cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
  • Hotel Adriana Beach Club, Wybrzeże Algarve
1 / 33
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.09 - 30.09
już od 664 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.10 - 02.10
już od 160 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Adriana Beach Club
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Adriana Beach Club
star 4

Portugalia: Wybrzeże Algarve
Ocena hotelu Adriana Beach Club:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Adriana Beach Club:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 września 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2020

Hotel Adriana Beach Club w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Portugalii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 11 km od centrum Albufeiry
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 11 km od centrum Albufeiry
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 300 m od długiej plaży Praia da Falesia
  • publiczna
  • piaszczysta
  • oznaczona Błękitną Flagą
  • schody prowadzące do plaży
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki za opłatą

Wyposażenie

  • recepcja
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • miejsca do parkowania
  • garaż

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

439

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel dla niepalących
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • bezpłatny autobus do centrum Albufeiry: wliczony w cenę, kilka razy w tygodniu, wymagana wcześniejsza rezerwacja
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen zewnętrzny:ze słodką wodą
  • basen kryty: ze słodką wodą, podgrzewany
  • basen dla dzieci
  • jacuzzi
  • Dla dzieci

    •  łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka
    • klub dla nastolatków: 13-16 lat
    • basen dla dzieci

    Sport i wellness

    W cenie
    •  siłownia
    • siatkówka plażowa
    • korty tenisowe: 4
    • aromaterapia
    • łaźnia parowa
    • pokój relaksacyjny
    Płatne
    • strefa spa „Spa Del Mar": dla gości w wieku 16+
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • stajnia jeździecka: oddalona o ok. 15 min, dojazd w cenie
    •  minigolf: w ofercie firm zewnętrznych
    • rowery górskie
    • tenis: oświetlenie

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy standard large DZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 21 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • telefon
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy superior DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 17 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy superior DZX4
    • 2-4 os.
    • ok. 21 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem superior DSX1
    • 2 os.
    • ok. 17 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • telefon
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 2-3 os.
    • ok. 17 m2
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • telefon
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
    • przekąski
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:30 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:30 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Al-Gharb": bufet, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 18:30 - 21:30
  • restauracja specjalistyczna „O Celeiro": kuchnia śródziemnomorska; dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, w zależności od sezonu, 18:30 - 21:30
  • restauracja „Grill": ryby/owoce morza; dania z grilla, bufet, w zależności od sezonu, 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 18:30 - 21:30

  • bary i inne: 2
  • bar „Tropicana": 10:30 - 23:00
  • bar „Sunset": 10:30 - 23:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Portugalia / Algarve

    Opis oferty:

    Położony niedaleko piaszczystej plaży w sąsiedztwie wyjątkowych klifów, które tworzą niesamowite widoki. Hotel zapewnia nieustanną zabawę: baseny, centrum spa, miniklub i szeroki program animacji wprowadzają prawdziwie rodzinną atmosferę - młodsi i starsi to pokochają! Bo tutaj każdy znajdzie to, co w wakacjach kocha najbardziej - poznasz Portugalię niezliczonych atrakcji, świetnych krajobrazów, zieleni i... znakomitych przysmaków. Na miejscu są 2 bary i 3 restauracje, gdzie oprócz lokalnych dań, skosztujesz także kuchni z całego świata.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy Olhos de Água, ok. 4,5 km od centrum Vilamoura, ok. 12 km do centrum ALBUFEIRY, ok. 15 km do parku Aquashow Park, ok. 18 km od Zoomarine Algarve, ok. 25 km od Aqualand Algavre; ok. 36 km od lotniska w Faro; bezpłatny bus hotelowy do centrum Albufeiry i Vilamoura.

    PLAŻA:

    Praia da Falésia, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 300 m od hotelu, zejście schodami z klifu, otoczona czerwonymi formacjami skalnymi, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, nowoczesny, odnowiony w 2019 r., 438 pokoi, bungalowy, przestronny hol, całodobowa recepcja, 3 restauracje: główna Al-Gharb - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dania wegetariańskie, Celeiro - dania serwowane, kuchnia lokalna (wymagana wcześniejsza rezerwacja), restauracja z daniami z grilla (otwarta w sezonie) - dania w formie bufetu lub serwowane (wymagana wcześniejsza rezerwacja), w restauracjach foteliki dla dzieci, 2 bary: Sunset w budynku głównym, Tropicana przy basenie; sklep z pamiątkami, minimarket, bankomat, 5 sal konferencyjnych, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: opiekunka do dziecka (na zamówienie), fryzjer, pralnia, parking (ok. 5 EUR/dzień); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Dinners Club.

    standardowy promo:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², komfortowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), Internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar, sejf (płatny: ok. 3,5 EUR/dzień); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym promo; pokój standardowy za dopłatą;

    standardowy rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 21 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój standardowy rodzinny za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 17 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą;

    rodzinny superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 21 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4 m, basen, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4 m, brodzik, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, basen kryty, podgrzewany, słodka woda, gł. ok. 0,5-1,4; piłka nożna, siatkówka plażowa, areobik, aqua areobik, water polo, bilard, bule, rzutki, łucznictwo, minigolf, shuffleboard, tenis stołowy, korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu płatne: ok. 3 EUR/godz.), siłownia, łaźnia parowa; animacje dla dorosłych i dzieci, miniklub (4-11 lat), dyskoteka, muzyka na żywo (w sezonie w godzinach wieczornych); za opłatą: wypożyczalnia rowerów; centrum spa (od 16. roku życia): bezpłatne: jacuzzi, płatne: sauna, masaże, zabiegi na twarz i ciało.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w restauracji Al-Gharb; przekąski (10.00-12.00 i 15.00-18.00) w wyznaczanych miejscach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    +351 289 540 100, www.ap-hotelsresorts.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fibus do centrum 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony na terenie ok. 17 ha, pośród zieleni, na obrzeżach miejscowości Olhos de Agua, pomiędzy dwoma kurortami (Vilamoura ok. 4 km i Albufeirą ok. 10 km - hotel zapewnia darmowy transfer do obu kurortów kilka razy dziennie - konieczna rezerwacja). Około 1 km od hotelu supermarket, kilka restauracji i sklepów z pamiątkami około 2,5-3 km od hotelu. Przystanek komunikacji miejskiej przy hotelu. Do lotniska w Faro ok. 30 km. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości ok.1,5 Eur/os./dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Praia de Falesia - długa, piaszczysta, około 300 metrów od hotelu (zejście na plażę po schodach). Na plaży leżaki i parasole płatne (ok. 7-12 Eur/osoba).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z lobby, 3 restauracje bufetowe (główna, portugalska, grillowa), 2 bary, tarasy słoneczny z leżakami i parasolami, 2 baseny i 2 brodziki, miniklub (4-11 lat), plac zabaw, pralnia (płatna), parking. Hotel nie akceptuje zwierząt. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (gratis, wymiana płatna ok. 1,5 Eur/ręcznik).
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 438 pokoi różnego typu rozlokowanych w 1 piętrowych budynkach w 2 częściach hotelowych: rozległej, głównej bliżej oceanu oraz niewielkiej (nazywanej annex) oddzielonej od głównej części ulicą. Wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), TVsat, telefonem, sejfem (płatny ok, 3,5 eur/dzień)), małą lodówką oraz z balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Dziecko do 2 lat wlicza się w maksymalne obłożenie pokoju.
    Pokoje promo (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób, odświeżone w ciągu 2 ostatnich lat, jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone w części annex.
    Pokoje standardowe (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób (2+1), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone na obrzeżach głównej strefy hotelowej.
    Pokoje standardowe Large (pow. ok. 21 m2) - dla max 4 osób (2+2), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone na obrzeżach głównej strefy hotelowej.
    Pokoje superior (pow. ok. 17 m2) - dla max 3 osób (2+1), jako dostawka rozkładana sofa, pokoje położone w centralnej części kurortu, najbliżej głównej infrastruktury hotelowej.
    Pokoje superior Large (pow. ok. 21 m2) - dla max 4 osób (2+2), pokoje położone w centralnej części kurortu, najbliżej głównej infrastruktury hotelowej.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i obiadokolacje (18:30-21:30) w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia (10:00-12:00 & 15:00-18:00), lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:30 - 23:00. W ramach All Inclusive możliwość skorzystania z restauracji portugalskiej i grillowej - konieczna rezerwacja.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych. W cenie: siatkówka plażowa, siłownia, basen kryty, jacuzzi, sauna. Płatne: kort tenisowy, ping pong, mini-golf, petanka. Zabiegi na twarz i ciało w hotelowym Spa płatne dodatkowo.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje
    : przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, lokalnego podatku płatnego przy zakwaterowaniu (ok. 1,5Eur/os/noc),posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Lizbona

    Całodniowa wycieczka do urzekającej stolicy Portugalii. W programie wieża Belem - symbol potęgi militarnej państwa z czasu Wielkich Odkryć Geograficznych, wybudowany w stylu manuelińskim klasztor Hieronimitów oraz Pomnik Odkrywców. Po wspólnym spacerze po dzielnicy handlowej Baixa czas wolny: zachęcamy do skosztowania lokalnych specjałów, przejażdżki zabytkowym tramwajem oraz poznania wąskich uliczek Alfamy - jednej z najstarszych dzielnic miasta. Sobota, cena ok. 70 Eur.
    Lizbona i Fatima

    Dwudniowa wycieczka po najbardziej rozpoznawalnych miejscach Portugalii. Fatima to jedno z najważniejszych sanktuariów maryjnych na świecie i cel wizyty pielgrzymów oraz turystów z całego świata. To tutaj w 1917 roku Matka Boska kilkakrotnie objawiła się trójce dzieci, powierzając im tajemnice dotyczące losów świata (trzy tajemnice fatimskie). W programie Aljustrel - miejsce urodzenia pastuszków oraz sama Fatima, gdzie znajduje się Sanktuarium oraz Kaplica Objawień. Zwiedzanie Lizbony według programu jak podczas wycieczki jednodniowej. Czwartek i piątek,cena ok. 160 Eur.
    Perły Zachodu

    Całodniowa wycieczka, podczas której poznamy najciekawsze miejsca w regionie. W programie średniowieczne miasteczko Silves oraz przejazd przez góry Monchique i postój na degustację miejscowych specjałów. W okolicy Ponta da Piedade niesamowite formacje skalne z urzekającymi grotami (za dodatkową opłatąmożliwość rejsu łódką - w zależności od warunków pogodowych). Następnie wizyta w Lagos - mieście, gdzie znajdował się pierwszy targ niewolników. Kluczowym punktem jest Przylądek Św. Wincentego, uważany niegdyś za koniec świata. Czwartek lub niedziela, cena ok. 50 Eur.
    Kuchnia

    Wina rodem z Portugalii

    Warto spróbować wina Madera produkowanego na atlantyckiej wyspie Madera od ponad 300 lat. Porto wytwarzane z winogron zbieranych w dolinie rzeki Douro na północy kraju, ma szeroki wachlarz smaków - od wytrawnego po bardzo słodkie (Lagrima). Ciekawostką wśród win jest "zielone wino"- vinho verde z regionu Minho.
    Podróż w świat portugalskich dań

    Dorsz przyrządzony na 365 sposobów, grillowane mięsa i ryby (w tym sardynki uważanie za najsmaczniejsze i najbardziej tłuste na świecie), cataplana dla miłośników owoców morza, kurczak w pikantnym sosie piri-piri. Do tego ogromny wybór ciast, owoców i win - to zaledwie kilka propozycji wspaniałej kuchni portugalskiej. Miłośnicy nowości kulinarnych nie będą zawiedzeni, a już na pewno nie będą głodni.
    Zwiedzanie

    Tavira

    To niewielkie średniowieczne miasteczko, które z ogromną ilością kaplic i kościołów (ponad 20), krętymi uliczkami, wieżyczkami, kopułami, minaretami i rzymskim mostem spinającym brzegi rzeki Gilao tworzy wyjątkową w rejonie Algarve scenerię i klimat. Tavira znajduje się na terenie Parku Narodowego Rio Formosa, na wschód od Faro, leży na lagunie i od otwartego oceanu oddziela je wyspa Ilha de Tavira - mekka wszystkich amatorów złotego piasku i szumu fal (by dostać się na plażę należy skorzystać z łodzi lub z taksówki wodnej). Koniecznie należy spędzić popołudnie w miasteczku, zjeść obiad w jednej z wielu wyśmienitych restauracji rybnych, a potem siąść na ocienionym placyku i wypić szklaneczkę mendronho (lokalna brandy).
    Vilamoura - luksusowy kurort Algarve

    Vilamoura to ekskluzywny portugalski kurort, nazywany portugalskim Cannes. Miejsce słynie z imponującej mariny, mogącej pomieścić ok. 1000 jednostek. W okolicy znajdują się świetne restauracje, bary, sklepy, jak i kasyno i wiele pól golfowych.
    Relaks

    Plaża jakich mało!

    Plaża Marihna (Praia da Marihna) została umieszczona na liście 10 najpiękniejszych plaż w Europie. Wspaniałe miejsce na romantyczne spacery przy zachodzie słońca. Międzynarodowe agencje reklamowe bardzo często wykorzystują ją jako tło do reklam.
    Przyroda

    Park Naturalny Ria Formosa

    Ponad 60 km rozlewisk, wydm i lagun, solnisk, bagien i dzikich plaż. Idealne miejsce na aktywny wypoczynek - na turystów czekają różne trasy trekkingowe i kajakowe.
    Z dziećmi

    Oko w oko z piratem w Zoomarine

    Rodzinny park rozrywki znajduje się zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Albufeira. Pokazy zwierząt, w tym delfinów, fok, lwów morskich oraz ptaków. Dodatkowo basen ze sztuczną falą, plaże, kilka zjeżdżalni i wodny plac zabaw dla najmłodszych. Proponujemy również wizytę w Zatoce Piratów, gdzie w świat przygód korsarzy, tajemniczych map i ukrytych skarbów przeniesie wszystkich pełne zwrotów akcji przedstawienie. Ceny: dorośli ok. 29 Eur, dzieci i seniorzy ok. 20 Eur , dzieci poniżej 1 metra wzrostu - wejście bezpłatne. Za dodatkową opłatą ( ok. 170 Eur) można popływać z delfinami. www.zoomarine.pt
    Wodne atrakcje południowej Portugalii

    To znakomity wybór dla wszystkich, którzy uwielbiają gry i zabawy w basenach pośród wymyślnych wodnych atrakcji. Portugalskie parki wodne Aqua Show, Slide & Splash oraz Aqualand Algarve gwarantują dobrą zabawę i niezapomniane wrażenia. Zaprojektowane zostały z myślą o zapewnieniu odpowiednich warunków Gościom w różnym wieku, pozwalając maluchom na radosną i bezpieczną zabawę, a starszym dostarczając porządną dawkę adrenaliny. www.aquashowparkhotel.com www.slidesplash.com www.aqualand.pt
    FIESA - Festiwal Rzeźby Piaskowej w Pêra

    Zaskakujące miejsce, pokazujące co naprawdę można stworzyć z piasku. Warsztaty z udziałem artystów wyjaśniają sposoby powstawania monumentalnych rzeźb (niektóre wysokie nawet na 12 metrów). Warto odwiedzić to miejsce po popołudniu i zostać do wieczora - kolorowa iluminacja dzieł międzynarodowej ekipy artystów robi naprawdę piorunujące wrażenie.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "
    Inne

    Portugalia - Algarve

    Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Portugalii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas - 1 godzina w stosunku do czasu w Polsce.
    Język urzędowy
    portugalski
    Orientacyjne ceny Obiad w restauracji od 15 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Telefony komórkowe działają w całej Portugalii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Algarve Algarve to jeden z regionów Portugalii ze stolicą w Faro, w skład którego wchodzi pas południowego wybrzeża kraju ciągnąca się od granicy z Hiszpanią po przylądek Sao Vincente. Główne gałęzie gospodarki, z których region czerpie dochód to rolnictwo (owoce cytrusowe, migdałowce), rybołówstwo i właśnie turystyka. Na Turystów czekają hotele na każdą kieszeń, dobrze przygotowana infrastruktura transportowa pozwalająca na zwiedzanie każdego zakątka wybrzeża, mnogość atrakcji, piękna przyroda, kurorty i tętniące życiem i te nieco bardziej spokojne i doskonałe restauracje.
    Miejscowości wakacyjne w regionie Algarve:

    Albufeira

    Najbardziej rozpoznawalny oraz najbardziej rozległy kurort Algarve, znajdujący się dokładnie pośrodku południowego wybrzeża Portugalii. Albufeira to kilka dzielnic (każda ze swoim własnym centrum) - rozpoczynając od wschodnich granic kurortu: Falesia, Olhos d'Agua, Santa Eulalia Oura, Albufeira - stare miasto ze słynną Praia de Pescadores, Sao Rafael i w końcu Salgados. Dodatkowo, dla osób szukających nocnego życia - The Strip, największe skupisko barów, pubów i klubów nocnych w kurorcie. Albufeira to również doskonały ośrodek kulturalny. Letni kalendarz wydarzeń pęka w szwach: można tu obejrzeć spektakle, pokazy mody, posłuchać muzyki, odbywają się tu turnieje sportowe, festiwale kulinarne, pchle targi, itd. Plaże Albufeiry pełne są delikatnego piasku, formacji skalnych i mieniących czerwienią klifów.
    Alvor

    Malowniczo położona Jedna z najmniej wyeksploatowanych turystycznie (co nie znaczy nudnych) i najbardziej położona na zachód z proponowanych miejscowości wakacyjnych (pomiędzy Lagos a Portimao). W centrum Alvor znajdują się restauracje, które doceniają nawet mieszkańcy regionu, kafeterie, bary i sklepy. Alvor ma w sobie tyle uroku i spokoju, że z pewnością spodoba się osobom szukającym odpoczynku od hałasu i blichtru dużych ośrodków turystycznych. A dla tych szukających bogatego życia nocnego - około 6 km od Alvor znajduje się Portimao z Praia da Rocha.
    Portimao, Praia da Rocha i Praia do Vau

    Portimao - drugie pod względem wielkości miasto Algarve i największy port wybrzeża, pełne lokalnego życia. Nadrzeczne restauracje słyną z doskonałych ryb i owoców morza. Najbardziej znaną częścią Portimao jest jego turystyczna dzielnica Praia da Rocha, której plaża jest jedną z wizytówek Algarve. Plaży w Praia da Rocha w niczym nie ustępuje Praia do Vau, również zaliczana do tych zjawiskowo pięknych na wybrzeżu.
    Carvoeiro

    Urokliwy, ale pełen życia kurort położony pomiędzy Portimao a Albufeirą. Pełno tu niewielkich plaż i grot zalewanych przez fale oraz klifów. Niewiele tu hoteli - przeważają wille oraz apartamenty, przez co Carvoeiro wydaje się nieco leniwe i troszkę zbyt spokojne, lecz nie należy się dać zwieść pozorom - w centrum restauracyjki, bary, puby i sklepy z pamiątkami.
    Wyloty z
    : Warszawy, Katowic, Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Portugalii trwa od 01.07 do 31.08.
    Opinie klientów

    Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.5/6. Sprawdź opinie: "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4 Portugalia/Algarve

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Eximtours 4* - kat. lokalna 4*  

    Położenie

    - ok. 50 m od przystanku autobusowego - ok. 6 km od Olhos de Agua - ok. 10 km od centrum Albufeiry - ok. 11 km  od Vilamoura - ok. 30 km od lotniska w Faro - ok. 36 km od centrum Faro

    Plaża

    - publiczna, piaszczysta,  ok. 300 m od hotelu  (dojście schodami) - leżaki i parasole bezpłatnie ( na wydzielonym przez hotel  odcinku)

    Pokoje

    Standard - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - klimatyzacja (sezonowo), TV-SAT - minibar/lodówka - sejf (płatny) - telefon - balkon/taras Superior - położone bliżej recepcji/basenu - wyposażone podobnie  jak  pokój standardowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - basen kryty - sauna - siłownia - boisko do piłki nożnej/siatkówki - leżaki i parasole przy basenie - animacje dzienne i wieczorne Płatne - centrum SPA - bilard - minigolf - korty tenisowe

    Dla dzieci

    - 2 brodziki - plac zabaw - mini klub - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

    Wyżywienie

    All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje tematyczne (czynne sezonowo) - 2 bary

    Dodatkowe informacje

    - 438 pokoi, budynek główny oraz 2 piętrowe budynki - recepcja 24h - wypożyczalnia rowerów - bezpłatny bus do centrum Albufeiry (kilka razy w tygodniu, wymagana rezerwacja) - bezpłatny internet wi-fi w lobby - kiosk - www.ap-hotelsresorts.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa

    Bagaże:

    Warszawa Modlin, Wrocław (RyanAir) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin Schonefeld i Berlin Tegel (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 125 zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 245 PLN (od 15.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  Berlin Tegel (Easyjet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 330 PLN - 23 kg - 360 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.   


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    PORTUGALIA

    Położenie

    spokojne, na klifie nad oceanem. Do centrum Albufeiry ok. 10 km, 4x/dzień bezpłatny transfer (4 dni do Albufeiry, 3 dni do Vilamoura).

    Plaża

    do plaży ok. 300 m (dojście schodami). Leżaki i parasole (w miarę dostępności) w cenie.

    Wyposażenie

    438 pokoi w 2-piętrowych budynkach. W budynku gł. lobby z recepcją, kiosk, restauracja z tarasem, 2 restauracje tematyczne (sezonowo), bar. W ogrodzie 2 baseny, taras, bar. Leżaki i parasole w cenie, pierwszy ręcznik bez opłaty, wymiana za opłatą.

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Wybrane lokalne napoje bezalkohol. i alkohol. w godz. 10:30-23:00. Przekąski w godz. 10-12:00 i 15-18:00, lody w godz. 10:30-17:00.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi w pobliżu recepcji bez opłaty, poza tym za opłatą.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe: ok. 17 m2, telefon, lodówka, klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe - większe (ok. 21 m2) z sofą dla dzieci. Pokoje rodzinne: 2 pokoje dwuos. obok siebie ze wspólnym korytarzem. Pokoje dwuosobowe bliżej budynku z recepcją: wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje dwuosobowe superior: większe, kącik wypoczynkowy z sofą, poza tym jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne superior: 2 pokoje dwuos. superior obok siebie ze wspólnym korytarzem.

    Sport

    siłownia, aerobik, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka w wodzie. Odpłatnie: bilard, boule, minigolf, 6 kortów tenisowych.

    Wellness

    kryty basen, sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Odpłatnie: fryzjer, zabiegi kosmetyczne i masaże.

    Dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-11 lat).

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia. Wieczorem przedstawienia lub muzyka na żywo.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Adriana Beach Club

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Praia da Falesia

    Region

    Algarve

    Kod

    FAO80085 FH

    Liczba pokoi

    438

    Zalety

    All - inclusive. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    Spokojne, na terenie ok. 170.000 m kw., powyżej długiej, łagodnie opadającej do morza, piaszczystej plaży Praia da Falesia (dojście schodami). Do Albufeiry ok. 12 km (transfer do centrum Albufery, ok. 4 x na dzień.), do Faro ok. 34 km.

    Opis

    Nowoczesny hotel, składający się z budynku głównego i kilku budynków 1- lub 2-piętrowych. Restauracja, 2 bary, recepcja, WLAN w pobliżu recepcji w cenie (poza tym za opłatą), jacuzzi, basen kryty (do końca czerwca i od początku września, podgrzewany), taras słoneczny z basenem (ok. 200 m kw.)z leżakami z nakładkami, parasolami, ręczniki kąpielowe (za opłatą), na plaży leżaki i parasole w lipcu/sierpniu, parking.

    Wyżywienie

    All inclusive (I) - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, do godz. 11 późne śniadanie. Do obiadu i kolacji wino, piwo, woda, napoje bezalkoholowe. W godz.11-17 oraz 15.30-18 przekąski. W godz. 11-23 lokalne napoje alkoholowe, wino, piwo, woda, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, w godz.10.30-17 lody.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowoczesne, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarką do włosów, telefonem, TV, lodówką, sejfem do wynajęcia, klimatyzacją, balkonem lub tarasem.

    Pokój typ 1

    DJA/EJA = Standard, ok. 20 m kw., praktycznie urządzone, ok. 300 m od basenu i plaży. Również do samodzielnego wykorzystania .

    Pokój typ 2

    DJC = pokoje oszczędnościowe, jak DJA, ale mniejsza dostępność, ok. 5 min. pieszo od recepcji.

    Pokój typ 3

    DJB = Standard Large, wyposażenie jak DJA, ale przestronniejsze.

    Pokój typ 4

    DJ/EJ = Superior, wyposażenie wyższej jakości, ok. 20 m kw., bliżej centralnej części hotelu. Również do samodzielnego wykorzystania .

    Pokój typ 5

    DJD = Superior Large, wyposażenie jak DJ, ale przestronniejsze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport - w cenie siłownia. Za opłatą - 4 korty tenisowe. Rozrywka - w cenie show lub muzyka na żywo, wieczorem, codziennie Wellness - w cenie sauna (od 16 roku życia) .

    Dla dzieci

    Miniklub 4-11 lat (6x tydzień, ok. 7 godz. dziennie), brodzik dla dzieci.

    Warto wiedzieć

    65plus- oferta specjalna dla seniorów od 65 roku życia w DJA/DJ/EJA/EJ, 10 % zniżki w sezonie A i B.

    Pies

    Pies niedozwolony.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AL708102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Portugalii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ****

    Region

    Faro, Portugalia

    Atuty oferty

    Wakacyjny ośrodek o pow. 17 ha z pięknym ogrodem. Na klifie, przy piaszczystej plaży.

    Położenie

    spokojne, na klifie nad oceanem. Do centrum Albufeiry ok. 10 km, 4x/dzień bezpłatny transfer (4 dni do Albufeiry, 3 dni do Vilamoura).

    Plaża

    do plaży ok. 300 m (dojście schodami). Leżaki i parasole (w miarę dostępności) w cenie.

    Wyposażenie

    438 pokoi w 2-piętrowych budynkach. W budynku gł. lobby z recepcją, kiosk, restauracja z tarasem, 2 restauracje tematyczne (sezonowo), bar. W ogrodzie 2 baseny, taras, bar. Leżaki i parasole w cenie, pierwszy ręcznik bez opłaty, wymiana za opłatą.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Napoje do posiłków. Wybrane lokalne napoje bezalkohol. i alkohol. w godz. 10:30-23:00. Przekąski w godz. 10-12:00 i 15-18:00, lody w godz. 10:30-17:00.

    Internet

    kącik internetowy za opłatą. WiFi w pobliżu recepcji bez opłaty, poza tym za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (B1-2A): ok. 17 m2, telefon, lodówka, klimatyzacja, sejf (za opłatą), TV sat., balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Większe (ok. 21 m2) z sofą dla dzieci (B2-3C). Wariant ekonomiczny (B2S). Pokoje rodzinne (B2-5B): 2 pokoje dwuos. obok siebie ze wspólnym korytarzem. Pokoje dwuosobowe bliżej budynku z recepcją (A1-2A): wyposażone jak B2A. Wariant ekonomiczny (A2S). Pokoje dwuosobowe superior (A2-3B): większe, kącik wypoczynkowy z sofą, poza tym jak A2A. Pokoje rodzinne superior (A2-5C): 2 pokoje dwuos. superior obok siebie ze wspólnym korytarzem.

    Sport

    siłownia, aerobik, siatkówka, piłka nożna, gimnastyka w wodzie. Odpłatnie: bilard, boule, minigolf, 6 kortów tenisowych.

    Wellness

    kryty basen, sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Odpłatnie: fryzjer, zabiegi kosmetyczne i masaże.

    Dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-11 lat).

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia. Wieczorem przedstawienia lub muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    2-11 lat: pobyt gratis lub stała cena.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Wakacyjny ośrodek o pow. 17 ha z pięknym ogrodem. Na klifie, przy piaszczystej plaży.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Adriana Beach Club

    Opinie o Hotelu Adriana Beach Club

    Adriana Beach Club - możliwości zakwaterowania:

    Standard Balcony
    2 os. Pokój standardowy large
    2 os. pokoj superior
    2 os. Pokój Superior Large
    2 os. pokoj standardowy
    Single Standard Balcony
    Twin Standard Balcony
    standard superior balcony
    pokoj basic
    standard twin superior balcony
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. promo 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Doppel,Balk/Terr,Superior
    Doppelz,Balkon o.Terrasse
    DZ,Bk/T,Standard Large
    Doppelzim,BkoT,Sparpreis
    DZ,Bk/T,Superior Large
    Einzel,Balk/Terr,Superior
    Einzel,Balkon o. Terrasse
    Pok. rodzinny 4 os.
    Pok. rodzinny superior 3 os.
    Pok. rodzinny superior 4 os.
    Pokój dwuosobowy
    Pokój rodzinny

    Adriana Beach Club - Możliwości wyżywienia:


    Adriana Beach Club - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Adriana Beach Club? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00