cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
  • Hotel Sheraton Miramar, Morze Czerwone
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
27.09 - 28.09
już od 425 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.09 - 01.10
już od 425 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sheraton Miramar
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Sheraton Miramar
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Sheraton Miramar:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

Hotel Sheraton Miramar w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum miasta El Gouna
  • ok. 50 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

Do dyspozycji gości

  • lobby
  • recepcja
  • restauracja główna (dania kuchni lokalnej i międzynarodowej)
  • restauracja specjalistyczna La Piscina (a la carte, kuchnia włoska, przy basenie, konieczna rezerwacja)
  • restauracja Orient 1001 (orientalna, a la carte, przy plaży) 
  • restauracja Waves (dania kuchni międzynarodowej, a la carte)
  • restauracja 2000 (na plaży, dania kuchni międzynarodowej, a la carte, wybór z menu)
  • bar przy basenie 
  •  na plaży
  • bar w lobby 
  • bar Boat Bar 
  • 2 baseny zewnętrze (woda słodka)
  • ogród
  • taras

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • parking, niezadaszony: w cenie
  • sala konferencyjna

Dodatkowe udogodnienia

  • butik
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • pralnia (płatna) 
  • jubiler 
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

339

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

  •  miniklub: 5-14 lat, 9.00-17.00, w cenie
  • plac zabaw
  •  łóżeczko dziecięce: w cenie
  •  menu dla dzieci
  •  wysokie krzesełka 
  • basen dla dzieci: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • animacje dla dzieci i nastolatków
  • pokój gier i zabaw
  • opieka nad dziećmi: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • siatkówka plażowa
  • piłka nożna
  • aerobik 
  • aqua aerobik 
  • pilates
  • joga
  • sauna parowa
Płatne
  • szkoła nurkowania PADI
  •  snorkeling
  • szkoła surfingu
  • windsurfing
  • sporty wodne w ofercie firm zewnętrznych
  • golf
  • strefa spa „Planet Spa": 10:00 - 18:30
  • masaże

rozrywka

  • zajęcia kulinarne kilka razy w tygodniu
  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • zajęcia taneczne
  • muzyka na żywo
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • bilard w cenie

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na basen lub lagunę
  • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na morze/boczny widok na morze
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • balkon lub taras
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • kapcie
  • szlafrok
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
Suita junior JSX1
  • 1-3 os.
  • ok. 52 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na basen lub lagunę
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • balkon lub taras
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • TV sat.
  • telefon
  • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
  • Wi-Fi: w cenie
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: 07:00 - 10:30, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 10:30 - 12:30
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:00 - 22:00, w formie bufetu
  • przekąski: 16:00 - 18:00
  • lody: 11:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 24 h
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 24 h
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • restauracja „Miramar Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, program dine around, w cenie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „La Piscina Restaurant": od 6 lat, rodzaje kuchni: włoska, dania sezonowe, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, 19:00 - 22:00, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Waves restaurant": od 6 lat, rodzaje kuchni: włoska, menu dla dzieci, dania wegetariańskie, a la carte, wybór z menu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, w cenie, 12:00 - 17:00, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Orient 1001": od 6 lat, rodzaje kuchni: orientalna, dania sezonowe, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, 19:00 - 22:00, z tarasem, na plaży
  • restauracja „2000 Beach Restaurant": od 6 lat, rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania lekkostrawne: w cenie, a la carte, wybór z menu, popołudniowa herbata, w cenie, 12:00 - 15:00, na plaży, strefa dla palących

  • bary i inne: 4
  • lobby bar: w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie: w cenie
  • bar na plaży: w cenie
  • „Boat Bar": za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy Sheraton Miramar ustuowany u wybrzeża Morza Czerwonego, został zaprojektowany z myślą o najbardziej wymagających klientach. Unikalne ustawienie nadmorskiego ośrodka z majestatyczną scenerią pustynnych gór, krystaliczna laguna, drewniane mosty i bujne ogrody dają uczucie przeniesienia do innego świata, gdzie wreszcie można skupić się na relaksie.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    1997 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracje (7), bar, room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne).

    internet

    Kawiarenka internetowa bezpłatna, Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 9 budynkach:9 aneksów (liczba pięter: 3) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras , pokoje deluxe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, bezpośredni dostęp do plaży, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (WC, prysznic lub wanna), balkon lub taras , junior suity dla max. 3 os.: 1 sypialnia, bezpośredni dostęp do plaży, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    restauracje, restauracja a la carte, bar Ultra All Inclusive (24h) śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:00-22:00) serwowane w restauracji Miramar, późne śniadanie (10:30-12:30), podwieczorek (16:00-18:00) serwowane w barze Miramar, obiad (12:00-17:00) serwowany w restauracji Waves, obiad (12:00-15:00) serwowany w beach barze, przekąski (16:00-18:00) serwowane w barze Miramar, lody (11:00-17:00), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - jedna bezpłatna wizyta podczas pobytu. Wymagana rezerwacja.orientalna

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, siłownia, animacje , sauna

    płatne

    bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, salon piękności

    Aktualizacja opisu

    07.01.2019 11:09

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 3 km do centrum El Gouny - ok. 20 km od Hurghady - ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie - ok. 5 km od pola golfowego

    Plaża

    - piaszczysta plaża - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - czajnik, kawa i herbata - sejf, minibar, Wi Fi (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - boisko do siatkówki - aerobik w wodzie - animacje - tenis stołowy Płatne - bilard - jazda konna

    - centrum Spa

    sauna, masaże, fitness - centrum nurkowe - sporty wodne na plaży, szkółka pływania na nartach wodnych

    Dla dzieci

    - plac zabaw, miniklub, animacje - 3 baseny - opiekunka (płatna) - krzesełko w restauracji i łóżeczko

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu ( napoje płatne przy obiadokolacji).

    All inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody. Lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne wino i piwo serwowane są w godzinach 11:00-23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Miramar - 2 restauracje tematyczne - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - sale konferencyjne - kantor wymiany walut, bankomat, centrum handlowe - pralnia, fryzjer, opieka medyczna - udogodnienia dla osób niepełnosprawnych - hotel dysponuje 338 pokojami

    - rok otwarcia hotelu

    1997 r. - www.starwoodhotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Video

    www.youtube.com/watch?v=xvmJ2POkcOQ


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Sheraton Miramar Resort El Gouna jest zbudowany w niezwykłym miejscu na jedenj z 9 wysp Morza Czerwonego. Unikalne położenie nadmorskiego kurortu z poruszającym pustynnym góskim krajobrazem w tle, obok krystalicznych lagun, drewnianych mostów i bujnych ogrodów dających poczucie przeniesienia się do innego świata. Doskonała lokalizacja na rodzinne wakacje, romantyczne wycieczki lub podróże służbowe. Położony w centrum El Gouna, 50 m od plaży i 2,5 km od akwarium.

    Udogodnienia i serwisy obejmują restauracje, bary, baseny, bezprzewodowy dostęp do Internetu, sporty wodne (płatne), zabiegi spa (płatne), siłownię, pole golfowe (płatne), sale konferencyjne i całodobową recepcję.

    Pokoje wyposażone są w telewizor, bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny), sejf, klimatyzację, łazienkę, kapcie, suszarkę do włosów i balkon / taras.

    Prosimy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte ze względu na warunki pogodowe i sezonowe.

    Adres: Morze Czerwone, El Gouna, Hurghada, Egipt.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Luksusowy hotel zbudowany w egipskim stylu. Do dyspozycji gości 2 baseny zewnętrzne (jeden z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), restauracja główna, kilka barów, włoska restauracja a'la carte oraz centrum konferencyjne.

    POKOJE:

    339 pokoi; 230 pokoi standardowych (classic), 97 pokoi seluxe beach front, 6 pokoi junior suite, 5 pokoi executive suite, 1 pokoj palace suite; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, sejf, minibar, telefon, balkon lub taras

    W HOTELU:

    centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, wypożyczalnia rowerów, bilard, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, internet bezprzewodowy

    KONTAKT:

    www.sheratonmiramarresort.com

    POłOżENIE:

    El Gouna, 20 km do centrum Hurghady, 23 km od lotniska

    PLAżA:

    piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYżYWIENIE:

    Half Board - śniadanie i kolacja w formie bufetu, podczas śniadania bezpłatnie: kawa, herbata, woda, soki z koncentratu, podczas kolacji: wszystkie napoje płatne; napoje alkoholowe i bezalkoholowe za dodatkową opłatą All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski, wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, lody, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, aerobik, siłownia, plażowa piłka nożna, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, tenis stołowy


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    KATEGORIA Egipska

    *****

    Położenie

    Hotel położony 25 km na północ od Hurghady, w malowniczej miejscowości El Gouna, bezpośrednio przy plaży. Obiekt ten usytuowany jest na dziewięciu wyspach połączonych ze sobą mostami. W pobliżu hotelu znajduje się port, w okolicy działa kasyno.

    HOTEL OFERUJE

    Ten niepowtarzalny hotel jest doskonałym miejscem wypoczynku dla tych z Państwa, którzy pragną oderwać się choć na chwilę od rzeczywistości. Zbudowany według projektu znanego architekta Michaela Gravesa jest wymarzonym miejscem wypoczynku dla rodzin, osób aktywnych i biznesmenów. Goście mogą tu spędzić wspaniały, romantyczny miesiąc miodowy. Na olbrzymim terenie obiektu znajduje się 338 pokoi, 4 restauracje: główna, przy plaży, włoska oraz orientalna, 6 barów oraz centrum odnowy biologicznej, 3 baseny odkryte, 3 sale konferencyjne, sklepiki, pralnia, centrum nurkowe i sportów wodnych oraz kafejka internetowa. W pobliżu kurortu Goście mogą korzystać z pola golfowego oraz jeździć na gokartach. Jest to doskonałe miejsce do uprawiania sportów wodnych. Dojazd do centrum - busem kursującym co 20 minut (można wykupić bilet dzienny w cenie ok. 5 LE). Istnieje również możliwość dojazdu do Hurghady z centrum w godz. 08.00-24.00 za kwotę 5 LE.

    POKOJE

    Przestronne pokoje z indywidualnie regulowaną klimatyzacją zostały urządzone w kolonialnym stylu. Wyposażone są w łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, telefon, TV sat., lodówkę, czajnik, sejf. Pokoje mają balkon lub taras z leżakami.

    Wyżywienie

    W hotelu dostępna jest opcja wyżywienia HB: śniadania i obiadokolacje. Wszystkie posiłki wydawane są w restauracji głównej w formie bufetu. All inclusive zawiera: śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia oraz lokalne napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, lokalne wino i piwo podawane są w każdym barze i w każdej restauracji w godz. 11.00-23.00. Pozostałe napoje oraz alkohole są dodatkowo płatne. W godz. 11.00-18.00 w restauracji Waves są podawane lody dla dzieci. Natomiast przekąski i wieczorna kawa lub herbata serwowane są w barze Miramar w godz. 16.00-18.00.

    SPORT i ROZRYWKA

    Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny, w tym 1 z podgrzewaną wodą, przy którym odbywają się animacje, oraz basen dla dzieci. Hotel dysponuje stołami do tenisa stołowego, bilardu oraz wypożyczalnią rowerów i samochodów. Można także korzystać z siłowni i (odpłatnie) z sauny, łaźni tureckiej oraz salonu masażu. Na plaży przygotowano boisko do siatkówki. W odległości 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe. Na terenie hotelu: profesjonalne centrum nurkowe PADI oraz centrum sportów wodnych takich, jak windsurfing, narty wodne, żeglowanie, kajaki, rowery wodne.

    DZIECI

    Na terenie hotelu znajdują się 3 brodziki, mini klub. Specjalnie dla dzieci przygotowano program animacji.

    NASZYM ZDANIEM

    Wyjątkowa architektura oraz niepowtarzalne położenie hotelu sprawiają, że kto już raz go odwiedził, z pewnością zechce tu powrócić. Doskonała propozycja dla wymagających Klientów, którzy preferują wysoki standard wypoczynku. Polecany miłośnikom gry w golfa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Wysokiej klasy hotel wybudowany na dziewięciu wyspach w niepowtarzalnym, arabskim stylu. Na olbrzymim terenie znajduje się mnóstwo udogodnień dla gości, w tym trzy baseny, centrum SPA, ośrodki sportów wodnych i atrakcje dla dzieci. Idealne miejsce na romantyczny wypad.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka


    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczy rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mapa Hotelu Sheraton Miramar
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Sheraton Miramar

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel piękny jak i cała Elgouna, zupełnie co innego niż Hurghada, ładniejsza, czystsza i bardziej prestiżowa, wszędzie malutkie zatoczki, laguny, cudowne miejsce. Hotel bardzo ekskluzywny, do niczego nie można się przyczepić oprócz hałaśliwej klimatyzacji która niestety musi cały czas być włączona ze względu na okropne upały w środku lata. Dodatkową atrakcją jest możliwość uprawiania wielu sportów wodnych, są wypożyczalnie sprzętu i inne atrakcje na plażach, po prostu jest co robić i każdemu się spodoba :):):):):)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    hotel zrwaca na siebie uwagę piękną architekturą - wszystko jest świetnie zaplanowane. Pokoje przestronne, gustownie urządzone. Bylismy w tym hotelu w zeszłym roku i na pewno jeszcze tam wrócimy. Jest to bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi jak również na honeymoon

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.7
    • Hotel
      5.5
    • Pokoje
      5.4
    • Wyżywienie
      5.2
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5.6
    HolidayCheck
    Ocena Sheraton Miramar:
    5.5 / 6

    Swietny obiekt, wspaniały pobyt 2008-03-15
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.7

    Atrakcyjne położenie, architektura, estetyka otoczenia bliższego i dalszego, bardzo zadbany ogród, w...
    więcej

    5.9
    Świetny hotel, chyba najlepszy w el gounie! 2008-07-19
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Od samego początku zaskoczyła nas jakość obsługi, położenie hotelu, jego wystrój... Widać od razu, ż...
    więcej

    5.8
    Polecam 2008-10-17
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Jedyne do czego można się przyczepić to plaża. Ładniejszą ma Movenpick. Polecam długie spacery nad m...
    więcej

    5.6
    Wakacje w raju 2008-12-27
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Przepiękny, bardzo rozległy hotel, położony w bajecznym, ogromnym ogrodzie, jest prawdziwym dziełem ...
    więcej

    5.7
    Niezapomniane wakacje w bajecznym otoczeniu 2009-05-07
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Miło,spokojnie i bardzo ładnie 2009-05-25
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.5

    5.4
    Hotel stary z beznadziejnymi plażami 2010-03-29
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      2.3
    • Obsługa
      3.5

    Hotel pełen Niemców ok 80-tki i dla nich pewnie idealny. Plaże beznadziejne, a zamiast morza (główne...
    więcej

    3.3
    Doskonały hotel 2010-07-13
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.8

    Jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Hotel, a właściwie rozległy ośrodek jest ę doskonały, piękna archite...
    więcej

    5.1
    Dobry jak na Egipt, ale nie na 5gwiazdek 2010-12-05
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.2
    Sheraton Miramar 2011-01-23
    Szczegóły oceny hotelu Sheraton Miramar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Jedyną wadą była zbyt mała lodówka (tylko w ramach mini-bar). Brak nieodpłatnej wody mineralnej. Wa...
    więcej

    5.7

    Sheraton Miramar - możliwości zakwaterowania:

    dbl standard beach front
    dbl standard room
    Junior Suita dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Junior Suita wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj rodzinny wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    Pokoj dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor
    DZ/BkoT
    DZ/BkoT
    DZ/BkoT/M/Beachfront
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Family Room
    EZ/BkoT
    EZ/BkoT/M/Beachfront
    STANDARD ROOM
    Fam.-Apt./BkoT
    Pokój rodzinny
    Standard Room Beach Front
    Junior suita
    JunSuite/BkoT

    Sheraton Miramar - Możliwości wyżywienia:


    Sheraton Miramar - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Sheraton Miramar? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00