cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
  • Hotel Medena, Dalmacja
1 / 54
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
22.09 - 25.09
już od 1099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.12 - 29.12
już od 329 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Medena
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Medena
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Medena:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Medena:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 grudnia 2021

Hotel Medena w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 2 km od centrum miejscowości Seget Donji
  • ok. 4 km od Trogiru, ok. 28 km od Splitu
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 2 km od centrum miejscowości Seget Donji
  • ok. 4 km od Trogiru, ok. 28 km od Splitu
  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • ok. 200 m od plaży
  • żwirowa

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji 
  • winda
  • taras
  • sala TV
  • bankomat
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w recepcji/lobby: w cenie, w barze
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, zadaszony
  • centrum biznesowe
  • sale konferencyjne: 3

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

550

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen „Hotel Medena outdoor pool": zewnętrzny, wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki: za opłatą, płatność gotówką, parasole: za opłatą, płatność

  • aquapark „Medena spray park": lipiec - wrzesień, zewnętrzny, zjeżdżalnia: lipiec - wrzesień, wydzielona część basenu dla dzieci

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • miniklub
  • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
  • plac zabaw 

Sport i wellness

Płatne
  • sauna
  • piłka nożna
  • siatkówka
  • siatkówka plażowa
  • minigolf
  • tenis stołowy 
  • tenis
  • przechowalnia na rowery 

rozrywka

  • muzyka na żywo
  • boccia
  • rzutki
  • bilard

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok na morze
  • ostatni całkowity remont: 2018 r.
  • WC
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • sofa
  • lodówka
  • czajnik elektryczny
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • prysznic
  • balkon
Pokój 2-osobowy superior DZX5
  • 1-3 os.
  • ok. 21 m2
  • widok na park
  • ostatni remont: 2018 r.
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • sofa
  • lodówka
  • czajnik elektryczny
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • prysznic
  • balkon
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX2
  • 2 os.
  • ok. 18 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • ogrzewanie: indywidualnie sterowane
  • sejf
  • biurko
  • lodówka
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • wanna
  • WC
  • balkon francuski

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu, lunch box
  • kolacja: w formie bufetu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • wybór obiadu lub kolacji: obiad: w formie bufetu/lunch box, kolacja: w formie bufetu
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Hotel restaurant": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, regionalna, dania sezonowe, bufet, z klimatyzacją

  • bar „Hotel bar"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Chorwacja /

    Opis oferty:

    Urokliwa okolica, mnóstwo zieleni i plaża tuż obok - tak najkrócej można opisać fenomenalne położenie hotelu. Otoczony sosnowym lasem, jest wakacyjną oazą z dala od zgiełku turystycznych kurortów. To idealne miejsce dla rodzin: mnóstwo atrakcji sportowych, miniklub z ciekawymi zajęciami, a na dodatek minidisco to zapowiedź udanych, aktywnych wakacji dla najmłodszych wczasowiczów. Doskonały jako baza wypadowa do zwiedzania okolicy - koniecznie odwiedź Trogir z malowniczą starówką wpisaną na listę UNESCO!

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Seget Donji, ok. 5 km od centrum TROGIRU, ok. 30 km od Splitu, ok. 34 km od portu w Splicie, skąd odpływają promy m.in. na Wyspy: Brač, Hvar i Korčulę oraz do włoskiej Ankony, ok. 44 km od Szybenika; ok. 9 km od lotniska w Splicie.

    PLAŻA:

    publiczna, żwirowo-kamienista z betonowymi podestami do opalania, bezpośrednio przy hotelu (zależnie od zakwaterowania - do 150 m), zalecane obuwie ochronne, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, wyremontowany w 2017 r., 2 budynki główne, 8 pięter i 2 budynki pawilonowe przy plaży, restauracja główna - dania w formie bufetu, pizzeria, tawerna Tamaris, 2 bary: Aperitif bar i bar przy plaży; parking; 3 sale konferencyjne; za opłatą: room-service, pralnia, usługa prasowania; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express.

    standardowy: 

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18-21 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, bezpłatny internet bezprzewodowy, lodówka; płatne: sejf, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie przed przyjazdem (ok. 2 EUR/dzień); balkon; boczny widok na morze za dopłatą; 

    superior: 

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22-25 m²; wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon francuski; boczny widok na morze; pokoje: superior oraz superior z balkonem i bocznym widokiem na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen; 6 kortów tenisowych, minigolf, piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa, bule (wypożyczenie sprzętu płatne); miniklub (4-12 lat), plac zabaw, minidisco; za opłatą: centrum fitness i wellness: basen i basen kryty, sauna, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    KONTAKT:

    00385/21555940, www.hotelmedena.com 

    GRATIS:

    Wi-Fiparking 


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Duży kompleks hotelowo-rekreacyjny, malowniczo położony w wiosce rybackiej Seget, ok. 4 km od Trogiru. Hotel usytuowany jest wśród dużej ilości zieleni, nad samym morzem, przy nadmorskiej promenadzie. Odległość do najbliższego sklepu wynosi 100 m, do najbliższej restauracji, konoby 100 m. Transfer z lotniska w Splicie trwa ok. 30 min. Orientacyjny adres i numer kontaktowy dla Klientów z dojazdem własnym - Hrvatskih žrtava 185, 21218, Seget Donji, Chorwacja, +385 21 555 940.

    Plaża

    Plaża oddalona o ok 150 m od hotelu. Przejście przez lasek piniowy.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 - godz., duże lobby, basen, brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie, cocktail-bar, restauracja główna serwująca dania kuchni bałkańskiej i międzynarodowej, pizzeria, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski, wypożyczalnia sprzętu pływającego, rowerów i skuterów wodnych.

    Wyżywienie

    Formuła All Inclusive zawierająca: śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne dostępne w barze All Inclusive (12:00-22:00). Dodatkowo o godz. 17:00 podawane będą ciastka lub owoce, kawa i herbata.

    Program sportowy i animacyjny

    Doskonałe miejsce do czynnego wypoczynku, uprawiania sportów wodnych: żeglarstwa i nurkowania. Ponadto w kompleksie korty tenisowe, mini-golf, tenis stołowy, salon odnowy, sauna, wielofunkcyjne boiska do gier. Dla najmłodszych, hotelowy mini klub.

    Internet

    Na terenie hotelu Internet Wi-Fi - bezpłatny.

    Kategoria lokalna

    ***

    Naszym zdaniem

    Hotel po ostatniej renowacji (2018) zyskał nie tylko nowoczesne wnętrza ale przede wszystkim nowy basen i strefę zabaw dla dzieci. Wielkim atutem obiektu jest również jego usytuowanie, nad morzem i blisko najciekawszych miejsc wartych odwiedzenia. Szczególnie polecamy: pobliski, klimatyczny Trogir, a także nieco dalsze wyprawy: do Splitu, Omisa, Dubrovnika, do PN Krka, na Wyspę Hvar.

    Program

    Dzień 1

    Dojazd do hotelu własnym transportem.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, wyjazd.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

    SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port.
    Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO.
    W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
    DUBROWNIK - cena ok.30 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
    MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach.
    Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
    PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady.
    Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
    PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej
    Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
    RAFTING - cena ok.40 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
    Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
    WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR

    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
    Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
    CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR
    Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
    W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
    KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR
    Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
    Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej.
    W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    CHORWACJA
    informacje ogólne

    Waluta
    HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.

    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Język urzędowy

    chorwacki

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Chorwacja
    Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.

    Korcula
    Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.

    Półwysep Pieljesac
    Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.

    Makarska Riwiera
    Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.

    Kasztelańska Riwiera
    Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.

    Miasto Omis
    Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.

    Lopud
    Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Chorwacji trwa od 15 czerwca do 15 września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3 Chorwacja/Dalmacja

    Informacje Ogólne

    Hotel Medena w Seget Donji na 8 piętrach, posiada 620 pokoi i w 4 budynkach. Miasta położone najbliżej hotelu to Split (30 km) i Trogir (4 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada kiosk, 8 windy i sklepy. W 8-piętrowym hotelu personel mówi po włosku, niemiecku i angielsku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć motocykl, rower i samochód. Płatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na plaży. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, bary/restauracje i przystanek autobusowy. Odległość od hotelu: informacja turystyczna (4 km) i sklepy (4 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia

    Hotel oferuje sejfy, kantor, pralnię, serwis pokojowy, usługi prasowania i usługę budzenia. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering i dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki

    Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 3 restauracje. Drinki można spożywać w barze w recepcji.

    Sport i Rozrywka

    W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy i rzutki. Hotel Medena posiada masaże wodne. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis.

    Dodatkowe Informacje

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, JCB, karta Eurocard/MasterCard, American Express i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Kompas

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CHORWACJA - DALMACJA

    Położenie

    ok. 2,5 km od centrum Seget Donji, ok. 4 km od Trogiru, ok. 7 km od lotniska w Splicie.

    Plaża

    oddalona o ok. 150 m, wybetonowana, kamienista, miejscami żwirowa. Na plażę prowadzą schody. Leżaki i parasole (odpłatnie).

    Basen

    Planowane otwarcie 15.06.2017 - dla dorosłych oraz brodzik dla dzieci.

    Zakwaterowanie

    Hotel posiada łącznie 620 pokoi w 2 budynkach głównych: A i B i 2 pawilonach: C i D (8 pięter w każdym budynku / 8 wind).

    POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI,STANDARD (86050)

    klimatyzacja, SAT-TV, telefon, sejf (odpłatnie), łazienka/WC, balkon.

    Wyżywienie

    śniadanie (06:00-10:00) i obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu. Możliwość wyżywienia FB (dodatkowo lunch w godz. 12:00-14:00) za dopłatą. *wyżywienie FB jest możliwe jeśli wykupione będzie dla wszystkich osób w pokoju.

    Ośrodek dysponuje

    restauracja, pizzeria, grill-bar przy plaży, cocktail bar, sala konferencyjna, salon fryzjerski (odpłatnie), masaże (odpłatnie), supermarket (w pobliżu), taras, sklep z pamiątkami, wymiana walut, dyskoteka, animacje dla dzieci (w sezonie).

    Sport

    odpłatnie: 6 kortów tenisowych, mini-golf, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, kręgle, tenis stołowy, siłownia, możliwość wypożyczenia sprzętów do sportów wodnych.

    Zwierzęta

    niedozwolone

    Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

    13:00 / 10:00

    Ocena KOMPAS-u

    ***+

    Cena zawiera

    zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

    - możliwość wyżywienia FB

    56 PLN osoba/dzień, dzieci do 3 lat - GRATIS, od 4 do 7 lat -70%.

    MOŻLIWOŚĆ NA MIEJSCU

    - łóżeczko dla dziecka

    2 EUR/dzień (należy zgłosić przy rezerwacji).

    - łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

    GRATIS

    - pokój jednoosobowy

    dopłata +50%

    - min. długość pobytu

    1 noc

    - możliwy dzień przyjazdu

    każdy dzień tygodnia


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

    Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

    W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

    Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 


    Sunshine

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3* Chorwacja/Split

    OPIS HOTELU

    Lokalizacja- położenie: miejscowość Seget Donji- odległość od plaży: 150 m- odległość od centrum Seget: 2,5 km- odległość od centrum Trogir: 4,5 kmPlaża- prywatna, żwirkowo-betonowa- leżaki, parasole, materace - płatneHotel- ilość gwiazdek: 3- ilość pokoi: 630- składa się z 2 8-piętrowych budynków głównych oraz 2 pawilonów zlokalizowanych bliżej plażyUdogodnienia- bezpłatne: sejf w recepcji, kantor, parking

    - płatne

    masaże, sauna, salon piękności, fryzjer, pralnia, mini market, lekarz na wezwanie- sala konferencyjna- możliwość płatności kartąInternet - WI FI w lobby płatniePokoje - powierzchnia: Standard DBL - 18 m2- wyposażenie: łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, Sat TV, klimatyzacja, telefon, balkon- większość pokoi posiada Sea ViewRestauracje i bary- Restauracje: restauracja główna, pizzeria, Grill Restaurant na plaży

    - Bary

    Aperitif Bar, Tropic Bar na plaży,Wyżywienie - HB lub FB- posiłki: śniadanie, obiad, kolacja - w formie bufetu; napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatneRozrywka- sportowe animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dniaSporty- bezpłatne: yoga, gimnastyka, aerobik, lekcja tańca orientalnego- płatne: 6 kortów tenisowych, fitness, mini golf, boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, sporty wodne i nurkowanieDla dzieci- wysokie krzesła w restauracji- plac zabaw- animacje- zjeżdżalnia na plaży- łóżeczkaStrona internetowa - www.hotelmedena.hrAdres: Hrvatskih Žrtava bb. HR-21218 Seget Donji


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA CHORWACKA

    ***

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAY

    SF3

    Położenie

    * Hotel położony 2,5 km od Seget, 5 km od Trogir i 7,5 km od lotniska w Splicie.

    PLAŻA

    * Piaszczysto-kamienista plaża w odległości 150 m od hotelu; na plaży znajdują się w wybranych miejscach betonowe tarasy; serwis plażowy płatny.

    ZAKWATEROWANIE

    * 630 pokoi; * Typy pokoi: klasy turystycznej (najuboższe, kategoria 2*), ekonomiczne, standardowe (kategoria 3*), superior (o podwyższonym standardzie, 3*+), deluxe (po gruntownym remoncie, kategoria 4*); wielość pokoi waha się od 15 do 21 m; * Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, telefon, telewizor, suszarka do włosów (poza pokojami klasy turystycznej), klimatyzacja (poza pokojami klasy turystycznej), balkon; pokoje superior i deluxe mają dodatkowo sejf i mini bar.

    RESTAURACJE I BARY

    * 3 restauracje (główna, pizzeria i BBQ); 2 bary.

    Wyżywienie

    * BB (śniadania), HB (śniadania i kolacje), FB (śniadania, obiady, kolacje); napoje płatne dodatkowo.

    SPORT I ROZRYWKA

    * 6 kortów tenisowych, mini golf, małe boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki, koszykówki i siatkówki plażowej, mała siłownia, tenis stołowy, centrum sportów wodnych; hotel nie posiada basenu.

    DLA DZIECI

    * Animacje dla dzieci oraz plac zabaw.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    * Pralnia, sklep z pamiątkami, kantor, kawiarenka internetowa, wypożyczalnia rowerów i skuterów, supermarket; hotel posiada salę konferencyjną.

    NASZYM ZDANIEM

    * Hotel polecany dla mniej wymagających Klientów. Polecamy przede wszystkim miłośnikom morskich kąpieli. Dużym atutem hotelu jest smaczne jedzenie.

    STRONA INTERNETOWA

    * www.hotelmedena.hr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    AlfaStar

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Chorwacja,Dalmacja i wyspy

    Położenie

    Hotel położony w miejscowości Trogir, w odległości 150 m. od plaży i ok. 4 km. od najbliższego centrum miasta. Hrvatskih Zrtava bb, Seget Donij, 21218 Zakwaterowanie o godz 13:00; wykwaterowanie o godz: 10:00

    Hotel

    Hotel wybudowany w 1971 roku, częściowo wyremontowany w 2013 roku. Położony w spokojnej, zielonej okolicy. Na terenie hotelu znajduje się bar, restauracja, grill, kantor, sklepik, pralnia, możliwość wypożyczenia żelazka, dyskoteka, sejf w recepcji. Na terenie hotelu można bezpłatnie korzystać bezprzewodowego internetu. Hotel prowadzi animacje. W pobliżu hotelu plaża skalisto-kamienista, częściowo betonowa. Parking bezpłatny.

    Pokoje

    W części 2*: pokoje z balkonami, wyposażone w TV SAT, telefon. Pokoje posiadają widok na park. W łazience suszarka, ręczniki, prysznic. W części 3*: pokoje z balkonami, klimatyzowane, wyposażone w telefon, TV SAT. W łazienkach znajduje się prysznic, suszarka, WC. Większość pokoi posiada widok na morze. Za dopłatą dostępne są również pokoje de luxe. (dopłata ok. 15% w stosunku do ceny 3* pokoi).

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie HB - śniadania i obiadokolacje.

    Sport i relaks

    Do dyspozycji gości hotel oddaje: mini klub dla dzieci, centrum nurkowe, boisko do piłki plażowej, tenis stołowy, mini golf, boisko do koszykówki, boisko do piłki siatkowej, bilard, wypożyczalnia sprzętu wodnego, wypożyczalnia rowerów i skuterów.

    Dodatkowe informacje

    Hotel nie akceptuje zwierząt.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój jednoosobowy; pokój dwuosobowy; pokój dwuosobowy z możliwością dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka.


    Traveliada

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    2

    Region

    Dalmacja Południowa

    Trogir

    Jest malowniczym miasteczkiem, położonym w Środkowej Dalmacji. Potocznie nazywany jest "małą Wenecją", a jego historia sięga czasów antycznych. Trogir uchodzi za doskonały wzór średniowiecznego układu urbanistycznego, dlatego też został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W Trogirze zobaczyć można wiele zabytkowych świątyń, jednak najokazalsza z nich to katedra św. Wawrzyńca. To niewątpliwie najistotniejszy zabytek w całym Trogirze. Zwiedzając miasto na pewno nie można się nudzić, na każdym kroku napotykamy tu coś ciekawego.

    Położenie

    Znajduje się w odległości 5 km od lotniska w Splicie. W cichym, spokojnym i malowniczmy otoczeniu lasu sosnowego. Plaża 200 m od hotelu, żwirowa, część plaży betonowa.

    Pokoje

    - Pokoje 2-osobowe, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 2 dostawek. Hotel posiada łącznie 630 pokoi o kat. 2* - klasa turystyczna. Pokoje standardowo wyposażone.

    Udogodnienia i sport

    Restauracja, pizzeria, tawerna Tamaris, aperitif bar, Tropic bar. Sport - koszykówka, football, siatkówka, mini golf, 6 kortów teniskowych, fitness, sporty wodne, fryzjer, sauna, 3 sale konferencyjne.

    Wyżywienie

    HB oferuje - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadkolacji dodatkowo płatne.

    Obowiązkowe opłaty na miejscu

    - Taksa klimatyczna - opłata zależy od sezonu - grudzień-luty - 0,60 EUR/osoba/dzień, marzec-maj oraz październik-listopad - 0,75 EUR/osoba/dzień, czerwiec-wrzesień - 1,00 EUR/osoba/dzień. Dzieci do lat 11 są zwolnione z opłat, dzieci w wieku 12-18 lat płacą 50%.

    Opłaty opcjonalne

    - Łóżeczko dla dziecka - 2 EUR/dzień.

    Zakwaterowanie / wykwaterowanie

    Od godziny 13.00 / do godziny 10.00

    Oferta z dojazdem własnym

    - Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL i NNW.

    Oferta z dojazdem własnym

    - Kosztu dojazdów, - Opieki rezydenta, - Opłaty klimatycznej, - Wydatków własnych, - Wycieczek fakultatywnych, - Opłat opcjonalnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie.


    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Seget Donji

    OPIS

    3* Hotel Medena położony jest w pobliżu starego miasta Trogir (4 km); 7 km od lotniska (Split/Trogir) i około 30 km od miasta Split.Kompleks położony jest w spokojnej okolicy przy morzu lub plaży z widokiem na zatokę i stare miasto Trogir.Hotel składa się z 2 skrzydeł (A i B), które mają 250 pokoi i 8 pięter każde.

    Wszystkie pokoje z naszej oferty są odnowione i zlokalizowane w nowym skrzydle (A), mają standard 4*.Pokoje mają powierzchnię 18 - 21 m². We wszystkich jest darmowa klimatyzacja.Tańsze pokoje posiadają widok na park, a droższe widok na morze.Oba skrzydła połączone są z budynkiem centralnym, w którym znajdują się sale recepcyjne, restauracyjne i kongresowe.

    Kompleks hotelowy oferuje również boisko do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki oraz 6 kortów tenisowych.Odkryty basen w kompleksie ma łączną powierzchnię 240m² (w tym 40m² basen dla dzieci).Plaża znajduje się około 200m od hotelu (żwir, skały, beton).Leżaki i parasole dostępne są na plaży konzesjonowanej za dodatkową opłatą.

    Dwójka Superior dla 4 z balkonem widok na park WING A (2+2)

    Pokój superior z balkonem z widokiem na morze. Posiada podwójne łóżko oraz podwójną sofę. Jest możliwość dostawienia łóżeczka dla niemowlaka. Pokój posiada bezpłatna klimatyzację, łazienkę z prysznicem, toaletą i suszarką. Całość około 21 m².

    Dwójka Superior dla 4 z balkonem widok na park WING A (2+2)

    balkon, widok na park

    Dwójka Superior dla 3 z balkonem widok na park WING A (2+1)

    Pokój superior z balkonem od strony parku. Posiada podwójne łóżko oraz pojedynczą sofę. Jest możliwość dostawienia łóżeczka dla niemowlaka. Pokój posiada bezpłatna klimatyzację, łazienkę z wanną, toaletą i suszarką. Całość około 18 m².

    Dwójka Superior dla 3 z balkonem widok na park WING A (2+1)

    balkon, widok na park

    Dwójka Superior dla 4 z balkonem WING A (2+2)

    Pokój superior z balkonem od strony parku. Posiada podwójne łóżko oraz podwójną sofę. Jest możliwość dostawienia łóżeczka dla niemowlaka.Pokój posiada bezpłatna klimatyzację, łazienkę z prysznicem, toaletą i suszarką. Całość około 18 m².

    Dwójka Superior dla 4 z balkonem WING A (2+2)

    balkon

    Dwójka Superior dla 3 z balkonem widok na morze WING A (2+1)

    Pokój superior z balkonem z widokiem na morze. Posiada podwójne łóżko oraz pojedynczą sofę. Jest możliwość dostawienia łóżeczka dla niemowlaka. Pokój posiada bezpłatna klimatyzację, łazienkę z prysznicem, toaletą i suszarką. Całość około 21 m².

    Dwójka Superior dla 3 z balkonem widok na morze WING A (2+1)

    balkon, widok na morze

    W CENIE

    LeżakiDostęp do internetuParkingInternet Wi-FiStrefa Wi-FiŚniadania w formie bufetuObiadokolacja w formie bufetuŚniadania i obiadokolacjeParasole przeciwsłoneczneZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Kort tenisowyPlażowe parasole - opcjonalnieLeżaki plażowe - opcjonalniePark wodnyTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 1.5 km.

    WYŻYWIENIE

    śniadania w formie bufetu, obiadokolacja w formie bufetu, rodzaj wyżywienia- śniadania i obiadokolacje.

    PARKING

    parking niestrzeżony.

    INTERNET

    WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

    SPORT W HOTELU

    kort tenisowy, taras, boisko do siatkówki, park wodny.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka - na zapytanie, plac zabaw dla dzieci.

    USŁUGI HOTELOWE

    kawiarnia, restauracja, recepcja 24-godzinna, przechowalnia bagaży, pokoje dla niepalących, leżaki, winda, bar, pokój śniadaniowy, parasole przeciwsłoneczne, lobby hotelowe, zakaz palenia w hotelu.

    INFORMACJE O HOTELU

    mastercard, visa, gotówka, diners Club, zakwaterowanie - od 14.00, wymeldowanie - do 10.00.

    AKCESORIA PLAŻOWE I BASENOWE

    plażowe parasole, leżaki plażowe.

    LOKALIZACJA HOTELU

    centrum miasta.

    WARUNKI REZYGNACJI

    Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

    WARUNKI PŁATNOŚCI

    Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

    Otium

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Trogir/ Dalmacja / Chorwacja

    Atuty

    basen, Wi-Fi gratis, blisko plaży

    Położenie

    ok. 1,8 km od centrum miejscowości Seget Donji, ok. 4 km od centrum Trogiru, w chorwackiej Dalmacji. Obiekt położony jest w otoczeniu lasku piniowego

    Plaża

    ok. 650 m od obiektu, żwirowo-skalista, wąska, betonowe podesty do opalania (zalecane obuwie ochronne). Serwis plażowy (2 leżaki i parasol) - za opłatą ok. 8 euro/dzień

    Wyposażenie

    recepcja, 9 wind, restauracja, bar, restauracja i bar na plaży, kantor, sklep z pamiątkami, sejf na recepcji (na zapytanie), parking (gratis). Hotel składa się z dwóch głównych 8-piętrowych budynków oraz dwóch pawilonów przy plaży (ok. 200 m od głównego budynku)

    Internet

    tak (WiFi - gratis, w wyznaczonych miejscach)

    Karty kredytowe

    tak (Visa, MasterCard)

    Sport i relaks

    basen zewnętrzny (ok. 240 m2 z wydzieloną strefą dla dzieci; czynny od maja do września), parasole i leżaki przy basenie za dodatkową opłatą; animacje dla dzieci (od połowy czerwca do końca sierpnia; w jęz. niemieckim i angielskim); możliwość uprawiania sportów (na zapytanie w hotelu) mini golf, boisko do siatkówki, koszykówki, boisko do siatkówki plażowej, fitness, plac zabaw, wycieczki, szkoła nurkowania, korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia skuterów

    Pokoje

    hotel dysponuje 603 pokojami dwuosobowymi z możliwością dostawki, w tym - 2-osobowych typu Standard od strony morza (ok. 15-18 m2); pokoje 2-osobowe typu Superior (ok. 15-21 m2) odnowione; pokoje 2-osobowe typu Standard z widokiem na park (ok. 15-18 m2). Łazienka z WC, suszarka do włosów; telefon, TV-Sat, sejf, klimatyzacja. Wszystkie pokoje znajdują się w budynkach głównych, pokoje typu Standard posiadają balkon. UWaga! Dostawki odpowiednie są dla osób poniżej 14 roku życia

    Wyżywienie

    śniadania i kolacje w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

    Pieski

    nie

    Kategoria lokalna

    ***

    Świadczenia

    7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie (wg opisu), opieka chorwackiego kontrahenta, ubezpieczenie Signal Iduna Bezpieczne Podróże - KL, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu w cenie

    Obowiązkowo płatne przy rezerwacji

    taksa klimatyczna 1 euro/os./dzień - płatna w PLN wg kursu sprzedaży EUR banku BNP Paribas z dnia rezerwacji

    Zakwaterowanie

    przyjazd - godz. 14.00, wyjazd - do godz. 10.00

    Zniżki na dostawkach i dopłaty

    dzieci do 2,9 - gratis (bez własnego łóżka, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2,9 lat - za opłatą 2 euro/dzień, na zapytanie), dzieci 3-6,9 lat - 60% zniżki, dzieci 7-13,9 lat - 50% zniżki. Od 14 lat brak zniżek Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

    Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CHORWACJA

    Położenie

    ok. 2,5 km od centrum Seget Donji, ok. 4 km od Trogiru, ok. 7 km od lotniska w Splicie.Hotel wybudowany w 1971 roku.

    Plaża

    oddalona o ok. 280 m, wybetonowana, kamienista, miejscami żwirowa. Na plażę prowadzą schody. Leżaki i parasole (odpłatnie).

    Basen

    odkryty (240 m2). Leżaki i parasole (odpłatnie / ograniczona liczba).

    Hotel posiada pokoje w 2 budynkach głównych

    A i B (8 pięter) oraz 2 pawilonach: C i D.

    POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI, STRONA MORSKA, STANDARD 3* (86051)

    ok. 18-21 m2, klimatyzacja, internet WiFi (w cenie), SAT-TV, telefon (odpłatnie), sejf (w cenie), suszarka do włosów, łazienka/WC, balkon / pokoje na 7. i 8. piętrze hotelu - budynek B.

    Wyżywienie

    śniadanie (06:00-10:00) i obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu.*godziny oraz forma posiłków może ulec zmianie w trakcie sezonuW związku z epidemią COVID-19 nie wszystkie proponowanie udogodnienia oraz serwisy przedstawione w opisach obiektów będą dostępne na miejscu.Spowodowane jest to obostrzeniami wprowadzonymi przez Rząd Chorwacji w celu ochrony zdrowia turystów.

    Ośrodek dysponuje odpłatnie

    klimatyzowana restauracja (1200 miejsc), aperitif bar, tawerna, pizzeria, bar przy plaży, dyskoteka, sklep z pamiątkami, sauna fińska, wymiana walut.

    Ośrodek dysponuje w cenie

    internet WiFi, parking, całodobowa recepcja, animacje (w sezonie), plac zabaw dla dzieci.*oferta ośrodka może ulec zmianie w trakcie sezonu

    Sport

    w pobliżu/odpłatnie: 6 kortów tenisowych, mini-golf, boisko wielofunkcyjne, siatkówka plażowa, boccia, sporty wodne.

    Zwierzęta

    niedozwolone

    Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

    14:00 / 10:00

    Ocena

    ***Tłumaczenie kodów pokoi


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Świetne miejsce na relaks i jako baza wypadowa; niedaleko miasta Trogir,  w pobliżu wielu zabytków i miejsc kultury. Morze, plaża, promenada, malownicze widoki, dużo zieleni, ładny basen, wodny plac zabaw, rozległy obszar. Relaks, zabawa i zwiedzanie.

    Położenie

    W lesie sosnowym, ok. 280 m od żwirowo-kamienistej plaży (przydatne specjalne obuwie), ok. 4 km od Trogiru, ok. 28 km od Splitu, ok. 30 min. transfer z lotniska.  

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja, lobby, bezpłatne Wi-Fi, odpłatny terminal internetowy, windy (hotel składa się z budynku głównego i dwóch aneksów, 8 pięter), sklep z pamiątkami, minimarket, sale konferencyjne, punkt wymiany walut, centrum biznesowe, restauracja główna, pizzeria z widokiem na morze, beach grill restaurant z dużym tarasem, aperitif bar w lobby, letni Tropic Bar, cukiernia, room-service, bezpłatny parking.  Na terenie hotelu wzniesienia i schody (np. zejście do plaży po schodach w lesie).  

    Pokoje

    Twin Room Garden View DZG - 2-osobowe, łazienka z suszarką, telewizor z kanałami sat., mała lodówka, telefon, Wi-Fi, sejf, klimatyzacja, widok na ogród. Powierzchnia ok. 18 m kw. Twin Superior Sea Side DSS - 2-osobowy pokój z balkonem francuskim (częściowy widok na morze). Wyposażenie: łazienka z suszarką, TV sat, mała lodowka, telefon, Wi-Fi, sejf, klimatyzacja. Powierzchnia - ok. 20 m kw. Twin Superior Garden View DSG - 2-osobowy pokój z balkonem francuskim (widok na ogród). Wyposażenie i powierzchnia jw. Twin Superior 1 additional bed DS1 - dodatkowe łóżko, powierzchnia ok. 21 m2. Twin Room Low Cost DZT - skromniejszy standard, bez określonego widoku, powierzchnia - ok. 17 m kw.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i kolacje (bufety) FB -  śniadania, obiady, kolacje (bufety) Napoje do obiadów i kolacji płatne.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, siatkówka plażowa, koszykówka, minigolf, zajęcia z animatorami. Odpłatnie: sporty wodne, 6 kortów tenisowych, wypożyczalnia rowerów, sauny, masaże, zabiegi kosmetyczne itp.

    Dla dzieci

    Brodzik, zajęcia animatorów z dziećmi 4-12 lat, plac zabaw, odpłatny park wodny przy plaży, łóżczko dla dzieci - opłatnie 3 euro/dzień, w ramach dostępności.

    Uwagi

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny). Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego (około 1,10 Euro/osoba w październiku, 1,4 Euro/osoba - czerwiec-wrzesień, dzieci do 12 lat bezpłatnie).

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizz Air

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usługi już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą:- 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 550 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W miasteczku Seget Donji, ok. 3,5 km od wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO Trogiru. Ok. 30 km od Splitu, ok. 7 km od lotniska w Splicie.

    PLAŻA

    Oddalona od budynków A i B ok. 200m, żwirowa, skalista oraz betonowa. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 3*Hotel Medena to jeden z najbardziej znanych hoteli w tej okolicy, zbudowany w 1971r. Główny kompleks składa się z 2 budynków A" i B" uzupełnionych o dwa pawilony C" i D" usytuowane na plaży hotelowej w odległości 200 m od głównych budynków.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, klimatyzowana restauracja, restauracja z grillem na plaży na plaży, Aperitif bar, sklep z pamiątkami, dyskoteka, kantor oraz bezpłatny parking.

    INTERNET

    Bezpłatne WiFi w lobby i w pokojach.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Sala konferencyjna o pwierzchni 450 m i może pomieścić do 350 osób (układ kinowy). Sala posiada własne nagłośnienie, stałą scenę i mobilną platformę do rozmów. Wejście jest możliwe z trzech stron.Hotel oferuje również mniejszą salę o powierzchni 60 m, która może wygodnie pomieścić około 30 osób. Przy wejściu do hotelu znajdują się dwie mniejsze przestrzenie, które można wykorzystać jako recepcję lub dodatkowe miejsce do pracy. Oba mają 10m.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Obiekty sportowe: sześć kortów tenisowych, boiska do piłki ręcznej i koszykówki, minigolf, trasa do gry w boccia, boisko do siatkówki, odkryty basen - 240m. Animacja w okresie 15.06. - 01.09.2021

    DLA DZIECI

    Brodzik o powierzchni 40m, plac zabaw. Łóżeczko dla dzieci za dodatkową opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    POKÓJ TYPU ECONOMY PARK - pokoje na III i IV piętrze (budynek A i B) posiadają balkon, nieodnowione.POKÓJ TYPU STANDARDOWY - pokoje na I i II piętrze (budynek A i B) posiadają balkon.POKÓJ TYPU STANDARDOWY Z BOCZNYM WIDOKIEM NA MORZE - pokoje na 7 i 8 piętrze (budynek A i B)POKÓJ TYPU BALKON FRANCUSKI SUPERIOR - pokoje na 6 piętrze (budynek B)  odnowione w 2008rPOKÓJ TYPU SUPERIOR Z BOCZNYM WIDOKIEM NA MORZE - pokoje na 5 piętrze (budynek B) odnowione w 2013 roku,Wszystkie pokoje wyposażone w klimatyzację, łazienki z wanną, TV, mini lodówkę, suszarkę do włosów, telefon.

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania 06.00-10.00 i obiadokolacje 19.00-21.00 w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą.FB - śniadania 06.00-10.00, obiady 12.00-14.00 i kolacje 19.00-21.00 w formie bufetu. Naoje do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.hotelmedena.comZwierzęta nie są akceptowane.Zameldowanie od 14:00, wymeldowanie do 11:00.

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż  [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniskowe,  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  rezydent na telefon, ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VATOd 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego 23 kg/250pln szt. (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm.) dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych ( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, obowiązkowej opłaty klimatycznej płatnej na miejscu w recepcji. Wysokość opłaty klimatycznej zależy od miejsca  i terminu pobytu w Republice Chorwacji: osoba dorosła ok. 1,40 Euro/dzień w miesiącach czerwiec-wrzesień, pozostałe miesiące ok. 1,0 Euro. Dzieci do lat 12 zwolnione są z opłaty klimatycznej, dzieci w wieku 12-18 lat zniżka 50% od ceny osoby dorosłej. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. Nie ma możliwości łączenia bagażu, chyba że nie przekroczymy 23 kg.

    BAGAŻ

    LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)Bułgaria Air: waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg!W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

    WARUNKI WJAZDOWE

    * dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Chorwacji jest ważny paszport min 3 miesiące lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.  REGULACJE DOTYCZĄCE WJAZDU DO CHORWACJI:https://www.gov.pl/web/dyplomacja/chorwacja Zgodnie z rozporządzeniem obowiązującym od dnia 01.07.2021 warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:* nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach; albo* nie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dni albo* zaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albo* potwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, albo* zaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi certyfikat Covidowy lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami. lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Dodatkowo podróżni zobowiązani są do wypełnienia formularza deklaracji zdrowia na stronie - https://entercroatia.mup.hr/.Aby ułatwić procedury zachęcamy do korzystania ze specjalnej aplikacji https://entercroatia.mup.hr/ , która umożliwia załatwienie online - jeszcze przed wjazdem na terytorium Chorwacji - formalności związanych z przekroczeniem granicy. Aplikacja dostępna jest w języku polskim. Po przesłaniu danych przez aplikację, turyści otrzymają drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia od Policji Granicznej oraz wszystkie rekomendacje chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego. Aplikacja jest prosta w obsłudze, a skorzystanie niej pomoże uniknąć kolejek na granicach i maksymalnie skrócić kontrolę graniczną. Każdy z pasażerów musi dokonać zgłoszenia indywidualnie. Goście, którzy nie skorzystają z aplikacji, będą mogli dopełnić formalności na przejściach granicznych.Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Zwolnione z kwarantanny po powrocie do Polski są:osoby posiadające zaświadczenie o przyjęciu pełnego cyklu szczepień na COVID-19 (szczepionką dopuszczoną do obrotu w Unii Europejskiej), ozdrowieńcy, którzy w ciągu ostatnich 6 miesięcy byli poddani izolacji, izolacji w warunkach domowych lub hospitalizacji z powodu zakażenia koronawirusem, osoby posiadające negatywny wynik testu w kierunku COVID-19 wykonany w Polsce w ciągu 48 godzin od przekroczenia granicy (honorowane są wyniki testów RT-PCR, jak i antygenowych) UWAGA! Kwarantanna nałożona w momencie przekroczenia granicy zostaje skrócona z chwilą wprowadzenia przez laboratorium negatywnego wyniku testu do systemu informatycznego państwowej inspekcji sanitarnej (zalecamy więc wykonanie testu najszybciej jak to możliwe).POBYT TURYSTYCZNY W CHORWACJISzczegóły można znaleźć na stronie internetowej chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego (w j. angielskim): https://mint.gov.hr/news-11455/big-interest-in-opening-borders-says-tourism-minister/21180.EKUZPrzed wyjazdem do Chorwacji zaleca się zabranie ze sobą Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ), która umożliwia skorzystanie ze świadczeń zdrowotnych udzielanych w sytuacjach niespodziewanych podczas pobytu na terytorium innego państwa UE/EFTA.DODATKOWE INFORMACJE* Szczegółowe informacje dla podróżnych można znaleźć również pod linkiem: https://croatia.hr/pl-PL/koronavirus-2019-ncov-pytania-i-odpowiedzi (w j. angielskim).* W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu mailowego na adres info@visitcroatia.pl (w j. polskim).Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***Chorwacja/Dalmacja

    ATUTY

    darmowe boiska sportowebezpłatny basen z leżakamibezpłatne wi fiblisko plażywycieczki z polskojęzycznym przewodnikiem W CENIE

    NASZYM ZDANIEM

    Chorwacki hotel Medena w okolicy Trogiru z wycieczkami w cenie, to wspaniała okazja aby się zrelaksować, odpocząć i zwiedzić najpiękniejsze zakątki malowniczej Chorwacji. 

    POŁOŻENIE

    - miejscowość Seget Donji- ok 5 km do Trogiru- ok 30 km do Splitu- ok 45 km do Szybenika- ok 130 km do Zadaru- ok 370 km do stolicy Chorwacji - Zagrzebia

    PLAŻA

    Najbliższa plaża jest kamienisto-żwirkowa (drobne kamienie) znajduje się tuż przy obiekcie (ok 100 m od budynku hotelu).

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie - recepcja, wi-fi, basen z leżakami, boiska sportowe, bezpłatny parking, bar, restauracja, punkt wymiany walut, bankomat, pokój bagażowy, sejf. Za dodatkową opłatą możliwość korzystania z boisk do tenisa, tenisa stołowego, nurkowania, mini-golfa, wynajęcia rowerów.

    POKOJE

    Pokoje standard park (***) wyposażone w łazienkę (prysznic/wanna, suszarka do włosów, podstawowe kosmetyki), klimatyzację, balkon, TV, sejf i małą lodówkę. 

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne

    W PROGRAMIE

    Podczas pobytu trzy wycieczki z polskojęzycznym przewodnikiem w cenie:- wodospady Krka oraz Szybenik: Jest to jeden z ośmiu parków narodowych Chorwacji, a jednocześnie najmłodszy z nich. Sama rzeka Krka uważana jest za jedną z najpiękniejszych krasowych rzek w Chorwacji. Na swojej długości tworzy ona szereg wodospadów i jezior. Najpopularniejszym i najczęściej odwiedzanym wodospadem jest Skradinski Buk, który tworzy 17 kaskad. Spacerując ścieżką dydaktyczną, możemy podziwiać jego piękno, rozkoszować się szumem wody odbijającym się od trawertynowych kaskad, podziwiać jego bogatą florę i faunę. U jego podnóża, w malowniczej scenerii znajdziemy wytchnienie i czas na delektowanie się pięknem natury. Podczas naszej wyprawy będziemy też mieli okazję przepłynąć statkiem ostatni fragment Krki przed jej spektakularnym ujściem do Adriatyku. Naszą wycieczkę urozmaici także wizyta w Šibeniku - to jednocześnie najstarsze i najmłodsze miasto chorwackie, miejsce, które od zalążka zostało stworzone przez Słowian. Jest to miasto kościołów i pałaców rodzin szlacheckich, miasto schodów i twierdz. Jego wizytówką jest katedra św. Jakuba, która ze względu na swoją oryginalność, sposób i styl budowy została wpisana do rejestru UNESCO. Podczas naszej wizyty w mieście będziemy mieli okazję posłuchać o jego historii i zobaczyć najciekawsze zabytki. Po zwiedzaniu zabytkowej części miasta przewidziany będzie czas wolny.- Split i Trogir: Trogir to jedna z pereł dalmatyńskiego wybrzeża, otoczona wodami Adriatyku, z plątaniną uliczek, labiryntem przejść, zabytkowymi kościołami i pałacami. To miasto-muzeum" zauroczy każdego, kto zobaczy je pierwszy i kolejny raz. Pamięta ono czasy starożytnych Greków, antycznych Rzymian i panowanie Lwa Weneckiego. Tu pozostał też duch Napoleona i Franciszka Józefa. Na maleńkiej wysepce położonej między lądem stałym a wyspą Čiovo, w III w.p.n.e. narodziła się maleńka osada. Założyli ją greccy koloniści i nadali jej helleńską nazwę Tragurion, która w wolnym tłumaczeniu znaczy Kozia Wieś. To ona dała początek dzisiejszemu miastu.Split zaliczany jest do najstarszych, najpiękniejszych i największych miast Chorwacji. Liczy około 200 tys. mieszkańców, jest stolicą regionu Dalmacji i województwa splitsko-dalmatyńskiego. Split jest nie tylko piękną miejscowością o długiej i burzliwej historii, ale również ważnym ośrodkiem komunikacyjnym, gospodarczym, administracyjnym, edukacyjnym i turystycznym kraju. Jest to miasto, które przy pomocy zabytków samo opowiada swoją historię. Stąd panował nad światem cesarz Dioklecjan, który znany był z licznych reform, a także uporczywych prześladowań  chrześcijan. W roku 295 na jego polecenie rozpoczęto budowę olbrzymiego pałacu, dziedzictwa, które do dziś zapiera dech w piersiach. Budowla ta, ze względu na swą okazałość i idealny stan, jest od 1979 roku pod patronatem UNESCO.- fish picnic: Jest to całodzienny rejs statkiem, z przystankami na kąpiel, opalanie się i obiad. Jednym z naszych 2 głównych celów jest wyspa Šolta. Šolta swoim pięknem i zdrowym klimatem wprowadza każdego odwiedzającego w stan relaksu i spokoju. Jest to wyspa rybaków i rolników. Słynie z wysokiej jakości winnic , drzew oliwkowych oraz bardzo cenionego domowego miodu. Obdarzona jest licznymi zatokami, idealnie nadającymi się do opalania i kąpieli w kryształowo czystej wodzie. Naszym drugim przystankiem jest wyspa Čiovo. W południowej części wyspy, w zatoce Rat, zaprosimy Państwa na obiad i degustację ryb adriatyckich, wina i rakiji. Po posiłku będą mieli Państwo okazję zabawić się przy muzyce na żywo w wykonaniu trogirskich artystów, a także skorzystać jeszcze raz z morskiej i słonecznej kąpieli. 

    OBOWIĄZKOWE DOPŁATY

    Opłaty m.in. za przewodników, bilety wstępu, parkingi, taksę klimatyczną, rejs statkiem:- osoba dorosła 75- dziecko 6-12 45 - dzieci do 6 lat: 25 

    CENA ZAWIERA

    - Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,- Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym).- Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny,- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy,- Podatek Vat,- Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym)Oferta z przelotem:dla przelotów czarterowych (LOT Charters,  Enter Air, Bulgarian Air Charters, Emirates, Fly Dubai): bagaż podręczny i bagaż rejestrowany w cenie (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) w cenieNie dotyczy obozów młodzieżowych.Oferta sam przelot zawiera:- bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów)- opłaty lotniskowe

    CENA NIE ZAWIERA

    - Opłat klimatyczno-meldunkowych,- Wycieczek fakultatywnych,- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,- Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym)- Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu)Oferta z przelotem:dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych (Rayanair, Wizz Air, LOT - pokoje ze skrótem PKT): bagaż rejestrowany dodatkowo płatnyLOT do 23kg (RT) 250 PLN/osWizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/osWizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/osRyanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/osNie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    OFERTA NA TEST PCR/ANTYGENOWY DLA KLIENTÓW REGO-BIS

    Wszyscy Klienci Rego Bis mogą skorzystać ze specjalnej oferty na testy PCR lub antygenowe na SARS-CoV-2 przed wylotem lub po powrocie do kraju.Test można wykonać w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów ALAB Laboratorium. Wynik do pobrania ze strony www.alablaboratoria.pl, również w języku angielskim.lub w jednym z wymienionych na stronie Organizatora punktów Diagnostyka (dostępne testy antygenowe na wylocie lub powrocie). Wynik do pobrania ze strony https://wyniki.diag.pl/, również w języku angielskim.Aby skorzystać z oferty, należy przy rezerwacji wybrać jeden ze składników, w zależności od wybranej metody testowania oraz momentu wykonania testu (przed wylotem lub po powrocie do kraju) oraz opłacić test u Organizatora.Klienci korzystający z oferty proszeni są o pobranie i wypełnienie skierowania dostępnego na stronie Organizatora.Oferta przeznaczona wyłącznie dla Klientów Rego-Bis.na dzień 20.06.2021Albania - nie wymaga testówBułgaria - test PCR lub antygenowyChorwacja - nie wymaga testówCzarnogóra - nie wymaga testówHiszpania - test PCRMacedonia Pólnocna - nie wymaga testówTurcja - test PCR lub antygenowyZjednoczone Emiraty Arabskie - test PCRAktualne informacje dostępne na stronie Organizatora.

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

    Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 30.06.2021 i zawiera:a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemiib. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EURc. ubezpieczenie od chorób przewlekłychNie dotyczy samych przelotów.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

    DODATKOWE UBEZPIECZENIE NA WYPADEK KWARANTANNY LUB IZOLACJI

    Pomoc w przypadku izolacjiW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego konieczności poddania się izolacji z powodu nagłegozachorowania na Covid-19 podczas pobytu za granicą zgodnie z przepisami kraju, w którymUbezpieczony przebywa, Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe koszty związane zobowiązkową izolacją, jeżeli izolacja nie może się odbyć w dotychczasowym miejscuzakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytu wramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych, maksymalnie dolimitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest po opłaceniu dodatkowej składki.Pomoc w przypadku kwarantannyW przypadku nałożenia na Ubezpieczonego przez lokalne służby sanitarne konieczności poddaniasię kwarantannie w związku z Covid-19 podczas pobytu za granicą, zgodnie z przepisami kraju, wktórym Ubezpieczony przebywa, Centrum Alrmowe zorganizuje i pokryje dodatkowe kosztyzwiązane z obowiązkową kwarantanną, jeżeli kwarantanna nie może się odbyć w dotychczasowymmiejscu zakwaterowania Ubezpieczonego lub czas jej trwania przekracza zaplanowany czas pobytuw ramach imprezy turystycznej. W takim przypadku Centrum Alarmowe zorganizuje i pokryjedodatkowe koszty zakwaterowania i wyżywienia w standardzie nie wyższym niż wcześniejprzewidziany umową związaną z podróżą, z wyłączeniem napojów alkoholowych oraz kosztytransportu powrotnego do Polski lub kraju rezydencji jeżeli przekraczają pierwotnie przewidzianyczas podróży, maksymalnie do limitu 1.000 euro na osobę. Ubezpieczenie dostępne jest poopłaceniu dodatkowej składki.

    POKOJE PROMOCYJNE

    Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie. Ich ilość jest ograniczona.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    CHORWACJA

    Kraj ciepły i słoneczny. Leżący nad wodami Adriatyku, w którego wodach moczą swoje stopy potężne góry. Po wojnie bałkańskiej kraj ten stał się ponownie popularnym kierunkiem turystycznym. Odznacza się skalistym, poszatkowanym i pełnym półwyspów i zatoczek wybrzeżem, które najbardziej przyciąga odwiedzających. Magii Chorwacji doświadcza się przede wszystkim dzięki niesamowitym zjawiskom naturalnym i bogatym w cudowne widoki parkom narodowym. Do tego miasta o długiej historii i zadziwiającej architekturze. Warto odwiedzić Chorwację ze względu na cały wachlarz aktywności, których można się tam podjąć. Można leżeć na plaży, pływać w krystalicznej wodzie, spacerować po pięknym wybrzeżu, zwiedzać niesamowite i niecodzienne miejscowości - co kto lubi, każdy odnajdzie kawałek swojego raju. Lista miejsc, które należy odwiedzić zdaje się nie mieć końca, dowiedzmy się dokąd konkretnie należy się wybrać.1.Miasto nazywane Perłą Adriatyku". Dubrownik to z pewnością najbardziej znane i urokliwe miasto Chorwacji. Jego ciekawa zabudowa i architektura spowodowała, że służył jako plan zdjęciowy wielkich produkcji takich jak Gwiezdne Wojny" czy Gra o tron". Liczne turystyczne atrakcje ukryte są w obrębie średniowiecznych murów otaczających miasto. Wrażenie na odwiedzających robi starówka, która wpisana jest na listę UNESCO.2. Klejnot przyrody - Park Narodowy Jezior Plitwickich - jeden z najpiękniejszych parków Chorwacji, wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Sceneria przerośnięta gęstym bukowym lasem, zachwyca czystymi i turkusowymi taflami jezior. Ochroną objęty jest obszar 16 barwnych jezior, między którymi przepływa rzeka Korana.3. Split - cudowna wizytówka kraju. To, co przyciąga do niego turystów to między innymi historyczna pamiątka - pałac rzymskiego cesarza Dioklecjana, dziś wpisany na listę UNESCO. Warto przespacerować się promenadą o niepowtarzalnym klimacie i zagłębić się w życie codzienne miasteczka.4. Miasto, które słynie z prawdopodobnie najpiękniejszej starówki w kraju. Historyczne centrum Trogiru znajduje się na liście UNESCO już od 1997 roku. Na miejscu podziwiać można niewielkie, romańskie kościoły oraz potężne barokowe i renesansowe pałace. Można również odwiedzić tamtejszy port i skosztować pysznych, lokalnych specjałów chorwackiej kuchni.5. Nie można zmarnować szansy na żeglowanie wzdłuż cudownego wybrzeża Chorwacji. Kraj może poszczycić się ponad 1000 wyspami i jednym z najbogatszych archipelagów świata. Dlatego właśnie podczas wakacji w tym wyspiarskim kraju należy odbyć choć jedną wyprawę morską, aby w 100% wykorzystać chorwacki potencjał.6. To, czego na pewno nie można powiedzieć o chorwackich plaża to, że na pewno nie są nudne! Niepowtarzalny śródziemnomorski klimat sprawia, że kąpiel w lazurowych wodach Adriatyku należy do niezwykle przyjemnych i relaksujących, a kamieniste wybrzeże jedynie dodaje temu uroku.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO WYBRAĆ SIĘ DO CHORWACJI

    1.Pogoda, która rozpieszcza. Ze względu na swoje położenie, Chorwacja jest krajem bardzo ciepłym i niezwykle słonecznym. Od kwietnia do września słońce ogrzewa i rozpieszcza swoimi promieniami, co sprzyja leniwemu wylegiwaniu się na plaży. Odwiedzający mogą spodziewać się średnio 13 słonecznych godzin dziennie.2. Wyśmienita kuchnia bogata w ryby i owoce morza, lecz nie tylko. Idąc w głąb kraju turyści zyskają okazję, aby spróbować wyśmienitych gulaszy, pierogów czy zup. Na deser Chorwaci często serwują naleśniki na słodko. Nie można również przegapić okazji na skosztowanie popularnych chorwackich alkoholi takich jak rakija.3. Plaże z cudownymi krajobrazami, przejrzystą wodą. Do tego wspaniałe zatoki, malownicze wyspy i wysepki. Chorwackie wybrzeże jest absolutnie zdumiewające. Jeśli dodamy do tego jeszcze zachodzące słońce - scenariusz na wymarzony romantyczny wieczór jest już prawie gotowy!4. Kraj przepełniony historią. Choć nie jest to łatwe Chorwaci zawsze opowiadają o niej wszystkim zainteresowanym serwując bardzo obrazowe streszczenia. Za obowiązek każdego turysty uważają spacer ulicami starego miasta", zwiedzanie muzeów i odkrywanie zabytkowych budynków i pomników, śledzenie fascynujących dalmatyńskich opowieści o królestwach, związkach, republikach, wojnach, polityce i współczesnej niepodległości.5. Nocne życie oferujące szalone imprezy, ciekawe koncerty muzyki folkowej i klasycznej. Z drugiej strony spokojne wieczory przy lampce wina. Nie zawiedziesz się szukając tutaj imprez do białego rana. Jeśli jednak preferujesz spokojniejsze wieczory odnajdziesz również szereg barów i restauracji idealnych na romantyczne spotkania.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Środkowa Dalmacja, Chorwacja

    Opis hotelu

    Położenie:

    • odległość do centrum miejscowości ok. 5 km
    • odległość do stacji kolejowej ok. 50 km
    • odległość do przystanku autobusowego ok. 5 km
    • odległość do lotniska ok. 10 km

    Wyposażenie:

    • Ilość restauracji 1
    • Ilość barów 1
    • dyskoteka
    • recepcja
    • winda
    • taras
    • dostęp do internetu: Wi-Fi
    • przechowalnia bagaży
    • liczba basenów 1
    • leżaki
    • parasole przeciwsłoneczne

    Informacje:

    • Akceptowane karty płatnicze: Visa, MasterCard, American Express, Diners

    Dodatkowe informacje:
    Prosimy mieć na uwadze, że na miejscu mogą być pobierane dodatkowe opłaty tj. opłata klimatyczna, opłata za sprzątanie końcowe, kaucja (zwrotna). Szczegóły otrzymają Państwo na miejscu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Medena

    Opinie o Hotelu Medena

    Medena - możliwości zakwaterowania:

    Double Room
    double room sea side dbl
    Economy Room DBL
    Superior New DBL
    Superior New Sea Side DBL
    2 os. Pokój Superior z widokiem na park
    standard double superior
    standard double superior balcony
    standard double superior lateralseaview
    standard single superior seaside frenchbalcony
    standard single w.child superior
    standard single w.child superior lateralseaview balcony
    standard singleuse premium park view balcony
    standard singleuse premium seaside balcony
    Single Use Standard Park View Balcony
    standard singleuse superior
    standard singleuse superior lateralseaview balcony
    standard singleuse superior seaside frenchbalcony
    standard superior lateralseaview balcony
    standard twin premium park view balcony
    standard twin premium seaside balcony
    Twin Standard Park View Balcony
    standard twin superior seaside frenchbalcony
    1 os. Pokój Superior z widokiem na park
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pokój superior z balkonem i bocznym widokiem na morze 2 os + 1 dost.
    Pokój superior z balkonem i bocznym widokiem na morze 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
    Pok. 2 os. boczny w/morze

    Medena - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Medena? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00