Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
  • Hotel Meeru Island, Malediwy
1 / 13
Udogodnienia hotelu Meeru Island
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Meeru Island
star 4

Malediwy
Ocena hotelu Meeru Island:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Meeru Island:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 czerwca 2018

Hotel Meeru Island w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Malediwy/Malediwy

Wstęp

Meeru Island Resort&SPA wita w tropikalnym raju pełnym palm kokosowych, pięknych plaż z białym piaskiem otoczonych lagunami z krystalicznie czystą i ciepłą wodą oraz rafami koralowymi. Wielokrotnie nagradzany resort za świetną formułę All Inclsive oraz przyjazną atmosferę dla rodzin z dziećmi.  

Położenie

- na wyspie Meerufenfushi - szerokość wyspy ok 350 m, długość ok 1200 m., ok. 32 hektarów - North Male Atoll

Plaża

- drobny, biały piasek - łagodne zejście do wody

Pokoje

Garden Bungalow - ok 50 m kw. - domki szeregowe w centralnej części wyspy - urządzone w tropikalnym stylu - klimatyzacja, wiatrak sufitowy - TV-SAT, sejf, telefon - internet wi-fi (bezpłatny) - mini bar - zestaw do parzenia kawy/herbaty - łazienka (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów, szlafrok) Beach Villa - ok 56 m kw - bungalowy zlokalizowane przy plaży z widokiem na lagunę - dodatkowa łazienka pod gołym niebem - wyposażone podobnie jak pokoje Garden Jacuzzi Beach Villa - ok 80 m kw - bungalowy zlokalizowane przy plaży - dodatkowo jacuzzi na prywatnym, osłoniętym patio - wyposażone podobnie jak pokoje Garden Water Fron Villa - ok 60 m kw - elegancko urządzone - bungalow zlokalizowany na plaży tuż przy wodzie - dodatkowo jacuzzi na prywatnym, osłoniętym patio - wyposażone podobnie jak pokoje Garden Jacuzzi Water Bungalow - ok 85 m kw - zlokalizowane na palach nad wodą z bezpośrednim wejściem do oceanu - dodatkowo jacuzzi na prywatnym, osłoniętym tarasie - wyposażone podobnie jak pokoje Garden

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatne - 2 baseny ze słodką wodą - leżaki, parasole, ręczniki plażowe - pokój telewizyjny - biblioteka - centrum fitness/siłownia - animacje dla dzieci i dla dorosłych - piłka nożna, siatkówka plażowa, tenis stołowy, 2 korty tenisowe - kajaki, windsurfing Płatne - spory wodne - pokój gier (bilard, rzutki, gry elektroniczne) - centrum nurkowe - wycieczki - centrum SPA - wypożyczalnia rowerów

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - klub dla dzieci - klub dla nastolatków

Wyżywienie

Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne All Inclusive Plus (AI+) - śniadanie, obiad, kolacje w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami przekąski. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są bezpłatnie przez całą dobę.

Restauracje i bary

- 2 restauracje bufetowe - 4 restauracje a'la carte (płatne) - 6 barów

Dodatkowe informacje

- 284 pokoje - mini market, sklep z pamiątkami, butik - kawiarenka internetowa (płatna) - internet wi-fi na terenie całego hotelu (bezpłatny) - internet wi-fi PREMIUM (większa prędkość - płatny) - www.meeru.com

Transfer

Transfer realizowany szybką łodzią motorową i trwa około 55 min.

Dla nowożeńców

Specjalnie dla nowożeńców hotel wraz z Exim Tours przygotował niespodziankę: - owoce w pokoju, specjalna dekoracja pokoju Warunkiem otrzymania w/w świadczeń jest zgłoszenie podróży poślubnej w trakcie dokonywania rezerwacji a także przesłanie kopii aktu zawarcia związku małżeńskiego. Podróż poślubna nie może odbyć się później niż 6 miesięcy od daty zawarcia małżeństwa.

UWAGA

Przy podróży z dzieckiem poniżej 2 lat w hotelach na recepcji należy opłacić podatek tzw. GreenTax w wysokości 6 USD/doba. Wszsycy pozostali uczestnicy mają podatek wliczony w cenę pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest na tropikalnej wyspie Merufenfushi, będącej częścią Północnego Atolu Kaafu. Międzynarodowe lotnisko w Male znajduje się ok. 50 km od hotelu. Transfer łodzią trwa ok. 55 minut.
Plaża:
Wyspa otoczona jest piękną, piaszczystą, białą plażą. Leżaki i parasole dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, 2 restauracje główne po dwóch stronach wyspy, serwujące dania kuchni lokalnej i międzynarodowej, 2 restauracje a'la carte: Asian Wok i Hot Rock specjalizująca się w owocach morza oraz daniach mięsnych przygotowywanych na gorących kamieniach przy stołach gości. Kawiarnia, 6 barów w różnych częściach wyspy, z których 3 serwują również przekąski w ciągu dnia. Ponadto basen z wydzieloną częścią dla dzieci oraz basen relaksacyjny dla osób powyżej 18 roku życia.
Pokoje:
Hotel posiada 284 ekskluzywne pokoje. Wille przy plaży, o pow. ok. 56 m2, wyposażone są w łazienkę (częściowo pod gołym niebem) z prysznicem, suszarką do włosów. Ponadto: szlafroki, wiatrak sufitowy, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV Sat., DVD, bezpłatny sejf, minibar (konsumpcja za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, strefę wypoczynkową oraz zagospodarowany taras z widokiem na ogród. Pokoje w ogrodzie o pow. ok. 50 m2 położone w budynku w głębi wyspy, wille przy plaży z prywatnym, zewnętrznym jacuzzi na zagospodarowanym, drewnianym tarasie (pow. ok. 80 m2), wille na skraju plaży z prywatnym jacuzzi pod gołym niebem oraz spektakularnym widokiem na lagunę (pow. ok. 60 m2), wille na wodzie, o pow. ok. 85 m2, położone wzdłuż drewnianego pomostu, z prywatnym jacuzzi pod gołym niebem oraz drewnianym tarasem ponad lazurowymi wodami oceanu.
Wyżywienie:
Śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bogatego bufetu serwowane w Restauracji Farivalhu i Maalan. Napoje do lunchu i obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą All Inclusive Plus: dodatkowo obejmuje wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne 24 h w Dhoni bar oraz w wyznaczonych barach w godzinach ich otwarcia, wyznaczone napoje z minibaru oraz 1/2 butelki szampana na pokój/pobyt. AI nie obejmuje: pozostałych napoi alkoholowych, win oraz piw butelkowanych, koktajli, soków ze świeżych owoców, posiłków w innych hotelowych restauracjach.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel organizuje wieczory przy muzyce na żywo, pokazy taneczne, karaoke, wyścigi krabów i zawody sportowe. Płatne dodatkowo (dla gości z formułą AI Plus bezpłatne): bilard, snooker, tenis stołowy, piłkarzyki, rzutki, gry planszowe, bule, badminton, siatkówka plażowa, siłownia, 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne), 9-dołkowe pole golfowe, boisko do piłki nożnej, rejs dla amatorów snurkowania na pobliską rafę (z własnym sprzętem), kajaki oraz windsurfing. Ponadto dla gości z AI Plus jednorazowo: rejs o zachodzie słońca, 30 min. grupowej nauki snurkowania, windsurfingu i golfa. Za opłatą centrum SPA, wypożyczalnia rowerów oraz centrum sportów wodnych.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach oraz częściach wspólnych hotelu.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.meeru.com
Naszym zdaniem:
Resortowy hotel o klubowej atmosferze. Piękna lokalizacja, egzotyczna atmosfera i zapierające dech w piersiach widoki, połączone z doskonałą kuchnią oraz ogromem aktywności powodują, ze jest to idealne miejsce dla osób, które nie lubią się nudzić na wakacjach. Hotel bardzo lubiany i chwalony przez Gości.

Program

Dzień 1
11:25 Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 2 godz. przed wylotem samolotu. 13:25 Wylot z Warszawy. 22:05 Przylot do Dubaju. Rozkład lotów jest orientacyjny i może się różnić w zależności od grupy. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. 
Dzień 2
04:35 Wylot z Dubaju. 09:45Przylot na Malediwy Transfer do wybranego hotelu. Transfer realizowany będzie łodzią motorową, samolotem lub wodolotem (w zależności od położenia hotelu).
Dzień 3-9
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych oferowanych przez hotel.
Dzień 10
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko w Male. 22:55 Wylot z Male
Dzień 11
02:05 Przylot do Dubaju 08:05Wylot z Dubaju 11:20Przylot do Warszawy
Wizy
Wiza na Malediwy
Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcąw celu weryfikacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza na Malediwy
Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym Warszawa-Male-Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (8 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelu na Malediwach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, transfery samolotem lub łodzią motorową na Malediwach, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na Malediwach (Klienci otrzymają numer telefonu kontaktowego do przedstawiciela Rainbow przy odprawie na lotnisku), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie
Inne
Malediwy - informacje ogólne
Szczepienia
Międzynarodowa karta szczepień z potwierdzonym szczepieniem przeciwko żółtej gorączce (żółtej febrze) jest wymagana przy przylocie na lotnisku od tych pasażerów, którzy w przeciągu ubiegłych 6 dni przebywali w krajach unifikowanych żółtą gorączką.
Waluta
Rupia Malediwska [MVR] 1 rupia = 100 leria, kurs: 1 USD = 15,29 MRV, 1 PLN = 4,12 MRV. Nie jest konieczna wymiana waluty na rupie malediwskie. Powszechnie akceptowane są waluty wymienialne (zwłaszcza USD). Nie zaleca się dokonywania płatności kartami kredytowymi, gdyż automatycznie do ceny dodawane są wysokie koszty manipulacyjne.
Orientacyjne ceny
Butelka 1,5, l l. wody - ok. 3 USD. Drinki - od 6-8 USD.
Elektryczność
220 V/50 Hz wszystkie typy wtyczek
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 960 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Czas
+ 4 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Przelot
Wylot do Male liniami rejsowymi z przesiadką. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina na3 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.
Warto wiedzieć
- Malediwy są krajem bezpiecznym dla turystów. -W stolicy Male należy zwracać uwagę na odpowiedni strój i zachowanie, które może godzić w obowiązujące normy religijne i przyjęte obyczaje. Nie wolno prezentować symboli religijnych: krzyże, gwiazdy Dawida etc. przy wjeździe na Malediwy i będąc na miejscu. - Nudyzm jest kategorycznie zabroniony. - Przepisy celne całkowicie zabraniają wwozu alkoholu (jest dostępny w ośrodkach dla obcokrajowców w bardzo wysokich cenach), broni i narkotyków. Przemyt narkotyków zagrożony jest wysokimi karami więzienia. Zakazuje się wywozu korala. Dozwolony jest wwóz tylko rzeczy osobistych. Zabroniony wwóz mięsa wieprzowego i pornografii. Możliwy jest wwóz i wywóz dozwolonej ilości dewiz. Władze malediwskie bardzo restrykcyjnie podchodzą do przestrzegania przepisów, np.: za wwóz alkoholu grozi więzienie. - W obszarze Malediwów wydzielono tzw. strefę turystyczną, w której zezwala się poruszać gościom z zagranicy.Aby samodzielnie zwiedzać atole nie należące do strefy, należy uzyskać specjalne zezwolenie - dotyczy to również lokalnych firm, które chciałyby na przykład poprowadzić trasę rejsu poza strefą turystyczną. - Brak placówki dyplomatycznej. Malediwy znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w New Delhi (Indie).
Ważne!
Pakiety i kosze powitalne dla nowożeńców wymagają potwierdzenia zawarcia związku małżeńskiego w okresie maksymalnie 6 ostatnich miesięcy (dokument należy zabrać ze sobą i okazać na recepcji podczas kwaterowania).
Wycieczki lokalne
Odkryj podwodny świat
Wspaniała wyprawa na rafy koralowe - Malediwy są wspaniałym miejscem dla miłośników nurkowania. Mieści się tutaj wiele szkół nurkowania - niemal każdy hotel posiada swoją szkołę. To wprost idealne miejsce, by odkryć podwodny świat Oceanu Indyjskiego. Ceny od 60 USD/godz.
Kursy nurkowania od 120 USD za kurs.
Snurkowanie
Wymarzona opcja dla osób, które pragną zobaczyć bogaty podwodny świat bez konieczności schodzenia pod powierzchnię wody. Około dwugodzinna wycieczka na rafy położone w pobliżu hotelu. Nie trzeba posiadać umiejętności pływackich, sprzęt do snurkowania oraz kamizelki można wypożyczyć w hotelu.
Ceny od 30 USD.
Male City tour
Wspaniała okazja do zobaczenia stolicy tego rajskiego kraju. Zobaczymy Pałac Mulee-Aage, który został zbudowany przez sułtana Mohameda Shamsuddeen III w 1906 roku. Obecnie w obiekcie mieści Kancelaria Prezydenta. Odwiedzimy także zachwycające swoją architekturą Islamic Centre - największy meczet na Malediwach, który może pomieścić nawet 5000 osób! W centrum znajduje się również biblioteka i sala konferencyjna. Ponadto będzie to wspaniała okazja do zakupu lokalnych pamiątek i rękodzieła. Wymagany skromny strój - zakryte kolana i ramiona.
Cena od 50 USD.
Niezapomniana wyprawa na ryby
Wspaniała atrakcja dla miłośników wędkarstwa. Malediwy to raj dla wędkarzy, można tutaj wypożyczyć łódź i wybrać się w rejs lub skorzystać ze zorganizowanej wycieczki. Wyprawy na ryby organizowane o różnych porach dnia (poranne, o zachodzie słońca, całodniowe). W trakcie wyprawy każdy będzie miał wspaniałą okazję do złapania egzotycznych gatunków ryb zamieszkujących ocean indyjski. Dodatkową atrakcją będzie możliwość zjedzenia własnoręcznie złapanych ryb. Po powrocie do hotelu będą one ugrillowane przez szafa kuchni.
Cena od 40 USD
Widokowy przelot samolotem
Wspaniała opcja dla osób pragnących zobaczyć rajskie atole z lotu ptaka.
Cena od 140 USD
Bliskie spotkania z delfinami
Malediwy to idealne miejsce, w którym możemy z bliska podziwiać dziko żyjące delfiny. W trakcie około godzinnego rejsu po turkusowych wodach Oceanu Indyjskiego mamy bardzo dużą szansę na zobaczenie tych wspaniałych ssaków.
Ceny od 35 USD
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane i dostępne w każdym hotelu. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny w hotelach pobytowych i może różnić się w zależności od hotelu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem rejsowym Warszawa-Male-Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (8 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelu na Malediwach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, transfery samolotem lub łodzią motorową na Malediwach, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na Malediwach (Klienci otrzymają numer telefonu kontaktowego do przedstawiciela Rainbow przy odprawie na lotnisku), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie

Inne

Malediwy - informacje ogólne
Szczepienia
Międzynarodowa karta szczepień z potwierdzonym szczepieniem przeciwko żółtej gorączce (żółtej febrze) jest wymagana przy przylocie na lotnisku od tych pasażerów, którzy w przeciągu ubiegłych 6 dni przebywali w krajach unifikowanych żółtą gorączką.
Waluta
Rupia Malediwska [MVR] 1 rupia = 100 leria, kurs: 1 USD = 15,29 MRV, 1 PLN = 4,12 MRV. Nie jest konieczna wymiana waluty na rupie malediwskie. Powszechnie akceptowane są waluty wymienialne (zwłaszcza USD). Nie zaleca się dokonywania płatności kartami kredytowymi, gdyż automatycznie do ceny dodawane są wysokie koszty manipulacyjne.
Orientacyjne ceny
Butelka 1,5, l l. wody - ok. 3 USD. Drinki - od 6-8 USD.
Elektryczność
220 V/50 Hz wszystkie typy wtyczek
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 960 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Czas
+ 4 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Przelot
Wylot do Male liniami rejsowymi z przesiadką. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina na3 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady.
Warto wiedzieć
- Malediwy są krajem bezpiecznym dla turystów. -W stolicy Male należy zwracać uwagę na odpowiedni strój i zachowanie, które może godzić w obowiązujące normy religijne i przyjęte obyczaje. Nie wolno prezentować symboli religijnych: krzyże, gwiazdy Dawida etc. przy wjeździe na Malediwy i będąc na miejscu. - Nudyzm jest kategorycznie zabroniony. - Przepisy celne całkowicie zabraniają wwozu alkoholu (jest dostępny w ośrodkach dla obcokrajowców w bardzo wysokich cenach), broni i narkotyków. Przemyt narkotyków zagrożony jest wysokimi karami więzienia. Zakazuje się wywozu korala. Dozwolony jest wwóz tylko rzeczy osobistych. Zabroniony wwóz mięsa wieprzowego i pornografii. Możliwy jest wwóz i wywóz dozwolonej ilości dewiz. Władze malediwskie bardzo restrykcyjnie podchodzą do przestrzegania przepisów, np.: za wwóz alkoholu grozi więzienie. - W obszarze Malediwów wydzielono tzw. strefę turystyczną, w której zezwala się poruszać gościom z zagranicy.Aby samodzielnie zwiedzać atole nie należące do strefy, należy uzyskać specjalne zezwolenie - dotyczy to również lokalnych firm, które chciałyby na przykład poprowadzić trasę rejsu poza strefą turystyczną. - Brak placówki dyplomatycznej. Malediwy znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w New Delhi (Indie).
Ważne!
Pakiety i kosze powitalne dla nowożeńców wymagają potwierdzenia zawarcia związku małżeńskiego w okresie maksymalnie 6 ostatnich miesięcy (dokument należy zabrać ze sobą i okazać na recepcji podczas kwaterowania).

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza na Malediwy
Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza na Malediwy
Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcąw celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

Odkryj podwodny świat
Wspaniała wyprawa na rafy koralowe - Malediwy są wspaniałym miejscem dla miłośników nurkowania. Mieści się tutaj wiele szkół nurkowania - niemal każdy hotel posiada swoją szkołę. To wprost idealne miejsce, by odkryć podwodny świat Oceanu Indyjskiego. Ceny od 60 USD/godz.
Kursy nurkowania od 120 USD za kurs.
Snurkowanie
Wymarzona opcja dla osób, które pragną zobaczyć bogaty podwodny świat bez konieczności schodzenia pod powierzchnię wody. Około dwugodzinna wycieczka na rafy położone w pobliżu hotelu. Nie trzeba posiadać umiejętności pływackich, sprzęt do snurkowania oraz kamizelki można wypożyczyć w hotelu.
Ceny od 30 USD.
Male City tour
Wspaniała okazja do zobaczenia stolicy tego rajskiego kraju. Zobaczymy Pałac Mulee-Aage, który został zbudowany przez sułtana Mohameda Shamsuddeen III w 1906 roku. Obecnie w obiekcie mieści Kancelaria Prezydenta. Odwiedzimy także zachwycające swoją architekturą Islamic Centre - największy meczet na Malediwach, który może pomieścić nawet 5000 osób! W centrum znajduje się również biblioteka i sala konferencyjna. Ponadto będzie to wspaniała okazja do zakupu lokalnych pamiątek i rękodzieła. Wymagany skromny strój - zakryte kolana i ramiona.
Cena od 50 USD.
Niezapomniana wyprawa na ryby
Wspaniała atrakcja dla miłośników wędkarstwa. Malediwy to raj dla wędkarzy, można tutaj wypożyczyć łódź i wybrać się w rejs lub skorzystać ze zorganizowanej wycieczki. Wyprawy na ryby organizowane o różnych porach dnia (poranne, o zachodzie słońca, całodniowe). W trakcie wyprawy każdy będzie miał wspaniałą okazję do złapania egzotycznych gatunków ryb zamieszkujących ocean indyjski. Dodatkową atrakcją będzie możliwość zjedzenia własnoręcznie złapanych ryb. Po powrocie do hotelu będą one ugrillowane przez szafa kuchni.
Cena od 40 USD
Widokowy przelot samolotem
Wspaniała opcja dla osób pragnących zobaczyć rajskie atole z lotu ptaka.
Cena od 140 USD
Bliskie spotkania z delfinami
Malediwy to idealne miejsce, w którym możemy z bliska podziwiać dziko żyjące delfiny. W trakcie około godzinnego rejsu po turkusowych wodach Oceanu Indyjskiego mamy bardzo dużą szansę na zobaczenie tych wspaniałych ssaków.
Ceny od 35 USD
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane i dostępne w każdym hotelu. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny w hotelach pobytowych i może różnić się w zależności od hotelu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Wezyr

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

North Male Atoll Meeru Island Resort 4****

Położenie

Hotel położony jest na jednej z 1190 wysp należących do Malediwów - Meerufenfushi, długość wyspy: ok. 1,2 km, szerokość: ok. 350 m, oddalony o 60 minut łodzią od lotniska w Male.

Hotel

Hotel otoczony pięknym tropikalnym ogrodem. Do dyspozycji Gości są 2 recepcje, lobby, internet bezprzewodowy na terenie całej wyspy, kawiarenka internetowa, 2 baseny, 4 restauracje, 6 barów, centrum SPA, centrum fitness, sala gier, sklepy.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 286 pokoi. Willa typu Jacuzzi Water (85 m2, na morzu, prywatne jacuzzi dla 2 os położone pod gwiazdami, bezpośrednie zejście do wody), willa Water (60 m2, położona na plaży, prywatne jacuzzi), willa Jacuzzi Beach (80 m2, na plaży, z prywatnym jacuzzi), Beach Villa (56 m2, po remoncie, na plaży), pokoje z widokiem na ogród (50 m2, położone w pawilonie, po remoncie). Wszystkie wyposażone są w klimatyzację, wiatrak, łazienki (wanna/prysznic, suszarka do włosów, szlafrok), mini bar, telefon, TV sat, DVD/ CD odtwarzacz, sejf, zestaw do kawy/herbaty, odtwarzacz CD/DVD, bezpłatny dostęp do internetu.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji Full board (3 posiłki) lub All inclusive plus (śniadania, obiady, kolacje, przekąski). Farivalhu, The Malan - 2 restauracje główne serwujące dania kuchni międzynarodowej położone są na 2 krańcach wyspy, The Hot rock - restauracja serwująca owoce morza i steki przygotowywane na gorących kamieniach wulkanicznych, Asian Wok Restaurant - restauracja serwująca dania kuchni azjatyckiej, Dhoni Bar - bar przy basenie, Kakuni bar - bar z bilardem, snookerem, rzutkami i TV, Pavilion bar na plaży i przy basenie.

Sport i wellness

W hotelu znajduje się centrum SPA Duniye oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, centrum fitness. Zajęcia sportowe: 2 korty tenisowe, rowery, siatkówka, badminton, tenis stołowy, bilard, rzutki, nurkowanie powierzchniowe, windsurfing, kajaki, żeglarstwo.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

Zajęcia sportowe, wieczorne animacje, karaoke, muzyka na żywo, dyskoteka tylko dla dorosłych.

Strona internetowa

http://www.meeru.com/ KATEGORIA LOKALNA 4****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orka

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Malediwy/Male Atol/Północny Atol Male

Położenie

Wyspa, na której zlokalizowany jest hotel znajduje się we wschodniej części Pólnocnego Atolu Male, transfer do hotelu z lotniska zajmuje godzinę szybką łodzią, dobre punkty do uprawiania snorkelingu znajdują się już ok 50 - 150 m od hotelu, natomiast rafa koralowa oddalona jest od ośrodka o 1 km.

Miejscowa kategoria

4****+

Wyposażenie hotelu

Hotel znajduje się na obszernej wyspie i należy do największych ośrodków wypoczynkowych na Atolu, cechą charakterystyczną hotelu jest plantacja bananów oraz papaji, resort posiada piękną dużą lagunę z piaszczystą plażą, która oferuje znakomite warunki do pływania oraz uprawiania sportów wodnych, buty kąpielowe zalecane, resort ma do zaoferowania swoim gościom gustownie urzadzone lobby z recepcją, sklep z pamiątkami, kafejka internetowa, sklep z biżuterią, na wyspie znajduje się bogaty wybór punktów gastronomicznych, goście mogą skorzystać z jednego z siedmu barów oraz z pięciu restauracji w tym trzech a'la carte oraz kawiarni, w części rekreacyjnej; do dyspozycji gości są dwa baseny w tym jeden wyłącznie dla osób dorosłych, taras słoneczny (leżaki oraz ręczniki w cenie), dla osób szukających relaksu istnieje możliwość skorzystania z Centrum Spa ze szklaną podłogą, wybudowanego na palach (zabiegi Spa za dodatkową opłatą);

Zakwaterowanie

286 pokoi

Bungalow

20 bungalowów o standardzie 3***+, o powierzchni 50mkw, bungalowy zlokalizowane w pobliżu basenu, wyposażone w prysznic, WC, minibarek, klimatyzację, wentylator sufitowy, sejf, ekspres do kawy i herbaty, suszarkę do włosów, TV, odtwarzacz CD oraz taras.

Beach villa

77 bungalowów o standardzie 4****, o powierzchni 50mkw, podobne wyposażenie co bungalow, wnętrza wykonane z drewna natomiast meble z wikliny, oferują wyższej jakości urządzenia, taras z miejscami do siedzenia, łazienka na otwartym powietrzu.

Jacuzzi beach villa

83 bungalowy, podobne wyposażenie co beach villa, większe - o powierzchni 80 mkw, dodatkowo posiadają łóżko z baldachimem, odtwarzacz DVD, jacuzzi na wolnym powietrzu.

Water villa

o powierzchni 60 mwk. podobne wyposażenie co beach villa, bez jacuzzi, wybudowany na palach na wodzie,

Jacuzzi water villa

o powierzchni 85mkw, dodatkowo posiada jacuzzi oraz dostęp do internetu.

Wyżywienie

posiłki w formie bufetu, istnieje możliwość wykupienia opcji All Inclusive

Sport

hotel posiada bogatą ofertę rekreacyjno-sportową; siatkówka plażowa, badminton, billard, dart, tenis stołowy, piłka nożna, za dodatkową opłatą- siłownia, tenis, 9 dołkowe pole golfowe, żeglowanie, windsurfing, kajaki, nurkowanie, dodatkowo hotel oferuje kursy nurkowania.

Spa

zabiegi Spa (dodatkowo płatne)

Rozrywka

wieczorny program rozrywkowy.

Uwaga

w cenę nie jest wliczona obowiązkowo płatna kolacja świąteczna oraz kolacja sylwestrowa;

Program imprezy

1 dzień Wylot do Male 2 dzień Przylot do Male i transfer z lotniska do HOTELU 2-8 dzień Pobyt w HOTELU / Malediwy 8 dzień Transfer z HOTELU / Malediwy na lotnisko do Male i wylot do kraju 9 dzień Przylot do kraju. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / śniadania - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego,

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, - podatku wyjazdowego 25UDS/os.

Informacje praktyczne

- Elektryczność 220V - Bezpieczeństwo - Malediwy są krajem bezpiecznym dla turystów, - Komunikacja - Między wyspami kursują łodzie oraz samoloty, - Nie obowiązują żadne szczepienia ochronne, trzeba pamiętać o niebezpieczeństwie zarażenia się cholerą, tyfusem, polio, żółtaczką typu A, B i E, - Zaleca się przestrzeganie odpowiednich zasad zachowania i ubioru w miej­scach publicznych. W strojach kąpielowych sugeruje się poruszać tylko w ośrodkach turystycznych i na plaży. Nudyzm jest zakazany, włączając to zamknięte resorty turystyczne. - obowiązuje zakaz wwozu na terytorium malediwów broni, amunicji i materiałów wybuchowych, materiałów i publikacji pornograficznych; rzeczy uznanych za naruszające zasady islamu, w tym przedmiotów innych kultów i religii, wieprzowiny i produktów z niej pochodzących oraz alkoholu (jest on dozwolony tylko na terenie resortów turystycznych). - Polski turysta nie musi mieć wizy wjazdowej, Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych zezwalający na wjazd, - prz wylolocie pobierany jest podatek wyjazdowy i wynosi on 25 USD/os, - Strefa czasowa - różnica + 4 godziny w stosunku do czasu polskiego, w przypadku czasu letniego 3h. - przyładowe ceny - Napój ca.USD 04,00 Piwo ca.USD 04,00 Butelka wina ca.USD 25,00, butelka wody 3,00 USD, - formy płatności na Malediwach; na Malediwy zaleca się zabrać USD lub karty kredytowe, w przypadku płatności kartą kredytową mogą pojawić się wysokie opłaty manipulacyjne, - waluta Rupia Malediwska (1PLN - 5,771 MVR, 1USD- 12,960 MVR,) Informacje dodatkowe - impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi - min Emirates Airlines, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Thai Airlines, Etihad Airways, Malaysia Airlines i wiele innych, na pokładzie wszystkich lini lotniczych CATERING w cenie (posiłek, napoje gazowane i alkoholowe) ! - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzalezniona jest od dostepnosci miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - średnia cena przyjęta do kalkulacji za bilet lotniczy wynosi 3000 zł - UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą. Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy). Uwaga!!! OFERTA WYMAGA POTWIERDZENIA DOSTĘPNOŚCI I CENY PRZEZ TOUROPERATORA W CIĄGU 4 GODZ. OD PON-PT W GODZ. 10-18


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Neckermann

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malediwy, Malediwy

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

na wschodnim krańcu Północnego Atolu Male. Do rafy ok. 800 m (transfer łodzią motorową). Transfer z lotniska łodzią ok. 55 minut.

Plaża

piaszczysta, łagodnie opadająca do morza. Leżaki i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

wyspa o wymiarach 1200 x 350 m dysponująca 284 pokojami. 2 restauracje główne, 2 restauracje a la carte, kawiarnia "Meeru", 6 barów, kawiarnia internetowa. Na zewnątrz 2 baseny, w tym jeden z brodzikiem dla dzieci. Leżaki i parasole na basenie bez opłaty. Na północy wyspy wydzielona część dla dorosłych z restauracją i barem. Uwaga! Minimalny wiek w willach na wodzie oraz willach z jacuzzi to 18 lat. www.meeru.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

American Express, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

Wille na plaży (A1-3B): ok. 56 m2, z kącikiem do siedzenia, zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem, klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, sejfem, TV sat, odtwarzaczem DVD/CD, dostępem do internetu, telefonem, półotwartą łazienką z prysznicem, WC, suszarką. Taras z widokiem na morze. Wille na wodzie (A1-3C): ok. 60 m2, bezpośrednio przy morzu, z drewnianą podłogą, półotwartą łazienką i schodami do morza. Wille na plaży z jacuzzi (A1-3D): ok. 80 m2, dodatkowo z drewnianym, wyposażonym patio i jacuzzi. Wille na wodzie z jacuzzi (A1-3E): ok. 85 m2, na palach; dodatkowo z ekspresem do kawy, tarasem od strony morza i oddzielnym tarasem z jacuzzi. Pokoje w ogrodzie (A1-3I): ok. 50 m2, wyposażone jak A2B.

Wyżywienie

Z trzema posiłkami: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu.

Sport

bilard, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa. Za opłatą wyprawy wędkarskie, badminton, wypożyczalnia rowerów, żeglowanie, nurkowanie, tenis i windsurfing. Dla gości All Inclusive bez opłaty: badminton, windsurfing.

Wellness

za opłatą zabiegi w spa.

Rozrywka

programy wieczorne.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Kawa i herbata przez całą dobę. Lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje w godz. 10:00-01:00. Wybrane napoje z minibaru 1 x pobyt rejs o zachodzie słońca.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


BestReisen

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Meeru Island Resort & Spa to hotel położony na malowniczej wyspie Meeru, należy do największych ośrodków wypoczynkowych na Atolu. Otoczony krystaliczną wodą, białą plażą i tropikalną zielenią. Wymarzony urlop w egzotycznej scenerii zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Podczas wakacyjnego pobytu warto skorzystać z bogatej oferty zajęć sportowych.

Położenie

Hotel znajduję się we wschodniej części Północnego Atolu Male. Transfer  z lotniska łodzią motorową zajmuje godzinę drogi. Rafa koralowa oddalona jest od ośrodka o 1 km, natomiast w odległości około 50 - 150 m od hotelu znajdują się dobre miejsca do uprawiania snorkelingu. 

Wyposażenie

2 restauracje główne, 3 restauracje a la carte, kawiarnia Meeru", 6 barów, kawiarnia internetowa. Na zewnątrz 2 baseny, w tym jeden z brodzikiem dla dzieci, taras do opalania. Leżaki, ręczniki kąpielowe oraz parasole przeciwsłoneczne na basenie bez opłaty. Na terenie obiektu biblioteka, jubiler, sklep z pamiątkami.

Pokoje

Hotel dysponuje 286 pokojami. Bungalowy z widokiem na morze posiadają bezpośredni dostęp do morza, balkon,  jacuzzi, pokój dzienno-sypialny, łóżko o wymiarach king-size lub dwa łóżka pojedyncze, otwarta łazienka, prysznic, WC, klimatyzacja, wentylator, TV sat, odtwarzacz DVD/CD, telefon, sejf,  minibar, zestaw do przyrządzania kawy, herbaty. Taras z widokiem na morze. Wille na wodzie bezpośrednio przy morzu, z półotwartą łazienką, drewnianą podłogą i schodami do morza. Wille na wodzie z jacuzzi dodatkowo posiadają ekspres do kawy, taras od strony morza oraz oddzielny taras z jacuzzi.

Wyżywienie

FB - śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetów w restauracjach głównych All Inclusive - Trzy posiłki w formie bufetu serwowane w restauracjach głównych w zależności od usytuowania na wyspie. Kawa i herbata przez całą dobę. Lokalne alkoholowe i bezalkoholowe napoje podawane w barach w godz. 10.00.-01.00., wybrane napoje z minibaru. 

Sport i rozrywka

2 baseny, tarasy słoneczne (parasole i leżaki bezpłatnie), w opcji all inclusive: sala do ćwiczeń, golf, tenis stołowy, bilard, tenis (sprzęt i oświetlenie odpłatnie), rzutki, kajaki, badminton, muzyka na żywo, przedstawienia. Dodatkowo płatne: wypożyczalnia rowerów, katamarany, nurkowanie powierzchniowe (z wypożyczeniem sprzętu), nurkowanie głębinowe, szkoła nurkowa , zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, masaże. 

Dla dzieci

Basen z brodzikiem dziecięcym, plac zabaw, pokój zabaw, wysokie krzesełko. Odpłatnie: łóżeczko, opieka dla dziecka.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy pobycie do 30 dni wiza nie jest wymagana. Paszport musi być ważny co najmniej przez okres 6 miesięcy od daty powrotu. Przy przylocie - na lotnisku, otrzymuje się bezpłatny stempel w paszporcie zezwalający na wjazd. Zabroniony jest wwóz alkoholu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Malediwy

Opis

Fantastyczna lokalizacja na wysepce Meeru w otoczeniu białej plaży, Gustownie urządzone, przestronne wnętrza, Komfortowe zakwaterowanie w tradycyjnych pokojach oraz willach na wodzie, Eleganckie centrum SPA z bogatą ofertą zabiegów, Liczne miejsca do nurkowania,

Wyposażenie

liczba pokoi - 58, restauracje - 4, baseny odkryte - 1, bar, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), sklep z pamiątkami, taras słoneczny, sala bankietowa, ogród, jubiler, centrum konferencyjne.

Pokoje

klimatyzacja, sejf, mini bar, internet, telefon (płatny), taras/balkon, ekspres do kawy, suszarka do włosów, wentylator, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - W cenie pokoje garden room dla max 3 osób dorosłych albo 2 osób dorosłych i 2 dzieci. Za dopłata pokoje; beach villa, jacuzzi beach villa, water villa, jacuzzi water villa

Plaża

piaszczysta, przy hotelu, ręczniki (płatne).

Sport na plaży

wędkarstwo (płatne), sporty wodne.

Sport i fitness

piłka nożna, wodny aerobik, nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, tenis stołowy, aerobik, SPA (płatne), golf, waterpolo, szachy.

Wyżywienie

śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; w ciągu dnia napoje i lokalne alkohole.

Informacje dodatkowe

kuchnia lokalna, indyjska, tajska, chińska, dla wegetarian i dla osób na diecie - po uprzednim zgłoszeniu.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Male- Warszawa z przesiadką ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; przelot na trasie Warszawa - Dubaj - Male - Warszawa), opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko ((łodzią motorową lub samolotem, w zależności od dostępnej opcji), zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą, obsługę anglojęzyczną podczas wypoczynku na Malediwach ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; polskojęzyczną opiekę lokalnego agenta podczas wypoczynku w Dubaju),

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, obsługi w jęz. polskim - wypoczynek na Malediwach, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji. Ograniczona obsługa polskiego przedstawiciela w jęz. polskim - obejmuje powitanie na lotnisku po przylocie oraz kontakt telefoniczny w trakcie pobytu ( dotyczy rezerwacji załozonych od 24 maja 2017 do 13 lutego 2018). Polska obsluga nie dotyczy wakacji łączonych objazd na Sri lance i wypoczynek na Malediwach.

Informacje wizowe

Dla pobytów turystycznych obowiązują wizy, wydawane bezpłatnie na okres do 30 dni na lotnisku przylotowym. Dokumenty wymagane do uzyskania wizy turystycznej - paszport, bilet powrotny, rezerwacja hotelu oraz świadectwo szczepienia przeciwko żółtej febrze, jeżeli przybywa się z obszaru obecności tej choroby zakaźnej.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


TUI

Szukasz wakacji na Malediwy?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/MALEDIWY

Do dyspozycji gości

• 2 lobby • 2 recepcje • 2 baseny zewnętrzne (woda słodka, w tym 1 typu infinity - wyłącznie dla dorosłych) • taras • ogród • strefa dla dorosłych (18+) • 2 restauracje główne („Maalan" tylko dla pełnoletnich gości i "Farivalhu" w centrum wyspy) • 3 restauracje a la carte ("Asian Wok" - dania kuchni azjatyckiej, tajskiej, chińskiej, "The Hot Rock" - dania na gorących kamieniach wulkanicznych oraz Meeru Café) • bar przy basenie Dhoni (18+) • bar tematyczny Kakuni • bar lounge Uthuru (18+) • bar Asian Wok • bar na plaży Pavillion • bar przy basenie Hot Rock

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • kawiarenka internetowa (w cenie) • leżaki, ręczniki kąpielowe oraz parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• butik • jubiler • sklep z pamiątkami • room service (płatny) • pralnia (płatna) • lekarz • 2 sale konferencyjne

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

284 bungalowów

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt • bezpłatne transfery z lotniska i na lotnisko w Male • pakiet dla nowożeńców: kwiaty i owoce w pokoju; przy przyjeździe należy okazać akt ślubu (nie starszy niż 6 miesięcy) przetłumaczony na język angielski - jeżeli dokument nie będzie ważny, goście zostaną obciążeni dodatkowymi kosztami na miejscu • w przypadku gdy przylot na Malediwy odbywa się w godzinach 17.00-07.00, a lot powrotny do Europy zaplanowany jest w godzinach 18.00-08.00 konieczne jest zarezerwowanie dodatkowo płatnego tzw. transferu nocnego. Pierwszy bezpłatny transfer z lotniska do hotelu, wliczony w cenę wycieczki odbywa się o godz. 09.30 rano. Ostatni bezpłatny transfer z wyspy na lotnisko ma miejsce o godzinie 14.30 • wszystkie typy pokojów (oprócz DZX1) wyposażone są w otwartą łazienkę • krótki rejs przy zachodzie słońca (w ramach all inclusive w cenie) • ze względów bezpieczeństwa w pokojach BUM1, BUM2 i BUX2 możliwe jest zakwaterowanie tylko gości dorosłych • ze względu na bliskość rafy koralowej zalecamy zabranie specjalnego obuwia kąpielowego • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00 • późniejsze wykwaterowanie (na zapytanie, konieczna rezerwacja, płatne)

• Podczas zakwaterowania w hotelu pobierany jest podatek turystyczny od niemowląt w wysokości 6 USD/noc. Podatek za osoby dorosłe i dzieci wliczony jest w cenę podróży.

Dla dzieci

• basen dla dzieci (woda słodka) • plac zabaw • pokój zabaw (2-12 lat) • łóżeczko dziecięce (na zapytanie, w cenie) • wysokie krzesełko • opieka dla dziecka (na zapytanie, płatna) • animacje dla dzieci i nastolatków

Sport i wellness

W cenie • siłownia • piłka nożna • siatkówka plażowa • tenis stołowy • 2 korty tenisowe • wypożyczenie rakiet • W ramach all inclusive: • golf driving range • kajaki • badminton • windsurfing (wraz z wyposażeniem) • krótki rejs przy zachodzie słońca

Płatne • strefa spa Duniye • wypożyczalnia rowerów • katamarany • nurkowanie powierzchniowe (z wypożyczeniem sprzętu) • nurkowanie głębinowe • szkoła nurkowania PADI • zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne • masaże • joga • oświetlenie kortów tenisowych • stand-up paddling • łódź ze szklanym dnem • łódka typu banan • rybołówstwo

Rozrywka

• międzynarodowy program animacyjny dla dorosłych • zajęcia sportowe • lekki program animacyjny • muzyka na żywo • karaoke • zajęcia kulinarne (płatne) • wieczorki taneczne • wieczory tematyczne • rzutki (w cenie) • bilard (w cenie)

Pokoje

Bungalow na wodzie z jacuzzi BUM1

• 1-3 os. • ok. 85 m2 • widok na morze/lagunę • 18+ • bezpośredni dostęp do morza • 1 łóżko typu king size • balkon • jacuzzi • pokój dzienno-sypialny • otwarta łazienka • prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • taras • Wi-Fi (w cenie) • szlafroki (w cenie)

Bungalow na plaży z jacuzzi BUX2

• 1-3 os. • ok. 80 m2 • widok na morze/lagunę • 18+ • 1 łóżko typu king size • pokój dzienno-sypialny • otwarta łazienka • prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • taras z leżakami i jacuzzi • Wi-Fi (w cenie) • szlafroki (w cenie)

Bungalow na plaży BUX1

• 1-4 os. • ok. 56 m2 • widok na morze/lagunę • taras z leżakami • 1 łóżko typu king size • pokój dzienno-sypialny • otwarta łazienka • prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • Wi-Fi (w cenie) • szlafroki (w cenie)

Bungalow na plaży BUM2

• 1-3 os. • ok. 60 m2 • widok na morze/lagunę • 18+ • położony tuż przy linii wody • balkon • 1 łóżko typu king size • pokój dzienno-sypialny • otwarta łazienka • prysznic • WC • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • Wi-Fi (w cenie) • szlafroki (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 50 m2 • widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • prysznic • WC • suszarka do włosów • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • TV • telefon • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty • taras z leżakami • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.00) i kolacja (19.30-21.00) w formie bufetów w restauracjach "Farivalhu" lub "Maalan" w zależności od usytuowania na wyspie • wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane w barach • kawa/herbata po południu • codziennie uzupełniany minibar w pokoju (m.in. w wodę, napoje, piwo w puszce) • 1 mała butelka wina musującego na pokój/pobyt

Pełne wyżywienie • śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.00) i kolacja (19.30-21.00) w formie bufetów w restauracjach głównych

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach (a la carte, wybór z menu, płatna) • menu dla niemowląt (dostępne w restauracji The Farivalhu, na zapytanie, w cenie) • dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy, wegańskie (na zapytanie, w cenie) • wymagany odpowiedni stój w restauracjach • restauracje a la carte (na zapytanie, konieczna wcześniejsza rezerwacja, płatne)


Mapa Hotelu Meeru Island

Opinie o Hotelu Meeru Island

Meeru Island - możliwości zakwaterowania:

beach villas jacuzzi
villa water front
beach villas dbl
Willa na plazy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze W PIERWSZEJ LINII OD PLAZY
Willa na plazy wentylator sufitowy Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa na wodzie z jacuzzi wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras
1 os. Willa na wodzie (na potwierdzenie)
willa przy plazy
willa przy plazy z jacuzzi
1 os. willa z bezpośrednim wyjściem na plażę (na potwierdzenie)
Willa na plazy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze W PIERWSZEJ LINII OD PLAZY
Willa na plazy wentylator sufitowy Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa na wodzie z jacuzzi wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras
2 os. willa na wodzie (na potwierdzenie)
2 os. willa przy plaży
willa przy plazy z jacuzzi
2 os. willa z bezpośrednim wyjściem na plażę (na potwierdzenie)
Willa na plazy wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze W PIERWSZEJ LINII OD PLAZY
Willa na plazy wentylator sufitowy Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Willa na wodzie z jacuzzi wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras
Garden Bungalow 2 os.
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow
Bungalow
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy
Pokój 2-osobowy
Jacuzzi Beach Villa
Water Front Villa
Beach Villa
Jacuzzi Water Villa
Garden
Strand Villa 2+1
Strand Villa 2+2
Strand Villa
Strand Villa SGL

Meeru Island - Możliwości wyżywienia:


Meeru Island - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Meeru Island? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00