cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
  • Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar), Hammamet
1 / 17
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 1980 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.10 - 30.10
już od 1577 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar)
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar)
star 5

Tunezja: Hammamet
Ocena hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
4.1 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • recepcja
  • winda 
  • sale konferencyjne: 4
  • pralnia
  • ogród
  • sklep z pamiątkami

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

239

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego w Tunezji pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do maks. 7 nocy.

Dla dzieci

  • pokój zabaw 
  • animacje dla dzieci 
  • minidisco 
  • miniklub; 4-12 lat

Sport i wellness

W cenie
  • centrum fitness 
  • aerobik 
  • hammam
Płatne
  • strefa wellness 
  • masaże 
  • kąpiele solankowe 
  • zabiegi kosmetyczne

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • karaoke

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • klimatyzacja
  • lodówka
  • Wi-Fi
  • balkon lub taras
Suita junior JSX1
  • 2-3 os.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • klimatyzacja
  • lodówka
  • Wi-Fi
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • od strony ogrodu
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • klimatyzacja
  • lodówka
  • Wi-Fi
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • śniadanie dla śpiochów 
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
  • kawa/herbata i ciasto
  • lody 
  • przekąski
Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja: rodzaje kuchni: włoska, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Dine Around": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, orientalna, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Schahrazade ": rodzaje kuchni: orientalna, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, wymagany odpowiedni strój

  • bar w lobby

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja / Hammamet

    Opis oferty:

    Zwrócony w stronę morza, otoczony pięknym ogrodem ze wspaniałymi basenami i miejscem do relaksu trafia w gusta nawet najbardziej wymagających Klientów. Oferuje niezliczoną ilość atrakcji sportowych i rekreacyjnych: od całodziennych animacji i wieczornych show, po możliwość nurkowania i surfowania. Gustownie i elegancko urządzone pokoje sprawiają, że Goście już po kilku chwilach czują się tu jak w domu. Na pełen relaks zaprasza profesjonalne centrum thalassoterapii, a na amatorów golfa czekają dwa pola golfowe. Piękna plaża, słońce i woda to wizytówka tego hotelu.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Yasmine, w centrum miejscowości HAMMAMET, ok. 50 m od sklepów, ok. 1 km od portu, ok. 12 km od starego Hammametu; ok. 50 km od portu lotniczego Enfidha, ok. 100 km od portu lotniczego w Monastirze; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Nabeul).

    PLAŻA:

    Solaria, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 15 m od hotelu, dojście drogą lokalną, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (20 TND/ręcznik).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2005 r. odnowiony w 2010 r., 239 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna O Blu - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja tematyczna Arab (czynna: 19.00-21.30, 6 dni w tygodniu w sezonie letnim oraz 3 dni w tygodniu w sezonie zimowym) - kuchnia włoska, azjatycka, meksykańska, tajska i indyjska, 4 bary: Luna Piano Bar, Surf and Sun Snack Bar, bar w lobby, Arab Cafe Dar Zmen; sklep z biżuterią, sklep z pamiątkami, minimarket, kantor; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fotograf, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², zadbany i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna, prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3,5 TND/dzień), minibar, internet bezprzewodowy; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, gł. 1,1-1,6 m, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; aerobik, siatkówka plażowa, boccia, łucznictwo, mała siłownia, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, piano bar, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kort tenisowy (oświetlenie za opłatą), bilard, pokój gier, kajaki, rowery wodne; centrum thalasso: ok. 1300 m²: bezpłatnie: kryty basen z wodą morską (czynny w określonych godzinach), fitness; zabiegi płatne: masaże, hydromasaże, sauna, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, okłady z alg, hammam, manicure; oferta zewnętrzna: wypożyczalnia rowerów i szkoła nurkowania ok. 500 m od hotelu, 2 pola golfowe ok. 10 km od hotelu.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej O Blu; późne śniadanie (10.00-12.00) w barze Arena w lobby; przekąski (15.00-17.00) w snack­ barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Arena w lobby (10.00-24.00), raz na pobyt kolacja w jednej z restauracji: śródziemnomorska w hotelu Medina Belisaire, włoska w hotelu Medina Solaria, marokańska w restauracji Medina Mediterranea (wymagana wcześniejsza rezerwacja); dodatkowo: kort tenisowy (oświetlenie płatne), wstęp do Parku Carthage Land i aquaparku raz na pobyt (w okresie: 15.05-15.10), wejście do hammamu raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0216/72241959, www.medina.com.tn

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1 dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tunezja / Hammamet

    Opis oferty:

    Zwrócony w stronę morza, otoczony pięknym ogrodem ze wspaniałymi basenami i miejscem do relaksu trafia w gusta nawet najbardziej wymagających Klientów. Oferuje niezliczoną ilość atrakcji sportowych i rekreacyjnych: od całodziennych animacji i wieczornych show, po możliwość nurkowania i surfowania. Gustownie i elegancko urządzone pokoje sprawiają, że Goście już po kilku chwilach czują się tu jak w domu. Na pełen relaks zaprasza profesjonalne centrum talassoterapii, a na amatorów golfa czekają dwa pola golfowe. Piękna plaża, słońce i woda to wizytówka tego hotelu.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Yasmine, w centrum miejscowości HAMMAMET, ok. 50 m od sklepów, ok. 1 km od portu, ok. 12 km od starego Hammametu; ok. 50 km od lotniska w Enfidha, ok. 100 km od lotniska w Monastirze; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Nabeul).

    PLAŻA:

    Solaria, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 50 m od hotelu, dojście drogą lokalną, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (20 TND/ręcznik).

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2005 r. regularnie odnawiany, 239 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna O Blu - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja włoska (czynna: 19.00-21.30, 6 dni w tygodniu w sezonie letnim), Agua & Sol Snack Bar przy basenie, bar Arena w lobby, kawiarnia mauretańska Dar Zmen; sklep z biżuterią, sklep z pamiątkami, minimarket, kantor; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: fotograf, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², zadbany i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka (wanna, prysznic; suszarka), osobne wc, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3,5 TND/dzień oraz 20 TND/kaucja za klucz), minibar, internet bezprzewodowy; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); boczny widok i frontalny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, gł. 1,1-1,6 m, brodzik dla dzieci ze zjeżdżalnią, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; kort tenisowy (oświetlenie płatne), aerobik, siatkówka plażowa, boccia, łucznictwo, mała siłownia, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, piano bar, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard, pokój gier, kajaki, rowery wodne; centrum talassoterapii: ok. 1300 m²: bezpłatnie: kryty basen z wodą morską i hydromasażami (czynny w określonych godzinach), fitness; zabiegi płatne: masaże, sauna, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, okłady z alg, hammam, manicure; oferta zewnętrzna: wypożyczalnia rowerów i szkoła nurkowania ok. 500 m od hotelu, 2 pola golfowe ok. 10 km od hotelu.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej O Blu; późne śniadanie (10.00-12.00) w barze Arena w lobby; przekąski (15.00-17.00) w snack­ barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze Arena w lobby (10.00-24.00), raz na pobyt kolacja w jednej z restauracji: śródziemnomorska w hotelu Medina Belisaire, włoska w hotelu Medina Solaria, marokańska w restauracji Medina Mediterranea (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0216/72241959, www.solaria.medinahotelsandresorts.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Hammamet

    OPIS

    Luksusowy hotel w centrum turystycznego kurortu Yasmine Hammamet, blisko Mediny oraz promenady, jest propozycją odpowiednią również dla wymagających Klientów. Niewątpliwą atrakcją jest znajdujący się w pobliżu aquapark "Aqua Land by Carthage Land". Ciekawe animacje, urozmaicona kuchnia oraz piękna plaża zapewnią udane wakacje w fajnym klimacie.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    opis hotelu

    Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), sale konferencyjne (5), pralnia (płatna), winda, basen kryty, basen odkryty.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    Prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki (depozyt ok. 10 TND), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane w budynku głównym (liczba pięter: 4). Typy pokoi: pokoje standardowe dla max 3 os.: klimatyzacja centralna (bezpłatna), sejf (płatny, ok. 3,5 TND/doba + 20 TND depozyt), TV, telefon, minibar (pusty), łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów), balkon , junior suity dla max 3 os.: salon, sypialnia bez drzwi łączących, klimatyzacja centralna (bezpłatna), sejf (płatny, ok. 3,5 TND/doba + 20 TND depozyt), TV, telefon, minibar (pusty), łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów), balkon , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max. 3 os.: klimatyzacja centralna (bezpłatna), sejf (płatny, ok. 3,5 TND/doba + 20 TND depozyt), TV, telefon, minibar (pusty), łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja a la carte, 3 bary (m.in. bar przy plaży), kawiarnia All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-17:30, 12:00-15:00, 15:30-17:00), podwieczorek (10:00-12:00, 16:00-17:30) serwowane w wyznaczonych barach, 1 kolacja tematyczna "Sheherazade 1001 nocy" (wymagana rezerwacja), wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska "Il Gusto"

    z myślą o dzieciach

    łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem), brodzik, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu wyłącznie pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka dla dzieci w restauracji, minidisco

    w cenie

    kort do tenisa ziemnego, rakiety do tenisa ziemnego, animacje, aerobik, siłownia, łaźnia turecka (bezpłatny 1 wstęp), tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, siatkówka plażowa

    płatne

    oświetlenie kortów, centrum talasoterapii, salon piękności, sauna, masaż, jacuzzi, sporty wodne na plaży DODATKOWE INFORMACJE Goście hotelu Medina Solaria mogą raz dziennie skorzystać z bezpłatnego wstępu do położonych nieopodal obiektów: "Park Carthage Land" i "Aqua Land" (przy pobycie minimum 3 noce w opcji All Inclusive) - szczegóły w recepcji. Wyżywienie w aquaparkach jest dodatkowo płatne. Dine around (wymagana rezerwacja) - 1 wizyta gratis w wybranej restauracji tematycznej sieci hoteli Medina Hotels & Resorts: śródziemnomorska w Medina Belisaire & Thalasso Hotel , włoska w Medina Solaria & Thalasso Hotel , marokańska w Diar Lemdina Hotel PODATEK TURYSTYCZNY Począwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND). Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy. 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *, 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *, dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    28.10.2019 11:35

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, renomowany hotel oferujący mnóstwo rozrywek, począwszy od atrakcji sportowo - rekreacyjnych aż po bogaty program animacyjny. Tu nikt nie będzie się nudzić!

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Tunezja

    Położenie

    Najbliższe sklepy i kawiarnie znajdują się w pobliżu hotelu Park Carthageland ok. 400 m Port lotniczy Monastir ok. 97 km

    Plaża

    Z drobnym piaskiem ok. 50 m od hoteu Dojście do plaży lokalną ścieżką Leżaki i parasole bezpłatnie Ręczniki plażowe dostępne po wpłaceniu depozytu ok. 10 TND

    Pokoje

    Pokój standard Klimatyzacja (15.06-15.09) Łazienka z prysznicem lub wanną, toaleta, suszarka do włosów Telefon, TV-Sat, radio Sejf (płatny ok. 3.5 TND / dzień, zwrotny depozyt w wysokości około 20 TND) Minilodówka (płatna) Balkon Lóżeczko dziecięce na życzenie bezpłatnie

    Wyżywienie

    All Inclusive Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu Przekąski w wybranych barach Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji serwowane w wybranych barach hotelowych w godzinach ich otwarcia Alkohole importowane są dodatkowo płatne Dine Around: Goście All Inclusive mają możliwość korzystania z restauracji à la carte w Medina Medina Complex (Medina Belisaire & Thalasso 4*, Medina Diar Lemdina 4*) oraz uroczystej kolacji w restauracji Medina w Yasmine Hammamet Center.

    Opis hotelu

    Recepcja Restauracja główna 2 baseny, 1 z sekcją dla dzieci Wellness (płatnie) Leżaki i parasole bezpłatnie Miniklub Sklepy Park rozrywki Carthageland bezplatnie (park wodny działa w terminie 01.06-30.09)

    Internet

    Wi-Fi bezpłatnie (w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych)

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Odpłatnie:


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar)
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar)

    4.1
    polecam

    Okolica taka sobie, strasznie brudna, sam hotel już ok. Nie ma tu możliwości spokojnie wypocząć, jest raczej głośno i hałaśliwie. Pokoje ładne, jedzenie ujdzie, basen świetny, w żadnym hotelu nie widzieliśmy ładniejszego i animacje też na najwyższym poziomie. Obsługa sprawuje się na 5+!

    POLECAM:
    ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.3
    polecam

    godny polecenia , zadbany, czysty,z pieknymi zadbanymi pokojami. polożony w atrakcyjnym miejscu, bo do róznych atrakcji jest blisko, do klubów czy sklepików. animacje bardzo fajne i baseny też.pokoje mogą być, grunt ,że sa sprzątane regularnie. byłam juz kilka razy w tunezji i mam porownanie, ale ten napewno polecam.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.0
    polecam

    Hotel robi wrażenie, jest duży i zadbany, dookoła piękny ogród. Spędziłam tu wspaniałe ferie w 2014 roku i już tęsknię za tym miejscem!

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.3
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5
    • Atrakcje
      i sport
      4.9
    • Obsługa
      5.7
    HolidayCheck
    Ocena Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    5.2 / 6

    Duży, przestronny , luksusowy idealny dla par 2009-11-30
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Świetny hotel 2013-05-14
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Mocna czwórka 2014-07-13
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      5.3

    Plaża przy hotelu - mała .Basen w pełni wykorzystany ,pod koniec pobytu brak miejsc- rezerwacja leż...
    więcej

    5.1
    Rewelacyjny hotel! 2014-08-14
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bajkowe wczasy 2014-08-22
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Medina Solaria - tak, Tunezja - nigdy więcej! 2014-09-01
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      1.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    3.5
    Hotel godny polecenia 2014-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel położony w centrum,do plaży hotelowej około 150 metrów.W pobliżu dużo sklepów,restauracji,pięk...
    więcej

    5.8
    Nie 5 gwiazdek 2014-10-18
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      6.0

    3.2
    Bomba. Polecam dla tych, co szukają spokoju 2014-10-21
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Swietna atmosfera, czystość, spokój, i świetna obsługa. Bombowi animatorzy swietnie urozmaicaja ...
    więcej

    6.0
    Przyjemne wakacje 2014-10-28
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      4.0

    4.2
    Wspaniały hotel, jedne z lepszych wakacji! 2014-10-30
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel godny polecenia! 2014-12-06
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Genialne wczasy 2016-10-24
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    Było ekstra:) jedzenie pyszne i duzo:) animatorzy zawsze dostępni :) codziennie dyskoteka:) genialny...
    więcej

    6.0
    W porzo 2016-10-28
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    jedzenie jest wyborne ilość potraw ogromna wręcz ciężko spróbować wszystkiego,obsługa znakomita sym...
    więcej

    5.7
    Polecamy! 2016-10-29
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    Bardzo ladny hotel, przesympatyczna obsluga, super wieczorne animacje i atrakcje w ciagu dnia, pokoj...
    więcej

    6.0
    Super Animacje 2016-11-08
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Wspaniały hotel, dobre jedzenie , wspaniałe animacje ,a szczególnie te z Kimo, pogoda w listopadzie ...
    więcej

    6.0
    Super 2016-11-08
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Jestem zadowolona!!! Wszystko super!!! Lokalizacja,jedzenie,obsluga powyżej moich oczekiwań. Za tą ...
    więcej

    6.0
    Polecam 2016-11-12
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    Bardzo ładny hotel, czysto, duże pokoje i łazienki. Obsługa miła wszyscy pozytywnie nastawieni do go...
    więcej

    5.8
    Bardzo fajne miejsce na urlop 2016-11-16
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo elegancki.czyściutki.ludzie bardzo przyjemni.polecam każdemu.blisko plaży.animacje ciek...
    więcej

    5.8
    Wymarzone wakacje 2016-11-16
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bardzo fajny. Jedzenie urozmaicone. Baseny bardzo ladnie urzadzone. Kelnerzy super, a najsympa...
    więcej

    6.0
    Urlop w Tunezji 2016-11-16
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      3.3
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.8

    W dniu w którym przyjechałam do hotelu ,obsługa byla bardzo nie miła.Kelner był obrażony ze musi obs...
    więcej

    4.1
    Wspaniałe wakacje ! 2016-11-23
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.7

    Wyjeżdzając byliśmy pełni obaw, jednak na miejscu czekała nas bardzo miła niespodzianka, oferta w ca...
    więcej

    5.8
    Urlop na plus 2017-01-20
    Szczegóły oceny hotelu Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar):
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Ładny i czysty hotel, codziennie wymieniane ręczniki w pokojach. Jedzenie dość różnorodne, brakuje ...
    więcej

    5.5

    Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar) - możliwości zakwaterowania:

    DOUBLE ROOM
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
    Pok. 2 os. boczny w/morze
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Junior suita
    Double Lateral SeaView
    pr promo room
    srgv standard room gv
    srgv standard room gv
    srsv standard room sea view
    Double Full SeaView
    JuniorSuite SeaView

    Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar) - Możliwości wyżywienia:


    Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar) - miasta wylotu:


    Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Medina Solaria & Thalasso (ex. Iberostar)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00