cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
1 / 25
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
19.03 - 20.03
już od 285 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.11 - 01.12
już od 231 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Dragon
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Royal Dragon
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Royal Dragon:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Dragon:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 marca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 listopada 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Hotel Royal Dragon w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Side
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • kawiarenka internetowa: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • serwis bagażowy
  • parking: niezadaszony, w cenie
  • sale konferencyjne: 4

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

564

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

kategoriatui

5 słoneczek (subiektywna ocena TUI wydana w oparciu o wewnętrzne kryteria i zasady oceniania obiektów, może się ona różnić od kategorii lokalnej)

Dodatkowe informacje

  • Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu. 
  • hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 
  • hotel otwarty w 2008 roku

Sport i wellness

W cenie
  • łaźnia parowa
  • hammam
  • pokój relaksacyjny
  • siłownia: dla gości w wieku 16+
  • aerobik
  • aqua aerobik
  • step aerobik
  • stretching
  • łucznictwo
  • tenis stołowy
  • korty tenisowe: 5
Płatne
  • strefa spa: dla gości w wieku 16+ (w ofercie firmy zewnętrznej)
  • masaże
  • zabiegi kąpielowe
  • salon kosmetyczny
  • tenis: oświetlenie, lekcje gry w tenisa, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • kręgle za opłatą
  • zajęcia sportowe
  • przedstawienia kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu
  • boccia
  • rzutki
  • bilard za opłatą
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na ląd
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • wanna
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny FZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na ląd
  • dwupoziomowy
  • 2 sypialnie
  • 2 łazienki
  • wanna lub prysznic
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior z widokiem na morze JSM1
  • 2-3 os.
  • ok. 70 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • prysznic
  • wanna z hydromasażem
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 2-4 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na morze
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • wanna
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM2
  • 2-4 os.
  • ok. 60 m2
  • widok na morze
  • dwupoziomowy
  • 2 sypialnie
  • 2 łazienki
  • wanna lub prysznic
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ląd
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • boczny widok na morze
  • w budynku głównym
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • wanna
  • WC
  • szlafroki: za opłatą
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
  • obiad: codziennie 13:00 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu, a la carte
  • przekąski
  • przekąski o północy: codziennie 00:00 - 07:00
  • ciasto: codziennie 16:00 - 00:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 8
  • główna restauracja „Dragon Main Restaurant": kuchnia międzynarodowa, regionalna; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: wymagana rezerwacja, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Zen": a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Dulciena": kuchnia włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Firuze": kuchnia turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Dorado": ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Vento Snack Restaurant": kuchnia międzynarodowa; wybór z menu, kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, na plaży
  • restauracja „Notte Bistro Restaurant": kuchnia międzynarodowa; bufet, z klimatyzacją
  • restauracja „Monet Patisserie": kuchnia międzynarodowa, regionalna; bufet, w cenie, codziennie 16:00 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 10
  • bar w lobby „Piano Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar przekąskowy „Vento Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar na plaży „Beach Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Bowling Bar"
  • bar „Mezzanotte Disco Bar"
  • bar przekąskowy „Amphi Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar w lobby „Fantasia Lobby Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Aqua Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
  • bar „Notte Bar"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja noworoczna: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 12 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 48 km.
    Plaża:

    Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, rybna oaz chińska (płatne ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), 10 barów , m.in.: lobby bar, pool bar, aqua bar, snack bar, bar na plaży. 3 baseny: główny, basen z 8 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), 3 brodziki w tym jeden z trzema zjeżdżalniami, bezpłatny lunapark (dla dzieci pow. 7 roku życia, dla młodszych dzieci-wymagana pisemna zgoda rodziców), plac zabaw. Część atrakcji wspólna z położonym obok hotelem Taj Mahal: aquapark, lunapark.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 564 pokoi. Pokoje superior (ok. 40 m2) dla max 3 os. dorosłych i dziecka na dostawce (dostawki w formie normalnego łóżka, łóżka polowego, lub/i sofy). Wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, klapki kąpielowe, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, uzupełniany minibar (soft drinki, piwo, woda), bezpłatny sejf, serwis do przygotowania kawy i herbaty, balkon. Na potwierdzenie: pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (ok. 60 m2) dla max 4 os. dorosłych. Wyposażone jak pokoje standardowe. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat bezpłatnie - do potwierdzenia na miejscu.
    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.
    Program sportowy i animacyjny:

    Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, wieczorne show, wieczór turecki, muzyka na żywo. Ponadto: siatkówka plażowa, siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: bogato wyposażone centrum SPA, bilard (ok. 8 EUR/godz). Naprzeciwko hotelu znajduje się Stone Sport Complex (dostępny za opłatą): korty tenisowe, boiska do koszykówki, siatkówki, badmintona, zewnętrzna siłownia.
    Internet:

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.royaldragonhotel.com.tr
    Naszym zdaniem:

    Komfortowy hotel urządzony w orientalnym stylu. Ciekawie urządzone pokoje, piękna plaża oraz duży aquapark to niewątpliwie najmocniejsze strony tego hotelu. Polecamy wszystkim którzy na wakacjach lubią spędzać czas aktywnie i dobrze się bawić. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami wśród Klientów.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne
    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
    Wizy

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
    Uwaga:
    Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Uwaga:
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Side

    OPIS

    Pięciogwiazdkowy hotel położony tuż przy błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią, że wakacje na długo zapiszą się w pamięci.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2008 r. Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (10), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (4), baseny odkryte (3), aquapark (8zjeżdżalni dla dorosłych i 3 dla dzieci, działa w godzinach 10:00-12:00,14:00-16:00).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 10 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Kawiarenka internetowa płatna, Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 6, liczba wind: 9) Typy pokoi: SUPERIOR STANDARD ROOM: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon , SUPERIOR STANDARD HANDICAP ROOM: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , FAMILY CONNECTION ROOM: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon , FAMILY DUPLEX ROOM: dwupoziomowe, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon , JUNIOR SUITE: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), balkon , KING SUITE dla max. 4 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna "Dragon", restauracje a la carte (4), bary (10), cukiernia Ultra All Inclusive (24h) śniadanie (07:00-10:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), późny posiłek (00:00-07:00) serwowane w NOTTE BISTRO, przekąski (11:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, podwieczorek (16:00-00:00)serwowany w cukierni, lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe , pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. turecka "Firuze", włoska "Dulciena", tajska "Zen", owoce morza "Dorado Fish"

    z myślą o dzieciach

    brodziki (3), zjeżdżalnie wodne dla dzieci (3), animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    korty do tenisa ziemnego (5), tenis stołowy, rzutki, badminton, piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, siłownia, animacje w nocy, w dzień, sauna, dyskoteka

    płatne

    oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, lekcje tenisa, kręgle, bilard, centrum SPA, masaż, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    08.03.2019 15:51

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoria

    Kat. Exim Tours 5* Kat. lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Evrenseki - ok. 5 km od centrum Side - ok. 48 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, szeroka i piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 40 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, sejf, internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini bar (napoje bezalkoholowe i piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów, kapcie) - balkon

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny zewnętrzne, kryty basen - aquapark z 6 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, step, gimnastyka w basenie - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, rzutki - dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - kręgle, bilard, salon gier - sporty wodne na plaży - spa, masaże - sprzęt do tenisa i oświetlenie kortów tenisowych

    Dla dzieci

    - brodzik, basen z 3 zjeżdżalniami, brodzik kryty - mini klub (4-12 lat), plac zabaw, lunapark, trampolina - menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka (na życzenie, płatna)

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne i nocne przekąski, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane alkohole importowane serwowane są  w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:30 w wyznaczonych barach. Restauracje a' la carte płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - 4 restauracje a' la carte

    turecka, rybna, orientalna, włoska

    - 9 barów

    w lobby,  na plaży, przy basenie, w dyskotece, w amfiteatrze,  w kręgielni, snack bar, bistro, cukiernia

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 564 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - Internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini market, pasasz handlowy, jubiler, fryzjer, lekarz, wypożyczalnia samochodów - 4 sale konferencyjne - www.royaldragonhotel.com.tr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy płatnej przez klientów na lotnisku 25 EUR lub uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.

    Video

    https://www.youtube.com/watch?v=ia80LroeQMI


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    PLAŻA

    Szeroka piaszczysta prywatna plaża przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

    WYŻYWIENIE

    Ultra all inclusive- wszystkie posiłki w formie bufetu, śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w ciągu dnia i późne przekąski, bufet z daniami dietetycznymi i bufet z daniami dla dzieci. Lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, lody serwowane do kolacji. Dodatkowo płatne wybrane importowane alkohole, świeżo wyciskane soki, napoje butelkowane, wybrane wina, posiłki serwowane w restauracja a'la Carte.

    REGION

    SIDE  Side, leżące na Riwierze Tureckiej pomiędzy Antalyą i Alanyą, jest jednym z najpopularniejszych tureckich kurortów wypoczynkowych. Szerokie piaszczyste lub piaszczysto-żwirkowe plaże to niezaprzeczalny atut dla wszystkich zwolenników spędzania wakacji na leżaku. Świetna, rozległa i dobrze zagospodarowana infrastruktura hotelowa zagwarantuje udany wypoczynek osobom w każdym wieku. W pobliżu hoteli znaleźć można sklepy z pamiątkami, wyrobami skórzanymi oraz odzieżowe butiki. Niewątpliwą atrakcją Side są również znajdujące się w centrum miasta pozostałości starożytnych kultur: hellenistycznej, rzymskiej i bizantyjskiej - antyczny teatr, świątynia Apollina, czy łaźnie rzymskie, w których obecnie mieści się muzeum.

    KRAJ

    TURCJA Turcja urzeka pięknymi piaszczystymi plażami, błękitną ciepłą wodą i świetnie zachowanymi śladami antycznych kultur. Można tu spędzić leniwy urlop wśród wygód hotelu lub wybrać się na wyprawę w przeszłość, odwiedzając liczne zabytki czasów hellenistycznych i rzymskich. Turcja to kraj kolorowej, wybujałej roślinności, korzennych przypraw, gwarnych bazarów i niezwykłych krajobrazów. Turcy są gościnni i przyjaźni, chętnie częstują podróżnych herbatą lub przysmakami swej pobudzającej zmysły kuchni, przede wszystkim jednak zarażają dobrym humorem i pełnym radości podejściem do życia. Zdecydowanie warto wybrać ten kraj jako cel swojej wakacyjnej podróży.

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE

    Pamukkale Demre- Myra- Kekova Kolejka linowa Tahtali Akwarium Antalyi Sauna Turecka Safari Jeep Quad Safari Rafting/Kanioning Piknik i łowienie ryb

    CENA ZAWIERA

    * Bezpośredni przelot Katowice - Antalya * 7 noclegów w hotelu Mediterrane ** * Wyżywienie według zakupionej oferty * Opiekę rezydenta podczas pobytu * Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (10 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji * Ubezpieczenie KL 20 000 , NNW 2 000 , bagaż 200 * Podatek VAT

    CENA NIE ZAWIERA

    * Wycieczek fakultatywnych * Opłaty za wizę turecką

    INFO DOTYCZĄCE PRZEJAZDU I PRZELOTU

    - Bezpośredni przelot Katowice - Antalya - Katowice - Limit bagażowy 20 kg osoba - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Przelot realizowany na podstawienie ważnego paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Samolot wyposażony w bezprzewodową sieć AirFI, dzięki której będą Państwo mieli dostęp do multimediów na swoim urządzeniu mobilnym. - Obywatele RP wjeżdżający do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu - wizę turystyczną można nabyć na lotnisku po przylocie do Turcji lub przed wylotem elektroniczną na stronie www.evisa.gov.tr. - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać przetłumaczone na język angielski i poświadczone notarialnie upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

    WAŻNE INFORMACJE

    W związku z obowiązkiem podania danych pasażerów Straży Granicznej, ciążącym na REGO-BIS jako organizatorze turystyki, przy rezerwacji należy podać nr i datę ważności  dokumentu, jakim podróżny będzię się posługiwał na przejściach granicznych.Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. 0.36 eurocent za dzień ubezpieczenia 11,08

    Turcja

    Turcja urzeka pięknymi piaszczystymi plażami, błękitną ciepłą wodą i świetnie zachowanymi śladami antycznych kultur. Można tu spędzić leniwy urlop wśrd wygd hotelu lub wybrać się na wyprawę w przeszłość, odwiedzając liczne zabytki czasw hellenistycznych i rzymskich. Turcja to kraj kolorowej, wybujałej roślinności, korzennych przypraw, gwarnych bazarw i niezwykłych krajobrazw. Turcy są gościnni i przyjaźni, chętnie częstują podrżnych herbatą lub przysmakami swej pobudzającej zmysły kuchni, przede wszystkim jednak zarażają dobrym humorem i pełnym radości podejściem do życia. Zdecydowanie warto wybrać ten kraj jako cel swojej wakacyjnej podrży.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    SIDE

    Opis oferty:

    hotel został otwarty w 2008 roku, usytuowany na powierzchni 50.000m², 6-piętrowy budynek główny, windy; do dyspozycji gości: basen odkryty, basen kryty (z podgrzewaną wodą, czynny w sezonie zimowym, wydzielona część dla dzieci), park wodny ze zjeżdżalniami, lunapark (bezpłatny), restauracja główna, 4 restauracje A'la carte (włoska, turecka, dalekowschodnia, rybna - płatne), 10 barów (wszystkie bary otwarte w wyznaczonych przez hotel godzinach), 4 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 564 pokoje: 403 pokoje standardowe (40m²), 35 pokoi rodzinnych (60m², 2 sypialnie), 104 pokoje rodzinne Duplex (60m², 2-piętrowe, 2 sypialnie, 2 łazienki), 14 pokoi Junior Suite (70m², salon, sypialnia, 2 łazienki, jacuzzi), 3 pokoje King Suite (100m², 2 sypialnie, salon, 2 łazienki, jacuzzi), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych (40m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (działa w niepełnym wymiarze czasu, w zależności od warunków pogodowych), minibar, TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (bezpłatny), balkon

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, salon kosmetyczny, centrum handlowe, pralnia, lekarz, kafejka internetowa, gry komputerowe i elektroniczne, oświetlenie kortów tenisowych, lekcje tenisa, sprzęt do tenisa, fotograf, bilard, kręgle, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

    KONTAKT:

    www.royaldragonhotel.com

    POŁOŻENIE:

    5 km do centrum Side, 10 km do centrum Manavgat, 48 km do lotniska w Antalyi

    PLAŻA:

    prywatna, piaszczysta plaża; leżaki, parasole - bezpłatnie, ręczniki przy basenie i na plaży bezpłatne (wymiana raz w ciągu dnia bezpłatna, kolejna wymiana ręcznika tego samego dnia dodatkowo płatna); zejście do morza piaszczyste

    WYŻYWIENIE:

    Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski oraz kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje bezalkoholowe oraz napoje alkoholowe, wybrane napoje alkoholowe importowane; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini dyskoteka, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, 3 baseny, zjeżdżalnie, menu w restauracji głównej, krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna, wymagana rezerwacja), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, muzyka na żywo, noc turecka (1 na tydzień), łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, amfiteatr, dyskoteka, rzutki, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), siatkówka plażowa, łucznictwo, aerobik, gimnastyka, bezprzewodowy internetu (szybszy dostęp do internetu dodatkowo płatny)


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Hotel położony 5 km od centrum Side, 10 km od Manavgatu, 48 km od lotniska.

    Plaża

    Piaszczysta, prywatną plaża, znajduję się tuż przy hotelu (przejście do plaży przez promenadę); bezpłatny dostęp do leżaków, parasoli, ręczników.

    Zakwaterowanie

    564 pokoje; Typy pokoi - 408 pokoi standardowych (40 m2), 104 rodzinne Duplex (60 m2, pokój 2-poziomowy z 2 sypialniami), 35 rodzinnych (60 m2, 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 14 Junior Suite (70 m2 - pokój dzienny oraz sypialnia), 3 King Suit (100 m2 - 2 sypialnie oraz pokój dzienny), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie - każdy pokój wyposażony jest w mini bar (płatny), suszarkę do włosów, sejf (płatny), telewizor, telefon, klimatyzację, balkon.

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, restauracja z przekąskami, Notte bistro, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, azjatycka, rybna (płatne, wymagana rezerwacja), bufet dla dzieci; 9 barów: (bar w lobby, bar na plaży, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar w amfiteatrze, disco bar, bar w Aquaparku, bar w kręgielni, Notte bar), cukiernia.

    Wyżywinie

    Ultra all inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, lody, przekąski, nocne przekąski (serwowane w godz. 00.00-07.00). Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w godz. 10.00-24.00 w poszczególnych barach. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    Sport i Rozrywka

    5 basenów: basen główny (2500 m2, 140 cm gł.), basen (600 m2, 140 cm gł.), Aquapark (3 baseny, 9 zjeżdżalni w tym 3 dziecięce); Bezpłatnie - animacje, siłownia, Aquapark i wesołe miasteczko, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, rzutki, sauna, łaźnia turecka, wodny aerobik, tenis stołowy, nauka tańca, muzyka na żywo; Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, kręgle, bilard, centrum spa, masaże sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    3 Brodzik, Aquapark, i wesołe miasteczko, animacje, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), łóżeczko dla niemowląt (na zapytanie), możliwość odpłatnego wynajęcia opiekunki (wymaga rezerwacja).

    Pozostałe udogodnienia

    Sklepy, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), opieka lekarska, sklepy, 4 sale konferencyjne, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów, dostęp do bezpłatnego połączenia internetowego Wi-Fi w pobliżu lobby.

    Naszym zdaniem

    Znakomity hotel dla każdego! Bogata oferta sportowo-rekreacyjna, urozmaicone animacje, bardzo dobra kuchnia i wiele atrakcji dla dzieci czynią ten hotel idealnym miejscem na spędzenie rodzinnych wakacji. Hotel ten polecamy również osobom lubiącym aktywne formy wypoczynku.

    Strona internetowa

    http://www.royaldragonhotel.com.tr/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    do centrum Side ok. 5 km.

    Plaża

    od piaszczystej plaży oddzielony promenadą. Leżaki, parasole i ręczniki (1x dziennie) na plaży i przy basenie w cenie.

    Wyposażenie

    564 pokoje na 6 piętrach, lobby z recepcją, windy, restauracja z tarasem, restauracje a'la carte, bary. Na zewnątrz basen, aquapark, park rozrywki (wspólny z sąsiednim hotelem Royal Taj Mahal).

    Dostęp do internetu

    WiFi w cenie.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A1-3C) ok. 40 m2, łazienka z wanną, WC, suszarka do włosów, telefon, sejf, TV-SAT, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe i piwo), zestaw do parzenia kawy/herbaty, klimatyzacja (centralna), balkon, od strony lądu. A1-3B z bocznym widokiem na morze. A1-3C z widokiem na morze. Junior Suite (A2F) ok. 70 m2, pokój dzienny, sypialnia, wanna z hydromasażem, dwie łazienki z prysznicem, widok na morze. Pokoje rodzinne (A2-4D, A2-4I) ok. 60 m2, dwie sypialnie połączone drzwiami, jedna łazienka z wanną. A2-4I z widokiem na morze. Pokoje rodzinne Duplex (A2-4E, A2-4J) ok. 60 m2, na dwóch poziomach, dwie łazienki. A2-4J z widokiem na morze.

    Sport

    tenis (sprzęt za opłatą), tenis stołowy, siłownia, aerobik, siatkówka plażowa. Za opłatą kręgle, sporty wodne na plaży.

    Wellness

    sauna, łaźnia turecka. Za opłatą masaże i centrum urody.

    Dzieci

    miniklub (4-12 lat), brodzik, aquapark i park rozrywki, animacje, minidisco, plac zabaw.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 10 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 50 km.

    PLAŻA

    Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.

    HOTEL

    Pięciogwiazdkowy Royal Dragon otwarty w 2008roku,  na błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią że wakacje na długo zapiszą się w pamięci. Na terenie znajduje się 5 restauracji, 10 barów, 4 sale konferencyjne, windy, basen odkryty, aquapark współdzielony z Gośćmi Royal Taj Mahal - 11 zjeżdżalni (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00 i 14:30-17:00),

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Lobby z recepcją, lobby bar, restauracja z tarasem, cztery restauracje a'la carte, bar przy basenie/snack bar, bar na plaży, bar itaminowy, kącik TV, scena, patisseria, dyskoteka, karuzela, fryzjer, sklepiki z pamiątkami. Leżaki, materace, parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją (wymiana płatna).

    INTERNET

    Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    W hotelu znajdują się 4 sale konferencyjne

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie:siłownia, sauna, łaźnia turecka, 5 kortów tenisowych, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, lunapark (otwarty 15.04-31.10, czynny w wyznaczonych godzinach), dyskoteka Odpłatnie: salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, rakiety i piłki do tenisa, bilard, kręgle

    DLA DZIECI

    brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel posiada 564 pokoje: Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), telefon, TV, balkon. Typy pokoi: pokoje superior dla max. 4 os. (5 dla niepełnosprawnych), pokoje rodzinne dla max. 4os. (2 pokoje bez drzwi łączących), junior suity dla max. 3 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi), pokoje rodzinne typu duplex dla max. 4 os.(dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących)

    WYŻYWIENIE

    Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, gofry (11:00-17:00), lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.royaldragonhotel.com.tr

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Royal Dragon

    Opinie o Hotelu Royal Dragon

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Ekstra hotel, bardzo ciekawie zaprojektowany. Luksusowy, naprawdę robi wrażenie!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Royal Dragon - możliwości zakwaterowania:

    superior standard land view superior std land view
    superior standard sea side view superior std sea side view
    superior standard sea view superior std sea view
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 3PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Superior Land View DBL
    Superior Sea View DBL
    superior side sea view dbl
    2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
    2 os. Pokój rodzinny z widokiem na morze (na potwierdzenie)
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 2PAX
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    2 os. pokoj superior
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    2 os. pokój superior z częściowym widokiem na morze
    2 os. pokoj superior z widokiem na morze
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    1 os. Pokój Superior z częściowym widokiem na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    Pok. dwuosobowy superior wanna lub prysznic WC klimatyzacja boczny widok na morze Telewizor Telefon
    SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 3PAX
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 4PAX
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
    Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
    DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW
    wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 2PAX
    SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW SNG USE 1PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM SEA VIEW SNG USE 1PAX
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    JUNIOR SUITE 2PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 2PAX
    DUBLEX FAMILY SEA VIEW 3PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 2PAX
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 3PAX
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 3PAX
    FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 4PAX
    SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 3PAX
    SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
    frlv family room lv
    frsv family room sv
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    Junior suita z widokiem na morze
    JUNIOR SUITE
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS LAND VIEW
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srlv standard room lv
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY
    DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW

    Royal Dragon - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Royal Dragon? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00