cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
  • Hotel Ammos, Kos
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
26.09 - 03.10
już od 2049 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.09 - 03.10
już od 2049 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Ammos
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Ammos
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Ammos:
4.2 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ammos:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.2
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Hotel Ammos w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Położony przy piaszczystej plaży, w pięknej okolicy, otoczony zielonym ogrodem, jest wspaniałym miejscem zarówno dla rodzin podróżujących z dziećmi, jak i dla osób poszukujących spokojnego wypoczynku. Hotel oferuje wspaniałe widoki na Morze Egejskie, wyróżniają go między innymi nowocześnie urządzone pokoje. Polecany fanom spokoju, ciszy i relaksu.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum MASTICHARI, ok. 22 km od miasta Kos, przy drodze lokalnej; ok. 7 km od lotniska w Kos.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, ok. 30 m od recepcji, otoczona skałami, łagodne zejście do morza, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2010 r., 104 pokoje, do 3 pięter, winda, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i śródziemnomorska, obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar przy basenie; sala telewizyjna, minimarket; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; parking; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, basen dla dzieci, jacuzzi, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (11.00-12.00, 16.00-17.00), lody (14.30-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo, brandy) w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242059313,, www.ammosresort.gr

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Położony przy piaszczystej plaży, w pięknej okolicy, otoczony zielonym ogrodem, jest wspaniałym miejscem zarówno dla rodzin podróżujących z dziećmi, jak i dla osób poszukujących spokojnego wypoczynku. Hotel oferuje wspaniałe widoki na Morze Egejskie, wyróżniają go między innymi nowocześnie urządzone pokoje. Polecany fanom spokoju, ciszy i relaksu.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum MASTICHARI, ok. 22 km od miasta Kos, przy drodze lokalnej; ok. 7 km od lotniska w Kos.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, bardzo wąska, bezpośrednio przy hotelu, ok. 30 m od recepcji, otoczona skałami, łagodne zejście do morza, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2010 r., 104 pokoje, do 3 pięter, winda, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i śródziemnomorska, obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar przy basenie; sala telewizyjna, minimarket; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; parking; pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, mała lodówka, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, basen dla dzieci, jacuzzi, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, siatkówka plażowa, tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (11.00-12.00, 16.00-17.00), lody (14.30-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo, brandy) w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242059313,, www.ammosresort.gr 

GRATIS:

Wi-Fi 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Dobrej klasy hotel położony w tętniącej życiem miejscowości Mastichari, z licznymi tawernami, klimatycznymi restauracjami i otwartymi do późnych godzin barami. Odległość od lotniska to ok. 9 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysto-żwirkowa, prywatna plaża znajduje się przy hotelu. Leżaki, parasole na plaży oraz ręczniki plażowe (bezpłatne).
Do dyspozycji gości:

Obiekt położony jest w zadbanym ogrodzie z palmami posiada całodobową recepcję, restaurację (dostępne krzesełka dla dzieci), bar, bar z przekąskami, basen ze słodką wodą z leżakami i parasolami (bezpłatne), Internet Wi-Fi (bezpłatny), parking, wypożyczalnia samochodów i rowerów. Płatne dodatkowo: mini market. Dla dzieci: plac zabaw, brodzik, mini klub.
Pokoje:

W hotelu znajdują się przestronne pokoje, maksymalnie 3osobowe, z możliwością wstawienia dodatkowo łóżeczka dla dziecka do 2 lat. Naszym gościom oferujemy pokoje typu classic z widokiem na okolicę lub morze (ok. 22m2) oraz superior. We wszystkich pokojach: łazienka (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), telefon, TV, lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, sejf (płatny dodatkowo), balkon lub taras.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie, lunch i kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, bar z przekąskami przy basenie, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole.
Program sportowy i animacyjny:

Siatkówka plażowa, sala fitness, tenis stołowy, kort tenisowy (wypożyczenie sprzętu płatne dodatkowo). Dla dzieci: plac zabaw.
Internet:

Bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych.
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Kameralny hotel położony przy pięknej plaży oferuje spokojny wypoczynek, a jego lokalizacja umożliwia dostęp do wielu atrakcji tętniącej życiem miejscowości Mastichari.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA

****

REGION

Grecja/Kos/Mastichari

All Inclusive

Warto podkreślić

- Przy piaszczystej plaży - Kameralny hotel - Nowocześnie urządzone pokoje - Animacje GRECOS.PL - Animacje dla dzieci - Strefa rozrywki dla dzieci - Na spokojne wakacje

- Kategoria lokalna

4*

Okiem Grecosa

Spokój przy piaszczystej plaży, zapierające dech w piersiach zachody słońca. To idealne miejsce na wypoczynek z dala od cywilizacji. Niewielki hotel już szósty rok przyciąga wysokiej jakości obsługą i swoim położeniem.

Położenie

• przy morzu • centrum Mastichari ok. 2 km • miasto Kos ok. 25 km • lotnisko ok. 5 km

Plaża

• bezpośrednio przy hotelu • prywatna, piaszczysto-żwirkowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatnie)

Hotel

• wybudowany w 2010 r. • 1 budynek, recepcja 24 h • windy • restauracja • 2 bary - przy basenie, przy amfiteatrze • Wi-Fi w lobby (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (kaucja ok. 10 EUR) • amfiteatr • 104 pokoje • kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 25 m2) • możliwość 1 dostawki • klimatyzacja indywidualna (bezpłatnie) • TV-SAT, telefon, sejf (bezpłatnie) • lodówka, czajnik • szlafroki, pantofle • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras • boczny widok na morze za dopłatą

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch i kolacja - bufet • lody dla dzieci (14.00-16.00) • przekąski (11.00-12.00, 14.30-18.00) • kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • basen ze słodką wodą • jacuzzi • leżaki i parasole przy basenie • kort tenisowy, sprzęt do tenisa • tenis stołowy • animacje GRECOS.PL (01.06-30.09) Odpłatnie • sporty wodne na plaży w Mastichari

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik • plac zabaw • krzesełka w restauracji • Klub Delfinki (15.06-15.09)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4

Region

Grecja/Kos/Mastihari

Opinia 7islands

Hotel usytuowany w spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży. Ofertę polecamy dla osób chcących odpocząć z dala od miejskiego zgiełku.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Mastichari, ok. 3 km od jej centrum, ok. 25 km od stolicy w mieście Kos, ok. 7 km od lotniska. W centrum Mastichari znajdują się liczne sklepy, restauracje, tawerny, bary.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto - żwirkowa. Leżaki i parasole na plaży bezpłatne.

Hotel

Wybudowany w 2010 roku. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, restauracja, 2 bary, parking. Odpłatnie: Wi-Fi w lobby, sejf w recepcji, mini market. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 108 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w telewizję satelitarną, lodówkę. Odpłatnie: centralnie sterowana klimatyzacja. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze i możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z widokiem na morze i możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu: śniadania (07:30 - 09:30), obiady (12:30 - 14:00) i kolacje (19:00 - 21:00). W godzinach 11:00-12:00 oraz 16:00 - 17:00 w barze przy basenie serwowane są ciastka, a w godzinach 14:00 - 16:00 serwowane są lody. W wybranych barach w godzinach 10:00-23:00 dostępne są lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 wydawane są odpłatnie.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatnie), jacuzzi w basenie, tenis stołowy. Odpłatnie: kort tenisowy.

Dla dzieci

Brodzik z wodą słodką, plac zabaw.

Kontakt do hotelu

www.ammosresort.com / Tel.: 00 30 224 205 93 13

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Grecja/Kos

Opis

  • obiekt szczególnie polecany rodzinom z dziećmi - bezpośrednio przy plaży hotelowej
  • w cenie wyżywienie w postaci pakietu All Inclusive
  • w cenie zakwaterowanie w pokojach typu classic

Wyposażenie

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. W skład wyposażenia wchodzą restauracja i bar. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (bezpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Podstawowe wyposażenie większości pokoi stanowi balkon, na którym możecie Państwo spędzić miłe chwile. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. W pokoju znajduje się sejf. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W łazience znajduje się prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie hotelu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Gościom spędzającym czas aktywnie proponujemy tenisa ziemnego, aqua fitness, studio fitness, tenisa stołowego i aerobik. Do atrakcji dodatkowych należą program animacyjny i miniklub.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe. Copyright GIATA 2004 - 2020. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

  • przelot,
  • pobyt w hotelu,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,

BAGAŻ:
- na lotach linii LOT (LO) - w cenie 1 sztuka bagażu podręcznego do 8 kg o wymiarach max 55 x 40 x 23 cm.

Cena nie zawiera

LINIE LOT:

Bagaż rejestrowany 1 szt do 23 kg dodatkowo płatny 300 zł/os. w 2 strony

CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami.

Obowiązkowy lokalny podatek turystyczny obejmujący wszystkich turystów przebywających w Grecji powyżej 1 dnia:

  • dla pobytów, w hotelach 5* - 4 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 4* - 3 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 3* - 1,5 € / noc / pokój
  • dla pobytów, w hotelach 2*, 1* lub w apartamentach - 0,5 € / noc / pokój

Podatek będzie pobierany na miejscu, po przylocie do Grecji. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ammos to kameralny hotel usytuowany w spokojnej okolicy, przy piaszczystej plaży, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Mastichari. Polecamy dla osób ceniących relaks i cichy wypoczynek, na romantyczne wakacje oraz rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, na niewielkim wzgórzu, niedaleko wioski Mastichari, bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do morza
  • kameralna atmosfera, nowoczesne pokoje
  • animacje, strefa rozrywki dla dzieci, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Kos, Grecja

Opis hotelu

Ammos Resort jest pięknym i spokojnym hotelem, który oferuje widoki na Morze Egejskie. Hotel został zaprojektowany ze starannością i wykończony najlepszymi, naturalnymi materiałami. Hotel znajduje się 50 m od plaży, 3 km od centrum Mastichari, 4 km od ogrodu Hipokratesa, 5 km od parku wodnego i 7 km od Międzynarodowego Lotniska Hipokratesa.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, salon, basen, miniklub, plac zabaw dla dzieci, kort tenisowy, siłownię, parking i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w: telefon, TV, sejf, klimatyzację, bezprzewodowy Internet, zestaw do kawy/herbaty, balkon/taras, szlafroki, kapcie i łazienkę.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Adres: Mastichari, 85302 Kos, Grecja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Ammos
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja

Opinie o Hotelu Ammos

4.1
polecam

Bardzo spokojny hotel, na romantyczne wieczory, zachody słońca i święty spokój dookoła. Do niewielkiego centrum ok 2km. Odpoczęliśmy aż za bardzo :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
4.0
polecam

nam się w Ammos bardzo podobalo. bylismy w tamtym roku i to hotel raczej na relaksacyjne wakacje. okolica spokojna ale urokliwa. hotel niewielki, ale cały odnowiony, obsługa przyjemna. fajny klimacik w tamtych okolicach, ale bardzo rozrywkowi chyba beda sie nudzili

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.0
polecam

fajny hotelik w baaaardzo spokojnej okolicy, dobra lokalizacja do zwiedzania wyspy, w sasiedztwie brak wiekszych atrakcji i konieczne auto. przytulne pokoje, smaczne posilki, przyjazny personel.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.3
polecam

Byliśmy w tym roku w Latino Bay, a w ubiegłym w Ammos i musze powiedzieć, że hotele są porównywalne. Tu i tu dużo zieleni, cicho, spokojnie, kameralnie, w okolicy miłe knajpki a w samym ośrodku uprzejma obsługa. Bez fajerwerk, ale hotel wart swojej ceny. Cicho i spokojnie. Na relaksacyjny wyjazd ok.

POLECAM:
na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.3
3.9
polecam

Bardzo dobry standard, polecam dla osób które chcą odpocząć, par, rodzin. Piękne pokoje. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni. Dobry standard w dobrej cenie

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9
4.7
zdecydowanie polecam

Termin: 03.09.2010-10.09.2010. Opcja: Last minute,cena 1600/os. Bardzo miły hotel, osoby które chcą odpocząć od zgiełku miast na pewno będą zadowolone. Jedzenie typowo greckie (czyt. tłuste) ale dla dbających o figurę też się coś znajdzie. Plaża dość wąska,ale w tym sezonie w którym byłam była prawie pusta :) Wieczorne i nie tylko atrakcje z przemiłymi Włochami i naszą animatorką Alicją. Pokoje bardzo czyste i świetnie urządzone. Sejf był za darmo. Na prawdę polecam ten hotel z czystym sumieniem.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Ammos - możliwości zakwaterowania:

1 os. Classic Double Inland View
2 os. Classic Double Inland View
1 os. Superior Double Sea View
2 os. Superior Double Sea View
1 os. Classic Double Side Sea View
2 os. Classic Double Side Sea View
Pokój jednoosobowy
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Dvoulůžkový pokoj superior s 1 přistýlkou s výhledem/moře
Dvoulůžkový pokoj superior s výhledem/moře
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou s bočním výhledem/moře
Dvoulůžkový pokoj, boční výhled na moře

Ammos - Możliwości wyżywienia:


Ammos - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Ammos? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00