cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
  • Hotel Labineca, Dalmacja
1 / 26
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
17.04 - 18.04
już od 61 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.10 - 06.10
już od 56 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Labineca
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży

Hotel Labineca
star 3

Chorwacja: Dalmacja
Ocena hotelu Labineca:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Labineca:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 października 2021

Hotel Labineca w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 250 m od centrum miejscowości Gradac
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • ok. 250 m od żwirowej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

polozenie

  • ok. 250 m od centrum miejscowości Gradac
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • ok. 250 m od żwirowej plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

plaza

  • ok. 250 m od plaży
  • żwirowa

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda: brak wind w budynkach bocznych
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • terminal internetowy: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, za opłatą ok. 10 €/dzień
  • kantor
  • sejf: w recepcji
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: za opłatą
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

216

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  •  taksa klimatyczna: płatna na miejscu ok. 1,40 €/os./noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: czynny w sezonie

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci: za opłatą ok. 3 €/dzień, wymagana rezerwacja
  • miniklub: 4-12 lat
  • animacje dla dzieci
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw

Sport i wellness

Płatne
  • sauna
  •  korty tenisowe: 3
  • tenis: oświetlenie 
  • aerobik
  • aqua fitness
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych 
  • łódka typu banan: w ofercie firm zewnętrznych 
  • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • od strony parku
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • w bocznym budynku
  • 1 podwójne łóżko
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • TV sat.
  • WC
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny FZX2
  • 2-6 os.
  • od strony morza
  • 1 dostawka
  • w bocznym budynku
  • 1 podwójne łóżko
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • TV sat.
  • WC
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny FZX3
  • 2-6 os.
  • od strony morza
  • 1 dostawka
  • w bocznym budynku
  • 1 podwójne łóżko
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • TV sat.
  • WC
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze dla seniorów DZM3
  • 2 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na morze lub ograniczony widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dla gości 18+
  • 2 pojedyncze łóżka
  • klimatyzacja: w cenie
  • ogrzewanie
  • biurko
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 1-2 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na morze lub ograniczony widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dla gości 18+
  • 2 pojedyncze łóżka
  • klimatyzacja: w cenie
  • ogrzewanie
  • biurko
  • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • oddzielne WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • balkon
  • 1 podwójne łóżko
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy FZX4
  • 2-4 os.
  • 1 podwójne łóżko
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • kawiarnia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Chorwacja /

    Opis oferty:

    Świetnie położony u stóp masywu górskiego Biocovo, w urokliwej miejscowości Gradac na malowniczej Riwierze Makarskiej. Tuż przy hotelu czeka na Ciebie najpiękniejsza plaża Riwiery Makarskiej, a zarazem jedna z najdłuższych żwirowych plaż nad Adriatykiem. W hotelu jest basen - idealny na relaks w ciągu dnia, na najmłodszych czekają zabawy w miniklubie i na placu zabaw oraz animacje. Przestronne i funkcjonalnie urządzone pokoje zapewnią wygodny pobyt.

    POŁOŻENIE:

    na Riwierze Makarskiej, ok. 250 m od centrum miasta GRADAC, ok. 13 km od jezior Baćina, ok. 40 km od miejscowości Makarska, ok. 65 km od Parku Przyrody Biokovo; ok. 113 km od Dubrovnika, ok. 150 km od Splitu; ok. 15 km od stacji kolejowej w miejscowości Ploče.

    PLAŻA:

    żwirowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, całkowicie odnowiony w 2001 r., częściowo odnowiony w 2006 r., budynek główny, 144 pokoje, 8 pięter, 2 windy, część depandance ok. 50 m od budynku głównego, 2 wille, 72 pokoje; przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna z tarasem - dania w formie bufetu, Piano Bar, bar na plaży, kawiarnia; kantor, 2 sale konferencyjne; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, parking (10 EUR/dzień), pralnia, usługa prasowania, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, Diners Club, American Express.

    standardowy w części depandance:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32-35 m², klimatyzowany (za opłatą, na życzenie), łazienka (prysznic, wc; suszarka na życzenie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; balkon.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen zewnętrzny, słodka woda, przy basenie parasole i leżaki (płatne); miniklub (4-12 lat), minidisco, plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci; za opłatą: boisko do siatkówki plażowej, piłki nożnej, piłki ręcznej, minigolf, tenis stołowy, bule, rzutki, bilard, aerobik, aqua aerobik; ok. 300 m od hotelu 3 korty tenisowe z możliwością gry w nocy (oferta zewnętrzna).

    KONTAKT:

    00385/21608567, www.hotellabineca-adriatiq.com

    GRATIS:

    Wi-Fi

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest w miejscowości Gradac, na Riwierze Makarskiej, zaliczanej do jednej z najatrakcyjniejszych w Chorwacji. Gradac to dawna miejscowość rybacka, która ze względu na świetne położenie przerodziła się w wakacyjny kurort. Odległość od centrum wynosi ok. 300 m, do najbliższego sklepu ok. 100 m. W odległości ok. 1 km znajduje się przystanek autobusowy komunikacji międzymiastowej. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 3 godz.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy pięknej, kamienisto-żwirowej plaży. Zestaw plażowy: 2 leżaki + parasol - płatne ok. 75 HRK/dzień.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 - godz. z przestronnym lobby, klimatyzowana restauracja główna z dużym tarasem, bar, winda, sala TV, sala konferencyjna, basen zewnętrzny oraz brodzik dla dzieci (ze słodką wodą), leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, basen wewnętrzny (czynny do 15.06 i od 15.09). Istnieje możliwość skorzystania ze skrytek sejfowych przy recepcji za opłatą ok. 25 HRK/dzień i 100 HRK/tydzień. Hotel akceptuje karty płatnicze.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:00-14:00), kolacje (19:00-21:00) w formie bogatego bufetu, napoje bezalkoholowe i alkoholowe (lokalne) podawane do posiłków oraz w barze all inclusive (10:00-23:00). Dodatkowo w godz.16:00 - 17:00 oraz 22:00-22:30 będą podawane słodkie przekąski oraz kawa i herbata.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, m.in.: muzyka na żywo, mini disco, gry, sporty zespołowe, tenis stołowy, mini golf. Istnieje możliwość korzystania z oświetlonych kortów tenisowych położonych ok. 200 m. od hotelu (dodatkowo płatne).
    Internet:

    W hotelu kącik internetowy - bezpłatny.
    Kategoria lokalna:

    ***
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.
    SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port. Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO. W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
    DUBROWNIK - cena ok.30 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
    MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach. Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
    PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady. Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
    PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
    RAFTING - cena ok.40 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
    WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR
    Dla hoteli:
    Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
    CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
    KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR Dla hoteli:
    Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej. W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
    Inne

    CHORWACJA
    informacje ogólne
    Waluta
    HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.
    Czas
    Taki jak w Polsce.
    Język urzędowy
    chorwacki
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Chorwacja
    Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.
    Korcula
    Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.
    Półwysep Pieljesac
    Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.
    Makarska Riwiera
    Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.
    Kasztelańska Riwiera
    Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.
    Miasto Omis
    Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.
    Lopud
    Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Chorwacji trwa od 15 czerwca do 15 września.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3 Chorwacja/Riwiera Makarska

    Informacje Ogólne:

    Witamy Adriatiq Hotel Labineca w Gradac. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby i klimatyzację. W 8-piętrowym hotelu personel mówi po francusku, angielsku i niemiecku. W pobliżu hotelu znajdują się przystanek autobusowy, bary/restauracje, supermarket, centrum miasta i informacja turystyczna. Odległość od hotelu: Makarska (38 km), lotnisko SPU (159 km), Split (100 km), dworzec kolejowy (100 km), Dubrovnik (105 km), lotnisko SPU (159 km) i Međugorje (50 km).

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje serwis pokojowy, pokojówki, pralnię, sejfy, usługę budzenia, kantor i usługi prasowania. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    Bed&Breakfast (BB) - śniadanieHalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja, napoje do kolacji płatne dodatkowoAll Inclusive (AI)- śniadanie, obiad, kolacja, wieczorne przekąski 22:00-22:30 oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Dodatkowe Informacje:

    Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

    Taksa klimatyczna

    Taksa klimatyczna płatna na miejscu (1-1,5 EUR/dzień od osoby dorosłej, dzieci 12- 17,99 lat opłata 50%)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Net Holiday

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Chorwacja/Dalmacja

    Lokalizacja

    Chorwacja - południowa część Riwiery Makarskiej, Gradac, ok. 10 km od miejscowości Drvenik, ok. 40 km od Makarskiej, położony ok. 100 m do skalisto-żwirowej plaży, leżaki i parasole na plaży płatne dodatkowo

    Hotel

    trzygwiazdkowy, na terenie hotelu recepcja, winda, sejf w recepcji (płatny ok. 3 EUR), punkt wymiany walut, lobby bar, sala TV, basen zewnętrzny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, brodzik dla dzieci, basen kryty z podgrzewaną wodą, bar przy basenie, bezpłatne WiFi w lobby, parking strzeżony ok. 5 EUR/dzień, łóżeczko dziecięce płatne 5 EUR/dzień (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Hotel dla swoich gości przygotował wiele atrakcji w sezonie letnim np. animacje dla dzieci i dorosłych, mini klub dla dzieci, wodny aerobik, bilard, rzutki, tenis stołowy, korty tenisowe, koszykówka, siatkówka, mini golf, wieczorki taneczne z muzyką na żywo (dwa razy w tygodniu)

    Pokoje

    standard 2 os. z możliwością 1 dostawki, klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT, mini bar (zawartość dodatkowo płatna), pokoje z balkonem i widokiem na morze rodzinne 4 os. z łóżkiem małżeńskim i rozkładaną kanapa dla dwóch osób, klimatyzacja, łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT, mini bar (zawartość dodatkowo płatna), pokoje z balkonem położone od strony morza

    Wyżywienie

    All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski popołudniowe (16.00-17.00), przekąski wieczorne (22.30-23.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podawane do posiłków oraz w barach (10.00-24.00), importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz soki ze świeżych owoców dodatkowo płatne

    Oficjalna kategoria

    3 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, MasterCard

    Strona www hotelu

    www.hotellabineca-adriatiq.com

    Doba hotelowa

    od godz. 14.00 do godz. 10.00 dnia następnego

    Atuty

    - w spokojnym miejscu - oddzielony promenadą od skalisto-żwirowej plaży - bezpłatne WiFi - wieczorki taneczne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA CHORWACKA

    3*

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF3

    Położenie

    250m od centrum miasteczka Gradac, oraz około 40km. od miejscowości Makarska..

    Plaża

    Jedna z najdłuższych w regionie, żwirkowa.

    Zakwaterowanie

    216 pokoi położonych w 2 budynkach głównych oraz willach (pokoje premier). W budynku głównym są 2 windy. Typy pokoi; comfort dbl (20 m2), comfort tpl (22 m2) oraz family (dwa pomieszczenia 44 m2) Wyposażenie: klimatyzacja, telewizja satelitarna, łazienka z suszarką do włosów, telefon, minibar (płatny). Pokoje comfort posiadają balkony ora widok na morze i są położone w budynku głównym .

    Restauracje i bary

    Restauracja główna; 2 bary oraz kawiarnia.

    Wyżywienie

    Half Board - dwa posiłki dziennie. Śniadania oraz kolacje w formie bufetu; All Inclusive - śniadania, obiady , kolacje w formie bufet, ponadto . Napoje bezalkoholowe oraz alkohole rodzimej produkcji bezpłatnie od godz. 10.00 do 23.00.

    Sport i Rozrywka

    Bezpłatne: basen zewnętrzny, basen kryty (otwarty w sezonie) , leżaki oraz parasole przy basenie bezpłatne, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna, rzutki, bilard, muzyka na żywo (4 dni w tygodniu w sezonie), aqua aerobik, animacje; Płatne: boiska do siatkówki, koszykówki, tenis ziemny (poza hotelem), mini golf .

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, klub dla dzieci w wieku 4- 12 lat, mini disco.

    Pozostałe udogodnienia

    Sejf w recepcji (płatny 14 / tydzień), parking przed hotelem (ogrodzony i chroniony parking płatny dodatkowo 3/dzień), sala konferencyjna (mniejsza dla 70 osób, większa około 200 osób), pralnia, Kącik internetowy, Wi - Fi na terenie całego hotelu..

    Naszym zdaniem

    Hotel położony przy długiej, bardzo przyjemnej plaży oraz niedaleko starego miasta sprzyjają zarówno wypoczynkowi rodzinnemu, jak i osobom lubiącym wypoczynek aktywny.

    Strona internetowa

    www.hotellabineca-adriatiq.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Nazwa obiektu

    Hotel Labineca

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Gradac

    Region

    Dalmacja

    Kod

    SPU28001 FH

    Liczba pokoi

    216

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Na obrzeżach miejscowości, bezpośrednio przy łagodnie opadającej żwirowej plaży, do centrum ok. 300 m - dojście promenadą. Do przystanku autobusu liniowego ok. 300 m. 3 korty tenisowe z oświetleniem (mączka) ok. 150 m.

    Opis

    Komfortowy i rodzinny, składający się z budynku głównego i dwóch bocznych oddalonych ok. 50 m, klimatyzowanej restauracji z tarasem, baru z tarasem, kawiarni, salonu powitalnego, sali TV, sieci WLAN, sklepu z pamiątkami, kiosku, windy, basenu (ok. 180 m kw.) z leżakami i parasolami, serwisem plażowym (za dodatkową opłatą), parkingiem (w ograniczonej ilości).

    Wyżywienie

    Bufet śniadaniowy, przy rezerwacji 2 posiłków (H) dodatkowo w cenie obiadokolacja w formie bufetu lub all inclusive (I) = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, w godz. 16-17 kawa, herbata, ciasto, przekąski, w godz. 22-22.30 wieczorna przekąska, godz. 10-23 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowoczesne, ok. 18 m kw., z łazienką / WC, tel., TV, WLAN, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu). Sejf do wynajęcia w recepcji.

    Pokój typ 1

    DAB / EAB = w budynku głównym, dodatkowo z suszarką do włosów i mini barem, balkonem z widokiem na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    DAY = pokoje ekonomiczne, tak samo wyposażone jak DAB, ale z ograniczoną dostępnością.

    Pokój typ 3

    DAC = tak samo wyposażone jak DAB, bardziej przestronne.

    Pokój typ 4

    DAM = Superior, w bocznym budynku, ok. 35 m kw., z suszarką do włosów, balkonem z widokiem na morze.

    Pokój typ 5

    FAA = pokoje rodzinne w bocznym budynku jak DAB, dodatkowa podwójna kanapa, balkon lub taras, od strony lądu, ale bez suszarki do włosów i minibaru.

    Pokój typ 6

    FAC = pokoje rodzinne w bocznym budynku, tak samo wyposażone jak FAA, od strony morza.

    Pokój typ 7

    FAB = pokoje rodzinne w budynku głównym jak DAB, ale dodatkowo oddzielny salon / sypialnia z dwuosobową kanapą, 2 x łazienka / WC.

    Pokój typ 8

    FAD = pokoje rodzinne Superior w bocznym budynku, składające się z 2 pokoi dwuosobowych i oddzielnego salonu / sypialni, całkowicie odnowione, komfortowe, z suszarką do włosów, widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = tenis stołowy, mini golf, boccia, bilard, rzutki, program animacyjny dla wszystkich grup wiekowych (codziennie), 4 x w tygodniu muzyka i rozrywka na tarasie (od ok. czerwca do września, dwa razy w tygodniu, poza sezonem). Za opłatą = wypożyczalnia łodzi i rowerów, narty wodne.

    Dla dzieci

    Idealny dla rodzin - pokoje rodzinne, duże zniżki dla dzieci, oferta dla singla z dzieckiem, mini klub 4-12 lat.

    Pies

    Niedozwolony.

    Parking / Garaż

    Strzeżony za opłata, niestrzeżony w cenie.

    Taxa klimatyczna

    W cenie

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP908102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Kompas

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    CHORWACJA - DALMACJA

    Położenie

    ok. 250 m od centrum miejscowości Gradac, ok. 14 km od miejscowości Ploce.

    Plaża

    przy hotelu, żwirowo-kamienista, najdłuższa na Riwierze Makarskiej.

    Basen

    odkryty i brodzik dla dzieci. Leżaki (w cenie). Kryty basen z podgrzewaną wodą (czynny przed i po sezonie).

    Zakwaterowanie

    Hotel posiada łącznie 216 pokoi (w 8-piętrowym budynku głównym i w 2-piętrowym pawilonie oddalonym o ok. 50 m od budynku głównego).

    POKÓJ RODZINNY

    (w pawilonie) klimatyzacja, telefon, SAT-TV, suszarka do włosów, łazienka/WC, balkon (widok na morze).

    Wyżywienie

    ALL INCLUSIVE: śniadanie (07:00-10:00), lunch (12:00-14:00) i obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu, napoje do posiłków (lokalne wino i piwo, napoje bezalkoholowe), raz w tygodniu kolacja dalmatyńska, napoje przy basenie (10:00-23:00): woda, sok, lokalne wino i piwo; popołudniowa przekąska (16:00-17:00), wieczorna przekąska (22:30-23:00).

    Ośrodek dysponuje

    restauracja z tarasem i widokiem na kanał Peljesac, lobby bar, kawiarnia przy plaży (czynna od 01.06.), bar przy basenie, punkt internetowy w recepcji (odpłatnie), całodobowa recepcja, wymiana walut, kiosk, sklep z pamiątkami, parking niestrzeżony (w cenie/ograniczona liczba miejsc), parking strzeżony (odpłatnie), plac zabaw dla dzieci, sejf w recepcji (odpłatnie), usługa prania i prasowania (odpłatnie), wycieczki fakultatywne (odpłatnie), możliwość wypożyczenia samochodu (odpłatnie), zaplecze konferencyjne.

    Animacje dla dzieci i dorosłych (w sezonie)

    program poranny, popołudniowy i wieczorny (aqua aerobic, gimnastyka poranna, darts, billard, boccia, tenis, koszykówka, siatkówka, mini-golf i inne). Mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (w sezonie), mini-dyskoteka w godz. 20:30-21:15 (w sezonie), muzyka na żywo (w sezonie / 2 x w tygodniu).

    Sport

    odpłatnie/w pobliżu: nurkowanie, boisko wielofunkcyjne, 3 korty tenisowe, mini-golf, boccia, darts, tenis stołowy, bilard.

    Zwierzęta

    niedozwolone

    Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

    14:00 / 11:00

    Ocena KOMPAS-u

    ***

    Cena zawiera

    zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

    - parking strzeżony

    3 EUR/dzień

    - łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

    3 EUR/dzień

    INFORMACJE DODATKOWE

    - przy jednej osobie pełnopłatnej, dziecko do 11 lat -30%

    - pokój jednoosobowy

    dopłata +40%

    - min. długość pobytu

    4 noce

    - pobyt poniżej min. długości pobytu (na zapytanie)

    dopłata +20% do ceny zakwaterowania

    - możliwy dzień przyjazdu

    każdy dzień tygodnia


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

    Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

    W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

    Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    3* Chorwacja/Split

    OPIS HOTELU

    Lokalizacja- miejscowość: Gradec- odległość od plaży: 50 m- odległość od centrum Gradec: 300 mPlaża- prywatna, skalisto-żwirkowa- leżaki, parasole, materace - płatnieHotel- ilość gwiazdek: 3- ilość pokoi: 216- ostatnia renowacja: 2001 i 2006- składa się z 8-piętrowego budynku głównego oraz 2-piętrowych villi- ilość basenów: 1 basen zewnętrzny dla dorosłych, 1 basen dla dzieci, 1 basen kryty; leżaki, parasole - bezpłatnieUdogodnienia- bezpłatne: salka TV

    - płatne

    sejf w recepcji, lekarz na wezwanie, pralnia, kafejka internetowa, kantor, sklep z pamiątkami i prasą, wypożyczalnia samochodów, parking- 2 sale konferencyjneInternet - WI FI w lobby płatnie- kawiarenka internetowa - płatnaPokoje - pokoje Comfort: w budynku głównym, wyremontowane w 2001- pokoje Premier: powierzchnia ok. 32 m2, znajdują się 50 m. od budynku głównego, zaprojektowane w formie Dalmackiej Wioski Wakacyjnej, oferują najwyższy standard, każdy z pokoi posiada taras z widokiem na morze, wyremontowane w 2006- pokoje Standard: powierzchnia 32-35 m2, znajdują się 50 m za budynkiem głównym, częściowo wyremontowane w 2001- wyposażenie: łazienka, suszarka do włosów, klimatyzacja, Sat TV, mini bar (płatny; tylko w pokojach Comfort), telefon, balkon- większość pokoi Premier i Comfort mają widok na morze, pokoje Standard mają widok na morze lub parkRestauracje i bary- Restauracje: restauracja główna

    - Bary

    Lobby Bar, Pool bar, Al Bar, CafŃ Bar na plaży Wyżywienie - godziny All inclusive: 10:00 - 23:00- posiłki: śniadanie, obiad, kolacja - w formie bufetu;, przekąski w ciągu dnia i wieczora, ciasta- raz w tygodniu dalmacka kolacja tematycznaRozrywka- animacje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia i wieczorem - 6 razy w tygodniu- muzyka na żywo - 2 razy w tygodniuSporty- bezpłatne: aqua aerobik, ping pong, rzutki, bilard, koszykówka, mini-golf- płatne: boisko do gry, tenis ziemny, kręgle, sporty wodneDla dzieci- mini klub 4-12 lat- plac zabaw- brodzik- animacje- łóżeczkaStrona internetowa - www.hotellabineca-adriatiq.com/en/hotel-labinecaAdres: Jadranska 2, Gradac 21330

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Traveliada

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    3

    Region

    Gradac Labineca Adriatiq Hotel

    Lokalizacja

    W spokojnym miejscu, oddzielony promenadą od skalisto - żwirowej plaży, ok. 300 m od centrum miejscowości Gradac, ok. 40 km od miejscowości Makarska, ok. 101 km od Splitu, czas dojazdu z lotniska ok. 150 min

    Hotel

    Zadbany obiekt noclegowy o oryginalnej architekturze tworzą 5-piętrowy budynek główny wraz z kilkoma budynkami bocznymi, oddalonymi o 100 m. Otaczają go dwa baseny - dla dorosłych oraz dla dzieci, a także dwie restauracje. Uczestnictwo w zajęciach animacyjnych dostarcza rozrywki wszystkim gościom hotelu.

    Plaża

    Plaża skalisto - żwirowo.

    Udogodnienia

    Recepcja, sejf (płatny - 3 €), 2 windy (brak wind w budynkach bocznych), bar, sala TV, salon ,klimatyzowana restauracja, taras przy restauracji, restauracja ze specjałami kuchni lokalnej ,bar (napoje płatne), bar przy basenie, basen (z wodą słodką), oddzielny brodzik dla dzieci, taras do opalania.

    Wyposażenie

    Wi-Fi (lobby, w cenie), leżaki i parasole przeciwsłoneczne przy basenie (w cenie), leżaki i parasole przeciwsłoneczne na plaży (1.06.-15.09., płatne). Dodatkowe udogodnienia - parking (strzeżony, płatny ok. 3 €/dzień). Karty - Visa, Mastercard, Amex. Liczba pokojów - 216.

    Dodatkowe informacje

    Do zapłacenia na miejscu taksa klimatyczna, zwierzęta domowe nie są akceptowane, goście są zobowiązani do noszenia na nadgarstku opaski identyfikacyjnej all inclusive.

    Pokoje

    - Pokój 2-osobowy, - Pokój 2-osobowy z możliwością 1 dostawki, - Pokój 2-osobowy z możliwością 2 dostawek. Hotel oferuje wypoczynek w funkcjonalnych i zadbanych pokojach 2-osobowych oraz rodzinnych. Do dyspozycji gości oddano cztery typy pokojów rodzinnych, mieszczących się w pawilonach na tyłach budynku hotelowego. Pokoje posiadają balkon, łazienka, wanna, prysznic, WC, suszarka, wykładzina podłogowa, telefon, ogrzewanie, klimatyzacja, minibar (płatny), TV sat.

    Sport i rozrywka

    W cenie - aerobik, gimnastyka, gra w rzutki, bilard, boccia, tenis stołowy. Płatne - w odległości ok. 150 m 3 ziemne korty tenisowe z oświetleniem, na plaży, w ofercie miejscowych firm (od czerwca do września)-narty wodne, windsurfing, kajaki, rowery wodne, wypożyczalnia motorówek, jet-ski, łodzie typu banan, szkoła nurkowania.

    Dla dzieci

    Miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, specjalny program dla dzieci, menu oraz dodatkowe pory posiłków, plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, płatne 3 €/dzień).

    Rozrywka

    Dzienny program animacyjny (6 razy w tygodniu), wieczorny program animacyjny (6 razy w tygodniu).

    Wyżywienie

    All Inclusive oferuje - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, napoje bezalkoholowe, piwo, wino i lokalne alkohole (z baru all inclusive, w cenie; 10.00-23.00), przekąski, ciasto, kawa i herbata przy barze all inclusive (16.00-17.00), przekąska wieczorna (22.00-22.30).

    Zakwaterowanie / wykwaterowanie

    Od godziny 14.00 / do godziny 10.00

    Obowiązkowe opłaty na miejscu

    - Taksa klimatyczna - kwota zależna od sezonu - marzec, kwiecień, maj, październik, listopad - 5,50 EUR/osoba/dzień, czerwiec-wrzesień - 7,00 EUR/osoba/dzień, styczeń, luty, grudzień - 4,50 EUR/osoba/dzień. Dzieci (12-18 lat) płacą 50 %.

    Opłaty opcjonalne

    - Sejf - 3 EUR/dzień, - Łóżeczko dla dziecka - 3 EUR/dzień, - Parking - 5 EUR/dzień (ograniczona liczba miejsc).

    Oferta z dojazdem własnym

    - Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL i NNW.

    Oferta z dojazdem własnym

    - Kosztu dojazdów, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Wydatków własnych, - Taksy klimatycznej, - Opłat opcjonalnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Marco

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Riwiera Makarska/ Gradac

    Gradac

    Gradac jest najbardziej na południe wysuniętą turystyczną miejscowością Riwiery Makarskiej. Znajduje się w połowie drogi pomiędzy Splitem a Dubrownikiem. Miasteczko jest malowniczo położone na łagodnym zboczu porośniętym oliwkami, otoczone lasami piniowymi, u stóp masywu Biokovo. Rejon Gradaca jest najbardziej znany z ciągnących się kilometrami żwirkowych plaż, a sama miejscowość słynie z najdłuższej (około 4 km) i najładniejszej plaży na Riwierze Makarskiej. Gradac jest spokojniejszą miejscowością Riwiery Makarskiej, ale z bogatą ofertą gastronomiczną. Przytulne tawerny, kafejki i restauracje zlokalizowane wzdłuż nadmorskiej promenady zachęcają do degustowania specjałów kuchni dalmatyńskiej. Dla miłośników aktywnego wypoczynku dostępne są tereny sportowe oraz wypożyczalnie wodnego sprzętu sportowego. Gradac jest także doskonałą bazą wypadową na wycieczki do Dubrownika, Medjugorie i Splitu oraz na wyspy Korčula, Hvar i Brač.

    Położenie

    około 500 m od centrum Gradaca, około 40 km od miejscowości Makarska i około 110 km od Dubrownika, bezpośrednio przy długiej i żwirkowej plaży (leżaki i sprzęt wodny dodatkowo płatne).

    Hotel

    składa się z 2 pięciopiętrowych budynków oraz kilku mniejszych pawilonów z apartamentami znajdujących się naprzeciwko. Recepcja z lobby barem, winda, klimatyzowana restauracja z tarasem widokowym, bar przy basenie, dostęp do Wi-Fi w lobby hotelwoym. Dodatkowo hotel oferuje odpłatnie - kącik internetowy, sejf w recepcji, parking niestrzeżony (ilość miejsc ograniczona).

    Pokoje

    w budynku głównym, 2-osobowe, z możliwością 1 dostawki, z bocznym widokiem na morze, estetycznie i nowocześnie umeblowane, łazienka (wanna, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV, balkon. PREMIER FAMILY (2+3) W BUDYNKU BOCZNYM - około 50 m od hotelu Labineca, skierowane w stronę morza, dwie 2-os. sypialnie i część dzienna z rozkładaną sofą, łazienka (wanna, umywalka, WC, suszarka do włosów), klimatyzacja sterowana centralnie, TV, balkon/taras. UWAGA - w budynku bocznym brak windy.

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny ze słodką wodą (leżaki na basenie bezpłatne), mały plac zabaw.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo). Istnieje możliwość dokupienia Opcji All inclusive. OPCJA ALL INCLUSIVE obejmuje 3 posiłki w formie bufetu - śniadania (7.00-10.00), obiady (12.00-14.00), obiadokolacje (19.00-21.00), napoje do posiłków, w godzinach 10.00-23.00 dostępne napoje alkoholowe i bezalkoholwe w barze. W godzinach - 16.00-17.00 podwieczorek oraz 22.00-22.30 przekąski.

    Cena obejmuje

    - przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, video, barek, WC) - 9 noclegów (turnusy 17.07 - 20.09.2020) - 9 śniadań (bufet) (turnusy 17.07 - 20.09.2020) - 9 obiadów (bufet) (turnusy 17.07 - 20.09.2020) - opcja AI - 9 obiadokolacji (bufet) (turnusy 17.07 - 20.09.2020) - ubezpieczenie (KL + NW + bagaż, nie obejmuje CP) - opieka pilota-rezydenta - 7 noclegów (turnus 18.09 - 27.09.2020) - 7 śniadań (bufet) (turnus 18.09 - 27.09.2020) - 7 obiadów (bufet) (turnus 18.09 - 27.09.2020) - opcja AI - 7 obiadokolacji (bufet) (turnus 18.09 - 27.09.2020) - obowiązkowa składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (naliczana przy zakładaniu rezerwacji) Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą śniadaniem w ostatnim dniu pobytu (opcja HB). Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją pierwszego dnia pobytu, a kończą obiadem w ostatnim dniu pobytu (opcja AI). Zakwaterowanie od godz. 14.00. Wykwaterowanie do godz. 10.00. Wyjazdy z Polski wg rozkładu jazdy. Przyjazd na miejsce w godzinach przedpołudniowych. Wyjazd z Gradaca w godzinach popołudniowych. Powrót do Bielska-Białej w godzinach przedpołudniowych. Pozostałe miasta wg rozkładu jazdy.

    Cena nie uwzględnia

    napojów do obiadokolacji (opcja HB). Uczestnicy sami pokrywają na miejscu koszty taksy klimatycznej 13 EUR za pobyt (turnusy 17.07 - 20.09.2020), 10 EUR za pobyt (turnus 18.09 - 27.09.2020). Osoby w wieku 12-18 lat płacą połowę taksy. Dzieci do lat 12 taksa klimatyczna gratis.

    Naszym zdaniem

    PREZENTOWANE CENY UWZGLĘDNIAJĄ OBOWIĄZUJĄCE RABATY I PROMOCJE.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sumada Travel

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***/hotel

    Region

    Dalmacja Środkowa

    POŁOŻENIE

    400 m od centrum miasta ze sklepami, restauracjami, pubami. Gradac znajduje się na samym końcu Riwiery i słynie z najdłuższej w regionie plaży. Gaje oliwne, rybołówstwo oraz turystyka to główne źródło utrzymania mieszkańców. Obiekty turystyczno - usługowe zapewniają turystom możliwość wypoczynku i rekreacji.

    PLAŻA

    Przy hotelu, żwirkowa, leżaki i parasole płatne (ok. 7 eur/dzień).

    HOTEL

    Ośmiopiętrowy budynek, posiada 216 pokoi typu comfort i rodzinne (premier, standard). Obiekt składa się z budynku głównego i depandansów (dwupiętrowe wille, przejście przez ulicę). Na terenie hotelu znajdują się recepcja z lobby i tarasem oraz sejfem (za dodatkową opłatą, ok. 14 eur/pobyt), restauracja, kawiarnia, bar, kącik internetowy, sala TV, pralnia, wi-fi przy recepcji, sklepiki z pamiątkami, kantor, sala dla dzieci, 2 windy, parking (z ograniczona liczbą miejsc), rent a car.

    POKOJE

    Dwuosobowe (budynek główny, 20m2) z możliwością dostawki (22m2, rozkładany fotel), wszystkie klimatyzowane (indywidualnie sterowana klimatyzacja), z łazienką (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV SAT, wi-fi, mini bar (za dopłatą) oraz balkon od strony morza. Istnieje możliwość za dodatkowa opłatą rezerwacji łóżeczka dziecięcego. Rodzinne (depandansa) składają się z jednego pomieszczenia z niszą sypialną (2+2, dostawka dla dwóch dzieci do 12 lat lub jednej os. dorosłej, 32-35m2), klimatyzowane (indywidualnie sterowana klimatyzacja), z łazienką (WC, wanna/prysznic), telefon, TV SAT, wi-fi oraz balkon od strony morza lub gór.

    WYŻYWIENIE

    HB - śniadania (07.00-10.00) i obiadokolacje (19.00-21.00) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. ALL INCLUSIVE - śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.00) i kolacje (19.00-21.00) w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji podawane w barze przy basenie od godziny 10.00-23.00. W godzinach 16.00-17.00 kawa i herbata ze słodkimi przekąskami, w godz. 22.00-22.30 zimne przekąski. Raz w tygodniu kolacja dalmatyńska z przysmakami kuchni regionalnej.

    Basen zewnętrzny (wymiary

    23m x 12m, głębokość:1,85m )z małym brodzikiem (leżaki i parasole przy basenie bezpłatne). Program animacyjny i sportowy dla dzieci i dorosłych, klub dla dzieci w wieku od 4-12 lat, 200 m od hotelu oświetlone korty tenisowe (za dodatkową opłatą), gra w rzutki, bilard, boccia, tenis stołowy. Dostępny również basen wewnętrzny z podgrzewaną woda do 24 C (przed i po sezonie). Na plaży oferowane są sporty wodne (kajaki, skutery, rowery wodne), szkoła nurkowania za dodatkową opłatą. Szczególnie polecany klientom wymagającym, zarówno dla par i rodzin z dziećmi.

    Kategoria lokalna

    ***

    KONTAKT

    0038521608510 www.hotellabineca-adriatiq.com

    CENA OBEJMUJE

    9 noclegów w wybranym obiekcie, wyżywienie zgodnie z opisem hotelu, opiekę rezydenta, ubezpieczenie KL i NNW + CP Signal Iduna oraz taksę klimatyczną (10 eur/os. dor., dzieci 12-18 lat - 5 eur, dziecko do 12 lat gratis).

    CENA NIE OBEJMUJE

    przejazdu autokarem, obowiązkowej składki na turystyczny fundusz gwarancyjny 10 zł/os.).

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Regobis

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    ***

    REGION

    GRADAC/CHORWACJA

    MAJÓWKA 2019

    - Przejazd komfortowym Autokarem (WC, barek, DVD) - Hotel LABINECA *** (5 noclegów) - wyżywienie HB w formie bufetu lub ALL INCLUSIVE - Pokoje z centralnym widokiem na morze - Dwie Wycieczki w cenie - MOSTAR & MEDJUGORIE oraz DUBROVNIK oraz zwiedzanie SPLITU

    UPOLUJ SWOJĄ ZNIŻKĘ NA 2019!

    - Gwarancja Niezmienności Ceny za jedyne 19zł/osoba. - Anulacja rezerwacji (Gwarancja Słonecznego Spokoju) za 129 zł do 21 dni przed wyjazdem - BEZ PODAWANIA PRZYCZYNY! - Rabaty dla stałych klientów 2,5% - zapytaj o rabat Sprzedawcę. - NOWOŚĆ - RAZEM RAŹNIEJ - Specjalne oferty dla Grup powyżej 20 osób

    ATUTY

    - pobyt stacjonarny (5 noclegów) w 1 obiekcie - BASEN zewnętrzny i wewnętrzny - Hotel w pierwszej linii brzegowej, ok. 50m od morza - opcja ALL INCLUSIVE - zwiedzanie - Dubrovnik, Mostar + Medjugorie, Split, - rekreacja - Wieczorek Dalmatyński

    RAMOWY PROGRAM WYJAZDU

    - 27.04.2019 - Wyjazd z Polski w godzinach popołudniowych, przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię. - 28.04.2019 - Przyjazd do miejscowości Igrane, czas wolny, nocleg. - 29.04.2019 - Wyjazd na wycieczkę do Dubrovnika, zwanego Perłą Adriatyku, jednego z najpiękniejszych miast w Europie. Dubrownik to miasto muzeów i festiwali, przyciąga turystów malowniczymi pejzażami, wspaniałą architekturą i fantastyczną kuchnią. Otoczone kamiennymi murami obronnymi, które strzegły go go przez wieki, zamieszkane przez gościnnych i otwartych ludzi. W 1979 roku wpisane zostało na listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Krótki postój w miejscowości Neum, możliwość zakupów oraz wypicia porannej kawy w restauracji. Przyjazd do Dubrownika. Zwiedzanie miasta - najdłuższa i najszersza ulica miasta Stradun, Fontanna Onufrego, Kościół i Klasztor Franciszkanów, Dzwonnica Miejska, Pałac Sponza, Kościół Św. Błażeja - patrona miasta, Pałac Książęcy, Katedra Dubrownicka (za opłatą, w czasie wolnym, indywidualnie możliwe wejście do skarbca, w którym znajduje się ponad 150 relikwii świętych), Stary Port. Czas wolny - we własnym zakresie możliwe zwiedzanie muzeów, wyjazd kolejką na wzgórze nad miastem lub spacer murami obronnymi. Powrót do hotelu w godzinach popołudniowych. - 30.04.2019 - Dzień wolny przeznaczony na odpoczynek, świadczenia - śniadanie i obiadokolacja. - 01.05.2019 - Wyjazd na wycieczkę Medjugorie - Mostar. W 1981 roku w Medugorje na wzgórzu, które dziś zwane jest Brdo Ukazanja (Góra Objawień), miały miejsce objawienia Matki Boskiej, według wiernych zdarzają się one do dziś. Medugorje - Sanktuarium Matki Boskiej Pokoju jest jednym z najliczniej odwiedzanych miejsc pielgrzymkowych w Europie. Mostar - miasto, którego symbolem jest kamienny Stary Most z XVI w., który w 2005 roku został wpisany na listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Starówka na prawym brzegu rzeki Neretwy pełna jest śladów po czasach tureckich, znajdziemy tu charakterystyczne domy, meczety i pozostałości starego fortu. Na miejscowym tureckim bazarze (Kujundziluk) można zaopatrzyć się w lokalne specjały i pamiątki. Miasto zamieszkane jest przez ludność katolicką w nowej części miasta oraz muzułmańską w mostarskiej starówce, stanowi barwną mozaikę narodów, kultur i religii. Powrót do hotelu w godzinach popołudniowych. - 02.05.2019 - Dzień wolny przeznaczony na odpoczynek, świadczenia - śniadanie i obiadokolacja, wieczorek dalmatyński. - 03.05.2019 - Wykwaterowanie z obiektu o godzinie 10:00, przejazd do Splitu - zwiedzanie Stolicy Dalmacji rozsławionej przez cesarza rzymskiego Dioklecjana, który wybudował tu nad samym morzem swoją rezydencję. Dzięki rozbudowie portu, Split rozwinął się do rozmiarów drugiego po Zagrzebiu miasta w Chorwacji. To ważny węzeł komunikacyjny dla dalmatyńskich wysp i całego chorwackiego wybrzeża. Z tamtejszego terminala promowego odpływają statki do Rijeki, Dubrownika, na pobliskie wyspy - Brač, Hvar, Vis, Čiovo, Korčula, Lastovo, do Ankony, Pescary, Wenecji we Włoszech. Split leży na półwyspie, a oblewają go wody Adriatyku. Zamieszkany przez ponad dwieście tysięcy ludzi jest jednym z największych ośrodków w historycznej krainie Dalmacji. To olbrzymia jak na standardy chorwackie aglomeracja żyje z przemysłu stoczniowego, chemicznego, cementowego, drzewnego, spożywczego - rybnego, piwowarskiego, winiarskiego oraz z portu handlowego, rybackiego i pasażerskiego. Po zwiedzaniu Splitu przejazd w kierunku Polski. - 04.05.2019 - Przyjazd do Polski w godzinach południowych. Organizator zastrzega sobie, iż jest to ramowy program i kolejność realizacji poszczególnych punktów może ulec zmianie.

    ZAKWATEROWANIE

    Grupa podczas wyjazdu "chorwacka majówka" będzie zakwaterowana w hotelu Labineca o standardzie *** - wszystkie 5 noclegów.

    POŁOŻENIE

    Hotel Labineca mieści się w malowniczej miejscowości Gradac na Riwierze Makarskiej. Hotel położony jest w pierwszej linii brzegowej, a w najbliższej okolicy znajduje się wiele barów i restauracji (głównie przy samej plaży). Do centrum turystycznej miejscowości jest ok. 1 km i można się tam dostać malowniczą promenadą. W okolicy są także różnego rodzaju sklepy - spożywcze, z pamiątkami.

    HOTEL

    Hotel Labineca położony jest w pierwszej linii brzegowej, ok. 50 m od morza - bezpośrednio przy najdłuższej kamienistej drodze wzdłuż Adriatyku. Dodatkowo posiada własny basen zewnętrzny i wewnętrzny (leżaki i parasole dodatkowo płatne) oraz rozległy taras z widokiem na morze. W hotelu znajduje się widna, kantor wymiany walut, pralnia, przechowalnia bagażu, salki konferencyjne.

    POKOJE

    Hotel Labineca posiada standardowe pokoje dwuosobowe (DMB - skierowane w stronę morza/boczny widok na morze) z możliwością dostawki oraz pokoje z centralnym widokiem na morze (DBM) z możliwością dostawki. Wszystkie pokoje posiadają balkon, klimatyzację, TV satelitarną, Wi-Fi, suszarkę do włosów. Wielkość pokoi to ok. 30-35 m2. Dostępne są także sejfy - za dodatkową opłatą.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadanie - bufet, obiadokolacje - bufet. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. ALL INCLUSIVE - 3 posiłki dziennie (śniadanie, lunch, kolacja) wraz z napojami i przekąskami - kawa, herbata, wino, piwo, lokalne alkohole, soki. Bary all inclusive czynne są od 10.00-23.00. Przekąski dostępne są 16.00-17.00 oraz 22.00-23.00.

    SPORT I ZABAWA

    W promieniu ok. 200 m od obiektu znajdują sie bary plażowe, kafeterie, restauracje. Wiele terenów spacerowych wzdłuż plaży.

    PLAŻA

    Drobnożwirkowa z łagodnym zejściem do morza, oddalona ok. 50 metrów od obiektu.

    CHORWACJA

    Chorwackie wybrzeże jest absolutnie zdumiewające. Nie brakuje tu plaż, które zapierają dech w piersiach. Woda jest krystalicznie czysta i turkusowo niebieska. Chorwacja to także tysiące wysp i wysepek. Niepowtarzalny śródziemnomorski klimat sprawia, że kąpiel w lazurowych wodach Adriatyku należy do niezwykle przyjemnych i relaksujących, a kamieniste wybrzeże dodaje temu uroku. Jeśli do tego dodamy jeszcze zachodzące słońce - scenariusz na wymarzony romantyczny wieczór jest prawie gotowy!

    RIWIERA MAKARSKA - GRADAC

    Zakwaterowanie grupy w miejscowości Gradac. Jedno z piękniejszych wybrzeży Europy - Riwiera Makarska - od dawna znana z uprawy oliwek, dziś zachwyca połączeniem starej i nowej zabudowy turystycznej. Wzdłuż promenady ciągną się liczne ville, hotele, pensjonaty, kawiarnie i restauracje. Nad miasteczkiem wznosi się dzwonnica kościoła Gospy od Rużarija, która czuwa nad jej mieszkańcami. Riwiera Makarska to najbardziej znany region turystyczny, który rokrocznie przyciąga rzesze turystów. To miejsce, gdzie góry stykają się z turkusem Morza Adriatyckiego, a słońce zachodzi za przepiękną wyspą Brać.

    CENA ZAWIERA

    • Przejazd autokarem z klimatyzacją, barkiem, WC, DVD • 5 noclegów w hotelu Labineca *** • Wyżywienie dwa posiłki dziennie • Zwiedzanie - Dubrovnik, Mostar - Medjugorie, Split • Wieczorek dalmatyński • Opiekę polskiego pilota podczas trasy przejazdu • Opiekę rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 30.000€, NNW - 3.000€, bagaż- 200€ (obejmuje choroby przewlekłe) • Opłatę na fundusz gwarancyjny wegług rozporządzenia Ministerstwa Finansów (10 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji • podatek VAT.

    CENA NIE ZAWIERA

    • napoi do obiadokolacji (w zależności od wykupionej oferty), • taksy klimatycznej, opłat za lokalnych przewodników, parkingów, biletów wstępu - obowiązkowo płatne u pilota 65€/os. • połączeń antenowych

    TRASA PRZEJAZDU

    - Czechy - Austria - Słowenia - Chorwacja - Przejazd na podstawie ważnego dowodu osobistego - Planowana dłuższa przerwa obiadowa około 40 min, możliwość zakupienia posiłku ok. 6 € - Potwierdzone wszystkie wyjazdy antenowe.

    WAŻNE

    Więcej informacji o tym Etapie Promocji znajdziesz w regulaminie na stronie Organizatora dot. przejazdu autokarem 1. Prosimy Klientow o zapoznanie sie z ramowym programem imprezy i zwrócenie szczególnej uwagi na rodzaj rozkładu jazdy (podane godziny wyjazdów są orientacyjne i mogą ulec zmianie). 2. Dopłata zawiera przejazd w dwie strony. 3. Każdy pasażer w ramach wykupionego przejazdu moze przewieźć 1 szt. bagażu o wadze do 20kg, bagaż podręczny o wadze do 5kg. 4. Prosimy o przybycie Klientów na miejsce zbiórki na 10 min. przed planowaną godziną odjazdu. 5. Na trasach dojazdowych w kraju możliwy jest transport autokarem klasy turystycznej, minibusem, samochodem osobowym, pociągiem. 6. Na trasie dojazdowej dopuszcza się możliwość przesiadek w trakcie przejazdu. 7. Transport od miejsca głównej zbiórki (trasa końcowa) odbywa się komfortowymi autokarami (WC, DVD, barek, klimatyzacja). 8. Miejsca w autokarze docelowym sa numerowane i przydzielane przez centralę Rego-bis. 9. Postoje w trakcie podroży są organizowane co ok. 4,5 godz. w miejscach do tego przystosowanych. 10. Rego-bis zastrzega sobie prawo odwołania przejazdów na trasach dojazdowych z poszczególnych miast najpóźniej na 2 dni przed rozpoczeciem imprezy (wymagana ilość osób - 8 na każdej trasie).

    PODRÓŻ Z DZIEĆMI PONIŻEJ 18 LAT

    W przypadku podróży z dzieckiem do 18 roku życia tylko z jednym z rodziców/opiekunów prawnych może być wymagana pisemna zgoda drugiego rodzica/opiekuna prawnego na przekroczenie granicy kraju (w formie notarialnej, przetłumaczona na j. angielski). Warunkiem zwolnienia z posiadania pisemnej zgody drugiego rodzica/opiekuna prawnego jest posiadanie wyłącznej władzy rodzicielskiej (wymagany jest prawomocny wyrok Sądu Rodzinnego, przetłumaczony na j. angielski) lub śmierć drugiego rodzica/opiekuna prawnego (wymagany jest akt zgonu w j. angielskim).


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

    Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Gradac

    OPIS

    Hotel Labineca oferuje komfortowe pokoje w miejscowości Gradac. Położony 50 metrów od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Dalmacja.
    Goście obiektu Hotel Labineca mają dyspozycji wyposażone pokoje, w których znajdują się m.in. klimatyzacja, balkon oraz telewizja satelitarna. WI-FI w częściach wspólnych hotelu jest dostępny.
    Po całym dniu goście mogą naładować baterie w należącej do Hotel Labineca strefie wellness. Znajdą w niej m.in. basen kryty oraz basen zewnętrzny.

    Pokój dla 2-3 osób z balkonem

    balkon, klimatyzacja, minibar, Pokoje dla alergików dostępne, sofa, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

    W CENIE

    Klimatyzacja Leżaki Basen wewnętrzny Basen zewnętrzny Strefa Wi-Fi Siatkówka plażowa Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Łóżeczko dla dziecka Bilard Minibar Piłkarzyki Łóżeczka dla dzieci na zapytanie Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 0 m.

    INTERNET

    WI-FI w częściach wspólnych hotelu, kącik internetowy.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    basen kryty, basen zewnętrzny, centrum odnowy biologicznej.

    REKREACJA I SPORT

    tenis stołowy, bilard, taras, piłkarzyki.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, plac zabaw dla dzieci, wynajem zabawek i gier, bajki dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

    USŁUGI HOTELOWE

    jadalnia, restauracja, przechowalnia bagaży, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, leżaki, winda, bar, pokój śniadaniowy, sala konferencyjna, recepcja, przechowalnia rowerów.

    WYPOSAŻENIE POKOI

    klimatyzacja, balkon, minibar, telewizja satelitarna, sofa, telefon, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, pokoje dla alergików dostępne.

    ZWIERZĘTA

    zwierzęta nie są przyjmowane.

    WARUNKI REZYGNACJI

    Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

    WARUNKI PŁATNOŚCI

    Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    BestReisen

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    Trzygwiazdowy hotel dogodnie usytuowany; kilka kroków od plaży i promenady w lubianej i popularnej miejscowości Gradac z ładnym wybrzeżem, zabytkami, rozbudowaną infrastrukturą turystyczną. Świetne miejsce na bazę wycieczkową - można stąd wyruszyć na odkrycie Riwiery Makaraskiej, odwiedzić Split, Mostar i Dubrownik. Hotel ma podstawowe wyposażenie i fantastyczne widoki. 

    Położenie

    Na obrzeżach kurortu Gradac, ok. 500 m od jego centrum, ok. 200 m od żwirowej plaży, 300 m od przystanku autobusowego.   

    Wyposażenie

    Recepcja, bezpłatne Wi-Fi, taras widokowy, winda w budynku głównym, restauracja, kawiarnia, parking - 10 euro/dzień (limitowana bezpłatna liczba miejsc), sejf - 3 euro/dzień.

    Pokoje

    Hotel składa się z 6-piętrowego budynku i aneksu. Twin room sea view DZM -  w budynku głównym, łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV sat, telefon, Wi-Fi, klimatyzacja, minibar (płatny), balkon lub taras z widokiem na morze. Dostawkę stanowi rozkładany fotel. Triple room TZ - w budynku głównym, łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV sat, telefon, Wi-Fi, klimatyzacja, minibar (płatny), balkon lub taras z widokiem na ląd. Dostawkę stanowi rozkładany fotel. Family superior - pokój w części aneksowej, łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV sat, telefon, Wi-Fi, klimatyzacja, minibar (płatny), balkon lub taras z widokiem na ląd. Dostawka to normalne łóżko.  Family garden view - w części aneksowej, wyposażenie jw., widok na ogród. Dostawka to łóżko typu rozkładana sofa. Family sea side  - w części aneksowej, boczny widok na morze, dostawka to łóżko typu rozkładana sofa. Mała lodówka - 5 euro/doba.

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetu HB - śniadania i kolacje w formie bufetu, napoje do kolacji płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), podwieczorek (kawa, ciasto lub przekąska), nocna przekąska, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem wypoczynkowym (leżaki i parasole bezpłatne), animacje w dzień, rozrywka wieczorem, bezpłatnie w ramach all inclusive: gimnastyka, bilard, bocce, tenis stołowy, siatkówka, łucznictwo, minigolf,  odpłatne sporty wodne oferowane przez miejscowe agencje. W pobliżu hotelu znajdują się podświetlane wieczorem korty tenisowe. W mieście wypożyczalnia rowerów, ośrodki spa itd. 

    Dla dzieci

    Plac zabaw, w sezonie miniklub (4-12 lat), łóżeczko dla niemowląt odpłatnie 5 euro/dzień (w ramach dostępności).

    Uwagi

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wjedzie do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego przyjazd i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Dojazd własny: zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny). Oferta z przelotem: Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, anglojęzyczna obsługa (kontakt telefoniczny).

    Cena nie zawiera

    wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego (około 1,36 Euro/osoba w okresie 01/06-30/09/2020 i 1,10 Euro/osoba w pozostałych okresach, dzieci w wieku 0-12 lat - bez opłat).

    Informacje o lotach liniami LOT, WizzAir

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm). W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usługi już po założeniu rezerwacji będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą:- 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy - 32 kg w cenie 550 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    CHORWACJA

    Opis

    Hotel Labineca*** położony jest w malowniczej miejscowości Gradac, w południowej części popularnej Riwiery Makarskiej. Hotel mieści się tuż przy najdłuższej plaży w tej okolicy i stoku góry Biokovo. Hotel oferuje komfortowe noclegi, restaurację, dwa bary, kryty i zewnętrzny basen, boiska sportowe, plac zabaw i animacje dla całej rodziny. To wspaniałe miejsce na wypoczynek o każdej porze roku, gdzie każdy Gość znajdzie coś dla siebie. Dla Gości przygotowano przestronne i klasycznie urządzone pokoje z klimatyzacją. Wszystkie pokoje są wyposażone w telewizor z płaskim ekranem, bezprzewodowy internet i telefon. Każdy Gość ma do dyspozycji prywatną łazienkę z kabiną prysznicową i suszarką do włosów. W hotelu znajduje się restauracja z przestronnym tarasem z wspaniałym widokiem na morze. Restauracja oferuje wyśmienite dania kuchni regionalnej i międzynarodowej. Do dyspozycji Gości jest również Piano Bar przy recepcji, Bar Cream Caf


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    *** Chorwacja/Dalmacja

    ATUTY

    - prywatna plaża - basen zewnętrzny - animacje dla dzieci - wyżywienie all inclusive

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel Labineca to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi - basen, plaża, animacje i wspaniałe widoki z tarasu sprawią, że każdy będzie chciał tu wrócić za rok.

    POŁOŻENIE

    - miejscowość Gradac na Riwierze Makarskiej - ok 40 km od miejscowości Makarska - ok 50 km do miejscowości Neum w Bośni - ok 500 km do stolicy Chorwacji - Zagrzebia

    PLAŻA

    Prywatna plaża żwirkowa znajduje się przed hotelem. Dostępne leżaki i parasole. Zalecane obuwie ochronne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    - całodobowa recepcja - piano bar - bar all inclusive - bar przy plaży - kryty basen z podgrzewaną 24 ° C (czynny przed i po sezonie) - odkryty basen ze słodką wodą - parasole i leżaki przy basenie - parasole i leżaki na plaży - Mini Club - plac zabaw dla dzieci - kącik internetowy - usługi prania i prasowania - sejf depozytowy w recepcji - parking

    DLA DZIECI

    - plac zabaw - boiska do gry - animacje w języku chorwackim lub/i angielskim

    POKOJE

    Pokoje 2-osobowe z możliwością dostawki lub pokoje rodzinne dla 4 osób - możliwość wyboru pokoju z widokiem na morze. Pokoje z łazienką, wyposażone w TV, telefon, dostęp do Wi-Fi, mini-bar (comforst), suszarkę do włosów. 

    WYŻYWIENIE

    All inclusive  Śniadanie 07:00 - 10:00 Lunch 12:00 - 14:00 Kolacja 19:00 - 21:00 Kolacja dalmatyńska raz w tygodniu Wieczór ze świecami raz w tygodniu - przed i po sezonie Tematyczny wieczór Discover Croatia", raz w tygodniu Wszystkie posiłki w formie bufetu z napojami w cenie Usługa All Inclusive obejmuje możliwość korzystania z udogodnień hotelowych: Bar all inclusive otwarty w godzinach 10:00 - 23:00 Napoje all inclusive obejmują: czerwone i białe wino, piwo, lokalne napoje alkoholowe, wodę mineralną, soki; od 14:00 kawa i herbata Popołudniowa przekąska 16:00 - 17:00 Nocna przekąska 22:00 - 22:30 Animacje dla dzieci i dorosłych, 7 razy w tygodniu Poranne programy animacyjne 10:00 - 12:30 Popołudniowe programy animacyjne 16:00 - 18:00 Wieczorne programy animacyjne 20:30 - 22:00 Kids Club - dla dzieci od 4 do 11,99 lat Nowo wyremontowany plac zabaw dla dzieci; od 20:30 - 21:15 mini dyskoteka Aqua aerobik

    POLSKIE ANIMACJE

    Hotelowe animacje w języku chorwackim lub/i angielskim.

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat,

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Ubezpieczenia KL 30 000 EUR, NNW 3 000 EUR, bagaż 200 EUR Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    OBOWIĄZKOWO PŁATNE

    Taksa klimatyczno-meldunkowa płatna na miejscu: 1,40 EUR/os/dzień

    DODATKOWE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

    CHORWACJA

    Kraj ciepły i słoneczny. Leżący nad wodami Adriatyku, w którego wodach moczą swoje stopy potężne góry. Po wojnie bałkańskiej kraj ten stał się ponownie popularnym kierunkiem turystycznym. Odznacza się skalistym, poszatkowanym i pełnym półwyspów i zatoczek wybrzeżem, które najbardziej przyciąga odwiedzających. Magii Chorwacji doświadcza się przede wszystkim dzięki niesamowitym zjawiskom naturalnym i bogatym w cudowne widoki parkom narodowym. Do tego miasta o długiej historii i zadziwiającej architekturze. Warto odwiedzić Chorwację ze względu na cały wachlarz aktywności, których można się tam podjąć. Można leżeć na plaży, pływać w krystalicznej wodzie, spacerować po pięknym wybrzeżu, zwiedzać niesamowite i niecodzienne miejscowości - co kto lubi, każdy odnajdzie kawałek swojego raju. Lista miejsc, które należy odwiedzić zdaje się nie mieć końca, dowiedzmy się dokąd konkretnie należy się wybrać. 1.Miasto nazywane Perłą Adriatyku". Dubrownik to z pewnością najbardziej znane i urokliwe miasto Chorwacji. Jego ciekawa zabudowa i architektura spowodowała, że służył jako plan zdjęciowy wielkich produkcji takich jak Gwiezdne Wojny" czy Gra o tron". Liczne turystyczne atrakcje ukryte są w obrębie średniowiecznych murów otaczających miasto. Wrażenie na odwiedzających robi starówka, która wpisana jest na listę UNESCO. 2. Klejnot przyrody - Park Narodowy Jezior Plitwickich - jeden z najpiękniejszych parków Chorwacji, wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Sceneria przerośnięta gęstym bukowym lasem, zachwyca czystymi i turkusowymi taflami jezior. Ochroną objęty jest obszar 16 barwnych jezior, między którymi przepływa rzeka Korana. 3. Split - cudowna wizytówka kraju. To, co przyciąga do niego turystów to między innymi historyczna pamiątka - pałac rzymskiego cesarza Dioklecjana, dziś wpisany na listę UNESCO. Warto przespacerować się promenadą o niepowtarzalnym klimacie i zagłębić się w życie codzienne miasteczka. 4. Miasto, które słynie z prawdopodobnie najpiękniejszej starówki w kraju. Historyczne centrum Trogiru znajduje się na liście UNESCO już od 1997 roku. Na miejscu podziwiać można niewielkie, romańskie kościoły oraz potężne barokowe i renesansowe pałace. Można również odwiedzić tamtejszy port i skosztować pysznych, lokalnych specjałów chorwackiej kuchni. 5. Nie można zmarnować szansy na żeglowanie wzdłuż cudownego wybrzeża Chorwacji. Kraj może poszczycić się ponad 1000 wyspami i jednym z najbogatszych archipelagów świata. Dlatego właśnie podczas wakacji w tym wyspiarskim kraju należy odbyć choć jedną wyprawę morską, aby w 100% wykorzystać chorwacki potencjał. 6. To, czego na pewno nie można powiedzieć o chorwackich plaża to, że na pewno nie są nudne! Niepowtarzalny śródziemnomorski klimat sprawia, że kąpiel w lazurowych wodach Adriatyku należy do niezwykle przyjemnych i relaksujących, a kamieniste wybrzeże jedynie dodaje temu uroku.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO WYBRAĆ SIĘ DO CHORWACJI

    1.Pogoda, która rozpieszcza. Ze względu na swoje położenie, Chorwacja jest krajem bardzo ciepłym i niezwykle słonecznym. Od kwietnia do września słońce ogrzewa i rozpieszcza swoimi promieniami, co sprzyja leniwemu wylegiwaniu się na plaży. Odwiedzający mogą spodziewać się średnio 13 słonecznych godzin dziennie. 2. Wyśmienita kuchnia bogata w ryby i owoce morza, lecz nie tylko. Idąc w głąb kraju turyści zyskają okazję, aby spróbować wyśmienitych gulaszy, pierogów czy zup. Na deser Chorwaci często serwują naleśniki na słodko. Nie można również przegapić okazji na skosztowanie popularnych chorwackich alkoholi takich jak rakija. 3. Plaże z cudownymi krajobrazami, przejrzystą wodą. Do tego wspaniałe zatoki, malownicze wyspy i wysepki. Chorwackie wybrzeże jest absolutnie zdumiewające. Jeśli dodamy do tego jeszcze zachodzące słońce - scenariusz na wymarzony romantyczny wieczór jest już prawie gotowy! 4. Kraj przepełniony historią. Choć nie jest to łatwe Chorwaci zawsze opowiadają o niej wszystkim zainteresowanym serwując bardzo obrazowe streszczenia. Za obowiązek każdego turysty uważają spacer ulicami starego miasta", zwiedzanie muzeów i odkrywanie zabytkowych budynków i pomników, śledzenie fascynujących dalmatyńskich opowieści o królestwach, związkach, republikach, wojnach, polityce i współczesnej niepodległości. 5. Nocne życie oferujące szalone imprezy, ciekawe koncerty muzyki folkowej i klasycznej. Z drugiej strony spokojne wieczory przy lampce wina. Nie zawiedziesz się szukając tutaj imprez do białego rana. Jeśli jednak preferujesz spokojniejsze wieczory odnajdziesz również szereg barów i restauracji idealnych na romantyczne spotkania.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Chorwacji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    ***

    Region

    Środkowa Dalmacja, Chorwacja

    UWAGA!

    OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

    Położenie

    ok. 50 m do plaży, do centrum Gradac ok. 300 m.

    Wyposażenie

    216 pokoi, recepcja z sejfami (ok. 3 EUR/dzień), klimatyzowane lobby, WLAN, restauracja, bar, kawiarnia, sale konferencyjne . Basen, leżaki i parasole na basenie gratis, na plaży za opłatą. Prywatna plaża z nowym barem, parasolami i leżakami (za opłatą).

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie (A)

    tel., TV-sat., mini bar (za opłatą), suszarka i klimatyzacja, wanna lub prysznic, WC. W budynku głównym: A1A/A2A: pokój 2-os. (ok. 22 m kw.) typu Comfort, z balkonem i bocznym widokiem na morze. A2B: pokój 2-os. (ok. 32 m kw.) typu Standard, z balkonem od str. lądu. W budynku bocznym ok. 50 m (brak windy): A2E: pokój 2-os. (ok. 35 m kw.) typu Premium, z balkonem od str. morza. A2F: 3-pokojowy pokój rodzinny (ok. 65 m kw.) typu premium, pokój dzienny, 2 sypialnie, 1 łazienka od str. morza.

    Wyżywienie

    śniadanie, 2 posiłki lub all inclusive.

    Sport

    kryty basen (nieczynny 15.06-10.09), siatkówka plażowa.

    Dzieci

    plac zabaw.

    Rozrywka

    animacja dla dorosłych 6 x na tydzień. Muzyka na żywo 4 x w tygodniu (czerwiec-wrzesień).

    Parkowanie

    w cenie niestrzeżone miejsca parkingowe w pobliżu hotelu (liczba miejsc ograniczona). Parking strzeżony ok. 5 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    nie.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu, napoje w barze w godz. 10-23:00 wino, piwo, lokalne napoje alkoholowe, woda, soki. Przekąska popołudniowa z kawą w godz. 16-17:00. Wieczorna przekąska w godz. 22-22:30. 

    Wcześniej = taniej (A)

    10% zniżki przy rez. do 31.03, 5% do 15.04 (nie łączy się z innymi zniżkami).

    Zniżki (A)

    1 dziecko (2-11 lat): pobyt gratis lub 1-4 dzieci (2-11 lat): pobyt gratis i zniżki procentowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Labineca

    Opinie o Hotelu Labineca

    Labineca - możliwości zakwaterowania:

    standard double premium seaview balcony or terrace
    pokój 2-osobowy/z widokiem na morze comfort
    pokój 2-osobowy+dostawka/z widokiem na morze comfort
    pokój typu family/land view standard
    pokój typu family/side sea view standard
    standard double comfort seaview balcony
    standard twin comfort seaview balcony
    standard singleuse comfort seaview balcony
    standard twin premium seaview balcony or terrace
    standard singleuse premium seaview balcony or terrace
    2 os. pokój z 1 dostawką BM
    2 os. pokój BM
    2 os. pokój z 2 dostawkami BM
    2 os. pokój BM
    2 os. pokój z 1 dostawką BM
    4 os. Comfort Family Room, Sea View
    2 os. Comfort Double Room. Sea View
    2 os. Pokój Standard Family, Sea Side
    2 os. Pokój Standard Family, Park Side
    2 os. Premier Family Room, Sea View
    2 os. Comfort Family Room. Sea View
    2 os. Premier Double Room, Sea View
    1 os. Comfort Double Room. Sea View
    2 os. Comfort Double Room with additional bed, sea view
    DZ,Balkon,seitl.M,Haupth.
    Doppelz,Balkon,seitl.Meer
    Doppelzimmer,Balkon,Meerb
    DZ,Balkon,seitl. Meerbl.
    Doppelz,Balkon,Meerseite,
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou, balkon
    EZ,Balkon,seitl.M,Haupth.
    Fam.-Zim.,BkoT,Dependance
    Fam.-Zim.,Bk,seitl. Meerb
    Fam.-Zim.,BkoT,Meers.,Dep
    Fam.-Zim.,BkoT,Meers.,Dep
    Pokój 2-os. Comfort
    Pokój 2-os. Comfort
    Pokój 2-os. Premier
    Pokój Premier Family
    Jednolůžkový pokoj, balkon

    Labineca - Możliwości wyżywienia:


    Labineca - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Labineca? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00