cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
  • Hotel Mukarnas, Turcja
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
20.04 - 25.04
już od 1868 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.10 - 23.10
już od 1100 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mukarnas
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Mukarnas
star 5

Turcja
Ocena hotelu Mukarnas:
4.5 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mukarnas:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 października 2019

Hotel Mukarnas w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji, w cenie
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności
  • garaż: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

425

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 
  • możliwe wykupienie dostępu do połączenia internetowego o szybszej prędkości: za opłatą, ok. 1 €/dzień lub 6 €/tydz.

Sport i wellness

W cenie
  • sauna fińska
  • hammam
  • siłownia 
  • aerobik
  • zumba
  • korty tenisowe 
  • siatkówka plażowa 
  • squash 
  • minigolf 
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa
  • masaże 

rozrywka

  • kręgle
  • przedstawienia
  • zajęcia taneczne
  • muzyka na żywo
  • boccia
  • rzutki
  • bilard za opłatą
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 45 m2
  • widok na ląd
  • w budynku głównym
  • od strony lądu
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 3-4 os.
  • ok. 45 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2
  • 2-5 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na morze
  • od strony morza
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • w budynku głównym
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 26 m2
  • widok boczny na morze
  • od strony jeziora
  • Wi-Fi: w cenie
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe, w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na ląd
  • od strony lądu
  • Wi-Fi
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: napoje bezalkoholowe, w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu, 7:00 - 10:00
  • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
  • obiad: w formie bufetu, 12:00-14:00
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne, 19:00 - 21:00
  • przekąski: 12:30 - 15:30
  • przekąski o północy: 23:30 - 00:30
  • ciasto: 10:00 - 17:00
  • lody: 15:00-17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja; rodzaje kuchni: międzynarodowa; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Snack Restaurant"; rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, 12:30 - 15:30, bufet, na plaży, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „Vaspiano"; rodzaje kuchni: włoska; a la carte, 19:00 - 21:00, wymagana rezerwacja, płatna, wybór z menu, z klimatyzacją, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Fish Barbarossa"; rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; 19:00 - 21:00, wymagana rezerwacja, płatna, wybór z menu, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Hashi"; rodzaje kuchni: chińska, japońska, sushi; a la carte, 19:00 - 21:00, wymagana rezerwacja, płatna, wybór z menu, z klimatyzacją, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  •  bary i inne: 6
  • bar w lobby: 10:00 - 23:30
  • bar na plaży: 10:00 - 18:00
  • bar „Havuz": 10:00 - 00:00
  • bar „Disco Bar": 00:00 - 2:00
  • bar „Game Bar": 00:00 - 4:00
  • kawiarnia: 10:00 - 18:00
  • W okolicy

    • ok. 25 km od zabytkowego centrum Side
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 95 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Alanya - to drugie po Antalyi największe miasto w rejonie Morza Śródziemnego. Jest najbardziej na wschód wysuniętą miejscowością i dzięki usytuowaniu pomiędzy wybrzeżem a górami Taurus najcieplejszym miejscem w tej okolicy. Największym zabytkiem miasta jest zamek na szczycie przylądka do którego prowadzi długa, kręta droga. Niegdyś senna osada rybacka dzięki rozwojowi tursytyki jest dzisiaj dużym kurortem turystycznym z licznymi hotelami, restauracjami, portem oraz promenadą obsadzoną palmami. Rozległe plaże ciągną się od centrum 3 km na zachód i 8 km na wschód. Alanya słynie z bogatego życia nocnego dzięki bardzo dużej ilości dyskotek.

     

    Hotel Mukarnas Resort & Spa*****

     

    Położenie:

    Nowy hotel położony na rozległym terenie w ładnym, zadbanym ogrodzie przy samej piaszczysto-żwirowej plaży. Oddalony od lotniska o 90 km (około 60 min drogi) i o 30 km od centrum Alanyi.

     

    Hotel oferuje:

    Dużą część hotelowego obszaru zajmuje basen (1300 m2), prócz niego jest również amfiteatr na 500 osób, w którym organizowane są wieczorne animacje, basen dla dzieci, aquapark oraz korty tenisowe. W budynku znajduje się basen dla dorosłych, oraz mniejszy dla dzieci, kino, centrum konferencyjne (największa sala może pomieścić do 500 gości), nowoczesne i pięknie urządzone centrum Spa, w którym można się poddać różnym typom masażu, skorzystać z solarium, sauny fińskiej, bądź tureckiej łaźni, kąpieli z płatkami róż i innym relaksującym zabiegom. Posilić się można w restauracji głównej oraz w trzech restauracjach a la carte: chińskiej, włoskiej i tureckiej, ponadto do dyspozycji Gości są poszczególne bary: bar przy plaży, lobby bar, bar przy basenie, snack bar, vitamin bar i kawiarnia. W hotelu istnieje możliwość wypożyczenia samochodu, zrobienia zakupów, skorzystania z kafejki internetowej i z usług fryzjera. Hotel zapewnia również 24-godzinną opiekę lekarza i pielęgniarki.

     

    Pokoje:

    Łącznie hotel posiada 420 przestronnych, elegancko i nowocześnie urządzonych, klimatyzowanych pokoi. W wyposażeniu znajduje się telewizja kablowa, minibar (uzupełniany codziennie napojami bezalkoholowymi), darmowy sejf. W łazienkach jest wanna z prysznicem, suszarka do włosów, w większości również waga. W posiadaniu hotelu są też specjalnie zaprojektowane 4 pokoje dla niepełnosprawnych.

     

    Wyżywienie:

    W hotelu obowiązuje formuła maxi All inclusive działająca przez 24 godziny (lobby bar). Wszystkie posiłki podawane są w restauracji głównej w formie bufetu, są to 7.00-10.00 śniadanie, 10.00-11.00 późne śniadanie, 12.30-14.30 lunch, 19.00-21.30 kolacja. Ponadto w snack barze w godz. 12.00-16.00 podawane są przekąski. Między 23.00-00.30 w restauracji głównej w formie minibufetu serwowane są przekąski.

     

    Sport i rozrywka:

    Za darmo można korzystać z łaźni fińskiej i tureckiej, sauny, kortów tenisowych (płatne jest tylko oświetlenie), tenisa stołowego, centrum fitness, pograć w squasha, bilard, darta, minigolfa, siatkówkę i koszykówkę. Dodatkowo płatne są sporty wodne oraz szkoła nurkowa. Wieczorami organizowana jest dyskoteka na świeżym powietrzu.

     

    Dzieci:

    Dla dzieci od 4 do 6 lat jest miniklub oraz odbywa się specjalna animacja, dla nieco starszych 7-11-latkow jest midi klub oraz oddzielny program animacyjny. Przygotowany aquapark oraz basen dla dzieci zapewni im przyjemna zabawę.

     

    Nowy, komfortowo i nowocześnie wyposażony kameralny obiekt zaspokoi nawet najbardziej wymagających Klientów.

     

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,
    • wyżywienie wg oferty,
    • ubezpieczenie,
    • opiekę pilota.

    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej płatnej na miejscu: 20$ lub 15 EUR
    • wycieczek fakultatywnych

     

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Okurcalar - Alara, 12 km od Avsallar, 33 km od Side, 35 km od Alanyi, 90 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 30 000 m2.

     

    Pokoje:

    w budynku głównym: 344 pokoje standardowe (4 dla niepełnosprawnych), 10 suit executive (3 pokoje połączone drzwiami, jacuzzi), 54 junior suity (1 pokój), 7 pokoi rodzinnych (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja centralna, wanna, suszarka, telefon, TV, internet bezprzewodowy (bezpłatny), minibar (bezpłatny), sejf (bezpłatny), wykładzina lub panele, balkon.


    W Hotelu:

    restauracja w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, 7 barów, 3 sale konferencyjne, winda, basen kryty (350 m2), basen odkryty (1 300 m2), aquapark (6 zjeżdżalni).

     

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: kawiarenka internetowa, łącze internetowe w lobby, centrum biznesowe, siłownia, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi (przy basenie), kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, squash (wymagana rezerwacja), tenis stołowy, rzutki, bilard, szachy, minigolf (wymagana rezerwacja), koszykówka, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, dyskoteka

    Płatne: pralnia, salon piękności, centrum SPA, masaż, solarium, jacuzzi (w centrum SPA), oświetlenie kortu, kręgle, spadochron, kajaki, rowery wodne.

     

    Dla dzieci:

    2 brodziki (1 kryty), aquapark (2 zjeżdżalnie), plac zabaw, miniklub, animacje, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).).


    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 120 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

     

     

    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive (24h).

    śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

    lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera: soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, napoi importowanych spoza konceptu UAl.


    Restauracja a'la carte:

    turecka, chińska, rybna, włoska - bezpłatne. Wymagana rezerwacja.

     

    Cena  zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie,
    • transfery,
    • opiekę rezydenta
    • podatek VAT.

     

    Cena nie zawiera:

    • opłaty wizowej (15 EUR lub 20 USD),
     

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Itaka Gala

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Ok. 1 km od miejscowości Okurcalar, ok. 30 km od Alanyi, ok. 30 km od Side; ok. 90 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 3 EUR/Alanya).

     

    Plaża

    Hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, pomost, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

     

    Hotel

    Pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2007 r., regularnie odnawiany, 420 pokoi, pięciopiętrowy budynek, sześć wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, baby bar w restauracji głównej z mikrofalówką i podgrzewaczami do butelek (czynny: 11.30-12.30), restauracje a la carte: kuchnia turecka, chińska, włoska, rybna (bezpłatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja); w restauracjach dostępne dania wegetariańskie; bary: Lobby Bar, Beach Bar, Pool Bar, Disco, Game CafŃ bar (24h), Snack Bar, kantor, sala telewizyjna, pasaż handlowy: mini-market, sklep z pamiątkami, biżuterią i galanterią skórzaną; centrum konferencyjne dla 500 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, fryzjer, fotograf, pralnia, faks, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

     

    Pokój

    standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23-28 m^2, zadbany i elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, w.c.; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polski program, telefon, sejf, mini-bar (codziennie uzupełniany bezalkoholowymi napojami); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze, ogród lub basen; junior suite: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35 m^2, elegancki; wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka, suszarka).

     

    Sport i rozrywka

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1300 m^2, gł.1,4 m, basen dla dzieci, owalny kształt, słodka woda, ok. 200 m^2, gł. 0,4 m, Aqua Club dla dzieci: ok. 150 m^2, dwie zjeżdżalnie, gł. 1,1 m, mini-park wodny: cztery zjeżdżalnie, dł. 16 m, 16 m, 34 m i 4,60 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, owalny kształt, słodka woda, ok. 300 m^2, gł. 1,4 m, kryty brodzik dla dzieci, ok. 10 m^2, gł. 0,4 m; kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness, gimnastyka w wodzie, aerobik, bilard (jeden stół rosyjski, dwa amerykańskie; wymagana rezerwacja), squash, piłkarzyki, air hokej, mini-golf, rzutki, koszykówka, siatkówka, mini-piłka nożna, boccia; plac i pokój zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, kino, animacje dla dorosłych i dzieci: występy, pokazy, imprezy sportowe, zabawy; za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 10 EUR/godz.), pokój gier, kręgle (wymagana rezerwacja); sporty wodne na plaży: narty wodne, banan, parasailing, katamaran (wymagana licencja), rejsy jachtem, nurkowanie; centrum spa - bezpłatnie: kryty basen, jacuzzi, dwie łaźnie tureckie, łaźnia fińska, dwie sauny; za opłatą: masaże, zabiegi, solarium, łaźnia parowa, Vitamin bar, salon piękności.

     

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30 -21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; kolacje w restauracji a la carte (19.30-21.30), wymagana wcześniejsza rezerwacja; przekąski w Snack Barze (12.30-15.30); wata cukrowa w mini-klubie (16.00-18.00); lody w Beach Barze (15.30-17.00); popcorn przy amfiteatrze (od 20.30 do końca show); owoce w Snack Barze (16.00-17.00); sorbet przy basenie (16.30 -17.30); tradycyjne, tureckie placki gozleme w barze na plaży (11.00-17:00); późne przekąski w restauracji głównej (23.30-00.30); napoje bezalkoholowe, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe we wszystkich barach w wyznaczonych przez hotel godzinach, całodobowo w CafŃ Barze; wykluczenia z all inclusive: kawa po turecku, soki ze świeżo wyciskanych owoców, wybrane napoje importowane; wymagane noszenie opasek all inclusive.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • opłaty lotniskowe,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie,
    • opiekę pilota,
    • ubezpieczenie,
    • transfer.

     

    Cena nie zawiera:

      • wizy tureckiej 15 EURO lub 20 USD płatnej na lotnisku w Turcji

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel usytuowany na powierzchni 30 000m2 na terenie ogrodu, bogata oferta all inclusive.

    Położenie

    W miejscowości Okurcalar. Duża ładna prywatna plaża z pomostem, piaszczysto-żwirowa, ok 150m od hotelu,  (serwis plażowy bezpłatny). Od hotelu jest ok 12km do Avsallar i ok.35km do centrum Alanyi, ok. 30km do centrum Side. Ok. 90km od  lotniska w Antalyi.

    Wyposażenie

    2 budynki 5 piętrowe z windami. Do dyspozycji gości jest recepcja z lobby barem, restauracja główna, 3 restauracje a la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja (kuchnia włoska, rybna, dalekowschodnia), bar przy basenie, bar na plaży, Game Bar(otwarty 24h), Vitamin Bar, Amfi Bar, Snack Bar,  Disco Bar, wifi(w lobby),  kantor, centrum handlowe, pralnia i suszarnia (płatna), wynajem samochodów, fryzjer, lekarz na zyczenie.

    Pokoje

    Standardowe nowocześnie urządzone z balkonami. Pokoje posiadają mini bar, sejf, TV sat, telefon(płatny) i suszarkę do włosów. Łazienka posiada wannę. Możliwość rezerwacji pokoi łączonych i pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych.

    Wyżywienie

    Ultra all Inclusive- śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Herbata i kawa, przekąski i lody serwowane w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach, nocne przekąski 23:30-00:30, posiłki dla dzieci. W barze na plaży dostępne napoje bezalkoholowe oraz piwo. Wymagana wcześniejsza rezerwacja w restauracji a la carte - 5eu/os. Dodatkowo płatne napoje butelkowane, świeże soki wyciskane, napoje importowane.

    Sport i rozrywka

    Basen odkryty większy i mniejszy basen ze zjeżdżalniami dla dorosłych, 1 basen kryty z wydzieloną częścią dla dzieci, animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo(1 na tydzień), tenis stołowy, mini golf, siatkówka plażowa, fitness center, łaźnia turecka,  sauna, szachy, aerobik, boccia. Za dodatkową opłatą gry elektroniczne, kort tenisowy, bilard, kręgle, masaż, jacuzzi, salon piękności, centrum Spa, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

    Dla dzieci

    Brodzik z mini zjeżdżalniami, mini klub (4-12lat), plac zabaw, mini disco.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Itaka

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Alanya

    Opis oferty:

    Imponujące wrażenie już od samego wejścia - monumentalnego, zwieńczonego orientalnym ostrołukiem - zapowiada wiele atrakcji. Ciekawa architektura hotelu pięknie łączy lokalne motywy i nowoczesne technologie. W ładnie zaplanowanych, zadbanych ogrodach z palmami i kwiatami znajduje się fantastyczny kompleks basenów, zjeżdżalnie, wiele urządzeń sportowych i przyjemne altanki. Ogród dochodzi aż do czystej prywatnej plaży z pomostem zakończonym platformą do opalania. Goście szczególnie cenią znakomitą kuchnię - posiłki są nie tylko smaczne i urozmaicone, ale także wyjątkowo estetycznie i apetycznie podane. Podobają się przestronne, nieskazitelnie czyste pokoje, wygodne dla rodzin. Bardzo lubiany także przez najmłodszych turystów za profesjonalnie zorganizowane zabawy w miniklubie. Dorośli powinni koniecznie skorzystać z bogatej oferty masaży w nowoczesnym hotelowym spa.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Okurcalar, ok. 30 km od ALANYI, ok. 30 km od Side; ok. 90 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 3 EUR/Alanya).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, pomost, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2007 r., regularnie odnawiany, 420 pokoi, pięciopiętrowy budynek, sześć wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, baby bar w restauracji głównej z mikrofalówką i podgrzewaczami do butelek (czynny: 11.30-12.30), restauracje á la carte: kuchnia turecka, chińska, włoska, rybna (bezpłatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja); w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, bufet tematyczny; bary: lobby bar, beach bar, pool bar, disco, game café bar (24h), snack bar, kantor; sala telewizyjna, pasaż handlowy: minimarket, sklep z pamiątkami, biżuterią i galanterią skórzaną; centrum konferencyjne dla 500 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, fotograf, pralnia, faks; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23-28 m², zadbany i elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany bezalkoholowymi napojami); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do dwóch lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze, ogród lub basen;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 35 m², elegancki; wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka, suszarka); frontalny widok na morze; pokoje junior suite za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 1300 m², gł. 1,4 m, basen dla dzieci, owalny kształt, słodka woda, ok. 200 m², gł. 0,4 m, Aqua Club dla dzieci: ok. 150 m², dwie zjeżdżalnie, gł. 1,1 m; minipark wodny: cztery zjeżdżalnie, dł. 16 m, 16 m, 34 m i 4,60 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kryty basen, owalny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł.1,4 m, kryty brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,4 m; kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness, gimnastyka w wodzie, aerobik, bilard (jeden stół rosyjski, dwa amerykańskie; wymagana rezerwacja), squash, piłkarzyki, air hokej, minigolf, rzutki, koszykówka, siatkówka, minipiłka nożna, boccia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, kino, animacje dla dorosłych i dzieci: występy, pokazy, imprezy sportowe, zabawy; za opłatą: oświetlenie kortu (ok. 10 EUR/godz.), pokój gier, kręgle (wymagana rezerwacja); sporty wodne na plaży: narty wodne, banan, parasailing, katamaran (wymagana licencja), rejsy jachtem, nurkowanie; centrum spa - bezpłatnie: kryty basen, jacuzzi, dwie łaźnie tureckie, łaźnia fińska, dwie sauny; za opłatą: masaże, zabiegi, solarium, łaźnia parowa, vitamin bar, salon piękności.

    ULTRA ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; kolacje w restauracji á la carte (19.00-21.00), wymagana wcześniejsza rezerwacja; przekąski w snack barze (12.30-15.30); wata cukrowa w miniklubie (16.00-18.00); lody w beach barze (16.00-17.00; owoce w snack barze (16.00-17.00); sorbet przy basenie (16.30-17.30); tradycyjne, tureckie placki gozleme w barze na plaży (12.30-16.00); późne przekąski w restauracji głównej (23.30-00.30); kawa, herbata i ciasto w snack barze (16.00-17.00); pączki w snack barze (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe we wszystkich barach w wyznaczonych przez hotel godzinach, całodobowo w café barze; wykluczenia z all inclusive: kawa po turecku, soki ze świeżo wyciskanych owoców; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    002425275510, www.mukarnashotel.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fiwstęp do spa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 1 km od miejscowości Okurcalar, ok. 30 km od Alanyi, ok. 30 km od Side, ok. 90 km od portu lotniczego w Antalyi. Przystanek autobusowy przy hotelu.

    PLAŻA

    hotelowa, piaszczysto-żwirowa z łagodnym zejściem do morza, pomost, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Elegancki kompleks hotelowy, zbudowany w 2007 r., regularnie odnawiany położony na 30 000m. Propyzcja dla wymagających Klientów oraz dla rodzin z dziećmi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, restauracja główna z tarasem, restauracje la carte: kuchnia turecka, chińska, włoska, rybna (bezpłatne, raz na tydzień, wymagana wcześniejsza rezerwacja); w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, bufet tematyczny, bary w lobby, na plaży, przy basenie, w dyskotece, Game Café bar (24h), Snack Bar, kantor, sala telewizyjna, pasaż handlowy: minimarket, sklep z pamiątkami, biżuterią i galanterią skórzaną, centrum konferencyjne dla 500 osób, taras z widokiem na basen i morze, ogród, Usługi płatne: room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, fryzjer, fotograf, pralnia, faks, wypożyczalnia samochodów.  Hotel akceptuje karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    INTERNET

    bezpłatne WiFi w hotelu i w pokojach, kawiarenka internetowa bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie basen o powierzchni ok. 1300 m, minipark wodny: cztery zjeżdżalnie, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, kryty basen, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness, gimnastyka w wodzie, aerobik, bilard (jeden stół rosyjski, dwa amerykańskie; wymagana rezerwacja), squash, piłkarzyki, air hokej, minigolf, rzutki, koszykówka, siatkówka, minipiłka nożna, boccia, dyskoteka, amfiteatr, kino, animacje dla dorosłych oraz jacuzzi, dwie łaźnie tureckie, łaźnia fińska. odpłatnie: oświetlenie kortu, pokój gier, kręgle (wymagana rezerwacja), sporty wodne na plaży: narty wodne, banan, parasailing, katamaran (wymagana licencja), rejsy jachtem, nurkowanie, centrum Spa: masaże, zabiegi, solarium, łaźnia parowa, Vitamin bar, salon piękności.

    DLA DZIECI

    basen dla dzieci, kryty brodzik, Aqua Club dla dzieci z dwoma zjeżdżalniami, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dostępne foteliki i menu dla dzieci, baby bar w restauracji głównej z mikrofalówką i podgrzewaczami do butelek (czynny: 12.00-13.00), bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 420pokoje. Pokoje typu standard z widokiem od strony lądu dwusobowe z możliwością jednej dostawki dla os. dorosłej lub dwóch dostawek dla dzieci, ok. 23-28 m, klimatyzowane, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, TV/SAT, telefon, sejf, minibar (codziennie uzupełniany bezalkoholowymi napojami), balkon (stolik i krzesełka). Pokoje z widokiem na morze oraz bocznym widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typu family z łóźkiem piętrowym (2 pomieszczenia: głowna sypialnia z balkonem, mały pokój dla dzieci z łóżkiem pietrowym oraz łazienka)

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.mukarnashotel.com Ocena HCH 5,5 Rekomendacja Klientów 91%. Udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych.

    WYŻYWIENIE

    Utra All Inclusive śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Kolacje w restauracji la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja. Przekąski w Snack Barze, wata cukrowa, lody, owoce w Snack Barze, sorbet przy basenie, tradycyjne, tureckie placki gozleme, późne przekąski w restauracji głównej, kawa, herbata i ciasto w Snack Barze. Napoje bezalkoholowe, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe we wszystkich barach w wyznaczonych przez hotel godzinach, całodobowo w Café Barze. Opcja ultra all inclusive nie zawiera kaw po turecku, soków ze świeżo wyciskanych owoców, wybranych napojów importowanych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Uwagi dodatkowe

    Sun:Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone Sunhotels 2002 – 2017

    Opis hotelu

    Nasz hotel został zaprojektowany z uwzględnieniem każdego najmniejszego szczegółu, by nasi goście spędzili przytulne i wygodne wakacje. Hotel znajduje się przy plaży, 3 km od parku wodnego, 4 km od centrum Okurcalaru, 34,5 km od Alanyi i 91 km od lotniska Antalya.

    Udogodnienia i serwisy zawierają: restauracje, bary, basen, basen dla dzieci, park wodny, bezprzewodowy Internet, parking, zabiegi spa (płatne), siłownię, saunę, łaźnię turecką, jacuzzi, kryty basen, windę, minigolfa, kort tenisowy (płatny), pokój gier, miniklub, plac zabaw, sklep z upominkami, kręgielnię (płatna), bilard (płatny), sale konferencyjne i całodobową recepcję.

    Pokoje wyposażone są w: minibar (płatny), klimatyzację, bezprzewodowy Internet, sejf, TV, telefon, suszarkę do włosów, łazienkę i balkon/taras.

    Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne w sezonie zimowy.

    Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

    W przypadku wybrania opcji All Inclusive:

    Pakiet All Inclusive zawiera wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje takie, jak: lekkie drinki, piwo, wino, wodę, drinki alkoholowe, wszystkie z lokalnych marek.

    Drinki serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. godz. 22.00–24.00).

    Czas otwarcia różni się między hotelami.

    W niektórych hotelach program rozrywkowy wliczony jest w cenę.

    Adres: Karaburun Mevkii Okurcalar Beldesi, Alanya, Turcja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Mukarnas
    Zdjęcia lokalizacji (Turcja)
    Słynny kurort Riwiery Tureckiej - Alanya
    Wakacje w Antalya na Riwierze Tureckiej
    Bodrum w części egejskiej Turcji to miast zabawy i rozrywki
    Cesme w części egejskiej Turcji to mekka sportów wodnych
    Wakacje z Belek, wysokiej klasy hotele i pola golfowe
    Stambuł to kulturalna stolica Turcji, miasto, które zachwyca
    Kapadocja to czarodziejska kraina z księżycowym krajobrazem. Najpopularniejsza wycieczka fakultatywna w Turcji
    Dalaman to miasto położone w południowo -zachodniej części Turcji z dużym międzynarodowych portem lotniczym
    Kemer to piękne zielone krajobrazy, majestatyczne góry Taurus, klimatyczne zatoki.
    Wakacje na pięknych plażach Kusadasi w Turcji
    Lot balonem nad kapadocją to niezwykłe wrażenia. Turcja
    Marmaris to słynny kurort części egejskiej Turcji
    Wakacje w tureckim Oludeniz często wybierają miłośnicy paraglidingu
    Spacer po bawełnianych tarasach Pamukkale to jedna z głównych atrakcji Turcji
    Szalony spływ po rwącej rzece czyli rafting, jedna z głównych atrakcji wakacji w Turcji
    Side - popularna miejscowość wakacyjna na Riwierze Tureckiej

    Opinie o Hotelu Mukarnas

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel bajkowy!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel rewelacyjny, jeden z najlepszych w jakich byłem.

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.3
    polecam

    Hotel z mila obsluga,czyste pokoje,super wyrzywienie,fajna dyskoteka. Czerwiec2011

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    3.0
    odradzam

    Przyleciałam trójką małych dzieci o 1.30 i nie było dla nas pokoi. Poprosili byśmy poczekali do rana ( około 8.00) ponieważ nie ma czystych pokoi. Dzieciom chciało się spać, były wystraszone. To nie był miły początek wakacji.

    POLECAM:
    singlom
    Podsumowanie: odradzam
    3.0
    4.4
    polecam

    byliśmy tam w listopadzie hotel 5* woda w basenie krytym jakuzzi zimna w morzu dużo cieplejsza klimatyzacja nie działała obsługa twierdzi że to standard . Brak disco. Ogólnie dobrze ładny bogaty hotel ale nie wszystko tak ach i och jak w ofercie .polecam ale należałoby wyeliminować wady jw.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Hotel wart wydanych pieniędzy - szczególnie polecany dla rodzin z dziećmi.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Jedyną jego wadą jest brak wad, Gorąco polecam!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Rewelecyjny hotel z wieloma atrakcjami, jedzenie super, przemiła obsługa i symatyczna atmosfera, Polecam dla wszystkich

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Mukarnas - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny

    Mukarnas - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Mukarnas? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00