Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
  • Hotel Shipka, Bułgaria
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
27.05 - 30.05
już od 209 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
31.05 - 03.06
już od 209 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Shipka
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Bez paszportu

Hotel Shipka
star 3

Bułgaria
Ocena hotelu Shipka:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Shipka:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2022

Hotel Shipka w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Warny
  • w centrum kurortu Złote Piaski
  • w pobliżu sklepów, restauracji i klubów
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 15 km od centrum Warny
  • w centrum kurortu Złote Piaski
  • w pobliżu sklepów, restauracji i klubów
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • ok. 200 m od plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • lekarz
  • kantor
  • sejf: w recepcji
  • bankomat 
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • garaż: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

219

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje psy: za opłatą, ok. 5 €/dzień
  • ostatni, całkowity remont: 2015
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: kryty, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
  • jacuzzi: ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
    • wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia: 15+
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    • zabiegi lecznicze
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • sauna fińska
    • łaźnia parowa
    • spa shower

    rozrywka

    • bilard w cenie

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny
    Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 14 m2
    • 2 pojedyncze łóżka
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sofa
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 14 m2
    • wanna lub prysznic
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sofa
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 18 m2
    • prosimy zwracać uwagę na metraż pokoju (18 m2) – zakwaterowanie 4 osób powoduje obniżenie komfortu wypoczynku
    • wanna
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sofa
    • biurko
    • lodówka
    • telefon
    • TV sat.
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu, a la carte
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski, ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: bufet, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Pizza & BBQ": za opłatą

  • bar


  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Popularny hotel, polecany głównie amatorom wakacyjnego życia nocnego. Otoczony miejscami rozrywek, leży na tyle blisko plaży, że nawet po trudach całonocnych zabaw spacer nad morze nie jest problemem. Warto skorzystać też z hotelowych udogodnień, basenów i centrum spa. Hotel znany również ze smacznej kuchni.

    POŁOŻENIE:

    w ZŁOTYCH PIASKACH, ok. 500 m od centrum kurortu, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 30 km od portu lotniczego w Warnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (3 BGN/Warna).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, dojście do plaży przez centrum kurortu, leżaki i parasole płatne (30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, wybudowany w 1973 r., całkowicie wyremontowany w 2004 r., 228 pokoi, 1 budynek złożony z części wysokiej (11 pięter, 3 windy) i niskiej (4 piętra, 2 windy), przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - kuchnia europejska i bułgarska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja przy basenie - á la carte, dania z grilla, pizza, bar przy basenie, coffee shop; kantor; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf przy recepcji (35 BGN/tydz.); fryzjer; hotel przyjmuje zwierzęta domowe do 5 kg (5 BGN/dzień).

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18-22 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc), telewizja kablowa, telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,5-1,8 m, okrągły brodzik zintegrowany z basenem, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,5-3 m; siłownia; za opłatą: tenis stołowy, bilard; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna); centrum spa: jacuzzi, sauna, masaże, zabiegi relaksacyjne i upiększające z wykorzystaniem balneoterapii.

    SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; zimne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole do obiadu i kolacji oraz w barze przy basenie (11.00-22.00); kawa i herbata w barze przy basenie (11.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/52389710, www.shipkahotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Opis oferty:

    Popularny hotel, polecany głównie amatorom wakacyjnego życia nocnego. Otoczony miejscami rozrywek, leży na tyle blisko plaży, że nawet po trudach całonocnych zabaw spacer nad morze nie jest problemem. Warto skorzystać też z hotelowych udogodnień, basenów i centrum spa. Hotel znany również ze smacznej kuchni.

    POŁOŻENIE:

    w ZŁOTYCH PIASKACH, ok. 500 m od centrum kurortu, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 30 km od portu lotniczego w Warnie, ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (3 BGN/Warna).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, dojście do plaży przez centrum kurortu, leżaki i parasole płatne (30 BGN/2 leżaki z materacami i parasol).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, wybudowany w 1973 r., całkowicie wyremontowany w 2004 r., 228 pokoi, 1 budynek złożony z części wysokiej (11 pięter, 3 windy) i niskiej (4 piętra, 2 windy), przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - kuchnia europejska i bułgarska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja przy basenie - á la carte, dania z grilla, pizza, bar przy basenie, coffee shop; kantor; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf przy recepcji (35 BGN/tydz.); fryzjer; hotel przyjmuje zwierzęta domowe do 5 kg (5 BGN/dzień).

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18-22 m², klimatyzowany, łazienka (wanna, wc), telewizja kablowa, telefon, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,5-1,8 m, okrągły brodzik zintegrowany z basenem, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; kryty basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1,5-3 m; siłownia; za opłatą: tenis stołowy, bilard; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna); centrum spa: jacuzzi, sauna, masaże, zabiegi relaksacyjne i upiększające z wykorzystaniem balneoterapii.

    SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; zimne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole do obiadu i kolacji oraz w barze przy basenie (11.00-22.00); kawa i herbata w barze przy basenie (11.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00359/52389710, www.shipkahotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varna

    lokalizacja

    Złote Piaski, 28 km od lotniska.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    1972 r., odnowiony w 2014 r.Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, basen, sejf w recepcji (płatny), room service (płatny), sala konferencyjna, windy. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    200 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki - płatne.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, minilodówkę, sejf (płatny), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon.Typy pokoi:w 2 budynkach:- pokoje standardowe- apartamenty

    Wyżywienie

    - restauracja, 2 bary

    śniadanie

    - śniadanie- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie, obiadokolacja- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadaniaAll Inclusive(10:00-22:00)- śniadanie, obiad, przekąski, kolacja- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- plac zabaw- krzesełko dla dziecka w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - siłownia- sauna- bilard, tenis stołowy

    płatne

    - centrum SPA, masaż

    Aktualizacja opisu

    24.08.2021 13:03

    usługi dostępne w hotelu

    NiepełnosprawniWi-FiSPASiłowniaAll InclusiveSerwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3* Bułgaria/Złote Piaski

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 3*- kat. lokalna 3*

    Położenie

    - ok. 200 m od plaży - ok. 300 m od centrum Złotych Piasków - ok. 20 km od portu lotniczego w Warnie - w pobliżu przystanek autobusowy

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja centralna - TV-Sat, telefon - łazienka (WC , wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty - parasole i leżaki przy basenie - fitness Płatne - tenis stołowy - bilard - centrum spa, masaże, jacuzzi, sauna - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    BB: śniadanie w formie bufetu.

    HB

    śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje dodatkowo płatne do obiadokolacji)

    FB

    śniadanie i kolacja w formie bufetu, lunch serwowany z menu (napoje dodatkowo płatne do obiadokolacji)

    All Inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, popołudniowe przekąski dostępne w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane 11:00-22:00

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - lobby bar - bar przy basenie - kawiarenka

    Dodatkowe informacje

    - sala telewizyjna - sala konferencyjna - sejf w recepcji (płatny) - sklepik - punkt wymiany walut - www.shipka-hotel.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Wygoda Travel

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Najważniejsze cechy hotelu

    Centrum SPA Basen Blisko centrum i plaży

    Jednym zdaniem

    Znakomita lokalizacja blisko centrum kurortu i piaszczystej plaży oraz bogata infrastruktura hotelowa - to najmocniejsze atuty tej oferty.

    Opis miejscowości

    Złote Piaski to prawdziwa wakacyjna stolica Bułgarii, położona tylko 17 km od Warny - z jej zabytkowym centrum i delfinarium. Miejscowość słynie z szerokich plaż ze złotym, drobnym piaskiem i z bogatej oferty rozrywek. To gwarny kurort, do którego przybywają turyści z całej niemal Europy (głównie Niemcy, Skandynawowie, Rosjanie, Polacy). Na aktywnych czekają loty na spadochronie, nurkowanie czy jazda na bananie. Na nadbrzeżu znajduje się wesołe miasteczko i liczne atrakcje dla dzieci: zjeżdżalnie,  trampoliny, samochodziki. życie nocne tętni tu niemal do rana - w licznych barach, dyskotekach czy kasynie.

    Budynek

    Trzygwiazdkowy, kliematyzowany położony w pobliżu centrum Złotych Piasków, zaledwie 200 m od szerokiej, piaszczystej plaży. Kompleks hotelowy składa się składa się z dwóch części (4- i 11- piętrowej). W pobliżu hotelu znajduje się wiele restauracji, sklepów, barów, pubów, dyskotek. Oficjalna kategoria lokalna: ***.

    Pokoje

    2-osobowe z możiwością 1 lub 2 dostawek, klimatyzacja, telefon, TW-sat, łazienka z prysznicem i WC, mini-bar (odpłatnie), balkon.

    Do dyspozycji gości

    basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci (leżaki i parasole przy basenie), bar w lobby i przy basenie, plac zabaw dla dzieci, 2 windy, 24 godz. recepcja, restauracja, , sejf w recepcji (odpłatnie), wymiana walut, minimarket, Wi-Fi w lobby, za dodatkową opłatą: tenis stołowy, bilard, centrum spa: jacuzzi, sauna, masaże, zabiegi relaksacyjne i upiększające z wykorzystaniem balneoterapii.

    Plaża

    Piaszczysta, publiczna, ok. 200 m od hotelu. Parasole i leżaki odpłatnie.

    Wyżywienie

    Śniadania lub śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne). Dostępna jest również opcja All inclusive.

    Cena zawiera

    9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Dopłaty

    Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

    Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

    Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


    Sunshine

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Bułgaria/Złote Piaski

    Opis hotelu

    Lokalizacja
    - odległość od plaży: 200m
    -położenie: Sveti Konstantin i Elena
    - odległość od centrum : 400m
    - odległość od lotniska: 20 km
     
    Plaża
    - publiczna, piaszczysta
    - leżaki, parasole, materace - płatne
     
    Hotel
    - ilość gwiazdek: 4
    - rok otwarcia: 1978
    - ostatnia renowacja: 2015r
    - ilość pokoi: 228
    - ilość basenów: basen zewnętrzny z brodzikiem
     
    Dodatkowe usługi
    - bezpłatne: sala telewizyjna, sauna, centrum fitness
    - płatne: sejf w recepcji, Spa, fryzjer, pralnia
     
    Internet
    - Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatny
     
    Pokoje
    - wyposażenie: łazienka, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna, TV Sat, telefon, balkon
     
    Restauracje i bary
    - Restauracje: restauracja główna
    - Bary: lobby bar 11:00-22:00,Wyżywienie
    - godziny all inclusive: 10:00-22:00
    - posiłki: śniadanie 07:30-10:30, obiad 13:00-14:30, podwieczorek 16:00-17:00, kolacja 18:30-20:30
     
    Sporty
    - płatne: sporty wodne na plaży
     
    Dla dzieci
    - plac zabaw, brodzik


    Net Holiday

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria/ Złote Piaski

    Strefa

    Active, Economy

    Dzieci

    - 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    - centrum - ok. 500 m liczne bary, dyskoteki, restauracje, kawiarnie - Varna - ok. 18 km liczne zabytki, restauracje, bary, dyskoteki - lotnisko w Varnie - ok. 20 km

    Plaża

    ok. 200 m od hotelu, publiczna szeroka, długa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne ok. ok. 30 BGN/komplet - 2 leżaki, parasol, materace

    Hotel

    czterogwiazdkowy, 11 i 4 - piętrowy budynek, oferujący łącznie 228 funkcjonalnie i wygodnie urządzonych pokoi, otoczony ogrodem, odnowiony w 2015 roku

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, lobby, 5 wind, sejf w recepcji (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, możliwość wypożyczenia samochodu, bezpłatny parking, możliwość wyposażenia żelazka, sala konferencyjna, przystosowany do osób niepełnosprawnych, możliwość wzięcia zwierzęcia domowego do 5 kg

    Internet

    bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu

    Pokoje

    standardowy - 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, o powierzchni ok. 18 m2 - 22 m2, komfortowe, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, lodówka, TV SAT, telefon, klimatyzacja, balkon z widokiem na ulicę basen lub morze

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - lobby bar / main bar - bar przy basenie / pool bar - bar z przekąskami / Pizza & BBQ - kawiarnia

    Wyżywienie

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne) All Inclusive

    Rozrywka

    basen z leżakami, parasolami, Spa, kryty basen, centrum fitness, sauna, masaże, tenis stołowy, bilard, rzutki

    Płatne

    Spa, masaże, sauna, bilard, taksa klimatyczna płatna obligatoryjnie na miejscu w wyokosci 0,5 € dorosły/dzień, dziecko w wieku 2-11,99 w wysokosci 0,25 €/dzień

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw dla dzieci, wysokie krzesła w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

    Program All Inclusive

    07.30-10.30 śniadanie w restauracji głównej w formie bufetu, woda mineralna, kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych 13.00-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, przystawki, desery, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 18.30-20.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór potraw kuchni międzynarodowej, makarony, dania mięsne, ryby, przystawki, sałatki, pasty, owoce, desery, ciasta, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe 16.00-17.00 ciepłe i zimne przekąski typu hamburgery, pizza, hot-dogi, sezonowe owoce, serwowane w barze z przekąskami 11.00-22.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, cola, cola light, fanta, sprite oraz lokalne alkohole typu piwo, wino czerwone, wino białe, brandy, rakia, rum, gin, whisky, wódka, mastika, tequila, likiery i inne drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby bar i pool bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - parasole i leżaki przy basenie

    Oficjalna kategoria

    4 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.shipka-hotel.com

    Nasza ocena

    pokój **** położenie **** + wyżywienie *** * sport \ rozrywka ***+

    Atuty

    - dobre oceny na portalu Booking.com - bezpłatne WiFi na terenie całego hotelu - blisko do miasta Varna - odnowiony w 2015 roku

    Balczik i Kaliakra

    Balczik to malownicze, stare miasteczko z rezydencją Królowej Rumunii. Koło rezydencji znajduje się piękny ogród botaniczny, drugi co do wielkości w Europie. Labirynt krzewów, drzew, mostków, wodospady i liczne zaułki sprawiają, iż można się poczuć jak Alicja w krainie Czarów. W drodze do Balcziku można będzie zobaczyć pracownię garncarską gdzie zapoznamy się z tradycyjnymi metodami wyrobu bułgarskiej ceramiki. Kaliakra to 2-kilometrowy cypel z wspaniałym widokiem utworzonym przez naturę. W cenie bilety do pałacu i ogrodu botanicznego. Cena ok. 27 EUR/os.

    Istambuł - 1 dzień

    Całodzienna wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. W programie również zwiedzanie Hipodromu oraz przejazd przez Most Bosforski do azjatyckiej części. Następnie powrót do części europejskiej, zwiedzanie i zakupy w fabryce skór. Popołudniem obiad i czas wolny. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 75 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

    Istambuł - 2 dni

    Możliwy jest także wyjazd do Istambułu na 2 dni. Dzięki temu można zapoznać się również z nocnym życiem tego wspaniałego miasta, wybrać się na wieczór turecki (płatne dodatkowo ok. 30 EUR/os.), spróbować rejsu cieśniną Bosfor (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.) czy zwiedzić słynny Pałac Topkapi (bilet wstępu ok. 20 EUR/os.). Pozostały program zwiedzania taki jak przy zakupie wycieczki jednodniowej. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 102 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

    Nessebar

    To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia tworzą niezapomnianą atmosferę. Na miejscu czas wolny, który można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie miasta i delektowanie się jego magią. W cenie przewodnik oraz lunch. Cena ok. 36 EUR/os.

    Warna, delfinarium

    Całodzienna wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdującego się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez ok. pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Wstęp do delfinarium jest wliczony w cenę. Cena ok. 29 EUR/os.

    Piknik na jachcie

    Kilkugodzinna wprawa morska jachtem z z portu w Primorsku. Przyjemna podróż, która pozwala cieszyć się słońcem oraz morską bryzą na falach morza, an następnie rozkoszować się relaksem na odludnej plaży w malowniczej zatoce, gdzie będzie zorganizowany piknik. W zestawie smaczny posiłek, brandy, lokalne wino, szampan i napoje orzeźwiające. Dla aktywnych będzie możliwość spróbowania nurkowania w masce i płatwach oraz (1)wędkowania. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Cena ok. 38 EUR/os.

    Dyskoteka w pianie

    Ogromna dmuchana arena, z której wylewa się piana to szansa na świetną zabawę z przyjaciółmi i to na pięknej plaży Złotych Piasków! Międzynarodowy zespół animatorów podgrzewa wesoła atmosferę różnymi grami i konkursami. W godzinach 16.00 - 17.00 dostępny jest bezpłatny bar, który serwuje bułgarskie napoje lokalne wino i piwo. Każdy uczestnik po imprezie otrzyma pamiątkową koszulkę na pamiątkę. Cena ok. 18 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA BUŁGARSKA

    ****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    Hotel usytuowany w kurorcie Złote Piaski, 500 m od centrum, 20 km od portu lotniczego.  

    Plaża

    *    Publiczna, piaszczysta, szeroka, oddalona ok. 200 m od hotelu. Parasole, leżaki - płatne.

    Zakwaterowanie

    *    228 pokoi; *    Typy pokoi: standardowe (ok. 14-18 m2); *    Wyposażenie : każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, telewizor, telefon, małą lodówkę, łazienkę z WC i suszarką do włosów, darmowy Internet Wi-Fi, balkon.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna; *    3 bary: bar przy basenie, lobby bar i Pizza bar (płatne).

    *    BB

    śniadania; *    HB: śniadania i obiadokolacja;

    *    FB

    3 posiłki dziennie; *    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach określonych przez hotel.

    Sport i Rozrywka

    *    Basen zewnętrzny, basen wewnętrzny; *    Bezpłatnie: centrum fitness, sauna, jacuzzi, tenis stołowy; *    Odpłatnie: centrum SPA, masaże, bilard, sporty wodne na plaży.  

    Dla dzieci

    *    Plac zabaw, wydzielony brodzik z basenu głównego.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Sejf (płatny), dyskoteka, sklep, parking, fryzjer, dostęp do Internetu, pralnia.

    Naszym zdaniem

    *    Przyjazny hotel położony w samym sercu wakacyjnego kurortu, polecany zwłaszcza osobom młodym poszukującym hotelu w pobliżu pubów, klubów i restauracji oraz blisko plaży.

    Strona Internetowa

    *   www.shipkahotel.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    OnHolidays

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Złote Piaski

    OPIS

    Hotel Shipka jest położony w Złotych Piaskach, około 200 metrów od plaży. Obiekt oferuje komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjne, w tym kryty i odkryty basen, centrum balneologiczne oraz saunę i siłownię.

    POŁOŻENIE

    • W miejscowości Złote Piaski • Odległość do centrum miejscowości - ok. 500m • Odległość do plaży - ok. 200m • Odległość od lotniska - 20km

    HOTEL

    Liczba pokoi - 228, Liczba pięter - 11 Do dyspozycji gości - Parking, Basen odkryty, Brodzik dla dzieci jako część głównego basenu, Basen kryty, Siłownia, Sauna, Miniklub, Ogród, Sala konferencyjna, WIFI, Winda na wszystkie piętra, Możliwość wypożyczenia żelazka, Udogodnienia dla niepełnosprawnych, Leżaki i Parasole nad basenem Dodatkowo płatne - Kantor, Sejf, Room service, Główna restauracja, Lobby bar, Kawiarnia, Dyskoteka, Sklep, SPA, Fryzjer, Lekarz, Masaże, Pralnia, Możliwość zabrania zwierząt

    WYŻYWIENIE

    All inclusive Śniadanie - Bufet od 7.30 do 10.30, Napoje - w cenie Lunch - Bufet od 13.00 do 14.30, Napoje - w cenie Kolacja - Bufet od 18.30 do 20.30, Napoje - w cenie Przekąski w formie bufetu, napoje

    POKOJE

    2-osobowy (DBL 1 OV) - 2 łóżka 1-os., Możliwe Dostawki - 1. Wyposażenie w cenie - Telefon, TV sat, Klimatyzacja, Balkon, Internet, Suszarka. Za dopłatą - WIFI Maks. obłożenie - 3


    Traveliada

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Złote Piaski Hotel Shipka

    Położenie

    W Złotych Piaskach, ok. 500 m od centrum kurortu, w zasięgu spaceru znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu .

    Plaża

    300 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki, materace płatne.

    Zakwaterowanie

    Pokój 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek) klimatyzowany, łazienka (wanna, wc), telewizja kablowa, telefon, lodówka. Pokój dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci w wieku 2-3 lat oraz 4-12 lat.

    Udogodnienia dla Gości

    Przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna, bar w lobby, bar przy basenie, kantor, bezprzewodowy internet w lobby.

    Sport i rekreacja

    Basen odkryty i kryty, brodzik dla dzieci, siłownia, tenis stołowy i bilard (płatny).

    Wyżywienie

    BB oferuje - śniadania

    Dodatkowe informacje

    Zakwaterowanie od godz. 14.00, wykwaterowanie do godz. 12.00.

    Cena zawiera - oferta na dojazd własny

    Zakwaterowanie, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie NNW i KL, obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, atrakcje w hotelu wg oferty. Wysokość składek na TFG (doliczona na końcowym etapie rezerwacji) -dojazd własny - państwa graniczące z Polską 0zł/os ,dojazd własny do pozostałych destynacji - 10zł/os

    Cena nie zawiera - oferta na dojazd własny

    Opieki rezydenta, dojazdu, wycieczek fakultatywnych, wydatków własnych, opłaty klimatycznej (dorośli 5€, dzieci 2-11 lat 2,5€), świadczeń nie wymienionych w ofercie.


    Ambit Tour

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Bułgaria / Złote Piaski

    Kurort

    Złote Piaski - perła bułgarskiego wybrzeża czarnomorskiego. Unikalne połączenie wspaniałej roślinności, cudownych krajobrazów i terenów sportowych. Kurort znajduje się 17 km na północ od Warny. Uznanie wśród turystów zyskał przede wszystkim ze względu na bardzo długą (ponad 4 km) i szeroką, piaszczystą plażę, ciepłe morze, rozbudowaną bazę noclegową, gastronomiczną oraz rozrywkową. Złote Piaski to idealne miejsce dla osób preferujących aktywny tryb spędzania czasu, korzystających z różnorodnej bazy sportowo-rekreacyjnej oraz dla tych, którzy wakacyjny urlop pragną spędzić, bawiąc się w licznych klubach i dyskotekach. Złote Piaski zostały uhonorowane prestiżową nagrodą ekologiczną "Blue Flag".

    Położenie

    Hotel usytuowany w centralnej części kurortu w pobliżu licznych sklepów, kawiarni, barów.

    Plaża

    Pokryta drobnym, złocistym piaskiem. Długa na około 3,5 km, szeroka miejscami do 100 m. Odległość od hotelu ok. 300 m., dojście przez centrum kurortu. Leżaki i parasole odpłatnie.

    Hotel

    Pierwszą część hotelu stanowi 4 piętrowy budynek - 2 windy, 94 pokoje dwuosobowe, 2 apartamenty. Drugą część stanowi 11 piętrowy budynek - 3 windy, 122 pokoje dwuosobowe, 6 apartamentów. Do dyspozycji gości - recepcja, restauracja główna z tarasem, lobby bar, pizza bar, dyskoteka, siłownia, kantor wymiany walut, sklep z pamiątkami. Odpłatnie - sejf, bilard, tenis stołowy, sauna, SPA, pranie i prasowanie.

    Internet

    Wi-Fi bezpłatne w całym hotelu.

    Zakwaterowanie

    Pokoje 2-os. z możliwością 1 dostawki ( sofa dla 1 os. dorosłej lub 2 dzieci). Wyposażenie: klimatyzacja, telewizor, telefon, łazienka ( prysznic lub wanna, umywalka, WC), balkon, możliwość wypożyczenia suszarki (wymagany depozyt 30 leva).

    Sport i rozrywka

    basen wewnętrzny i zewnetrzny, siłownia.

    Dla dzieci

    Plac zabaw, wydzielona sekcja basenowa, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (odpłatnie).

    Baseny

    1 basen odkryty i 1 basen kryty, bezpłatne leżaki i parasole.

    Wyżywienie

    BB (śniadania w formie bufetu), HB ( śniadanie i kolacja) lub All inclusive (śniadanie, obiad i kolacja - bufet, przekąski i ciasta, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole - 11.00 - 22.00).

    Cena zawiera

    Zakwaterowanie, taksę klimatyczną, wyżywienie według oferty, opiekę rezydenta, ubezpieczenie NNW, KL, bagaż w TU AXA, przelot samolotem charterowym w 2 strony, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, gwarancję niezmienności ceny, składkę na TFG.

    Dodatkowo płatne

    Wycieczki fakultatywne, ubezpieczenie od rezygnacji, chorób przewlekłych.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ambit Tour, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Bułgarii. Jest biurem podróży z długą, dwudziestopięcioletnią tradycją – tysiące zadowolonych klientów są potwierdzeniem wysokiej jakości usług i oferty dopasowanej do oczekiwań turystów.

    Świetna, wieloletnia znajomość bułgarskiego rynku turystycznego, dobre relacje z kontrahentami, doświadczenie i wysokie kwalifikacje personelu umożliwiają utrzymanie oferty na bardzo wysokim poziomie, zarówno dla klientów indywidualnych jak i dla grup zorganizowanych. W ofercie Biura Podróży Ambit Tour znajdują się znane, lubiane i sprawdzone hotele w opcji all inclusive, idealne na rodzinny wypoczynek czy wakacje we dwoje. Dostępne są także nietypowe długości pobytów - nawet 20 dni wakacji!

    Biuro jest członkiem Krakowskiej Izby Turystyki i Izby Turystyki Rzeczypospolitej Polskiej. Ambit Tour został wpisany do Rejestru Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych Marszałka Województwa Małopolskiego pod numerem Z/3/2016. Posiada Gwarancję Ubezpieczeniową dla Touroperatorów w AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel jest zlokalizowany w centrum Złotych Piasków, które mają do zaoferowania wiele atrakcji w ciągu dnia, ale także nocą. W ciągu dnia można zrelaksować się nad basenem lub morzem, a wieczorem pobawić się w jednym z klubów. Obiekt zapełnia wyżywienie w formie bufetu.

    Położenie

    Obiekt jest położony 200 m od plaży i 15 km od centrum Warny. Czas dojazdu do lotniska wynosi około godziny.

    Wyposażenie

    recepcja, Wi-Fi, basen, spa, bankomat, kantor, winda, taras, fryzjer, sklep, lekarz, sejf, pralnia, parking, garaż, 2 restauracje - główna bufetowa i bbq, bar

    Pokoje

    Standard - pokój dzienno-sypialny, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, lodówka, biurko, sofa, TV sat., telefon, balkon, suszarka, Apartament 1 sypialnia - sypialnia, pokój dzienno-sypialny, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, lodówka, biurko, sofa, TV sat., telefon, balkon, suszarka

    Wyżywienie

    BB - Śniadania HB - Śniadania i Obiadokolacje AI - All Inclusive Śniadanie w formie bufetu Obiad w formie bufetu, a la carte Kolacja w formie bufetu Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia. 

    Sport i rozrywka

    basen, spa, sauna, łaźnia, jacuzzi, bilard

    Dla dzieci

     plac zabaw, łóżeczka dla dzieci, wydzielona strefa basenowa, wysokie krzesełka, opieka nad dziećmi

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Bułgarii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Złote Piaski, Bułgaria

    Położenie

    w centrum Złotych Piasków. Do Warny ok. 18 km. Telefoniczna opieka rezydenta.

    Plaża

    długa, szeroka, piaszczysta plaża oddalona o ok. 200 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą. 

    Wyposażenie

    całkowicie wyremontowany w 2015 r. hotel oferuje 228 pokoi. Recepcja z sejfami (za opłatą), windy, restauracja główna z tarasem, lobby bar z tarasem, kawiarnia, sklepik. W ogrodzie basen, bar przy basenie, pizzeria. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.shipkahotel.com  

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w hotelu bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (2-3A): klimatyzacja, telefon, mała lodówka, TV sat, Wi-Fi, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): mniejsze, poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    Sport

    siłownia. Za opłatą: bilard, tenis stołowy.

    Wellness

    kryty basen, sauna, jacuzzi. Za opłatą centrum SPA: masaże, zabiegi z balneoterapii, fryzjer. 

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw.

    Rozrywka

    Za opłatą: dyskoteka w hotelu. Liczne możliwości rozrywki w centrum Złotych Piasków.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu, napoje do posiłków. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 11-22:00. Po południu w godz. 16-17:00 przekąski i wypieki.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Shipka

    Opinie o Hotelu Shipka

    4.3
    polecam

    Jest to moim zdaniem solidny hotel średniej/niższej klasy. Jest w nim wszystko co powinno być a nawet dużo więcej niż wskazuje na to cena. Bardzo dobra lokalizacja przy deptaku, blisko do morza, przyzwoite jedzenie. Poza hotelem jest to, co najważniejsze, czyli: wspaniała pogoda przez cały długi sezon, wysoka temperatura, ciepłe i bardzo czyste morze, ekstra plaża, niewysokie ceny i bardzo pozytywna atmosfera, sprzyjająca wypoczynkowi. Życzę wspaniałej zabawy !! Pozdrawiam :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    Byłam z mężem w tym hotelu w 2012 tyd.Polecam ten hotel,bo jest dobrze położony gdyż z jednej strony blisko wszędzie tzn.do centrum ,a z drugiej strony na uboczu nieco;)Jedzonko pyszne,pokoje czyściutkie i sprzątane co dziennie. Fajnie się mieszka na wyższych piętrach(mieliśmy widok na morze z 10 piętra w bardzo atrakcyjnej cenie). Basen oblegany przez Niemców ale my Polacy nie jeździmy na wczasy żeby przy basenie całe dnie spędzać;0)Idąc do centrum ok 500m. idzie się cały czas między sklepikami,barami,pubami,restauracjami lub można zejść do morza ok 50m. i iść plażą-polecam:)Poza tym jest tam taka rura z której wypływa woda solankowa z siarczanami-jak w SPA tylko na świeżym powietrzu z widokiem na turkusowe morze:)Polecam osobą ,które nie wymagają cudów w tak atrakcyjnej cenie:)

    POLECAM:
    singlom, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Shipka - możliwości zakwaterowania:

    pokój jednoosobowy standard
    pokój dwuosobowy z balkonem
    ekonomiczny pokój dla dwóch osób
    pokój dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci
    apartament standard balcony
    Standard Apartment (Balcony)
    SingleUse Standard Room (Balcony)
    Single w.Child Standard Room (Balcony)
    Twin Standard Room (Balcony)
    Twin Standard Room (Balcony or Terrace, Promotion)
    Double Standard
    Economy Double Standard
    Promotion Twin Standard Balcony or Terrace
    Single w. Child Standard
    Single w. Child Standard Balcony
    Single Use Standard
    Single Use Standard Balcony
    Twin Standard Balcony
    apt apartment
    Pokój 2 osobowy z możliwością 1 dostawki
    Pokój 2 osobowy z możliwością 1 lub 2 dostawek
    Dvoulůžkový pokoj Ekonomy pro 3 osoby
    Dvoulůžkový pokoj Ekonomy
    Dvoulůžkový pokoj Standard pro 3 osoby
    Dvoulůžkový pokoj Standard
    pr promo room
    Jednolůžkový pokoj Ekonomy
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room

    Shipka - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Shipka? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00