cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
  • Hotel Faraon, Dalmacja
1 / 22
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.06 - 16.06
już od 136 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.09 - 01.10
już od 80 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Faraon
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Faraon
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Faraon:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Faraon:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 września 2020

Hotel Faraon w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Faraon położony jest w malowniczej miejscowości Trpanj na przepięknym półwyspie Peljesac, na południu Chorwacji. Jest to miejsce, gdzie znajdziemy piękną przyrodę, średniowieczne twierdze i kościoły, oraz spróbujemy doskonałych, chorwackich win. W hotelu znajduje się pięknie utrzymany ogród z drzewami palmowymi. Do zabytkowego centrum i starówki Trpani jest tylko 150 m, a znaleźć tam można liczne restauracje, kawiarnie i sklepy. Odległość od Dubrownika to ok. 100 km, transfer z lotniska trwa około 2 godziny.
Plaża:
Hotel stoi bezpośrednio przy łagodnie opadającej do morza, żwirowo - kamienistej plaży (przejście przez spokojną uliczkę). Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna całą dobę, restauracja z tarasem i widokiem na morze, 2 bary (w tym jeden przy basenie), basen ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie bez dodatkowej opłaty, ręczniki plażowe dostępne za uiszczeniem kaucji, sejf na recepcjii pralnia (dodatkowo płatne).
Pokoje:
Hotel oferuje 115 pokoi dwuosobowych z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka. Pokoje skierowane są w stronę morza, i są wyposażone w łazienkę, balkon, TV-sat, telefon, klimatyzację, oraz posiadają suszarkę. W przypadku zakwaterowania w pokoju 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i dziecka, nie ma możliwości wstawienia łóżeczka dla dziecka.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania, lunch i kolacje w formie bogatego bufetu, przekąski dostępne w barze, kawa, herbata i słodycze (16:00-17:00), napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole (10:00-23:00).
Program sportowy i animacyjny:
Bilard, tenis stołowy, rzutki, boccia, kajaki i rowerki wodne (dodatkowo płatne). Hotel organizuje 6 razy w tygodniu animacje dla dzieci i dorosłych, oraz wieczory tematyczne (np.: karaoke, kolacje bałkańskie, muzyka na żywo). Dla dzieci w wieku 4 - 12 lat hotel posiada miniklub z animacjami w języku angielskim. Młodsze dzieci również mogą uczestniczyć w animacjach, pod warunkiem, że towarzyszyć im będzie opiekun.
Internet:
Bezpłatna sieć wi-fi dostępna na terenie całego hotelu
Kategoria lokalna:
***
Strona www:
http://www.hotelfaraon-adriatiq.com/en
Naszym zdaniem:
Jednym z wielu atutów tego hotelu jest jego położenie - niedaleko do Dubrownika, jak i na wyspę Korcula (nazywaną "małym Dubrownikiem). W miejscowości Trpanj jest port, z którego popłynąć można na Makarską Riwierę. Dodatkowo, wygodna formuła all inclusive oraz animacje dla najmłodszych sprawiają, że hotel jest jednym z najpopularniejszych w tym regionie.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy klimatycznej płatnej na miejscu ok. 1 EUR/dzień/os. oraz innych wydatków osobistych.

Inne

CHORWACJA
informacje ogólne
Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok.30 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok.40 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


3 Chorwacja/Dalmacja

Informacje Ogólne:

Adriatiq Hotel Faraon znajduje się bezpośrednio na plaży piaszczysto-kamienistejpiaszczysto-skalistej kamienisto-skalista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Korčula (28 km). Pozostałe miasta: Dubrovnik (120 km), Ston (51 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby i klimatyzację. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku i angielsku. Do dyspozycji jest basen. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko DBV (125 km). Hotel posiada parking dla samochodów.

Dodatkowe Informacje:

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Taksa klimatyczna

Taksa klimatyczna płatna na miejscu (1-1,5 EUR/dzień od osoby dorosłej, dzieci 12- 17,99 lat opłata 50%)

Bagaż

Kraków, Poznań (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 220 PLN - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Schonefeld (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 240 PLN - 23 kg - 270 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Hotel Faraon

Kategoria

***

Miejscowość

Trapanj

Region

Dalmacja

Kod

DBV21012 FH

Liczba pokoi

115

Położenie

Spokojnie na skraju miejscowości, na północnym wybrzeżu półwyspu Peljesac, do centrum miejscowości ok. 150 m. Bezpośrednio przy łagodnie opadającej plaży żwirowej. Przystanek autobusowy w odległości ok. 250 m.

Opis

Rodzinny hotel. Restauracja z tarasem, kawiarnia, terminal internetowy (za opłatą), WLAN, basen (ok. 17x9m), taras słoneczny z leżakami i parasolami, bar przy basenie (sezonowo), świadczenia plażowe za opłatą, parking (w miarę dostępności miejsc).

Wyżywienie

All Inclusive (I) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. W godz. ok. 16-17 kawa, herbata, napoje, w godz. ok. 10-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Pokój typ 1

DUM / EUM = Przytulnie urządzone, ok. 18 m kw., prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), balkon, widok na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DJM = ok. 25 m kw., łazienka lub prysznic/WC, balkon lub taras.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie - tenis stołowy, aerobik, rzutki, boccia, animacje. Za opłatą - rowery wodne, łodzie wiosłowe.

Dla dzieci

Miniklub dla dzieci 4-12 lat (kilka dni w tygodniu, w określonych godzinach), brodzik dla dzieci, pokój zabaw.

Pies

Mały pies dozwolony, na zapytanie za opłatą ok. 5 EUR/dzień, końcowe sprzątanie ok. 25 EUR (TIER).

Taxa klimatyczna

W cenie.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AH108102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Logos Tour

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KRAJ

CHORWACJA


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Logos Tour, które w ciągu ponad 30 lat swojej działalności zdobylo mnóstwo doświadczenia w organizacji podrózy i wypraw w najodleglejsze zakątki świata. Biuro Podróży Logos Tour oferuje interesujące programy wycieczek objazdowych po wszystkich kontynentach dla klientów oczekujących indywidualnego podejścia, szukających unikalnych atrakcji i wyjątkowej jakości usług.

Każdy program zwiedzania przygotowywany jest w oparciu o dotychczasowe doświadczenie i opinie turystów, a jego realizacja przebiega na najwyższym poziomie i z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Indywidualne podejście do klienta, niewielkie grupy, programy szyte na miarę i stawianie bezpieczeństwa i dobre klientów na pierwszym miejscu gwarantuje wypoczynek na najwyższym poziomie.

Wykwalifikowani piloci i przewodnicy czuwają nad realizacją każdej wycieczki. Wszystkie programy są bardzo urozmaicone i pokazują wszystko co najlepsze w danym regionie – od atrakcji przyrodniczych, wspaniałych zabytków historycznych, spotkań z egzotyczną miejscową ludnością, uczestnictwo w wyjątkowych festiwalach, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, po poznawanie lokalnych obrzędów i tradycji.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Delta Travel

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Trpanj/Półwysep Peljesac

POŁOŻENIE

bezpośrednio przy plaży, w uroczej miejscowości Trpanj, w niewielkiej odległości od centrum miasteczka.

PLAŻA

bezpośrednio przy hotelu, plaża żwirkowo-kamienista, z łagodnym zejściem do morza (leżaki w cenie ok. 7 EUR/ dzień).

WYPOSAŻENIE

hotel dysponuje 115 pokojami w wersji comfort (budynek za recepcją, wejście po schodach) oraz premier (budynek frontowy przy recepcji), ponadto w hotelu - klimatyzowana restauracja, sala TV, apperitif bar, WiFi przy recepcji bezpłatne, na terenie hotelu - ok. 20 EUR/ tydzień, klub dziecięcy, kantor, sejf w recepcji (płatny dodatkowo ok. 2 EUR/ dzień), pralnia, bezpłatny parking przy hotelu.

POKOJE

2-osobowe (możliwość 1 dostawki), łazienka (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacja indywidualnie sterowana, balkon z widokiem na morze. Pokoje rodzinne - dwa dwuosobowe połączone ze sobą pokoje, wszystkie klimatyzowane, z dwiema łazienkami (prysznic/wc, suszarka do włosów), telefon, TV SAT, w jednym z pokoi balkon z widokiem na morze. We wszystkich pokojach istnieje możliwość rezerwacji łóżeczka dziecięcego (dodatkowo płatne).

WYŻYWIENIE

all inclusive - śniadania 07.00-10.00, obiad 12.30-14.00, kolacja 19.00-21.00, wszystkie posiłki w formie bufetu, kuchnia regionalna i międzynarodowa (również kolacje dalmatyńskie - podstawę menu stanowią ryby). Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji od godziny 10.00-23.00. Przekąski przy basenie, kawa i herbata 16.00-17.00.

SPORT I ROZRYWKA

zewnętrzny basen z brodzikiem dla dzieci (leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne), tenis stołowy (bezpłatnie), bilard i rzutki (ok. 0,70 EUR/ gra), wypożyczalnia kajaków i rowerów, dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych 6 razy w tygodniu (w tym aqua aerobick w basenie), wieczorki taneczne z muzyką na żywo - 2 razy w tygodniu (lipiec i sierpień), 1 raz w tygodniu (czerwiec i wrzesień).

CENA OBEJMUJE

7/9 noclegów* wyżywienie* ubezpieczenie (NNW, KL, bagaż)* przejazd komfortowym autokarem (barek, TV, toaleta, klimatyzacja)* opiekę rezydenta* opiekę pilota podczas podróży.

UWAGI

opłata za taksę klimatyczną - 10 EUR/9 nocy/os., 8 EUR/7 nocy/os. - płatne na miejscu* opłaty za prom z transferem w 2 strony: 10 EUR/osoba - płatne na miejscu* zniżka z tytułu łączenia turnusów przy dojeździe autokarem 150 PLN (przy cenach katalogowych)* cena nie zawiera opłaty za Turystyczny Fundusz Gwarancyjny 10 PLN/os.

PROGRAM RAMOWY WYJAZDU

1 dzień Wyjazd z poszczególnych miast wg rozkładu jazdy, przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię. 2 dzień Przyjazd do portu w Ploce w godzinach porannych, zaokrętowanie na prom, rejs (ok. 60 minut, autokar nie przeprawia się na Półwysep). Złożenie bagaży w hotelu, czas wolny na pierwsze kąpiele morskie i słoneczne, zakwaterowanie w hotelu około godziny 14:00-15:00, obiad, kolacja i nocleg. 3-10 dzień Wypoczynek, plażowanie, kąpiele morskie, możliwość skorzystania z wycieczek fakultatywnych proponowanych przez rezydenta. 11 dzień Po śniadaniu wykwaterowanie do godziny 10:00, czas wolny do godzin popołudniowych. Ok. 16.00 - wypłynięcie promem do Ploce. Wyjazd w kierunku Polski. Przejazd przez Słowenię, Austrię, Czechy. 12 dzień Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych. Katowice ok. godz. 13:00 - pozostałe miasta według rozkładu jazdy.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA CHORWACKA ***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

Hotel zlokalizowany w zachodniej części półwyspu Peljesac w miejscowości Trpanj.

PLAŻA

Żwirowo-kamienista 10 m od hotelu; serwis plażowy odpłatnie.

ZAKWATEROWANIE

116 pokoi rozmieszczonych w 3 budynkach; Typy pokoi: 88 comfort standard (18 m), 14 premier standard (25 m), 14 rodzinnych (36 m, dwa połączone pokoje); Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem, telewizja satelitarna, telefon, balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna; bar przy basenie, bar na plaży.

BB

śniadania; HB: śniadania i obiadokolacje; All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski miedzy posiłkami, ciasta, słodycze; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 10:00- 23:30.

SPORT I ROZRYWKA

Basen zewnętrzny z dostępem do leżaków i parasoli; Do dyspozycji Gości tenis stołowy, rzutki, aqua aerobik, water polo, boisko, animacje 6 dni w tygodniu, muzyka na żywo; można wypożyczyć rowerki wodne i kajaki za dodatkową opłatą.

DLA DZIECI

Brodzik, mini klub (4-12 lat), mini disco, w pokojach rodzinnych na życzenie łóżeczka dla niemowląt.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Recepcja czynna całą dobę, sejf w recepcji (płatny 2/dzień), pralnia, w recepcji bezpłatny dostęp do Wi-Fi, parking, kafejka internetowa, wypożyczalnia rowerów i kajaków, sala konferencyjna.

NASZYM ZDANIEM

Hotel znajduje się w regionie słynącym z połowu tuńczyków i polowań, w których turyści mogą brać udział. Krystalicznie czysta woda oraz piękne widoki sprawią, że każdy zachwyci się tym miejscem.

STRONA INTERNETOWA

www.hotelfaraon-adriatiq.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kompas

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

CHORWACJA - DALMACJA

Położenie

w zachodniej części miejscowości Trpanj, ok. 150 m od centrum, na Półwyspie Peljesac.

Plaża

oddalona o ok. 10 m, żwirowo-kamienista. Leżaki (odpłatnie). Prysznice na plaży.

Basen

odkryty ze słodką wodą i brodzik dla dzieci. Leżaki i parasole oraz prysznice.

Zakwaterowanie

Hotel posiada łącznie 116 pokoi (3 budynki / 3 piętra).

POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI, KOMFORT

ok. 17 m2, klimatyzacja, SAT-TV, telefon, suszarka do włosów, łazienka/WC, balkon (widok na morze). *pokoje rodzinne na zapytanie.

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do posiłków w cenie, bar przy basenie (10:00-23:30), kawa lub herbata, przekąski i ciastka w barze (16:00-17:00).

Ośrodek dysponuje

klimatyzowana restauracja, bar przy plaży, bar przy basenie, internet WiFi w recepcji (w cenie), punkt internetowy (odpłatnie), całodobowa recepcja, sejf w recepcji (odpłatnie), usługa pralni (odpłatnie), parking (płatny na miejscu/ograniczona liczba miejsc), animacje dla dzieci i dorosłych (w sezonie), mini-klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (w sezonie), wycieczki fakultatywne (odpłatnie).

Sport

odpłatnie/w pobliżu: tenis stołowy, darts, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia kajaków, boisko do piłki nożnej.

Zwierzęta

niedozwolone

Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

14:00 / 10:00

Ocena KOMPAS-u

***

ZNIŻKA ZA WCZESNĄ REZERWACJĘ

-10% przy dokonaniu rezerwacji przed 31.03.

WARUNKIEM SKORZYSTANIA Z PROMOCJI JEST PŁATNOŚĆ

np. zaliczka 30% przy rezerwacji / dopłata do 50% ceny imprezy do 15.04. / dopłata do całości - miesiąc przed wyjazdem

AS KOMPAS-u

14=12 w terminie pobytu 15.04.-10.06. (ostatni dzień pobytu) 14=12 w terminie pobytu 26.08.-15.10. (ostatni dzień pobytu) 7=6 w terminie pobytu 15.04.-10.06. (ostatni dzień pobytu) 7=6 w terminie pobytu 26.08.-15.10. (ostatni dzień pobytu) * zniżki nie łączą się ze sobą. Ceny podane w PLN za osobę za 7 dni pobytu. Ceny zawierają zakwaterowanie, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

- łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

3 EUR/dzień

- sejf (na zapytanie)

2 EUR/dzień

- mini-lodówka (na zapytanie)

5 EUR/dzień

- parking przy hotelu

5,- EUR/dzień

- min. długość pobytu

1 noc w sezonie A,B,C, 4 noce w sezonie D,E.

- pobyt poniżej min. długości pobytu

na zapytanie za dopłatą

- możliwy dzień przyjazdu

każdy dzień tygodnia


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Traveliada

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

3

Region

Trpanj

Trpanj

Klimatyczne, portowe miasto położone na północnym wybrzeżu Półwyspu Peljesac, 11 km d Orebic. Trpanj to malowniczy kurort z licznymi terenami spacerowymi. Atutem są piękne plaże. Zapraszamy na tygodniowe wakacje w Trpanj.

Lokalizacja

Zaledwie 10 m od piaszczysto-kamienistej plaży, w zachodniej części miasta, hotel oferuje piękny widok na morze.

Udogodnienia

Sejf, kącik internetowy w recepcji, pralnia, basen z parasolami i leżakami, restauracja z tarasem. Tenis stołowy, rzutki, trawiaste boisko do piłki nożnej. Niektóre usługi mogą być dodatkowo płatne.

Pokoje

- Pokoje 2-osobowe, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 2 dostawek. Dwuosobowe, standardowo wyposażone, z łazienką.

Wyżywienie

All Inclusive oferuje - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w ciągu dnia.

Zakwaterowanie / wykwaterowanie

Od godziny 14.00 / do godziny 10.00

Obowiązkowe opłaty na miejscu

- Taksa klimatyczna - kwota zależna od sezonu - marzec, kwiecień, maj, październik, listopad - 5,50 EUR/osoba/dzień, czerwiec-wrzesień - 7,00 EUR/osoba/dzień, styczeń, luty, grudzień - 4,50 EUR/osoba/dzień. Dzieci (12-18 lat) płacą 50 %.

Opłaty opcjonalne

- Sejf na recepcji - 2 EUR/dzień, - Łóżeczko dla dziecka - 3 EUR/dzień, - Parking - 5 EUR/dzień, - Minilodówka - 5 EUR/dzień.

Oferta z dojazdem własnym

- Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL i NNW.

Oferta z dojazdem własnym

- Kosztu dojazdów, - Taksy klimatycznej, - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Opłat opcjonalnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sumada Travel

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***+/hotel

Region

Dalmacja Południowa

POŁOŻENIE

Ok. 150 m od centrum małego miasteczka Trpanj ze sklepami, restauracjami. Miejscowość położona jest na Półwyspie Peljesac pośród sosnowych lasów. Urokliwe zatoczki przyciągają tu żeglarzy, a piękne żwirowe plaże zapraszają do błogiego leniuchowania. Miejsce zadowoli zarówno osoby pragnące aktywnego wypoczynku jak i te poszukujące ciszy i kameralnej atmosfery.

PLAŻA

Bezpośrednio przy hotelu, żwirkowa z łagodnym zejściem do morza, leżaki i parasole płatne (ok. 7 eur/dzień).

HOTEL

Posiada 115 pokoi typu comfort, premier, rodzinne. Na terenie obiektu znajdują się recepcja z sejfem (za dodatkową opłatą, ok. 2 eur/dzień) i tarasem, restauracja, bar, kącik internetowy, bezpłatne Wi Fi przy recepcji, sala TV, pralnia, parking (bezpłatny, z ograniczoną liczbą miejsc ok. 250 m od hotelu oraz płatny przy hotelu 5 eur/dzień).

POKOJE

Dwuosobowe comfort (18m2) z możliwością dostawki (rozkładany fotel), wszystkie klimatyzowane (indywidualnie sterowana klimatyzacja), z łazienką (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV SAT oraz balkon z widokiem na morze. Dwuosobowe premier - nieco większe (25m2) z możliwością dostawki, wszystkie klimatyzowane (indywidualnie sterowana klimatyzacja), z łazienką (WC, bidet, wanna/prysznic, suszarka do włosów). Mieszczą się w budynku tuż przy recepcji, z balkonem i z widokiem na morze. Rodzinne- dwa dwuosobowe połączone ze sobą pokoje (36m2), wszystkie klimatyzowane(indywidualnie sterowana klimatyzacja), z dwiema łazienkami (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV SAT oraz balkon (w jednym pokoju)z widokiem na morze lub bez balkonów od strony gór. Łóżeczko dziecięce na zapytanie (dodatkowa opłata). Istnieje również możliwość wypożyczenia lodówki do pokoju (dodatkowa opłata ok.12 eur/tydz.)

WYŻYWIENIE

All inclusive - śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30 -14.00) i kolacje (19.00-21.00) w formie bufetu. Raz w tygodniu kolacja dalmatyńska z przysmakami kuchni regionalnej. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji podawane w barze przy basenie od godziny 10.00 -23.00. W godzinach 16.00-17.00 kawa i herbata ze słodkimi przekąskami.

SPORT I ROZRYWKA

Basen zewnętrzny z brodzikiem (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, na plaży płatne ok. 7 eur/dzień), tenis stołowy, rzutki. Program animacyjny i sportowy dla dzieci i dorosłych (6 x w tygodniu, w sezonie), klub dla dzieci w wieku od 4-12 lat. W cenie pobytu wypożyczenie kajaka na 2 godz. gratis/pokój oraz dwóch rowerów na 1 godz./pokój. Na plaży i w hotelu oferowane są sporty wodne (kajaki, rowery wodne) za dodatkową opłatą. Szczególnie polecany klientom wymagającym, zarówno dla par i rodzin z dziećmi, ceniących spokojny wypoczynek.

Kategoria lokalna

***

KONTAKT

0038520743408 www.hotelfaraon-adriatiq.com

CENA OBEJMUJE

9 noclegów w wybranym obiekcie, wyżywienie zgodnie z opisem hotelu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL i NNW + CP Signal Iduna oraz taksę klimatyczną (10 eur/os. dor., dzieci 12-18 lat - 5 eur, dziecko do 12 lat gratis).

CENA NIE OBEJMUJE

przejazdu autokarem oraz dopłaty za przeprawę promową na Półwysep Peljesac (ok. 64 HRK/os.dor/2 str.,dzieci 3-12 lat - 32 HRK /2 str.+ samochód ok. 276 HRK),obowiązkowej składki na turystyczny fundusz gwarancyjny 10 zł/os.).

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Europe Mountains

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Trpanj

OPIS

3-gwiazdkowy hotel Hotel Faraon All In leży 50 metrów od centrum Trpanj.
Goście obiektu Hotel Faraon All In mają dyspozycji wyposażone pokoje, w których znajdują się m.in. klimatyzacja oraz telewizja satelitarna,jak również parking niestrzeżony. WI-FI w częściach wspólnych hotelu jest dostępny.

Pokój dla 2-3 osób z balkonem

balkon, klimatyzacja, lodówka, Pokoje dla alergików dostępne, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Superior pokój dla 2-3 osób z balkonem

balkon, klimatyzacja, lodówka, Pokoje dla alergików dostępne, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Superior pokój rodzinny dla 2-4 osób z balkonem

balkon, klimatyzacja, lodówka, Pokoje dla alergików dostępne, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Pokój rodzinny dla 2-4 osób

klimatyzacja, lodówka, Pokoje dla alergików dostępne, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

W CENIE

Klimatyzacja Dostęp do internetu Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka Wynajem rowerów Parking Tenis stołowy Kajakarstwo Kącik internetowy Basen dla dzieci Akceptowane są tylko małe zwierzęta Lodówka Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 0 m.

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, tenis stołowy, taras.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, basen dla dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, jadalnia, restauracja, leżaki, bar, pokój śniadaniowy, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, lodówka, telewizja satelitarna, telefon, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, pokoje dla alergików dostępne.

ZWIERZĘTA

akceptowane są tylko małe zwierzęta.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rego- Bis

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


*** Chorwacja/Dalmacja

ATUTY

- blisko plaży - basen zewnętrzny - wyżywienie all inclusive - hotelowe animacje dla dzieci - boiska do gry

NASZYM ZDANIEM

Hotel Faran to idealne miejsce wypoczynku dla rodzin z dziećmi, które lubią spędzać czas przy basenie lub nad morzem. Trpanj jest także dobrym miejscem wypadowym do zwiedzania urokliwych zakątków Chorwacji.

POŁOŻENIE

- 10 m do najbliższej plaży - w okolicy sklepy i restauracje - port - ok 100 km do Dubrovnika - ok 80 km do Mostaru - ok 30 km do starego miasta Korcula (prom)

PLAŻA

Hotel znajduje się przy samej plaży.  Plaża żwirkowa, ze średnio dużym żwirem, ze stopniowym wejściem do morza i naturalnym cieniem, odpowiednia dla dzieci. Na plaży prysznice, możliwość wypożyczenia leżaków. Bar na plaży.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

- Recepcja czynna 24 h - sejfy w recepcji - usługi prania i prasowania - darmowy bezprzewodowy internet dla gości hotelowych (w recepcji) - kącik internetowy (w recepcji) - odkryty basen ze słodką wodą, parasolami, leżakami i prysznicami - odkryty basen dla dzieci ze słodką wodą - parking przed hotelem z ograniczoną liczbą miejsc - 5,00 EUR za dzień - parking 200 metrów od hotelu - bezpłatnie

DLA DZIECI

- plac zabaw - brodzik ze słodką wodą - boiska do gry - animacje w języku chorwackim lub/i angielskim

POKOJE

Pokoje standardowe z możliwością dostawki i widokiem na morze lub pokoje rodzinne dla dorosłych z dwójką dzieci do 12 lat.

WYŻYWIENIE

Usługa all inclusive: śniadanie w formie bufetu, lunch i kolacja z napojami w cenie Bar przy basenie all inclusive, otwarty od 10:00 do 23:30 Popołudniowa przerwa na kawę od 16:00 do 17:00 - kawa, herbata, przekąski oraz ciasta i wypieki w barze przy basenie.

ANIMACJE

Animacje hotelowe w języku chorwackim lub/i angielskim.

CENA ZAWIERA

Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat,

CENA NIE ZAWIERA

Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Ubezpieczenia KL 30 000 EUR, NNW 3 000 EUR, bagaż 200 EUR Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

OBOWIĄZKOWO PŁATNE

Taksa klimatyczno-meldunkowa płatna na miejscu: 1,40 EUR/os/dzień

DODATKOWE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

UBEZPIECZENIE

Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

CHORWACJA

Kraj ciepły i słoneczny. Leżący nad wodami Adriatyku, w którego wodach moczą swoje stopy potężne góry. Po wojnie bałkańskiej kraj ten stał się ponownie popularnym kierunkiem turystycznym. Odznacza się skalistym, poszatkowanym i pełnym półwyspów i zatoczek wybrzeżem, które najbardziej przyciąga odwiedzających. Magii Chorwacji doświadcza się przede wszystkim dzięki niesamowitym zjawiskom naturalnym i bogatym w cudowne widoki parkom narodowym. Do tego miasta o długiej historii i zadziwiającej architekturze. Warto odwiedzić Chorwację ze względu na cały wachlarz aktywności, których można się tam podjąć. Można leżeć na plaży, pływać w krystalicznej wodzie, spacerować po pięknym wybrzeżu, zwiedzać niesamowite i niecodzienne miejscowości - co kto lubi, każdy odnajdzie kawałek swojego raju. Lista miejsc, które należy odwiedzić zdaje się nie mieć końca, dowiedzmy się dokąd konkretnie należy się wybrać. 1.Miasto nazywane Perłą Adriatyku". Dubrownik to z pewnością najbardziej znane i urokliwe miasto Chorwacji. Jego ciekawa zabudowa i architektura spowodowała, że służył jako plan zdjęciowy wielkich produkcji takich jak Gwiezdne Wojny" czy Gra o tron". Liczne turystyczne atrakcje ukryte są w obrębie średniowiecznych murów otaczających miasto. Wrażenie na odwiedzających robi starówka, która wpisana jest na listę UNESCO. 2. Klejnot przyrody - Park Narodowy Jezior Plitwickich - jeden z najpiękniejszych parków Chorwacji, wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Sceneria przerośnięta gęstym bukowym lasem, zachwyca czystymi i turkusowymi taflami jezior. Ochroną objęty jest obszar 16 barwnych jezior, między którymi przepływa rzeka Korana. 3. Split - cudowna wizytówka kraju. To, co przyciąga do niego turystów to między innymi historyczna pamiątka - pałac rzymskiego cesarza Dioklecjana, dziś wpisany na listę UNESCO. Warto przespacerować się promenadą o niepowtarzalnym klimacie i zagłębić się w życie codzienne miasteczka. 4. Miasto, które słynie z prawdopodobnie najpiękniejszej starówki w kraju. Historyczne centrum Trogiru znajduje się na liście UNESCO już od 1997 roku. Na miejscu podziwiać można niewielkie, romańskie kościoły oraz potężne barokowe i renesansowe pałace. Można również odwiedzić tamtejszy port i skosztować pysznych, lokalnych specjałów chorwackiej kuchni. 5. Nie można zmarnować szansy na żeglowanie wzdłuż cudownego wybrzeża Chorwacji. Kraj może poszczycić się ponad 1000 wyspami i jednym z najbogatszych archipelagów świata. Dlatego właśnie podczas wakacji w tym wyspiarskim kraju należy odbyć choć jedną wyprawę morską, aby w 100% wykorzystać chorwacki potencjał. 6. To, czego na pewno nie można powiedzieć o chorwackich plaża to, że na pewno nie są nudne! Niepowtarzalny śródziemnomorski klimat sprawia, że kąpiel w lazurowych wodach Adriatyku należy do niezwykle przyjemnych i relaksujących, a kamieniste wybrzeże jedynie dodaje temu uroku.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO WYBRAĆ SIĘ DO CHORWACJI

1.Pogoda, która rozpieszcza. Ze względu na swoje położenie, Chorwacja jest krajem bardzo ciepłym i niezwykle słonecznym. Od kwietnia do września słońce ogrzewa i rozpieszcza swoimi promieniami, co sprzyja leniwemu wylegiwaniu się na plaży. Odwiedzający mogą spodziewać się średnio 13 słonecznych godzin dziennie. 2. Wyśmienita kuchnia bogata w ryby i owoce morza, lecz nie tylko. Idąc w głąb kraju turyści zyskają okazję, aby spróbować wyśmienitych gulaszy, pierogów czy zup. Na deser Chorwaci często serwują naleśniki na słodko. Nie można również przegapić okazji na skosztowanie popularnych chorwackich alkoholi takich jak rakija. 3. Plaże z cudownymi krajobrazami, przejrzystą wodą. Do tego wspaniałe zatoki, malownicze wyspy i wysepki. Chorwackie wybrzeże jest absolutnie zdumiewające. Jeśli dodamy do tego jeszcze zachodzące słońce - scenariusz na wymarzony romantyczny wieczór jest już prawie gotowy! 4. Kraj przepełniony historią. Choć nie jest to łatwe Chorwaci zawsze opowiadają o niej wszystkim zainteresowanym serwując bardzo obrazowe streszczenia. Za obowiązek każdego turysty uważają spacer ulicami starego miasta", zwiedzanie muzeów i odkrywanie zabytkowych budynków i pomników, śledzenie fascynujących dalmatyńskich opowieści o królestwach, związkach, republikach, wojnach, polityce i współczesnej niepodległości. 5. Nocne życie oferujące szalone imprezy, ciekawe koncerty muzyki folkowej i klasycznej. Z drugiej strony spokojne wieczory przy lampce wina. Nie zawiedziesz się szukając tutaj imprez do białego rana. Jeśli jednak preferujesz spokojniejsze wieczory odnajdziesz również szereg barów i restauracji idealnych na romantyczne spotkania.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

CHORWACJA

Położenie

spokojne, w niewielkiej miejscowości turystycznej Trpanj, w północno-zachodniej części półwyspu Peljesac.  

Plaża

piaszczysto-żwirowa, oddalona o ok. 10 m. od hotelu. Zalecane obuwie kapielowe. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą. Bar na plaży (za opłatą). 

Wyposażenie

hotel oferuje 116 pokoi rozmieszczonych w trzech 3-piętrowych budynkach. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, sejfy (za opłatą ok. 3 EUR / dzień), restauracja z tarasem i panoramicznym widokiem na morze. Na zewnątrz znajduje sie basen, taras słoneczny oraz bar z napojami i przekąskami. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi w strefie recepcji i w pokojach gratis. 

Sport

tenis stołowy, rzutki. Za opłatą: wynajem rowerów i kajaków. 

Rozrywka

animacje przed południem i po południu (6 razy w tygodniu). Raz na tydzień wieczorne party przy basenie z muzyką na żywo i dyskoteką (w miesiącach lipiec-sierpień). 

Dzieci

oddzielny brodzik, mini klub (4-12 lat), dzienne animacje.  

Z dwoma posiłkami

śniadanie i kolacja w formie bufetu. 

All inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do posiłków. Po południu kawa, herbata, ciasto, przekąski w godz. 16-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze na tarasie przy basenie w godz. 10-23:00. 

Kategoria lokalna

3 gwiazdki. 

Pokoje dwuosobowe Comfort z widokiem na morze (DBL C)

ok. 18 m2; klimatyzacja, TV-sat, telefon, lodówka (na zapytanie, za opłatą, ok. 6 EUR / dzień), balkon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe Premier z widokiem na morze (DBL P): przestronniejsze, ok. 25 m2; klimatyzacja, TV-sat, telefon, lodówka (na zapytanie, za opłatą, ok. 6 EUR / dzień), balkon, łazienka z wanną, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (FAM34): dwa pokoje dwuosobowe z drzwiami wewnętrznymi, położone od strony ogrodu, dwie łazienki z prysznicem, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe Comfort. Pokoje rodzinne przeznaczone sa dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą, ok. 5 EUR / dzień.  - zakwaterowanie w pokoju dwuosobowym - all inclusive  - ubezpieczenie - opłata klimatyczna 1,50 EUR os. dorosła / dzień (płatna na miejscu w hotelu) - opłata klimatyczna 0,75 EUR dziecko 12-17 lat / dzień (płatna na miejscu w hotelu). Dzieci poniżej 12 lat zwolnione są z opłaty klimatycznej. 

- parking

ok. 5 EUR / dzień (płatny na miejscu w hotelu)

- zwierzę domowe (na zapytanie)

ok. 5 EUR / dzień oraz końcowe sprzątanie 25 EUR (hotel nie przyjmuje zwierząt domowych w okresie 4.07-21.08.2020)


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Południowa Dalmacja, Chorwacja

Położenie

w zachodniej części miejscowości Trpanj, ok. 150 m od centrum, na Półwyspie Peljesac.

Plaża

przy hotelu (przejście przez ulicę), publiczna, łagodnie opadająca do morza, kamienisto-żwirowa. Leżaki i parasole na plaży za opłatą, bar na plaży za opłatą.

Wyposażenie

116 pokoi, 3 budynki, klimatyzowana restauracja z tarasem, bar przy plaży, bar przy basenie, punkt internetowy, sejf w recepcji, usługa pralni, parking przed hotelem (ograniczona liczba miejsc).W cenie: internet Wi-Fi, całodobowa recepcja.

All Inclusive

Śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do posiłków w cenie; kawa, herbata, przekąski i ciastka w barze (16:00-17:00).

Internet

Wi-Fi w całym hotelu w cenie.

Zakwaterowanie

klimatyzacja, Wi-Fi w cenie, TV sat., telefon, suszarka do włosów, wanna lub prysznic, WC.A2A/A3A: pokój dla 2-3 os., comfort, (ok. 18 m kw.), widok na morze.A2B/A3B: pokój dla 2-3 os., premier, (ok. 24 m kw.), widok na morze.A2C/A3C/A4C: pokój rodzinny, dla 2-4 os., (ok. 36 m kw.), od strony parku, 2 połączone pokoje 2-os.

Sport

odpłatnie/w pobliżu: tenis stołowy, darts, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia kajaków. W pobliżu trasy rowerowe i wspinaczkowe.

Dzieci

mini-klub dla dzieci w wieku 4-12 lat.

Rozrywka

program animacyjny.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat za opłatą ok. 5,- EUR/dzień.

Parkowanie

parking oddalony o ok. 200 m, ok. 5,- EUR/dzień.

Zwierzę domowe

nie.

Zniżki

1-2 dzieci (2-11 lat): pobyt gratis.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Region

Południowa Dalmacja, Chorwacja

Położenie

spokojne, w zachodniej części miejscowości Trpanj, bezpośrednio przy morzu. Do centrum z restauracjami i barami ok. 200 m. Orebic oddalony o ok. 16 km, do Dubrownika ok. 120 km (regularne połączenia autobusami liniowymi). Connected service w języku polskim.

Plaża

piękna, publiczna, łagodnie opadająca do morza, piaszczysto-żwirowa plaża przy hotelu, przejście przez ulicę. Leżaki i parasole na plaży za opłatą, bar na plaży za opłatą.

Wyposażenie

hotel oferuje 116 pokoi w 3 budynkach. Recepcja z sejfami (za opłatą), restauracja z tarasem i widokiem na plaże oraz basen, bar, sala konferencyjna. Na zewnątrz basen ze słodką wodą, bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, ręczniki kąpielowe za opłatą. www.hotelfaraon-adriatiq.com

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przyjemnie i funkcjonalnie wyposażone Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 19 m2, klimatyzacja, TV sat., telefon, lodówka (na zapytanie i za opłatą), balkon, widok na morze. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe (1-3B): obszerniejsze ok. 25 m2, z wanną, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne (2-4C): ok. 38 m2, 2 pokoje połączone drzwiami (jeden z łóżkiem podwójnym i jeden z 2 łóżkami osobnymi), z wanną, od strony gór, poza tym wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje rodzinne od strony morza (2-4D). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): bez widoku na morze, poza tym wyposażone jak pok. 2A.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat), minidisco, łóżeczko dla dziecka do lat 2 za opłatą.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia, w sezonie głównym okazjonalnie impreza przy basenie z muzyką na żywo.

Dostęp do internetu

WI-FI przy recepcji gratis, kącik internetowy oraz WI-FI w pokojach za opłatą.

Sport

aerobik, piłka wodna, rzutki, tenis stołowy. Za opłatą: wypożyczalnia rowerów i kajaków.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu, pokazy gotowania.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, napoje do posiłków. Lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo) i bezalkoholowe (soki) w barze przy basenie w godz. 10-23:00. Kawa, herbata, wypieki oraz małe przekąski w godz. 16-17:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16: 10% zniżki.

Dni gratis

7 = 6, 14 = 12 w terminach 16.04-24.06.16, 20.08-29.10.16 (nie obowiązuje z ofertą Wcześniej=taniej).

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • bezpośrednio przy plaży
  • ze wspaniałym widokiem na morze
  • polecany dla rodzin z dziećmi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Faraon

Opinie o Hotelu Faraon

Faraon - możliwości zakwaterowania:

1os pokój B
pokoj 2-osobowy + dostawka/boczny widok na morze dmb + dostawka
pokój rodzinny family room
pokój 2-osobowy/boczny widok na morze dmb
2 os. pokój z 1 dostawką BM PREMIER
2 os. pokój z 1 dostawką BM
2 os. pokój BM
2 os. pokój z 1 dostawką B
Dwa 2 os. pokóje BM FAMILY
2 os. pokój z 1 dostawką BM
2 os. pokój z 1 dostawką BM PREMIER
Dwa 2 os. pokóje BM FAMILY
2 os. pokój z 2 dostawkami B FAMILY
DBL
DBL
DZ,Balk./Terrasse,Meerbl
Pokój Komfort 2 os. z dostawką, z klimatyzacją, z balkonem, z widokiem na morze
Doppelz,Balkon,Meerblick
DZ/Bk/M/Single mit Kind
Einzelz,Balkon,Meerblick
Pokój rodzinny 4 os., od strony morza, z klimatyzacją, z balkonem
Apartament rodzinny 4 os. z klimatyzacją
FAM34
Familienzimmer,Parkseite
Fam.-Zim./Bk/Meerseite
4 osoby, 2 pokoje, FU, prysz., WC - All Inclusive
z3dwt 2?3 osoby, prysz., wc, balk. - all inclusive

Faraon - Możliwości wyżywienia:


Faraon - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Faraon? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00