Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 200 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
  • Hotel Marhaba Royal Salem, Sousse
1 / 22
Udogodnienia hotelu Marhaba Royal Salem
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Marhaba Royal Salem
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Marhaba Royal Salem:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marhaba Royal Salem:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 2 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 maja 2018

Hotel Marhaba Royal Salem w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Hotel znajduje się w połowie drogi między medyną w Sousse a znanym centrum turystycznym Port El Kantaoui. Wraz z hotelem Marhaba Salem tworzy kompleks, w którym Goście mogą korzystać z infrastruktury basenowej obu obiektów. Oprócz doskonałego położenia, atutem hotelu jest profesjonalna i pomocna obsługa, a bogata oferta sportowo-rekreacyjna zapewni wiele rozrywek zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

POŁOŻENIE:

w turystycznej części SOUSSE, w rozległym ogrodzie, obok hotelu Marhaba Salem, 4 km od medyny w Sousse oraz pełnego sklepów, barów i restauracji centrum miasta (dojazd taksówką: ok. 4 TND), 4 km od Port El Kantaoui (dojazd taksówką ok. 4 TND); 23 km od lotniska w Monastirze, ok. 45 km od lotniska w Enfidha.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta i szeroka, łagodne zejście do morza; bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki i parasole; sporty wodne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, przestronny, tworzy rozległy kompleks z hotelem Marhaba Salem, całkowicie odnowiony w 2009 r., ostatnia renowacja w 2013 r.; 242 pokoi w 3 budynkach, 5 pięter, 2 windy; eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia tunezyjska i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte - barbecue przy plaży, bar w lobby, snack bar przy basenie, kawiarnia mauretańska; kantor, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 230 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, sejf przy recepcji (2 TND/dzień), fryzjer, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

w kompleksie: 5 basenów, słona woda, ok. 180 m² każdy, basen dla dzieci, słodka woda, przy basenach bezpłatne leżaki, materace i parasole, kryty basen o powierzchni ok. 200 m²; piłka ręczna, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, łucznictwo; miniklub dla dzieci (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, wieczorne programy animacyjne: wieczory folklorystyczne, pokazy, muzyka na żywo; za opłatą: 2 korty tenisowe (5 TND/godz.), minigolf, centrum fitness, salon urody, masaże, sauna, hammam, jacuzzi, balneoterapia.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.30) w snack­ barze; przekąski: frytki i pizza (12.00-15.00) w restauracji barbecue przy plaży; podwieczorek (15.00-17.00) w snack­ barze; późna kolacja (21.00-23.00) w snack barze; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (9.00-23.00) w wyznaczonych barach; dodatkowo: kort tenisowy i minigolf (za kaucją: 20 TND, wymagana wcześniejsza rezerwacja), wstęp do sauny, jacuzzi, fitness.

KONTAKT:

00216/73271588, www.marhabahotels.tn

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Polozenie

położony bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży, w turystycznej części Sousse, w ogrodzie, w kompleksie z hotelem Marhaba Salem, 5-cio piętrowy hotel, składający się z 3 budynków, oddalony ok. 6 km od centrum Sousse i ok. 4 km od Port El Kantaoui. Odległość od lotniska: Enfidha 45 km, w Monastirze 25 km, w Tunisie 130 km.

 

Wyposazenie Hotelu

recepcja, restauracja główna, restauracja barbecie a la carte przy plaży ( dodatkowo płatna, wymagana rezerwacja), kawiarnia mauretańska, lobby bar, snack bar przy basenie, bar na plaży, centrum fitness, kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne na 230 osób. Internet i sejf w recepcji za dodatkową opłatą.

 

Wyposazenie Pokoju

242 pokoje, klimatyzowane (15.06 – 15.09), z łazienką, WC, suszarką do włosów, TV SAT, telefonem, balkonem lub tarasem. Mini bar oraz sejf dodatkowo płatny. W ofercie pokoje 2-osobowe, z możliwością 2 dostawek, z widokiem na ląd. Pokoje z widokiem na morze – na zamówienie – dodatkowo płatne.

 

Dodatkowo Platne

Wszystkie napoje w butelkach i puszkach, importowane napoje alkoholowe, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne w night clubie , świeżo wyciskane soki z owoców - jeśli hotel prowadzi taką sprzedaż, shisha, wynajęcie oraz oświetlenie kortu tenisowego, sporty motorowe na plaży, centrum Fitness, wypożyczenie rakiet tenisowych, sejf, pralnia, lekarz, bilard, Internet oraz wszystkie świadczenia nie ujęte w ofercie.

 

Uwagi

W sezonie letnim (kwiecień – październik) bary na plaży, restauracje na zewnątrz hotelu otwarte są w zależności od warunków pogodowych oraz ilości gości hotelowych. Animacje hotelowe prowadzone są w wysokim sezonie, nie są prowadzone w języku polskim, szczegółowe programy umieszczane są na tablicy informacyjnej. Dokładne godziny obowiązywania posiłków w sezonie letnim i zimowym są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej a także podawane przez rezydenta na spotkaniu informacyjnym po przylocie. Aktualizacja danych następuje na bieżąco, na podstawie otrzymywanych materiałów, przesłanych przez hotel, na nadchodzący sezon. Informacje zawarte w opisie sporządzone zostały na podstawie danych posiadanych do dnia 05.12.2011.

 

Rozrywka I Sport

2 baseny odkryte, brodzik, basen kryty, siatkówka, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (dodatkowo płatne, wymagana rezerwacja), plac zabaw i mini klub dla dzieci. Fitness klub, masaże i sauna, hamman, balneoterapia, salon piękności, mini golf, sporty wodne na plaży – dodatkowo płatne. W ciągu dnia i wieczorem (w okresie letnim) organizowane są ciekawe programy animacyjne. Parasole, leżaki przy basenie i na plaży bezpłatnie, materace dodatkowo płatne

 

Wyżywienie

MARHABA ALL INCLUSIVE – OBOWIĄZUJE 01/04 – 31/10/2012 ŚNIADANIE - 06.00 – 10.00 - w restauracji głównej w formie bufetu, PÓZNE ŚNIADANIE – kontynentalne – 10.00 do 12.00 – w snack barze, LUNCH – 12.30 – 14.30 - w restauracji głównej w formie bufetu, Napoje: z karty All inclusive, TEA TIME i PRZEKĄSKI – 15.30 – 17.00 – w snack barze, BEACH BARBECUE - 12.00 do 16.00 – frytki, pizza (w sezonie), Napoje z karty All inclusive, KOLACJA - 18.30 - 21.00 - w restauracji głównej w formie bufetu, Napoje z karty All inclusive, PÓZNA KOLACJA: 21.00 - 23.00 - w snack barze, BARY: Główny bar: 09.00 - 24.00, Bar przy basenie: 09.00 – 16.00 / (09.00 – 24.00 w sezonie 15.06 – 15.09) Beach Bar: 09.00 – 16.00 (w sezonie) KARTA NAPOJÓW ALL INCLUSIVE BAR LOUNGE - Basen bar - bar na plaży kawa czarna, kawa z mlekiem, czekolada mleczna, herbata, woda mineralna, napoje gazowane z saturatora ( coca cola, fanta, lemoniada), soki owocowe z koncentratów, kieliszek do wina (12 cl), lokalne wino białe, różowe, czerwone, lokalne piwo, koktajle alkoholowe na bazie alkoholi lokalnych ( wybór z podanych w karcie). Sport i Rozrywka w all inclusive: Tenis, mini-golf, codzienne programy rozrywkowe, program animacyjny i sportowy na plaży i wokół basenu: show, taniec, kabaret, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kule francuskie, plac zabaw dla dzieci w wieku 4-12 lat. Parasole, leżaki przy basenie i na plaży – BEZPŁATNE, materace dodatkowo płatne.

 

Cena zawiera

  • przelot,
  • transfer,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opiekę rezydenta,
  • obowiązkowe ubezpieczenie.
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TUNEZYJSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Usytuowany jest ok 3 km od centrum Sousse, 5 km od Portu el Kantaoui, 22 km od lotniska w Monastirze i 45 km od lotniska w Enfidha. W okolicy znajduje się wiele sklepów.

Plaża

Bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Parasole, leżaki i materace są bezpłatne zarówno na plaży jak i przy basenie, za ręczniki pobierany jest depozyt.

Zakwaterowanie

316 pokoi w pięciopiętrowym budynku; Typy pokoi: standardowe oraz suite; Wyposażenie: łazienka z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów, klimatyzacja, TV Sat., telefon, mini bar (płatny) oraz dostęp do internetu (płatny). Pokoje mają widok na morze lub ogród.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a la carte - Snack Bar (Goście mogą skorzystać raz w tygodniu z tunezyjskiej kolacji po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji); 4 bary: bar przy basenie, snack bar, bar przy plaży oraz kawiarnia mauretańska.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu, ponadto przekąski, kawa i herbata w ciągu dnia. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe są dostępne dla Gości w godzinach 09.00 - 24.00.

Sport i Rozrywka

3 baseny zewnętrzne (w tym jeden z wodą morską), 1 basen wewnętrzny, zjeżdżalnie; Bezpłatnie: tenis oraz mini golf (wymagana rezerwacja), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, łucznictwo; Odpłatnie: sauna, jacuzzi, siłownia, masaże, sporty wodne na plaży. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim).

Pozostałe udogodnienia

Recepcja czynna całą dobę, 2 windy, parking, sala konferencyjna, salon fryzjerski, sklepy, kawiarenka internetowa, Wi-Fi bezpłatne w lobby, pralnia, sejfy w recepcji (płatne), kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów.

Naszym zdaniem

Dobrej klasy obiekt o doskonałym położeniu i ze świetną obsługą. Bogata infrastruktura sportowo - rekreacyjna tego kompleksu zapewni wiele rozrywek zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.

Strona internetowa

www.marhabahotels.tn


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Usytuowany jest ok 3 km od centrum Sousse, 5 km od Portu el Kantaoui, 22 km od lotniska w Monastirze i 45 km od lotniska w Enfidha. W okolicy znajduje się wiele sklepów.

Plaża

Bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Parasole, leżaki i materace są bezpłatne zarówno na plaży jak i przy basenie, za ręczniki pobierany jest depozyt.

Hotel

Oficjalna kategoria tunezyjska 4**** Dobrej klasy obiekt o doskonałym położeniu i ze świetną obsługą. Bogata infrastruktura sportowo - rekreacyjna tego kompleksu zapewni wiele rozrywek zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.

Do dyspozycji gości

Recepcja czynna całą dobę, 2 windy, salon fryzjerski, sklepy, pralnia, sejfy w recepcji (płatne), kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów. Restauracja główna, restauracja a la carte (Goście mogą skorzystać raz w tygodniu z tunezyjskiej kolacji po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji), 4 bary: bar przy basenie, snack bar, bar przy plaży oraz kawiarnia mauretańska.

Internet

Kawiarenka internetowa (za opłatą), Wi-Fi bezpłatne w lobby.

Konferencje/incentive

sala konferencyjna

Sport i rekreacja

3 baseny zewnętrzne (w tym jeden z wodą morską), 1 basen wewnętrzny, zjeżdżalnie; Bezpłatnie: tenis oraz mini golf (wymagana rezerwacja), tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, łucznictwo; Odpłatnie: sauna, jacuzzi, siłownia, masaże, sporty wodne na plaży. 3 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), zjeżdżalnie (czynne w sezonie letnim).

Zakwaterowanie

316 pokoi w pięciopiętrowym budynku; Pokoje standardowe wyposażone: łazienka z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów, klimatyzacja, TV Sat., telefon, mini bar (płatny) oraz dostęp do internetu (płatny).

Wyżywienie

All inclusive -  śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu, ponadto przekąski, kawa i herbata w ciągu dnia. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe są dostępne dla Gości w godzinach 09.00 - 24.00.

Informacje dodatkowe

www.marhabahotels.tn

Cena

Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Z dniem 1 października 2014 roku wchodzi w życie podatek wyjazdowy w kwocie 30 dinarów tunezyjskich (równowartość 13 euro), który będzie pobierany od każdego turysty przy wyjeździe z Tunezji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel w arabskim stylu, tworzący wakacyjny kompleks z siostrzanym hotelem Marhaba Salem. Jasna zabudowa, piękny i rozległy ogród, bliskość plaży i historycznych miejsc.

Położenie

Przy ładnej piaszczystej plaży hotelowej, w turystycznej dzielnicy Sousse, ok. 3 km od mediny, ok. 5 km od Port El Kantaoui, ok. 20 km od lotniska w Monastirze, ok. 20 km od lotniska Enfidha.

Wyposażenie

Przestrzenne lobby z całodobową recepcją, barem, kantorem wymiany walut, punktem internetowym, restauracja główna, restauracja la carte przy plaży, bar przy basenie, kawiarenka  mauretańska, snack bar/pizzeria, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski, pralnia, sale konferencyjne z zapleczem biznesowym. Odpłatnie: sejf w recepcji.

Pokoje

260 stylowo urządzonych pokoi (ok. 20 m kw.), łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), WC,  klimatyzacja, TV sat, telefon (widok na basen lub ogród). Odpłatnie: Wi-Fi, mała lodówka lub minibar (na zamówienie),

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, lunch, kolacje w formie bufetów w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne w snack-barze, przekąski, podwieczorki, późne kolacje, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

Sport i rozrywka

Na terenie kompleksu 2 baseny zewnętrzne, basen ze zjeżdżalniami wodnymi,  basen kryty z jacuzzi,  minigolf, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, strzelanie z łuku, warcaby, centrum fitness, masaże, hamman, zabiegi kosmetyczne, sauna, dzienne i wieczorne programy rozrywkowe, sporty wodne.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub  (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wiza nie jest wymagana.  Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.  Informujemy, że zgodnie z decyzją Ministerstwa Turystyki Tunezji z dniem 31 sierpnia 2015 roku zostaje zniesiona opłata pobierana od turystów wyjeżdżających z Tunezji. Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat:  Ministerstwo Turystyki Tunezji uprzejmie informuje, że z dniem 31 sierpnia 2015 r. oraz zgodnie z zapisami Ustawy o finansach publicznych z 2015 r., została zniesiona opłata w wysokości 30 dinarów tunezyjskich pobierana od turystów zagranicznych wyjeżdżających z Tunezji".

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Tunezja / Sousse

Opis oferty:

Hotel znajduje się w połowie drogi między medyną w Sousse a znanym centrum turystycznym Port El Kantaoui. Wraz z hotelem Marhaba Salem tworzy kompleks, w którym Goście mogą korzystać z infrastuktury basenowej obu obiektów. Oprócz doskonałego położenia, atutem hotelu jest profesjonalna i pomocna obsługa, a bogata oferta sportowo-rekreacyjna zapewni wiele rozrywek zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

POŁOŻENIE:

w turystycznej części SOUSSE, w rozległym ogrodzie, obok hotelu Marhaba Salem, 4 km od medyny w Sousse oraz pełnego sklepów, barów i restauracji centrum miasta (dojazd taksówką: ok. 4 TND), 4 km od Port El Kantaoui (dojazd taksówką ok. 4 TND); 23 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 45 km od lotniska w Enfidha.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta i szeroka, łagodne zejście do morza; bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki i parasole; sporty wodne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, przestronny, tworzy rozległy kompleks z hotelem Marhaba Salem, całkowicie odnowiony w 2009 r., ostatnia renowacja w 2013 r.; 242 pokoi w 3 budynkach, 5 pięter, 2 windy; eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia tunezyjska i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja á la carte - barbecue przy plaży, bar w lobby, snack bar przy basenie, kawiarnia mauretańska; kantor, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 230 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, sejf przy recepcji (2 TND/dzień), fryzjer, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy; balkon (stolik i krzesełka); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; za opłatą: lodówka lub minibar (5 TND/dzień oraz koszty konsumpcji), widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

w kompleksie: 5 basenów, słodka woda, ok. 180 m² każdy, basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne leżaki, materace i parasole, kryty basen o powierzchni ok. 200 m²; piłka ręczna, koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, tenis stołowy, łucznictwo; miniklub dla dzieci (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, wieczorne programy animacyjne: wieczory folklorystyczne, pokazy, muzyka na żywo; za opłatą: 2 korty tenisowe (5 TND/godz.), minigolf, centrum fitness, salon urody, masaże, sauna, hammam, jacuzzi, balneoterapia.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie kontynentalne (10.00-11.30) w snack­ barze; przekąski: frytki i pizza (12.00-15.00) w restauracji barbecue przy plaży; podwieczorek (15.00-17.00) w snack­ barze; późna kolacja (21.00-23.00) w snack barze; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (9.00-23.00) w wyznaczonych barach; dodatkowo: kort tenisowy i minigolf (za kaucją: 20 TND, wymagana wcześniejsza rezerwacja), wstęp do sauny, jacuzzi, fitness.

KONTAKT:

00216/73271588, www.marhabahotels.tn

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 4 km od centrum - ok. 8 km od Portu El Kantaoui - ok. 40 km od lotniska w Enfidii - ok. 25 km od lotniska w Monastirze

Plaża

- piaszczysta, szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki  (depozyt)

Pokoje

- klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat , telefon - mini bar - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen z morską wodą i ze zjeżdżalniami, basen kryty - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe (depozyt) - kort tenisowy, tenis stołowy - boisko wielofunkcyjne, mini golf - animacje dzienne i wieczorne Płatne - centrum SPA, masaże - hamman, fitness, sauna - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- mini klub (4-12 lat) , plac zabaw - brodzik z morską wodą - opiekunka (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte - bar przy basenie - bar przy plaży - kawiarnia mauretańska

Dodatkowe informacje

- ma 316 pokoi - sejf w recepcji (płatny) - internet Wi Fi w lobby (bezpłatny) - sklepiki z pamiątkami, fryzjer - kantor, salon piękności - www.marhabahotels.com.tn

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o bardzo dobrym standardzie 4 gwiazdek z rozbudowaną bazą sportowo - rekreacyjną. Polecamy go miłośnikom aktywnego wypoczynku, ale również znajdą się tu atrakcje dla najmłodszych gości.


Mapa Hotelu Marhaba Royal Salem
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Marhaba Royal Salem

Bardzo nam się podobała infrastruktura hotelu Marhaba Royal Salem, każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża blisko, bardzo ładna, do centrum albo Sousse albo Portu El Kantoui jest w połowie, taksą jakieś grosze. Mieszkańcy Tunezji bardzo sympatyczni, ale naciągacze - uważajcie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0

Polecam zdecydowanie dla niewymagających i takich, którzy wiedzą czego można się po Tunezji spodziewać. pokoje są już wysłużone, ale codziennie dokładnie sprzątane. Basen w porządku, wystarczająco duży, na plażę często znosiło rano wodorosty i inne glony. Jedzenie w porządku, choć nie powalało na kolana. Obsługa miła i stara się jak może żeby wszystkim było dobrze. Oceniam na 4 dzięki położeniu.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
Opinie z Holidaycheck
Szczegóły oceny hotelu Marhaba Royal Salem:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.1
  • Obsługa
    4.8
HolidayCheck
Ocena Marhaba Royal Salem:
4.3 / 6

Dobry hotel dla średnio wymagających turystów 2009-01-21
Szczegóły oceny hotelu Marhaba Royal Salem:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    4.0

Jest to dobry hotel dla średnio wymagających turystów. Jedzenie bardzo dobre, zadbane baseny. Minus ...
więcej

4.5
Podaruj innym odrobinę luksusu 2009-12-28
Szczegóły oceny hotelu Marhaba Royal Salem:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    2.0

3.0

Marhaba Royal Salem - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze

Marhaba Royal Salem - Możliwości wyżywienia:


Marhaba Royal Salem - miasta wylotu:


Marhaba Royal Salem - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Marhaba Royal Salem? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00