cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Al Nabila Grand Makadi, Morze Czerwone
1 / 18
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
16.12 - 23.12
już od 1958 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.04 - 27.04
już od 116 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Al Nabila Grand Makadi
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Al Nabila Grand Makadi
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Al Nabila Grand Makadi:
4.4 / 5
Średnia z 28 opinii
Szczegóły oceny hotelu Al Nabila Grand Makadi:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.8
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Hotel Al Nabila Grand Makadi w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Magiczna kombinacja oszałamiających widoków morskich, luksusowego komfortu i obfitości restauracji lokalnych i międzynarodowych. Wyjątkowe możliwości nurkowania i rozrywkowych wyborów rekreacyjnych zapewniają swoim Gościom prawdziwy smak raju.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2007r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu znajdują się 3 restauracje, 5 barów, room service (płatny), 2 sale konferencyjne, centrum biznesowe (płatne), windy, 3 baseny (2 podgrzewane w zimie), aquapark (8 zjeżdżalni, działają w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00, 15:00-17:00), pralnia (płatna).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), TV, telefon, minibar (płatny), łazienkę (suszarka, prysznic lub wanna,WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w czteropiętrowym budynku głównym^2 trzypiętrowych aneksach, budynku chalet i bungalow: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokój w specjalnej cenie , pokoje bungalow dla max. 4 os. , deluxe cottage

Wyżywienie

restauracja główna, 2 restauracje a la carte, 6 barów

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-22:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:00-17:00), lody (15:00-17:00) serwowane w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Ultra All Inclusive (24h, All Inclusive 24H) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (12:00-17:00), lody (15:00-17:00) serwowane w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.orientalna, włoska

z myślą o dzieciach

brodzik, zjeżdżalnie dla dzieci, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka (płatna, ok. 10 $/h), krzesełka dla dzieci w restauracji plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik

płatne

sauna, masaże, jacuzzi , centrum SPA, salon piękności, minigolf, bilard, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

14.05.2018 11:54

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada/Makadi Bay

Położenie

Hotel położony, na terenie rezerwatu przyrody Sharm El Arab, bezpośrednio przy długiej, piaszczystej hotelowej plaży (ok. 1,8 km długości) w zatoce Makadi Bay, łagodne zejście do morza. Ze względu na rafę koralową zalecane jest obuwie ochronne. Do Hurghady ok. 32 km.

Wyposażenie

Rozległy, komfortowy hotel, oferuje 501 pokoi w budynku głównym i w dwu-piętrowych budynkach bocznych oraz bungalowach. Do dyspozycji Gości; hol powitalny z recepcją, WLAN w lobby, lobby bar, restauracja ze strefą dla niepalących na tarasie, 3 restauracje a la carte, kilka barów, sklepy, strefa wellness, disco. Na terenie zewnętrznym 3 baseny z barami, taras słoneczny. Ręczniki, leżaki, parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie.

Pokoje

Pokoje komfortowe, urządzone w dobrym stylu, klimatyzacja, TV sat., sejf, minibar (za opłatą), telefon, teras z widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC, suszarka.

Sport i Rozrywka

Tenis, tenis stołowy, aerobik, rzutki, piłka plażowa, siłownia, piłka nożna, piłka ręczna, codziennie urozmaicone programy animacyjne, wieczorami przedstawienia. Za opłatą; strefa wellness, oświetlenie podczas sportów na boisku, bilard, minigolf, nurkowanie, sporty wodne na plaży, organizowane przez lokalne agencje.

Dzieci

Opieka nad dziećmi na zapytanie (5-12 lat, brodzik i plac zabaw dla dzieci.

Al Inclusive

Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadania, w ciągu dnia przekąski, po południu kawa, herbata i ciastka w godz. 15-17. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24. Ultra AI inclusive; dodatkowo, lokalne alkohole i napoje orzeźwiające w godz. 10 - 6 rano, 2 raz na tydzień uzupełnianie minibaru w napoje orzeźwiające, napoje dostępne 24 h w barach na terenie hotelu, 2 razy na pobyt kolacja w restauracji a la carte.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis hotelu:

Hotel znajduje się bezpośrednio nad przepiękną plażą przy dziewiczej zatoce. W miejscu, gdzie do niedawna pustynia stykała się z morzem powstał luksusowy kompleks hotelowy dla amatorów nurkowania i wypoczynku rodzinnego. Hotel składa się z 3-piętrowego budynku głównego oraz kilku 1-piętrowych bungalowów. Centralnym punktem utrzymanego w arabskim stylu ośrodka jest rozległy basen z oddzielnym brodzikiem i restauracją. Tutejszą atrakcją jest rozległa rafa koralowa, która miejscami wrasta aż do linii brzegowej, dlatego przydatne jest obuwie kąpielowe.

Lokalizacja hotelu:

plaża - przy hotelu, lotnisko - 35 km.

Wyposażenie hotelu:

liczba pokoi: 418, restauracje: 3, baseny odkryte: 3, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, koktajl bar, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, taras słoneczny, sala bankietowa, parking, ogród, wymiana walut, bankomat, pasaż handlowy, bank, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, room service 24h.

Wyposażenie pokoi:

klimatyzacja centralnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

Plaża:

prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, parasole, leżaki.

Sport i fitness:

piłka nożna, siatkówka, koszykówka, wodny aerobik, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, aerobik (płatny), SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), mini golf (płatny), waterpolo, szachy, siłownia, łaĄnia parowa, sporty wodne przy basenie, boisko wielofunkcyjne.

Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne).

Rozrywka:

dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci:

opiekunka (płatna), brodzik.

Wyżywienie:

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadania, lunch i obiadokolację w głównej restauracji; przekąski w ciągu dnia w określonych barach; lody po południu; możliwość zarezerwowania kolacji w restauracji a'la carte; soft drinki, gorące napoje i lokalne alkohole w ciągu dnia (w jednym z barów napoje bezalkoholowe przez 24 h); animacje; szeroki wybór sportów.
Płatne: soki z wyciskanych owoców, importowane alkohole, sporty wodne na plaży,


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Malowniczo usytuowany, komfortowy hotel w kilku budynkach. Oryginalna stylistyka, imponujące widoki, długa plaża i wspaniała rafa. Idealne miejsce dla wielbicieli spokojnego wypoczynku, nurkowania i windsurfingu.

Położenie

Nad malowniczą Zatoką Sharm El Arab, otoczoną piaszczystą i długą plażą (rafa koralowa przy brzegu), 32 km na południe od Hurghady (odpłatne kursy busem hotelowym), 35 km od lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Noah's Ark (bufety, wieczory tematyczne), restauracje a'la carte: włoska Da Renato, orientalna Al Darwish i rybna La Dorada, całodobowy Cincinnati Lobby Bar, bary przy plaży Petra i Sharm El Arab Bay, dwupoziomowy bar Aurora,  Dolphin Pool Bar z widokiem na morze, sezonowy namiot beduiński i kącik z sziszą, sala konferencyjna z zapleczem biznesowym, bezprzewodowe łącza internetowe w lobby, pralnia, sklepiki, gabinet lekarski, room-service (24 h).

Pokoje

191 pokoi standardowych w 4-piętrowym budynku głównym; są przestrzenne (ok. 40-44 m kw.), wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, telefon, TV sat, sejf, minibar, indywidualnie sterowaną klimatyzację, balkon lub taras z całkowitym lub częściowym widokiem na morze. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach łączonych drzwiami wewnętrznymi. Na terenie hotelu znajdują się także dwupiętrowe wille oraz bungalowy z ogródkami.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, późne śniadania kontynentalne, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole od godz. 10.00 do północy. System all inclusive nie obejmuje baru w dyskotece. HB:  Śniadania i obiadokolacje, napoje dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany basen (podgrzewany w sezonie zimowym) z tarasem słonecznym i panoramicznym widokiem na zatokę i morze (drugi basen znajduje się w części z bungalowami), 5 zjeżdżalni wodnych, korty tenisowe, tenis stołowy, szachy ogrodowe, bilard, siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, minigolf, centrum fitness, aerobik, sauna, łaźnia, jacuzzi, masaże, sporty wodne (np. windsurfing, rowery wodne), licencjonowane centrum nurkowe (wyprawy na rafę, kursy), program animacyjny, dyskoteka. DO końca kwietnia (30.04.2018) trwa remont basenu w hotelu.

Dla dzieci

Wydzielone części przy basenach, miniklub, 2 ślizgawki wodne, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada, Makadi Bay

Strefa

Active, Family

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko 2-14 lat - drugie dziecko 2-7 lat

Lokalizacja

dzielnica Makadi Bay zatoka Sharm El-Arab centrum - ok. 33 km (bus hotelowy ok. 10 USD/os.) lotnisko - ok. 30 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, jedna z najpiękniejszych w regionie, nad malowniczą zatoką, szeroka, piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody, z dostępem do ładnej rafy koralowej, leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

pięciogwiazdkowy, wybudowany w orientalnym stylu, oddany do użytku w 2007 roku, posiadający łącznie 501 pokoi rozmieszczonych w 4-piętrowym budynku głównym oraz w bungalowach z bezpośrednim dostępem do ogrodu

Udogodnienia

całodobowa recepcja, kantor, room service, przechowalnia bagażu, sklepy, pralnia, fryzjer, opieka medyczna, centrum konferencyjne, udogodnienia dla niepełnosprawnych, parking, bezpłatnie ręczniki plażowe

Internet

Wi-Fi w lobby oraz kawiarenka internetowa - ok. 10 USD/godz.

Pokoje

2-os., możliwość 1 dostawki (możliwość zakwaterowania rodziny z dwójką dzieci na jednej dostawce), pow. ok. 44m2, zlokalizowane w budynku głównym (dostępne pokoje połączone wewnętrznymi drzwiami), balkon lub taras, większość z widokiem na morze 2-os., możliwość 1 dostawki (możliwość zakwaterowania rodziny z dwójką dzieci na jednej dostawce), pow. ok. 48m2, zlokalizowane w bungalowie z małym, prywatnym ogrodem i widokiem na morze wszystkie pokoje posiadają łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, klimatyzację sterowaną indywidualnie, sejf, telefon, TV SAT, lodówkę z mini barem (zawartość dodatkowo płatna)

Restauracje i bary

restauracja główna Noah's Ark 3 restauracje tematyczne - Da Renato z kuchnią włoską, Al Darwish z kuchnią orientalną i La Dorata serwująca owoce morza Lobby bar Cincinnati 2 bary przy plaży - El Arab Bay i Petra 2 bary przy basenie - Aurora i Dolphin Bar La Dorata / lobby bar bar w dyskotece Hoodini's / płatny

Wyżywienie

HB - śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

Rozrywka

kompleks basenów (w tym 1 z podgrzewaną sezonowo wodą) z leżakami i parasolami, aqua park z 5 zjeżdżalniami, siłownia, korty tenisowe, animacje, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, siatkówka plażowa, dyskoteka, rzutki

Płatne

oświetlenie kortów tenisowych, bilard, mini golf, centrum SPA - jacuzzi, łaźnia turecka, masaże, zabiegi kosmetyczne, sporty wodne na plaży, centrum nurkowania, windsurfing

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), zjeżdżalnie, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat oraz wynajęcia opiekunki (dodatkowo płatne)

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Noah's Ark, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.00-11.30 późne śniadanie serwowane w Aurora bar - kanapki, rogaliki, kawa, herbata, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Noah's Ark, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej 19.00-22.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej Noah's Ark, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, szeroki wybór sałatek, deserów i owoców 12.00-17.00 przekąski serwowane w barach przy plaży i w Aurora Bar 17.30-18.30 popołudniowa kawa, herbata, naleśniki serwowane w Aurora Bar 15.00-17.00 lody dla dzieci serwowane w Aurora Bar 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole- piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barach przy basenie i na plaży, lobby bar Cincinnati i La Dorata bar - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole- piwo, wino białe i czerwone - leżaki, parasole przy basenie i na plaży - bezpłatny aqua park z 5 zjeżdżalniami - korty tenisowe, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, siatkówka plażowa, rzutki - animacje w ciągu dnia i wieczorem

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.nabilagrand.com

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie ***** Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka *****

Atuty

- piękna piaszczysta plaża - łagodne zejście - Mini Aqua Park - 5 zjeżdżalni - wspaniałe położenie i piękne widoki - dostępne pokoje w bungalowach - animacje dla dzieci i dorosłych

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie- zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotowego ok. 250 USD/os.

Kair 2 dni

Program 1-go dnia jak wyżej. Nocleg w hotelu. Drugiego dnia zwiedzanie meczetu Alabastrowego i górującej nad miastem Cytadeli Saladyna, przejazd do najstarszej części Kairu - dzielnicy koptyjskiej, następnie podziwianie panoramy "Miasta Umarłych" - dzielnicy niepodobnej do żadnej innej. Tworzą ją połączone ze sobą dwa niesamowicie rozległe, wiekowe cmentarze, na terenie których mieszka obecnie ponad trzy miliony ludzi. Po obiedzie wizyta w słynnej dzielnicy bazarowej - Khan El Khalili. Cena ok. 135 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 90 USD/os.

Jeep safari

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach. Cena ok. 30 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie. Cena ok. 45 USD/os.

Seascope

Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 45 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 65 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającej się muzyki. Cena ok. 30 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF 5

Położenie

Nad zatoką Sharm El Arab Bay, 32 km na południe od Hurghady , ok 35 km od lotniska w Hurghadzie.

Plaża

Szeroka piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie

190 pokoi z widokiem na morze w budynku głównym, 172 pokoje z widokiem na morze w bungalowach; typy pokoi- budynek główny- 154 z dwoma łóżkami, 34 pokoje wyposażone w duże łóżko dwuosobowe, 2 pokoje dla osób niepełnosprawnych, 26 pokoi łączonych, 2 suity deluxe. Bungalowy oferują 93 pokoje łączone, dostęp do prywatnego ogrodu; wyposażenie: łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, WC, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, telewizor, sejf, mini bar, balkon lub taras.

Restauracje i bary

kilka restauracji, w tym a'la carte; kilka barów, w tym bar przy basenie, bar na plaży.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski na plaży i przy basenie, lody. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-24.00; Ultra all inclusive- 24h na dobę, dodatkowo możliwość skorzystania z restauracji a'la carte dwa razy na pobyt, oraz 15% upustu na masaże, wybrane zabiegi upiększające oraz gry w salonie gier.

Sport i Rozrywka

basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci (w zimie podgrzewany), mały aquapark (5 zjeżdżalni); bezpłatnie - codzienne animacje, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, siłownia, rzutki, szachy, piłka nożna, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie płatne), siatkówka plażowa; odpłatnie - bilard, mini golf, centrum sportów wodnych i centrum nurkowe.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub.

Pozostałe udogodnienia

profesjonalne centrum SPA (masaże, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi), dyskoteka, fryzjer, dostęp do internetu (płatny ok. 10 EUR za godzinę), sklepy, pralnia, sale konferencyjne (na 600 osób). W odległości 20 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

Naszym zdaniem

Hotel położony jest w bardzo urokliwym miejscu, w pięknej zatoczce. Polecany każdemu Klientowi, szczególnie pragnącym spędzić romantyczne wakacje we dwoje.

Strona internetowa

www.nabilagrand.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Hotel zajmuje jedno z najbardziej egzotycznych, urokliwych zakątków na całym Morzu Czerwonym, w chronionym obszarze "Sharm El Arab Bay". Zatoka jest otoczona wysokimi górami z bardzo spektakularnym widokiem. Hotel jest położony na plaży w Makadi Bay, 31 km od miasta Safaga, 37 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie i 42 km od miasta Hurgada.

Udogodnienia i serwisy zawierają: odkryty basen z podgrzewaną wodą, basen dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, restauracje, bary, kort tenisowy, salę konferencyjną, pokoje spotkań, parking, siłownię, jacuzzi (płatne), saunę (płatną), łaźnię parową, bezprzewodowy dostęp do Internetu (dodatkowo płatny), winda i ogród.

Pokoje posiadają: klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny), minibar (płatny), łazienkę, balkon / taras i suszarkę do włosów.

W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

Koncepcja All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki.

Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

Godziny otwarcia różnią się w zależności od hoteli.

W niektórych hotelach uwzględniono również program zajęć.

Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych / sezonowych.

Uwaga: recepcja z ograniczonymi godzinami otwarcia. Podczas rezerwacji hotelu prosimy o podanie numeru lotu i planowanej godziny przyjazdu.

Adres: Sharm El Arab, Makadi Bay, South Hurghada, Egipt.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Obiekt położony w zatoce i parku krajobrazowym Sharm El Arab - Makadi. Z hotelu roztacza się niesamowity widok na okolicę i turkusowe wody Morza Czerwonego. Odległość od centrum Hurghady ok. 30 km (w zależności od obłożenia w hotelu -odpłatnie 3 x dziennie shuttle bus do centrum Hurghady - ok. 10USD/os.). Do lotniska ok. 35 km.
Plaża:
Hotel zlokalizowany przy 2 prywatnych plażach. Jedna piaszczysta o długości ok. 1 km, druga w zatoce w bliskim sąsiedztwie laguny i rafy koralowej, świetna dla amatorów nurkowania i snorkelingu. Leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Wybudowany w 2007 r. kompleks hotelowy z małym aquaparkiem, składający się z budynku głównego i bungalowów schodzących kaskadowo w stronę morza. Recepcja 24 - godz. z lobby, sklepiki, pralnia, sala konferencyjna, dyskoteka. Na terenie hotelu znajduje się kilka restauracji: główna Noah's Ark, orientalna Al Darwish, włoska Da Renato, rybna La Dorada oraz 5 barów: Cincinnati Lobby Bar, 2 bary na plaży: Petra i Sharm El Arab, bar przy basenie Dolphin ibar Aurora. Goście hotelu mogą korzystać z2 dużych basenów oraz brodzika dla dzieci, otoczonych tarasami słonecznymi. Leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenach- bezpłatne. Hotel posiada aquapark (5 zjeżdżalni).
Pokoje:
Obiekt oferuje ponad 500 pokoi, w tym 190 mieszczących się w 4-piętrowym budynku głównym i300 w parterowych bungalowach. Pokoje standardowe - 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka, w przypadku rezerwacji dla rodzin 2+2 jedno z dzieci śpi razem z rodzicami), wyposażony w indywidualną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, telefon, TV-sat, sejf, mini bar (płatny), balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:30-11:30), obiad (13:00-15:00) i kolacja (19:00-22:00) w formie bufetu. Lekkie przekąski, pizza, lody w ciągu dnia (12:00-17:00) w wyznaczonych barach oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. Kolacje w restauracjach a'la carte: włoskiej Da Renato orazorientalnej Al Darwish - 1 xna tydzień gratis po uprzedniej rezerwacji. Kolacje w restauracji rybnej La Dorada dostępneza dodatkową opłatą.
Program sportowy i animacyjny:
Dzienny i wieczorny program animacyjny dla dzieci i dorosłych, lokalne show, aquapark (5 zjeżdżalni), piłka wodna, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, siatkówka, koszykówka, siłownia, aerobic, rzutki, piłka nożna. Za dopłatą dostępne są: bilard ok. 7 USD/30 min., mini golf, oświetlenie kortów i sprzęt do tenisa, masaże od 40 USD do 150 USD , sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, centrum nurkowe, centrum windsurfingu, sporty wodne na plaży. Dla dzieci: plac zabaw, brodzik oraz mini klub.
Internet:
Kawiarenka internetowa - płatna (ok. 5 USD/30 min.)oraz internet WiFi w lobby - płatny.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
http://www.nabilagrand.com/
Naszym zdaniem:
Idealny hotel dla miłośników sportów wodnych - malownicze położenie tuż nad zatoką umożliwia naukę nurkowania oraz windsurfingu.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabraćeuro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walutw hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztujeod4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Kair- Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu- Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD.
W galabiji przez Hurghadę!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta- Dahar, a dalej- akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD.
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego- idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD.
Katamaran
Fascynująca, trwająca około 2 godzin wyprawa łodzią, dryfującą pomiędzy rafami- możliwość podziwiania podwodnego świata.
Cena ok. 40 USD.
Ponadto dla chętnych wycieczki:
Kair samolotem (ok. 300 USD), wyspa Giftun (ok. 35 USD), Hurghada City Tour (ok. 25 USD), Dolphin Show (ok. 40 USD)- dokładne ceny dostępne u rezydenta na miejscu.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcjilokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

spokojnie, bezpośrednio nad morzem, w Makadi Bay. Hotel zlokalizowany przy zatoce i parku krajobrazowym Sharm El Arab Bay. Odległość od centrum Hurghady ok. 30 km, hotel oferuje 3 razy dziennie shuttle bus do centrum Hurghady (za opłatą). Do lotniska ok. 25 km.

Plaża

hotelowa, łagodnie opadająca do morza, dojście po schodkach. Jedna piaszczysta o długości 1000 m, druga w zatoce w bliskim sąsiedztwie laguny i rafy koralowej, świetna dla amatorów nurkowania i snorkelingu. Leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie. Dwa bary na plaży. Leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie.

Wyposażenie

stylowy, wybudowany w 2007 r. kompleks hotelowy składa się z budynku głównego i bungalowów schodzących kaskadowo w stronę morza. Z hotelu roztacza się niesamowity widok na okolicę i turkusowe wody Morza Czerwonego. Hotel oferuje 500 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, sklepy, kilka restauracji: główna "Noh"s Ark", orientalna "Al Darwish", włoska " Da Rento" ,rybna "Laborada" oraz 5 barów: "Cincinnati Lobby", bar przy basenie "Dolphin", bar "Aurora". Na zewnątrz znajdują się 3 duże baseny (1 podgrzewany zimą) otoczone tarasami słonecznymi. Leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenach bezpłatnie. Hotel posiada Aquapark (5 zjeżdżalni). www.alnabilagrandmakadi.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

wygodne, przestronne pokoje. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3A): ok. 44 m2, standardowe, indywidualna klimatyzacja, telefon, TV-SAT., sejf, mini bar (odpłatnie), balkon lub taras. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B): przestronniejsze, ok. 48 m2, w bungalowach. Pokoje promocyjne z widokiem na morze (2-3C): przestronniejsze, ok. 48 m2, w bungalowach.

Dzieci

brodzik, 2 zjeżdżalnie, plac zabaw, aniamcje, mini klub, wysokie krzesełka w restauarcji.

Rozrywka

program animacyjny, przedstawienia, 5 zjeżdżalni.

Dostęp do internetu

Wi-Fi, kącik Internetowy za opłatą.

Sport

siłownia, piłka wodna, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, siatkówka, koszykówka, siłownia, aerobik, rzutki, piłka nożna. Za opłatą: bilard, mini golf, oświetlenie kortów i sprzęt do tenisa, masaże, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, centrum nurkowania, centrum windsurfingu, sporty wodne na plaży.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie. Lekkie przekąski, pizza, lody w ciągu dnia (12:00-17:00), w wyznaczonych barach oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-24:00 w wyznaczonych barach. Kolacje w restauracjach a'la carte: we włoskiej "Da Renato" i orientalnej "Al Darwish" raz na tydzień za wcześniejszą rezerwacją.

Wcześniej = taniej

do 31.03.16 15% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • piękne położenie, przy fantastycznych plażach, w zatoce i parku krajobrazowych
  • przestronne pokoje, wszystkie z widokiem na morze
  • idealne miejsce dla miłośników spokojnego wypoczynku


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony w zatoce Sharm El Arab, z dostępem do piaszczystej plaży i rafy koralowej oferuje swoim gościom luksusowy wypoczynek w ciszy i spokoju.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Al Nabila Grand Bay położony w Makadi w Sharm El Arab Bay, 32 km. na południe od Hurghady i 35 km. od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie. Do centrum Hurghady kursuje odpłatnie bus hotelowy.

PLAŻA

Hotel posiada bardzo szeroką plażę około 1800 metrów długości, w zatoce, która tworzy wiele odosobnionych plaż, które gwarantują kameralną atmosferę każdemu, kto szuka prywatność.  Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Doskonałe warunki dla amatorów nurkowania i snorkellingu - rafa koralowa przy brzegu (zalecane obuwie ochronne).

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Kompleks hotelowy zaaranżowany w stylu afrykańskim, zbudowany w 2007 roku, odnowiony w 2015. Składa się z budynku głównego  oraz bungalowów schodzących kaskadowo w stronę morza i otoczonych ogrodem o powierzchni 50 000 m. Doskonała propozycja na rodzinne wakacje oraz dla amatorów sportów wodnych oraz snurkowania.  

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, windy w budynku głównym, restauracja główna, włoska restauracja a'la carte Da Renato, orientalna restauracja a'la carte Al Darwish, restauracja La Dorada serwująca owoce morza, Cincinnati lobby bar, bar przy plaży The Petra, The Sharm El Arab Bay bar, Aurora bar oraz dyskoteka. Usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, udogodnienia konferencyjne, beduiński namiotów na czas letni i Shisha corner, sklpeiki oraz parking. Hotel akceptujekarty kredytowe Visa i Mastercard.

INTERNET

kawiarenka internetowa dodatkowo płatna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: Odkryty basen z podgrzewaną wodą w seoznie zimowym z widokiem na wspaniały widok na Morze Czerwone z wydzieloną częścią dla dzieci, basen w obszarze bungalowów 'z sekcją dla dzieci, 5 zjeżdżalni wodnych, leżaki, parasole, ręczniki plażowe przy basenach, 2 korty tenisowe, mini golf, wielkie szachy, bilard, tenis stołowy, rzutki, siłownia, dzienny program animacji oferowanych przez zespół wielojęzycznych animatorów. Odpłatnie: bilard, pokój gier, centrum Spa, centrum nurkowe, sporty wodne przy plaży m.in. Windsurfing, banan, roweru wodne.

DLA DZIECI

2 brodziki, 4 zjeżdżalnie wodne, mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat, wysokie krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, o powierzchni ok 40m. Wyposażone w łazienki ( prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację, TV/SAT, telefon, odpłatny mini bar, sejf oraz balkon lub taras. Pokoje tpu deluxe bungalow dwuosobowe z mozliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej o powierzchni 48m, wyposażone jak pokoje standard, posiadaja tarasy z prywatnym ogrodem. Mini bar uzupełniony w dniu przylotu w bezpłatną dużą butelkę wody mineralnej.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacje serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia oraz popołudniowa kawa, hebrata, ciasto. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte włoskiej lub orientalnej w cenie. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje soków wyciskanych ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i importowanych oraz mini baru.

INFORMACJE DODATKOWE

www.nabilagrand.com Holiday Check 5,2/91%

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Al Nabila Grand Makadi

Opinie o Hotelu Al Nabila Grand Makadi

4.1
polecam

Hotel ekstra! Jego najsłabszym punktem są chyba animacje,ale poza tym wszystko gra. Położenie wręcz urzekające, mamy góry i piękną zatokę wokół. Z plaży można nurkować lub popływać z fajką, do czego zachęcam wszystkich. Na plaży nie ma dokuczliwego wiatru, jest jakby „schowana” od otwartego morza. W samym hotelu czysto, pokoje tez przyzwoite. Jedzenie dość europejskie, sporo dań włoskich. Wieczorami trudno o rozrywki, bo hotel jest oddalony od miasta. Warto wybrać się tam z grupą znajomych. Wróciliśmy z żoną bardzo zadowoleni z pobytu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1
3.9
polecam

Zdecydowanie największym atutem hotelu jest rafa koralowa. Miłośnikom na pewno przypadnie do gustu - w ogóle nie zniszczona, różnorodna, z mnóstwem kolorowych rybek pływających wokół. Łatwo zejść na nią od razu z plaży. Sam teren hotelu ogromny, dużo pokoi znajduje się w bungalowach - całkiem przyzwoicie urządzonych, czystych i ze sprawnym wyposażeniem. Sam budynek główny położony jest jakby na wzniesieniu. Jedzenie smaczne, zdrowe, kuchnia typowo europejska. Podsumowując - hotel przyjemny, polecam dla ludzi lubiących sporty wodne oraz dla tych szukających spokoju i wypoczynku.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
3.7
polecam

głównie dla ludzi szukających spokoju i ciszy - około 40 km od Hurgady więc odpadają nocne wycieczki do klubów, animacje w hotelu całkiem fajne. dobre jedzenie, alkohol ok. duże pokoje, internet w lobby za sporą opłatą.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.7
5.0
zdecydowanie polecam

Bardzo ładny hotel, zwłaszcza jego położenie jest wprost urzekające! Można zanurkować prosto z plaży, przy hotelu jest tez szkoła nurkowa. Widoki zachwycające, spokój i relaks. Hotel jest oddalony od Hurghady jakieś 30 km, ale moim zdaniem to jego wielka zaleta, bo atmosfera dzięki temu bardziej błoga i leniwa. Polecam

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
zdecydowanie polecam

Wróciliśmy z wakacji 1 listopada 2012.Hotel połozony na dużej powierzchni z kilkoma małymi plazyczkami z ładną rafą i jedną dużą piaszczystą. Dobra komunikacja na terenie (kolejka i busy). Wszedzie czysto i miła obsługa. Animacje takie sobie, ale są. Dominują goście egipscy, włoscy i Rosjanie. Domki przy morzu duże i ładne, a z tarasu wyjście na trawnik przy małej,slicznej plażyczce. Dużo fajnych kawiarenek i barów i nigdzie nie ma tłoku. Polecam na spokojne, leniwe wakacje :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.6
zdecydowanie polecam

byliśmy z zona w tym hotelu 20.09 i było wszytko ok to byl nasz pierwszy wyjazd do Egiptu i po rozmowach z innymi polakami z innych hoteli wydawało się nam ze trafiliśmy najlepiej polecam rodzina z dziećmi plaza super spokojne morze co najważniejsze plaza umiejscowiona w zatoczce co pozwala na spokojne plwanie oraz nurkowanie piękna rafa co do jedzenia to miał bym troszkę zastrzeżeń ale co nam polaka nigdy nikt nie dogodzi głodni nie chodziliśmy:) zawsze na stołówce znalazło się coś dla siebie :):)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
1.9
zdecydowanie odradzam

W Egipcie byłem w hotelach 4* i 5* ale temu nie mogę dać więcej niż 3,5* Jedzenie absolutnie bez smaku, tylko od czasu do czasu coś mniej więcej dobrego się trafiło i to nie jest tylko moje zdanie ale też osób, które poznałem z Czech i Rosji. Obsługa porażka, ledwo się ruszają. Sprzątacz posprzątał, dostał napiwek, następnego dnia też posprzątał, a potem 3 dni nie sprzątał, a za czwartym się upomniał o napiwek, nie wiem za co. Trzy razy trafiłem na sytuację gdzie przed jakimś pokojem przez 2-3 dni stały talerze. W głównej restauracji kilka razy trafiłem na brudne talerze, a spodki od kawy prawie wszystkie brudne, zdarzały się też brudne filiżanki. Od czasu do czasu brakowało szklanek do soków. Jeżeli chodzi o zieleń to bardzo słabiutko jak na kilkuletni hotel. W piątki jest dyskoteka przy plaży, oczywiście na terenie hotelu..... płatna 10$ od osoby. Kilka razy się psuła klimatyzacja w pokoju. Jedyny plus to bardzo ładna rafa, nawet na płyciźnie.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.9
4.9
zdecydowanie polecam

Wczasy w tym hotelu, będą dla mnie i mojej rodziny niezapomnianym pobytem. Polecam każdemu, który chce odpocząć od codziennego zgiełku i hałasu. Miejsce idealne na oglądanie przepięknych raf, które zrobiły na nas ogromne wrażenie, obsługa sympatyczna, jedzenie różnorodne i smaczne. Mam nadzieję że jeszcze tam wrócę, aby pokazać to miejsce moim przyjaciołom:). Naprawdę warto!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.6
zdecydowanie polecam

Polozenie hotelu jest wspaniale, niesamowita plaza. Mila obsuga, pozytywnie nastawiona do ludzi. Z calego serca polecam spedzenie wakacji wlasnie w tym hotlelu, mysle, ze kazdy znajdzie tam cos dla siebie. Chce podkreslic obecnych tam animatorow, to wspaniali ludzie, bardzo pozytywnie nastawieni do otozenia, wystarczy im zaufac a gwarantuje ze oprocz relaksu i wylegiwania sie na plazy mozna tez swietnie sie bawic. ;)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
5.0
zdecydowanie polecam

WSPANIAŁY HOTEL PRZECUDOWNA PLAŻA, JESZCZE LEPSZA RAFA (W ZDŁUŻ LEWEGO PASA), BYLIŚMY TAM NA PRZEŁOMIE WRZEŚNIA I PAŻDZIERNIKA I TO BYL NAJPIEKNIEJSZY NASZ WYJAZD, LOKALIZACJA, HOTEL, OBSŁUGA NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE MOŻE POKOJE NIE SĄ AŻ TAK CUDOWNE ALE KTO BY NA TO PATRZAŁ TAM TYLKO SIĘ ŚPI. JEDZENIE RÓŻNORODNE, PYSZNE CIASTA. ZATOKA WSPANIAŁA MIELIŚMY OLBRZYMIE SZCZĘŚCIE BO WIDZIELIŚMY ŻÓŁWIA A W OSTATNI DZIEŃ PRZYPŁYNĘLY 3 DZIKIE DELFINY, BAJKA. POLECAM GOŚCIA CHODZI PO PLAŻY (MA NA IMIE TONI) I PROPONUJE WYCIECZKA NA QUADY WYCIECZKA WSPANIAŁA - PRZEWODNIK ZAWOZI W CUDNE MALOWNICZE MIEJSCE NA MORZEM SKAŁY, JASKINIE, URWISKA... A CO DO ANIMACJI TO GRUPA ANIMATORÓW NA KTÓRĄ MY TRAFILIŚMY BYŁA SUPER, JOGA , BALI-DANCE, JOGGING W WODZIE ITP. KTO OCZEKUJE PO WYCIECZCE KLIMATÓW JAK Z FILMU "BŁĘKITNA LAGUNA" TO ZDECYDOWANIE POLECAM TO MAGICZNE MIEJSCE.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Al Nabila Grand Makadi - możliwości zakwaterowania:

Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokój Dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Bungalow do wylacznego uzytku wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoje z widokiem na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Standardzimmer wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
WIDOK NA WULKAN TEIDE
od strony ulicy prysznic
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Standardzimmer wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
STANDARD ROOM
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
od strony ulicy prysznic
Pokoj trzyosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokój 2 os.
POKÓJ DWUOSOBOWY
BUNGALOW DWUOSOBOWY
POKÓJ DWUOSOBOWY PROMO
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
BUNGALOW-DOPPEL ZUR ALLEINBENU
POKÓJ JEDNOOSOBOWY PROMO
DELUXE BUNGALOW

Al Nabila Grand Makadi - Możliwości wyżywienia:


Al Nabila Grand Makadi - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Al Nabila Grand Makadi? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00