cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
  • Hotel Sultan of Side, Riwiera Turecka
1 / 29
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1941 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.10 - 24.10
już od 1781 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sultan of Side
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sultan of Side
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Sultan of Side:
4.6 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sultan of Side:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Hotel Sultan of Side w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w turystycznym regionie Evrenseki ok. 7 km od Side. ok. 13 km od Manavgat (dogodny dojazd lokalnym transportem), ok. 56 km od lotniska w Antalyi.
Plaża:

Do ładnej, piaszczystej plaży ok. 350 m. Leżaki, parasole, ręczniki i materace na plaży dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, windy, lobby, restauracja główna, restauracje a'la carte: osmańska, włoska i rybna (wymagana wcześniejsza rezerwacja, opłata 5 EUR/os.), bar w lobby (10:00-24:00), bar przy basenie (10:00-24:00). Basen główny z brodzikiem dla dzieci oraz basen z 4 zjeżdżalniami. Bezpłatne leżaki, ręczniki i parasole przy basenie. Ponadto za dodatkową opłatą: fotograf, jubiler, supermarket, butiki oraz fryzjer.
Pokoje:

W hotelu znajdują się 334 przytulnie urządzone pokoje. Pokoje standardowe o powierzchni ok. 30m2 dla max. 3 osób wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf (2 EUR/dzień) i minibar (konsumpcja za dodatkową opłatą), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty oraz balkon. Pokoje rodzinne dwupomieszczeniowe o powierzchni ok. 41m2 dla max. 5 osób wyposażone jak pokoje standardowe.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), lunch (12:30-14:00), obiadokolacja (18:30-21:00). Przekąski w barze przy plaży (12:00-15:00), lunch na plaży (11:00-16:00), ciastka, kawa, herbata: w hotelu (10:00-17:00), lody (12:30-14:00 19:00-21:00), nocny bufet (21:30-24:00) Lokalne napoje bezalkoholowe i alkohole dostępne w godzinach (10:00-24:00) w różnych barach w zależności od godzin otwarcia. Po 24:00 konsumpcja płatna dodatkowo. All Inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżo wyciskanych owoców, kawy po turecku.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi program animacyjny: zabawy w wodzie, aqua aerobik, muzyka na żywo, wieczorne show. Siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, water polo. Dla dzieci dostępny mini klub (4-12 lat), salon gier i plac zabaw. Za dodatkową opłatą: bilard ok. 5 EUR/godz., centrum SPA, sporty wodne na plaży, kącik komputerowy.
Internet:

Internet Wi-Fi na terenie hotelu dostępny bezpłatnie.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.sultanofside.com/
Naszym zdaniem:

Dobrej klasy hotel dla klientów nastawionych na korzystanie z atrakcji w hotelu oraz uroków pięknej, piaszczystej plaży położonej w zasięgu krótkiego spaceru. Dodatkową zaletą jest bliskość urokliwego Side. Hotel chwalony za dobre jedzenie i obsługę.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.4/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne
RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 175 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 175 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD/25 EUR/20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 5* Kategoria Lokalna 5*

Położenie

- w Evrenseki - ok. 300 od plaży, przejście przez ulicę - ok. 10 km od centrum Side - ok. 56 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 34 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon - zestaw do parzenia kawy i herbaty - internet Wi-Fi, mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Familijny (2 bedrooms) - powierzchnia ok. 41 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój standardowy

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen główny, basen relaksacyjny, basen kryty - aquapark z 4 zjeżdżalniami - leżaki i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, gimnastyka wodna - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy - programy animacyjne, dyskoteka Płatne - bilard - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat, animacje - menu i wysokie krzesełka

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne przekąski, lody, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane od 10:00 do 24:00 w wybranych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a' la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje a'la carte: włoska, turecka i rybna - 5 barów: lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, Sultan bar, Harem bar

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2008 roku, wyremontowany w 2015 roku, dysponuje 334 pokojami - internet Wi-Fi (bezpłatny) - sklepy z pamiątkami, super market, fryzjer, lekarz, sala konferencyjna - www.sultanofside.com

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 15 EUR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

położony w spokojnej części Side - Colakli, 12 km od Manavgatu. Od lotniska ok 55 km. W odległości ok. 1,5 km znajduje się centrum handlowe z licznymi sklepikami, restauracjami i pubami.

Plaża

Oddalona od hotelu 250m, piaszczysta. Leżaki, parasole bezpłatnie. Bar przy plaży w opcji all inclusive, w trakcie lunchu bufet, lody czynny 12:00-17:00. Plac zabaw dla dzieci.

Hotel

Kategaria lokalna 5* Kompleks hotelowy otwarty w 2008 r, położony na 20.000m, po kompleksowym remońcie w 2014 roku. doskonała propozycja dla osób aktywnych, jak również rodzin z dziećmi.

Do dyspozycji gości

Recepcja, kantor wymiany, restauracja główna, restauracje a'la carte serwujące kuchnie otomańską, włoską i rybną, sultan bar, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar przy basenie relaksacyjny, bar Harem w dyskotece, bar w restauracji. Usługi pralni chemicznej, lekarz i pielęgniarka na wezwanie, wypożyczalnia samochodów, sklepy z butami, torbami, biżuterią i srebrem, fotograf, fryzjer. Hotel akceptuje karty kredytowe Mastercard & Visacard.

Internet

WiFi w miejscach publicznych bezpłatnie. Kącik internetowy odpłatnie.

Konferencje/Incentive

sala konferencyjna przeznaczona dla 80 osób.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie basen główny o powierzchni 628m, basen relaksacyjny o powierzchni 370m, leżaki i parasole, basen wewnętrzny czynny sezonowo, basen z 4 zjeżdżalniami ( czynne w wyznaczonych godzinach), fitness cetrum, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, sauna, łaźnia turecka, Odpłatnie bilard, centrum Spa, masaże, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

brodzik o powierzcni 51m i głębokości 40cm, zjeżdżalnia, hotelowy mini club dla dzieci w wieku 4-12, plac zabaw, łóżeczka na zamówienie przed wylotem, menu w restauracji oraz wysokie krzesełka. Trampolina i dmuchany zamek.

Zakwaterowanie

Oferuje 334 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 34m. Wszystkie klimatyzowane, wyposażone w łazienki z suszarkami do włosów, TV/SAT, kanał muzyczny, telefon, odpłatny sejf, odpłatny minibar oraz balkon. Pokoje typu family z możliwością zakwaterowania 4 osób o powierzchni 41 m składa się z dwóch pomieszczeń i jednej łazienki.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w barze przy basenie, popołudniowa kawa, herbata, ciasto, naleśniki tureckie, lody, nocna przekąska - zupa. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte po uprzedniej rezerwacji.

Informacje dodatkowe

www.sultanofside.com Hotel przygotowała dwuosobowy pokój dla potrzeb Gości niepełnosprawnych. Pakiet dla nowożeńców: kosz owoców, szlafroki, róża na łóżko, 1 zdjęcie, pierwszeństwo w rezerwacji restauracji a'a carte.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

*    Odnowiony w 2014r. hotel znajduję się 12 km od miejscowości Manavgat, 56 km od portu lotniczego w Antalyi.

Plaża

*    250 m od piaszczystej plaży; serwis plażowy bezpłatny. Bar na plaży dostępny dla gości hotelowych.

Zakwaterowanie

*    334 pokoje; *    Typy pokoi: standardowe (34 m2), ekonomiczny  (25 m2, bez balkonu), rodzinne (41 m2); *    Wyposażenie: każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, telewizor, telefon, minibar, łazienkę z WC i suszarką do włosów, sejf (płatny), balkon.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, 3 restauracje a'la carte: rybna, włoska, turecka (Goście raz podczas pobytu mogą bezpłatnie skorzystać z restauracji a'la carte -  wymagana rezerwacja); *    6 barów: Sultan bar, Lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, bar w dyskotece, bar restauracyjny.

Wyżywienie

*    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski i lody w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w godzinach 10:00-24:00.

Sport i Rozrywka

*    Basen główny zewnętrzny, Aquapark (4 zjeżdżalnie dla dorosłych, 1 dla dzieci), basen relaksacyjny, basen wewnętrzny; *    Bezpłatnie: animacje, hammam, sauna, centrum fitness, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa; *    Odpłatnie: centrum SPA, masaże, bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik, 1 zjeżdżalnia wodna dla dzieci, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt.  

Pozostałe udogodnienia

*    Bezpłatny Internet Wi-Fi w pobliżu lobby, sklepy, fryzjer, pralnia, kącik internetowy (płatny), wypożyczalnia samochodów,

Strona Internetowa

*   www.sultanofside.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

SIDE

Opis oferty:

hotel został otwarty w 2008 roku, odnowiony w roku 2014, usytuowany na terenie o łącznej powierzchni 20.000 m2; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, basen z 4 zjeżdżalniami wodnymi, basen kryty, restauracja główna z tarasem, 3 restauracje A`la carte (rybna, turecka, włoska - wymagana wcześniejsza rezerwacja), 6 barów

POKOJE:

334 pokoje: 204 pokoje standardowe (34 m2), 34 pokoje ekonomiczne (25 m2), 92 pokoje rodzinne (41 m2), 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (34 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), TV/SAT, minibar (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (płatny), laminat, balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, centrum handlowe, optyk, lekarz, pralnia, kafejka internetowa, restauracje A`la carte, bilard, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

KONTAKT:

www.sultanofside.com

POŁOŻENIE:

12 km od Manavgatu, 56 km od lotniska w Antalyi i 65 km od centrum

PLAŻA:

prywatna, piaszczysta plaża znajduje się 250 m od hotelu; leżaki, materace, parasole i ręczniki na plaży oraz przy basenie dostępne są bezpłatnie

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w ciągu dnia i w godzinach nocnych (wszystkie posiłki w formie bufetu, w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-00:00); dodatkowo płatne: napoje butelkowane, kawa po turecku, świeżo wyciskane soki, importowane alkohole oraz napoje energetyczne

DLA DZIECI:

brodzik, zjeżdżalnie wodne, brodzik kryty, animacje, mini klub (4-12 lat), mini disco, plac zabaw, menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, amfiteatr, wieczory tematyczne (okazjonalnie), muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka, łaźnia turecka, sauna, aerobik, siłownia, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, strzelanie z karabinu, bezpłatne Wi-Fi w lobby


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Hotel zlokalizowany jest w spokojnej okolicy, w odległości ok. 300 m od pięknej, szerokiej plaży z bezpłatnymi leżakami i parasolami oraz barem objęty formuła All Inclusive. W hotelu Goście mogą skorzystać z całodniowego programu animacyjnego, poszaleć na zjeżdżalniach wodnych lub wypocząć w spokoju i ciszy przy basenie relaksacyjnym. Wieczorem hotel zapewnia rozrywkę w postaci pokazów, muzyki na żywo lub lekkich animacji. Dla najmłodszych zabawy w mini klubie. Doskonały wybór na rodzinny wypoczynek.

Położenie

Evrenseki, ok. 12 km od centrum Manavgat, ok. 8 km od Side. W pobliżu - bary, restauracje, sklepy, przystanek autobusowy (ok 100 m., co 15 min bus do Side), centrum handlowe (ok 1,5 km). Lotnisko Antalya, ok. 56 km od hotelu.

Plaża

ok. 300 m od hotelu - przejście przez ulicę; prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka; parasole, leżaki, materace bezpłatnie, kaucja zwrotna za ręczniki.

Hotel

Internet - bezpłatne Wi-Fi w lobby. Płatny kącik internetowy. Hotel dysponuje łącznie 334 pokojami, zlokalizowanymi w 3 czteropiętrowych budynkach. Do dyspozycji gości recepcja, lobby, windy, kantor. Płatne - sklep z pamiątkami, mini market, sala konferencyjna, fryzjer, pralnia, pomoc medyczna, Spa, fotograf. Oficjalna kategoria turecka *****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów), sejf (płatny), TV-sat, telefon, minibar (raz dziennie bezpłatnie uzupełniany w wodę), balkon. Standardowy - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 1 lub 2 dzieci, powierzchnia ok. 34 m2. Ekonomiczny - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 1 lub 2 dzieci. Rodzinny - dla 4 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci, dwie sypialnie (pokoje łączone), powierzchnia ok. 41 m2. Pokoje ekonomiczne mogą się różnić wielkością i wyposażeniem do pokoi standardowych.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen zewnętrzny główny, basen relaksacyjny - bezpłatne leżaki, materace i parasole przy basenie, basen kryty, basen ze zjeżdżalniami (czynne w określonych godzinach), sala fitness, siatkówka plażowa, boccia, rzutki, tenis stołowy, piłka wodna, dzienny i wieczorny program animacyjny dla dorosłych i dzieci, muzyka na żywo, sauna, łaźnia turecka. Płatne - masaże, zabiegi w Spa, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, mini disco, animacje, wysokie krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje oraz nocna przekąska w formie bufetu w restauracji głównej; w ciągu dnia przekąski, lody, kawa i ciastka. Wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w godzinach 10.00-24.00.

Restauracje i bary

Restauracja główna z tarasem w budynku głównym, 2 restauracje a la carte (płatne, wymagana rezerwacja), 5 barów - lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, Sultan bar, Harem bar.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. All Inclusive w wyznaczonych barach. Goście korzystający z pakietu All inclusive zobowiązani są do noszenia opasek. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

WIZA

Obywatele polscy, podróżujący do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu. Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Do złożenia wniosku o wizę do Turcji zaleca się podróżnym posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu, paszport musi zawierać co najmniej jedną stronę czystą. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego. Wizę turystyczną można nabyć 1) przed wyjazdem do Turcji - na stronie www.evisa.gov.tr (e-wiza) - Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji - zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty płatniczej opłaty w wysokości 20 USD; po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy; należy wydrukować potwierdzenie i zabrać ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej; dodatkowe informacje o zasadach działania tego systemu można znaleźć na stronie www.evisa.gov.tr/pl/info/ (w przypadku wiz elektronicznych podróżni muszą posiadać paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji - w przeciwnym razie wniosek o e-wizę zostanie automatycznie odrzucony); lub 2) po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania; opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Zleca się zakup wiz w systemie elektronicznym. Przy przekroczeniu granicy tureckiej osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków finansowych na utrzymanie. Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy, mogą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej.

Warto wyróżnić

* Basen ze zjeżdżalniami * Animacje * Rodzinny * All Inclusive do 24.00 * Spokojna okolica * Bar na plaży w systemie All Inclusive * Pokoje rodzinne z dwoma sypialniami * Zadbany ogród, dużo zieleni


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel dosyć ładny z szeroką piaszczystą plażą bardzo dobrze zagospodarowaną. Położony w spokojnej okolicy na niewielkim wzniesieniu. Polecany dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***** Turcja/Riwiera Turecka

ATUTY

- darmowe Wi-Fi w lobby hotelowym - hotelowa plaża z darmowymi leżakami, ręcznikami i parasolami - hotelowe animacje dla dzieci w ramach Mini Klubu - wyżywienie All Inclusive

NASZYM ZDANIEM

Nowoczesny, pięciogwiazdkowy hotel oferujący wysoki standard zakwaterowania i obsługi. Swoim gościom zapewnia pobyt w wygodnych i nowocześnie urządzonych pokojach. Szeroka hotelowa plaża oddalona w niewiekiej odległości od hotelu, można na niej  skorzystać z usług plażowego baru. Obiekt ten idealny jest na rodzinne wakacje ze względu na urozmaicony program animacyjny skierowany do najmłodszych.

POŁOŻENIE

- zlokalizowany w miejscowości Evrenseki - około 12 km od miasta Manavgat - około 65 km od lotniska w Antalyi - ok. 280 od najbliższego przystanku autobusowego - ok. 500 m od najbliższego sklepu spożywczego

PLAŻA

Hotelowa plaża, oddalona o ok. 250 m, piaszczysto-kamienista. Leżaki, ręczniki i parasole darmowe.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatne - zewnętrzne i wewnętrzne baseny dla dzieci i dorosłych, Aquapark, centrum fitness, łaźnia turecka, sauna, boisko do siatkówki plażowej, tenis stołowy. Płatne - sporty wodne, centrum beauty & wellness, masaże, bilard.

DLA DZIECI

Program animacyjny przy udziale wykwalifikowanego zespołu w ciągu dnia, wieczorne pokazy, mini kino, zabawa w ramach mini Klubu dla dzieci w wieku 4-12 lat, boisko, Mini Disco wieczorami.

POKOJE

Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 334 pokoi. Pokoje typu standard o metrażu 34m2 z łazienką i sypialnią. Wszystkie pokoje mają prywatną łazienkę z prysznicem i wyposażone są w suszarkę do włosów, klimatyzację telefon, mini bar, sejf (dodatkowo płatny), TV, balkon. Pokoje ekonomiczne, to kilka pokoi wyznaczonych przez hotel, mogą różnić się od standardowych - mieć mniejszy metraż, nie posiadać balkonu, mogą być zlokalizowane na niskim parterze lub przy kuchni.

WYŻYWIENIE

All Inclusive Śniadania, lunche, popołudniowa kawa, ciasta, herbata, obiady, przekąski serwowane w formie otwartego bufetu. Opcja All inclusive obejmuje także lody oddawane w wyznaczonych godzinach, wszystkie alkoholowe i bezalkoholowe napoje w godzinach 10:00 - 24:00, bar na plaży od 10:00 do 18:00. Opcja All Inclusive nie obejmuje: wszystkich importowanych napoi, napoi butelkowych, świeżo wyciskanych soków, specjalnych win, serwisu pokojowego. Restauracje A'la Carte dostępne po wcześniejszej rezerwacji oraz za dodatkową opłatą.

KRAJ

Turcja urzeka pięknymi piaszczystymi plażami, błękitną ciepłą wodą i świetnie zachowanymi śladami antycznych kultur. Można tu spędzić leniwy urlop wśród wygód hotelu lub wybrać się na wyprawę w przeszłość, odwiedzając liczne zabytki czasów hellenistycznych i rzymskich. Turcja to kraj kolorowej, wybujałej roślinności, korzennych przypraw, gwarnych bazarów i niezwykłych krajobrazów. Turcy są gościnni i przyjaźni, chętnie częstują podróżnych herbatą lub przysmakami swej pobudzającej zmysły kuchni, przede wszystkim jednak zarażają dobrym humorem i pełnym radości podejściem do życia. Zdecydowanie warto wybrać ten kraj jako cel swojej wakacyjnej podróży.

REGION

Side, leżące na Riwierze Tureckiej pomiędzy Antalyą i Alanyą, jest jednym z najpopularniejszych tureckich kurortów wypoczynkowych. Szerokie piaszczyste lub piaszczysto-żwirkowe plaże to niezaprzeczalny atut dla wszystkich zwolenników spędzania wakacji na leżaku. Świetna, rozległa i dobrze zagospodarowana infrastruktura hotelowa zagwarantuje udany wypoczynek osobom w każdym wieku. W pobliżu hoteli znaleźć można sklepy z pamiątkami, wyrobami skórzanymi oraz odzieżowe butiki. Niewątpliwą atrakcją Side są również znajdujące się w centrum miasta pozostałości starożytnych kultur: hellenistycznej, rzymskiej i bizantyjskiej - antyczny teatr, świątynia Apollina, czy łaźnie rzymskie, w których obecnie mieści się muzeum.

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Pamukkale (60 EUR os. dorosła) Demre- Myra- Kekova (60 EUR os. dorosła) Kolejka linowa Tahtali (45 EURos. dorosła, tylko z regionu Kemer) Akwarium Antalyi (od 45 EUR os. dorosła) Łaźnia Turecka (od 25 EUR do 130 EUR za os. doroslą, w zależności od wykupionego pakietu) Jeep Safari (od 35 EUR do 55 EUR za os. dorosłą, w zależności od programu) Quad Safari (od 40 EUR do 60 EUR za os.  dorosłą, w zależności od programu) Rafting/Kanioning (35 EUR za os. dorosłą) Nurkowanie (65 EUR za os. dorosłą)

CENA ZAWIERA

* Opłaty lotniskowe * 7 noclegów w hotelu Sultan Of Side ***** * Wyżywienie All Inclusive * Transfer lotnisko-hotel-lotnisko w kraju docelowym  * Bagaż podróżny w cenie (limit wagowy zależy od linii lotniczych)  * Opiekę rezydenta podczas pobytu * Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji * Ubezpieczenie KL 30 000 , NNW 3 000 , bagaż 200 * Podatek VAT

CENA NIE ZAWIERA

* Wycieczek fakultatywnych * Wizy tureckiej

INFO DOTYCZĄCE PRZEJAZDU I PRZELOTU

- Bezpośredni przelot Katowice - Antalya/Warszawa - Antalya - Limit bagażowy 20 kg osoba + 8 kg bagaż podręczny - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Odprawa bezbiletowa, przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - Przelot realizowany na podstawienie ważnego paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Obywatele RP wjeżdżający do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu - elektroniczną wizę turystyczną można nabyć  przed wylotem za pośrednictwem portalu www.evisa.gov.tr. (koszt 20 USD) - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać notarialnie potwierdzone upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. Informacja dla podróżujących do KRAJU z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie KRAJU, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)


Mapa Hotelu Sultan of Side

Opinie o Hotelu Sultan of Side

5.0
zdecydowanie polecam

byłam w tym roku. super hotel, wyżywienie i obsługa, animatorzy nie do podrobienia, cały czas poświęcają turystom, gry i zabawy dla dzieci i dorosłych. świetnie!!! z chęcią pojechałabym tam kolejny raz. w pokojach czysto, windy na chodzie, żadnych awarii. do morza 4-5 minut. polecam!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.4
zdecydowanie polecam

Hotel nowy , obsługa dobra, do plaży blisko ,plaża piaszczysta.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.0
polecam

Dosc daleko od centrum side, choc nie jest to problem. Polozony pod koniec rzędu różnych hoteli, więc wszystko dookoła bardzo wygląda przyjemnie. Zdjęcia absolutnie nie oddają wyglądu i ułożenia hotelu które jest super. Tylko tyle że troszke dalej od plaży, ale hotel ma też swoją plażę. All inclusive jest full wypas, bary są też na plaży. Pozytywną stroną jest zdecydowanie jedzenie w hotelu i pokoje (jedne z najlepszych jakie widzieliśmy). Ważne jest to, żeby nie brać pokoju na nizszych piętrach bo niektóre pokoje mają słaby widok (np. na lobby i krzaki). Ale są też takie z naprawdę fajnym widokiem. Słabszą stroną hotelu jest serwis- zdezorganizowana obsługa średnio mówi w jezykach innych niż niemiecki, ale dogadać się da. W czasie naszego pobytu psuła się np codziennie winda. Do tego, jest to raczej miejsce pełne podstarzałych niemców (przynajmniej tak było w czasie naszego pobytu). Są jakieś animacje i jest też SPA, dwa baseny. Wszystko zależy od preferencji: bardzo dobre miejsce dla osób ceniących spokój, ale jeśli ktoś lubi imprezy i tańczenie, lepiej wybrać inne miejsce. Całość (szczególnie stosunek wartości do ceny) oceniam bardzo pozytywnie.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0
3.9
może być

Byliśmy w tym hotelu w pierwszej połowie maja. Goście głównie emeryci niemieccy. Pokoje ładne, czystość dobra, obsługa grzeczna. Jedzenie trochę monotonne, ale może być. Na pięć gwiazdek może nie zasługuje, jednak ze względu na piaszczystą plaże dobry do wypoczynku z dzieckiem.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.9
5.0
zdecydowanie polecam

Witam, właśnie wróciłam z tego hotelu, jestem bardzo zadowolona, polecam wszystkim którzy lubią dobre jedzenie miłą obsługę ciszę i spokój w hotelu. Obowiązkowy język, niemiecki,rosyjski,angielski, jest bardzo dużo niemców w tym hotelu co świadczy o najwyższym poziomie usług i wysokiej,kulturze. Niestety bydło robią tylko Polacy, których za zachowanie usuwa się z hotelu-tylko wstyd! Zdecydowanie polecam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.7
zdecydowanie polecam

bardzo ładny hotel, czysty, obsługa miła, zawsze uśmiechnięta, pomocna. nie ma problemu z leżakami przy basenach jak i na plaży. wyżywienie urozmaicone, również na plaży. plaża czysta, duża i piaszczysta. połączenie do miasta bardzo dobre, zarówno taxi jak i dolmuszami (busiki). wspaniały pobyt, polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

bardzo dobry hotel,kazdy zawsze znajdzie cos dla siebie,wyzywienie bardzo smaczne.Pokoje czyste,dobrze wysprzątane,sprzątaczka na kazde skinienie. Spa center polecam kazdemu,panowie masazysci rewelacyjni.Jest mała czarna owieczka w postaci sklepu z okularami i jubilera.Uwaga u jubilera mozna zostac obrzuconym brzydkimi slowami przez wlasciciela,Są to miejsca gdzie zanika duch tureckiego handlu.

POLECAM:
singlom, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
zdecydowanie polecam

Pobyt:wrzesień 2009r.Hotel poprostu rewelacja.Mieliśmy pokój na IV piętrze.Bardzo dobrze wyposażony, przede wszystkim czysty i bez żadnego robactwa.Jedzenie wyśmienite zarówno w hotelu jak i na plaży.Z pobytu w nim jestem bardzo , bardzo zadowolona

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Sultan of Side - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy

Sultan of Side - Możliwości wyżywienia:


Sultan of Side - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sultan of Side? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00