Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Aurora Oriental Resort, Morze Czerwone
1 / 54
Udogodnienia hotelu Aurora Oriental Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aurora Oriental Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Aurora Oriental Resort:
4.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aurora Oriental Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 6 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 czerwca 2018

Hotel Aurora Oriental Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy hotel należący do grupy hotelowej Oriental Resorts usytuowany w pięknym ogrodzie z fontannami i alejkami. Położony ok. 18 km od centrum Naama Bay i ok. 10 km od lotniska.W pobliżu hotelu La Strada - nowoczesny pasaż pełen sklepików i restauracji.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży - bezpłatne.



Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z 2 części: budynku głównego oraz willi. Recepcja, restauracja główna Marhaba oraz a' la carte La Terrazza, kilka barów: bar na plaży- Tiran Cafe Beach Bar, Lemon Twist Lobby Bar, Pathio Pool Bar, opieka medyczna, sklepiki z pamiątkami, teatr, dyskoteka Zodiac, Shisha Corner - El Mastaba, parking, 3 lagunowe baseny w tym 1 z niewielką zjeżdżalnią (1 podgrzewany w sezonie zimowym). Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - bezpłatne.


Pokoje:

Hotel oferuje blisko 380 wygodnie urządzonych pokoi. Standardowe pokoje 2-osobowe, (możliwość dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka) z łazienką (wc, wanna, suszarka do włosów). Wyposażony w indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, minibar (dodatkowo płatny), telefon, sejf, balkon lub taras. Przy zakwaterowaniu 2+2 jedno z dzieci śpi z rodzicami, hotel gwarantuje tylko 1 dostawkę. Hotel zapewnia butelke wody w pokoju.



Wyżywienie:

All Inclusive obejmuje śniadanie (07:00-10:00), lunch (13:00-15:00) oraz kolację (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej Marhaba. Przekąski w Tiran Cafe przy plaży (16:00-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe: kawa, herbata, woda mineralna, napoje gazowane, koktajle bezalkoholowe oraz lokalne alkohole: piwo, wino, whisky i wódka (10:00-24:00). Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).


Program sportowy i animacyjny:

W ciągu dnia i wieczorami program animacyjny. Ponadto szeroki wybór sportów m.in.: siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy, dyskoteka, aerobik oraz muzyka na żywo kilka razy w tygodniu. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości są 2 korty do squash, 2 korty tenisowe, sporty wodne na plaży, nurkowanie i małe centrum SPA (masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka). Dla najmłodszych brodzik i plac zabaw oraz zajęcia w miniklubie.


Internet:

Wi-Fiw recepcji bezpłatne.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 50USD.

KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok.45-55 USD.

PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 140 USD.


BIAŁY KANION
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do DolinyGhazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie.Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię doplaży Blue Hole, gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok.60 USD.


SUPER JEEP SAFARI
Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok.60 USD.


CITY TOUR
Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 12 USD


PARK NARODOWY RAS MOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 65 USD.


WYSPA TIRAN snurkowanie i/lub nurkownie
Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
Cena ok. 35-60 USD
KAIR (1 dzień)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie pierwszego zbudowanego w 640 r. w Egipcie meczetu Amr Ibn Elaa Egipskiego, a także kościoła pierwszych egipskich chrześcijan - Koptów. Następnie zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Następnie - również rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 100-110 USD. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.

SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI - quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.


Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):

KAIR lub LUKSOR
- samolotem - 1 dzień (cena ok. 280 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
- w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.

Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm el Sheikh

Opis oferty:

Idealny na rodzinne wakacje, znakomity na urlop z przyjaciółmi. Hotel otoczony jest zielonym, pięknie zaprojektowanym ogrodem z fontannami, sadzawkami i oczkami wodnymi, który prowadzi aż do hotelowej plaży. Długa plaża z pomostem, skąd można podziwiać wyspę Tiran, łagodnie schodzi do morza. Bardzo lubią ją rodziny z dziećmi, a także miłośnicy snurkowania. Fantastyczny basen z mostkami jest nie tylko idealnie wkomponowany w hotelowy ogród, ale także "wchodzi" do restauracji, stając się elementem jej wystroju. Polecany wszystkim, którzy kochają egipskie morze i słońce.

POŁOŻENIE:

w NABQ, ok. 18 km od Naama Bay, ok. 20 km od centrum rozrywek Naama Bay, ok. 30 km od Old Market, naprzeciw hotelu centrum handlowe La Strada ze sklepami i kawiarniami; ok. 6 km od lotniska w Sharm el Sheikh; bezpłatny bus hotelowy do Naama Bay (1 raz/dzień); transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (odległość w zależności od miejsca zakwaterowania - do ok. 100 m), pomost, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2001 r., sezonowo odnawiany, 290 pokoi, budynek główny i skrzydła boczne oraz wille położone w ogrodzie, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Marhaba z tarasem - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, show cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracje á la carte: Le Terrazza - kuchnia włoska i śródziemnomorska, Sunrise Barbecue na dachu - dania z grilla, Lemon Twist Bar w lobby, bar Pit Stop, Al Diwan Ultra Lounge przy recepcji, bar Patio Cafe, bar Water Edge przy basenie, Tiran Cafe bar na plaży, El Mastaba - bar z fajką wodną; pasaż handlowy, sklep z biżuterią, bankomat, przechowalnia bagażu, parking; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras, rozległy ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy przy recepcji (ok. 10 USD/godz.), punkt internetowy (ok. 10 USD/godz.), całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 40 m², zadbany i ładnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: główny, ok. 500 m², gł. do 1,6 m, mała zjeżdżalnia, 1 basen podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 300 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 40 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem (płatne: ok. 25 USD/godz.), koszykówka, piłka nożna, siatkówka plażowa, paintball, siłownia, sala fitness, tenis stołowy, rzutki, piłka wodna; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), gry wideo, dyskoteka, amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, squash, centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże; sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (08.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski: w barze Water Edge (16.00 - 17.00), w barze na plaży (11.00-15.00), w barze Lemon Twist (17.00-19.00); lody serwowane podczas obiadu; lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wykluczenia z all inclusive: kawa po turecku, soki ze świeżych owoców; wymagane noszenie opasek all inclusive.

GRATIS:

serwis plażowybus do centrum

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

SHARM EL SHEIKH/EGIPT

Do dyspozycji gości

• 3 baseny • restauracja główna Marhaba • restauracja La Terrazza (kuchnia włoska, płatna) • 6 barów (Pit Stop - Irish Bar, płatny)

Wyposażenie

• Wi-Fi (płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• pralnia • opieka medyczna (na telefon) • sejf (w recepcji) • parking • sklepy • jubiler • sala konferencyjna

Liczba pokojów

380

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

• 2 brodziki • miniklub (10.00-12.30, 15.00-17.00) • minidisco

Sport i wellness

W cenie • siłownia (9.00-20.00) • aqua aerobik • stretching • plażowa piłka nożna • siatkówka plażowa • tenis stołowy

Płatne • squash • tenis • piłka nożna • koszykówka • siatkówka • masaże • sauna • łaźnia parowa • łaźnia turecka • jacuzzi • centrum nurkowania • wypożyczalnia rowerów

Rozrywka

• dyskoteka (napoje w godz. 24.00-3.00, płatne) • rzutki (w cenie) • boccia • bilard (płatny) • program animacyjny 

Pokoje

Pokój 2-osobowy deluxe DZX3

• 1-4 os. • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX4

• 1-4 os. • widok na basen • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • widok na ogród • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-4 os. • widok na basen • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (płatne)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00) i kolacja (19.00-22.00) • posiłki w formie bufetu • późne śniadanie (10.00-11.00) • przekąski (16.00-17.00, serwowane w barze Tiran) • wybrane napoje bezalkoholowe (7.00-23.55) • lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.55)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Idealny na rodzinne wakacje, znakomity na urlop z przyjaciółmi. Hotel otoczony jest zielonym pięknie zaprojektowanym ogrodem z fontannami, sadzawkami i oczkami wodnymi, który prowadzi aż do hotelowej plaży. Długa plaża z pomostem, skąd można podziwiać wyspę Tiran, łagodnie schodzi do morza. Bardzo lubią ją rodziny z dziećmi, a także miłośnicy snurkowania. Fantastyczny basen z mostkami jest nie tylko idealnie wkomponowany w hotelowy ogród, ale także "wchodzi" do restauracji, stając się elementem jej wystroju. Polecany wszystkim, którzy kochają egipskie morze i słońce.

POŁOŻENIE:

nad ZATOKĄ NABQ, ok. 20 km od centrum rozrywek Naama Bay; ok. 6 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh, ok. 18 km od Naama Bay, ok. 30 km od Old Market; naprzeciw hotelu centrum handlowe La Strada ze sklepami i kawiarniami; bezpłatny bus hotelowy do Naama Bay (1 raz/dzień).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długa i szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (odległość w zależności od miejsca zakwaterowania - do ok. 100 m), pomost, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki;

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2001 r., sezonowo odnawiany, 290 pokoi, budynek główny i skrzydła boczne oraz wille położone w ogrodzie, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Marhaba z tarasem - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, show cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracje á la carte: Le Terrazza - kuchnia włoska i śródziemnomorska, Sunrise Barbecue na dachu - dania z grilla, Lemon Twist Bar w lobby, bar Pit Stop, Al Diwan Ultra Lounge przy recepcji, bar Patio Cafe, bar Water Edge przy basenie, Tiran Cafe bar na plaży, El Mastaba - bar z fajką wodną; pasaż handlowy, sklep z biżuterią, bankomat, przechowalnia bagażu, parking; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras, rozległy ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy przy recepcji (ok. 10 USD/godz.), punkt internetowy (ok. 10 USD/godz.), całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zamówienie), pralnia, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 40 m², zadbany i ładnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: główny, ok. 500 m², gł. do 1,6 m, mała zjeżdżalnia, 1 basen podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 300 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 40 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy z oświetleniem (płatne: ok. 25 USD/godz.), koszykówka, piłka nożna, siatkówka plażowa, paintball, siłownia, sala fitness, tenis stołowy, rzutki, piłka wodna; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), gry wideo, dyskoteka, amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, gry i zabawy dla dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, squash, centrum wellness: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże; sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (08.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski: w barze Water Edge (16.00 - 17.00), w barze na plaży (11.00-15.00), w barze Lemon Twist (17.00-19.00); lody serwowane podczas obiadu; lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wykluczenia z all inclusive: kawa po turecku, soki ze świeżych owoców; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

www.orientalresorts.com.eg

GRATIS:

serwis plażowybus do centrum


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Sharm El Sheikh Przestronny hotel z ogrodem, trzema basenami, dyskoteką, SPA i centrum nurkowym, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Szczególnie bogato prezentuje się oferta rozrywek dla najmłodszych, na których czeka plac zabaw, kids klub, brodzik, animacje i dziecięce menu. Obiekt położony przy prywatnej, piaszczystej plaży, posiadającej molo, na którym można odbywać romantyczne spacery o zachodzie słońca.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2011 r. Na terenie znajdują się 4 restauracje, 6 barów, 2 sale konferencyjne, sejf w recepcji, pralnia (płatna), 3 baseny odkryte (1 podgrzewany), zjeżdżalnia wodna (otwarta w godzinach: 10:00-12:00, 14:00-16:00). Program animacyjny oraz interesujące zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 180 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Beach Bar serwuje napoje i przekąski.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienkę (WC, wanna lub prysznic suszarka), taras lub balkon. Typy pokoi: w trzypiętrowym budynku: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje deluxe dla max 4 os. , pokoje executive suite dla max 5 os. (1 sypialnia) , suity prezydenckie dla max. 6 os. (2 pokoje bez drzwi łączących)

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje a'la carte, 6 barów (m.in. pool bar) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-20:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-16:00), podwieczorek (15:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych,świeżo wyciskanego soku z pomarańczy, kawy po turecku, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.włoska, grill, Tiran Beach

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw brodzik, zjeżdżalnia wodna, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

animacje, aerobik, tenis stołowy, kort tenisowy, mini boisko do piłki nożnej , siatkówka, koszykówka, dyskoteka

płatne

centrum SPA, masaż , salon piękności , sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, bilard, squash, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

02.10.2017 10:38

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Pokoje 6 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

ORIENTAL RESORT
KATEGORIA EGIPSKA: *****
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF5

Położenie:
•    Hotel położony jest w Nabq, 10 km od lotniska i 23 km od Naama Bay.

Plaża:
•    Piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu.

Zakwaterowanie:
•    290pokoi;
•    Typy pokoi: standard (40 m2), deluxe (o podwyższonym standardzie z telewizorem LCD i odtwarzaczem DVD), executiva suite (70 m2), presidental suite (170 m2 – 2 pokoje);
•    Wyposażenie: łazienka z suszarką do włosów, klimatyzacja, telewizor, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, lodówka oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary:
•    3 restauracje (główna i 2 a’la carte – włoska i BBQ);
•    6 barów (w tym bar w lobby, przy basenie i przy plaży).

Wyżywienie:
•    All inclusive: wczesne śniadania kontynentalne, śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, lody w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są od 10.00 do 24.00. Restauracje a’la carte są płatne i wymagana jest wcześniejsza rezerwacja. Nie wszystkie bary objęte są All inclusive.

Sport i Rozrywka:
•    3 baseny (1 podgrzewany w okresie zimowym);
•    Bezpłatnie: siłownia, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, rzutki, kort tenisowy (bezpłatny w ciągu dnia), animacje.
•    Odpłatnie: bilard, squash, centrum nurkowe i sportów wodnych.

Dla dzieci:
•    Brodzik, plac zabaw, mini klub, mini disco, menu dla dzieci, animacje.

Pozostałe udogodnienia:
•    Dyskoteka (wejście bezpłatne, napoje płatne), centrum SPA (masaże, sauna, łaźnia, jacuzzi – usługi płatne),  wypożyczalnia samochodów, pasaż handlowy, opieka medyczna, pralnia,  bank, sala konferencyjna,  płatne Wi-Fi.

Naszym zdaniem:
•    Hotel o bardzo dużych pokojach i pięknej plaży. Na uwagę zasługuje też miła obsługa, która sprawi, że wakacje w tym hotelu będą udane.

Strona internetowa:
•    www.orientalresorts.com.eg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- bezpośrednio przy plaży
- położony w zatoce Nabq
- ok. 25 km do centum Nama Bay
- ok. 12 km od lotniska w Sharm El Sheikh
- ok. 18 km od centrum Naama Bay

Plaża

- piaszczysta z pomostem (ok 350 m długości)
- leżaki i parasole (bezpłatne)
- ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- duży basen, zjeżdżalnia
- leżaki i parasole
- aerobik, siłownia, fitness
- kort tenisowy
- water polo, rzutki
- siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej
- dzienny i wieczorny program animacyjny
- programy z muzyką na żywo
- dyskoteka (napoje płatne)

Płatne
- oświetlenie kortów tenisowych, rakiety
- spa, masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa
- sporty wodne na plaży
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- miniklub (4-12 lat)
- brodzik
- plac zabaw
- minidisco

Wyżywienie

All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 – 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (płatna)
- lobby bar (od 10:00 do 24:00)
- bar na plaży (od 10:00 do zachodu słońca)
- bar przy basenie (od 10:00 do zachodu słońca)

Dodatkow informacje

- internet (płatny)
- centrum konferencyjne
- amfiteatr
- hotel dysponuje 290 pokojami
- rok otwarcia hotelu: 2001 r.
- www.orientalresorts.com.eg

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).
Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny, ale np. Park Ras Mohammad już nie (czyli wykupienie wizy jest konieczne). Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Luksusowy hotel otoczony pięknym i zadbanym ogrodem z fontannami. Oryginalna architektura harmonijnie wkomponowana w malowniczy krajobraz, bogata oferta kulinarna, atrakcje dla dorosłych i dla dzieci.

Położenie

Nad Zatoką Nabq, przy hotelowej, długiej plaży z łagodnym zejściem do morza i pomostem, naprzeciwko wyspy Tiran, 6 km od lotniska i 18 km od centrum Naama Bay (odpłatne przejazdy busem hotelowym), 30 km od Old Market. Po sąsiedzku znajduje się centrum handlowe La Strada.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją i barem, restauracja główna Marhaba z częścią tarasową na zewnątrz, restauracja a' la carte (kuchnia śródziemnomorska), klimatyczna Sunrise Restaurant na dachu z panoramicznym widokiem na morze, Patio Cafe, bar plażowy, bar przy basenie, bar w dyskotece, kącik orientalny z fajką wodną, pasaż handlowy, pralnia, kantor wymiany walut, bankomat, centrum konferencyjne, odpłatnie łącza internetowe przy recepcji i punkt internetowy, całodobowy room-service.

Pokoje

290 pokoi, w większości  typu standard (ok. 40 m kw.), wyposażonych w łazienkę z suszarką do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, telefon, sejf, małą lodówkę, balkon lub taras (widok na basen, ogród lub góry). Istnieje możliwość rezerwacji pokoju typu deluxe o powierzchni ok. 45 m kw. (dodatkowo zestaw do kawy i herbaty) z widokiem na morze.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania kontynentalne, przekąski w dzień przy basenie i przy plaży, słodki podwieczorek, napoje, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole serwowane  w wyznaczonych barach (najpóźniej do północy).

Sport i rozrywka

Oryginalnie zaprojektowany, fantazyjny basen z mostkiem, ślizgawką wodną i wysepką, drugi mniejszy basen, jacuzzi, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, tenis stołowy, squash, piłka wodna, bilard, rzutki, gry wideo, fitness club, sauna, łaźnia parowa, masaże, program animacyjny w dzień i wieczorem, występy w amfiteatrze, muzyka na żywo, dyskoteka, sporty wodne, nurkowanie.

Dla dzieci

Brodzik, mała zjeżdżalnia, miniklub, sala zabaw, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, możliwość (odpłatnie) indywidualnej opieki nad dzieckiem.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.   


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Sharm El Sheikh

Strefa

Active, Relax

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

w dzielnicy Nabq Bay - w pobliżu centrum handlowe La Strada, kawiarnie i dyskoteki centrum Soho Square - ok.10 km centrum turystyczne Naama Bay - ok. 20 km (bus hotelowy, rano bezpłatnie, wieczorami za opłatą) dzielnica Hadaba i Old Market - ok. 30 km lotnisko - ok. 10 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, bardzo dobrze zagospodarowana z pięknym widokiem na wyspę Tiran, szeroka, piaszczysto - żwirkowa z łagodnym i płytkim wejściem do morza, przy hotelu niewielka rafa koralowa, pomost ułatwiający wejście do morza, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatne, bar All Inclusive przy plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki i zadbany kompleks wakacyjny, należący do sieci hotelowej Oriental Resorts, sezonowo odnawiany, oferuje 380 pokoi utrzymanych w unikatowym, orientalnym stylu, otoczony pięknym egzotycznym ogrodem z fontannami, basenami i klimatycznymi alejkami

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne i eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, bankomat, taras słoneczny, ogród z fontannami, centrum konferencyjne, opieka medyczna, salon fryzjerski i kosmetyczny, amfiteatr, sklepy, jubiler, mini-market, pralnia, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów, parking, room service (dodatkowo płatny), udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

Internet

WiFi w lobby płatne (ok. 5 EUR/godz.), kącik internetowy (ok. 5 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2-os. możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, ok. 40 m2, ładnie urządzony, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, łazienka z wanną lub prysznicem, wc i suszarką, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), balkon lub taras superior - 2-os. możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, ok. 45 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do parzenia kawy i herbaty, widok na morze za dopłatą

Restauracje i bary

restauracja główna Marhaba z kuchnią międzynarodową (dostępne menu bezglutenowe i wegetariańskie) restauracja á la carte Le Terrazza - kuchnia włoska i śródziemnomorska (płatna) snack bar przy basenie restauracja na plaży 3 bary przy basenie Patio Cafe Bar, Pool Bar Water Edge i Island 2 bary w lobby Pit Stop Lobby Bar, Lemon Twist Bar bar na plaży Tiran Cafe Beach Bar bar shisha (płatny) dyskoteka Zodiac Hot Spot Disco

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

3 duże baseny (jeden sezonowo podgrzewany), ręczniki, leżaki i parasole bezpłatne, zjeżdżalnia, aerobik, waterpolo, profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, okazjonalna muzyka na żywo, siłownia, piłka nożna, siatkówka wodna, siatkówka plażowa, koszykówka i piłka nożna plażowa, tenis ziemny, tenis stołowy, rzutki, bilard, muzyka na żywo, dyskoteka, jedna lekcja nurkowania w basenie bezpłatnie

Płatne

centrum spa (masaże, zabiegi odnowy biologicznej, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa), squash, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży (kajaki, rowery wodne, narty wodne, parasailing, windsurfing), centrum nurkowe

Dla dzieci

2 brodziki, zjeżdżalnia, ciekawe animacje, gry i zabawy, mini klub (4 - 12 lat), mini disco, duży i dobrze wyposażony plac zabaw, wysokie krzesełka i specjalny bufet w restauracji, na życzenie łóżeczka dla dzieci do lat 2, opiekunka (dodatkowo płatna)

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Marhaba, lokalne soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata 10.00-11.00 późne śniadanie/ brunch w barze na plaży Tiran Cafe Beach Bar oraz barze przy basenie Water Edge Pool Bar 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Marhaba, przystawki, sałatki, zupy, dania mięsne, desery 12.30-16.00 przekąski typu kanapki, sałatki, frytki, dania typu fast food, lody w barze przy basenie Water Edge 11.00-15.00 przekąski typu pizza, kanapki, sałatki w Tiran Cafe Beach Bar 13.00-16.00 podwieczorek, ciasteczka, kawa, herbata, lody w Water Edge Pool Bar 15.00-16.00 podwieczorek, kawa, herbata w Tiran Cafe Beach Bar 17.00-19.00 późne przekąski w Lemon Twist Lobby Bar 19.00-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Marhaba, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby barze, barach przy basenie, barze na plaży, barze Executive Lounge w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (za wyjątkiem świeżych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.orientalresorts.com.eg

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- malownicze ogrody z fontannami - w pobliżu centrum handlowo- rozrywkowe La Strada - bogaty program All Inclusive - świetny serwis i doskonała obsługa - elegancki hotel tuż przy szerokiej plaży z pomostem i piękną rafą koralową

City Tour Sharm el Sheikh

Zwiedzanie Sharm el Sheikh. Spacer po małych uliczkach handlowych Old Market i wizyta w sercu miasta - Naama Bay. Profesjonalny przewodnik opowie historię miasta i da wskazówki jak się targować.Ponadtow programiezwiedzanie kościoła koptyjskiego, meczetu oraz zakupy w sklepie wolnocłowym. Cena ok. 20 USD/os.

Jerozolima + Betlejem

Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 270 USD/os.

Petra

Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 190 USD/os.

Ras Mohamed

Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

Góra Mojżesza i klasztor świętej Katarzyny

Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

Wyspa Tiran

Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki.Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 15 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 25 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 145 USD/os.

Seascope

Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem,dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

Quad Safari

2-godzinna wycieczka quadami w Góry Synaj. Po drodze wizyta wwiosce beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast oraz poznać rytuał parzenia tradycyjnej herbaty. Cena ok. 20 USD/2-os. quad

Abu Galum

Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 55 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Rozległy, bujny, zadbany ogród prowadzący na plażę tworzy atmosferę relaksu. Oczka wodne, fontanny i alejki pośród kolorowych kwiatów dają wytchnienie poszukiwaczom wyciszenia. Długa, piaszczysta plaża zadowoli amatorów słonecznych i morskich kąpieli oraz miłośników snurkowania. Zespół animatorów dostarczy atrakcji i zabaw dorosłym i dzieciom.

Położenie

W zatoce Nabq, ok 20 km od Naama Bay (dojazd busem hotelowym, kursującym w określonych godzinach-płatnie), ok 30 km od Old Market; w pobliżu - centrum handlowe ze sklepami i kawiarniami, stragany, apteka. Lotnisko Sharm el Sheikh ok. 12 km od hotelu.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu; prywatna, piaszczysta, długa i szeroka; długie, łagodne zejście do morza; pomost. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Zalecane obuwie ochronne.

Hotel

Internet - płatne Wi Fi przy recepcji (ok 10 USD/godz.) i punkt internetowy (ok 10 USD/godz.) Posiada 290 pokoi w dwupiętrowym budynku głównym, skrzydłach bocznych i willach. W hotelu - całodobowa recepcja, lobby, punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, bankomat. Płatne - sklepy, opieka medyczna (na wezwanie), pralnia, centrum konferencyjne, sejf. Oficjalna kategoria egipska *****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów), telefon, sejf, TV Sat, minibar (płatny), zestaw do robienia kawy/herbaty, balkon lub taras. Dostęp do Internetu - płatny. Napięcie 220 V. Standardowe - dla 2 osób z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 2 dzieci. Pokoje z widokiem na morze oraz pozostałe rodzaje pokoi o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

3 baseny (1 podgrzewany zimą), 1 zjeżdżalnia -parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Siłownia, aerobik, siatkówka, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, piłka wodna, animacje dzienne i wieczorne, tenis stołowy, korty do tenis ziemnego (oświetlenie i sprzęt płatne), dyskoteka, amfiteatr. Płatne - centrum nurkowe na plaży, sporty wodne na plaży, lekcje gry w tenisa, rowery, bilard, squash, masaże, centrum Spa (sauna, łaźnia parowa, jacuzzi).

Dla dzieci

2 brodziki, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji. Opieka do dziecka na zamówienie (płatna).

Wyżywienie

All Inclusive -śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej, późne śniadania w postaci lekkich przekąsek w Tiran Cafe lub innym barze ( 10.00-17.00). Przekąski w określonych godzinach, we wskazanym barze, podwieczorek. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (10.00-24.00). Wybrane napoje są również dostępne na plaży.

Restauracje i bary

Restauracja główna z tarasem, restauracja włoska a la carte; bar w lobby czynny w godz. 10.00-24.00, Pit Stop Bar w lobby - płatny, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece Zodiac Hot Spot Disco (płatny po 24.00).

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług na terenie hotelu w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. W hotelu wymagane jest noszenia opaski All Inclusive. W hotelu panuje zasada jeden drinka dla osoby przy jednym zamówieniu.

Wiza

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu. Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

Warto wyróżnić

* Wspaniały, rozległy ogród * Długa i szeroka plaża oraz pomost * Widok na wyspę Tiran

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Hotel o wysokim standardzie, wspaniały na rodzinne wakacje lub urlop w gronie znajomych. Bliskość dwóch hotelowych plaż, liczne animacje, profesjonalne centrum nurkowe oraz zajęcia dla dzieci gwarantują udany wypoczynek.


Mapa Hotelu Aurora Oriental Resort
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Aurora Oriental Resort

Byliśmy w Święta . Bardzo czysto w pokoju jak i całym hotelu . Przepiękny ogród umila spacer na plażę . Obsługa zawsze uśmiechnięta i zawsze pomocna . Wspaniała uczta wigilijna zorganizowana dla Polaków w pobliskim hotelu Barcelo . Świetny wypoczynek - polecamy wszystkim .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Generalnie to ok, nie ma się do czego przyczepić jeżeli się jest już kolejny raz w hotelu w kraju arabskim... można trafić dużo gorzej... pomimo to hotel nie jest wyjątkowo luksusowy ani nic z tych rzeczy. Po prostu przyjemny hotel na spokojne wakacje z dala od głośnego miasta z ładną plażą i smacznym jedzeniem.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0

Hotel nas zachwycił, a byliśmy już kolejny raz w Egipcie i drugi w Sharmie. Jest bardzo ładnie położony w tropikalnym ogrodzie. Super pokoje, ładnie wysprzątany bez napiwku, łazienka również idealnie czysta. Restauracja bardzo ładna, stylowa, chociaż samo jedzenie nie powalało. Było go sporo i się po nim nie rozchorowaliśmy, a to najważniejsze. Kolejny wyjazd z tym portalem i kolejny udany, polecamy serdecznie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

polecam naprawdę na spokojny wypoczynek, lepszego miejsca w Egipcie nie znajdziecie!!!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4

Witam! spędziłam cudowny tydzień w hotelu. Czysto i bardzo sympatycznie bo byliśmy dużą paczką;) W wersji ALL wszystko było super! nie było do czego się przyczepić!! Kelnerzy i obsługa REWELACYJNA! nigdzie indziej takich życzliwych ludzi nie spotkałam a wiele podróżowałam po świecie. Mile widziany bakszysz ale niekoniecznie, bez $ też są uczynni i mili. Jedzenie bardzo smaczne i dużo, każdy znajdzie coś dla siebie;) Do morza kawałek ale to nawet dobrze bo po obżarstwie to wypada się przespacerować zanim wejdzie sie do morza ;P Czystość w pokojach i obsługa oraz wyżywienie to największe atuty hotelu. Życzę udanego urlopu wszystkim, którzy zdecydują się tam wybrać;) Jedyny minus to taki, że dość daleko do centrum Sharm; bliżej do Nabq

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

. Hotel malo rozrywkowy, brak jakichkolwiek animacji, Wyglad ladny pokoje czyste obsluga ok.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: odradzam
3.0

Aurora Oriental Resort - możliwości zakwaterowania:

deluxe [garden view] dbl
standard dbl
family room dbl
standard [side sea view] dbl
1 os. standard z widokiem na ogrod
1 os. Standard z widokiem na ogród, widok na morze
2 os. standard z widokiem na ogrod
2 os. Standard z widokiem na ogród, widok na morze
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pokój 2-osobowy
Pok. 2 os.
Pokój 2-os. z widokiem na basen
Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
Pok. 2 os.+2 boczny w/morze
Pok. 2 os. boczny w/morze
Pokój 2-os. z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
prgv promo room gv
prgv promo room gv
prgv promo room gv
Pokój 1-osobowy
srssv standard room side sea view
srssv standard room side sea view
srssv standard room side sea view
suprgv superior room garden view
suprgv superior room garden view
suprgv superior room garden view
suprpv superior room pv
suprpv superior room pv
suprpv superior room pv
suprsv superior room sea view
suprsv superior room sea view
suprsv superior room sea view

Aurora Oriental Resort - Możliwości wyżywienia:


Aurora Oriental Resort - miasta wylotu:


Aurora Oriental Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Aurora Oriental Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00