cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
1 / 33
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
11.06 - 18.06
już od 4529 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.03 - 10.03
już od 181 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Adriana Beach Club
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Adriana Beach Club
star 4

Portugalia: Wybrzeże Algarve
Ocena hotelu Adriana Beach Club:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Adriana Beach Club:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 11 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 marca 2021

Hotel Adriana Beach Club w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Portugalia / Algarve

Opis oferty:

Położony niedaleko piaszczystej plaży w sąsiedztwie wyjątkowych klifów, które tworzą niesamowite widoki. Hotel zapewnia nieustanną zabawę: baseny, centrum spa, miniklub i szeroki program animacji wprowadzają prawdziwie rodzinną atmosferę - młodsi i starsi to pokochają! Bo tutaj każdy znajdzie to, co w wakacjach kocha najbardziej - poznasz Portugalię niezliczonych atrakcji, świetnych krajobrazów, zieleni i... znakomitych przysmaków. Na miejscu są 2 bary i 3 restauracje, gdzie oprócz lokalnych dań, skosztujesz także kuchni z całego świata.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Olhos de Água, ok. 4,5 km od centrum Vilamoura, ok. 12 km do centrum ALBUFEIRY, ok. 15 km do parku Aquashow Park, ok. 18 km od Zoomarine Algarve, ok. 25 km od Aqualand Algavre; ok. 36 km od lotniska w Faro; bezpłatny bus hotelowy do centrum Albufeiry i Vilamoura.

PLAŻA:

Praia da Falésia, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 300 m od hotelu, zejście schodami z klifu, otoczona czerwonymi formacjami skalnymi, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny, odnowiony w 2019 r., 438 pokoi, bungalowy, przestronny hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: główna Al-Gharb - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dania wegetariańskie, Celeiro - dania serwowane, kuchnia lokalna (wymagana wcześniejsza rezerwacja), restauracja z daniami z grilla (otwarta w sezonie) - dania w formie bufetu lub serwowane (wymagana wcześniejsza rezerwacja), w restauracjach foteliki dla dzieci, 2 bary: Sunset w budynku głównym, Tropicana przy basenie; sklep z pamiątkami, minimarket, bankomat, 5 sal konferencyjnych, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: opiekunka do dziecka (na zamówienie), fryzjer, pralnia, parking (ok. 5 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Dinners Club.

standardowy promo:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², komfortowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), Internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar, sejf (płatny: ok. 3,5 EUR/dzień); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym promo; pokój standardowy za dopłatą;

standardowy rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 21 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój standardowy rodzinny za dopłatą;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą;

rodzinny superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 21 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4 m, basen, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4 m, brodzik, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, basen kryty, podgrzewany, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4; piłka nożna, siatkówka plażowa, areobik, aqua areobik, water polo, bilard, bule, rzutki, łucznictwo, minigolf, shuffleboard, tenis stołowy, korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu płatne: ok. 3 EUR/godz.), siłownia, łaźnia parowa; animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub (4-11 lat), dyskoteka, muzyka na żywo (w sezonie w godzinach wieczornych); za opłatą: wypożyczalnia rowerów; centrum spa (od 16. roku życia): bezpłatne: jacuzzi, płatne: sauna, masaże, zabiegi na twarz i ciało.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w restauracji Al-Gharb; przekąski (10.00-12.00 i 15.00-18.00) w wyznaczanych miejscach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

+351 289 540 100, www.ap-hotelsresorts.com 

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus do centrum 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony na terenie ok. 17 ha, pośród zieleni, na obrzeżach miejscowości Olhos de Agua, pomiędzy dwoma kurortami (Vilamoura ok. 4 km i Albufeirą ok. 10 km -hotel zapewnia darmowy transfer do obu kurortów kilka razy dziennie - konieczna rezerwacja). Około 1 km od hotelu supermarket, kilka restauracji i sklepów z pamiątkami około 2,5-3 km od hotelu. Przystanek komunikacji miejskiej przy hotelu. Do lotniska w Faro ok. 30 km. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok.1,5 Eur/os./dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Praia de Falesia- długa, piaszczysta, około 300 metrów odhotelu (zejście na plażę po schodach). Na plaży leżaki i parasole płatne (ok. 7-12 Eur/osoba).
Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby, 3 restauracje bufetowe (główna, portugalska, grillowa), 2 bary, tarasy słoneczny z leżakami i parasolami, 2 baseny i 2 brodziki, miniklub (4-11 lat), plac zabaw, pralnia (płatna), parking. Hotel nie akceptuje zwierząt. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (gratis, wymiana płatna ok. 1,5 Eur/ręcznik).
Pokoje:

W hotelu znajduje się 438 pokoi różnego typu rozlokowanych w 1 piętrowych budynkach w 2 częściach hotelowych: rozległej, głównej bliżej oceanu oraz niewielkiej (nazywanej annex) oddzielonej od głównej części ulicą. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), TVsat, telefonem, sejfem (płatny ok, 3,5 eur/dzień)), małą lodówką oraz z balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie pokoju.
Pokoje promo (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób, odświeżone w ciągu 2 ostatnich lat, jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone w części annex.
Pokoje standardowe (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób (2+1), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone na obrzeżach głównej strefy hotelowej.
Pokoje standardowe Large (pow. ok. 21 m2) - dla max 4 osób (2+2), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone na obrzeżach głównej strefy hotelowej.
Pokoje superior (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób (2+1), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone w centralnej części kurortu, najbliżej głównej infrastruktury hotelowej.
Pokoje superior Large (pow. ok. 21 m2) - dla max 4 osób (2+2), pokoje położone w centralnej części kurortu, najbliżej głównej infrastruktury hotelowej.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia (10:00-12:00 & 15:00-18:00), lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:30 - 23:00. W ramach All Inclusive możliwość skorzystania z restauracji portugalskiej i grillowej - konieczna rezerwacja.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. W cenie: siatkówka plażowa, siłownia, basen kryty, jacuzzi, sauna. Płatne: kort tenisowy, ping pong, mini-golf, petanka. Zabiegi na twarz i ciało w hotelowym Spa płatne dodatkowo.
Internet:

Wifi w hotelu gratis.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje
: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: wycieczek lokalnych, lokalnego podatku płatnego przy zakwaterowaniu (ok. 1,5Eur/os/noc),posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Lizbona

Całodniowa wycieczka do urzekającej stolicy Portugalii. W programie wieża Belem - symbol potęgi militarnej państwa z czasu Wielkich Odkryć Geograficznych, wybudowany w stylu manuelińskim klasztor Hieronimitów oraz Pomnik Odkrywców. Po wspólnym spacerze po dzielnicy handlowej Baixa czas wolny: zachęcamy do skosztowania lokalnych specjałów, przejażdżki zabytkowym tramwajem oraz poznania wąskich uliczek Alfamy - jednej z najstarszych dzielnic miasta. Sobota, cena ok. 70 Eur.
Lizbona i Fatima

Dwudniowa wycieczka po najbardziej rozpoznawalnych miejscach Portugalii. Fatima to jedno z najważniejszych sanktuariów maryjnych na świecie i cel wizyty pielgrzymów oraz turystów z całego świata. To tutaj w 1917 roku Matka Boska kilkakrotnie objawiła się trójce dzieci, powierzając im tajemnice dotyczące losów świata (trzy tajemnice fatimskie). W programie Aljustrel - miejsce urodzenia pastuszków oraz sama Fatima, gdzie znajduje się Sanktuarium oraz Kaplica Objawień. Zwiedzanie Lizbony według programu jak podczas wycieczki jednodniowej. Czwartek i piątek,cena ok. 160 Eur.
Perły Zachodu

Całodniowa wycieczka, podczas której poznamy najciekawsze miejsca w regionie. W programie średniowieczne miasteczko Silves oraz przejazd przez góry Monchique i postój na degustację miejscowych specjałów. W okolicy Ponta da Piedade niesamowite formacje skalne z urzekającymi grotami (za dodatkową opłatąmożliwość rejsu łódką - w zależności od warunków pogodowych). Następnie wizyta w Lagos - mieście, gdzie znajdował się pierwszy targ niewolników. Kluczowym punktem jest Przylądek Św. Wincentego, uważany niegdyś za koniec świata. Czwartek lub niedziela, cena ok. 50 Eur.
Kuchnia

Wina rodem z Portugalii

Warto spróbować wina Madera produkowanego na atlantyckiej wyspie Madera od ponad 300 lat. Porto wytwarzane z winogron zbieranych w dolinie rzeki Douro na północy kraju, ma szeroki wachlarz smaków - od wytrawnego po bardzo słodkie (Lagrima). Ciekawostką wśród win jest "zielone wino"- vinho verde z regionu Minho.
Podróż w świat portugalskich dań

Dorsz przyrządzony na 365 sposobów, grillowane mięsa i ryby (w tym sardynki uważanie za najsmaczniejsze i najbardziej tłuste na świecie), cataplana dla miłośników owoców morza, kurczak w pikantnym sosie piri-piri. Do tego ogromny wybór ciast, owoców i win - to zaledwie kilka propozycji wspaniałej kuchni portugalskiej. Miłośnicy nowości kulinarnych nie będą zawiedzeni, a już na pewno nie będą głodni.
Zwiedzanie

Tavira

To niewielkie średniowieczne miasteczko, które z ogromną ilością kaplic i kościołów (ponad 20), krętymi uliczkami, wieżyczkami, kopułami, minaretami i rzymskim mostem spinającym brzegi rzeki Gilao tworzy wyjątkową w rejonie Algarve scenerię i klimat. Tavira znajduje się na terenie Parku Narodowego Rio Formosa, na wschód od Faro, leży na lagunie i od otwartego oceanu oddziela je wyspa Ilha de Tavira - mekka wszystkich amatorów złotego piasku i szumu fal (by dostać się na plażę należy skorzystać z łodzi lub z taksówki wodnej). Koniecznie należy spędzić popołudnie w miasteczku, zjeść obiad w jednej z wielu wyśmienitych restauracji rybnych, a potem siąść na ocienionym placyku i wypić szklaneczkę mendronho (lokalna brandy).
Vilamoura - luksusowy kurort Algarve

Vilamoura to ekskluzywny portugalski kurort, nazywany portugalskim Cannes. Miejsce słynie z imponującej mariny, mogącej pomieścić ok. 1000 jednostek. W okolicy znajdują się świetne restauracje, bary, sklepy, jak i kasyno i wiele pól golfowych.
Relaks

Plaża jakich mało!

Plaża Marihna (Praia da Marihna) została umieszczona na liście 10 najpiękniejszych plaż w Europie. Wspaniałe miejsce na romantyczne spacery przy zachodzie słońca. Międzynarodowe agencje reklamowe bardzo często wykorzystują ją jako tło do reklam.
Przyroda

Park Naturalny Ria Formosa

Ponad 60 km rozlewisk, wydm i lagun, solnisk, bagien i dzikich plaż. Idealne miejsce na aktywny wypoczynek - na turystów czekają różne trasy trekkingowe i kajakowe.
Z dziećmi

Oko w oko z piratem w Zoomarine

Rodzinny park rozrywki znajduje się zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Albufeira. Pokazy zwierząt, w tym delfinów, fok, lwów morskich oraz ptaków. Dodatkowo basen ze sztuczną falą, plaże, kilka zjeżdżalni i wodny plac zabaw dla najmłodszych. Proponujemy również wizytę w Zatoce Piratów, gdzie w świat przygód korsarzy, tajemniczych map i ukrytych skarbów przeniesie wszystkich pełne zwrotów akcji przedstawienie. Ceny: dorośli ok. 29 Eur, dzieci i seniorzy ok. 20 Eur , dzieci poniżej 1 metra wzrostu - wejście bezpłatne. Za dodatkową opłatą ( ok. 170 Eur) można popływać z delfinami. www.zoomarine.pt
Wodne atrakcje południowej Portugalii

To znakomity wybór dla wszystkich, którzy uwielbiają gry i zabawy w basenach pośród wymyślnych wodnych atrakcji. Portugalskie parki wodne Aqua Show, Slide & Splash oraz Aqualand Algarve gwarantują dobrą zabawę i niezapomniane wrażenia. Zaprojektowane zostały z myślą o zapewnieniu odpowiednich warunków Gościom w różnym wieku, pozwalając maluchom na radosną i bezpieczną zabawę, a starszym dostarczając porządną dawkę adrenaliny. www.aquashowparkhotel.com www.slidesplash.com www.aqualand.pt
FIESA - Festiwal Rzeźby Piaskowej w Pêra

Zaskakujące miejsce, pokazujące co naprawdę można stworzyć z piasku. Warsztaty z udziałem artystów wyjaśniają sposoby powstawania monumentalnych rzeźb (niektóre wysokie nawet na 12 metrów). Warto odwiedzić to miejsce po popołudniu i zostać do wieczora - kolorowa iluminacja dzieł międzynarodowej ekipy artystów robi naprawdę piorunujące wrażenie.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"
Inne

Portugalia - Algarve

Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Portugalii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas - 1 godzina w stosunku do czasu w Polsce.
Język urzędowy
portugalski
Orientacyjne ceny Obiad w restauracji od 15 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Telefony komórkowe działają w całej Portugalii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Algarve Algarve to jeden z regionów Portugalii ze stolicą w Faro, w skład którego wchodzi pas południowego wybrzeża kraju ciągnąca się od granicy z Hiszpanią po przylądek Sao Vincente. Główne gałęzie gospodarki, z których region czerpie dochód to rolnictwo (owoce cytrusowe, migdałowce), rybołówstwo i właśnie turystyka. Na Turystów czekają hotele na każdą kieszeń, dobrze przygotowana infrastruktura transportowa pozwalająca na zwiedzanie każdego zakątka wybrzeża, mnogość atrakcji, piękna przyroda, kurorty i tętniące życiem i te nieco bardziej spokojne i doskonałe restauracje.
Miejscowości wakacyjne w regionie Algarve:

Albufeira

Najbardziej rozpoznawalny oraz najbardziej rozległy kurort Algarve, znajdujący się dokładnie pośrodku południowego wybrzeża Portugalii. Albufeira to kilka dzielnic (każda ze swoim własnym centrum) - rozpoczynając od wschodnich granic kurortu: Falesia, Olhos d'Agua, Santa Eulalia Oura, Albufeira - stare miasto ze słynną Praia de Pescadores, Sao Rafael i w końcu Salgados. Dodatkowo, dla osób szukających nocnego życia - The Strip, największe skupisko barów, pubów i klubów nocnych w kurorcie. Albufeira to również doskonały ośrodek kulturalny. Letni kalendarz wydarzeń pęka w szwach: można tu obejrzeć spektakle, pokazy mody, posłuchać muzyki, odbywają się tu turnieje sportowe, festiwale kulinarne, pchle targi, itd. Plaże Albufeiry pełne są delikatnego piasku, formacji skalnych i mieniących czerwienią klifów.
Alvor

Malowniczo położona Jedna z najmniej wyeksploatowanych turystycznie (co nie znaczy nudnych) i najbardziej położona na zachód z proponowanych miejscowości wakacyjnych (pomiędzy Lagos a Portimao). W centrum Alvor znajdują się restauracje, które doceniają nawet mieszkańcy regionu, kafeterie, bary i sklepy. Alvor ma w sobie tyle uroku i spokoju, że z pewnością spodoba się osobom szukającym odpoczynku od hałasu i blichtru dużych ośrodków turystycznych. A dla tych szukających bogatego życia nocnego - około 6 km od Alvor znajduje się Portimao z Praia da Rocha.
Portimao, Praia da Rocha i Praia do Vau

Portimao - drugie pod względem wielkości miasto Algarve i największy port wybrzeża, pełne lokalnego życia. Nadrzeczne restauracje słyną z doskonałych ryb i owoców morza. Najbardziej znaną częścią Portimao jest jego turystyczna dzielnica Praia da Rocha, której plaża jest jedną z wizytówek Algarve. Plaży w Praia da Rocha w niczym nie ustępuje Praia do Vau, również zaliczana do tych zjawiskowo pięknych na wybrzeżu.
Carvoeiro

Urokliwy, ale pełen życia kurort położony pomiędzy Portimao a Albufeirą. Pełno tu niewielkich plaż i grot zalewanych przez fale oraz klifów. Niewiele tu hoteli - przeważają wille oraz apartamenty, przez co Carvoeiro wydaje się nieco leniwe i troszkę zbyt spokojne, lecz nie należy się dać zwieść pozorom - w centrum restauracyjki, bary, puby i sklepy z pamiątkami.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Opinie klientów

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.5/6. Sprawdź opinie: "
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Portugalii trwa od 01.07 do 31.08.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4 Portugalia/Algarve

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 4* - kat. lokalna 4*  

Położenie

- ok. 50 m od przystanku autobusowego - ok. 6 km od Olhos de Agua - ok. 10 km od centrum Albufeiry - ok. 11 km  od Vilamoura - ok. 30 km od lotniska w Faro - ok. 36 km od centrum Faro

Plaża

- publiczna, piaszczysta,  ok. 300 m od hotelu  (dojście schodami) - leżaki i parasole bezpłatnie ( na wydzielonym przez hotel  odcinku)

Pokoje

Standard - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja (sezonowo), TV-SAT - minibar/lodówka - sejf (płatny) - telefon - balkon/taras Superior - położone bliżej recepcji/basenu - wyposażone podobnie  jak  pokój standardowy

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - basen kryty - sauna - siłownia - boisko do piłki nożnej/siatkówki - leżaki i parasole przy basenie - animacje dzienne i wieczorne Płatne - centrum SPA - bilard - minigolf - korty tenisowe

Dla dzieci

- 2 brodziki - plac zabaw - mini klub - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje tematyczne (czynne sezonowo) - 2 bary

Dodatkowe informacje

- 438 pokoi, budynek główny oraz 2 piętrowe budynki - recepcja 24h - wypożyczalnia rowerów - bezpłatny bus do centrum Albufeiry (kilka razy w tygodniu, wymagana rezerwacja) - bezpłatny internet wi-fi w lobby - kiosk - www.ap-hotelsresorts.com

Bagaże:

Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld i Berlin Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125 zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 15.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Tegel (Easyjet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

PORTUGALIA

Położenie

spokojne, na klifie nad oceanem. Do centrum Albufeiry ok. 10 km, 4x/dzień bezpłatny transfer (4 dni do Albufeiry, 3 dni do Vilamoura).

Plaża

do plaży ok. 300 m (dojście schodami). Leżaki i parasole (w miarę dostępności) w cenie.

Wyposażenie

438 pokoi w 2-piętrowych budynkach. W budynku gł. lobby z recepcją, kiosk, restauracja z tarasem, 2 restauracje tematyczne (sezonowo), bar. W ogrodzie 2 baseny, taras, bar. Leżaki i parasole w cenie, pierwszy ręcznik bez opłaty, wymiana za opłatą.

Wyżywienie

All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Wybrane lokalne napoje bezalkohol. i alkohol. w godz. 10:30-23:00. Przekąski w godz. 10-12:00 i 15-18:00, lody w godz. 10:30-17:00.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WiFi w pobliżu recepcji bez opłaty, poza tym za opłatą.

Zakwaterowanie

 Pokoje dwuosobowe: ok. 17 m2, telefon, lodówka, klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe - większe (ok. 21 m2) z sofą dla dzieci. Pokoje rodzinne: 2 pokoje dwuos. obok siebie ze wspólnym korytarzem. Pokoje dwuosobowe bliżej budynku z recepcją: wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe superior: większe, kącik wypoczynkowy z sofą, poza tym jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne superior: 2 pokoje dwuos. superior obok siebie ze wspólnym korytarzem.

Sport

siłownia, aerobik, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka w wodzie. Odpłatnie: bilard, boule, minigolf, 6 kortów tenisowych.

Wellness

kryty basen, sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Odpłatnie: fryzjer, zabiegi kosmetyczne i masaże.

Dzieci

2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-11 lat).

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia. Wieczorem przedstawienia lub muzyka na żywo.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Adriana Beach Club

Kategoria

****

Miejscowość

Praia da Falesia

Region

Algarve

Kod

FAO80085 FH

Liczba pokoi

438

Zalety

All - inclusive. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). Top zniżki dla dzieci.

Położenie

Spokojne, na terenie ok. 170.000 m kw., powyżej długiej, łagodnie opadającej do morza, piaszczystej plaży Praia da Falesia (dojście schodami). Do Albufeiry ok. 12 km (transfer do centrum Albufery, ok. 4 x na dzień.), do Faro ok. 34 km.

Opis

Nowoczesny hotel, składający się z budynku głównego i kilku budynków 1- lub 2-piętrowych. Restauracja, 2 bary, recepcja, WLAN w pobliżu recepcji w cenie (poza tym za opłatą), jacuzzi, basen kryty (do końca czerwca i od początku września, podgrzewany), taras słoneczny z basenem (ok. 200 m kw.)z leżakami z nakładkami, parasolami, ręczniki kąpielowe (za opłatą), na plaży leżaki i parasole w lipcu/sierpniu, parking.

Wyżywienie

All inclusive (I) - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, do godz. 11 późne śniadanie. Do obiadu i kolacji wino, piwo, woda, napoje bezalkoholowe. W godz.11-17 oraz 15.30-18 przekąski. W godz. 11-23 lokalne napoje alkoholowe, wino, piwo, woda, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, w godz.10.30-17 lody.

Zakwaterowanie (pokoje)

Nowoczesne, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, lodówką, sejfem do wynajęcia, klimatyzacją, balkonem lub tarasem.

Pokój typ 1

DJA/EJA = Standard, ok. 20 m kw., praktycznie urządzone, ok. 300 m od basenu i plaży. Również do samodzielnego wykorzystania .

Pokój typ 2

DJC = pokoje oszczędnościowe, jak DJA, ale mniejsza dostępność, ok. 5 min. pieszo od recepcji.

Pokój typ 3

DJB = Standard Large, wyposażenie jak DJA, ale przestronniejsze.

Pokój typ 4

DJ/EJ = Superior, wyposażenie wyższej jakości, ok. 20 m kw., bliżej centralnej części hotelu. Również do samodzielnego wykorzystania .

Pokój typ 5

DJD = Superior Large, wyposażenie jak DJ, ale przestronniejsze.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - w cenie siłownia. Za opłatą - 4 korty tenisowe. Rozrywka - w cenie show lub muzyka na żywo, wieczorem, codziennie Wellness - w cenie sauna (od 16 roku życia) .

Dla dzieci

Miniklub 4-11 lat (6x tydzień, ok. 7 godz. dziennie), brodzik dla dzieci.

Warto wiedzieć

65plus- oferta specjalna dla seniorów od 65 roku życia w DJA/DJ/EJA/EJ, 10 % zniżki w sezonie A i B.

Pies

Pies niedozwolony.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AL708102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Faro, Portugalia

Atuty oferty

Wakacyjny ośrodek o pow. 17 ha z pięknym ogrodem. Na klifie, przy piaszczystej plaży.

Położenie

spokojne, na klifie nad oceanem. Do centrum Albufeiry ok. 10 km, 4x/dzień bezpłatny transfer (4 dni do Albufeiry, 3 dni do Vilamoura).

Plaża

do plaży ok. 300 m (dojście schodami). Leżaki i parasole (w miarę dostępności) w cenie.

Wyposażenie

438 pokoi w 2-piętrowych budynkach. W budynku gł. lobby z recepcją, kiosk, restauracja z tarasem, 2 restauracje tematyczne (sezonowo), bar. W ogrodzie 2 baseny, taras, bar. Leżaki i parasole w cenie, pierwszy ręcznik bez opłaty, wymiana za opłatą.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Wybrane lokalne napoje bezalkohol. i alkohol. w godz. 10:30-23:00. Przekąski w godz. 10-12:00 i 15-18:00, lody w godz. 10:30-17:00.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WiFi w pobliżu recepcji bez opłaty, poza tym za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (B1-2A): ok. 17 m2, telefon, lodówka, klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Większe (ok. 21 m2) z sofą dla dzieci (B2-3C). Wariant ekonomiczny (B2S). Pokoje rodzinne (B2-5B): 2 pokoje dwuos. obok siebie ze wspólnym korytarzem. Pokoje dwuosobowe bliżej budynku z recepcją (A1-2A): wyposażone jak B2A. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje dwuosobowe superior (A2-3B): większe, kącik wypoczynkowy z sofą, poza tym jak A2A. Pokoje rodzinne superior (A2-5C): 2 pokoje dwuos. superior obok siebie ze wspólnym korytarzem.

Sport

siłownia, aerobik, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka w wodzie. Odpłatnie: bilard, boule, minigolf, 6 kortów tenisowych.

Wellness

kryty basen, sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Odpłatnie: fryzjer, zabiegi kosmetyczne i masaże.

Dzieci

2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-11 lat).

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia. Wieczorem przedstawienia lub muzyka na żywo.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub stała cena.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Wakacyjny ośrodek o pow. 17 ha z pięknym ogrodem. Na klifie, przy piaszczystej plaży.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Adriana Beach Club

Opinie o Hotelu Adriana Beach Club

Adriana Beach Club - możliwości zakwaterowania:

Standard Balcony
2 os. Pokój standardowy large
2 os. pokoj superior
2 os. Pokój Superior Large
2 os. pokoj standardowy
Single Standard Balcony
Twin Standard Balcony
pokoj basic
standard superior balcony
standard twin superior balcony
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. promo 2 os.
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.
Doppel,Balk/Terr,Superior
Doppelz,Balkon o.Terrasse
DZ,Bk/T,Standard Large
Doppelzim,BkoT,Sparpreis
DZ,Bk/T,Superior Large
Einzel,Balk/Terr,Superior
Einzel,Balkon o. Terrasse
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. rodzinny superior 3 os.
Pok. rodzinny superior 4 os.

Adriana Beach Club - Możliwości wyżywienia:


Adriana Beach Club - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Adriana Beach Club? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00