cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
  • Hotel Iberostar Epidaurus, Dalmacja
1 / 48
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
23.09 - 25.09
już od 599 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.09 - 29.09
już od 499 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Epidaurus
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Epidaurus
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Iberostar Epidaurus:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Epidaurus:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 września 2021

Hotel Iberostar Epidaurus w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy kamienisto-żwirowej plaży
  • ok. 1 km od centrum miejscowości Cavtat
  • ok. 25 km od centrum Dubrovnika
  •  możliwość wykupienia przelotu do Czarnogóry - czas dojazdu z lotniska ok. 130 min (czas transferu może się wydłużyć ze względu na kolejki na granicy)

polozenie

  • bezpośrednio przy kamienisto-żwirowej plaży
  • ok. 1 km od centrum miejscowości Cavtat
  • ok. 25 km od centrum Dubrovnika
  •  możliwość wykupienia przelotu do Czarnogóry - czas dojazdu z lotniska ok. 130 min (czas transferu może się wydłużyć ze względu na kolejki na granicy)

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi
  • terminal internetowy: za opłatą
  • parking: za opłatą, ok. 7 €/dzień
  • kantor
  • sejf: w recepcji
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • fryzjer
  • pralnia

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

312

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 11.00
  • hotel akceptuje psy i koty: za opłatą ok. 20 €/dzień
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: ze słodką wodą
  • basen dla dzieci
  • Dla dzieci

    • łóżeczko dla dzieci: w cenie
    • animacje dla dzieci
    • animacje dla nastolatków: 13-17 lat, czerwiec-sierpień
    • basen dla dzieci
    • plac zabaw
    •  pokój gier i zabaw
    • miniklub: kwiecień-październik, 4-12 lat
    •  minidyskoteka
    •  klub dla nastolatków

    Sport i wellness

    W cenie
    • piłka nożna 
    • siatkówka plażowa 
    Płatne
    • strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
    • masaże
    • siłownia 
    • aqua fitness 
    • tenis
    • lekcje gry w tenisa 
    • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych 
    •  łódka typu banan: w ofercie firm zewnętrznych
    • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • zajęcia sportowe 
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo 
    • karaoke 
    • wieczory taneczne 
    • zajęcia taneczne 
    • rzutki
    • boccia

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy superior DSM1
    • 1-3 os.
    • widok na morze
    • klimatyzacja: od 01.07.-31.08.
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    Pokój rodzinny FZX1
    • 3-4 os.
    • ok. 25 m2
    • klimatyzacja: od 01.07.-31.08.
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • internet przewodowy: za opłatą
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok na morze
    • balkon
    • klimatyzacja: od 01.07.-31.08.
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • internet przewodowy: za opłatą
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 20 m2
    • klimatyzacja: od 01.07.-31.08.
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • internet przewodowy: za opłatą
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 2-3 os.
    • ok. 20 m2
    • widok boczny na morze
    • balkon
    • klimatyzacja: od 01.07.-31.08.
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • internet przewodowy: za opłatą

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu lub kontynentalne
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu lub kontynentalne
    • kolacja: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracja główna: potrawy bezglutenowe, dania wegetariańskie

  • bary i inne: 2
  • klub na plaży
  • bar w lobby

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Chorwacja / Chorwacja

    Opis oferty:

    Znakomita wakacyjna atmosfera, dużo zabawy i przepiękne położenie przy samej plaży. Hotel jest bardzo często wybierany przez rodziny: kluby dla dzieci, animacje, zajęcia sportowe, a także krótki transfer z lotniska to przepis na udane wakacje. W hotelu, szczególnie w sezonie, dużo się dzieje, a zabawy trwają czasem do późnego wieczora. Warto wybrać się na spacer do pobliskiego urokliwego Cavtatu z kafejkami i sklepikami.

    POŁOŻENIE:

    ok. 800 m od centrum miejscowości CAVTAT ze sklepami, restauracjami i barami, sąsiaduje z hotelem Albatros, ok. 18 km od Dubrownika; ok. 5 km od portu lotniczego w Dubrowniku; połączenia promowe z Dubrownikiem (ok. 10 EUR/ 1 str.); przystanek autobusowy ok. 2 km od hotelu.

    PLAŻA:

    publiczna, wydzielona część dla hotelu, wąska i długa, kamienisto-żwirowa, betonowa platforma, zalecane obuwie ochronne, ok. 30 m od hotelu, przejście przez mało ruchliwą uliczkę, parasole i leżaki płatne (ok. 7 EUR/dzień; ograniczona ilość).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, należący do sieci Remisens, a wcześniej Iberostar; zadbany, sezonowo odnawiany, 312 pokoi, 5 budynków połączonych ze sobą, 3 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja z sejfem (kaucja ok. 10 EUR/tydz.), restauracja - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, okazjonalnie bufety tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, pizzeria w pobliżu basenu; 2 bary: w lobby i przy plaży, taras z widokiem na morze; za opłatą: punkt internetowy i internet bezprzewodowy w lobby - ograniczony zasięg (ok. 10 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (na zamówienie przed przyjazdem); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 18 m², prosto i funkcjonalnie urządzony, klimatyzowany (01.06-15.09), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, Wi-Fi; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; pokój z bocznym widokiem na morze na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny (czynne: czerwiec-wrzesień), słodka woda: ok. 220 m², gł. do 0,5 m i ok. 200 m², gł. do 2,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 32 m2, gł. ok 0,5 m; przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; 9 kortów tenisowych (oświetlenie płatne, lekcje tenisa), tenis stołowy, rzutki, piłka nożna, siatkówka, aerobik w basenie; pokój i plac zabaw dla dzieci, kluby (czynne: lipiec-sierpień): miniklub (4-7 lat), maksiklub (8-12 lat), teenieklub (13-17 lat), animacje dla dorosłych i dzieci (połowa czerwca-połowa września); za opłatą: sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna), nurkowanie (sezonowo); część urządzeń rekreacyjno-sportowych dostępna od połowy czerwca do połowy września.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.00-10.00), obiad (12.00-­14.00), kolacja (18.30­-21.00) w formie bufetu w restauracji; popołudniowe przekąski w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (piwo, wino) w wyznaczonych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    00385/20481533, www.remisens.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel, składający się z pięciu połączonych ze sobą budynków, położony w miejscowości Cavtat (obiekt znajduje się ok. 1 km od centrum miasta), oddalonej ok. 15 km na południe od Dubrovnika. Cavtat to stosunkowo nieduże miasteczko, położone pomiędzy dwoma zatokami. Południowa roślinność oraz liczne kawiarenki tworzą typowy dalmatyński klimat. Ze względu na położenie obiekt jest świetną bazą wypadową do zwiedzania zarówno Dubrovnika, nazywanego Perłą Adriatyku, jak i Czarnogóry. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 15 min.
    Plaża:

    Hotel położony tuż przy żwirowo - kamienistej plaży Tiha, leżaki i parasole za dodatkową opłatą (ok. 7 EUR/dzień).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z lobby (24 h), winda, klimatyzowana restauracja główna (obowiązują stroje wieczorowe), bar hotelowy, bar na plaży oraz snack bar, basen zewnętrzny i brodzik dla dzieci (z wodą słodką), leżaki i parasole (bezpłatnie), taras słoneczny, mini sklep, salon gier. Dodatkowe usługi za opłatą: pralnia, fryzjer, sauna, solarium, gabinet piękności, fitness club, masaże.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania w formie bufetu, lunche serwowane do stolika i obiadokolacje w formie bufetu. Dodatkowo od 12.00 do 15.00 serwowane są przekąski, kawa i herbata (w snack barze). Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne podawane są w barze hotelowym (10.00 - 23.00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi liczne animacje dla dzieci (w dwóch grupach wiekowych) i dorosłych, muzyka na żywo (w sezonie, raz w tygodniu), boisko do siatkówki i do piłki nożnej, tenis stołowy, boccia, aerobic w wodzie. Dla najmłodszych gości dostępny plac zabaw. Kilka minut od hotelu znajdują się korty tenisowe (dodatkowo płatne). W hotelu działa zorganizowana szkoła nurkowania, która za opłatą oferuje naukę windsurfingu, jazdę na nartach wodnych, czy nurkowanie.
    Internet:

    W hotelu dostępna sieć Wi-Fi - bezpłatnie.
    Kategoria lokalna:

    ***
    Naszym zdaniem:

    Polecamy ze względu na bliskość Dubrovnika. Hotel znajduje się zaledwie kilometr od średniowiecznego miasta Cavtat, co czyni go idealnym wyborem dla osób poszukujących spokoju i relaksu, ale ceniącym sobie również atrakcje miasta. Dodatkowo warta uwagi jest formuła All Inclusive zapewniająca wygodę podczas wakacji.

    Program

    Dzień Pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta (hotele w Herceg Novi i okolicy - telefoniczna opieka), pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

    SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port.
    Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO.
    W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
    DUBROWNIK - cena ok.30 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
    MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach.
    Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
    PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady.
    Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
    PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej
    Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
    RAFTING - cena ok.40 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
    WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
    CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR
    Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
    W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
    KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR
    Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
    Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej.
    W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    CHORWACJA
    informacje ogólne

    Waluta
    HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.

    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Język urzędowy

    chorwacki

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Chorwacja
    Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.

    Korcula
    Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.

    Półwysep Pieljesac
    Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.

    Makarska Riwiera
    Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.

    Kasztelańska Riwiera
    Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.

    Miasto Omis
    Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.

    Lopud
    Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Chorwacji trwa od 15 czerwca do 15 września.

    Uwagi do programu

    Wjazd do Chorwacji możliwy jest tylko za okazaniem na granicy:
    1. negatywnego wyniku testu ANTYGENOWEGO sprzed max 48 godz lub PCR sprzed max 72 godz. (licząc od godziny pobrania wymazu) lub
    2. unijnego cyfrowego zielonego certyfikatu Covid-19 lub
    3. zaświadczenia o przebyciu choroby oraz zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki - dla osób które przeszły COVID-19 i przyjęły pierwszą dawkę szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 180 dni lub
    4. zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V), od której przyjęcia upłynęło od 22 do 42 dni lub
    5. zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki AstraZeneca, od której przyjęcia upłynęło od 22 do 84 dni lub
    6. pozytywnego testu PCR/antygenowego (wydanego nie później niż 11 dni przed przekroczeniem granicy i nie wcześniej niż 180 dni) informującego, że dana osoba wyzdrowiała z koronawirusa LUB lekarskie zaświadczenie o przebyciu COVID-19 w ostatnich 6 miesiącach (Zaświadczenie wystawione w języku polskim powinno zostać przetłumaczone na język angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe) lub
    7. potwierdzenia przyjęcia co najmniej 14 dni przed przekroczeniem granicy Chorwacji, przepisanej dawki szczepionki dającej status całkowitego zaszczepienia. Jako potwierdzenie wymagane są oba poniższe dokumenty:
    Zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki
    Wydrukowane potwierdzenie zaszczepienia z portalu epacjent.gov.
    Jeżeli osoba podróżująca nie spełniająca jednego z powyższych warunków zobowiązana jest do odbycia 10 dniowej kwarantanny. Dokumentów nie muszą posiadać dzieci do 12. roku życia - te zwolnione są z obostrzeń sanitarnych
    DODATKOWO należy wypełnić deklarację
    Druk lub potwierdzenie na telefonie będzie potrzebne do odprawy na lotnisku.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Chorwacja/Południowa Dalmacja

    Informacje Ogólne

    Hotel Epidaurus w Cavtat posiada 312 pokoi, na 5 piętrach i w 5 budynkach. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to dubrovnik (20 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada sklepy, mini market, 4 windy, kiosk, recepcję i salę konferencyjną. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, niemiecku i włosku. Do dyspozycji jest czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. Odległość od hotelu: Dubrovnik old town (20 km), lotnisko DBV (7 km), sklepy (10 km), teatr (20 km) i dyskoteka (50 m). W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, przystanek autobusowy i centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje pralnię i usługi prasowania. Dostęp do Internetu w sali internetowej. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, brodzik i zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajdują się 2 restauracje. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

    Sport i Rozrywka

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje strzelanie z łuku, grę boccia i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis i siatkówka. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, American Express i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA CHORWACKA

    3*

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF3

    Położenie

    W uroczej zatoczce w miejscowości Cavtat. Oddalony jest od centrum miasta o 1 km., od lotniska w Dubrowniku 5km, od samego miasta 25km.. Od granicy z Czarnogórą oraz Bośnią i Hercegowiną dzieli dystans 20km.

    Plaża

    Żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki oraz parasole bezpłatne (w miarę dostępności).

    Zakwaterowanie

    312 pokoi położonych w 5 połączonych ze sobą budynkach. Budynki są 3-5 piętrowe. W hotelu są 4 windy. Typy pokoi; standard (16-19 m2), standard garden (21-27 m2), superior (16-23m2) Wyposażenie: klimatyzacja (15/06-15/09), telewizja satelitarna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, łącze internetowe (płatne). Część pokoi nie posiada balkonu.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna; 3 bary (bar na plaży, bar restauracyjny na plaży oraz bar w recepcji).

    Wyżywienie

    Bed and Breakfast -tylko śniadania; Half Board - dwa posiłki dziennie. Śniadania oraz kolacje w formie bufetu; All Inclusive - śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe ora alkohole rodzimej produkcji bezpłatnie od godz. 10.00 do północy. Hotel na zapytanie zapewnia posiłki bezglutenowe oraz bufet dla wegetarian.

    Sport i Rozrywka

    Bezpłatne: basen, siatkówka plażowa, boccia, animacje, wieczorne występy (muzyka na żywo, wieczorki tematyczne); Płatne: sala fitness w hotelu Albatros, lekcje gry w tenisa, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, pokój gier, krzesełka dla dzieci w restauracji mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat od kwietnia do października w godzinach działania.

    Pozostałe udogodnienia

    Sala konferencyjna (dla około 100 osób), parking nie strzeżony (60 miejsc przed hotelem oraz 150 miejsc na parkingu ok. 200m od obiektu), sejf w recepcji (płatny), pralnia, Kącik internetowy (płatny, dostępny od czerwca do 15 września), salon piękności, fryzjer, masaże, sklep z pamiątkami. Dodatkowo można skorzystać odpłatnie z taksówki wodnej do starego miasta w Dubrowniku.

    Naszym zdaniem

    Bardzo przyjemny 3 gwiazdkowy hotel, polecamy zarówno rodzinom z dziećmi jak również osobom lubiącym spędzać czas aktywnie, zwiedzając. Pobliże miast Cavtat oraz Dubrownika z pewnością zadowoli amatorów zabytków.

    Strona internetowa

    www.remisens.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Remisens Family Hotel Epidaurus

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Cavtat

    Region

    Dalmacja Południowa

    Kod

    DBV30004 FH

    Liczba pokoi

    312

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). Super oferta dla wczesnych rezerwacji oraz pobytów długoterminowych

    Położenie

    W zatoce Tiha, bezpośrednio przy nadbrzeżnej promenadzie i zadbanej żwirowej plaży. Najbliższe sklepy, a także restauracje i bary na Starym Mieście Cavtat ok. 1 km. Przystanek autobusowy ok. 100 m.

    Opis

    Całkowicie odnowiony w 2016 r., ładny i atrakcyjny kompleks składający się z 5 budynków. Restauracja, bar, hol z miejscami do siedzenia, WLAN, windy, sklep z pamiątkami, kiosk, basen z tarasem do opalania, leżaki i parasole, leżaki i parasole na plaży, bar przy basenie i na plaży, parking (płatny).

    Wyżywienie

    2 posiłki ze śniadaniem i kolacją w formie bufetu lub all inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. 16-17.30 herbata, kawa, ciastka, od 14 do 16 przekąski, od 10 do 23 bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.

    Pokój typ 1

    DH / EH = ok. 16-20 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, WLAN, sejfem, mini lodówką, klimatyzacją (o. 15.6 do 15.9).Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DHY = pokoje dwuosobowe ekonomiczne, takie samo wyposażenie jak w DH, ale nieco mniejsze, z ograniczoną dostępnością.

    Pokój typ 3

    DUA = pokoje dwuosobowe superior, takie samo wyposażenie, bardziej przestronne, z balkonem i bocznym widokiem na morze.

    Pokój typ 4

    DUM = pokoje dwuosobowe, takie samo wyposażenie w DUA, z bezpośrednim widokiem na morze.

    Pokój typ 5

    FUM = zakwaterowanie rodzinne, ok. 26-30 m kw., składający się z 2 pokoi dwuosobowych (DUM) z drzwiami łączącymi, widok na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = tenis stołowy, boccia, animacja. Za opłatą = siłownia, 9 kortów tenisowych (mączka) z reflektorami. Sporty wodne na plaży (lokalny dostawca).

    Dla dzieci

    W cenie = mini klub od 4 do 12 lat (od kwietnia do października), mini disco, brodzik i plac zabaw.

    Warto wiedzieć

    Hotel idealny na relaksujące, rodzinne wakacje.

    Pies

    Niedozwolony.

    Parking / Garaż

    Za opłatą.

    Taxa klimatyczna

    Do zapłaty na miejscu

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Udany wpoczynek dla całej rodziny nieopodal pełnego atrakcji Dubrownika! Zniewalające widoki, zabytki na wyciągnięcie ręki, lokalna gościnność, komfort i wygoda w niedawno odnowionym, nowoczesnym hotelu Epidaurus. To idealna propozycja na rodzinne wakacje, jak i na niezapomniany urlop we dwoje. 

    Położenie

    Przy żwirowej plaży (bezpłatne leżaki i parasole), ok. 1 km od centrum urokliwej miejscowości Cavtat, w której znajdują się sklepy i zaplecze rozrywkowe, 5 km od lotniska w Dubrowniku. 

    Wyposażenie

    Recepcja, lobby, sejf (płatny), bezpłatne Wi-Fi, kawiarenka internetowa (płatna), restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, trzy bary - główny, przy basenie oraz przy plaży, sala telewizyjna, sklepik z pamiątkami, parking (płatny), windy (hotel składa się z 5 budynków 3-5 piętrowych).  Możliwość pobytu z psem.

    Pokoje

    Twin Room [Land View] DZL - przytulne, klimatyzowane (w okresie 1.06-15.09), bez balkonu/tarasu, łazienka (prysznic, suszarka do włosów). W pokojach telewizja satelitarna, internet, telefon. Family Accomodation [Sea View] FUM - rodzinne, klimatyzowane (w okresie 1.06-15.09), balkon lub taras (widok na morze), łazienka (prysznic, suszarka do włosów). W pokojach telewizja satelitarna, internet, telefon. Możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych + 2 dzieci lub 3 osób dorosłych + 1 dziecka.Family Room [Land View] FZL - rodzinne, klimatyzowane (w okresie 1.06-15.09), bez balkonu/tarasu, łazienka (prysznic, suszarka do włosów). W pokojach telewizja satelitarna, internet, telefon. Możliwość zakwaterowania 2 osób dorosłych + 2 dzieci lub 3 osób dorosłych + 1 dziecka.Twin Superior [Sea View] DSM - przytulne, klimatyzowane (w okresie 1.06-15.09), balkon lub taras (widok na morze), łazienka (prysznic, suszarka do włosów). W pokojach telewizja satelitarna, internet, telefon.Twin Superior [Side Sea View] DSK - przytulne, klimatyzowane (w okresie 1.06-15.09), balkon lub taras (boczny widok na morze), łazienka (prysznic, suszarka do włosów). W pokojach telewizja satelitarna, internet, telefon.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje w formie bufetów (napoje do kolacji płatne)All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), późne śniadania, kawa i ciasto w godzinach 16:00-17:00 (w okresie 1.06-30.09), przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:30-23:00. Obowiązkowe noszenie opasek all inclusive.

    Sport i rozrywka

    Basen ze słodką wodą z tarasem słonecznym (bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za depozytem), basen w ogrodzie. W ramach oferty all inclusive: siatkówka plażowa, boccia, piłka nożna, tenis stołowy. Płatne dodatkowo: tenis (na piaszczystym korcie), sporty wodne (oferta zewnętrzna).Siłownia i ośrodek spa znajdują się w sąsiednim hotelu Albatros (odpłatnie).W hotelu odbywają się okazjonalnie wieczory folklorystyczne oraz wieczory z muzyką na żywo.

    Dla dzieci

    Plac zabaw, brodzik, łóżeczka niemowlęce dostępne bezpłatnie (wymagana rezerwacja). 

    Uwagi

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny), podatek turystyczny.Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny), podatek turystyczny.

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Informacje o lotach liniami LOT Polish Airlines, Easy Jet

    LOT Polish AirlinesW cenie jest jedna sztuka bagażu podręcznego - max 8kg (55x40x23cm), który powinien zmieścić się w górnej półce na pokładzie lub pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za dopłatą- do 23kg - cena 250PLN/sztukaDodanie ww usług już po potwierdzeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Easy Jet (BER-DBV):W cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Dodatkowe opcje za dopłatą:- bagaż rejestrowany 15kg - cena 370PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 420 PLN/sztukaDodanie ww usług już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii  Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Aktualizacja z dnia 01.07.2021Zgodnie z rozporządzeniem opublikowanym przez władze RCh 30.06.2021 w późnych godzinach popołudniowych warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie unijnego certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają unijnego certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach;albonie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dnialbozaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albopotwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca,albozaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi unijny certyfikat COVID lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami, lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie będą spełniały jednego z wyżej wymienionych warunków, przy wjeździe na terytorium Republiki Chorwacji zostaną automatycznie skierowane Policję Graniczną na dziesięciodniową kwarantannę, która może zostać skrócona po otrzymaniu negatywnego wyniku testu PCR/antygenowego, wykonanego już na terenie Chorwacji.Osoby, które w drodze do RCh przejeżdżały przez kraje spoza UE/strefy Schengen mają obowiązek wykazania, że ich podróż do Chorwacji odbywała się bez zbędnego zatrzymywania się.Z powyższego nie dotyczy m.in.:- osób przejeżdżających przez RCh tranzytem (i dalej obowiązuję 12-godzinny limit czasowy)- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn biznesowych- osób przyjeżdżających z ważnych przyczyn rodzinnych.Źródło: https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20granica%20-%20nova%2030.06.2021..pdfWięcej informacji:  https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Nowe zasady wjazdu do Chorwacji obowiązujące od 2.06.2021 r.Uprzejmie informujemy, że zgodnie z decyzją chorwackich władz od dnia 02.06.2021 r. granicę państwową RCh przekroczyć mogą osoby, które:* okażą nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE;* posiadają zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień, o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni;* przeszły COVID-19 i przyjęły pierwszą dawkę szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 180 dni - w takim przypadku należy okazać zaświadczenie o przebyciu choroby oraz zaświadczenie o przyjęciu pierwszej dawki szczepionki;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V), a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 42 dni;* przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, a od jej przyjęcia upłynęło od 22 do 84 dni;* przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.* posiadają unijny cyfrowy zielony certyfikat Covid-19;* dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Osoby, które nie spełniają żadnego z ww. wymogów zostaną zobowiązane do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji, tj. przesłaniu go na adres mailowy przejścia granicznego, przez które dana osoba wjeżdżała na terytorium RCh i otrzymaniu stosownego sms-owego potwierdzenia od chorwackich służb.Z obowiązku okazania na granicy negatywnego wyniku testu zwolnione są m.in:* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji UWAGA! Nie ma wzoru takich zaproszeń lub potwierdzeń.* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Więcej informacji na stronach Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji:https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.UWAGA!Przypominamy, że placówka nie weryfikuje dokumentów, które mają być okazywane podczas przekraczania granicy państwowej: prawidłowość takich dokumentów może potwierdzić wyłączne straż graniczna. Tylko straż graniczna może interpretować zarządzenia odnoszące się do zasad przekraczania granicy. Wszelkie pytania z tego obszaru należy kierować (w j. angielskim lub chorwackim) bezpośrednio na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211Wypełnienie formularza na platformie EnterCroatia jest zalecane, ale nie jest obowiązkowe. Ponieważ jest to narzędzie chorwackiej straży granicznej problemy/zapytania dotyczące wypełniania formularza należy kierować na adres uzg.covid@mup.hr (nie do ambasady) - korespondencja w j. angielskim lub chorwackim.Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na stronach:https://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-w-warunkach-pandemii-najczesciej-zadawane-pytaniahttps://www.gov.pl/web/chorwacja/wjazd-do-chorwacji-najczesciej-zadawane-pytanie Aktualizacja z 22.04.2021Do Republiki Chorwacji zostaną wpuszczone osoby posiadające negatywny test PCR lub szybki test antygenowy na SARS-CoV-2 nie starszy niż 48 godzin (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania)Osoby, które wjechały na podstawie szybkiego testu antygenowego, a będą przebywać w Chorwacji dłużej niż 10 dni, mają obowiązek powtórzenia testu przed upływem dziesiątego dnia (dotyczy wyłącznie testów antygenowych), licząc od dnia wykonania testu okazanego na granicy. Rezultat powtórzonego testu należy wysłać na adres e-mail przejścia granicznego, w którym podróżujący przekroczył granicę państwową RCh.Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE. Lista: https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdfJeśli osoba wjeżdżająca do Chorwacji nie okaże na granicy negatywnego wyniku testu, zostanie zobowiązana do odbycia kwarantanny (10 dni). Kwarantanna może zostać skrócona po okazaniu negatywnego wyniku testu wykonanego w Chorwacji.Osoby zwolnione z okazania negatywnego testu:* osoby posiadające zaświadczenie o odbyciu pełnego cyklu szczepień (bez względu na rodzaj szczepionki), o ile od przyjęcia ostatniej dawki szczepionki upłynęło min. 14 dni* osoby, które przebyły COVID-19 i mogą to potwierdzić zaświadczeniem lekarskim, zawierającym daty przechodzenia choroby lub pozytywnym wynikiem testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 6 miesięcy, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. Więcej informacji na stronie Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Republiki Chorwacji: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211; UWAGA! Dokumenty wystawione w języku polskim powinny zostać przetłumaczone na język chorwacki lub angielski. Zgodnie z uzyskaną drogą oficjalną informacją, powinno to być tłumaczenie przysięgłe. Sugerujemy wybór języka angielskiego - wówczas dokument może być wykorzystany do okazania również w innych krajach, przez które Państwo podróżujecie.* dzieci do lat siedmiu (nieukończonych!) - przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi negatywny wynik testu, będącymi ozdrowieńcami lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu;* osoby przybywające do Chorwacji z ważnych przyczyn osobistych lub biznesowych. Osoby należące do tej kategorii muszą mieć przy sobie dokumenty potwierdzające konieczność ich przyjazdu np. zaproszenie z firmy podpisane przez dyrektora generalnego, prezesa zarządu, dyrektora firmy itp. To samo dotyczy osób przyjeżdżających do Chorwacji w celu wykonywania obowiązków służbowych na rzecz firm chorwackich lub zarejestrowanych w Chorwacji; nie istnieje ogólnie przyjęty wzór czy schemat zaproszenia;* osoby przejeżdżające przez Chorwację tranzytem (pod warunkiem, że w RCh nie będą przebywały dłużej niż 12 godzin).Wszelkie zapytania dotyczące np. rodzajów zaświadczeń o przebytej chorobie, dopuszczalnej treści zaświadczeń o przyjeździe w celach służbowych, możliwości wjazdu bez testu tj. zakwalifikowania do kategorii zwolnionych z tego obowiązku należy kierować do Chorwackiej Policji Granicznej, gdyż tylko w jej w gestii leży interpretacja zarządzeń dotyczących przekraczania chorwackiej granicy państwowej. Korespondencję, w j. chorwackim lub angielskim, należy kierować na adres: uzg.covid@mup.hr lub za pośrednictwem formularza na stronie: https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211;Lista laboratoriów, w których można zrobić test PCR: https://www.koronavirus.hr/svi-testni-centri-u-republici-hrvatskoj/763Aby ułatwić procedury zachęcamy do korzystania ze specjalnej aplikacji https://entercroatia.mup.hr/ która umożliwia załatwienie online - jeszcze przed wjazdem na terytorium Chorwacji - formalności związanych z przekroczeniem granicy.* Aplikacja dostępna jest w języku polskim.* Po przesłaniu danych przez aplikację, turyści otrzymają drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia od Policji Granicznej oraz wszystkie rekomendacje chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego.* Aplikacja jest prosta w obsłudze, a skorzystanie niej pomoże uniknąć kolejek na granicach i maksymalnie skrócić kontrolę graniczną. Goście, którzy nie skorzystają z aplikacji, będą mogli dopełnić formalności na przejściach granicznych.Szczegółowe informacje dotyczące aktualnej sytuacji epidemiologicznej, obostrzeń oraz zasad podróżowania znajdują się na stronach internetowych:https://www.gov.pl/web/chorwacjahttps://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212https://www.koronavirus.hr/enhttps://civilna-zastita.gov.hr/Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Południowa Dalmacja, Chorwacja

    Położenie

    spokojnie, restauracje i bary w pobliżu. Do centrum Cavtat ok. 1 km, w sezonie głównym bezpośrednie połączenie autobusem oraz łodzią do Dubrownika. Lotnisko oddalone ok. 5 km.

    Plaża

    żwirowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bez opłaty.

    Wyposażenie

    wyremontowany w zimie 2017 hotel posiada 312 pokoi rozmieszczonych w 5 budynkach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją (sejfy za opłatą), windy, restauracja, bar i sklep. Na zewnątrz hotel posiada basen, basen relaksacyjny.

    Wyżywienie

    2 posiłki lub all inclusive.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, wino, piwo, woda, soki do posiłków. Po południu kawa, herbata, wypieki oraz przekąski. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godz. 10-23:00.

    Internet

    WiFi w lobby w cenie.

    Zakwaterowanie

    z prysznicem, WC, tel., wykładziną, TV sat., klimatyzacją (ok. 1.06-15.09), suszarką. A1A/2A/3A: pokój 2-os. z widokiem na ogród. A2C/3C: pokój 2-os. z widokiem na morze, dodatkowo balkon. A2E/3E: pokój 2-os z bocznym widokiem na morze, balkon. A2G/3G/4G: pokój 4-os. 1 pomieszczenie, bez balkonu, pokoje z 4 łóżkami. A2J/3J/4J: pokój rodzinny z drzwiami łączącymi, składający się z 2 pomieszczeń z 2 standardowymi łóżkami i 2 dostawkami z balkonem. A2S: pokój 2-os. wariant ekonomiczny, bez widoku na morze i balkonu.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, siatkówka, gimnastyka wodna. Za opłatą tenis (9 kortów), sporty wodne na plaży.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat w cenie.

    Parkowanie

    ok. 7 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    20% zniżki przy rez. do 31.01, 10% do 28.02 (przy rez. AI).

    Zniżki

    1 dziecko (do 11 lat): pobyt gratis, (do 16 lat): zniżki procentowe.

    Dla dzieci

    1 dziecko (do 11 lat): pobyt gratis, (do 16 lat): zniżki procentowe.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Nowy basen relaksacyjny. Wyremontowany w 2017 roku.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Iberostar Epidaurus

    Opinie o Hotelu Iberostar Epidaurus

    Iberostar Epidaurus - możliwości zakwaterowania:

    family accomodation [sea view] fum
    family room [land view] fzl
    Twin Room Single Use (Land View) D1L
    Twin Room (Land View) DZL
    Twin Superior (Sea View) DSM
    twin superior [side sea view] dsk
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    Double Standard
    2 os. pokój rodzinny z widokiem na ogród
    standard double superior seaside balcony
    standard double superior seaview balcony
    standard economy double room
    standard economy twin room
    Single Use Standard
    2 os. Pokój standard od strony morza
    Twin Standard
    standard twin superior seaside balcony
    standard twin superior seaview balcony
    Doppelzimmer
    Doppelz,single with child
    DZ,Economyzimmer
    DZ,seitlicher Meerblick
    DZ,Superior,Bk,Meerblick
    DZ Std. Alleinnutzung
    Familienzimmer
    Fam.-Unterbr.,Sup.,Bk,M

    Iberostar Epidaurus - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Epidaurus - miasta wylotu:


    Iberostar Epidaurus - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Epidaurus? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00