, materace i parasole przy basenie – bezpłatne, na plaży – za dodatkową opłatą; brak ręczników plażowych; bar na plaży (płatny) 

Zakwaterowanie

203 pokoje: pokoje standardowe (ok. 22-24 m2); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (płatny), balkon 

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (08.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00), przekąski w barze przy basenie (10.00-12.30, 14.00-17.00), podwierczorek (17.00-18.00); bezpłatne lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00); dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, kawa po turecku

Sport i rozrywka

lekkie animacje (2 razy w tyg.), sala tv, tenis stołowy, siatkówka plażowa

Dla dzieci

brodzik, łóżeczko (na życzenie)

www

www.feriahotels.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellnes, zabiegi na twarz i ciało,sauna, łaźnia turecka, salon kosmetyczny, bilard, room service, lekarz (na wezwanie), sporty wodne na plaży


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Miejski hotel składający się z trzech budynków (A,B,C)  usytuowanych w centrum strefy turystycznej w Alanyi, w odległości 1 km od ścisłego centrum oraz 30 m od pięknej, piaszczystej plaży Kleopatry. Od lotniska oddalony o 118 km.

 

Warunki mieszkalne:

Hotel posiada 184 standardowo wyposażonych, dwuosobowe standardowe pokoje z możliwością jednej lub dwóch dostawek oraz apartamenty z możliwością zakwaterowania max. 5 osób (3 os. dorosłe +2 dzieci, minimum 3 osoby pełnopłatne). Wszystkie pokoje wyposażone są w: klimatyzację, łazienkę z prysznicem oraz suszarką, TV, telefon, płatny sejf, płatny mini bar, balkon.

 

Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja, restauracja a la carte, bar przy basenie, snack bar, sauna, masaż, internet, fitness, łaźnia turecka, lekarz, masaż, leżaki i parasole bezpłatnie przy basenie, odpłatnie na plaży.

 

Uprawianie sportów:

  • Bezpłatnie: basen, brodzik dla dzieci, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa.
  • Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

 

Wyżywienie:

W cenie All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, lekkie przekąski w godzinach 17:00-18:00, lokalne napoje alkoholowe oraz napoje bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00 do 23:00.

  • All inclusive nie obowiązuje na plaży.

 

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie wg opisu, 
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe


Cena nie zawiera:

  • obowiązkowe ubezpieczenie
  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku 15 Euro

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Alanya Czterogwiazdkowy, miejski hotel położony w pierwszej linii brzegowej. Do niewątpliwych zalet tego hotelu należy jego lokalizacja - w popularnym, nadmorskim kurorcie Alanya i jednocześnie przy jednej z najpiękniejszych plaż - plaży Kleopatry.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1996 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajduje się 2 restauracje, 3 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, winda, 2 baseny odkryte, zjeżdżalnia wodna (czynna w godzinach 11:00-12:30;15:00-17:00).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

20 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 100 m długości. Parasole, leżaki, materace - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny ok. 2 €/doba), minibar (pusty), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), telefon, TV, balkon. Typy pokoi: w budynkach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, 3 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (08:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-21:00), podwieczorek (17:00-18:00) serwowane w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanego soku z pomarańczy, kawy po turecku, lodów, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte -płatna. Wymagana rezerwacja.międzynarodowa

z myślą o dzieciach

brodzik, zjeżdżalnia wodna, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), krzesełka w restauracji

w cenie

siłownia, łaźnia turecka (bezpłatny wstęp), tenis stołowy, siatkówka plażowa, animacje w wybrane dni tygodnia

płatne

sauna, masaż

Aktualizacja opisu

02.02.2018 17:56

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Przy plaży All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*     Hotel usytuowany jest w miejscowości Alanya, w odległości ok. 1 km od ścisłego centrum kurortu i 118 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi.

Plaża

*    Zaledwie 30 m od hotelu, szeroka, piaszczysta - wystarczy przejść przez promenadę; leżaki i parasole na plaży są dodatkowo płatne.

Zakwaterowanie

*    203 pokoje; *    Typy pokoi: standardowe (22-24 m); *    Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, telefon, mini bar (płatny), sejf (płatny), łazienka z prysznicem, suszarka do włosów oraz balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *    Bar przy plaży, bar przy basenie oraz lobby bar.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu; ponadto przekąski między posiłkami w barze przy basenie i na plaży oraz napoje bezalkoholowe a także napoje alkoholowe rodzimej produkcji (wino, piwo, wódka, whisky) serwowane w godz. 10.00-23.00; dodatkowo płatne są alkohole importowane, soki świeżo wyciskane z owoców, lody, cappuccino, espresso oraz kawa po turecku; w barze na plaży bezpłatne dla Gości są przekąski i napoje bezalkoholowe (w godz. 10.00-17.00).

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny ze zjeżdżalnią; leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne; *    Bezpłatnie: tenis stołowy, rzutki, sala fitness, łaźnia turecka oraz boisko do siatkówki, które znajduje się na plaży; dwa razy w tygodniu rozrywkę w ciągu dnia i wieczorem zapewnia zespół animatorów; *    Odpłatnie: masaże i zabiegi w salonie piękności, sauna, bilard oraz wszelkiego rodzaju sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik oraz zjeżdżalnia; istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci.

Pozostałe udogodnienia

*    Kącik TV, kącik internetowy (płatny); winda, pralnia, sala konferencyjna dla 100 osób, w lobby bezpłatnie można skorzystać z łącza internetowego Wi-Fi.

Naszym zdaniem

*    Hotel posiada bardzo korzystne położenie. Z jednej strony bliskość piaszczystej plaży, z drugiej świetne miejsce wypadowe na nocne szaleństwa sprawia, że jest to hotel często wybierany przez osoby, które chcą odreagować od codziennej monotonii i korzystać z uroków tętniącego życiem kurortu.

Strona internetowa

*     www.feriahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Turcja - Riwiera Turecka

Opis hotelu

Atrakcyjnie zlokalizowany hotel, znajduje się blisko ścisłego centrum miasta, przy długiej promenadzie, ciągnącej się wzdłuż pięknej plaży Kleopatry. Komfortowe pokoje posiadają standardowe wyposażenie, a elegancka restauracja serwuje smaczne i zróżnicowane dania kuchni tureckiej i międzynarodowej, którymi można się delektować także na zewnątrz. Do dyspozycji gości basen ze zjeżdżalnią, stanowiącą dużą atrakcję zwłaszcza dla najmłodszych. Obiekt posiada bardzo dobre połączenie z centrum kurortu, gdzie skorzystać można z wielu atrakcji turystycznych. Alanya jest największym tureckim ośrodkiem wczasowym nad Morzem Śródziemnym, w związku z czym każdy z przebywających tutaj turystów znajdzie sposób na ciekawe spędzenie czasu.





Lokalizacja:

w Alanyi, ok. 50 m od plaży, ok. 3 km od centrum , przy promenadzie, ok. 120 km od lotniska, ok. 100 m od sklepu, ok. 40 m od głównej ulicy, ok. 50 m od przystanku komunikacji publicznej.



Plaża:

prywatna, piaszczysta, przejście przez ulicę, bar service, prysznic, parasole (płatne), leżaki (płatne).



Sport i fitness:

siatkówka, tenis stołowy, masaże (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), szachy, siłownia, łaźnia turecka, zabiegi pielęgnacyjne (płatne).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), siatkówka, narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

okazjonalnie program artystyczny.



Dla dzieci:

plac zabaw, łóżeczko dziecięce.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:



śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu; kawa, ciasta (17.00 - 18.00); przekąski w barze przy basenie (10.00 - 12.30; 14.00 - 17.00); lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe od 10.00 do 23.00; korzystanie z łaźni tureckiej w ograniczonym zakresie (prysznic) i sali fitness; wybrane sporty przy hotelu.

Pakiet All inclusive nie zawiera: alkoholi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, napojów energetyzujących, lodów, gofrów, restauracji a`la carte (m.in. na plaży).





Dodatkowe informacje:



Hotel posiada trzy budynki A, B i C.

Bezpłatny internet bezprzewodowy w okolicy lobby.

 

 





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.



Cena nie zawiera:

Wizy tureckiej w wysokości 25 Euro. Ecco Holiday pośredniczy w uzyskaniu wizy - pobieramy 110 zł/os. za wizę i pośrednictwo.



Wizy:

Przy wjeździe do Turcji jest wymagana wiza w cenie 20 USD lub 15 EUR od osoby. Zakup wizy aktualnie możliwy jest tylko za pośrednictwem systemu E-visa (https://www.evisa.gov.tr) - płatność tylko kartą kredytową. Wiza wydawana jest na okres 180 dni i jest wizą wielokrotnego przekraczania granicy. Łączny czas pobytu w Turcji w trakcie jednej wizyty nie może przekraczać 90 dni. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty końca ważności wizy.

Istnieje możliwość wykupienia e-wizy za pośrednictwem biura Ecco Holiday w cenie 110 PLN brutto / osobę.

Obsługa:

Ecco Holiday zapewnia opiekę polskiego przedstawiciela podczas pobytu na Riwierze Tureckiej.

Transfer na trasie lotnisko - hotel - lotnisko realizowany jest przez lokalnego kontrahenta z anglojęzyczną obsługą.

Kategoria oficjalna

****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

liczba pokoi

201, restauracje: 1, windy: 2, baseny odkryte: 2, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, TV w lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, fryzjer, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie.

Opis pokoi

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), lodówka, widok na morze (płatny), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem, łazienka z wanną lub prysznicem.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób (ok. 20 m2).

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel świetnie zlokalizowany, ok 1 km od ścisłego centrum Alanyi, przy  plaży Kleopatra (przejście tylko przez ulicę). Od lotniska w Antalyi oddalony ok. 118 km. W najbliższej okolicy hotelu znajdują się liczne kawiarnie, bary oraz sklepiki.

PLAŻA

ok 30 metrów od hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Bar na plaży w opcji All Inclusive serwuje tylko napoje bezalkoholowe  w godzinach 10:00 - 17:00

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Dobrej klasy hotel zlokalizowany bardzo blisko centrum magicznej Alanyi. Polecamy dla osób nastawionych na plażowanie i korzystanie z uroków życia nocnego Alanyi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, winda, lobby, restauracja, bar przy basenie, bar na plaży, kącik TV, winda. Usługi pralnicze, opieka medyczna. Dwa razy w tygodniu hotel organizuje programy animacyjne.

INTERNET

-

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sala konferencyjna dla 105 osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen, leżaki, parasole i materace przy basenie, bilard, tenis stołowy, siatkówka plażowa.  Odpłatnie - sauna, masaże, łaźnia turecka, salon piękności, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, łóżeczka na życzenie. 

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 203 pokoje.  Pokoje typu Standard - ok. 22-24m, komfortowe, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w klimatyzację, łazienkę z prysznicem i suszarkę do włosów, TV/SAT, sejf (płatny), telefon oraz mini bar (płatny). Wszystkie pokoje posiadają balkon. Pokoje typu Economy - takie jak Standard. 

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w barze przy basenie i na plaży, popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowie i alkoholowe podawane w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. Opcja All Inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, espresso, capuccino i kaw po turecku.

INFORMACJE DODATKOWE

http://feriahotels.com/kleopatra-beach/

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Atrakcyjnie położony obiekt o zadowalającym standardzie świadczonych usług. Bliskość piaszczystej plaży i tętniącego życiem centrum miasta to zdecydowany atut dla każdego gościa.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Witamy Kleopatra Beach Hotel w Kleopatra. Hotel położony jest 30 m od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, klimatyzację i recepcję. Personel mówi po angielsku i niemiecku. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pokojówki, usługę budzenia, opiekę medyczną, sejfy, pralnię i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w sali internetowej. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

All Inclusive: All Inclusive obejmuje wino (pora serwowania: 10:00 - 23:00), przekąski (pora serwowania: 11:00 - 17:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 17:00 - 18:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 23:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:00) i alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:00).

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje rzutki, tenis stołowy i bilard. Kleopatra Beach Hotel posiada hammam. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i siatkówka plażowa.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Kleopatra Beach

Opinie o Hotelu Kleopatra Beach

1.7
zdecydowanie odradzam

nigdy w życiu zbierałam cały rok na te wczasy- hotel, jedzenie masakra, byłam już w Turcji kilka razy przeżyłam w tym hotelu koszmar. Nie jestem z tych bardzo wymagających osób ale to była gehenna. Tyle razy piszę już opinie a biuro dlaczego mojej opinii nie wyświetla. Błagam Was nigdy do tego hotelu.Nie wiem jeszcze dlaczego Coral nie rozwiązał umowy z tym hotelem. Bród, smród i ubóstwo, nie znałam Turcji od tej strony po tum pobycie przeraziłam się a kocham Turcję.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.7
2.3
zdecydowanie odradzam

brud, syf i malaria. Pokój w drugim budynku z widokiem na mury budynku pierwszego, Hałas od silników klimatyzacji nie do zniesienia

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.3
3.7
może być

hotel jak najbardziej w porządku, w całkiem niezłym stanie, czysty i wysprzątany zadowalająco. pokoje odpowiednio klimatyzowane, z sejfem i lodówką, sprzątanie na życzenie. obsługa różnie, w większości uprzejma. słabe wyżywienie i drinki. główną zaletą hotelu jest jego ekstra położenie, blisko do bardzo malowniczego portu. a jeszcze szkoda że w hotelu animacji nie ma żadnych, bo wieczorami trochę nudnawo. ogólna ocena dobra, choć zachwycona nie jestem

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.7
2.1
zdecydowanie odradzam

Hotel położony blisko centrum, jednak sam stan hotelu pozostawia wiele do życzenia. W części hotelu, w której byłam brud i pleśń w łazience. W ofercie dostałam pokój "sea view", który rzeczywiście miał widok na morze.... szczerze, to wszystkie pokoje go miały, niezależnie od piętra, na którym się znajdowały. Jednak pokoje położone na I, II (w tym mój) czy III piętrze mieściły się nad kuchnią...wszystkie kuchenne zapachy wpadały do pokoju zaraz po otwarciu okna i żeby zobaczyć morze z pokoju trzeba była nieźle się nagimnastykować - wychylając się przez balkon. Sąsiedztwo z innym hotelem, nie pozwalało na przejście choćby promyczka słońca do pokoju. Obsługa miła...aż nadto, ale to pewnie kwestia kultury. Basen malutki, przy nim jedna zjeżdżalnia i rzeczywiście mało leżaków, które zwijali co wieczór. Jeśli ktoś na nich leżał, to delikatnie mówiąc został zrzucony. Hotel raczej nie dla singli, lecz dla starszych osób, które chcą spokoju i cienia w upalne dni. Poza tym pełno w nim Niemców i Rosjan. Na tym kończy się międzynarodowość. Uważam, że cena za pobyt jest nieadekwatna, w stosunku do udogodnień i tego, co proponuje hotel.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
2.1
3.0
może być

Wiele rzeczy co jest napisane w ofercie jest nie prawdą, gdyż nie ma tam placu zabaw dla dzieci, hotel jak najbardziej jest przeznaczony dla singli. w pokojach psuje sie klimatyzacja, i brak niekiedy ciepłej wody i prądu. przez pierwszą dobę w nocy kilkakrotnie gasł prąd. basen malutki bez ugodnień, mało leżaków.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.0
4.1
polecam

Czwarty raz w Alani. Hotel oceniam na 3 dobre gwiazdki. Niektóre pokoje odnowione inne nie. W odnowionej części super piękne łazienki a w starej dramatycznie "zużyte". Polecam, ja zawsze tak robie, o danie np 10$ na wstępie podczas meldowania i poproszenie o ładny pokuj. Położenie hotelu idealne. Nad samą plażą Kleopatry. Przepiękne widoki z okna. Polecam...

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.1
4.3
polecam

Razem z mężem spędziliśmy tam wakacje na przełomie lipca i sierpnia 2010. Hotel czysty, położony bardzo blisko plaży, niedaleko do centrum, większość pokoi z widokiem na morze, przesmiła obsługa, bardzo dbająca o swoich gości, jedzenia bardzo dużo i różnorodnie. Jedyny mankament to, to że było brak animacji lub jej szczątkowe ilości. Ogólnie miłe i pozytywne wrażenia. Polecam P.S. Jechaliśmy z biura Bee Free - wszystko było dobrze zorganizowane

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.9
zdecydowanie polecam

Jest to bardzo dobry hotel i polecam go na przyszłosc. I maja bardzo miła obsługę

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.3
polecam

Bylam z corka w Kl.Beach w sierpniu 2009r.Mieszkalysmy w drugim hotelu(niby gorszym),ale nam to nie przeszkadzalo.Obsluga hotelowa bardzo przyjazna.Jedzenie smaczne(kazdy mogl cos wybrac).Drinki troche zbyt slabe(moze to dbalosc obslugi ?).Plaza bliziutko,a do centrum promedada prowadzila sama.Wycieczki fakultatywne wsaniale zorganizowane.Dla nas byl to super wyjazd,a byle czym sie nie zadawalamy.Polecam wszystkim,ktorzy nie szukaja dziury w calym,a chca rewelacyjnie wypoczac w sloncu i wspanialej atmosferze.Raj na ZIEMI kochani,raj....

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.4
polecam

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu.Jedzenie było wyśmienite,bardzo różnorodne i smaczne.Do dyspozycji są 2 baseny,ping-pong,zjeżdżalnia do wody dla dzieci.Super lokalizacja-kilka kroków od plaży,piękna i spokojna okolica.Obok promenada którą dojdziemy do centrum,piękne widoki,piękna piaszczysta plaża.Gorąco polecam;)))))))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

Kleopatra Beach - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 2PAX
STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 3PAX
STANDARD EXPRESS ROOM 3PAX
STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 1PAX
STANDARD EXPRESS ROOM 2PAX

Kleopatra Beach - Możliwości wyżywienia:


Kleopatra Beach - miasta wylotu:


Kleopatra Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kleopatra Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00