Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
  • Hotel Aurora, Dalmacja
1 / 121
Udogodnienia hotelu Aurora
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aurora
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Aurora:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aurora:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018

Hotel Aurora w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Środkowa Dalmacja, Chorwacja

Położenie

spokojne, na skraju miejscowości, do łagodnie opadającej żwirowej plaży przez promenadę. Do centrum ok. 200 m.

Plaża

żwirowa plaża przez promenadę nadbrzeżną.

Wyposażenie

obiekt ze 150 pokojami, hol z recepcją, restauracja, pomieszczenie klubowe, bar, kiosk/sklep z pamiątkami. Winda, sejf (za opłatą). Basen ze słodką wodą (24 x 6 m), taras z leżakami i parasolami za opłatą (do 15.06 i od 15.09 bez opłaty), bar przy basenie (przejście na plażę). WLAN w lobby barze gratis. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

Dostęp do internetu

WLAN w lobby barze gratis.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

prysznic, WC, tel., TV kablowa, klimatyzacja, suszarka do wypożyczenia na recepcji, balkon. A1A: bez balkonu, od str. lądu. A2A: pokój 2-os. od str. lądu, łóżko francuskie. A2B: pokój 2-os. z widokiem na morze. A2C/A3C/A4C: pokój rodzinny; 2 pokoje 2-os. połączone drzwiami, z widokiem na morze. 

Wyżywienie

śniadanie lub 2 posiłki w formie bufetu. 1 x na tydz. specjały kuchni lokalnej z muzyką na żywo. 

Wellness

basen kryty (16 x 7 m, zamknięty 15.06-15.09). Za opłatą: sauna i masaże.

Wcześniej = taniej

12% zniżki przy rez. do 31.03 lub do 60 dni przed przyjazdem.

Zniżki

1-2 dzieci (do 6 lat): pobyt gratis, (7-16 lat): zniżki procentowe. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Marco

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Riwiera Makarska/ Podgora

Podgora

Podgora jest popularną miejscowością turystyczną Riwiery Makarskiej, znajdującą się około 15 km od miejscowości Makarska. Miasteczko "pod górą" nazwę swoją zawdzięcza malowniczemu położeniu u stóp masywu Biokovo, nad turkusowym Adriatykiem, ze schodzącą łagodnie do morza żwirkową plażą, otoczoną dającymi cień drzewami piniowymi. Miasto składało się kiedyś z dwóch części. Nowa, znajdująca się blisko morza, w ostatnich 30 latach uległa znacznemu rozwojowi, wybudowano hotele, prywatne wille, apartamenty. W starej, górnej części miasta, zachowały się wieże obronne strzegące je kiedyś przed Turkami. Ciekawostką wartą obejrzenia jest pomnik założenia jugosłowiańskiej marynarki wojennej, mający kształt skrzydła mewy. Krystaliczne morze, bliskość masywu górskiego Biokovo oraz tętniąca życiem promenada, wzdłuż której zlokalizowane są liczne kafejki, tawerny i restauracje, składają się na niepowtarzalną atmosferę tego wakacyjnego kurortu. Ponadto bogata oferta aktywnego wypoczynku skierowana dla miłośników sportów wodnych oraz różnorodne propozycje wycieczek fakultatywnych dla gości, którzy chcą stąd wyruszyć na wycieczki do Dubrownika, Medjugorie, Mostaru oraz na wyspy Korcula czy Hvar, przyczyniają się do tego, że Podgora jest urokliwą miejscowością turystyczną, która w sezonie tętni życiem, gwarantując jednocześnie przyjemny i relaksujący wypoczynek.

Położenie

około 150 m od centrum Podgory, około 15 km od miejscowości Makarska i około 140 km od Dubrownika, blisko długiej i żwirkowej plaży z łagodnym zejściem do morza (leżaki i sprzęt wodny dodatkowo płatne), wzdłuż nadmorskiej promenady z licznymi tawernami.

Hotel

składa się z 2 budynków - Ivan i Lucija. Hol z recepcją, windy, klimatyzowana restauracja, aperitif bar, bar przy basenie, dostęp do Wi-Fi w recepcji, sklep z pamiątkami, sejf w recepcji (płatny), mały, płatny niestrzeżony parking (ilość miejsc ograniczona).

Pokoje

2-osobowe, z możliwością 1 dostawki, skierowane w stronę morza, funkcjonalnie i wygodnie urządzone, łazienka (wanna lub prysznic, umywalka, WC), klimatyzacja sterowana centralnie, TV-SAT, telefon, balkon (stolik i 2 krzesła).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny ze słodką wodą i tarasem do opalania (leżaki i parasole na basenie płatne).

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo).

Cena obejmuje

- przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów - 9 śniadań (bufet) - 9 obiadokolacji (bufet) - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą śniadaniem w ostatnim dniu pobytu. Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd z Podgory w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej około godz. 12.00. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

Cena nie uwzględnia

napojów do obiadokolacji. Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 10 EURO za cały pobyt. Osoby w wieku 12 - 18 lat płacą połowę taksy. Dzieci do 12 lat - taksa klimatyczna gratis.

Naszym zdaniem

Przyjemny i dobrze wyposażony hotel 3* doskonale położony, na niedużym wzniesieniu z pięknym widokiem na Adriatyk oraz masyw Biokovo, blisko dobrze zagospodarowanej plaży, promenady i centrum Podgory. Dzięki swej lokalizacji hotel "Aurora" zapewnia atrakcyjny wypoczynek nie tylko rodzinom z dziećmi, ale także amatorom aktywnego wypoczynku mającym dostęp do wszelkich rozrywek oferowanych przez ten kurort. Od kilku sezonów hotel "Aurora" jest bardzo dobrze oceniany przez naszych Klientów ze względu na atrakcyjne usytuowanie w otoczeniu śródziemnomorskiej roślinności, smaczną kuchnię, miły i pomocny personel oraz bardzo dobry poziom usług. PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.


Sumada Travel

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***/hotel

Region

Dalmacja Środkowa

POŁOŻENIE

150 m do centrum miejscowości ze sklepami, restauracjami.

PLAŻA

W odległości ok. 20 m od hotelu, żwirkowa, leżaki i parasole płatne (ok. 7 eur/dzień).

HOTEL

Składa się z dwóch kilkupiętrowych budynków. Na terenie obiektu znajduje się około 150 pokoi oraz hol z recepcją, klimatyzowana restauracja, aperitif bar, bar przy basenie, windy(jedna z nich przy basenie prowadzi do poziomu plaży), sejf (płatny), sklepik z pamiątkami,wi-fi przy recepcji, parking niestrzeżony (płatny, ok. 150 m od hotelu, ok. 8 eur/dzień).

POKOJE

Dwuosobowe z możliwością dostawki (od strony morza, łóżko polowe/fotel rozkładany, 25m2) oraz dwuosobowe od strony gór (22m2), wszystkie klimatyzowane (centralnie sterowana klimatyzacja), z łazienką (WC, wanna/prysznic), telefon, TV SAT, balkon.

WYŻYWIENIE

HB - śniadania (07.00-09.30) i obiadokolacje (19.00-21.00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Raz w tygodniu kolacja dalmatyńska.

SPORT I ROZRYWKA

Odkryty basen (leżaki(ok. 20 kun/dzień) i parasole płatne) wraz z tarasem, basen wewnętrzny (w sezonie nieczynny).Na plaży oferowane są sporty wodne (skutery, rowery wodne), szkoły nurkowania za dodatkową opłatą.

Kategoria lokalna

***

KONTAKT

0038521625111 www.hotelaurorapodgora.com

CENA OBEJMUJE

przejazd autokarem, 9 noclegów w wybranym obiekcie, wyżywienie zgodnie z opisem hotelu, opiekę pilota i rezydenta, ubezpieczenie KL i NNW +CP Signal Iduna.

CENA NIE OBEJMUJE

taksy klimatycznej (10 eur/os. dor., dzieci 12-18 lat-5 eur, dziecko do 12 lat gratis),obowiązkowej składki na turystyczny fundusz gwarancyjny 10 zł/os.).


Oskar

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Warto podkreślić

bezpośrednio przy plaży i promenadzie nadmorskiej aperitif bar, bar przy basenie basen z tarasem słonecznym i brodzikiem dla dzieci bezpłatna klimatyzacja i WiFi

Położenie

Położony na Riwierze Makarskiej w miejscowości Podgora, komfortowy hotel z basenem, położony bezpośrednio przy plaży i promenadzie nadmorskiej. Doskonałe miejsce na wypoczynek w jednej z najbardziej malowniczych miejscowości tego regionu. Jasny żwirek na plaży, turkusowozielony kolor morza, ukwiecona promenada z kolorowymi łódkami w porcie to tylko niektóre z atutów przyciągających turystów do wymarzonych wakacji w Hotelu Aurora. Krótki spacer dzieli obiekt od centrum miejscowości, w której znajdziemy sklepy spożywcze, bary i restauracje, a także wypożyczalnię skuterów wodnych oraz boiska tenisowe. W odległości 150 m od hotelu jest przystanek autobusowy, z którego dojedziemy do Makarskiej, Splitu i Dubrownika.

Zakwaterowanie

Zakwaterowanie w wygodnych pokojach dwuosobowych z widokiem na morze lub gór y (część pokoi posiada możliwość dostawki) z łazienką (prysznic, wc). Pokoje wyposażone są w bezpłatną klimatyzację, WiFi oraz TV .

Dostępne opcje zakwaterowania

pokój 2 osobowy z widokiem na morze lub góry pokój 2 osobowy z możliwością dostawki z widokiem na morze lub góry

Dostępne opcje wyżywienia

śniadania w formie bufetu obiadokolacje w formie bufetu, wino i woda 0,25 l w cenie raz w tygodniu wieczór tematyczny ze specjałami kuchni lokalnej i muzyką na żywo

Pakiet KOMFORT

gwarancja wyboru miejsca w autokarze docelowym napoje w autokarze w cenie (2x kawa, 2x herbata, 2x zimny napój 0,2l) torba materiałowa z logo cena - 50 zł/os. (brak możliwości zakupu pakietu przy ofertach na dojazd własny)

Pakiet PRESTIGE

gwarancja wyboru miejsca w autokarze docelowym napoje w autokarze w cenie (2x kawa, 2x herbata, 2x zimny napój 0,2l) nadbagaż 5 kg w cenie suchy prowiant na drogę powrotną torba materiałowa z logo cena - 100 zł/os. (brak możliwości zakupu pakietu przy ofertach na dojazd własny)

Karta Dużej Rodziny

www.oskar.com.pl/zalaczniki/karta_duzej_rodziny

Warunki promocji FIRST MINUTE

www.oskar.com.pl/zalaczniki/warunki_promocji

Ubezpieczenie

Warunki ubezpieczenia Bezpieczne Podróże Signal Iduna dokument do pobrania  www.oskar.com.pl/zalaczniki/owu Warunki ubezpieczenia Kosztów Imprezy Turystycznej Signal Iduna dokument do pobrania  www.oskar.com.pl/zalaczniki/owurg

Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

W związku z powołaniem do życia w dniu 26.11.2016 Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego każdy klient Biura Podróży Oskar zobowiązany jest do zapłaty kwoty w wysokości 10zł/os. przy każdorazowej rezerwacji imprezy turystycznej (obowiązuje od dnia 26.11.2016). Kwota przeznaczona na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny zostanie automatycznie doliczona do wartości rezerwacji (w momencie jej dokonania). Wyjątkiem są imprezy turystyczne odbywające się w krajach posiadających granicę z Rzeczpospolitą Polską. Składka nie jest przychodem biura.

Cena obejmuje

przejazd autokarem klasy LUX (klimatyzacja, cafe - bar, DVD, WC) zakwaterowanie - 4 noclegi w Hotelu AURORA opiekę pilota w czasie podróży opieka rezydenta na miejscu wyżywienie HB - śniadania i obiadokolacje ubezpieczenie KL 10000 euro, NNW 10000 zł, bagaż (utrata 500 zł)

Dopłaty wymagane na miejscu

opłata klimatyczna 4 euro/os ; dzieci do 12 lat płacą 50% - płatne u pilota w autokarze

Dopłaty opcjonalne

ubezpieczenie od chorób przewlekłych i nowotworowych KL 20000 euro, NNW 10000 zł, bagaż (utrata 500 zł) - 80 zł/os ubezpieczenie od kosztów rezygnacji - 6,7% wartości rezerwacji

Informacje dodatkowe

dokumenty - paszport lub dowód osobisty (zgodnie z obowiązującymi  przepisami ) zaleca się wyrobienie karty  EKUZ

Program ramowy

Dzień 1 Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy autokarów. Przejazd przez Czechy, Słowację, Węgry. Dzień 2 Przyjazd do Podgory w godzinach przedpołudniowych. Czas wolny. Zakwaterowanie od godz. 12 - 00. Dzień 3-5 Pobyt na miejscu. Możliwość korzystania z dodatkowych wycieczek fakultatywnych, np. Dubrownik, Split i Trogir, Park Narodowy Krka, Jeziora Plitvickie, Medugorije + Mostar, Rejs statkiem na Hvar i Brac - Fish Picnic, Park Przyrody Biokovo. Dzień 5 Wykwaterowanie do godziny 09 - 00. Czas wolny. Wyjazd do Polski w godzinach popołudniowych (ok. godz. 15 - 00). Przejazd przez Węgry, Słowację, Czechy. Dzień 6 Przyjazd do Polski. Orientacyjne godziny powrotu do poszczególnych miast zgodnie z rozkładem jazdy autokarów.

Komunikat!

Szanowni Państwo, uprzejmie informujemy, że wszystkie wyjazdy organizowane przez Biuro Podróży OSKAR, realizowane są najnowocześniejszą flotą autokarową w Polsce, która spełnia wszystkie udogodnienia i standardy oferty Premium. Gwarantujemy transport autokarami z roczników 2015-2018, z powiększoną przestrzenią między siedzeniami, najwyższej klasy fotelami oraz bezpłatnym dostępem do sieci WiFi na terenie Polski. W przypadku spiętrzenia sprzedaży konkretnych ofert, istnieje możliwość realizacji przewozu  wynajętymi autokarami od sprawdzonych przewoźników, spełniających standardy i wymogi Biura Podróży OSKAR.

Plaża

bezpośrednio przy piaszczysto-żwirkowej plaży, łagodnie opadającej do morza serwis plażowy dodatkowo płatny

Hotel

Komfortowy trzygwiazdkowy hotel Aurora , składający się z 151 pokoi, położony na klifie i gwarantujący niezapomniane widoki na morze . Na terenie obiektu znajdują się dwa baseny ze słodką wodą - zewnętrzny z brodzkiem dla dzieci, barem oraz tarasem, a także basen wewnętrzny (nieczynny w okresie lipiec-sierpień). Przy basenie leżaki i parasole dodatkowo płatne. Restauracja hotelowa serwuje dania kuchni lokalnej i międzynarodowej. Do dyspozycji gości jest recepcja, lobby, 3 windy, kącik TV, sklep, kiosk z pamiątkami, sejf (płatny) i parking (dodatkowo płatny).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Oskar, działającego na polskim rynku od 1998 roku. Wieloletnie doświadczenie oraz nieustanny rozwój stawiają Biuro Podróży Oskar w gronie godnych polecenia touroperatorów. Specjalizacją tego biura to krótkie wycieczki objazdowe po Europie oraz wakacje zagraniczne realizowane autokarem. Flota Biura Podróży Oskar to najnowocześniejsze autokary prowadzone przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.

Oferta Biura Podróży Oskar to wakacje w Hiszpanii, Bułgarii, Grecji, Albanii i Czarnogórze oraz interesujące objazdowe wycieczki autokarowe do najciekawszych zakątków Europy. To również szeroka oferta tak zwanych City Break, dzięki którym turyści odwiedzić mogą europejskie parki rozrywki, festiwale regionalne, czy spędzić udanego Sylwestra i Walentynki. Wśród nich mozna wymienic Festiwal Tulipanów w Holandii, Wodospad Rheinfall i Wyspa Mainau w Szwajcarii, zwiedzanie Budapesztu, Widnia, Bratysława w jednej podróży i tym podobne.

Wakacyjne kierunki podróży, kurorty wypoczynkowe oraz baza noclegowa znajdujące się w ofercie dobierane są starannie i z uwzględnieniem wymogów rynku. Biuro nieustannie unowocześnia flotę autokarową – obecnie posiada kilkanaście najwyższej klasy komfortowych autokarów, prowadzonych przez wykwalifikowanych i sprawdzonych kierowców.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

NOWOŚĆ 2018! Hotel z basenem Bezpośrednio przy plaży

Jednym zdaniem

Polecany szczególnie klientom, którzy cenią sobie bliskość morza i centrum, a także wypoczynek w miłej atmosferze.

Opis miejscowości

Podgora jest jedną z najbardziej malowniczych miejscowości na Makarskiej Riwierze. Znajduje się tam malowniczy port dla łodzi rybackich oraz promenada z przepięknym bulwarem kamiennym. Podwórza domów wypoczynkowych są pełne śródziemnomorskich roślin i owoców: pomarańczy, cytrusów, mandarynek. W czasie letnich miesięcy odbywa się tu wiele imprez takich jak: Rybarska noc, Dzień Podgory oraz liczne zabawy ludowe. Zapraszamy do spędzania przyjemnego wypoczynku w tej przepięknej miejscowości.

Budynek

Hotel składa się z dwóch kilkupiętrowych budynków. Całkowicie odnowiony w 2011 roku. Posiada około 150 klimatyzowanych pokoi. 200 metrów od centrum, bezpośrednio przy żwirkowej plaży. Oficjalna kategoria: ***.

Pokoje

2-osobowe z widokiem na morze z dwoma oddzielnymi łóżkami oraz możliwością maksymalnie 1 dostawki w formie łóżka polowego lub rozkładanego fotel o powierzchni około 25 m2. 2-osobowe z widokiem na góry z łóżkiem małżeńskim o powierzchni około 22 m2. Wszystkie pokoje funkcjonalnie i wygodnie urządzone z łazienkami (WC, wanna/prysznic) i balkonami (Uwaga - pokoje jednoosobowe bez balkonu!). W pokojach znajdują się: telefon, TV-sat, klimatyzacja (centralnie sterowana, bezpłatnie). Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka - za dodatkową opłatą (ok. 5 EUR/dzień). Suszarki do włosów dostępne w recepcji (depozyt za wypożyczenie suszarki wynosi 20 EUR).

Do dyspozycji gości

recepcja, lobby, klimatyzowana restauracja główna, aperitif bar i bar przy basenie, winda, Wi-Fi w lobby hotelowym (bezpłatne), zewnętrzny basen z tarasem słonecznym (ze słodką wodą), brodzik dla dzieci, basen wewnętrzny z podgrzewaną wodą (zamknięty w okresie od 15/06 do 15/09), leżaki przy basenie (płatne dodatkowo ok. 3 EUR/dzień/komplet), sejf na recepcji (ok. 3 EUR/dzień), parking bezpośrednio przy hotelu (15 EUR/dzień) oraz parking około 150 metrów od hotelu (8 EUR/dzień). W przypadku braku miejsc na tych parkingach, dostępny jest także parking publiczny 600 metrów od hotelu.

Plaża

żwirkowa, z łagodnym zejściem do morza, bezpośrednio przy hotelu.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Raz w tygodniu kolacja regionalna z muzyką na żywo. Orientacyjne godziny posiłków: śniadania 07:00-09:00, obiadokolacje 19:00-21:00.

Cena zawiera

7 lub 9 noclegów (autokar/dojazd własny) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL, NNW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * w opcji dojazdu autokarem - opiekę pilota przewozowego * podatek VAT.

Dopłaty

obligatoryjne: opłata klimatyczna (płatna na miejscu w hotelu): osoba dorosła 1,10 EUR/dzień, dziecko 12-18 lat 0,50 EUR/dzień.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez autokarowych: Program 7-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy , Słowację i Węgry. Dzień 2: przyjazd do Chorwacji, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-8: wypoczynek. Dzień 9: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Chorwację, Węgry, Słowację. Dzień 10: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach około południowych. Program 9-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy , Słowację i Węgry. Dzień 2: przyjazd do Chorwacji, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-10: wypoczynek. Dzień 11: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Chorwację, Węgry, Słowację. Dzień 12: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach około południowych. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00. Program 9-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-9: wypoczynek. Dzień 10: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

DALMACJA/CHORWACJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • kącik TV • winda • restauracja • bar • bar przekąskowy • taras • ogród • 2 baseny (zewnętrzny i kryty, podgrzewany)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, płatne)

Dodatkowe udogodnienia

• parking (na zapytanie, płatny ok. 10 €/dzień) • sejf (w recepcji)

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

151

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 10.00 • taksa klimatyczna (płatna na miejscu ok. 1,20 €/os./dzień) • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Pokoje

Pokój 1-osobowy EZX1

• 1 os. • ok. 15 m2 • od strony gór • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 22 m2 • od strony gór • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • ok. 25 m2 • od strony morza • balkon • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • TV sat. • telefon

Wyżywienie

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)

Śniadania • w formie bufetu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest na Makarskiej Riwierze. Podgora, to jedna z najbardziej malowniczych miejscowości tego regionu, kojarzy się z jasnym żwirkiem na plaży, turkusowo- zielonym kolorem wody, ukwieconą, wyłożoną kamiennym brukiem promenadą, kolorowymi łódkami w porcie, ogródkami pełnymi drzew pomarańczowych i ślicznymi pergolami buganwilli. Hotel znajduje się bezpośrednio przy promenadzie. Wzdłuż promenady mnóstwo kafejek, konób, restauracji i sklepów z pamiątkami. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 3,5 godz.
Plaża:
Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy żwirowej plaży. Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok. 25 HRK/dzień/leżak i 25 HRK/dzień/parasol).
Do dyspozycji gości:
Hotel został wyremontowany w 2009 r. Recepcja 24 - godz. z lobby, klimatyzowana restauracja główna (dostępne krzesełka dla dzieci), aperitif bar i bar przy basenie, winda, basen z tarasem słonecznym (ze słodką wodą), brodzik dla dzieci, basen wewnętrzny z podgrzewaną wodą (zamknięty od 15 czerwca do 15 września), leżaki i parasole przy basenie - parasole dodatkwo płatne 15 HRK/dzień/szt., leżaki dodatkowo płatne 20 HRK/dzień/szt. Istnieje możliwość skorzystania ze skrytek sejfowych przy recepcji (dodatkowo płatne 3 EUR/dzień). Hotel akceptuje karty kredytowe.
Pokoje:
Hotel posiada 150 funkcjonalnie i wygodnie urządzonych pokoi 2-osobowych (możliwość 1 dostawki w formie łóżka polowego, tylko w pokojach z widokiem na morze) z łazienkami i balkonami. W pokojach znajdują się: telefon, TV-sat, klimatyzacja (centralnie sterowana, bezpłatnie). Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka - za dodatkową opłatą (ok. 5 EUR/dzień). Suszarki do włosów dostępne w recepcji.
Wyżywienie:
Śniadania (07:00-9:30) w formie bufetu i obiadokolacje (19:00-21:00) w formie bufetu.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel 1 x w tygodniu organizuje wieczór dalmatyński z muzyką na żywo. Na terenie obiektu sauna (dodatkowo płatna ok. 250 HRK/godz.). Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).
Internet:
W recepcji internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
www.hotelaurorapodgora.com
Naszym zdaniem:
Zdecydowanym atutem hotelu jest jego świetna lokalizacja przy plaży i promenadzie, w pobliżu wielu rozrywek, jakie oferuje Podgora.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.4/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/chorwacja-wczasy/aurora

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy klimatycznej płatnej na miejscu ok. 1 EUR/dzień/os. oraz innych wydatków osobistych.
Inne
CHORWACJA
informacje ogólne Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.
SPLIT + TROGIR - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok. 30 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok. 40 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy klimatycznej płatnej na miejscu ok. 1 EUR/dzień/os. oraz innych wydatków osobistych.

Inne

CHORWACJA
informacje ogólne Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

SPLIT + TROGIR - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok. 30 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok. 40 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Regobis

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

***

REGION

PODGORA/CHORWACJA

CHORWACJA

Chorwacja jest perłą turystyczną Adriatyku, a jej zróżnicowanie terenowe i kulturowe rokrocznie przyciąga rzesze turystów ze wszystkich stron świata. Bajkowe połączenie morza i gór, słoneczna pogoda, wyśmienita kuchnia dalmacka i gościnność mieszkańców sprawiają, że wybór wakacji w Chorwacji jest zawsze strzałem w dziesiątkę. Najbardziej atrakcyjny dla odwiedzających jest region Dalmacji, który poza plażami i krystaliczną wodą przyciąga bogactwem zabytkowych miast mających swe korzenie jeszcze w starożytności (wśród nich prym wiedzie Split z Pałacem Dioklecjana).Typowa śródziemnomorska architektura miasteczek z bogactwem małych, wąskich uliczek sprawia, że już sam spacer po dalmackich miejscowościach wprawia w zachwyt.

PODGORA

Podgora to znana miejscowość turystyczna położona naRiwierze Makarskiej. Miejsce to charakteryzuje się malowniczym wybrzeżem, cudownymi plażami, leżącymi w otoczeniu drzew piniowych oraz romantyczną, nadbrzezną promenadą, która zachęca do długich spacerów. Znajdziemy tam liczne restauracje i przytulne kawiarenki, gdzie poczujemy wspaniałą, kameralną atmosferę. Dodatkowym atutem miasta jest bliskość Parku Narodowego Biokovo, gdzie możemy wybrac się na pieszą wycieczkę. Bardzo popularne jest tu także nurkowanie, narty wodne,czy windsurfing, dzięki czemu miłośnicy sportów wodnych, nie będą się tu nudzić. Natomiast pasjonatom zabytków polecamy odwiedzenie łazienek barokowych oraz zobaczenie dwóch wież obronnych, które niegdyś strzegły miasta przed Turkami.

WIOSENNA PROMOCJA III etap ważna 01.06 - 30.06.2015

- Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 50 zł / os. - dotyczy grup 6-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin.

KATALOG ON-LINE

www.rego-bis.pl/bin/katalogi/2015/#/63

ATUTY

- centrum turystycznej miejscowości - bezpłatna klimatyzacja - pokoje z widokiem w stronę Morza - w cenie wycieczka Mostar & Medjugorie

TRASA PRZEJAZDU

Katowice - Czechy - Austria - Słowenia - Chorwacja ( Orientacyjny czas przejazdu ok. 16h, przejazd realizowany na podstawie ważnego dowodu osobistego)

POŁOŻENIE

W spokojnej okolicy, w uroczej miejscowości Podgora, 10 km od miasta Makarska. W centrum Podgory znajdują się sklepy spożywcze, sklepy z pamiątkami i nadmorskie promenady. W pobliżu łagodnie opadajacej żwirkowej plaży, do której dojść można przechodząc przez promenadę. Odległość do centrum ok. 200 m. Hotel skierowany w stronę plaży kaskadowo co zapewnia ładny widok. Hotel zapewnia większość pokoi z widokiem w stronę morza, część pokoi z widokiem na góry masywu Biokovo. Lokalizacja hotelu umożliwia spędzenie aktywnie wolnego czasu poprzez spacery, uprawianie sportów wodnych. Można korzystać z wielu wycieczek fakultatywnych, np. do Dubrownika, Mostaru, Medziugorje, wyspę Brac i Hvar, zwiedzic Park Narodowy Biokovo. W odległości 150 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać bezpośrednio do Makarskiej.

USŁUGI HOTELOWE

Hotel posiada 2 windy, recepcję, sejf (dodatkowo płatny), cafebar, restauracja z widokiem na morze, parking (niestrzeżony, dodatkowo płatny, obok hotelu Minerva - ok. 5E/dzien), basen zewnętrzny i wewnętrzny (zamknięty 01.07-31.08). W holu przy recepcji można skorzystać z Internetu.

POKOJE

Hotel posiada 110 pokoi, 2-os. z możliwością dostawki, wyposażone w łazienkę (prysznic/WC), bezpłatną klimatyzacje, TV/SAT, telefon. Pokoje z widokiem na morze posiadają balkon lub mały taras, pokoje z widokiem w stronę gór bez balkonów. Zakwaterowanie od godz. 14.00 w dniu przyjazdu, wykwaterowanie do godz. 10.00 w dniu wyjazdu.

WYŻYWIENIE

HB śniadanie - bufet, obiadokolacja - bufet. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

SPORT I ZABAWA

W promieniu 500 metrów od obiektu znajdują sie bary plażowe, boiska do siatkowki plażowej i wypożyczalnie skuterów wodnych. Korty tenisowe oddalone od hotelu ok. 200 metrów. Każdego lata organizowany jest festiwal rybacki, w trakcie którego można posłuchać muzyki chorwackiej, sprobować lokalnych specjałów i poznać miejscowe zwyczaje.

PLAŻA

Hotel położony jest przy żwirkowej plaży. Leżaki i parasole zarówno na plaży jak i przy basenie za dodatkową opłatą.

Zniżki

Dziecko do 6 lat stała cena 549 zł, dziecko 7 - 12 lat stała cena 1099 zł, dziecko 13-16 lat stała cena 1399 zł, 3 osoba w pokoju znizka 100 zł.

CENA OBEJMUJE

• Przejazd autokarem z klimatyzacją, barkiem, WC, DVD • 7 noclegów w hotelu Aurora *** • wyżywienie dwa posiłki dziennie • wycieczka Mostar & Medjugorie • opiekę polskiego pilota podczas trasy przejazdu • opiekę rezydenta podczas pobytu • ubezpieczenie KL 10.000€, NNW - 2.000€, bagaż - 200€ (nie obejmuje chorób przewlekłych) • podatek VAT.

CENA NIE OBEJMUJE

• taksy klimatycznej obowiazkowo płatnej w dniu przyjazdu 7€/os. (dzieci 12-18 lat - 3,5€, dzieci do 12 lat nie płacą) • wycieczek fakultatywnych.

WAŻNE

dot. przejazdu autokarem 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrocenie szczegolnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy. 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieść 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza sie możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa sie autokarami komfortowymi (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez pilota Rego-bis w momencie wejścia Klienta do autokaru głównego. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,30 godz w miejscach do tego przystosowanych. 10. Rego-bis zastrzega sobie prawo odwołania przejazdów na trasach dojazdowych z poszczególnych miast najpóźniej na 2 dni przed rozpoczeciem imprezy (wymagana ilość osób - 6 na każdej trasie).


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Chorwacja/Riwiera Makarska

Położenie

* ok. 20 m od plaży, przejście promenadą * w centrum miejscowości

Plaża

* kamienista i miejscami skalista * leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój standard * klimatyzacja * telefon, TV Sat * łazienka (WC, prysznic) * balkon

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne * basen zewnętrzny * basen kryty (zamknięty od 01.07 do 01.09) * leżaki i parasole przy basenie bezpłatne Płatne * sauna * sporty wodne na plaży  

Wyżywienie

BB- śniadania HB- śniadania i obiadokolacja w formie bufetu

Restauracje i bary

* restauracja * snack bar  

Dodatkowe informacje

* hotel dysponuje 154 pokojami * recepcja, 3 windy * taras słoneczny * taksa klimatyczna płatna na miejscu w recepcji

Adres

Branimirova obala b.b. 21327 PODGORA Chorwacja  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Chorwacja/Split

Opis

Nowoczesny hotel położony jest tuż obok centrum nadmorskiej miejscowości Podgora. Przed średniej wielkości kompleksem hotelowym rozciąga się długa promenada biegnąca wzdłuż morza. Niedaleko hotelu znajdują się liczne tawerna i sklepy. Odnowiony 6-piętrowy budynek posiada m. in. sejf w recepcji, restaurację a'la carte, snack bar, taras słoneczny z miejscami do opalania. W hotelowej restauracji raz w tygodniu odbywa się kolacja regionalna z muzyką na żywo. Hotelowy basen kryty z ogrzewaną, słodką wodą czynny jest poza sezonem letnim. Od lipca do sierpnia wieczory z muzyką na otwartym tarasie hotelu. W okolicy hotelu za opłatą dostępne są korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, szkoła nurkowania i sporty wodne.

Lokalizacja

w Podgorze, 20 m od plaży, 200 m od centrum, 65 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 150, restauracje - 2, windy - 3, baseny odkryte - 1, basen kryty, bar przy basenie, sejf (płatny), snack bar, lobby, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, wypożyczalnia rowerów, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie (płatne), leżaki przy basenie (płatne), wnętrza klimatyzowane.

Pokoje

klimatyzacja (płatna), telewizja satelitarna, widok na morze (płatny), telefon, taras/balkon, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 2 osób.

Plaża

publiczna, żwirowa, łagodne zejście, przy hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny (płatny), masaże (płatne), sauna (płatna), rowery (płatne).

Rozrywka

okazjonalnie program artystyczny.

Dla dzieci

brodzik, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji.

Informacje dodatkowe

możliwość wypożyczenia suszarki do włosów.

Cena zawiera

bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - WYLOTY Z (Wizzair) - Warszawy 23 kg - 350 zł/os/2 strony DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY (max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 170 zł/os/2 strony , CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami,

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka anglojęzycznego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

Informacje wizowe

Wizy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mapa Hotelu Aurora

Opinie o Hotelu Aurora

Aurora - możliwości zakwaterowania:

1/1 PWC - łóżek 1, dostawek 0
Pokoj jednoosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. od strony ladu
pokój standard z widokiem na morze 2 os.
pokój z widokiem na góry 2 os.
1/2 PWCB - łóżek 2, dostawek 0
1/2(+1)PWCBM - łóżek 2, dostawek 1
Pokoj dwuosobowy Lozkoa francuskie prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon od strony ladu
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokoj rodzinny prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
Pokoj 2+1 os. od str.morza
Pokoj 2 os. od strony gor
pokoj 2 osobowy/MORZE
pokoj 2 osobowy PARK
Pokoj 2 os. widok na gory
Pok 2+dost/MORZE
Pokoj 2 os. widok na morze
Pokoj 2 os. od str.morza
Pokoj 2+1 os. od strony morza
Pokoj 2 os. od strony morza
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy
Pokoj 1 os. od str.morza
SGG

Aurora - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Aurora? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00