cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
  • Hotel Royal Al Andalus, Costa del Sol
1 / 24
Udogodnienia hotelu Royal Al Andalus
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Royal Al Andalus
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Royal Al Andalus:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Al Andalus:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 listopada 2018

Hotel Royal Al Andalus w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol

Opis oferty:

Rewelacyjnie położony - blisko piaszczystej plaży i niedaleko centrum nadmorskiej miejscowości Torremolinos jest idealnym miejscem na rodzinne wakacje. Chwalony za smaczną kuchnię i serwis na wysokim poziomie, otoczony jest zadbanym, egzotycznym ogrodem, w którym znajduje się basen i brodzik dla dzieci. W ciągu dnia i wieczorami organizowane są animacje, które umilają czas Gościom, a animatorzy zapraszają do wspólnej zabawy.

POŁOŻENIE:

na wzniesieniu, ok. 800 m od centrum TORREMOLINOS, najbliższe sklepy i restauracje ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od portu Puerto Marina, ok. 4 km od parku rozrywki Tivoli; ok. 9 km od lotniska w Maladze, ok. 128 km od lotniska w Granadzie; dworzec kolejowy ok. 900 m od hotelu (Torremolinos, Malaga, Fuengirola, Marbella, Estepona, Gibraltar/ok. 1,5-15 EUR).

PLAŻA:

Carihuela, publiczna, piaszczysta, ciemny piasek, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, przejście przez ulicę i nadmorską promenadę, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, wybudowany w 1964 r., wyremontowany w 2004 r., 204 pokoje, 6 pięter, windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 bary, w tym przy basenie; przechowalnia bagażu; taras z widokiem na ogród, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/dzień, 14 EUR/3 dni, 25 EUR/tydz.), pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; przy zakwaterowaniu wymagany depozyt (płatny w gotówce lub blokowany na karcie kredytowej) na poczet potencjalnych wydatków w hotelu: ok. 50 EUR/pokój/pobyt.

standardowy:

2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 23 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc), telewizja satelitarna, telefon, minibar; za opłatą: sejf (ok. 3 EUR/dzień, depozyt ok. 10 EUR); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; pokoje 1-os. mogą być bez balkonu; pokoje z widokiem na morze na najwyższych piętrach za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 150 m², brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); siłownia; plac zabaw dla dzieci, miniklub, animacje dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo; za opłatą: bilard, gry video.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (11.00-13.00, 17.00-19.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/952371255, www.hotelroyalandalus.es

GRATIS:

 


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Bardzo dobry hotel położony niedaleko centrum turystycznego i handlowego Torremolinos (ok. 800 m.). Do plaży i dzielnicy Cariuhela ok. 350 m, do portu w Benalmadenie ok. 2 km (jeden z najpiękniejszych portów na Costa del Sol, mogący konkurować z tym w Marbelli).
Pokoje:
Wygodne i przestronne pokoje 2-osobowe (możliwe dostawki) z klimatyzacją centralnie sterowaną.łazienki z suszarką do włosów i WC. W pokojach TV-Sat, telefon, radio, minibar (za opłatą), mini sejf (za opłatą: ok. 3 EUR/dzień + depozyt ok. 10 EUR), lodówka oraz balkony. Możliwe pokoje 2 os z 2 dostawkami (na potwierdzenie). Pokoje jednoosobowe najczęściej bez balkonu.
Do dyspozycji gości:
Duża recepcja, windy, klimatyzowana restauracja,bar, basen, brodzik dla dzieci (oba ze słodką wodą), leżaki i parasole słoneczne bezpłatnie, sala TV z dużym panoramicznym ekranem, plac zabaw dla dzieci, płatne stanowisko internetowe (ok. 1-2 EUR/10 min), InternetWiFi bezpłatny w lobby, rent a car oraz doskonale utrzymany ogród. Hotel zapewnia ręcznikibasenowe - depozyt ok. 10 EUR,
Wyżywienie:
śniadania i kolacje w formiebufetu. Istnieje mozliwość dopłaty do All Inlcusive: śniadania, lunche i obiadokolacje w formie bufetu, przekąskioraz lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe serwowane w godzinach i miejscach wyznaczonych przez hotel.
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Stoły do tenisa, stoły bilardowe, gry video. Hotel proponujewieczorny program animacyjny np.pokazy, bingo, flamenco.
Kategoria lokalna:
****
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy hotelz korzystną lokalizacją blisko piaszczystej plaży, dodatkowobliskośćcentrum Torremolinos oraz portu w Benalmadenie tworzy odpwiedni mix wypoczynku nad morzem z atrakcjami oferowanymi przez centra kurortów.

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu. Klienci przylatujący do Malagi późnym wieczorem nie mają w tym dniu obiadokolacji.
Dzień 2 - 7 (14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczneoraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (15)
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.
Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Dzień 2-7 (14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (15)
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

COSTA DEL SOL, MARBELLA
informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa del Sol
Wybrzeże słońca, położone na południu Andaluzji jest jednym z miejsc, które obowiązkowo trzeba odwiedzić w Hiszpanii. Tradycyjne białe wioski, wspaniałe zabytki, potężne twierdze i meczety, które wiele mówią o burzliwej historii tego regionu. Do tego wyśmienita kuchnia, ciepłe morze i piękne plaże.
Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol
Torremolinos
Największa miejscowość turystyczna na Costa del Sol oferująca niezliczone atrakcje. Ulice handlowe, sklepy, restauracje, bary kawiarnie, międzynarodowa atmosfera, a do tego piękna plaża. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty.
Benalmadena
Miejscowość jest praktycznie częścią Torremolinos, nieco spokojniejszą i bardziej kameralną. Przystań jachtowa i uliczki miasta zachęcają do spacerów. To również świetnie miejsce dla osób aktywnie spędzających wakacje - port jachtowy, park rozrywki i olbrzymi wybór sportów wodnych.
Fuengirola
Oddalona od Torremolinos o 15 minut jazdy pociągiem, jest mniejszą i zdecydowanie spokojniejszą miejscowością turystyczną. Przyjeżdżają tu głównie rodziny i wczasowicze w średnim wieku. Ogromną, długą plażę podzielono na mniejsze odcinki, każdy z własną restauracją oraz wypożyczalnią leżaków i sprzętu wodnego.
Estepona
Prawdziwy kurort z piękną plażą i nadmorską promenadą z palmami oraz ładna architektura miasteczka i urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami. Warto odwiedzić targ rybny w porcie, co dzień rybacy przypływają z połowu i sprzedają świeże ryby prosto z łodzi. W porcie trzeba być już o 6.00 rano, ale warto - okazuje się, że większość sprzedawanych specjałów widzimy pierwszy raz w życiu!
Marbella / Puero Banus
To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu wszystko kosztuje więcej i stawia się wyłącznie na jakość. Ciekawostką jest, że Marbella ma najwyższy dochód na mieszkańca w Europie (!) i najwięcej zarejestrowanych rolls-royce'ów w Europie poza Londynem.
Costa Tropical Torrox
Niewielki kurort położony ok. 50 km. na wschód od Malagi i należący do części Costa del Sol nazywanej Costa Tropical. Spokojna miejscowość z niewielkim centrum - miejsce idealne na rodzinne wakacje.
Almunecar
Kurort wakacyjny usytuowany ok. 75 km od Malagi i należący do części Costa del Sol nazywanej Costa Tropical. Choć Almunecar nie należy do dużych kurortów, to posiada wszystkie przymioty, które pozwolą spędzić naprawdę udane wakacje - bogatą historię, zabytki, piękne plaże, długą promenadę oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
Wylot
Wyloty z Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisko Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady

Wycieczki lokalne

GRANADA
- ok. 80 EUR (dopłata do lunchu około 15 EUR)
Wycieczka autokarowa wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (wejściówka do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (nie wchodzimy do środka!).
GIBRALTAR
-
ok. 50 EUR
Wycieczka autokarowa na półwysep o długości zaledwie 6 km - malutką enklawę brytyjską na Płw. Iberyjskim. W programie: makaki - małpy, które zadomowiły się na Skale Gibraltarskiej, grota San Miguel, Main Street. Wspaniały widok na Afrykę oraz strefa wolnocłowa to kolejne atuty cypla.
RONDA
- ok. 50 EUR (dopłata do lunchu około 15 EUR)
Wycieczka autokarowa przez tereny górskie do zawieszonego w chmurach białego miasteczka - Ronda, jednego z najbardziej interesujących miast Andaluzji, przedzielonego przepaścią El Tajo i połączonego mostem kultur (można zrobić spektakularne zdjęcia z ogrodów domu Don Juana de Bosco - także w programie). Kulminacyjnym punktem zwiedzania jest najstarsza na świecie arena walki byków.
SEWILLA - ok.70 EUR (dopłata do lunchu około 15 EUR)
Wycieczka autokarowa do stolicy Andaluzji, w programie: śnieżnobiała dzielnica Santa Cruz, jedna z największych na świecie katedr (m.in. z grobowcem Kolumba), spacer po parku Marii Ludwiki (tam w 1929 roku odbyła się wystawa iberoamerykańska), Plac Ameryki i Plac Hiszpański.
KORDOBA
- ok. 65 EUR (dopłata do lunchu około 15 EUR)
Wycieczka autokarowa do stolicy średniowiecznego państwa Maurów. W programie: La Juderia wraz z synagogą, katedra-meczet, Alkazar, czyli pałac z ogrodami (wejście wliczone w koszt wycieczki).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcjilokalnych z poszczególnych hoteli wraz z ich aktualnymi cenami będzie dostępny u naszych rezydentów
MAROKO Ceuta/Tetuan
-
ok. 105 EUR
Wycieczka promem do hiszpańskich enklaw w Afryce, w programie: zwiedzanie Tetuanu (spacer po medinie, rynek berberyjski, zaklinacze węży), czas wolny na zakupy marokańskich dywanów, dywaników, biżuterii oraz wyrobów ceramicznych. W drodze powrotnej chwila czasu wolnego w Ceucie (strefa wolnocłowa). UWAGA: Konieczny paszport!
SIERRA NEVADA I ALPUJARRAS
- ok.50EUR
Najpiękniejsze wioski Andaluzji. Zapraszamy na wycieczkę do przepięknych górskich wiosek, krainy źródeł mineralnych i szynki jamon serrano. W programie wizyta w miasteczku Lanjaron, Trevelerez - najwyżej położonej wioski w Hiszpanii. Tam odwiedzimy suszarnię szynek, gdzie poznamy proces produkcji i zostaniemy poczęstowani doskonałym hiszpańskim winem. Na zakończenie dnia wizyta w wiosce Pampaneira, czas wolny na spacer urokliwymi, wąskimi uliczkami. Z punktów widokowych zobaczyć można Sierra Nevada - najwyższe szczyty Hiszpanii kontynentalnej, w tym Mulhacen.
KADYKS I JEREZ DE LA FRONTERA - ok. 85EUR
W
Jerez odwiedzimy znane na całym świecie bodegi Tio Pepe, gdzie poznamy produkcję doskonałego sherry oraz udamy się na pokaz tańca koni andaluzyjskich w słynnej Królewskiej Akademi Jazdy Konnej. Następnie panoramiczne zwiedzanie miasta i przejazd do Kadyksu, zwanego "małą Hawaną". Jest to tętniące życiem, dynamiczne miasto portowe. Uważane jest za kolebkę Flamenco.
Wycieczki z Torrox i Almunecar mogą być nieco droższe.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcjilokalnych z poszczególnych hoteli wraz z ich aktualnymi cenami będzie dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa del Sol

Informacje Ogólne

Witamy Royal Al-Andalus w Torremolinos. Hotel położony jest 300 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Torremolinos (1 km) i Benalmadena (8 km). Pozostałe miasta: Marbella (43 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada winda, salę konferencyjną, recepcję, lobby i klimatyzację. W 6-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: dworzec kolejowy (700 m), lotnisko AGP (9 km), dyskoteka (400 m), Puerto Marina (2 km) i Aqualand (2 km). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, informacja turystyczna, przystanek autobusowy i bary/restauracje. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje kantor i sejfy. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka

W ramach aktywności hotel oferuje tenis stołowy, bilard i program zajęć animacyjnych. Royal Al-Andalus posiada solarium. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 6 km.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania
HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo
ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław, Berlin (Ryanair);  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 zł/osobę - 20 kg - 480 zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.  Warszawa Chopin (Norwegian);  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20)  Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze  - 20 kg - 150zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany jest ok 800m od centrum Torremolinos. W pobliżu znajdują się najlepsze restauracje serwujące owoce morza oraz bary.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 350m od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole za opłatą. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Zadbany obiekt  otoczony pięknym ogrodem. Dogodnie zlokalizowany, z miłą obsługą oraz smacznym jedzeniem.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sala TV, room service, pralnia, wypożyczalnia samochodów. Restauracje i bary: restauracja główna, bar.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą oraz bezpłatne Wi-Fi w lobby.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen zewnętrzny, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, siłownia, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, łóżeczko dla dzieci do 2 lat na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 200 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: ok. 25m, dwuosobowy z możliwością zakwaterowania maks. 2+1. Wyposażenie: łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, sejf (odpłatnie), mini-bar, balkon (część pokoi jednoosobowych nie posiada balkonu).

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest półlitrowa butelka wody i wina.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

Uwaga! Doba hotelowa jest do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00) www.hotelroyalalandalus.es

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-20kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta*(w wybranych hotelach na Costa Blanca/jak zaznaczone na umowie oraz w pozostałych regionach w przypadku niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa del Sol, Hiszpania

Położenie

do centrum Torremolinos z ofertą rozrywkową i handlową idzie się ok. 10 minut. Connected service w języku polskim.

Plaża

do piaszczystej plaży tylko ok. 400 m (przez ulicę). Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

200 pokoi w 2 budynkach 5- i 6-piętrowych, windy. Lobby z recepcją (sejf za opłatą), sala telewizyjna, salon z kącikiem do gry w karty, restauracja z widokiem na ogród, bar-kafeteria. W ogrodzie z piękną roślinnością basen ze słodką wodą, taras i łączka do leżakowania. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.hotelroyalalandalus.es

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): minibar (za opłatą), sejf (za opłatą), TV sat., telefon, klimatyzacja, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (1-3C). Pokoje superior (1-3B). Wariant ekonomiczny (2-3W).

Dzieci

plac zabaw, brodzik, miniklub (4-12 lat, 1.07-15.09).

Dostęp do internetu

WI-FI na terenach ogólnodostępnych bez opłaty.

Sport

tenis stołowy.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-23:00. Przekąski, kanapki w godz. 11-13:00. Pizza, kanapki w godz. 17-19:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 15% zniżki.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACS

OFERTA ATUR - HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Hotel Info

Ten elegancki i wygodny hotel, słynący z bujnej zieleni zadbanych ogrodów, jest ulubionym miejscem wypoczynku wielu stałych gości. Oferuje dobry standard zakwaterowania i serwisu, a także wyśmienitą kuchnię serwowaną w tutejszej restauracji. Do aktywnego wypoczynku zachęca zespół animatorów, proponując cykliczne zajęcia sportowe i zabawy. Chwile błogiego relaksu spędzić można natomiast przy hotelowym basenie. Atutem obiektu jest także jego lokalizacja, w pobliżu piaszczystej plaży i dzielnicy La Carihuela, słynącej z licznych barów i najlepszych restauracji serwujących owoce morza. Wszystko to sprawia, iż hotel jest idealnym miejscem wypoczynku bez względu na porę roku. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Torremolinos, ok. 700m od tętniącego życiem centrum kurortu, w pobliżu liczne bary, restauracje i sklepy. Marina w Benalmadenia ok. 2 km. Lotnisko w Maladze ok. 10km

Plaża

słynna plaża La Carihuela ok. 350m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

205 pokoi, hol powitalny z lobby, recepcja 24h, winda, restauracja główna z show cooking, lounge bar, sezonowy bar przy basenie, sala TV, zadbany ogród, wymiana walut, salka konferencyjna, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

klimatyzacja, ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, płatny sejf, płatny minibar, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek co jednak zmniejsza komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie, bez balkonu.

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: tenis stołowy, bilard, fitness. Cykliczne programy animacyjne lub wieczory z muzyką na żywo. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w pobliskim centrum kurortu.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- śniadania, obiadokolacje (oferta specjalna - limitowane woda i wino do kolacji) - all inclusive soft - all inclusive

3 posiłki główne

śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / limitowane wino i woda do obiadu i kolacji

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / w wyznaczonych godzinach lekkie snacki, przekąski lub słodycze / 10:30-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / leżaki przy basenie bezpłatnie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim. Telefon alarmowy 24h/7, spotkanie informacyjne w hotelu na życzenie klienta.

Nasza opinia

Przestronny kompleks hotelowy zapewnia komfort wypoczynku i wygodę. Dobry standard zakwaterowania. Atutem hotelu jest także doskonale utrzymany ogród oraz bliskość plaży i tętniącego życiem centrum kurortu. 161228

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.


Mapa Hotelu Royal Al Andalus
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
Miejscowość Ronda na Costa del Sol
Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
La Cala de Mijas - Hiszpania
Filmy hotelu Royal Al Andalus:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Royal Al Andalus:
https://www.youtube.com/watch?v=Yg1sZLS6MwQ

Opinie o Hotelu Royal Al Andalus

Royal Al Andalus - możliwości zakwaterowania:

standard standard seaview balcony or terrace
standard standard balcony or terrace
standard singleuse standard balcony or terrace
standard single standard
standard triple standard balcony or terrace
standard standard seaview
standard superior balcony or terrace
standard triple standard seaview balcony or terrace
standard triple superior balcony or terrace
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pok. 1 os.

Royal Al Andalus - Możliwości wyżywienia:


Royal Al Andalus - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Royal Al Andalus? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00