cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club El Faraana Reef Resort, Morze Czerwone
1 / 27
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
22.12 - 29.12
już od 2829 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.01 - 13.01
już od 1460 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club El Faraana Reef Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Club El Faraana Reef Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Club El Faraana Reef Resort:
4.4 / 5
Średnia z 50 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club El Faraana Reef Resort:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 stycznia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Hotel Club El Faraana Reef Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Bardzo rozległy kompleks hotelowy położony wśród starannie utrzymanej zieleni. Hotel położony jest na wzniesieniu Hadabah, do ścisłego centrum Sharm el Sheikh (Naama Bay) ok. 9 km, do Old Market ok. 5 km. W odleglości ok. 22 km od lotniska.
Plaża:

Hotel posiada własną, piaszczystą dobrze zagospodarowaną plażę (do plaży trzeba zejść po schodach). Niedaleko brzegu znajduje się bardzo ładna rafa koralowa! Leżaki, parasole oraz materace na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Obiekt składa się z budynku głównego z centralnie umieszczonymi: recepcją irestauracją oraz szeregu piętrowych bungalowów. Recepcja 24 - godz., pralnia, 2 restauracje (główna, serwująca posiłki w formie bufetu oraz druga - zawieszona nad klifem z widokiem na morze - specjalizująca się w daniach z grilla - otwarta kilka razy w tygodniu na obiad lub kolację, konieczna wcześniejsza rezerwacja), kilka barów (w tym przy basenach i na plaży) oraz dyskoteka (czynna okresowo). Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny zewnętrzne ze słodką wodą z brodzikami dla dzieci (w tym 1 ze sztuczną falą uruchamianą czasowo, drugi z jacuzzi). Leżaki, parasole oraz materace przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:

Około 500 wygodnych pokoi, mieszczących się w piętrowych bungalowach w hotelowym ogrodzie. Pokoje standardowe - 2-osobowe (możliwość jednej dostawki w postaci rozkładanego łóżka), dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci. W pokojach typu standard przy zakwaterowaniu 2+2, jedno z dzieci śpi z rodzicami, hotel gwarantuje tylko 1 dostawkę.W każdym pokoju dostępne są: łazienka (prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV-sat, sejf oraz taras lub balkon z widokiem na basen lub ogród. Łóżeczko dla niemowląt - bezpłatne.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (07:00-09:30), obiady w wyznaczonej restauracji(13:00-14:30)ikolacje w formiebufetu (19:00-21:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w wyznaczonychbarach, poza lobby barem (płatny) (10:00-24:00), a w barach przy basenach i na plaży do zachodu słońca. W barze plażowym i przy basenie serwowane są tylko napoje. Ponadto na dyskotece (do 02:00 rano, czynna okresowo) napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe - gratis. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Animacje w ciągu dnia i wieczorami prowadzone okresowo. Bezpłatnie m.in.: tenis stołowy, siatkówka plażowa oraz wodna, rzutki oraz odpłatnie: siłownia, bilard, kort tenisowy, sauna, łaźnia turecka i jacuzzi. Na plaży centrum sportów wodnych (odpłatnie) -strona internetowa:
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 50USD.
KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok.45-55 USD.
PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 155 USD.

BIAŁY KANION
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do DolinyGhazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie.Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię doplaży Blue Hole, gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok.60 USD.

SUPER JEEP SAFARI
Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok.60 USD.

CITY TOUR
Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 12 USD

PARK NARODOWY RAS MOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku w cenie wycieczki. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 65 USD.

WYSPA TIRAN snurkowanie i/lub nurkownie
Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
Cena ok. 35-60 USD
KAIR 1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto.Dla chętnych proponujemyrównież rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 125USD autokarem i ok 270 USD samolotem. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.
SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI - quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.

Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
KAIR lub LUKSOR
- samolotem - 1 dzień (cena ok. 280 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
- w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Wybudowany w arabskim stylu -z niską zabudową, w piaskowych kolorach; posiada pięknie zaprojektowany teren z ogrodem z palmami, tarasy słoneczne i basen ze sztucznymi skałami i wodospadami. Największym atutem jest malownicze położenie na klifowym zboczu i widok z góry na zaciszną plażę, z piękną rafą koralową i morze.

Położenie

W dzielnicy Hadabah, ok 5 km od dzielnicy Old Market, ok 10 km od Naama Bay (dojazd busem hotelowym- w określonych godzinach). W pobliżu sklepy. Lotnisko Sharm el Sheikh ok. 22 km od hotelu.

Plaża

Przy hotelu - zejście po schodach, piaszczysta (ok 170 m długości); piękna rafa koralowa -region należy do Parku Narodowego Ras Mohammed, pomost. Parasole i leżaki bezpłatne, kaucja za ręczniki. Zalecane obuwie ochronne. Możliwość nurkowania i snurkowania.

Hotel

Internet - bezprzewodowy płatny ok 5 Euro/godz. Płatny kącik internetowy. Remontowany w 2016 roku, posiada 558 pokoi, budynek główny oraz kilkadziesiąt jednopiętrowych bungalowów. Położony jest na klifowym wzniesieniu. W hotelu - całodobowa recepcja, lobby, punkt wymiany walut. Płatne - sklep z pamiątkami, opieka medyczna (na wezwanie), pralnia, centrum konferencyjne, sejf.    Oficjalna kategoria egipska ****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów), telefon, sejf, TV Sat, lodówka, minibar uzupełniany na zamówienie-płatny, balkon lub taras. Pokoje rozmieszczone są w bungalowach. Standardowe - dla 2 osób z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 2 dzieci, widok na ogród lub basen. Pokoje z widokiem na morze oraz pozostałe rodzaje pokojów o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne.  

Rekreacja, sport, atrakcje

3 baseny -duży, fantazyjnie zaprojektowany basen ze sztucznymi falami, wodospadami i skałami, basen relaksacyjny z jacuzzi, basen Coral z jacuzzi - parasole i leżaki bezpłatne, kaucja za ręczniki. Siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, piłka wodna, aerobik, animacje dzienne i wieczorne, tenis stołowy, tenis ziemny (oświetlenie i sprzęt płatne), dyskoteka. Płatne -sporty wodne na plaży, bilard, salon piękności, centrum Spa (sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, masaże), masaże na plaży.

Dla dzieci

Oddzielny basen, mini klub, plac zabaw, mini disco, łóżeczko dla dziecka do 2 lat w pokoju (na zamówienie), w restauracji wysokie krzesełka.

Wyżywienie

All Inclusive -śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (09.00-24.00).

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a la carte Panorama Grill Bar z widokiem na morze, orientalna kawiarnia, bar przy basenie głównym i przy basenie Coral, bar na plaży. Bar w dyskotece - czynny wg ustaleń dyrekcji.  

Informacje dodatkowe

Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu w hotelu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2018. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.  

Wiza

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. 

Warto wyróżnić

* Malowniczo oprawiona w klify plaża * Położenie na wzniesieniu i wspaniały widok * Basen ze sztucznymi falami i wodospadami * Piękna rafa koralowa


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- ok. 7 km od Naama Bay
- ok. 20 km od lotniska w Sharm El Sheikh

Plaża

- piaszczysta z łagodnym zejściem do morza (zejście z klifu na plażę schodami)
- rafa koralowa (zalecane obuwie ochronne)
- leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon
- sejf, lodówka (w niektórych pokojach)
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks,Rozrywka

Bezpłatne
- 3 baseny - w tym 1 ze sztuczną falą (1 podgrzewany sezonowo zimą)
- korty tenisowe, tenis stołowy
- siatkówka, boisko do piłki nożnej
- łucznictwo
- animacje
Płatne
-rakietki do tenisa
- bilard
- masaże, sauna, jacuzzi
- sporty wodne na plaży
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, miniklub, animacje
- brodzik
- krzesełko w restauracji i łóżeczko

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 09:00 – 02:00.
All inclusive SNACK: śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad w postaci kanapek w barze. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 09:00 – 02:00.
Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 09:00 – 02:00. Dodatkowo uzupełnienie minibaru
raz na pobyt (napoje bezalkoholowe, piwo, przekąski), kosz owoców w dniu przyjazdu, pralnia dwa razy na pobyt, masaż raz na pobyt.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- 2 bary przy basenie (09:00 – 02:00)
- bar na plaży (od 09:00 do zachodu słońca)

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna)
- pralnia (płatna)
- punkt opieki medycznej (płatny)

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Dodatkowa informacja wizowa

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 15 USD).
Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass, należy jednak spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny, ale np. Park Ras Mohammad już nie (czyli wykupienie wizy jest konieczne). Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE:

Hotel usytuowany jest w dzielnicy Hadaba, ok. 6 km od centrum Naama Bay, na klifowym zboczu przy pięknej piaszczystej plaży, przy której znajduje się jedna z ciekawszych raf koralowych Sharm El Sheikh, będąca częścią Parku Narodowego Ras Mohammed (zejście na plażę po schodach). Do Naama Bay kursuje autobus hotelowy (o godz. 11:00 – bezpłatnie, o 18:00 odpłatnie – ok. 3 euro za osobę).



HOTEL OFERUJE:

Do dyspozycji Gości na terenie hotelu są dwie restauracje: Club Restaurant, Grill Bar – z której rozpościera się piękny widok na morze, oraz kilka barów: 2 bary przy basenach, salon bar Zodiak, kawiarnia orientalna, ponadto punkt opieki medycznej, pralnia, sklepiki. Hotel posiada 3 baseny odkryte, w tym jeden ze sztuczną falą. Na terenie hotelu znajduje się kawiarenka internetowa (dodatkowo płatna). Goście mogą korzystać z Wi-Fi (odpłatnie).



POKOJE:

Hotel posiada 550 pokoi (standardowych, typu suite, rodzinnych oraz łączonych) rozmieszczonych w niskiej zabudowie i bungalowach. Wszystkie pokoje mają indywidualnie regulowaną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, tv sat., telefon, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras.



WYŻYWIENIE:

Opcja All inclusive Snacks zawiera: śniadanie (7:00-10:00) i kolację (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji, przekąski i snacki dostępne w barach, zimne napoje bezalkoholowe oraz kawę, herbatę i ciastka, napoje alkoholowe lokalnej produkcji, (pakiet All inclusive dostępny jest w godz. 11:00–24:00 – z wyjątkiem baru w dyskotece – do godz. 02:00). Opcja All inclusive zawiera to wszystko, co pakiet Snack oraz dodatkowo obiad w formie bufetu w restauracji głównej (13:00-15:00). Lody i popcorn są dodatkowo płatne.  Formuła Ultra All Inclusive zawiera to samo, co pełna opcja All Inclusive.  Dodatkowe udogodnienia: wypełniony mini bar (raz w ciągu pobytu), kosz owoców (raz w ciągu pobytu), masaż (raz w ciągu pobytu), posiłek w restauracji a’la carte (raz w ciągu pobytu) oraz możliwość dwukrotnego skorzystania z pralni.



SPORT i ROZRYWKA:

Hotel posiada 3 baseny (największy wyposażony w sztuczną falę, najmniejszy z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym). Odpłatnie: fitness club, masaże, sauna, jacuzzi. Bezpłatnie: tenis, aerobik oraz boisko do siatkówki. Sześć dni w tygodniu prowadzona jest animacja włoska – Italian Show, natomiast jeden wieczór w tygodniu zarezerwowany jest na Oriental Show. Do dyspozycji Gości dyskoteka otwarta codziennie do godz. 02:00. Na terenie hotelu znajduje się profesjonalne centrum nurkowe oraz sportów wodnych.



DZIECI:

Dla najmłodszych przygotowano  mini klub oraz brodzik.



NASZYM  ZDANIEM:

To bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi, Klientów lubiących aktywną formę wypoczynku. Doskonała kuchnia, atrakcyjna lokalizacja i niepowtarzalna atmosfera sprawiają, że Club Faraana jest jednym z najczęściej wybieranych hoteli z naszej oferty. Ze względu na położenie przy jednej z najpiękniejszych raf koralowych polecany miłośnikom nurkowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hadabah om El sid, 25 km od lotniska.

 

Pokoje:

w budynkach bocznych: pokoje standardowe dla max. 2+2 os. (w tym pokoje z widokiem na morze), 12 pokoi suite dla max. 2+2 os., 10 pokoi dublex dla max. 2+2 os.; klimatyzacja centralna, terakota, balkon lub taras, minibar (płatny), prysznic, TV, sejf ( bezpłatny).

 

Wyposażenie hotelu:

restauracja w budynku, restauracja na wolnym powietrzu, 5 barów, sala konferencyjna, 3 baseny odkryte.

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: tenis stołowy, 2 korty tenisowe, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, dyskoteka, aerobik, animacje.

Płatne: kawiarenka internetowa, centrum SPA, salon piękności, pralnia, centrum biznesowe, siłownia, sauna, łaźnia turecka, masaż, solarium, jacuzzi, sporty wodne, bilard.

 

Dla Dzieci:

brodzik, animacje, miniklub, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka ( na życzenie).

 

Plaża:

200 m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

 

Wyżywienie:

All Inclusive

 

Cena zawiera:

  • Bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie wg oferty; 
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy Egipskiej 18 USD płatnej na lotnisku

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Sharm el Sheikh

Strefa

Active, Family

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

na klifie Ras Om El Seid, w dzielnicy Hadaba Old Market - ok. 4 km centrum turystyczne Naama Bay - ok. 7 km (kursuje bus hotelowy) lotnisko - ok. 22 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu (zejście schodkami z klifu), piaszczysta, dobrze zagospodarowana, przy jednej z najładniejszych raf koralowych Sharm el Sheikh i Parku Narodowego Ras Mohammed, łagodne i piaszczyste wejście do wody oraz pomost drewniany umożliwiający podziwianie raf koralowych, ręczniki, leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, rozległy, rodzinny resort, częściowo odnowiony w 2011 roku, wybudowany w pięknym, orientalnym stylu, posiada 558 pokoi, składa się z budynku głównego z recepcją i restauracją i 1, 2-piętrowych kameralnych budynków rozlokowanych na terenie zadbanego, egzotycznego ogrodu

Udogodnienia

duże lobby z miejscami do wypoczynku, całodobową recepcją, punkt wymiany walut, salon piękności, centrum konferencyjne, serwis taxi, pomoc medyczna, apteka, sklepy z pamiątkami, mini market, pralnia, przechowalnia bagażu, bezpłatne ręczniki plażowe

Internet

WiFi w lobby (ok. 5 USD / godz.), kafejka internetowa (ok. 5 USD/godz.)

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf, telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna, przy przyjeździe 2 butelki wody gratis), balkon lub taras, dostępne również pokoje połączone wewnętrznymi drzwiami

Restauracje i bary

restauracja główna z kuchnią międzynarodową restauracja Grill / możliwość bezpłatnego skorzystania raz podczas pobytu, wymagana wcześniejsza rezerwacja lobby bar / płatny bar przy basenie African / pool bar bar przy basenie Coral / pool bar bar na plaży / beach bar bar w dyskotece Zodiac shisha bar na plaży / płatny

Wyżywienie

All Inclusive All Inclusive Snack - standardowy program All Inclusive za wyjątkiem lunchu, który serwowany jest w formie przekąsek - pizza, makarony, frytki, hot dogi

Rozrywka

kompleks 3 basenów o łącznej powierzchni 4 500 m2 (w tym basen z sezonowo podgrzewaną wodą, basen ze sztuczną falą i jacuzzi),leżaki i parasole, siłownia, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka wodna, aerobic, gimnastyka wodna, dyskoteka, bogate animacje, wieczorne programy rozrywkowe

Płatne

bilard, centrum SPA - zabiegi kosmetyczne, wewnętrzne jacuzzi, sauna, masaże, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini disco, bogate animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia bezpłatnego łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.30-09.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 13.00-14.30 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej (dla gości z opcją All Inclusive) 13.00-14.30 przekąski typu kanapki, pizza, hot-dogi (dla gości z opcją All Inclusive Snack) 19.00-21.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wódka, gin, rum, brandy, whisky, uzo, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w barach przy basenie African i Coral oraz w barze przy plaży - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów 18.00-02.00 lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze Zodiac w dyskotece raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji Grill na plaży - wymagana wcześniejsza rezerwacja do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - siłownia, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka nożna, piłka wodna, aerobic, gimnastyka wodna - animacje w ciągu dnia i wieczorne programy rozrywkowe

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.faraanareef.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- bezpłatny bus do Naama Bay - przepiękna rafa koralowa - piękna, zatokowa plaża - egzotyczny ogród i orientalny klimat - dyskoteka z All Inclusive - restauracja na piaszczystej plaży z pięknymi widokami i łagodnym wejściem do morza

City Tour Sharm el Sheikh

Zwiedzanie Sharm el Sheikh. Spacer po małych uliczkach handlowych Old Market i wizyta w sercu miasta - Naama Bay. Profesjonalny przewodnik opowie historię miasta i da wskazówki jak się targować.Ponadtow programiezwiedzanie kościoła koptyjskiego, meczetu oraz zakupy w sklepie wolnocłowym. Cena ok. 20 USD/os.

Jerozolima + Betlejem

Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 270 USD/os.

Petra

Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 190 USD/os.

Ras Mohamed

Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

Góra Mojżesza i klasztor świętej Katarzyny

Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

Wyspa Tiran

Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki.Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 15 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 25 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 145 USD/os.

Seascope

Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem,dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

Quad Safari

2-godzinna wycieczka quadami w Góry Synaj. Po drodze wizyta wwiosce beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast oraz poznać rytuał parzenia tradycyjnej herbaty. Cena ok. 20 USD/2-os. quad

Abu Galum

Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 55 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Usytuowany na wzniesieniu Hadaba, oddalony od centrum Naama Bay, do którego kursuje bus hotelowy ok. 5 km, do lotniska ok. 28 km.

Plaża:

Piaszczysta z dostępem do rafy koralowej z pomostu; zejście do plaży po schodkach ze sporego wzniesienia. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie.

Hotel:

Kategoria lokalna: 4*

Elegancki kompleks hotelowy w stylu orientalnym, należący do sieci hotelowej King Snefro Group. Składa się z dwupiętrowego budynku głównego oraz sześćdziesięciu czterech piętrowych bungalowów otoczonych rozległym, zadbanym 11 ha ogrodem. Cieszący się dużą popularnością hotel oferuje 560 pokoi.

Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, restauracja główna, bar w lobby, dwa bary przy basenach, bar na plaży, Grill Restaurant na plaży, kawiarnia orientalna, sklepiki, dyskoteka, programy animacyjne, salon piękności, pralnia, opieka medyczna.

Internet:

Punkt internetowy i Wi-Fi za opłatą.

Konferencje/incentive:

Sala konferencyjna (max 250 osób), istnieje możliwość wynajęcia wyposażenie za dodatkową opłatą, centrum biznesowe.

Sport i rekreacja:

Bezpłatnie: trzy baseny w tym jeden ze sztuczną falą i jeden podgrzewany w sezonie zimowym, tenis stołowy, gimnastyka, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka, kort tenisowy ze sprzętem, dart, łucznictwo, jacuzzi.
Odpłatnie: spa, centrum fitness, łaźnia turecka, sauna, masaże, bilard, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:

Basen, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, menu i krzesełka dziecięce, łóżeczko na życzenie.

Zakwaterowanie:

Pokój typu Standard: dwuosobowy jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwójki dzieci, wyposażony w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, sejf, minibar za opłatą, balkon lub taras.
W pokojach typu standard przy zakwaterowaniu 2+2, jedno z dzieci śpi z rodzicami, hotel gwarantuje tylko jedną dostawkę.

Wyżywienie:

Snack All Inclusive: śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, lunch w formie snacków przy basenie, istnieje możliwość zarezerwowania obiadu w Grill Restaurant, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach, wino serwowane w trackie kolacji
All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w głównej restauracji, istnieje możliwość zarezerwowania obiadu i kolacji w Grill Restaurant, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.
Ultra All inclusive: opcja All inclusive wzbogacona o kosz owoców na powitanie, uzupełniony minibar raz na pobyt oraz możliwość skorzystania raz na pobyt z restauracji a ‘la carte, jednego masażu oraz dwukrotnie z pralni.
Snack All Inclusive, All inclusive oraz Ultra All inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

Cena:

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera: opłaty za wizę Egipską 15 USD płatnej na lotnisku w Sharm El Sheikh, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe:

http://www.kingsnefro.de


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Pięknie położony na klifie oraz z dostępem do rafy dochodzącej do samego brzegu. Rozległy kompleks rozlokowany jest w zadbanym, zielonym ogrodzie. Hotel o wysokim standardzie polecany dla rodzin z dziećmi oraz amatorów nurkowania.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Lubiany hotel, pięknie usytuowany w ogrodzie. Arabska architektura, komfortowe wyposażenie, spokojna okolica, piękna rafa przy brzegu, atrakcje dla rodziny.

Położenie

Na wzniesieniu Hadaba, przy plaży (zejście po schodkach) z pomostem, 6 km od centrum Naama Bay (odpłatne kursy busem hotelowym), 22 km od lotniska.

Wyposażenie

Restauracja główna, restauracja a'la carte zawieszona" nad plażą, 3 bary wokół basenu (w tym jeden typu swim-up), bar w lobby, orientalna kawiarenka z sziszą pod gołym niebem, sklepy, punkt pomocy medycznej, kantor wymiany walut, sala konferencyjna, odpłatnie Wi-Fi i kafejka internetowa.

Pokoje

Gustowne, funkcjonalne; indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, TV sat, telefon, mała lodówka, sejf oraz balkon lub taras. Możliwa rezerwacja pokoi rodzinnych i suites.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski, napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole, raz na pobyt kolacja w Grill Restaurant (wymagana rezerwacja). All inclusive snack: w tym pakiecie zamiast obiadów w formie bufetu serwowane są przekąski w barze przy basenie. Ultra all inclusive: pakiet all inclusive wzbogacony o dodatkowe bezpłatne świadczenia: jednokrotnie wypełniony minibar, owoce na powitanie, masaż, pranie.

Sport i rozrywka

2 duże baseny o fantazyjnych kształtach z fontanną, sztuczną falą i wodospadem, mniejszy basen z jacuzzi, fitness center, bilard, korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, rzutki, aerobik, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, masaże, sauna, sporty wodne i centrum nurkowe, animacje, program rozrywkowy w amfiteatrze, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (okazjonalnie), sala i plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/OS. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/OS. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

 Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Club El Faraana Reef Resort
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Club El Faraana Reef Resort

4.3
zdecydowanie polecam

Byliśmy w tym hotelu dwa tygodnie , wróciliśmy 19,07 . pokoje codziennie sprzątane , jedzenie , kwestja gustu, było w czym wybrać , nie każdy w domu ma to co tam było , plaża super a rafy wspaniałe ,animatorka młodziutka dziewczyna pomaga jak tylko może, integruje polaków . Jest ok. Hotel naprawdę godny polecenia .Zycie towarzyskie zaczyna się po kolacji, tańce , występy w teatrze, dyskoteka,nauka tańca włoskiego . Miło można spędzić czas przy głownym basenie przy drinku , (fakt słabym , ale mały napiwek i masz co chcesz ).Gorąco polecam , bardzo chętnie tam wrócę na kolejny urlop. Wiesia .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo ładny hotel, wiele uroku dodaje przyległa do niego szeroka plaża i rafa (polecam snorkeling). Poza tym świetne baseny, największy jest ze sztuczną falą, podświetlane w nocy z barami po środku. Rewelacja! Pokojom przydałby się lekki remont, ale było czysto i sprzątane codziennie. Przypadły mi do gustu kolacje w restauracji usytuowanej na klifie-piękne widoki. Jedzenie też całkiem ok., mniej egipskie, a bardziej w stronę europejskich smaków. Z czystym sumieniem polecam ten hotel!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel bez zastrzezen. Wielu polakow i wielu wlochow. Obsluga bardzo sympatyczna.Jedna z restauracji ulozona nad plaza z pieknym widokiem. Codziennie tanczyla jakas grupka mlodych ludzi i rozkrecala towarzystwo, a w tle super muzyka. Codziennie dyskoteka do 2 w nocy( tam drinki podawane byly nieco mocniejsze). Polecam wszystkim, gdyz kazdy znajdzie tam cos dla siebie :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.4
zdecydowanie polecam

Hotel na poziomie, widoki urokliwe, zwłaszcza plaża nocą. Jest blisko do Naama, więc można udać się na imprezę wieczorem. W hotelu są trzy baseny, można się kąpać także wieczorem, bo są oświetlone od spodu. Pokoje ok., jedzenie bardzo dobre. Byłem w lutym i bardzo polecam

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Byłam tam w pazdzierniku 2013 czwarty raz w tym hotelu a chce dodac ze bylam juz w kilkunastu hotelach w Egipcie i naprawde nie ma co szukac lepszego.Obsluga przemila,rafa cudo,plaza rewelacja- w maju 2014 jade tam znow!!!

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.6
zdecydowanie polecam

hotel boski. pięknie położony na klifie przy samej plaży,z cudną rafą koralową. Rybki jak z bajki pływały już przy samym brzegu. CAŁA obsługa hotelowa bardzo miła i uczynna. pokoje czyste, klima działała non stop. jedzenie naprawdę dobre i na każde podniebienie..kilka basenów w tym jeden ze sztuczna falą. wow! cudo! zresztą trzeba to zobaczyć na żywo. POLECAM. to mój drugi pobyt w Egipcie ale do Faraany, na 100% jeszcze wrócę. POLECAM TEŻ EWĘ Z PLAŻY, POLSKĄ ANIMATORKĘ OD WYCIECZEK.(TAKA BLONDYNKA) ORAZ JEJ MĘŻA MALAKA,który robi sesje foto i video na plaży i pod wodą...są super! aha,OD EWY WARTO KUPIĆ WYCIECZKĘ DO IZRAELA(Jerozolima i betlejem) fantastyczne duchowe przeżycie zobaczyć te wszystkie biblijne miejsca.. już tęsknimy za naszym kochanym hotelikiem..i nie słuchajcie złych opinii bo to brednie! dwa tyg. temu wróciliśmy. aha, mieliśmy opcję pełne ALL ale znajomi mieli snack i chwalili sobie.a tańsza jest trochę ta opcja. wody mineral. też jest pod dostatkiem. można nawet do butelek sobie nabierać ile się chce. jest inaczej niż było kiedyś.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.3
zdecydowanie polecam

Byłem w tym hotelu w pażdzierniku 2012. Wypoczynek po objeżdzie z Jordanii.Hotel nienajmłodszy ale fajny klimat. Rafa znacznie lepsza niż w hurghadzie, plaża ładna. Rewelacyjny gril bar na klifie. Bylem po sezonie i co wieczór mozna bylo w niej zjeść kolacje. Basen ze sztuczną falą, drugi z jackuzzi okólnodostępnym. bary przy basenach, dostęp zarówno od strony wody jaki i brzegu.dobrze zaopatrzone i serwują drinki w szkle.Po pólnocy dyskoteka i tam bar na piętrze czynny az do zamkniecia. Opcja all snack wystarczajaca, gdyz kolacje są dobre i smaczne. Do centrum taxi pare min.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.4
zdecydowanie polecam

każdy znajdzie w nim coś dla siebie.Przepiękna rafa już od brzegu,duży plus dla dzieci i osób nie umiejacych pływać.Jestem wymagająca,jeśli chodzi o jedzenie,to nie Grecja,czy Turcja,ale duży wybór potraw zadowolił mnie.Plaża przepiękna,zejście po schodach,ale jest też zjazd dla wózków.NIE polecam opcji all incl.SNACK!pobyt czerwiec 2011.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
5.0
zdecydowanie polecam

Było super! Hotel zdecydowanie godny polecenia. Jak ktoś ma wysokie wymagania co do standardu pokoi to może poczuć się trochę zawiedziony, że meble trochę zniszczone i łazienka nie najnowsza, ale przynajmniej hotel ma swój klimat. Hotel składa się z bungalowów rozmieszczonych na dużym terenie. Bardzo fajnie to wszystko wygląda. Jest wiele miłych miejsc do posiedzenia. W barze nad basenem można nawet zapalić shishę. Dużo animacji w ciągu dnia. No i cudowna rafa koralowa!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.6
zdecydowanie polecam

Miejsce godne polecenia. Hotel dosyc liberalny ale bardzo klimatyczny. Obsługa bardzo miła, nawet część mówi trochę po polsku. Jedzenie trochę sie nudzi po tygodniu, ale i tak jest dosyć różnorodne. Bardzo blisko do plaży. Pokoje klimatyzowane bez dodatkowych opłat. Codziennie można czyste reczniki również bez opłat. Napoje czesto w plastikowych kubkach, choć nie zawsze. Animacje najczęściej prowadzone przez Włochów, także dla dzieci. Rafa naprawdę piękna.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Club El Faraana Reef Resort - możliwości zakwaterowania:

standard dbl
suite dbl
standard [beach front] dbl
standard [side sea view] dbl
1 os. standard
1 os. standard z widokiem na morze
2 os. standard
2 os. standard z widokiem na morze
STANDARD ROOM
POKÓJ RODZINNY DUBLEX
Pokój 2-osobowy
STANDARD ROOM
STANDARDOWY OD STRONY MORZA
STANDARDOWY OD STRONY MORZA
SUITE
STANDARD ROOM BEACH FRONT
POKÓJ RODZINNY DUBLEX
Pokój 1-osobowy
STANDARD ROOM BEACH FRONT
SUITE

Club El Faraana Reef Resort - Możliwości wyżywienia:


Club El Faraana Reef Resort - miasta wylotu:


Club El Faraana Reef Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Club El Faraana Reef Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00