Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 200 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Gwarancja ceny
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
1 / 21
Udogodnienia hotelu Iberostar Epidaurus
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Epidaurus
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Iberostar Epidaurus:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2017
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 października 2017

Hotel Iberostar Epidaurus w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel, składający się z pięciu połączonych ze sobą budynków, położony w miejscowości Cavtat (obiekt znajduje się ok. 1 km od centrum miasta), oddalonej ok. 15 km na południe od Dubrovnika. Cavtat to stosunkowo nieduże miasteczko, położone pomiędzy dwoma zatokami. Południowa roślinność oraz liczne kawiarenki tworzą typowy dalmatyński klimat. Ze względu na położenie obiekt jest świetną bazą wypadową do zwiedzania zarówno Dubrovnika, nazywanego Perłą Adriatyku, jak i Czarnogóry. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 15 min.
Plaża:
Hotel położony tuż przy żwirowo - kamienistej plaży Tiha, leżaki i parasole za dodatkową opłatą (ok. 7 EUR/dzień).
Do dyspozycji gości:
Recepcja z lobby (24 h), winda, klimatyzowana restauracja główna (obowiązują stroje wieczorowe), bar hotelowy, bar na plaży oraz snack bar, basen zewnętrzny i brodzik dla dzieci (z wodą słodką), leżaki i parasole (bezpłatnie),taras słoneczny,mini sklep, salon gier. Dodatkowe usługi za opłatą:pralnia, fryzjer, sauna, solarium, gabinet piękności, fitness club, masaże.
Pokoje:
Hotel posiada 312 komfortowych i nowocześnie urządzonych pokojów 2 - osobowych (z możliwością 1 dostawki) z balkonami i łazienkami. W pokojach znajdują się: TV-Sat, klimatyzacja (centralnie sterowana uruchamiana w lipcu i sierpniu, bezpłatnie), telefon. W łazience suszarka do włosów. Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka (bezpłatnie).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania w formie bufetu, lunche serwowane do stolika i obiadokolacje w formie bufetu. Dodatkowo od 12.00 do 15.00 serwowane są przekąski, kawa i herbata (w snack barze). Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne podawane są w barze hotelowym (10.00 - 23.00).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi liczne animacje dla dzieci (w dwóch grupach wiekowych) i dorosłych, muzyka na żywo (w sezonie, raz w tygodniu), boisko do siatkówki i do piłki nożnej, tenis stołowy, boccia, aerobic w wodzie. Dla najmłodszych gości dostępny plac zabaw. Kilka minut od hotelu znajdują się korty tenisowe (dodatkowo płatne). W hotelu działa zorganizowana szkoła nurkowania, która za opłatą oferuje naukę windsurfingu, jazdę na nartach wodnych, czy nurkowanie.
Internet:
W hotelu dostępna sieć Wi-Fi -bezpłatnie.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
http://www.remisens.com/en/hotel-epidaurus
Naszym zdaniem:
Polecamy ze względu na bliskość Dubrovnika. Hotel znajduje się zaledwie kilometr od średniowiecznego miasta Cavtat, co czyni go idealnym wyborem dla osób poszukujących spokoju i relaksu, ale ceniącym sobie również atrakcje miasta. Dodatkowo warta uwagi jest formuła All Inclusive zapewniająca wygodę podczas wakacji.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy klimatycznej płatnej na miejscu ok. 1 EUR/dzień/os. oraz innych wydatków osobistych.

Inne

CHORWACJA
informacje ogólne
Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok.30 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok.40 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA CHORWACKA

3*

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

W uroczej zatoczce w miejscowości Cavtat. Oddalony jest od centrum miasta o 1 km., od lotniska w Dubrowniku 5km, od samego miasta 25km.. Od granicy z Czarnogórą oraz Bośnią i Hercegowiną dzieli dystans 20km.

Plaża

Żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki oraz parasole bezpłatne (w miarę dostępności).

Zakwaterowanie

312 pokoi położonych w 5 połączonych ze sobą budynkach. Budynki są 3-5 piętrowe. W hotelu są 4 windy. Typy pokoi; standard (16-19 m2), standard garden (21-27 m2), superior (16-23m2) Wyposażenie: klimatyzacja (15/06-15/09), telewizja satelitarna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, łącze internetowe (płatne). Część pokoi nie posiada balkonu.

Restauracje i bary

Restauracja główna; 3 bary (bar na plaży, bar restauracyjny na plaży oraz bar w recepcji).

Wyżywienie

Bed and Breakfast -tylko śniadania; Half Board - dwa posiłki dziennie. Śniadania oraz kolacje w formie bufetu; All Inclusive - śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe ora alkohole rodzimej produkcji bezpłatnie od godz. 10.00 do północy. Hotel na zapytanie zapewnia posiłki bezglutenowe oraz bufet dla wegetarian.

Sport i Rozrywka

Bezpłatne: basen, siatkówka plażowa, boccia, animacje, wieczorne występy (muzyka na żywo, wieczorki tematyczne); Płatne: sala fitness w hotelu Albatros, lekcje gry w tenisa, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, pokój gier, krzesełka dla dzieci w restauracji mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat od kwietnia do października w godzinach działania.

Pozostałe udogodnienia

Sala konferencyjna (dla około 100 osób), parking nie strzeżony (60 miejsc przed hotelem oraz 150 miejsc na parkingu ok. 200m od obiektu), sejf w recepcji (płatny), pralnia, Kącik internetowy (płatny, dostępny od czerwca do 15 września), salon piękności, fryzjer, masaże, sklep z pamiątkami. Dodatkowo można skorzystać odpłatnie z taksówki wodnej do starego miasta w Dubrowniku.

Naszym zdaniem

Bardzo przyjemny 3 gwiazdkowy hotel, polecamy zarówno rodzinom z dziećmi jak również osobom lubiącym spędzać czas aktywnie, zwiedzając. Pobliże miast Cavtat oraz Dubrownika z pewnością zadowoli amatorów zabytków.

Strona internetowa

www.remisens.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Południowa Dalmacja, Chorwacja

Położenie

spokojnie, restauracje i bary w pobliżu. Do centrum Cavtat ok. 1 km, w sezonie głównym bezpośrednie połączenie autobusem oraz łodzią do Dubrownika. Lotnisko oddalone ok. 5 km.

Plaża

żwirowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bez opłaty.

Wyposażenie

wyremontowany w zimie 2017 hotel posiada 312 pokoi rozmieszczonych w 5 budynkach, windy. 4 budynki połączone ze sobą. Przestronne lobby z recepcją i sejfami (za opłatą), pomieszczenie klubowe z barem, sala TV, sklep z pamiątkami, restauracja z tarasem z widokiem na morze. W ogrodzie basen ze słodką wodą z częściowo zacienionym tarasem, pizzeria, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.remisens.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A2-3F, A2-3E, A1-3C, A2S) klimatyzacja (15.06-31.08), TV-SAT, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, widok na ogród. A2-3F z balkonem. A1-3E z bocznym widokiem na morze. A1-3C z widokiem na morze. A2S wariant ekonomiczny, na pierwszym piętrze z widokiem na sąsiedni budynek. Pokoje rodzinne (A2-4G) jedno pomieszczenie, wyposażone jak A1-3A. Pokoje rodzinne (A2-4J) dwa pokoje połączone drzwiami, balkon z widokiem na morze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

aerobik, boccia, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą: w pobliżu 8 kortów tenisowych (w tym 3 oświetlone), szkółka tenisa. Sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, wino, piwo, woda, soki do posiłków. Po południu kawa, herbata, wypieki oraz przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze hotelowym oraz barze przy basenie w godz. 10-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.16 20% zniżki przy rezerwacji all inclusive, do 31.01.17 15% zniżki, do 28.02.17 10% zniżki, do 31.03.17 5% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. 12-16 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • nowy basen relaksacyjny
  • odświeżone wyposażenie pokoi
  • wizyta rezydenta w hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Chorwacja / Chorwacja

Opis oferty:

Znakomita wakacyjna atmosfera, dużo zabawy i przepiękne położenie przy samej plaży. Hotel jest bardzo często wybierany przez rodziny: kluby dla dzieci, animacje, zajęcia sportowe, a także krótki transfer z lotniska to przepis na udane wakacje. W hotelu, szczególnie w sezonie, dużo się dzieje, a zabawy trwają czasem do późnego wieczora. Warto wybrać się na spacer do pobliskiego urokliwego Cavtatu z kafejkami i sklepikami.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum miejscowości CAVTAT ze sklepami, restauracjami i barami, sąsiaduje z hotelem Albatros, ok. 18 km od Dubrownika; ok. 5 km od portu lotniczego w Dubrowniku; połączenia promowe z Dubrownikiem (ok. 10 EUR/ 1 str.); przystanek autobusowy ok. 2 km od hotelu.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część dla hotelu, wąska i długa, kamienisto-żwirowa, betonowa platforma, zalecane obuwie ochronne, ok. 30 m od hotelu, przejście przez mało ruchliwą uliczkę, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/dzień; ograniczona ilość).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, należący do sieci Remisens, a wcześniej Iberostar; zadbany, sezonowo odnawiany, 312 pokoi, 5 budynków połączonych ze sobą, 3 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja z sejfem (kaucja ok. 10 EUR/tydz.), restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, okazjonalnie bufety tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, pizzeria w pobliżu basenu; 2 bary: w lobby i przy plaży, taras z widokiem na morze; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy w lobby - ograniczony zasięg (ok. 10 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (na zamówienie przed przyjazdem); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 18 m², prosto i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (01.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, Wi-Fi; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój z bocznym widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny (czynne: czerwiec-wrzesień), słodka woda: ok. 220 m², gł. do 0,5 m i ok. 200 m², gł. do 2,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 32 m2, gł. ok 0,5 m; przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; 9 kortów tenisowych (oświetlenie płatne, lekcje tenisa), tenis stołowy, rzutki, piłka nożna, siatkówka, aerobik w basenie; pokój i plac zabaw dla dzieci, kluby (czynne: lipiec-sierpień): miniklub (4-7 lat), maksiklub (8-12 lat), teenieklub (13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci (połowa czerwca-połowa września); za opłatą: sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna), nurkowanie (sezonowo); część urządzeń rekreacyjno-sportowych dostępna od połowy czerwca do połowy września.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.00-­14.00), kolacja (18.30­-21.00) w formie bufetu w restauracji; popołudniowe przekąski w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo, wino) w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00385/20481533, www.remisens.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Chorwacja/Południowa Dalmacja

Informacje Ogólne

Hotel Epidaurus w Cavtat posiada 312 pokoi, na 5 piętrach i w 5 budynkach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to dubrovnik (20 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada sklepy, mini market, 4 windy, kiosk, recepcję i salę konferencyjną. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, niemiecku i włosku. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: Dubrovnik old town (20 km), lotnisko DBV (7 km), sklepy (10 km), teatr (20 km) i dyskoteka (50 m). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, przystanek autobusowy i centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pralnię i usługi prasowania. Dostęp do Internetu w sali internetowej. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje strzelanie z łuku, grę boccia i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis i siatkówka. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Iberostar Epidaurus
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Iberostar Epidaurus

Opinie z Holidaycheck
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    5.1
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    5.7
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    i sport
    6
  • Obsługa
    3.5
HolidayCheck
Ocena Iberostar Epidaurus:
3.5 / 6

Hotel na 3.5 gwiazdki 2010-05-23
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Wart polecenia 2011-09-04
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Tu się nie wyśpisz 2012-06-25
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.0
Udane wakacje rodzinne 2013-07-10
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Hotel w starym socjalistycznym stylu 2013-09-02
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    3.3
  • Pokoje
    2.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    4.3

Świetne jedzenie, bardzo małe pokoje, dostawka dla dziecka to łóżko polowe, a i tak nie było jak się...
więcej

3.7
Dobry hotel na relaksujący pobyt 2014-02-11
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    4.0

Ogólne wrażenia z pobytu w hotelu pozytywne, pokój może i nieduży ale dla pary spędzającej większość...
więcej

4.6
Nie polecam 2014-05-23
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    1.3
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    1.5
  • Obsługa
    1.3

Odradzam! Ten hotel to koszmar. Chamstwo personelu, pokoje okropne. Niektóre pokoje tak małe, że nie...
więcej

2.3
Średni hotel, prywatnie bym nie przyjechał 2014-05-26
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.3

Gdyby nie to, że przyjechałem do tego hotelu służbowo i jakoś przetrwałem w nim 2 noce, pobyt uznałb...
więcej

4.0
Przystępna cena i całkiem niezłe warunki 2014-06-26
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

4.7
Super hotel! 2014-11-27
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Możliwości zakwaterowania w hotelu Iberostar Epidaurus:
Iberostar Epidaurus - 1 os. pokoj standard z widokiem na morze
Iberostar Epidaurus - 1 os. pokoj standard z widokiem na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Iberostar Epidaurus - 2 os. pokoj standard z widokiem na morze
Iberostar Epidaurus - 2 os. pokoj standard z widokiem na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Iberostar Epidaurus - Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja Ruletka
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Iberostar Epidaurus - Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod
Iberostar Epidaurus - Pokoj rodzinny z drzwiami laczacymi prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Iberostar Epidaurus - Pokój 2 osobowy

Możliwości wyżywienia w hotelu Iberostar Epidaurus:

Możliwe występujące nazwy hotelu Iberostar Epidaurus:
Epidaurus
Hotel Epidaurus

Masz pytania o Hotel Iberostar Epidaurus? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10-18