cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
1 / 32
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
02.04 - 09.04
już od 3206 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.04 - 10.04
już od 1364 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Dragon
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Royal Dragon
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Royal Dragon:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Dragon:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 kwietnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Hotel Royal Dragon w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Side
  • ok. 10 km od miejscowości Manavgat
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

polozenie

  • ok. 5 km od centrum Side
  • ok. 10 km od miejscowości Manavgat
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • kawiarenka internetowa: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • serwis bagażowy
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • 4 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

564

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu. 
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen kryty: listopad-marzec; w zależności od sezonu, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • basen dla dzieci: kryty, listopad-marzec, w zależności od sezonu, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • ręczniki
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: kryty, listopad-marzec, w zależności od sezonu, ze słodką wodą, podgrzewany, w strefie spa, leżaki: w cenie
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, rezerwacja wymagana
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub dla dzieci: 4-12 lat, 10:00-12:00 i 14:30-17:00
    • pokój gier i zabaw: 4-12 lat
    • plac zabaw
    • minidyskoteka

    Sport i wellness

    W cenie
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • siłownia: dla gości w wieku 16+
    • aerobik
    • aqua aerobik
    • step aerobik
    • tenis stołowy
    • łucznictwo
    • 5 kortów tenisowych
    Płatne
    • strefa spa: dla gości w wieku 16+, w ofercie firmy zewnętrznej
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe
    • salon kosmetyczny
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • lekcje gry w tenisa
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

    rozrywka

    • kręgle za opłatą
    • zajęcia sportowe
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na ląd
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny FZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na ląd
    • pokój 2-poziomowy
    • 2 łazienki
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-3 os.
    • ok. 70 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • 2 łazienki
    • prysznic
    • wanna z hydromasażem
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na ląd
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Superior DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 40 m2
    • boczny widok na morze
    • w budynku głównym
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na morze
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2
    • 3-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na morze
    • pokój 2-poziomowy
    • 2 łazienki
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • szlafroki: za opłatą
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 11:00
    • obiad: 13:00 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 19:00 - 21:30, w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • przekąski o północy: 00:00 - 07:00
    • ciasto: 16:00 - 00:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 7
  • główna restauracja „Dragon Main Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: w cenie, rezerwacja wymagana, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Zen Fernost": rodzaje kuchni: chińska, japońska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Dulciena ": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Firuze": rodzaje kuchni: turecka, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Dorado": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Notte Bistro Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, z klimatyzacją
  • restauracja „Monet Patisserie": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, w cenie, codziennie 16:00 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 9
  • bar w lobby „Piano Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar przekąskowy „Vento Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Bowling Bar"
  • bar „Mezzanotte Disco Bar": w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar przekąskowy „Amphi Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar w lobby „Fantasia Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Aqua Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Notte Bar"
  • Dodatkowe informacje
  •  atrakcje noworoczne: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczór taneczny
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 12 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 48 km.
    Plaża:

    Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, rybna oaz chińska (płatne ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), 10 barów , m.in.: lobby bar, pool bar, aqua bar, snack bar, bar na plaży. 3 baseny: główny, basen z 8 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), 3 brodziki w tym jeden z trzema zjeżdżalniami, bezpłatny lunapark (dla dzieci pow. 7 roku życia, dla młodszych dzieci-wymagana pisemna zgoda rodziców), plac zabaw. Część atrakcji wspólna z położonym obok hotelem Taj Mahal: aquapark, lunapark.
    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, wieczorne show, wieczór turecki, muzyka na żywo. Ponadto: siatkówka plażowa, siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: bogato wyposażone centrum SPA, bilard (ok. 8 EUR/godz). Naprzeciwko hotelu znajduje się Stone Sport Complex (dostępny za opłatą): korty tenisowe, boiska do koszykówki, siatkówki, badmintona, zewnętrzna siłownia.
    Internet:

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.royaldragonhotel.com.tr
    Naszym zdaniem:

    Komfortowy hotel urządzony w orientalnym stylu. Ciekawie urządzone pokoje, piękna plaża oraz duży aquapark to niewątpliwie najmocniejsze strony tego hotelu. Polecamy wszystkim którzy na wakacjach lubią spędzać czas aktywnie i dobrze się bawić. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami wśród Klientów.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji nie są honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne
    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 28.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji.
    Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
    Uwaga:
    Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga!
    Powyższe warunki podane zostały na dzień 28.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Side

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy hotel położony tuż przy błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią, że wakacje na długo zapiszą się w pamięci.

    lokalizacja

    Evrenseki, 5 km od centrum Side, 10 km od Manavgat, 48 km od lotniska w Antalyi-AYT. Hotel usytuowany na powierzchni: 50000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (4), basen kryty,aquapark (8 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 3 dla dzieci, działają w godzinach 10:00-12:00,14:00-16:00). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w budynku głównym:(liczba pięter: 6, liczba wind: 9) Typy pokoi: - pokoje standardowe superior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - pokoje standardowe superior przystosowane dla osób niepełnosprawnych dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - pokoje rodzinne duplex dla max. 4 os.: dwupoziomowe, 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - junior suity dla max. 3 os.: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon - king suity dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (3), bary (5), cukiernia Ultra All Inclusive (10:00-02:30) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej - późne śniadanie (10:00-11:00), późny posiłek (00:00-07:00) serwowane w Notte Bistro - przekąski (11:00-16:00) - podwieczorek (16:00-00:00) serwowany w cukierni - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. - FIRUZE TURKISH turecka - DULCIENA ITALIAN włoska - ZEN FAR EAST azjatycka

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy - rzutki - badminton - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - aerobik - siłownia - animacje w nocy, w dzień - sauna - jacuzzi - dyskoteka

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (5) - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - lekcje tenisa - kręgle - bilard - centrum SPA - masaż - salon piękności - łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19: - Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE - Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK - Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK, BEZPŁATNIE - Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK - Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE - Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK - Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK - Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE - Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD, KOLACJĘ - Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA - Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK - Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (24H) - Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK - Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE - Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 2 GOŚCI NA 8 M2 - Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK - Czy na leżakach są materace? - NIE - Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK, BEZPŁATNIE, ROZPAKOWANE - Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK, PO KAŻDYM UŻYCIU - Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK, OBSŁUGA KELNERSKA - Czy zjeżdżalnie wodne i aquapark są czynne? - NIE - Czy centrum SPA jest czynne? - TAK - Czy łaźnia turecka jest czynna? - TAK - Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK - Czy siłownia jest czynna? - TAK - Czy mini klub jest czynny? - TAK - Czy hotel prowadzi program animacyjny? - TAK (ANIMACJE W CIĄGU DNIA I WIECZOREM, ZAJĘCIA SPORTOWE, SIATKÓWKA, PIŁKA WODNA, RZUTKA, MINI DISCO, DYSKOTEKA) - Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - JEŚLI GOŚĆ WYKAZUJĄCY OBJAWY NIE NOSI MASKI, OTRZYMUJE JĄ I NIEZWŁOCZNIE KIEROWANY JEST DO GABINETU LEKARSKIEGO. PO KONTROLI LEKARZA KIEROWANY JEST ZGODNIE Z DECYZJĄ LEKARZA DO OŚRODKA BADAWCZEGO I ZABIERANY DO IZOLATKI - Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? -POZYTYWNY PRZYPADEK JEST PRZENOSZONY DO IZOLATKI Z OSOBAMI, Z KTÓRYMI PRZEBYWA. JEŚLI TESTY TYCH OSÓB SĄ NEGATYWNE, SĄ IZOLOWANE W ODDZIELNYM POKOJU. NIE POWINNY WYCHODZIĆ Z POKOJU, DOPÓKI NIE UZYSKAJĄ WYNIKU NEGATYWNEGO. POTRZEBY ZOSTANĄ ZAPEWNIONE

    Aktualizacja opisu

    05.10.2020 11:24

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria Exim Tours 5* - kategoria lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 6 km od centrum Side - ok. 57 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysta - leżaki i parasole, ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Superior - powierzchnia ok. 40 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf, internet Wi-Fi - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe i piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, kapcie) - balkon Pokój Familijny (2 Bedrooms) - powierzchnia ok. 60 m2 - 2 łączone pokoje - wyposażenie podobne jak w pokoju Superior Pokój Familijny (Duplex) - powierzchnia ok. 60 m2 - 2 piętra, 2 sypialnie, 2 łazienki - wyposażenie podobne jak w pokoju Superior Pokój Junior Suite - powierzchnia ok. 70 m2 - salon plus sypialnia z jacuzzi - wyposażenie podobne jak w pokoju Superior

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - kompleks basenowy - aquapark - leżaki, materace i parasole przy basenach - sala fitness, aerobik, step - gimnastyka i sporty w basenie - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - rzutki, boccia, tenis stołowy, łucznictwo - korty tenisowe, siatkówka plażowa - muzyka na żywo, programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - bilard, kręgle, gry elektroniczne - spa, masaże - oświetlenie kortów i sprzęt do tenisa - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw, lunapark, mini klub, mini disco - brodzik, basen ze zjeżdżalniami - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, różnorodne przekąski w ciągu dnia, lody, nocne przekąski. Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonych barach 24h. W restauracjach a'la carte wymagana opłata serwisowa i rezerwacja.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracje a' la carte: rybna, włoska, turecka, azjatycka - bistro, kawiarnia, snack restaurant, food corner serwujący szeroką gamę przekąsek - 10 barów: m.in.  w lobby, przy basenie, w aquaparku, na plaży, w amfiteatrze, w dyskotece

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 564 pokojami - Internet Wi-Fi w lobby i części miejsc publicznych (bezpłatny) - fryzjer, salon urody, mini market, pasaż handlowy - www.stonegroup.com.tr

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kraj

    TURCJA

    Położenie

     do centrum Side ok. 5 km.

    Plaża

     od piaszczystej plaży oddzielony promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki (1x dziennie) na plaży i przy basenie w cenie.

    Wyposażenie

     564 pokoje na 6 piętrach, lobby z recepcją, windy, restauracja z tarasem, restauracje a'la carte, bary. Na zewnątrz basen, aquapark, park rozrywki (wspólny z sąsiednim hotelem Royal Taj Mahal).

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Przekąski, cukiernia. Przekąska o północy. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24H.

    Internet

    WiFi w cenie.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe ok. 40 m2, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, telefon, sejf, TV-SAT, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, klimatyzacja (centralna), balkon, od strony lądu. Z bocznym widokiem na morze. Z widokiem na morze. Junior Suite ok. 70 m2, pokój dzienny, sypialnia, wanna z hydromasażem, dwie łazienki z prysznicem, widok na morze. Pokoje rodzinne ok. 60 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami, jedna łazienka z wanną. Z widokiem na morze. Pokoje rodzinne Duplex ok. 60 m2, na dwóch poziomach, dwie łazienki. Z widokiem na morze.

    Sport i rozrywka

     tenis (sprzęt za opłatą), tenis stołowy, siłownia, aerobik, siatkówka plażowa. Za opłatą kręgle, sporty wodne na plaży. Animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

    Wellness

    sauna, łaźnia turecka. Za opłatą masaże i centrum urody.

    Dzieci

     miniklub (4-12 lat), brodzik, aquapark i park rozrywki, animacje, minidisco, plac zabaw.

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek  

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie Allianz Travel oddział w Polsce, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu.  Cena nie zawiera wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 35 USD. Wiza nie obowiązuje od 02.03.2020           


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    GTI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie/plaża:

    Colakli, ok. 15 km od centrum Side, ok. 10 km od Manavgat, ok. 55 km od lotniska w Antalyi, bezpośrednio przy hotelowej, żwirowo-piaszczystej plaży z częściowo stromym zejściem do morza.

     

    Wyposażenie:

    Trzy siedmiopiętrowe budynki, posiadają łącznie 564 pokoje, lobby z recepcją, lobby bar, restaurację, trzy restauracje a’la carte, kącik TV, scenę, patisserię, dyskotekę, salę gier, sklepiki z pamiątkami, ogród, podgrzewany kryty basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci.

     

    Pokoje:

    Przestronne, przyjemnie urządzone, wyłożone wykładziną, centralnie sterowana klimatyzacja/ogrzewanie (czynna w godzinach wyznaczonych przez hotel, w zależności od pogody), bezpośrednie połączenie telefoniczne, TV/SAT, mini bar, sejf, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, WC. Większość pokoi z balkonem.
    Pokoje familijne (FAM2) składają się z dwóch sypialni połączonych drzwiami, z łóżkiem podwójnym i dwoma pojedynczymi łóżkami do spania.

     

    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive
    Śniadania, śniadania dla śpiochów, obiady, kolacje w formie bufetu, po południu kawa, herbata, ciasteczka w patisserii, o północy przekąski. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne oraz niektóre napoje importowane, z wyjątkiem soków ze świeżych owoców, win rocznikowych i napojów butelkowanych, dostępne są bezpłatnie przez całą dobę w każdym czynnym barze. Jeden raz w czasie pobytu kolacja w restauracji a’la carte po wcześniejszej rezerwacji (przy min. 7 dniowym pobycie). Mini bar wypełniany jest codziennie napojami bezalkoholowymi i piwem.

     

    Sport/rozrywka:

    Bezpłatne: dwa korty tenisowe, wynajem sprzętu do tenisa, tenis stołowy, fitness, darts, łaźnia parowa, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne), mini club dla dzieci (w wieku od 4 do 12 lat) czynny w godzinach wyznaczonych przez hotel, programy animacyjne.

    Płatne: oświetlenie kortów tenisowych, lekcje gry w tenisa, sala gier, kręgle, bilard, internet, masaż, wellness/spa.

     

    Cena zawiera:

    • przelot,

    • opłaty lotniskowe,

    • zakwaterowanie: 7/14 noclegów,

    • wyżywienie,

    • opiekę pilota,

    • ubezpieczenie,

    • transfer.

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej płatnej na lotnisku w Turcji.

    • wycieczek fakultatywnych.

     

    Wycieczki fakultatywne:

     

    PAMUKKALE

    Olśniewające białością tarasy wapienne (trawertyny) Pamukkale, znajdujące się 19 km na północ od Denizli, wyglądają z daleka jak jasna blizna na zboczu łańcucha górskiego. Pamukkale zostało uformowane przez cieple, bogate w wapń wody, które, spływając kaskadami z urwisk, chłodziły się, tworząc skały osadowe. Skały te tworzyły naturalne półki, płytkie baseny i stalaktyty, stając się atrakcją dla turystów.
    Kolejność zwiedzanych obiektów może ulec zmianie.

    Koszt 1 dniowej wycieczki - ok. 50 EURO


    EFEZ

    Efez - to jedno z najlepiej zachowanych miast antycznych na świecie. Spacerując jego ulicami można się zupełnie zatracić - przenieść w czasy Marka Aureliusza i Kleopatry. Tu jeszcze nie ucichły gwary na agorze, nadal widać ślady kół, wydaje się, że mury term jeszcze nadal są ciepłe, a ulice ozdobione są antycznymi reklamami. W czasie naszej dwudniowej wycieczki będziecie Państwo mieli okazję zobaczyć nie tylko Efez i Wzgórze Słowików, gdzie mieszkała Matka Boska. ale także Pamukkale, Hierapolis, a zatem miejsca, o których uczyliśmy się w szkołach. Kolejność zwiedzanych obiektów może ulec zmianie.

    Efez i Pamukkale - 2 dni - ok. 85 Euro


    KAPADOCJA

    Kapadocja to kraina położona na Wyżynie Anatolijskiej, między Morzem Czarnym a górami Taurus.
    W czasie naszej wycieczki zobaczycie Państwo najpiękniejsze doliny kapadockie, zespół kościołów w Göreme, Zelve, Czarodziejskie Kominy. Zwiedzicie także najciekawsze podziemne miasto Kapadocji zamieszkałe niegdyś przez pierwszych chrześcijan. Niewątpliwą atrakcją jest także wizyta w Konyi, w Zakonie Wirujących Derwiszy, założonego przez Hz. Mevlana Celalettin el Rumi, jednego z największych mistyków w historii, a także wspaniały Kervansaray. Dowiecie się Państwo także wiele na temat tureckiego rzemiosła, ceramiki, dywanów, a także życia na wsiach, gdzie nadal głównym środkiem transportu jest osiołek.
    Kolejność zwiedzanych obiektów może ulec zmianie.

    Kapadocja - 2 dni - koszt ok. 78 Euro


    JEEP SAFARI-RAFTING

    To wycieczka dla osób lubiących ryzykowne i egzotyczne przygody - połączenie dwóch wycieczek podnoszących poziom adrenaliny we krwi - jeepa safari i raftingu.
    Koszt ok. 60 Euro


    AQUAPARK

    Całodzienna wycieczka do wodnego miasteczka. Świetna zabawa, nie tylko dla dzieci, ale także młodych duchem dorosłych. Wśród mnóstwa zjeżdżalni, basenów, ślizgawek, "rur" i wielu innych atrakcji - każdy znajdzie coś dla siebie.

    Koszt ok. 35 Euro


    NOC TURECKA

    Krótka wyprawa w świat Orientu, do krainy z tysiąca i jednej nocy. Poznacie Państwo najbardziej egzotyczne oblicze Turcji - będziecie mieli szansę przebierać w setkach wyrobów skórzanych, oślepi Was blask złota, poznacie smak doskonałych tureckich przypraw.Całości dopełni wspaniały taniec tancerek i tancerzy brzucha, grupa folklorystyczna, prezentująca tańce i zwyczaje z terenu całej Turcji i pobliskich krain, a wszystko to przy suto nakrytym stole, z wieloma potrawami tradycyjnej tureckiej kuchni jak i kieliszkiem dobrego anatolijskiego wina czy też słynnej tureckiej RAKI. Na koniec polecamy filiżankę mocnej kawy po turecku.
    Cenę wycieczki i jej dokładny przebieg poznacie Państwo na spotkaniu organizacyjnym.

     

    HAMAM

    Hamam czyli łaźnia turecka jest oparta na kanwie term rzymskich, a zatem kąpiel w hamamie jest niczym podróż w czasie. Wspaniała odnowa biologiczna, seria masaży w pianie mydlanej i w olejku, a także peeling całego ciała, tej wizyty długo Państwo nie zapomnicie!

    Koszt ok. 30 Euro


    ALANYA I WIEŚ TURECKA

    Wycieczka ta to wspaniała okazja, żeby zobaczyć Alanyę, zrobić zakupy, a przy okazji poznać odmienne od kurortów wakacyjnych oblicze Turcji - prawdziwą wieś turecką, gdzie czas zatrzymał się dziesiątki lat temu. Podczas tej wycieczki tak pełnej kontrastów jak sama Turcja dowiecie się Państwo więcej o tym pięknym kraju, niż po przeczytaniu tysiąca książek, poznacie serdeczność mieszkańców Anatolii, smak oryginalnych tureckich potraw.


    PHASELIS - REJS STATKIEM

    Z portu w Kemer wyruszą Państwo w rejs wzdłuż wybrzeża Morza Śródziemnego kotwicząc po drodze w urokliwych zatoczkach. Będzie możliwość obejrzenia ruin starożytnego miasta likijskiego Phaselis.
    Po tej archeologicznej wyprawie będą mogli zanurzyć się Państwo w czystej wodzie w jednej z trzech zatok, w których się zatrzymamy. W cenie wycieczki jest pyszny obiad na pokładzie jachtu oraz wszystkie napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne.

    Koszt ok. 35 Euro

     

    DEMRE, MYRA, KEKOVA

    Demre to współczesna nazwa antycznej Myry, która niegdyś była jednym z najważniejszych miast antycznej Licji- a dziś jest to również miejsce ważne dla chrześcijan. Św. Paweł odwiedził Myrę, kiedy przewożono go do Włoch. Tutaj przez lata mieszkał św. Mikołaj, biskup Myry. Myra słynie także z przepięknych kutych w skale grobowców oraz rzymskiego teatru. Nasza wycieczka to nie tylko jednak zwiedzanie. Będziecie Państwo mieli okazję popłynąć statkiem na wyspę Kekova, popluskać się w morskich falach, podziwiać ruiny starożytnego zatopionego miasta. O dokładny przebieg wycieczki, a także jej cenę zapytajcie Państwo pilota!

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


     

    Położenie

    Royal Dragon Hotel położony jest w Side, ok. 5 km od centrum. Odległość od lotniska w Antalyi wynosi ok. 48 km. Obiekt zlokalizowany jest bezpośrednio przy prywatnej plaży.

     

    Hotel

    Resort zajmuje powierxchnię 50 000 km2. Na terenie: recepcja, restauracja główna, 4 restauracje A'la Carte (turecka, włoska, kuchnia wschodnia oraz owoce morza), beach bar & snack bar, lobby bar, bistro bar, pool bar, amphi bar, aqua bar, disco bar, ciastkarnia, sklepy, Internet bezprzewodowy w lobby (bezplatny), Internet cafe, mini club, mini disco, wesołe miasteczko. Obiekt posiada basen, basen dla dzieci, aquapark, basen kryty. Usługi dodatkowe: łaźnia turecka, sauna, opieka medyczna, opiekunka do dziecka, wypożyczanie samochodów, pranie. Na terenie hotelu odbywają się dzienne oraz wieczorne animacje.

     

    Pokoje

    Obiekt posiada łącznie 564 pokoje: 396 pokoi standardowych (w tym 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych), 14 pokoi typu junior suite, 35 pokoi rodzinnych, 111 pokoi rodzinnych typu dublex. Wyposażenie pokoi standardowych stanowią: łazienka z wanną oraz WC, suszarka do włosów, telefon, LCD TV, sejf, mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe oraz piwo), centralna klimatyzacja oraz balkon.

     

    Wyżywienie

    Na terenie hotelu obowiązuje opcja Ultra All Inclusive: śniadanie, lunch oraz obiadokolacja w formie bufetu. Lokalne oraz wybrane importowane napoje alkohlowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w wyznaczonych godzinach. Pomiędzy posiłkami głównymi serwowane są przekąski. Raz w tygodniu klienci mogą skorzystać bezpłatnie z jednej wybranej restauracji A'la Carte (wymagana rezerwacja

     

    Sport i relaks

    Bezpłatnie do dyspozycji gości: tenis, tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness, aerobic, gimnastyka. Za dodtatkową opłatą: bilard, kręgle, oświetlenie kortów, sporty wodne.

     

    Możliwość zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + 2 dzieci na dostawkach, pokój jednoosobowy, pokój jednoosobowy + dziecko na dostawce

     

    Cena zawiera:

    • 7 lub 14 noclegów
    • wyżywienie: all inclusive
    • opiekę rezydenta
    • przelot samolotem
    • transfer: lotnisko-hotel-lotnisko
    • ubezpieczenie KL i NW

     

    Cena nie zawiera:

    • wizy tureckiej płaconej na lotnisku.

     

     

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Category

    5

    Region

    SIDE

    Opis oferty:

    hotel został otwarty w 2008 roku, usytuowany na powierzchni 50.000m², 6-piętrowy budynek główny, windy; do dyspozycji gości: basen odkryty, basen kryty (z podgrzewaną wodą, czynny w sezonie zimowym, wydzielona część dla dzieci), park wodny ze zjeżdżalniami, lunapark (bezpłatny), restauracja główna, 4 restauracje A'la carte (włoska, turecka, dalekowschodnia, rybna - płatne), 10 barów (wszystkie bary otwarte w wyznaczonych przez hotel godzinach), 4 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 564 pokoje: 403 pokoje standardowe (40m²), 35 pokoi rodzinnych (60m², 2 sypialnie), 104 pokoje rodzinne Duplex (60m², 2-piętrowe, 2 sypialnie, 2 łazienki), 14 pokoi Junior Suite (70m², salon, sypialnia, 2 łazienki, jacuzzi), 3 pokoje King Suite (100m², 2 sypialnie, salon, 2 łazienki, jacuzzi), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych (40m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (działa w niepełnym wymiarze czasu, w zależności od warunków pogodowych), minibar, TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (bezpłatny), balkon

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, salon kosmetyczny, centrum handlowe, pralnia, lekarz, kafejka internetowa, gry komputerowe i elektroniczne, oświetlenie kortów tenisowych, lekcje tenisa, sprzęt do tenisa, fotograf, bilard, kręgle, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

    KONTAKT:

    www.royaldragonhotel.com

    POŁOŻENIE:

    5 km do centrum Side, 10 km do centrum Manavgat, 48 km do lotniska w Antalyi

    PLAŻA:

    prywatna, piaszczysta plaża; leżaki, parasole - bezpłatnie, ręczniki przy basenie i na plaży bezpłatne (wymiana raz w ciągu dnia bezpłatna, kolejna wymiana ręcznika tego samego dnia dodatkowo płatna); zejście do morza piaszczyste

    WYŻYWIENIE:

    Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski oraz kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje bezalkoholowe oraz napoje alkoholowe, wybrane napoje alkoholowe importowane; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini dyskoteka, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, 3 baseny, zjeżdżalnie, menu w restauracji głównej, krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna, wymagana rezerwacja), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, muzyka na żywo, noc turecka (1 na tydzień), łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, amfiteatr, dyskoteka, rzutki, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), siatkówka plażowa, łucznictwo, aerobik, gimnastyka, bezprzewodowy internetu (szybszy dostęp do internetu dodatkowo płatny)


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    5* Turcja/Side

    Opis hotelu

    Lokalizacja

    - odległość od plaży

    bezpośrednio

    - położenie

    Evrenseki Mevkii

    - odległość od centrum Side

    5km

    - odległość od centrum Manavgat

    10 km

    - odległość od lotniska

    48 kmPlaża - piaszczysto-żwirowa - leżaki, parasole bezpłatne - ręczniki plażowe wymiana płatnaHotel

    - ilość gwiazdek

    5*

    - rok otwarcia

    2008 r

    - ilość pokoi

    564

    - ilość basenw

    3 baseny zewnętrzne, 3 brodziki dla dzieci, basen kryty, 13 zjeżdżalni wodnychDodatkowe usługi

    - bezpłatne

    centrum fitness, sauna, łaźnia turecka, parking, wesołe miasteczko z 6 karuzelami

    - płatne

    fryzjer, centrum SPA, masaże, pralnia, sklepy, fotograf, lekarz na wezwanie, kręgle, 4 sale konferencyjeInternet - WI FI w lobby bezpłatne - kawiarenka internetowa płatnaPokoje

    - wyposażenie

    łazienka , suszarka do włosw, klimatyzacja centralna, Sat TV , mini bar, sejf, telefon, balkon - powierzchnia ok. 40 m2 Restauracje i bary

    - Restauracje

    restauracja głwna, 4 restauracje tematyczne (razy na pobyt bezpłatnie, konieczna wcześniejsza rezerwacja)

    - Bary

    Lobby bar 10:00-24:00, bar przy basenie 10:00-24:00, bar na plaży 10:00-18:00, snack bar 10:00-24:00, disco bar 23:00-03:00, Amphi Bar10:00 - 21:30, Aqua bar 10:00-21:30, Bowling bar 16:00-24:00 Wyżywienie

    - godziny Ultra all inclusive

    napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole 24h

    - posiłki

    śniadanie 07:00-10:00, pźne śniadanie 10:00-11:00, obiad 13:00-14:30, przekąski 12:30-17:00, lody 14:00-16:00, kolacja 18:30 - 21:00, pźne przekąski 24:00-07:00Rozrywka - animacje sportowe dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia - wieczorami dyskoteka i wieczorne show, muzyka na żywo (w określone dni)Sporty

    - bezpłatne

    aerobik, gimnastyka, ping pong, siatkwka plażowa, dart, tenis ziemny

    - płatne

    gry wideo, sporty wodne na plaży, bilard,Dla dzieci - łżeczko dla dziecka, mini klub 4-12 lat, teenage klub 13-16 lat, plac zabaw, mini disco, krzesełka w restauracji, menu dla dzieci

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Hotel położony 5 km od centrum Side, 10 km od Manavgatu, 48 km od lotniska.

    Plaża

    Piaszczysta, prywatną plaża, znajduję się tuż przy hotelu (przejście do plaży przez promenadę); bezpłatny dostęp do leżaków, parasoli, ręczników.

    Zakwaterowanie

    564 pokoje; Typy pokoi - 408 pokoi standardowych (40 m2), 104 rodzinne Duplex (60 m2, pokój 2-poziomowy z 2 sypialniami), 35 rodzinnych (60 m2, 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 14 Junior Suite (70 m2 - pokój dzienny oraz sypialnia), 3 King Suit (100 m2 - 2 sypialnie oraz pokój dzienny), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie - każdy pokój wyposażony jest w mini bar (płatny), suszarkę do włosów, sejf (płatny), telewizor, telefon, klimatyzację, balkon.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, restauracja z przekąskami, Notte bistro, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, azjatycka, rybna (płatne, wymagana rezerwacja), bufet dla dzieci; 9 barów: (bar w lobby, bar na plaży, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar w amfiteatrze, disco bar, bar w Aquaparku, bar w kręgielni, Notte bar), cukiernia.

    Wyżywinie

    Ultra all inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, lody, przekąski, nocne przekąski (serwowane w godz. 00.00-07.00). Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w godz. 10.00-24.00 w poszczególnych barach. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    Sport i Rozrywka

    5 basenów: basen główny (2500 m2, 140 cm gł.), basen (600 m2, 140 cm gł.), Aquapark (3 baseny, 9 zjeżdżalni w tym 3 dziecięce); Bezpłatnie - animacje, siłownia, Aquapark i wesołe miasteczko, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, rzutki, sauna, łaźnia turecka, wodny aerobik, tenis stołowy, nauka tańca, muzyka na żywo; Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, kręgle, bilard, centrum spa, masaże sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    3 Brodzik, Aquapark, i wesołe miasteczko, animacje, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), łóżeczko dla niemowląt (na zapytanie), możliwość odpłatnego wynajęcia opiekunki (wymaga rezerwacja).

    Pozostałe udogodnienia

    Sklepy, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), opieka lekarska, sklepy, 4 sale konferencyjne, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów, dostęp do bezpłatnego połączenia internetowego Wi-Fi w pobliżu lobby.

    Naszym zdaniem

    Znakomity hotel dla każdego! Bogata oferta sportowo-rekreacyjna, urozmaicone animacje, bardzo dobra kuchnia i wiele atrakcji dla dzieci czynią ten hotel idealnym miejscem na spędzenie rodzinnych wakacji. Hotel ten polecamy również osobom lubiącym aktywne formy wypoczynku.

    Strona internetowa

    http://www.royaldragonhotel.com.tr/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - położony przy prywatnej plaży, odznaczonej Certyfikatem Błękitnej Flagi - bogata oferta Ultra All Inclusive - animacje hotelowe dla dzieci i dla dorosłych - duże, luksusowo urządzone pokoje

    NASZYM ZDANIEM

    Architektura i wystrój hotelu nawiązują do dalekowschodniego stylu. Obiekt oferuje wygodne i przestronne, pokoje, luksusowe wnętrza oraz wysoki poziom usług. Do dyspozycji gości szeroka oferta Wellness i SPA, wewnętrzny i zewnętrzny basen dla dzieci i dla dorosłych oraz hotelowe animacje. Goście mogą korzystać z Aquaparku, który znajduje siię w sąsiednim, należącym do tej samej sieci, hotelu Royal Taj Mahal (przejście podziemnym tunelem, około 100m).

    POŁOŻENIE

    - położony w strefie turystycznej należącej do Side -Evrenseki - położony około 5km od Side - około 48 km od lotniska w Antalyi - bezpośrednio przy piaszczystej plaży - odległość od najbliższego sklepu około 140 m - odległość do najbliższego przystanku komunikacji miejskiej około 650 m - Około 10 km od Manavagat

    PLAŻA

    Piaszczysta prywatna plaża z barem czynnym od 10:00 do 18:00. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne. Plaża odznaczona Certyfikatem Błękitnej Flagi. Sporty wodne na plaży dodatkowo płatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne: recepcja czynna 24h, restauracja główna, kilka barów na terenie hotelu, 3 baseny zewnętrzne dla dzieci i dla dorosłych (leżaki i parasole bezpłatne), Aquapark (9 zjeżdżalni), karuzele,, basen kryty (zamknięty w sezonie letnim), centrum fitness, łaźnia turecka, sauna, boisko do koszykówki, korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy. WiFi na terenie hotelu bezpłatne. Dodatkowo płatne: 5 restauracji a'la Carte (dania kuchni tureckiej, włoskiej, azjatyckiej, restauracja serwująca dania rybne oraz owoce morza), lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, pralnia, kącik komputerowy, masaże, SPA, oświetlenie kortu tenisowego, kręgle, bilard, sporty wodne na plaży oraz wynajem samochodów.

    DLA DZIECI

    Animacje w ciągu dnia, plac i pokój zabaw, bufet dziecięcy, brodzik, Mini Klub dla dzieci od 4 do 12 lat, Aquapark, karuzele.

    POKOJE

    Zakwaterowanie: 14:00 Wykwaterowanie: 12:00 Hotel posiada 564 pokoje. Pokoje Superior standard (40m2) wyposażone są w prywatne łazienki z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, telefon, mini bar (bezpłatny, woda, napoje oraz piwo, uzupełniane codziennie), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, telewizor, Wi-Fi oraz balkon.

    UDOGODNIENIA

    * recepcja czynna 24h * kilka barów na terenie hotelu * kompleks basenów * Aquapark (9 zjeżdżalni) * Karuzele * centrum fitness * Łaźnia turecka * Sauna * boisko do koszykówki * korty tenisowe * siatkówka plażowa * tenis stołowy * WiFi na terenie hotelu * 5 restauracji a'la Carte * lekarz na wezwanie * opiekunka do dziecka * pralnia * kącik komputerowy * masaże, SPA * oświetlenie kortu tenisowego * kręgle * bilard * sporty wodne na plaży * wynajem samochodów

    WYŻYWIENIE

    Ultra all inclusive Formuła Ultra All Inclusive zawiera: śniadania, późnie śniadania, obiady i kolacje podawane w formie bufetu. Między posiłkami oferowane słone i słodkie przekąski w barach na terenie hotelu, póżne przekąski, bufet dla dzieci, bufet z daniami dietetycznymi, lody serwowane podczas kolacji, lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe. Formuła Ultra All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych i bezalkoholowych, wszystkich butelkowych win, świeżo wyciskanych soków owocowych i warzywnych oraz importowanego szampana. Restauracje A'la Carte dostępne po wcześniejszej rezerwacji.

    DODATKOWE INFORMACJE

    ---

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (minimum 29% ceny rezerwacji) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 10 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 50 km.

    PLAŻA

    Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.

    HOTEL

    Pięciogwiazdkowy Royal Dragon otwarty w 2008roku,  na błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią że wakacje na długo zapiszą się w pamięci. Na terenie znajduje się 5 restauracji, 10 barów, 4 sale konferencyjne, windy, basen odkryty, aquapark współdzielony z Gośćmi Royal Taj Mahal - 11 zjeżdżalni (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00 i 14:30-17:00),

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Lobby z recepcją, lobby bar, restauracja z tarasem, cztery restauracje a'la carte, bar przy basenie/snack bar, bar na plaży, bar itaminowy, kącik TV, scena, patisseria, dyskoteka, karuzela, fryzjer, sklepiki z pamiątkami. Leżaki, materace, parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją (wymiana płatna).

    INTERNET

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    W hotelu znajdują się 4 sale konferencyjne

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie:siłownia, sauna, łaźnia turecka, 5 kortów tenisowych, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, lunapark (otwarty 15.04-31.10, czynny w wyznaczonych godzinach), dyskoteka Odpłatnie: salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, rakiety i piłki do tenisa, bilard, kręgle

    DLA DZIECI

    brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel posiada 564 pokoje: Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), telefon, TV, balkon. Typy pokoi: pokoje superior dla max. 4 os. (5 dla niepełnosprawnych), pokoje rodzinne dla max. 4os. (2 pokoje bez drzwi łączących), junior suity dla max. 3 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi), pokoje rodzinne typu duplex dla max. 4 os.(dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących)

    WYŻYWIENIE

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, gofry (11:00-17:00), lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.royaldragonhotel.com.tr

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    do centrum Side ok. 5 km.

    Plaża

    od piaszczystej plaży oddzielony promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki (1x dziennie) na plaży i przy basenie w cenie.

    Wyposażenie

    564 pokoje na 6 piętrach, lobby z recepcją, windy, restauracja z tarasem, restauracje a'la carte, bary. Na zewnątrz basen, aquapark, park rozrywki (wspólny z sąsiednim hotelem Royal Taj Mahal).

    Ultra All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Przekąski, cukiernia. Przekąska o północy. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24H.

    Internet

    WiFi w cenie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A1-3C) ok. 40 m2, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, telefon, sejf, TV-SAT, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, klimatyzacja (centralna), balkon, od strony lądu. A1-3B z bocznym widokiem na morze. A1-3C z widokiem na morze. Junior Suite (A2F) ok. 70 m2, pokój dzienny, sypialnia, wanna z hydromasażem, dwie łazienki z prysznicem, widok na morze. Pokoje rodzinne (A2-4D, A2-4I) ok. 60 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami, jedna łazienka z wanną. A2-4I z widokiem na morze. Pokoje rodzinne Duplex (A2-4E, A2-4J) ok. 60 m2, na dwóch poziomach, dwie łazienki. A2-4J z widokiem na morze.

    Sport

    tenis (sprzęt za opłatą), tenis stołowy, siłownia, aerobik, siatkówka plażowa. Za opłatą kręgle, sporty wodne na plaży.

    Wellness

    sauna, łaźnia turecka. Za opłatą masaże i centrum urody.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), brodzik, aquapark i park rozrywki, animacje, minidisco, plac zabaw.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Mapa Hotelu Royal Dragon

    Opinie o Hotelu Royal Dragon

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Ekstra hotel, bardzo ciekawie zaprojektowany. Luksusowy, naprawdę robi wrażenie!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Royal Dragon - możliwości zakwaterowania:

    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 3PAX
    2 os. pokój superior z częściowym widokiem na morze
    Pokój typu Superior / Sea View Standard Room
    Pokój typu Superior / Land View
    Pokój typu Superior / Sea Side View
    2 os. pokoj superior z widokiem na morze
    DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 2PAX
    2 os. pokoj rodzinny z widokiem na morze
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokoj rodzinny
    standard double superior lateralseaview
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    standard singleuse superior seaside
    family room duplex standard
    standard double superior
    family room 2 bedrooms standard
    standard singleuse superior lateralseaview
    family room 2 bedrooms standard seaside
    SUPERIOR STANDARD ROOM SEA VIEW 3PAX
    standard singleuse superior
    JUNIOR SUITE
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 4PAX
    standard double superior seaside
    1 os. Pokój Superior z częściowym widokiem na morze
    family room duplex standard seaside
    junior suite double standard
    DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS LAND VIEW
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 2PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE 1PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    JUNIOR SUITE 2PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 3PAX
    KING SUITE 4PAX
    KING SUITE 3PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SEA VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 3PAX
    KING SUITE 2PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 3PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW 3PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    Junior Suite
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny - Widok na morze
    Suite

    Royal Dragon - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Royal Dragon? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00