Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Resta Grand Resort, Morze Czerwone
1 / 19
Udogodnienia hotelu Resta Grand Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Resta Grand Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Resta Grand Resort:
4.5 / 5
Średnia z 13 opinii
Szczegóły oceny hotelu Resta Grand Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 13 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 maja 2018

Hotel Resta Grand Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Położona na wybrzeżu Morza Czerwonego oaza spokoju, zlokalizowana na rozległym terenie z zadbanym zielonym ogrodem. Niewątpliwą zaletą hotelu jest jego lokalizacja - można tu znaleźć spokój i prywatność a przylegająca do hotelu plaża z pomostem to idealne miejsce na rodzinne wieczorne spacery. Na osoby aktywne czeka centrum SPA, siłownia oraz ciekawa oferta sportowo rekreacyjna.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2009 r. Na terenie znajdują się 4 restauracje, 4 bary, sala konferencyjna, pralnia (płatna), basen odkryty. Ciekawy program animacyjny oraz szerokie zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne internet w pokojach płatny ok. 8$/h

plaża

Przy hotelu, prywatna z pomostem, piaszczysta, 150 m długości. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne. Skała koralowa przy wejściu do morza.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (płatny), minibar (płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, łazienkę (wanna, WC, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w dwupiętrowych budynkach - głównym i 42 bungalowach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje przystosowane osób dla niepełnosprawnych dla max 4 os. , pokoje rodzinne 5 os. (1 pokój)

Wyżywienie

restauracja główna "The Space", 3 restauracje a la carte, 4 bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie, przekąski, podwieczorekserwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego, lodów, napojów serwowanych w butelkach, pakietów urodzinowych, napojów i przekąsek w barze "El Sala" Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.śródziemnomorska "Zeit Zaitoun", fusion "Marsa Club", grill i owoce morza "Plateau"

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, bilard, rakiety i piłki do tenisa, dyskoteka

Aktualizacja opisu

14.02.2018 14:26

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Luksusowy i rozległy kompleks hotelowy otoczony egzotycznym, pięknym ogrodem. Położony bezpośrednio przy plaży, w odległości ok. 10 km od lotniska i ok. 65 km od Marsa Alam.
Plaża:
Hotel położony przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży z dostępem do rafy koralowej (łagodne zejście do morza, pomost, zalecane obuwie ochronne). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Obiekt o ciekawej architekturze, składający się z kilkunastu niewielkich budynków i budynku głównego. Na terenie hotelu recepcja 24 - godz., bankomat, mini centrum handlowe, punkt usług medycznych, fryzjer. Hotel posiada restaurację główną (kuchnia międzynarodowa), 3 restauracje a'la carte: śródziemnomorska i bliskowschodnia, restaurację przy plaży oraz Marsa's Club House (kuchnia orientalna) 2 bary na plaży, bar przy basenie, pub El Sala oraz Shisha Corner. Dodatkowo Goście mogą korzystać bezpłatnie z dyskoteki w sąsiednim hotelu Resta Reef (napoje dodatkowo płatne). Na terenie hotelu znajdują się 2 duże baseny o nieregularnym kształcie (ze słodką wodą), brodzik dla dzieci oraz taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w ponad 390 komfortowych pokojach. Pokoje standardowe 2-osobowe (możliwość 2 dostawek dla dzieci lub 1 dostawki dla osoby dorosłej), wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, lodówka, mini bar (za opłatą), zestaw do kawy i herbaty, sejf, balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (06:30-10:30), późne śniadania (11:00-13:00), obiady (13:00-15:00) oraz kolacje (18:30-22:00) - bufet w restauracji głównej. Ciepłe i zimne przekąski (15:00-17:00), lody (13:30-15:30) bar przy basenie oraz wieczorne przekąski (22:30-00:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne (10:00-24:00). Napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, importowane alkohole - za opłatą.
Program sportowy i animacyjny:
Bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych - gry, zawody sportowe, a także np. pokazy tańca, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boule, siłownia. Za opłatą: kort tenisowy, bilard, centrum SPA: sauna, masaże, łaźnia. Dla najmłodszych - mini klub (animacje oraz pokój z grami wideo).
Internet:
Na terenie lobby internet bezprzewodowy - bezpłatny, w pokojach - za opłatą (ok. 10 USD/godz.).
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.restahotels.com
Naszym zdaniem:
Niedawno wybudowany hotel, przyciągający gości ciekawą architekturą oraz znakomitym serwisem i kuchnią! Szczególnie polecany rodzinom z dziećmi, a także osobom ceniącym wypoczynek w luksusowym hotelu.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.1/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/marsa-alam-wypoczynek/resta-grand-resort

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 70 USD.
Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.
W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.
Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.
Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • taras
  • basen zewnętrzny (woda słodka)
  • restauracja główna The Space 
  • restauracja a la carte Marsa Club Restaurant (kuchnia włoska) 
  • restauracja a la carte Plateau (ryby/owoce morza) 
  • restauracja a la carte Zait Zaiton (kuchnia śródziemnomorska) 
  • 4 bary 

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie) 
  • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży) 
  • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sejf (w recepcji)
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • opieka medyczna
  • pralnia (płatna)
  • usługi konsjerża
  • parking
  • sala konferencyjna
  • bankomat
  • jubiler

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express 

Liczba pokojów

752

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 
  • hotel nie akceptuje zwierząt

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
Płatne
  • centrum wellness Planet Spa 
  • sauna 
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne
  • siatkówka plażowa 
  • tenis 
  • wypożyczalnia rakiet tenisowych 

W okolicy

  • bezpośrednio przy prywatnej plaży (zejście po schodach)
  • blisko promenady
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort
- ok. 7 km od Port Ghalib
- ok. 3 km od lotniska w Marsa Alam

Plaża

- piaszczysto – żwirowa (rafa koralowa – zalecane obuwie plażowe)
- leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- płatne minibar
- zestaw do kawy/herbaty
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie
- 3 baseny 
- tenis stołowy
- rzutki
- siatkówka
- siłownia
- animacje
Płatnie
- bilard
- kort tenisowy
- sauna, łaźnia parowa, masaże
- sala gimnastyczna
- sporty wodne na plaży
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- brodzik
- miniklub
- pokój zabaw
- plac zabaw

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- 3 restauracje a la carte (18:30 – 22:30)
- lobby bar (10:00 – 24:00)
- bar przy basenie (10:00 – 17:00)
- bar na plaży (10:00 – 17:00)

Dodatkowe informacje

- sklepy
- kawiarenka internetowa (płatna)
- internet Wi Fi w lobby (płatny)
- fryzjer, lekarz
- www.restaresorts.com

Cena zawiera (PLN):

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT,
  • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
  • opłaty lotniskowe i paliwowe.


Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 15 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Nowoczesne wakacyjne miasteczko w ogrodzie, kraina beztroski. Architekci zatroszczyli się o wszelkie wygody Gości, a specjaliści od rekreacji zorganizowali wiele możliwości uprawiania sportów. Zajmuje duży obszar i zaplanowany jest tak znakomicie, że można tu znaleźć spokój i prywatność w miłych zakątkach. Doskonała propozycja dla każdego, bez względu na wiek i stan cywilny! Idealny dla rodzin z dziećmi, przyjaciół i singli!

POłOżENIE:

ok. 7 km od Port Ghalib, ok. 65 km od El Quseir i Marsa Alam, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort; ok. 10 km od portu lotniczego Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (płatny).

PLAżA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, na 2 poziomach, łagodne zejście do morza, w wodzie pokłady kamienne, zalecane obuwie ochronne, niedaleko od brzegu rafa koralowa, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki; pomost o długości ok. 100 m przy sąsiednim hotelu Resta Reef; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w kwietniu 2009 r., łącznie 748 pokoi, zabudowa szeregowa, 1 piętro, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna The Space - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie, 3 restauracje á la carte (wymagana rezerwacja): Ziet Zatoon - śródziemnomorska, Plateau - potrawy z grilla, The Club House - kuchnia chińska; 3 bary: przy basenie, na plaży, w lobby, fajka wodna (płatna), bankomat; centrum konferencyjne dla 250 osób, taras z widokiem na ogród i basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, fryzjer, punkt medyczny, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów z kierowcą; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², ładnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, nowoczesna łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek); ok. 45 m²,wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny i widok na morze we wszystkich typach pokoi na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1650 m², znakomicie wkomponowany w architekturę kompleksu, oraz 2 dodatkowe baseny, ok. 800 m² w ogrodzie, liczne wysepki i drewniane mostki, wydzielony brodzik dla dzieci, ok. 300 m², 1 z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, boule, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub, animacje w ciągu dnia i wieczorem dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy, bilard; centrum wellness: siłownia; płatnie: sauna, łaźnia parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-11.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30­-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (11.00­-13.00), lody (13.30­-15.30), przekąski (15.00-17.00; 22.30-24.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00­-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653750090, www.restahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Piękny hotel, znakomicie wkomponowany w pustynno-morski krajobraz. Niska zabudowa, zadbana roślinność, mnóstwo urokliwych zakątków, zaplecze sportowe, blisko rafa koralowa.

Położenie

W zatoce, przy prywatnej i długiej plaży z pomostem (rafa koralowa jest już przy brzegu, zalecane obuwie ochronne), 7 km od Port Ghalib,  10 km od lotniska w Marsa Alam, 120 km od El Quseir. Łagodne wejście do morza po kamiennych płytach.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją i odpłatnym Wi-Fi, restauracja główna Space z częścią zewnętrzną, restauracje a'la carte (kuchnia śródziemnomorska) i Plateau (dania rybne i barbeque) z widokiem na morze, Marsa's Club House (kuchnia w stylu fusion), 2 bary przy plaży, bar przy basenie głównym typu swim-up, bar w lobby, kącik orientalny z sziszą, pub, sala konferencyjna, sala bankietowa, sklepiki z pamiątkami.

Pokoje

Eleganckie, komfortowe, przestrzenne, wyposażone w łazienkę (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat LCD,  telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf, małą lodówkę (minibar na życzenie), balkon lub taras (widok na ogród, basen lub morze), odpłatne łącza internetowe. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju rodzinnym (ok. 45 m kw., jedna duża sypialnia).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne, przekąski i lody po południu, pizza w porze lunchu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach (10.00-­24.00).

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany, duży (ok. 1600 m kw.) basen o nieregularnym kształcie z wysepkami i mostkami, 2 mniejsze baseny w ogrodzie, tenis stołowy, tenis ziemny, siatkówka plażowa, rzutki, boule, bilard, centrum wellness (siłownia, sauna, łaźnia parowa, masaże, salon kosmetyczny), Diving Shop (sprzęt, wyprawy), animacje, okazjonalnie program rozrywkowy i występy zespołu folklorystycznego, dyskoteka (w siostrzanym hotelu Resta Reef Resort).

Dla dzieci

Brodzik, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, ok. 7 km od Port Ghalib, ok. 65 km od El Quseir i Marsa Alam, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort; ok. 10 km od portu lotniczego Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (za opłatą). Connected service w jęz. polskim.

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z dostępem do rafy koralowej (zalecane obuwie kąpielowe), łagodne zejście do morza, pomost (przy sąsiednim hotelu). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Dwa bar na plaży.

Wyposażenie

luksusowy, nowoczesny i rozległy kompleks hotelowy, oddany do użytku w 2009 roku oferuje 396 komfortowych pokoi. Składa się z kilkunastu niewielkich budynków i budynku głównego, otoczonych ładnym, egzotycznym ogrodem. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, bankomat, małe centrum handlowe, centrum konferencyjne, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), 3 restauracje a' la carte: Zeit Zaitoun (śródziemnomorska i bliskowschodnia), restauracja przy plaży i Marsa's Club House (kuchnia orientalna), pub El Sala oraz Shisha Corner. Na zadanym terenie hotelowym znajdują się 2 duże baseny o nieregularnym kształcie (ze słodką wodą, jeden podgrzewany zimą), bar przy basenie, Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe przy basenach bezpłatne. www.restahotels.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Dzieci

brodzik, plac i pokój zabaw dla dzieci, mini klub, animacje, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby bezpłatnie, w pokojach za opłatą.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia; za opłatą: kort tenisowy, bilard.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Późniejsze śniadanie w barze przy basenie. Lunch również w restauracji przy plaży, Ciepłe i zimne przekąski (11:00-13:00 oraz 15:00-17:00), lody (15:30-17:30) oraz późna przekąska (22:30-00:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, cocktaile, drinki na bazie alkoholi lokalnych, wysokoprocentowe alkohole m.in. whisky, gin, rum) i bezalkoholowe (10:00-24:00).

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12.16, sylwestrowe 31.12.16 w cenie.

Wcześniej = taniej

do 31.10.16 25% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • przestronny hotel z dużym ogrodem
  • ładna plaża, ładny kompleks basenowy
  • ładne pokoje
  • bliski transfer z lotniska


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcie klasyfikacje

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

10 min drogi od lotniska.

Plaża

Bezpośrednio przy plaży.

Zakwaterowanie

396 pokoi; Typy pokoi: standard (36 m2), family (45 m2); Wyposażenie: łazienka z suszarką do włosów, klimatyzacja, telewizor, lodówka (2 butelki wody dziennie), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, dostęp do internetu (płatny).

Restauracje i bary

4 restauracje (główna, Zeit Zaitoun - śródziemnomorska, przy plaży); 5 barów (2 przy plaży i 1 przy basenie, pub i shisha corner).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski i lody w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są od 10.00 do 24.00. Restauracja Zeit Zaitoun jest dodatkowo płatna.

Sport i Rozrywka

2 baseny (1 podgrzewany w okresie zimowym); Bezpłatnie: tenis stołwy, siatkówka, małe boisko do piłki nożnej, rzutki, boccia, water polo, siłownia, dzienny i wieczorny program animacyjny. Odpłatnie: centrum nurkowe, bilard, tenis.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje (w tym mini disco).

Pozostałe udogodnienia

Bezpłatne Wi-Fi w lobby, sala konferencyjna, płatne masaże, opieka medyczna, płatne transfery do Port Ghalib, pralnia.

Naszym zdaniem

Hotel o dobrym standardzie i serwisie. Przede wszystkim docenią go rodziny z dziećmi oraz miłośnicy nurkowania i morskich kąpieli.

Strona internetowa

www.restaresorts.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

położony w miejscowości Marsa Alam, 5,5 km od lotniska w Marsa Alam, 65 km od El Quseir, 135 km od lotniska w Hurghadzie. W pobliżu hotelu znajdują się restauracje, bary i sklepy.

Plaża

Piaszczysto-żwirowa, przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatne, możliwość wypożyczenia ręczników. Dostępna rafa koralowa, zalecamy zabranie obuwia ochronnego. Możliwość korzystania z pomostu przy hotelu Resta Reef.

Hotel

KATEGORIA LOKALNA ***** Kompleks hotelowy należący do sieci Resta Hotels & Resorts, otwarty na początku 2009 roku składa się z kilku jednopiętrowych budynków. Dla miłośników podwodnego świata tutejsza rafa koralowa stwarza wymarzone warunki do snurkowania i nurkowania.

Do dyzpozycji gości

Recepcja, restauracja główna The Space, 3 restauracje a'la carte Ziet Zatoon sewująca kuchnię środziemnomorską, Plateau serwująca potrawy z grilla, The Club House serwująca kuchnię chińską, 2 bary przy plaży, bar przy główny basenie, pub El Sala, Shisha Corner. Usługi pralni chemicznej, opieka medyczna na wezwanie, sklepiki, salon piękności.

Internet

WIFI w lobby przy recepcji i kawiarenka internetowa odpłatnie.

KONFERENCJE/INCENTIVE

centrum konferencyjne dla 250 osób.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie 2 duże baseny o nieregularnym kształcie (w tym jeden podgrzewany zimą), leżaki i parasole bezpłatne, aerobic w wodzie, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, boccia, pokazy taneczne. Odpłatnie bilard, fitness, tenis ziemny, centrum SPA z masażami, sauną i zabiegami, centrum nurkowe .

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini-klub dla dzieci w wieku 4-12 lat , specjalny bufet dla dzieci w trakcie śniadań, obiadów i kolacji w restauracji głównej, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (na zamówienie, płatna). Łóżeczka na zamówienie.

Zakwaterowanie

Pokoje typu Standard z widokiem na ogród o powierzchni 36 m, dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, LCD TV/SAT, mini lodówkę z możliwością za dodatkową opłatą wypełnienia (mini bar), dostęp do internetu odpłatnie, sejf, zestaw do parzenia kawy i herbaty oraz balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family o powierzchni 45m z możliwością zakwaterowania do 5 osób.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbaty, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Wino serwowane podczas obiadów i kolacji. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, wody mineralnej i kaw specjalistycznych. Mini bar uzupełniany w dwie duże butelki wody mineralnej codziennie.

Informacje dodatkowe

http://www.restaresorts.com Rekomendacje Holiday Checku 83% i ocena 4,9.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Dopłatę za kolację w dniu Wigili oraz Nowego Roku. Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy prywatnej plaży z dostępem do rafy koralowej, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • ciekawa architektura komfortowe pokoje, zaplecze basenowe - 2 duże baseny o nieregularnym kształcie, brodzik ze słodką wodą, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini klub
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Marsa Alam, Egipt

Położenie

bezpośrednio nad morzem, ok. 7 km od Port Ghalib, ok. 65 km od El Quseir i Marsa Alam, w sąsiedztwie hotelu Resta Reef Resort; ok. 10 km od portu lotniczego Marsa Alam; bus hotelowy do Port Ghalib (za opłatą).

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża z dostępem do rafy koralowej (zalecane obuwie kąpielowe), łagodne zejście do morza, pomost (przy sąsiednim hotelu). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Dwa bar na plaży.

Wyposażenie

luksusowy, nowoczesny i rozległy kompleks hotelowy, oddany do użytku w 2009 roku oferuje 396 komfortowych pokoi. Składa się z kilkunastu niewielkich budynków i budynku głównego, otoczonych ładnym, egzotycznym ogrodem. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, bankomat, małe centrum handlowe, centrum konferencyjne, restauracja główna (kuchnia międzynarodowa), 3 restauracje a' la carte: Zeit Zaitoun (śródziemnomorska i bliskowschodnia), restauracja przy plaży i Marsa's Club House (kuchnia orientalna), pub El Sala oraz Shisha Corner. Na zadanym terenie hotelowym znajdują się 2 duże baseny o nieregularnym kształcie (ze słodką wodą, jeden podgrzewany zimą), bar przy basenie, Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe przy basenach bezpłatne. www.restahotels.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Dzieci

brodzik, plac i pokój zabaw dla dzieci, mini klub, animacje, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby bezpłatnie, w pokojach za opłatą.

Sport

tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia; za opłatą: kort tenisowy, bilard.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Późniejsze śniadanie w barze przy basenie. Lunch również w restauracji przy plaży, Ciepłe i zimne przekąski (11:00-13:00 oraz 15:00-17:00), lody (15:30-17:30) oraz późna przekąska (22:30-00:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, cocktaile, drinki na bazie alkoholi lokalnych, wysokoprocentowe alkohole m.in. whisky, gin, rum) i bezalkoholowe (10:00-24:00).

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Święta/Sylwester

MENU ŚWIATECZNE 24.12.15, SYLWESTROWE 31.12.15 W CENIE.

Polecamy

  • przestronny hotel z dużym ogrodem
  • ładna plaża, ładny kompleks basenowy
  • ładne pokoje
  • bliski transfer z lotniska

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Resta Grand Resort to wakacyjna wioska położona w rozległym, tropikalnym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z rafą koralową. Polecamy miłośnikom plażowania, nurkowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych, dogodne zakwaterowanie i świetną opcję All Inclusive. Pobyt w hotelu Resta Grand Resort to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.


Mapa Hotelu Resta Grand Resort

Opinie o Hotelu Resta Grand Resort

Pobyt 12.03-19.03 Pokoje czyste i ładnie urządzone, dobry servis. Mieliśmy złe trafienie, bardzo mało ludzi, brak słońca przez 4 dni, sztormowe morze, zakaz kąpieli i snurkowania z pomostu. Personelu było więcej niż gości. Posiłki w miarę, choć zauważyłem oszczędności w produkcji dań głównych. W lobby, choć mulące ale darmowe wifi. Animacja włoska /wielojęzyczna/ nienarzucająca się. Walczyli dzielnie, mimo braku chętnych do zabawy. Siostrzany hotel obok pusty, rozbudowa kurortu /sklepy, knajpy, domy hotelowe, itp/ wstrzymana. Jeżeli wróci dobry czas dla turystyki w Egipcie, hotel warty polecenia. Żal mi Egipcjan, bowiem przy takim obłożeniu kurortów /do 10%/, tracą nadzieję, że zarobią na chleb. Odczuwa się już nerwową atmosferę. Życzę Im, aby sytuacja wróciła do normy. Do tej pory, każdego roku odwiedzam Egipt.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

Dogodne położenie blisko zarówno do morza jak i do basenów. Świetny dostęp do wszelkich atrakcji (a przede wszystkim polecam osobom które uwielbiają nurkować) Bardzo dobre wyżywienie, przemiła obsługa.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel nawet rozrywkowy bym powiedziała, codziennie inne animacje. ładna piaszczysta plaża i nawet all inclusive dawał radę :) Blisko do lotniska. Pokoje duże, przestronne i ładny zadbany ogród Wszystko to sprzyja spokojnemu wypoczynkowi.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Razem z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym pierwszorzędnym hotelu. Wszystko czyste i zadbane, słyszeliśmy różne plotki o niedbałości tubylców i w mieście to widać, w hotelu zaś nie. Obsługa, w większości miejscowa, bardzo mila i pomocna. Jedzenie bardzo smaczne, dobrze przyrządzone, obyło się bez sensacji chorobowych. Polecam ten hotel każdemu, szczególnie rodzinom z dziećmi oraz parom.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Podobało mi się wszystko poza położeniem - hotel tak naprawdę na totalnym odludziu, w okolicy tylko dwa inne hotele a poza tym nic. Liczyłem na trochę więcej rozrywek niż było, ale pomimo tego wypocząłem w przyzwoitych warunkach. Polecam dla wielbicieli raf koralowych i dla szukających spokoju.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Hotel bardzo ładny i czysty:) pokoje duże i bardzo zadbane na dodatek posiadające bezpłatny sejf:) kompleks duży przestrzenny dający możliośc spacerów i zwiedzania małych zakątków. Dodatkowo bardzo dużo leżaków nie tylko przy dwóch basenach ale także na plaży. Chociaż byłam poza sezonem mam wrażenie że ilość ich jest wystarczająca i nikomu nie zabraknie miejsca do opalania:) dodatkowo ręczniki plażowe czyste i ładne tak jak baseny z których jeden jest podgrzewany. Jak najbardziej fajny wodny barek:) dla najbardziej wytrwałych bo tam akurat w listopadzie zimna woda była ale dla spragnionych nie ma rzeczy niemożliwych:) co ważne w drugiej części hotelu bar gdzie można było zjeśc zupełnie inne posiłki niż w restauracji podziwiając widok morza. Dodatkowo zaskoczył mnie fakt że wszystkie produkty były myte wodą z butelek aby goście nie mieli żadnych problemów żołądkowych a codziennie do pokoi były dostarczane 2 butelki wody oraz kawa i herbata bo pokoje są wyposażone w czajnik. Ogólnie hotel bardzo polecam by spedzić fajne i miłe wakacje ale należy pamietac ze rejon nie jest jeszcze na tyle rozwinięty by mieć co zwiedzać dookoła... Dlatego proponuje zabrać garstke fajnych znajomych by szaleć wieczorami:)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

pobyt wspominam bardzo dobrze, obsługa uśmiechnięta otwarta do gości hotelowych, bardzo blisko do Morza - rafy przepiękne i pogoda również. pani rezydentka bardzo pomocna i miła, troszeczkę więcej powinno być animacji , ale najważniejsze to wrócić z urlopu wypoczętą i naładowaną pozytywną energią z miejsca z którego się wypoczywało i słońca które nastraja.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Było super. Duży i czysty kompleks hotelowy . Trochę mało atrakcji , ale w super towarzystwie zawsze jest ok . Wróciliśmy 3 grudnia 2011 r.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

OBSŁUGA BARDZO MIŁA, WYŻYWIENIE DOBRE HOTEL PRZEPIĘKNY POŁOŻONY BLISKO MORZA. PLAŻA PIASZCZYSTA I CZYSTA

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Hotel bardzo ładny. Obsługa fachowa, jedzenie dobre i urozmaicone. Pokoje duże i wygodne. Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Resta Grand Resort - możliwości zakwaterowania:

Family Room DBL
Family Room Pool View DBL
family room [sea view] dbl
family room [side sea view] dbl
1 os. standard
2 os. family room
superior garden view dbl
Superior Pool View DBL
Superior Sea View DBL
superior side sea view dbl
2 os. standard
POKÓJ RODZINNY
STANDARD ROOM
Pokój 2 osobowy
Pokój 2 os.
Pokój 2 osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój 2 osobowy z widokiem na basen
Pokój rodzinny 2 osobowy
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
Jednolůžkový pokoj
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA MORZE

Resta Grand Resort - Możliwości wyżywienia:


Resta Grand Resort - miasta wylotu:


Resta Grand Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Resta Grand Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00