cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
  • Hotel Puente Real, Costa del Sol
1 / 22
Udogodnienia hotelu Puente Real
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Puente Real
star 3

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Puente Real:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Puente Real:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2018

Hotel Puente Real w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol

Opis oferty:

Udane wakacje gwarantowane! Położony w popularnym kurorcie, tuż przy długiej, piaszczystej plaży oferuje zadbane i komfortowe pokoje. Goście mogą korzystać z bogatej oferty sportowo-rekreacyjnej na terenie hotelu lub spędzić czas na plaży czy też w pobliskiej Maladze. W okolicy hotelu jest wiele atrakcji dla dzieci i dorosłych, m.in. park rozrywki Tivoli czy centrum Torremolinos z licznymi barami i restauracjami.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum TORREMOLINOS, przy nadmorskiej promenadzie ze sklepami, barami i restauracjami, ok. 7 km od Benalmadeny; w pobliżu hotelu: park rozrywki Tivoli, park wodny Aqualand, kasyno, park Selwo z delfinami i pingwinami; ok. 3 km od lotniska w Maladze, ok. 126 km od lotniska w Granadzie; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu (ok. 1,4 EUR/centrum Torremolinos).

PLAŻA:

El Bajondillo, publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, przejście przez ulicę i promenadę, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 11 EUR/2 leżaki i parasol), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1974 r., systematycznie odnawiany, budynek główny i kilka mniejszych budynków, 371 pokoi, 5 pięter, windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja Italiano La Farfalla - á la carte, włoska, bar Hall Cafe, bar przy basenie; taras z widokiem na ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji, za opłatą: room-service, wypożyczalnia samochodów, usługi pralni i prasowania; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy promo:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 osób), ok. 23 m², klimatyzowany (w terminie: 15.06-15.09), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizor, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 3,5 EUR/2 godz., ok. 5 EUR/dzień, ok. 12 EUR/3 dni), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); ;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 osób), w budynku głównym, wyposażenie jak w pokoju standardowym promo, dodatkowo lodówka; boczny lub frontalny widok na morze; pokój superior za dopłatą;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), w jednym z budynków w ogrodzie, ok. 30 m², pokój dzienny i sypialnia oddzielona drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior; widok na ogród; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; petanka, rzutki, tenis stołowy, piłka wodna, boisko wielofunkcyjne, siłownia (płatna); plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; w pobliżu hotelu pole golfowe (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.30), obiad (12.45-15.15), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; pomiędzy posiłkami przekąski i lody (10.00-19.00) w wyznaczonym barze; nielimitowana ilość napojów bezalkoholowych i lokalnych napojów alkoholowych (10.30-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/952376514, www.puentereal.com

GRATIS:

Wi-Fi


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3,5

Region

Hiszpania, Costa del Sol, TORREMOLINOS

Położenie

oddzielony od plaży tylko ulicą nadbrzeżną. Do centrum Torremolinos ok. 2,5 km, połączenie autobusem liniowym.

Wyposażenie

hotel dysponuje 375 pokojami w budynku głównym i kilku dwupiętrowych budynkach w okolicy basenu. W budynku głównym znajduje się hol powitalny z recepcją i miejscami wypoczynkowymi, 6 wind, bar, sala telewizyjna. Z restauracji (z częścią dla niepalących) mogą Państwo podziwiać piękny widok na morze. Na terenie zewnętrznym jest basen ze słodką wodą, taras słoneczny z nieodpłatnymi leżakami i parasolami, bar przy basenie.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat). Opieka nad dziećmi na zapytanie i dodatkowo płatna, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Kategoria hiszpańska

3 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (17420A 1-4A)

w budynku głównym, przestronne i funkcjonalnie urządzone, z telefonem, odpłatnym sejfem, klimatyzacją (w terminie 15.06-15.09), balkonem. Wanna, prysznic, WC. Boczny widok na morze.

Apartamenty typ A1 (17420B 2-4A)

położone na terenie hotelowego ogrodu; pomieszczenie mieszkalno-sypialniane z sofą do spania i kącikiem kuchennym (kuchenka, lodówka) oraz oddzielna sypialnia; telefon, TV-Sat, sejf (za opłatą), balkon lub taras. Łazienka, prysznic, WC. Klimatyzacja (15.06-15.09).

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych 1-2 dzieci 2-12 lat otrzymuje zniżkę procentową, przy 3 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-12 lat otrzymuje zniżkę procentową. Dopłata do pełnego wyżywienia oraz AI.

Rozrywka

w ciągu dnia i wieczorem programy animacyjne.

Sport

tenis stołowy. Za opłatą: 2 utwardzane korty tenisowe, boisko do gry w piłę nożną.

Z dwoma posiłkami lub pełnym wyżywieniem

posiłki w formie bufetu.

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu; barbecue oraz przekąski tj. pizza, frytki, hamburgery do godz. 19.00., lody oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.30-19.00. 7=6, 14=12 w terminach 04-11.05., 05-12.10.2009 (nie obowiązuje ze zniżką przy wcześniejszej rezerwacji). Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 31.03.2009. MEGA zniżka do 28.02.2009 (all inclusive).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa del Sol

Informacje Ogólne

Puente Real znajduje się w odległości 100 m od plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Torremolinos (2 km) i Benalmadena (10 km). Pozostałe miasta: Marbella (46 km). Znajduje się w Torremolinos Hotel posiada 371 pokoi i został odnowiony w 2012 roku, dostępna jest winda i klimatyzacja. Dla Państwa komfortu hotel posiada salę konferencyjną, sklepy, recepcję i lobby. Dzieci mają własny program animacji oraz możliwość zabawy na placu zabaw. W 9-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, hiszpańsku, francusku i angielsku. Mobilność również na urlopie jest zapewniona dzięki wypożyczalni samochodów. Do dyspozycji są 2 baseny. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Bezpłatne parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się informacja turystyczna, centrum miasta, dworzec kolejowy, bary/restauracje, przystanek autobusowy, supermarket i dyskoteka. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: sklepy (5 km), Selwo Marina (7 km), lotnisko AGP (6 km) i Puerto Marina (5 km). Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje usługę budzenia. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych i bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji.

Sport i Rozrywka

W ramach aktywności hotel oferuje strzelanie z łuku i program zajęć animacyjnych. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: tenis, aerobik, koszykówka i piłka nożna. Najbliższe pole golfowe położone jest w odległości 3 km.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo FB + - śniadania, obiady, kolacje, napoje do posilków w cenie ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Bagaż

Kraków, Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest ok. 2,5 km od centrum Torremolinos - przystanek autobusowy bezpośrednio przy hotelu. Do najbliższych restauracji, barów i sklepów ok. 400 m. Do lotniska w Maladze ok. 6 km. Do lotniska w Sevilli ok. 210 km. Do lotniska w Sevilli ok. 220 km.
Plaża:
Hotel położony przy piaszczystej plaży (do przejścia ulica). Leżaki na plaży płatne (ok. 5 EUR/os).
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z budynku głównego i z połączonego z nim aneksu. Recepcja, windy, restauracja, bar - kafeteria w lobby, bar przy basenie (czynny sezonowo), 2 baseny i brodzik (w basenach słodka woda), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami (gratis), plac zabaw, mini klub, przechowalnia bagażu, parking (płatny).
Pokoje:
Hotel posiada 371 pokoi o różnym standardzie. Wszystkie wygodnie urządzone, klimatyzowane, łazienka (suszarka do włosów, kosmetyki kąpielowe), mała lodówka, telefon, TV-sat LCD, sejf (ok. 3 EUR/dzień + ok. 20 EUR depozyt), balkon (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis (na potwierdzenie). Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych.
Pokoje standardowe
(pow. ok. 25 m2)
-
dla max. 4 osób (w układzie 2+2 lub 3+1), przy czym w pokoju mogą znajdować się tylko 2 łóżka typu queen size 1,35 m x 2 m każde i nie będzie możliwości wstawienia dostawki). Możliwe zakwaterowanie 4 osób dorosłych - zawsze na potwierdzenie.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. All inclusive za dopłatą: śniadania,lunch iobiadokolacje w formie bufetu w restauracji głównej, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe oraz przekąski w ciągu dnia w godzinach i miejscach wyznaczonych przez hotel. Możliwe menu bezglutenowe (konieczne wcześniejsze zgłoszenie).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel prowadzi codzienne animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne show, muzyka na żywo, bezpłatnie: ping pong, petanka, boisko do piłki nożnej, boisko do siatkówki, rzutki, aerobik, aerobik w wodzie. Korty tenisowe dla gości z all inclusive bezpłatnie, dla gości z HB ok. 6 Eur/godzina. Sporty wodne na plaży dodatkowo płatne.
Internet:
Wi-Fi w lobby bezpłatnie, w pokojach płatne dodatkowo (ok. 5 Eur/dzień, ok. 12 Eur/3dni), stanowiska internetowe płatne (ok. 2 Eur/15min).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.puentereal.com
Naszym zdaniem:
Fantastyczna lokalizacja, nie tylko ze względu na bliskość plaży i morza, ale również ze względu na najlepsze restauracje chiringuitos w okolicy. Hotel zadbany, z wygodnymi pokojami i chwalony za wyżywienie oraz za animacje.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.8/6. Sprawdź opinie: http://r.pl/hiszpania-costa-del-sol-wczasy/puente-real

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu).
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 (w przypadku wylotu z Katowic lub Poznania - impreza ośmiodniowa, w przypadkuwylotu zWarszawyimpreza dziewięciodniowa) lub 14 (w przypadku wylotu z Katowic lub Poznania - impreza piętnastodniowa, w przypadkuwylotu zWarszawyimpreza szesnastodniowa) rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
COSTA DEL SOL, MARBELLA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa del Sol
Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol
Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
Estepona
Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
Marbella / Puero Banus
To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical
Torrox
Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
Almunecar
Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady
Wycieczki lokalne
Granada
Granada - wizyta w Alhambrze, Alhambra to ostatni bastion Maurów na ziemi hiszpańskiej. Program obejmuje dojazd autokarem do Granady, następnie zwiedzanie pałacu Nasrydów, Alkazaby oraz zachwycających Ogrodów Generalife. Program zawiera również wizytę w centrum miasta, gdzie zobaczycie państwo katedrę, Kaplicę Królewską, w której znajdują się groby królów katolickich, oraz pospacerują Państwo po Alcaceria czyli dawnym arabskim bazarze. (wejście do katedry i kaplicy królewskiej we własnym zakresie) w programie również wizyta w dzielnicy Albaizyn skąd roztacza się wspaniały widok na Alhambrę i Góry Sierra Nevada. Cena ok. 80 Eur. Dopłata do obiadu ok. 15 Eur.
Sewilla
Sewilla - stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Kordoba
Kordoba - miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Nerja, jaskinie i Frigiliana
Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji
Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.
Maroko - Ceuta i Tetuan
Maroko - wyprawa do Tetuanu to niezapomniana przygoda, podróż do miasta gdzie mieszają się tradycje Berberów, Arabów, Żydów i Chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Algeciras do Ceuty, tam krótkie zwiedzanie tej hiszpańskiej enklawy a następnie przejazd do Maroka - do Tetuanu. W Tetuanie spacer po tamtejszej medinie (stare miasto) gdzie mogą Państwo zobaczyć jak żyją ludzie w XV wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili 1394 rok). w trakcie spaceru wizyta w aptece berberyjskiej gdzie miedzy innymi mają Państwo możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynącego ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego, przypraw i innych wyrobów. Następnie zobaczą Państwo pokaz dywanów oraz innych wyrobów typu skóry, ceramika. Na koniec typowa kuchnia marokańska w stylowej restauracji w centrum mediny. UWAGA: Konieczny paszport! Cena za osobę ok. 105 Eur.
Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę
Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
El Caminito del Rey - Ścieżka Króla
Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
Ronda
Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 (w przypadku wylotu z Katowic lub Poznania - impreza ośmiodniowa, w przypadkuwylotu zWarszawyimpreza dziewięciodniowa) lub 14 (w przypadku wylotu z Katowic lub Poznania - impreza piętnastodniowa, w przypadkuwylotu zWarszawyimpreza szesnastodniowa) rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

COSTA DEL SOL, MARBELLA informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa del Sol
Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol
Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola
Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
Estepona
Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
Marbella / Puero Banus
To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical
Torrox
Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
Almunecar
Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Granada
Granada - wizyta w Alhambrze, Alhambra to ostatni bastion Maurów na ziemi hiszpańskiej. Program obejmuje dojazd autokarem do Granady, następnie zwiedzanie pałacu Nasrydów, Alkazaby oraz zachwycających Ogrodów Generalife. Program zawiera również wizytę w centrum miasta, gdzie zobaczycie państwo katedrę, Kaplicę Królewską, w której znajdują się groby królów katolickich, oraz pospacerują Państwo po Alcaceria czyli dawnym arabskim bazarze. (wejście do katedry i kaplicy królewskiej we własnym zakresie) w programie również wizyta w dzielnicy Albaizyn skąd roztacza się wspaniały widok na Alhambrę i Góry Sierra Nevada. Cena ok. 80 Eur. Dopłata do obiadu ok. 15 Eur.
Sewilla
Sewilla - stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Kordoba
Kordoba - miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Nerja, jaskinie i Frigiliana
Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji
Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.
Maroko - Ceuta i Tetuan
Maroko - wyprawa do Tetuanu to niezapomniana przygoda, podróż do miasta gdzie mieszają się tradycje Berberów, Arabów, Żydów i Chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Algeciras do Ceuty, tam krótkie zwiedzanie tej hiszpańskiej enklawy a następnie przejazd do Maroka - do Tetuanu. W Tetuanie spacer po tamtejszej medinie (stare miasto) gdzie mogą Państwo zobaczyć jak żyją ludzie w XV wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili 1394 rok). w trakcie spaceru wizyta w aptece berberyjskiej gdzie miedzy innymi mają Państwo możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynącego ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego, przypraw i innych wyrobów. Następnie zobaczą Państwo pokaz dywanów oraz innych wyrobów typu skóry, ceramika. Na koniec typowa kuchnia marokańska w stylowej restauracji w centrum mediny. UWAGA: Konieczny paszport! Cena za osobę ok. 105 Eur.
Gibraltar - brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę
Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
El Caminito del Rey - Ścieżka Króla
Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
Ronda
Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany jest ok. 2,5km od centrum Torremolinos, przystanek autobusowy przy hotelu. Oddalony od lotniska w Maladze ok. 6km. W pobliżu znajdują się sklepy i bary.

PLAŻA

Publiczna, oddalona ok. 50m od hotelu - przejście przez ulicę, piaszczysta. Leżaki i parasole za opłatą. Brak ręczników plażowych.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Hotel składa się z budynku głównego i z połączonego z nim aneksu. Doskonała lokalizacja i smaczna kuchnia. Świetna propozycja na rodzinny urlop lub romantyczne wakacje.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa i MasterCard. Restauracje i bary: restauracja główna, 2 bary, kawiarnia.

INTERNET

Punkt internetowy oraz Wi-Fi za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny zewnętrzne, leżaki i parasole przy basenie, taras słoneczny, tenis stołowy, rzutki, boisko do siatkówki, boisko do piłki noznej. Odpłatnie: korty tenisowe, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini klub (czynny sezonowo i w określonych godzinach dla dzieci 5-12 lat), łóżeczko dla dzieci do 2 lat na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 371 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością zakwaterowania maks. 2+2. Wyposażenie: łóżko małżeńskie (przy zakwaterowaniu 2+2 w pokoju znajdują się dwa łóżka typu queen size), łazienka (prysznic/wanna, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja (czynna sezonowo), TV, telefon, sejf (odpłatnie), lodówka, sejf (odpłatnie), balkon.Hotel posiada pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych - na potwierdzenie.

WYŻYWIENIE

HB: śniadanie i obiadokolacje w formie bufetu. FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest półlitrowa butelka wody i wina.

INFORMACJE DODATKOWE

www.puentereal.com Uwaga! Doba hotelowa jest do godziny 10.00 (nie do godziny 12.00).

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499 m, wysokość: 1,194 m, długość: 1,715 m), Ryannair - 15kg (możliwość dokupienia bagażu do 20kg), bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20 cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.

WIZA I PASZPORT

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. * Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. * każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Costa del Sol, Hiszpania

Położenie

na początku promenady nadbrzeżnej wiodącej do centrum Torremolinos. Bary, sklepy i restauracje oddalone o ok. 400 m. Do centrum Torremolinos ok. 2,5 km (przystanek autobusu liniowego przy hotelu). Lotnisko w Maladze oddalone ok. 7 km. Uwaga: Connected Service w języku polskim.

Plaża

od piaszczystej plaży oddzielony ulicą nadbrzeżną. Leżaki i parasole na plaży za opłatą, przy basenie w cenie.

Wyposażenie

371 pokoi w 9-piętrowym budynku głównym i w 6-pietrowym budynku bocznym oraz 102 apartamenty w 2-piętrowych budynkach bocznych przy basenie. W budynku głównym hol powitalny z recepcją, windy, restauracja z widokiem na morze, bar. Na zewnątrz dwa baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Hotel akceptuje karty Visa, Master, Diners. www.puentereal.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-4A) w budynku głównym lub bocznym, lodówka, klimatyzacja (15.06.-15.09.), sejf (za opłatą), telefon, łazienka z wanną i prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon z bocznym widokiem na morze. Pokoje Superior (A2-4B) balkon z widokiem na morze, woda i wino po przyjeździe, późny check-out (do godziny 15-tej, w ramach dostępności), poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Apartamenty (B2-4B) w budynkach przy basenie, pomieszczenie mieszkalno-sypialne z sofą, niszą kuchenną, oddzielna sypialnia, balkon lub taras bez widoku na morze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Dzieci

miniklub w wieku 4-12 lat, oddzielny brodzik.

Rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby w cenie, w pozostałych częściach hotelu za opłatą, kącik internetowy za opłatą.

Sport

tenis stołowy. Za opłatą siłownia.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Show cooking.

All Inclusive

śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:30-23:00. Grill w barze przy basenie w godzinach 12:00-19:00 oraz przekąski (kanapki, pizza, frytki, hot-dogi, lody) poza godzinami otwarcia restauracji.

Wcześniej = taniej

do 31.03.16 17% zniżki, do 30.04.16 10% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach 27.04.16-11.05.16, 05.10.16-12.10.16.

Dla dzieci

2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIACS

OFERTA ATUR - HOT DEAL

- bagaż podręczny w cenie pakietu - bagaż rejestrowany opcjonalnie - płatny dodatkowo - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

bezpośrednio przy szerokiej piaszczystej plaży (przejście przez nadbrzeżną ulicę); ok. 2 km od centrum Torremolinos (łatwy dostęp komunikacją miejską), w pobliżu hotelu sklepiki, bary i restauracje

Hotel

przestronny kompleks składający się z 9-piętrowego budynku głównego i dwóch 2-piętrowych budynków hotelowych usytuowanych przy basenie; do dyspozycji gości: hol recepcyjny kącikiem wypoczynkowym i lobby barem, restauracja główna, cafeteria, pool bar, butik z pamiątkami, salka konferencyjna, kącik internetowy (lokalne opłaty). Miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty)

Liczba pokoi

675 - funkcjonalnie wyposażone z łazienką (WC, prysznic/wanna), klimatyzacja, TV, telefon, płatny sejf, balkon lub taras (w budynku głównym w większości z bocznym widokiem na morze). Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci (możliwa rozkładana sofa-wspólne spanie)

Sport/rozrywka

2 baseny z tarasem słonecznym; sala gier, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe (lokalne opłaty); cykliczne programy sportowo-animacyjne; sporty wodne na plaży (lokalne opłaty)

Dzieci

brodzik przy basenie, mini klub (dostępny sezonowo); cykliczne programy animacyjne

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania, obiadokolacje; możliwość dopłaty do pakietu All inclusive;

Kategoria lokalna

****

All inclusive

śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu (woda, napoje bezalkoholowe, lokalne piwo i wino do posiłków) * 10:30-23:00 zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w wybranym barze * pomiędzy posiłkami głównymi barbecue, snacki, zimne i ciepłe przekąski * słodycze, lody w barze przy basenie * cykliczne programy animacyjne dla dzieci i dorosłych * sport: tenis stołowy, aerobik, tenis ziemny (sprzęt płatny) Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

Limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy infantów) - Norwegian (kod lotu D8) - mała podręczna torebka + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x23 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 20 kg - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 35x20x20cm + bagaż podręczny do 10 kg i max wymiarach 55x40x20 cm; opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany do 15 kg lub do 20 kg - WizzAir (kod lotu W6) duży bagaż podręczny do 15 kg i max wymiarach 56x45x25cm; opcjonalnie za dopłatą możliwość zmiany na - mały bagaż podręczny o max wymiarach 42x32x25cm + bagaż rejestrowany do 23 kg Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu rejestrowanego zg z systemem rezerwacyjnym.


TUI

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

COSTA DEL SOL/HISZPANIA

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • lobby • ogród • restauracja • 2 bary (1 z przekąskami przy basenie) • kawiarnia • 2 baseny zewnętrzne • brodzik • taras słoneczny

Wyposażenie

• Wi-Fi (płatne) • leżaki, parasole (przy basenie w cenie, na plaży płatne) • kącik internetowy (płatny)

Dodatkowe udogodnienia

• parking

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

473

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci 4-12 lat • brodzik • plac zabaw • łóżeczko dziecięce (w cenie)

Sport i wellness

W cenie • aerobik • tenis (dla gości all inclusive)

Płatne • tenis (dla pozostałych gości) • sporty wodne (w ofercie lokalnych firm)

Rozrywka

• dyskoteki • pokazy

Pokoje

Apartament APX1

• 2-4 os. • pokój dzienny • balkon lub taras • aneks kuchenny • wanna • WC • TV • mała lodówka • sypialnia • klimatyzacja (w okresie 15.06-15.09, w zależności od pogody) • Wi-Fi (płatne) • tel. • suszarka do włosów

Apartament APX2

• 2-4 os. • widok na morze • pokój dzienno-sypialny • 2 sofy • wanna lub prysznic • WC lodówka • sypialnia • klimatyzacja (w okresie 15.06-15.09, w zależności od pogody) • Wi-Fi (płatne) • tel. • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-4 os. • widok na morze • suszarka do włosów • klimatyzacja (w okresie 15.06-15.09, w zależności od pogody) • balkon • wanna • WC • TV • mała lodówka • Wi-Fi (płatne) • tel.

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • klimatyzacja (w okresie 15.06-15.09, w zależności od pogody) • balkon • wanna • WC • TV • mała lodówka • Wi-Fi (płatne) • tel. • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (8.00-10.30) • obiad (12.45-15.15) • kolacja (19.00-22.00) • posiłki w formie bufetu • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-23.00) • przekąski (10.00-19.00, poza godzinami posiłków) • lody (10.30-23.00) • 40% zniżki na importowane alkohole

Dwa posiłki • śniadanie (8.00-10.30) • kolacja (19.00-22.00) • posiłki w formie bufetu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Puente Real
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
Miejscowość Ronda na Costa del Sol
Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
La Cala de Mijas - Hiszpania
Filmy hotelu Puente Real:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Puente Real:
https://www.youtube.com/watch?v=GHxsmTQVjus

Opinie o Hotelu Puente Real

Spędziłam w tym hotelu 2 lata temu bardzo fajne wakacje. Hotel usytuowany w spokojnej części Torremolinos, do centrum ok pół godziny piechotą. Tuz przy samej plaży (przejście tylko przez ulicę), pokoje duże i czyste, jedzenie świetne. Do kolejki jadącej do Malagi 10 min piechotą. Ogólnie - jak najbardziej polecam, bardzo udany pobyt.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Puente Real - możliwości zakwaterowania:

standard standard balcony or terrace
standard singleuse standard balcony or terrace
apartament standard balcony or terrace
standard superior seaview balcony or terrace
apartament standard pool-sea view
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
DBL standard
DBL standard
Pok. 3 osobowy standard
Pok. 3 osobowy superior
standard dbl/1 tydz
standard dbl/10 dni
standard dbl/11 dni
standard dbl/2 tyg
Pok 1 osobowy standard
Pok. 4 osobowy standard
Standard
Standard s výhledem na moře
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
mieszkanie z 1 sypialnia Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
mieszkanie z 1 sypialnia Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj z czterema lozkami lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
mieszkanie z 1 sypialnia Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Apartment,Balkon,Poolbl
Apartament
Apartament
Doppelz,Balkon
Doppel,Balk,seitl. Mb
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.
Pok. promo 2 os. +1 dost.
Pok. promo 2 os. +2 dost.
Pok. promo 2 os.
Pok. superior 2 os.+1 w/morze
Pok. superior 2 os.+2 w/morze
Pok. superior 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Einzelz,Balk/Terr
Fam.-Zimmer
Pok. 1 os.

Puente Real - Możliwości wyżywienia:


Puente Real - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Puente Real? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00