Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
  • Hotel Titanic, Riwiera Turecka
1 / 51
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
10.06 - 17.06
już od 6148 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.01 - 14.01
już od 2632 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Titanic
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Titanic
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Antalya
Ocena hotelu Titanic:
4.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Titanic:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 czerwca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 stycznia 2023

Hotel Titanic w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Antalyi
  • ok. 150 m od przystanku autobusowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 12 km od centrum Antalyi
  • ok. 150 m od przystanku autobusowego
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • sejf: w recepcji
  • winda
  • bankomat w hotelu
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

586

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  •  Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 6
  • kompleks basenowy 
  • 25-metrowy basen sportowy: podgrzewany
  • 50-metrowy basen olimpijski: podgrzewany
  • basen kryty: podgrzewany
  • basen dla dzieci: podgrzewany
  • brodzik dla niemowląt
  • jacuzzi: w strefie spa
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: podgrzewany
    • brodzik dla niemowląt
    •  łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • animacje dla nastolatków

    Sport i wellness

    W cenie
    • strefa spa „BE FINE": 12+, codziennie 07:00 - 20:00, wielkość: 2 500 m2, gabinety zabiegowe: 8
    • łaźnia parowa 
    • hammam 
    • pokój relaksacyjny 
    • siłownia 
    • aerobik 
    • aqua fitness
    • step aerobik 
    • siatkówka
    Płatne
    • masaże 
    •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    •  piłka nożna
    • 4 korty tenisowe
    • lekcje gry w tenisa
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    • oświetlenie kortu tenisowego  

    rozrywka

    • kręgle za opłatą
    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • lekki program animacyjny
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 39 m2
    • widok na basen lub ogród
    • w bocznym budynku
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie; napoje bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sofa
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie; napoje bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 26 m2
    • boczny widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie; napoje bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na basen lub ogród
    • pokój dla gości 60+
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: indywidualnie lub centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie; napoje bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX4
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na basen
    • pokój dla gości 60+
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: indywidualnie lub centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie; napoje bezalkoholowe i woda; uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: 13:00 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski o północy: 00:00 - 03:00
    • ciasto: 18:00 - 00:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 02:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 02:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 10:00 - 02:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: bufet
  • restauracja a la carte: ryby/owoce morza; wymagana rezerwacja, za opłatą 
  • restauracja a la carte: kuchnia włoska; wymagana rezerwacja, za opłatą 
  • restauracja a la carte: kuchnia turecka; wymagana rezerwacja, za opłatą

  • bary i inne: 7
  • bar w lobby
  • lounge bar
  • bar przy krytym basenie
  • bar przekąskowy
  • bar tematyczny
  • bistro
  • cukiernia

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Antalya

    Opis oferty:

    Luksusowy, doskonale ulokowany, wyróżniający się na tle innych zaskakującą architekturą oraz nazwą nawiązującą do znanego wszystkim statku. Doskonałe położenie bezpośrednio przy słonecznej plaży, miła, międzynarodowa atmosfera, wysoki standard świadczonych usług oraz niezwykle bogata oferta ultra all inclusive zapewniają niezapomniane warunki sprzyjające wakacyjnej przygodzie.

    POŁOżENIE:

    w Lara, plażowej dzielnicy ANTALYI, ok. 12 km od historycznego centrum miasta; ok. 10 km od portu lotniczego w Antalyi.

    PLAżA:

    piaszczysta, szeroka, długa na 165 m, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki, parasole i materace, ręczniki (depozyt); bar na plaży objęty ofertą ultra all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, dla najbardziej wymagających klientów, otwarty w 2003 r.; 603 pokoje, 9 pięter, 5 wind, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, bufet dietetyczny, dla diabetyków, dla dzieci (w czasie obiadu i kolacji), dostępne foteliki dla dzieci, 3 restauracje á la carte: włoska, turecka, rybna (wymagana wcześniejsza rezerwacja, płatne: ok. 10 EUR/os.), bar w lobby, 2 snack-bary, 2 bary przy basenie, vitamin-bar, disco-bar, bowling-bar, cukiernia, centrum handlowe; centrum konferencyjne; za opłatą: kawiarenka internetowa, internet bezprzewodowy, room-service (bezpłatny w godz. 3.00-7.00 - tylko napoje bezalkoholowe), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, fryzjer, salon piękności, fotograf, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Eurocard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², elegancki i komfortowy, klimatyzowany, łazienka (wc, prysznic; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (bezpłatne napoje chłodzące); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny z mini­aquaparkiem, słodka woda: ok. 4300 m², gł. 1,4 m, ok. 1250 m², gł. 1,8 m i ok. 610 m², gł. 1,4 m, brodzik, ok. 277 m²; kryty basen, ok. 157 m²; brodzik kryty, ok. 20 m², przy basenach bezpłatne leżaki, parasole i materace, ręczniki (depozyt); 4 korty do tenisa ziemnego (oświetlenie i wypożyczenie sprzętu płatne), tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, rzutki, step, aerobik, gimnastyka, stretching, aqua aerobik, fitness, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje, dyskoteka, wybrane sporty wodne niewymagające pracy silnika; za opłatą: zabiegi w spa, masaże, squash, piłka nożna, kręgielnia, bilard, salon gier wideo i komputerowych; sporty wodne (wszystkie zmotoryzowane oraz windsurfing i katamarany - wymagana licencja).

    ULTRA ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; przekąski między posiłkami w wyznaczonym barze; słodycze (16.00-24.00), lody (16.30-18.00; 19.00-21.00) w wyznaczonym barze; nocne przekąski (24.00-3.00) w wyznaczonej restauracji; nielimitowana ilość lokalnych oraz wybranych importowanych napojów alkoholowych oraz napojów chłodzących (10.00-3.00); wymagane noszenie opasek ultra all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2423520200, www.titanic.com.tr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka Gala

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Antalya

    Opis oferty:

    Luksusowy, doskonale ulokowany, wyróżniający się na tle innych zaskakującą architekturą oraz nazwą nawiązującą do znanego wszystkim statku. Doskonałe położenie bezpośrednio przy plaży, na której znajduje się bar objęty formułą ultra all inclusive. Miła, międzynarodowa atmosfera, wysoki standard świadczonych usług oraz niezwykle bogata oferta ultra all inclusive zapewniają niezapomniane warunki sprzyjające wakacyjnej przygodzie. Dzięki bogatemu zapleczu sportowo-rekreacyjnemu i urozmaiconym animacją prowadzonym przez profesjonalnych i energicznych animatorów hotel jest idealnym miejscem na rodzinne, aktywne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w Lara, plażowej dzielnicy ANTALYI, ok. 12 km od historycznego centrum miasta; ok. 10 km od portu lotniczego w Antalyi.

    PLAŻA:

    piaszczysta, szeroka, długa na 165 m, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki, parasole i materace, ręczniki (depozyt); bar na plaży objęty ofertą ultra all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, dla najbardziej wymagających klientów, otwarty w 2003 r., 603 pokoje, 9 pięter, 5 wind, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, bufet dietetyczny, dla diabetyków, dla dzieci (w czasie obiadu i kolacji), dostępne foteliki dla dzieci, 3 restauracje á la carte: włoska, turecka, rybna (wymagana wcześniejsza rezerwacja, płatne: ok. 10 EUR/os.), bar w lobby, 2 snack-bary, 2 bary przy basenie, vitamin-bar, disco-bar, bowling-bar, cukiernia; centrum handlowe; centrum konferencyjne; za opłatą: kawiarenka internetowa, internet bezprzewodowy, room-service, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, fryzjer, salon piękności, fotograf, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Eurocard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², elegancki i komfortowy, klimatyzowany, łazienka (wc, prysznic; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (bezpłatne napoje chłodzące); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny z mini aquaparkiem, słodka woda: ok. 4300 m², gł. 1,4 m, ok. 1250 m², gł. 1,8 m i ok. 610 m², gł. 1,4 m, brodzik, ok. 277 m², kryty basen, ok. 157 m², brodzik kryty, ok. 20 m², przy basenach bezpłatne leżaki, parasole i materace, ręczniki (depozyt); 4 korty do tenisa ziemnego (oświetlenie i wypożyczenie sprzętu płatne), tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, rzutki, step, aerobik, gimnastyka, stretching, aqua aerobik, fitness, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje, dyskoteka, wybrane niemotorowe sporty wodne; za opłatą: zabiegi w spa, masaże, squash, piłka nożna, kręgielnia, bilard, salon gier wideo i komputerowych; sporty wodne (wszystkie zmotoryzowane oraz windsurfing i katamarany - wymagana licencja).ULTRA

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w restauracji głównej; przekąski między posiłkami w wyznaczonym barze; słodycze (16.00-24.00), lody (16.30-18.00; 19.00-21.00) w wyznaczonym barze; nocne przekąski (24.00-3.00) w wyznaczonej restauracji; nielimitowana ilość lokalnych oraz wybranych importowanych napojów alkoholowych oraz napojów chłodzących (10.00-3.00); wymagane noszenie opasek ultra all inclusive.

    KONTAKT:

    0090/2423520200, www.titanic.com.tr


    Itaka Gala R

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Antalya

    Opis oferty:

    Luksusowy i elegancki, wyróżnia się na tle innych zaskakującą architekturą oraz nazwą nawiązującą do znanego wszystkim statku. Położenie bezpośrednio przy piaszczystej plaży, niedaleko pełnej sklepów i restauracji Antalyi, międzynarodowa atmosfera, wysoki standard świadczonych usług oraz bogata oferta ultra all inclusive z napojami serwowanymi 24 godziny na dobę zapewniają doskonałe warunki do wypoczynku. Do dyspozycji Gości jest kilka restauracji i barów, centrum spa z krytym basenem i bogata oferta sportowo-rekreacyjna.

    POŁOŻENIE:

    w Lara, plażowej dzielnicy ANTALYI, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu, ok. 12 km od centrum Antalyi; ok. 10 km od lotniska w Antalyi.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez teren hotelu; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, otwarty w 2003 r., sezonowo odnawiany, 586 pokoi, 1 budynek, 9 pięter, 5 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Parkfora - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, śródziemnomorska i azjatycka, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: Pascarella - włoska, Hasir - turecka, Capari - rybna, 9 barów na terenie hotelu, w tym patisserie; minimarket, sklep z pamiątkami, jubiler; centrum kongresowe dla 1500 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: fotograf, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych (7 pokoi); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 26 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 750 m², gł. 1,8 m; 4 korty tenisowe z oświetleniem, siłownia, piłka nożna, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, water polo, aqua aerobik, fitness, boccia; pokój zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, karaoke, występy na żywo, amfiteatr; za opłatą: kręgle; centrum spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 300 m², basen dla dzieci, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, pokój relaksacyjny; płatne: zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ULTRA ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Parkfora; dodatkowo kącik dla dzieci (6.30-08.00, 12.30-14.00, 18.30-20.30); przekąski w barach (12.00-16.00, 16.30-18.00,18.30-3.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (24h).

    KONTAKT:

    0090/2423520202-37, www.titanic.com.tr 

    GRATIS:

    Wi-Fi 


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Antalya

    Opis oferty:

    Luksusowy i elegancki, wyróżnia się na tle innych zaskakującą architekturą oraz nazwą nawiązującą do znanego wszystkim statku. Położenie bezpośrednio przy piaszczystej plaży, niedaleko pełnej sklepów i restauracji Antalyi, międzynarodowa atmosfera, wysoki standard świadczonych usług oraz bogata oferta ultra all inclusive z napojami serwowanymi 24 godziny na dobę zapewniają doskonałe warunki do wypoczynku. Do dyspozycji Gości jest kilka restauracji i barów, centrum spa z krytym basenem i bogata oferta sportowo-rekreacyjna.

    POŁOŻENIE:

    w Lara, plażowej dzielnicy ANTALYI, najbliższe sklepy ok. 1 km od hotelu, ok. 12 km od centrum Antalyi; ok. 10 km od lotniska w Antalyi.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez teren hotelu; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, otwarty w 2003 r., sezonowo odnawiany, 586 pokoi, 1 budynek, 9 pięter, 5 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Parkfora - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, śródziemnomorska i azjatycka, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: Pascarella - włoska, Hasir - turecka, Capari - rybna, 9 barów na terenie hotelu, w tym patisserie; minimarket, sklep z pamiątkami, jubiler; centrum kongresowe dla 1500 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: fotograf, fryzjer, pralnia; udogodnienia dla niepełnosprawnych (7 pokoi); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 26 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny widok na morze za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, ok. 750 m², gł. 1,8 m; 4 korty tenisowe z oświetleniem, siłownia, piłka nożna, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, water polo, aqua aerobik, fitness, boccia; pokój zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, karaoke, występy na żywo, amfiteatr; za opłatą: kręgle; centrum spa: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 300 m², basen dla dzieci, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, pokój relaksacyjny; płatne: zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

    ULTRA ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Parkfora; dodatkowo kącik dla dzieci (6.30-08.00, 12.30-14.00, 18.30-20.30); przekąski w barach (12.00-16.00, 16.30-18.00,18.30-3.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (24h).

    KONTAKT:

    0090/2423520202-37, www.titanic.com.tr 

    GRATIS:

    Wi-Fi 


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, restauracja główna Parkfora, restauracja dla dzieci, 5 restauracji a'la carte: Beef Grill Club, Pascarella, Trot, Asia oraz Tavern Night (płatne dodatkowo około 13-29 EUR/os., wymagana wcześniejsza rezerwacja). Cukiernia. 7 barów. Do dyspozycji gości: 2 baseny wewnętrzne -ogrzewane (w tym jeden dla dzieci). Leżaki i ręczniki dostępne bez dopłaty. Za dopłatą: usługi pralni, SPA, wózek dla dzieci.

    Pokoje


    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie (7:00-10:30), lunch (12:30-14:30) i obiadokolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej w formie bufetu. Nocne przekąski (23:00-0:00). Cukiernia z ciastami, ciastkami, deserami i kanapkami (16:00-0:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz wybrane alkohole importowane dostępne w barach w wybranych godzinach. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy serwowany do śniadania. Szeroki wybór potraw typowej tureckiej kuchni i międzynarodowej zapewnią znakomite doznania wśród eleganckich wnętrz restauracji.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel oferuje szereg aktywności podczas dnia i nocy. Do dyspozycji: poranna gimnastyka, wodna gimnastyka, step i aerobik, boccia, lekcje tańca, koszykówka, gry karciane i planszowe, piłka nożna, 4 korty tenisowe, wodne polo, pokazy wieczorne, pokazy akrobatyki, muzyka na żywo, przyjęcia, karaoke, dyskoteka, klub Submarine, windsurfing (wymagana licencja). Ponadto klub golfowy (oddalony o około 15 km). Centrum SPA w czym m.in. siłownia, łaźnia turecka, sauny, jacuzzi (część usług płatna dodatkowo: masaże, zabiegi pielęgnujące). Płatne dodatkowo: sporty wodne, kręgle, automaty do gier, bilard. Dla dzieci: mini klub, plac zabaw.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach i ogólnodostępnych częściach hotelu.

    Naszym zdaniem

    Hotel przyciąga swoim unikalnym wyglądem przypominającym ogromny statek pasażerski. Znany jest ze swojej tradycyjnej tureckiej gościnności i wieloletniego doświadczenia. Bliskość wybrzeża oraz szeroki zakres aktywności jest zdecydowaną zaletą. Polecamy każdemu, kto poszukuje nietypowych widoków i czarującej atmosfery. Hotel z zakresu tych, do których warto wracać, by spędzić relaksujący czas w niezwykłym miejscu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Strona www

    www.titanic.com.tr

    Położenie

    Hotel położony jest blisko turystycznego centrum Lara. Otoczony egzotyczną roślinnością znajduje się nad wybrzeżem Morza Śródziemnego. Znajduje się około 12 km od lotniska w Antalyi oraz około 12 km od centrum Antalyi.

    Plaża

    Hotel położony przy piaszczystej plaży Lara. W okresie zimowym dodatkowe usługi na plaży są niedostępne.

    Zakwaterowanie


    Stoki


    Opinie klientów


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie:
    Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.

    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 31.12.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!
    Wszyscy podróżujący, w wieku od 6 lat i powyżej, objęci są obowiazkiem wypełnienia formularza wjazdowego ze strony register.health.gov.tr na maksymalnie 72 godziny przed wylotem. Linie lotnicze mają obowiązek weryfikacji formularza, który podróżni muszą posiadać w wersji elektronicznej lub w wersji wydrukowanej.
    Uwaga!!!
    Osoby, które w ciągu ostatnich 14 dni przebywały w: RPA, Botswanie, Mozambiku, Namibii oraz Zimbabwe nie mogą uczestniczyć w imprezie ze względu na obowiązkową dla nich 14-dniową kwarantannę po przylocie do Turcji.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 01.06.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Przylatując do Turcji należy okazać jeden z poniższych testów lub dokumentów:
    - negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem do Turcji (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski)
    - negatywny wynik szybkiego testu antygenowego zrobiony nie wcześniej niż 48 godzin przed przylotem do Turcji (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy tj. osoby które przeszły Covid -19 i zostały wyleczone w ciągu ostatnich 6 miesięcy od daty wylotu do Turcji, a od pierwszego pozytywnego wyniku testu na Covid-19 minęło co najmniej 28 dni przed datą wylotu do Turcji. Należy posiadać certyfikat ozdrowieńca pobrany z IKP (w języku angielskim).
    Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku zwolnione są również osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni. Należy mieć zaświadczenie pobrane z IKP w formie certyfikatu szczepienia (w języku angielskim).
    Dzieci do lat 12-tu zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Turcji:

    Przed przylotem do Turcji należy najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą wypełnić ankietę online dostępną na: .
    Wzór wypełnienia wniosku dostępny jest u opiekunów rezerwacji.
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga
    : Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 31.12.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!
    Wszyscy podróżujący, w wieku od 6 lat i powyżej, objęci są obowiazkiem wypełnienia formularza wjazdowego ze strony register.health.gov.tr na maksymalnie 72 godziny przed wylotem. Linie lotnicze mają obowiązek weryfikacji formularza, który podróżni muszą posiadać w wersji elektronicznej lub w wersji wydrukowanej.
    Uwaga!!!
    Osoby, które w ciągu ostatnich 14 dni przebywały w: RPA, Botswanie, Mozambiku, Namibii oraz Zimbabwe nie mogą uczestniczyć w imprezie ze względu na obowiązkową dla nich 14-dniową kwarantannę po przylocie do Turcji.
    Uwaga!
    Poniższe warunki podane zostały na dzień 01.06.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Przylatując do Turcji należy okazać jeden z poniższych testów lub dokumentów:
    - negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem do Turcji (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski)
    - negatywny wynik szybkiego testu antygenowego zrobiony nie wcześniej niż 48 godzin przed przylotem do Turcji (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy tj. osoby które przeszły Covid -19 i zostały wyleczone w ciągu ostatnich 6 miesięcy od daty wylotu do Turcji, a od pierwszego pozytywnego wyniku testu na Covid-19 minęło co najmniej 28 dni przed datą wylotu do Turcji. Należy posiadać certyfikat ozdrowieńca pobrany z IKP (w języku angielskim).
    Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku zwolnione są również osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni. Należy mieć zaświadczenie pobrane z IKP w formie certyfikatu szczepienia (w języku angielskim).
    Dzieci do lat 12-tu zwolnione są z obowiązku przedstawiania wyników testów.
    Dotyczy obowiązku wypełnienia formularza zdrowotnego i posiadania kodu QR przed przylotem do Turcji:

    Przed przylotem do Turcji należy najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą wypełnić ankietę online dostępną na:
    Szczegółowa instrukcja wizowania znajduje się w Travelli w komunikatach.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    2003 r. Odnowiony 2012 r.

    Położenie:     

    Antalya - Lara, 12 km od centrum Antalyi, 10 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 95000 m2.

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 165 m długości. Parasole, materace, leżaki, ręczniki – bezpłatne. Do plaży kursuje bus hotelowy.

    W hotelu:

    4 restauracje, 8 barów, windy, baseny odkryte (4300, 1250 m2), aquapark (8 zjeżdżalni), sala konferencyjna.

    Pokoje:

    w budynku głównym i w aneksie: 523 pokoje standardowe (7 dla niepełnosprawnych), 22 suity rodzinne (2 pokoje połączone drzwiami, jacuzzi), 2 suity Colonel (2 pokoje połączone drzwiami, 2 łazienki, jacuzzi, zestaw do parzenia kawy i herbaty), 4 suity Admiral (2 pokoje połączone drzwiami, 2 łazienki, jacuzzi, taras);
    klimatyzacja centralna, prysznic lub wanna, suszarka, TV, telefon, łącze internetowe (płatne), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), balkon lub taras.

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: siłownia, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, 4 korty tenisowe, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, koszykówka, aerobik, dyskoteka, animacje, kino.


    Płatne:room service, internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa, pralnia, centrum SPA, salon piękności, masaż, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, standardowe boisko do piłki nożnej, bilard, kręgle, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:

    2 brodziki (1 kryty), 4 zjeżdżalnie wodne, animacje, mini klub (4-12 lat), opiekunka (płatna ok. 10€/h), wózki (płatne 10€/doba), łóżeczka (na życzenie), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw.

    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive (24 h)
    Posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.
    Napoje zawarte: lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
    System nie zawiera: wysokojakościowych alkoholi, napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.


    Restauracje a’la carte: turecka, włoska, rybna – płatne (ok. 10€/os.). Wymagana rezerwacja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Turcja/Riwiera Turecka

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Samoloty czarterowe:Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kgSamoloty rejsowe (Turkish Airlines i Corendon Airlines):Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg  

    Informacje

    Dostępność poszczególnych świadczeń infrastruktury w hotelach w sezonie zimowym od listopada do końca kwietnia (takich jak baseny zewnętrzne, aquaparki, bary i restauracje zewnętrzne, place zabaw, animacje) uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Opis kraju

    TURCJATurcja to kraj leżący na styku dwóch kontynentów - Azji i Europy. Zachwyca niesamowitym krajobrazem złożonym z bezkresnych wzgórz i mórz w odcieniach lazuru i błękitu. Wakacje w Turcji to idealna propozycja dla osób poszukujących perfekcyjnej pogody, aromatycznej kuchni i majestatycznych zabytków.Turcja jest państwem wyżynno-górzystym, obmywanym przez cztery ciepłe i krystalicznie czyste akweny morskie (Morze Egejskie, Śródziemne, Marmara i Czarne). W części europejskiej graniczy z Bułgarią i Grecją, a od strony azjatyckiej z Syrią, Irakiem, Iranem, Azerbejdżanem, Armenią i Gruzją. Do terytorium Turcji należą również okoliczne wyspy - m.in. Imroz, Bozca i Wyspy Książęce. Nad tą wspaniałą krainą górują majestatyczne szczyty pasma Taurus poprzetykane urokliwymi dolinami pełnymi bujnej roślinności.Najpopularniejszym regionem turystycznym jest Riwiera Turecka, której sercem jest tętniący życiem kurort turystyczny Antalya. Jest to idealna baza wypadowa wycieczek objazdowych i zwiedzania wyjątkowych atrakcji turystycznych tego kraju. Równie interesujące są mniejsze miejscowości np. Finike, które jest świetną bazą wypadową do wycieczek objazdowych na tereny Phaselis, Myra, Demre czy Kekova.Wczasy w Turcji to idealna propozycja dla wielbicieli zwiedzania i aktywnego wypoczynku. Są okazją do podziwiania urokliwych zabudowań i majestatycznych zabytków, w których można dojrzeć pozostałości po niezwykłych cywilizacjach antycznego świata. Historyczne miasta kryją zmienne losy przeszłości Turcji, pełne pamiątek po największych potęgach zamierzchłych czasów: Hetytach, Persach, Grekach oraz Rzymianach.Kultura i obyczajeKultura Turcji stanowi fuzję dwóch zupełnie odmiennych cywilizacji - europejskiej i azjatyckiej. Choć jest to kraj muzułmański, to duży wpływ bardziej liberalnych krajów Starego Kontynentu niejako oddzielił Turcję pod względem zwyczajów od państw świata arabskiego. Znaczący wpływ na unikalność tego regionu mieli z pewnością imigranci z Bałkanów oraz mniejszość kurdyjska, zamieszkująca południe kraju. Obecnie zachód kraju jest zdecydowanie bardziej europejski, a wschód i małe miejscowości - bardziej konserwatywne. Ważnym aspektem jest fakt, iż Turcja deklaruje się jako państwo świeckie. Zabronione jest zasłanianie twarzy w miejscach publicznych oraz noszenie przez mężczyzn tradycyjnej czapki - fezy.Zdecydowana większość obywateli (aż 98 %) to wyznawcy islamu odłamu sunnickiego. Dość liczną grupą są Alewici, którzy stanowią 2030 % populacji kraju. Największą mniejszością są osoby bezwyznaniowe. W Turcji można również spotkać osoby deklarujące się jako chrześcijanie, buddyści czy judaiści.Językiem urzędowym jest język turecki. Spędzając wczasy w Turcji w większych miejscowościach turystycznych, bez problemu można porozumieć się także po angielsku i rosyjsku. Warto dodać, że alfabet arabski został tutaj zastąpiony przez łaciński.KuchniaKuchnia turecka jest niezwykle aromatyczna i esencjonalna. Jej unikalny smak powstał w wyniku fuzji tradycyjnych potraw tego regionu z wpływami chińskimi, środkowoazjatyckimi, a także greckimi czy francuskimi. Dania bazują przede wszystkim na świeżych warzywach, oliwie z oliwek, czosnku oraz intensywnych ziołach i przyprawach. Na talerzach często pojawiają się także mięsa (najczęściej grillowane) - szczególnie popularna jest jagnięcina. Najbardziej znane potrawy tej kuchni to z pewnością: kebab - mocno przyprawione, długo grillowane mięso z dodatkami oraz kofta - pieczone lub grillowane klopsiki mięsne. Popularną przekąską jest burek - farsz zawijany w ciasto filo, hummus na bazie ciecierzycy i przypraw oraz słony napój jogurtowy ajran. Turcja to raj dla miłośników słodyczy - na każdym kroku można tu skosztować słodkich przyjemności na bazie miodu, orzechów i karmelu, takich jak baklava, chałwa czy lokum.Dla aktywnychW miejscowościach nadmorskich niezwykle popularne są sporty wodne. Liczne urokliwe zatoki i plaże ze wspaniałymi widokami tworzą idealne warunki do wypraw żeglarskich. Turcja to także raj dla wielbicieli podwodnych wojaży w przybrzeżnych głębinach morskich kryją się wspaniałe formacje skalne, tajemnicze jaskinie i wraki, a także bogactwo podwodnej fauny i flory. Teren ten charakteryzuje się ukształtowaniem wyżynno-górzystym, można tu więc znaleźć wiele ciekawych i malowniczo położonych tras trekkingowych. Większość z nich znajduje się w rejonach Kapadocji, gór Taurus oraz gór Kacar. W Turcji bardzo popularnymi rozrywkami dla turystów są również rafting (zwłaszcza na rzece Kopru, na Riwierze Belek) oraz golf. Najpopularniejsze tureckie pola golfowe znajdują się w miejscowości Belek, np.: Golf Club Cornelia, Sueno, Carya, The Montgomerie Maxx Royal.Co warto kupić?Wydawać by się mogło, iż najpopularniejszą pamiątką z Turcji Egejskiej są amulety z okiem proroka. Nie jest to jednak jedyna niezwykła rzecz, jaką można przywieźć z tego kraju. Bardzo kuszące są różnorodne słodycze kryjące się pod nazwą Turkish delight, fajki wodne oraz aromatyczne kosmetyki. Ciekawą pamiątką z wakacji z Turcji jest również rękodzieło: biżuteria i ceramika tworzona przez regionalnych rzemieślników i artystów. Warto kupić turecką kawę, herbatę, oliwki, oliwę z oliwek, przyprawy, w tym także małe ostre papryczki. PogodaW czasie ścisłego sezonu trwającego od czerwca do września temperatura powietrza sięga ponad 30, a temperatura wody jest tylko minimalnie niższa, co gwarantuje przyjemne kąpiele. Latem w ciągu doby jest 12 słonecznych godzin, dzięki czemu przez cały urlop możemy cieszyć się długim plażowaniem i perfekcyjną pogodą. Turcja w październiku idealnie spełni oczekiwania wczasowiczów, które nie przepadają za upałami, bowiem temperatura powietrza sięga wówczas około 24 - jednak w nocy może spaść nawet o połowę. Przydatne zwrotyEvet - takHayir - nieTeşekkürler - dziękujęLütfen - proszęGünaydin - dzień dobryGörüşürüz / Allahaismarladik / Güle güle - do widzeniaIyi akşamlar - dobry wieczórIyi geceler - dobranocDlaczego Turcja?Turcja to kraj pełen niesamowitych atrakcji - z jednej strony niezwykle orientalny, z drugiej pod względem odległości i kultury bardzo przystępny dla europejskich turystów. Wakacje w Turcji to gwarancja perfekcyjnej pogody i udanego wyjazdu. Jest to idealne miejsce dla każdego, nawet najbardziej wymagającego podróżnika. Rozwinięta baza noclegowa zaspokoi zarówno miłośników kąpieli słonecznych, szalonych imprezowiczów, jak i poszukiwaczy przygód czy niezwykłych zabytków. Warto również korzystać z oferty wycieczek objazdowych, które są bardzo wygodnym sposobem zwiedzania tego orientalnego kraju. Najatrakcyjniejszym regionem jest Riwiera Turecka, która obfituje w moc atrakcji i posiada niezwykle rozwinięte zaplecze turystyczne. Na stronie Exim Tours każdego dnia pojawiają się nowe oferty wakacji w Turcji. Warto skorzystać z promocji, takich jak obniżki przedsezonowe oraz popularne oferty All Inclusive, dzięki którym wszystkie przyjemności zawarte są w cenie wycieczki.Informacje praktyczne Wymagane dokumenty i ich ważność: wizy do Turcji dla obywateli Polski zostały zniesione od 2 marca 2020 r. Wjazd na terytorium tego kraju nie może przekraczać 90 dni pobytu (w okresie półrocznym) i możliwy jest na podstawie paszportu. Paszport musi być ważny co najmniej 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego. Oznacza to, że powinien być ważny jeszcze przez minimum 150 dni licząc od dnia pierwszego wjazdu do Turcji.Waluta: Walutą obowiązującą w Turcji jest lira turecka (TL). 1 TL to ok. 0,7 PLN.Ceny: Woda mineralna kosztuje w przeliczeniu około 1 PLN, sok pomarańczowy około 3,5 PLN, kawa około 15 PLN, piwo około 5 PLN, chleb około 12 PLNCzas: Różnica czasowa względem Polski wynosi +1 godzinę.Napięcie: Napięcie wynosi 220 V, stosowane są gniazdka europejskie.Szczepienia: Przy wjeździe do Turcji żadne dodatkowe szczepienia nie są wymagane.Ambasady:Ambasada RP Atatürk Bulvari 241Kavaklidere PK 20, 06650 AnkaraTel.: (+90 312) 4572000 (centrala) Faks: (+90 312) 4678963e-mail: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.ankara.msz.gov.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Jet Touristic

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Antalya leży nad zatoką o tej samej nazwie (Antalya Körfezi), u podnóża stromych gór Bey (Beydaćlarî). Wzdłuż brzegu zatoki rozciąga się szeroka plaża. Miasto ma do zaoferowania ciekawe muzea i starą dzielnicę Kaleiçi, a także restauracje, bary i kluby. Mury, które były niegdyś przeszkodą dla obcych wojsk, dzisiaj bronią miasta przed naporem ruchu ulicznego. Żwirowe plaże na kilkukilometrowym odcinku na wschód i zachód od centrum przyciągają tłumy amatorów kąpieli. Zwiedzanie najlepiej rozpocząć od Yivli Minare. Piękny minaret zbudowano na pocz. XIII w. z polecenia sułtana seldżuckiego Alaeddina Keykobada I obok kościoła, który władca kazał zamienić w meczet. Dalej na północ wznosi się Mevlevi tekke (klasztor wirujących derwiszy) z XIII w. Obok można podziwiać dwa grobowce: Zincirkîrana Mehmeda Paszy (1377 r.) oraz Nigar Hatun. Z placu rozciąga się wspaniały widok na Kaleici, zatokę i góry Bey w oddali.

    Lokalizacja:

    Otoczony basenami luksusowy kompleks, imitujący kształtem słynny transatlantyk - Titanic, położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży w Antalyi w dzielnicy Lara, oddalony jest 12 km od centrum i 10 km od lotniska. Hotel to dziewięciopiętrowy budynek z pokojami standardowymi, rodzinnymi (m.in. dwa pokoje wewnętrzne tzw. Junior suite) oraz wille.

    Pokoje:

    Pokoje stylizowane na kajuty, wyposażone są w łazienkę z w.c., klimatyzację (czynną centralnie i okresowo), suszarkę, TV Sat, mini bar, sejf, telefon, balkon lub taras.

    Atrakcje hotelowe:

    Do dyspozycji gości liczne restauracje (w tym cztery A la Carte - włoska, chińska, turecka i rybna), liczne bary, cukiernia, centrum handlowe, fryzjer, salon piękności, kilka basenów na zewnątrz, basen kryty dla dorosłych, basen z Aquapark (zjeżdżalnie wodne), jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, internet cafe,dyskoteka, amfiteatr,sale konferencyjne.

    Sporty:

    siłownia, kręgielnia ,boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, 4 korty tenisowe, 2 korty do squash'a.

    Dla dzieci:

    basen kryty dla dzieci, mini-club dla dzieci stylizowany na statek Santa Maria K.Kolumba, plac zabaw dla dzieci, 

     

    Wyżywienie: ULTRA ALL INCLUSIVE

    w cenie: całodobowa obsługa gastronomiczna, śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu szwedzkiego. Przy kolacji, bufet dla dzieci i bufet dietetyczny, późne śniadanie, lody, snacki, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, czynny całą dobę lobby bar, minibar codziennie uzupełniany, soki ze świeżych owoców, dyskoteka, room service, fitness center, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, bilard, piłkarzyki, lotki, kawiarenka internetowa, aerobic, gimnastyka, koszykówka, siatkówka plażowa, korty tenisowe, tenis stołowy, klub dla dzieci, bezmotorowe sporty wodne, windsurfing, animacje dzienne i wieczorne, przedstawienia, muzyka na żywo. 

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem,
    • opłaty lotniskowe, 
    • podatek VAT,
    • transfery,
    • zakwaterowanie w hotelu wraz z wyżywieniem zgodnym z opisem,
    • ubezpieczenie KL, NW i BP,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
    • wycieczkę CITY TOUR.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej płatnej dodatkowo  na lotnisku 10 Euro / od osoby.
    • dopłaty paliwowej w wysokości 60 PLN/os.

    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POKOJE:

    W hotelu znajduje się 520 pokoi: pokoje standardowe, 8 pokoi dla osób niepełnosprawnych; pokoje rodzinne suity (2 pokoje połączone drzwiami); pokoje suity Colonel (2 pokoje połączone drzwiami); pokoje suity Admiral (2 pokoje połączone drzwiami, 2 łazienki, jacuzzi, taras); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie, Internet (płatny), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, TV/SAT, telefon, parkiet, wykładzina lub terakota, balkon.

    DODATKOWO PŁATNE:

    Centrum SPA & Wellness, masaż, jacuzzi, łaźnia turecka, łaźnia parowa, korty tenisowe oświetlenie, sprzęt do tenisa, lekcje tenisa, zmotoryzowane sporty wodne na plaży, pralnia, bilard, internet, boisko do piłki nożnej, kręgle.

    KONTAKT:

    www.titanic.com.tr

    POŁOŻENIE:

    10 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi, 12 km od centrum miasta Antalya.

    PLAŻA:

    piękna piaszczysta plaża znajduje się tuż obok, krzesła, parasole, materace i ręczniki na plaży i na basenie bezpłatne.

    WYŻYWIENIE:

    Ultra all inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, brunch, przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane.

    DLA DZIECI:

    Mini klub (4-12 lat), animacje, brodzik, opiekunka (płatna).

    SPORT I ROZRYWKA:

    korty tenisowe, piłka nożna, tenis stołowy, siatkówka plażowa, koszykówka, centrum fitness, animacje.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Luksusowy i elegancki kompleks, ciekawie zaprojektowany na kształt słynnego transatlantyka - Titanic. Jest doskonałym miejscem zarówno na rodzinne wakacje jak również wyjazd dla par. Posiada bogatą i różnorodną formułę ultra all inclusive oraz duży kompleks basenowy.

    Położenie

    W miejscowości Lara, ok. 15 km od centrum Antalyi, ok. 10 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, prywatna, leżaki, parasole, ręczniki i materace bezpłatne.

    Hotel

    Internet - Wi-Fi w całym hotelu bezpłatny. Obiekt wybudowany w 2003 roku, 9-piętrowy, składa się z budynku głównego i pięciu willi. Posiada 520 pokoi, recepcję, kantor, windę, ogród, taras, salę konferencyjną. Płatne - sklep z pamiątkami, butik, jubiler, fryzjer, lekarz, pralnia. Oficjalna kategoria turecka *****

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, TV-SAT, telefon, mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe i piwo), zestaw do kawy/herbaty, balkon. Standardowy - ok. 26m2, 2-osobowy z możliwością dostawki dla osoby dorosłej lub dwójki dzieci. Family Suite (Anex B) - dla 4 osób, dwupoziomowy, sypiania i pokój z kanapą i łóżkiem piętrowym. Junior Suite - ok. 65-85 m2, dla 4 osób, w głównym budynku z łóżkiem podwójnym i sofą. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju. Dostawka dla 2 dzieci w pokoju standardowym może być w postaci jednego łóżka, sofy lub łóżka piętrowego.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Kompleks basenowy: w tym aquapark ze zjeżdżalniami, 2 baseny sportowe (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, fitness, korty tenisowe, korty do squash'a, boisko do siatkówki i koszykówki, step, stretching, animacje. Płatne - centrum SPA, kręgielnia, bilard, rzutki, salon gier komputerowych, rakiety do tenisa i squasha, profesjonalne boisko do piłki nożnej, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Basen oraz brodzik dla niemowląt, mini klub, pokój gier i zabaw, plac zabaw, animacje, łóżeczka dla dzieci.

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive 24h - śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski o północy 24:00-03:00, słodkie przekąski 18:00-24:00, kawa/herbata po południu, wybrane lokalne i międzynarodowe napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wybrane napoje do posiłków. Noszenie bransoletki All Inclusive jest obowiązkowe.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna w formie bufetu, 3 restauracje a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, płatne), 9 barów: w lobby, na plaży, przy basenie zewnętrznym i wewnętrznym, z przekąskami, tematyczny, bistro, cukiernia i bar.

    Informacje dodatkowe

    Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive i  w wyznaczonych barach i godzinach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu- listopad 2019. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Część sportów, gier i menu dodatkowo płatna.

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT. UWAGA! W przypadku ofert realizowanych liniami rejsowymi Corendon za zmiany Uczestnika/nazwiska linie mogą pobrać opłatę jak za wystawienie nowego biletu.

    Warto wyróżnić

    * dla rodzin z dziećmi * blisko lotniska - krótki transfer * ultra all inclusive * bezpośrednio przy plaży * kompleks basenów

    Aktualizacja

    Oficjalna kategoria lokalna 5* Od 2 marca 2020 roku obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w Turcji. Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji. Polacy będą mogli przebywać w Turcji bez wizy przez 90 dni w okresie 180-dniowym.

    HOTELE

    W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Riwiera Turecka

    Położenie

    Położony w dzielnicy LaraPrzystanek autobusowy w pobliżu hotelu ok. 10 mPort lotniczy Antalya ok. 10 kmCentrum Antalyi ok. 12 km

    Plaża

    Prywatna, piaszczysta, bezpośrednio przy hoteluLeżaki, parasole - bezpłatneBarPomost

    Pokoje

    Pokój Standard ok. 26 m²KlimatyzacjaŁazienka z wanną, WC, suszarka do włosówLCD TV-SatTelefon - płatnySejf - bezpłatnyZestaw do parzenia kawy i herbatyMinibar codziennie uzupełniany w napoje oraz chipsy i orzeszkiBalkonPokój Junior Suite ok. 65-85 m²Jedno większe pomieszczenie (część dzienna, część sypialniana)Wposażenie jak w pokoju Standard

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive:Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetuPrzekąski, desery, lody w ciągu dniaNapoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji oraz wybrane alkohole importowane w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia, jeden z barów otwarty 24hNocne przekąski serwowane w godz. 24:00-03:00

    Opis hotelu

    RecepcjaRestauracja główna4 restauracje a'la carte (turecka, włoska, rybna, barbeque)8 barów3 baseny zewnętrzne, basen dla dzieci z małymi zjeżdżalniamiAquaparkBasen wewnętrzny dla dorosłych i dzieciPlac zabawNight ClubSklepy - płatneLekarz - płatnyParkingWypożyczalnia samochodów - płatnaOficjalna kategoria hotelu 5*

    Internet

    Wi-Fi na całym terenie hotelu - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych, show, muzyka na żywo, minidisco, miniklub (dzieci 4 -12 lat), centrum fitness, łaźnia turecka, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, lekcje tańca, koszykówka, boccia, aerobic, aqua aerobic, siatkówka plażowa, piłka nożna, kort tenisowyOdpłatnie: SPA, masaże, zabiegi w łaźni tureckiej, kręgle, bilard, gry elektroniczne, kafejka internetowa

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Turcji.

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

     hotel położony ok. 12 km od centrum Antalyi, ok. 10 km od lotniska w Antalyi. 

    Plaża

     bezpośrednio przy piaszczysto?żwirowej plaży. Leżaki, materace, parasole bezpłatne na plaży i przy basenie. Ręczniki za kaucją. Pawilony plażowe za opłatą.

    Wyposażenie

     hotel składa się z 586 pokoi rozmieszczonych w dziewięciopiętrowym budynku głównym i rodzinnym budynku bocznym. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, windy, restauracja z tarasem, 3 restauracje à la carte, bary, kawiarnia, sklepy i punkty usługowe. W ogrodzie hotel posiada basen olimpijski, basen półolimpijski, basen relaksacyjny i basen ze zjeżdżalniami.

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. W międzyczasie przekąski, kawa, herbata, ciasteczka, lody. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne oraz niektóre importowane dostępne są przez cała dobę.

    Internet

      WiFi na terenie całego hotelu i kawiarenka internetowa w cenie.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe  ok. 26 m2, w budynku głównym, TV/SAT, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), sejf, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon, widok na ląd. Z bocznym widokiem na morze. Pokoje Rodzinne  w budynku bocznym, w pobliżu basenu, ok. 39 m2, sypialnia i pokój dzienny połączone drzwiami, łazienka z wanną i prysznicem, wyposażone podobnie jak pokoje dwuosobowe, balkon z leżakiem. Junior Suite  ok. 65 m2, boczny widok na morze, poza tym wyposażona podobnie jak pokoje dwuosobowe.

    Sport i rozrywka

     tenis (sprzęt i oświetlenie z opłatą), mini piłka nożna, koszykówka, siatkówka, tenis stołowy, siłownia, aerobik, gimnastyka, siatkówka plażowa, strzelanie z łuku, surfing (z licencją), kajaki. Za opłatą sporty wodne na plaży.

    Wellness

     sauna, łaźnia turecka, łaźnia parowa, whirlpool. Za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.  

    Dzieci

     miniklub w wieku 4-12 lat, zjeżdżalnie dla dzieci, osobne brodziki, plac zabaw, animacje, minidisco.

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu.   Cena nie zawiera wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 35 USD.  Wiza nie obowiązuje od 02.03.2020 


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Titanic Beach Lara

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Lara

    Region

    Riwiera Turecka

    Kod

    AYT11004 FH

    Liczba pokoi

    586

    Zalety

    Bezpośrednio przy plaży. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). WLAN.

    Położenie

    Tuż przy długiej piaszczysto - żwirowej plaży Lara Beach. Do centrum Antalyi z różnymi barami i sklepami ok. 10 km, lotnisko w Antalyi ok. 12 km.

    Opis

    Nowoczesny i komfortowy obiekt, wysokiej klasy, zaprojektowany w formie statku, na powierzchni ok. 95 000 m kw., składający się z 9-piętrowego budynku głównego i budynków bocznych. Główna restauracja z tarasem, wyśmienita kuchnia, różne restauracje a- la - carte (włoska, turecka, rybna, za niewielką dopłatą), bary, cukiernia (w określonych godzinach, latem), eleganckie lobby, saloniki, kawiarenka internetowa (za opłatą), WLAN, jacuzzi, kryty basen z wydzieloną częścią dla dzieci basen, fryzjer, sklepy, lekarz i pielęgniarka (w określonych godzinach), winda, w zadbanym i ładnie zaprojektowanym ogrodzie duży basen, który otacza niemal cały kompleks hotelowy, 2 kolejne baseny (jeden o rozmiarach olimpijskich, drugi pół-olimpijskich, z podgrzewaną wodą ), basen relaksacyjny, park wodny (z 8 zjeżdżalniami, w określonych godzinach), tarasy słoneczne, przy basenach i na plaży leżaki, maty, parasole i ręczniki, przy basenie snack bar, bar na plaży, parking.

    Wyżywienie

    All inclusive (I) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów, w ciągu dnia przekąski, lody (w określonych godzinach), popołudniowa kawa, herbata, ciastka i ciasto, 24 h lokalne i niektóre importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe,przekąska o północy. Codzienne uzupełnienie minibaru piwem, napojami bezalkoholowymi i wodą.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Wygodne i nowoczesne łazienka / WC, suszarka do włosów, telefon, TV z kanałem muzycznym, minibar, sejf, klimatyzacja / ogrzewanie (w zależności od sezonu).

    Pokój typ 1

    DA /EA = wygodne i nowoczesne pokoje dwu /jednoosobowe, w budynku głównym, ok. 26 m kw., z łazienką / WC, suszarką do włosów, telefonem, TV z kanałem muzycznym, minibarem, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu).

    Pokój typ 2

    DAA/EAA = pokoje dwu /jednoosobowe, wyposażenie jak DA, boczny widok na morze.

    Pokój typ 3

    FA = apartament rodzinny, w budynku bocznym, ok. 45 m kw., sypialnia, pokój dzienno-sypialny z drzwiami łączącymi.

    Sport, rozrywka, wellness

    Sport - w cenie siłownia, tenis stołowy, aerobik, mini piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa, 4 korty tenisowe. Za opłatą - gra w kręgle, oświetlenie kortu tenisowego, lekcje tenisa, rakiety tenisowe i piłki, kajaki, rowery wodne, surfing z licencją, wszystkie sporty motorowe na plaży (lokalny dostawca). Rozrywka - w cenie animacja dzienna i wieczorna, program rozrywkowy, amfiteatr, dyskoteka. Za opłatą - bilard, gry komputerowe w centrum gier. Wellness - w cenie łaźnia parowa, sauna, łaźnia turecka. Za opłatą - masaże i zabiegi w dobrze wyposażonej farmie piękności (wstęp od 16 lat).

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AL408102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 12 km od centrum Antalyi, ok. 10 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto‑żwirowej plaży. Leżaki, materace, parasole bezpłatne na plaży i przy basenie. Ręczniki za kaucją. Pawilony plażowe za opłatą.

    Wyposażenie

    dziewięciopiętrowy budynek główny, piętrowy budynek boczny oraz pięć willi posiadają łącznie 586 pokoi, zostały oddane do użytku w 2003 roku. Na terenie obiektu znajdują się sklepiki i punkty usługowe, 5 panoramicznych wind, 12 sal konferencyjnych na 40-1300 osób, ogród, amfiteatr, restauracja z tarasem, 5 barów, 2 restauracje a'la carte (za opłatą, rezerwacja), basen kryty. Hotel akceptuje karty Visa, Euro, Master. www.titanic.com.tr

    Ultra All Inclusive

    śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. W międzyczasie przekąski, kawa, herbata, ciasteczka, lody. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne oraz niektóre importowane dostępne są przez cała dobę.

    Internet

    WiFi na terenie całego hotelu i kawiarenka internetowa w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe w budynku głównym(A1-3A, A1-3C) ok. 26 m2, wyłożone wykładziną, TV/SAT, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), sejf, klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), łazienka z wanną, suszarka do włosów, WC, balkon, widok na ląd. A1-3C z bocznym widokiem na morze. Pokoje Rodzinne (A2-3D) budynek boczny, ok. 39 m2, sypialnia i pokój dzienny połączone drzwiami, łazienka z wanną i prysznicem, wyposażone podobnie jak A1-3A, balkon.

    Sport

    aerobik, koszykówka, strzelanie z łuku, siłownia, tenis (sprzęt i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą bilard, kręgle i sporty wodne na plaży.

    Wellness

    łaźnia parowa, basen kryty, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi. Za opłatą masaże i zabiegi pielęgnacyjne w centrum spa.

    Dzieci

    miniklub w wieku 4-12 lat, plac zabaw, oddzielny basen.

    Rozrywka

    okazjonalne animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 30.09.15 20% zniżkido 30.11.15 15% zniżki

    Dla seniorów

    SENIOR 60+: 10% zniżki

    Dla nowożeńców

    10% zniżki

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Titanic

    Opinie o Hotelu Titanic

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Pobyt 15 IX 2011,super pogoda,gorąco,rewelacyjny hotel,czyściutko,ręczniki i pościel wymieniane codziennie,jedzenie przepyszne w ogromnych ilościach i bardzo różnorodne,super baseny"odkurzane" i odkażane codziennie wieczorem. Rewelacyjne animacje i drinki;)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    polecam

    Właśnie wróciłam z tego hotelu. Jak kogoś stać to gorąco polecam!!! Cudny hotel, dużo rozrywki (dla dzieci), miła obsługa,bardzo dobre jedzenie kawałek do morza, dużo basenów, barów i porządek na medal!!! GORĄCO POLECAM!!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.7

    Masz pytania o Hotel Titanic? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00