cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
  • Hotel Royal Dragon, Riwiera Turecka
1 / 25
Ocena
hotelu:
5.0 / 5
Najbliższy termin
17.11 - 24.11
już od 2123 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.03 - 03.03
już od 248 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Dragon
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Royal Dragon
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Side
Ocena hotelu Royal Dragon:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Dragon:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 marca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Hotel Royal Dragon w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Side Pięciogwiazdkowy hotel położony tuż przy błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią, że wakacje na długo zapiszą się w pamięci.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2008 r. Na terenie hotelu znajduje się 4 restauracje, 10 barów, cukiernia, room service (płatny), pralnia (płatna), 4 sale konferencyjne, windy, 3 baseny odkryte, basen kryty, aquapark współdzielony z Gośćmi Royal Taj Mahal - 11 zjeżdżalni (8 zjeżdżalni dla dorosłych i 3 dla dzieci, działają w godzinach: 10:00-12:00 i 14:00-16:00 od 15.04 do 31.10 w zależności od warunków pogodowych) i lunapark(czynny od 15.04 do 31.10 w zależności od warunków pogodowych).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 10 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Kawiarenka internetowa płatna, Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 200 m długości, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Parasole i leżaki - bezpłatne, ręczniki - wymiana płatna. Przejście do plaży przez promenadę. Bar na plaży zawarty w UAI.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną (działa w wyznaczonych godzinach w zależności od warunków pogodowych), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, WC), balkon. Typy pokoi: w sześciopiętrowym budynku: pokoje superior dla max. 4 os. , pokoje rodzinne dla max. 4 os. (2 pokoje bez drzwi łączących) , junior suity dla max. 3 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi) , pokoje rodzinne duplex dla max. 4 os. (dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących) , king suity , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna "Dragon", 3 restauracje a la carte, 10 barów (m.in. lobby bar, bar przy plaży, bar na basenie), cukiernia Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (7:00-10:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), późny posiłek (00:00-07:00) w bistro Notte , przekąski (11:00-16:00), lody, podwieczorek (16:00-00:00) serwowane w wybranych barach, wybrane lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenia) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.turecka "Firuze", włoska "Dulciena", tajska "Zen"

z myślą o dzieciach

3 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, opiekunka (płatna), menu dla dzieci i krzesełka w restauracji (krzesełka na życzenie), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, aerobik, gimnastyka wodna, sauna, łaźnia turecka, 5 kortów tenisowych, tenis stołowy, rzutki, lunapark (otwarty 15.04-31.10, czynny w wyznaczonych godzinach w zależności od warunków pogodowych), dyskoteka, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, rakiety i piłki do tenisa (wymagana rezerwacja), bilard, kręgle

dodatkowe informacje

OPIS na sezon ZIMA 2018-2019 Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 5 barów, cukiernia, room service (płatny), pralnia (płatna), 4 sale konferencyjne, windy, basen kryty. INTERNET Kawiarenka internetowa płatna, Wi-Fi w hotelu bezpłatne

Pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną (działa w wyznaczonych godzinach w zależności od warunków pogodowych), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty, TV, telefon, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, WC), balkon.Typy pokoi:pokoje superior dla max. 4 os. , pokoje rodzinne dla max. 4 os. (2 pokoje bez drzwi łączących), junior suity dla max. 3 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi), pokoje rodzinne duplex dla max. 4 os. (dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących), king suity, pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych WYŻYWIENIE restauracja główna "Dragon", 3 restauracje a la carte, 5 barów Ultra All Inclusive (24h) śniadanie (7:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), późny posiłek (00:00-07:00) serwowane w bistro Notte , przekąski (11:00-16:00), podwieczorek (16:00-00:00) serwowane w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenia) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. turecka "Firuze", włoska "Dulciena", tajska "Zen" AKTYWNIE I ANIMACYJNIE W cenie: siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, 5 kortów tenisowych, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka, animacjePłatne: salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, rakiety i piłki do tenisa, bilard, kręgle Z MYŚLĄ O DZIECIACH brodzik kryty, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, opiekunka (płatna), krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) Infrastruktura hotelowa dostępna w zależności od warunków pogodowych.

Aktualizacja opisu

01.10.2018 15:13

usługi dostępne w hotelu

Lunapark Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

SIDE

Opis oferty:

hotel został otwarty w 2008 roku, usytuowany na powierzchni 50.000m², 6-piętrowy budynek główny, windy; do dyspozycji gości: basen odkryty, basen kryty (z podgrzewaną wodą, czynny w sezonie zimowym, wydzielona część dla dzieci), park wodny ze zjeżdżalniami, lunapark (bezpłatny), restauracja główna, 4 restauracje A'la carte (włoska, turecka, dalekowschodnia, rybna - płatne), 10 barów (wszystkie bary otwarte w wyznaczonych przez hotel godzinach), 4 sale konferencyjne

POKOJE:

w hotelu znajdują się 564 pokoje: 403 pokoje standardowe (40m²), 35 pokoi rodzinnych (60m², 2 sypialnie), 104 pokoje rodzinne Duplex (60m², 2-piętrowe, 2 sypialnie, 2 łazienki), 14 pokoi Junior Suite (70m², salon, sypialnia, 2 łazienki, jacuzzi), 3 pokoje King Suite (100m², 2 sypialnie, salon, 2 łazienki, jacuzzi), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych (40m²); wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (działa w niepełnym wymiarze czasu, w zależności od warunków pogodowych), minibar, TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (bezpłatny), balkon

DODATKOWO PŁATNE:

centrum Spa & Wellness, masaże, salon fryzjerski, salon kosmetyczny, centrum handlowe, pralnia, lekarz, kafejka internetowa, gry komputerowe i elektroniczne, oświetlenie kortów tenisowych, lekcje tenisa, sprzęt do tenisa, fotograf, bilard, kręgle, wypożyczalnia samochodów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

KONTAKT:

www.royaldragonhotel.com

POŁOŻENIE:

5 km do centrum Side, 10 km do centrum Manavgat, 48 km do lotniska w Antalyi

PLAŻA:

prywatna, piaszczysta plaża; leżaki, parasole - bezpłatnie, ręczniki przy basenie i na plaży bezpłatne (wymiana raz w ciągu dnia bezpłatna, kolejna wymiana ręcznika tego samego dnia dodatkowo płatna); zejście do morza piaszczyste

WYŻYWIENIE:

Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski oraz kolacja (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje bezalkoholowe oraz napoje alkoholowe, wybrane napoje alkoholowe importowane; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki oraz alkohol wysokojakościowy

DLA DZIECI:

animacje, mini dyskoteka, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, 3 baseny, zjeżdżalnie, menu w restauracji głównej, krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna, wymagana rezerwacja), łóżeczko (na życzenie)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, muzyka na żywo, noc turecka (1 na tydzień), łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, amfiteatr, dyskoteka, rzutki, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (w ciągu dnia), siatkówka plażowa, łucznictwo, aerobik, gimnastyka, bezprzewodowy internetu (szybszy dostęp do internetu dodatkowo płatny)


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony 5 km od centrum Side, 10 km od Manavgatu, 48 km od lotniska.

Plaża

Piaszczysta, prywatną plaża, znajduję się tuż przy hotelu (przejście do plaży przez promenadę); bezpłatny dostęp do leżaków, parasoli, ręczników.

Zakwaterowanie

564 pokoje; Typy pokoi - 408 pokoi standardowych (40 m2), 104 rodzinne Duplex (60 m2, pokój 2-poziomowy z 2 sypialniami), 35 rodzinnych (60 m2, 2 sypialnie oddzielone drzwiami), 14 Junior Suite (70 m2 - pokój dzienny oraz sypialnia), 3 King Suit (100 m2 - 2 sypialnie oraz pokój dzienny), 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie - każdy pokój wyposażony jest w mini bar (płatny), suszarkę do włosów, sejf (płatny), telewizor, telefon, klimatyzację, balkon.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja z przekąskami, Notte bistro, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, azjatycka, rybna (płatne, wymagana rezerwacja), bufet dla dzieci; 9 barów: (bar w lobby, bar na plaży, bar przy basenie, bar z przekąskami, bar w amfiteatrze, disco bar, bar w Aquaparku, bar w kręgielni, Notte bar), cukiernia.

Wyżywinie

Ultra all inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, lody, przekąski, nocne przekąski (serwowane w godz. 00.00-07.00). Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w godz. 10.00-24.00 w poszczególnych barach. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

Sport i Rozrywka

5 basenów: basen główny (2500 m2, 140 cm gł.), basen (600 m2, 140 cm gł.), Aquapark (3 baseny, 9 zjeżdżalni w tym 3 dziecięce); Bezpłatnie - animacje, siłownia, Aquapark i wesołe miasteczko, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, rzutki, sauna, łaźnia turecka, wodny aerobik, tenis stołowy, nauka tańca, muzyka na żywo; Odpłatnie - oświetlenie kortu tenisowego, kręgle, bilard, centrum spa, masaże sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

3 Brodzik, Aquapark, i wesołe miasteczko, animacje, plac zabaw, mini disco, mini klub (4-12 lat), łóżeczko dla niemowląt (na zapytanie), możliwość odpłatnego wynajęcia opiekunki (wymaga rezerwacja).

Pozostałe udogodnienia

Sklepy, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), opieka lekarska, sklepy, 4 sale konferencyjne, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów, dostęp do bezpłatnego połączenia internetowego Wi-Fi w pobliżu lobby.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel dla każdego! Bogata oferta sportowo-rekreacyjna, urozmaicone animacje, bardzo dobra kuchnia i wiele atrakcji dla dzieci czynią ten hotel idealnym miejscem na spędzenie rodzinnych wakacji. Hotel ten polecamy również osobom lubiącym aktywne formy wypoczynku.

Strona internetowa

http://www.royaldragonhotel.com.tr/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

.

Położenie

.

Wyposażenie

.

Pokoje

.

Wyżywienie

.

Sport i rozrywka

.

Dla dzieci

.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Goście zakwaterowani są w 564 pokojach. Bezpośrednio po przybyciu zapraszamy Państwa do recepcji. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Dostępne w hotelu Wi-Fi zapewnia wygodny dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, bar i bar na plaży. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, wypożyczalnia samochodów, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. W pomieszczeniach konferencyjnych skorzystać można z faksu, projektora i flipchartu z pisakami. Zaplecze biznesowe w postaci 4 pomieszczeń konferencyjnych doskonale nadaje się do organizacji konferencji, odczytów oraz zjazdów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Na życzenie mogą być dostawione łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazienkach dla gości przygotowane są na codzienny użytek suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i telefon. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka, czy też za dodatkową opłatą tenis ziemny urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Aerobik wodny to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Dla gości hotelu przygotowano szeroką ofertę zajęć sportowych, w tym studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i kręgle. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę i łaźnię turecką, jak również za dodatkową opłatą salon piękności i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia All-Inclusive Special. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dania dietetyczne i menu dla dzieci mogą być przygotowane na życzenie gościa. Obiekt oferuje przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2019


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Turcja/Riwiera Turecka

Kategoria

Kat. Exim Tours 5* Kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - w Evrenseki - ok. 5 km od centrum Side - ok. 48 km od lotniska w Antalyi

Plaża

- prywatna, szeroka i piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 40 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, sejf, internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini bar (napoje bezalkoholowe i piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów, kapcie) - balkon

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny zewnętrzne, kryty basen - aquapark z 6 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, step, gimnastyka w basenie - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, boccia, rzutki - dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - kręgle, bilard, salon gier - sporty wodne na plaży - spa, masaże - sprzęt do tenisa i oświetlenie kortów tenisowych

Dla dzieci

- brodzik, basen z 3 zjeżdżalniami, brodzik kryty - mini klub (4-12 lat), plac zabaw, lunapark, trampolina - menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji - opiekunka (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, dzienne i nocne przekąski, lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz wybrane alkohole importowane serwowane są  w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:30 w wyznaczonych barach. Restauracje a' la carte płatne.

Restauracje i bary

- restauracja główna

- 4 restauracje a' la carte

turecka, rybna, orientalna, włoska

- 9 barów

w lobby,  na plaży, przy basenie, w dyskotece, w amfiteatrze,  w kręgielni, snack bar, bistro, cukiernia

Dodatkowe informacje

- obiekt otwarty w 2008 roku, dysponuje 564 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - Internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini market, pasasz handlowy, jubiler, fryzjer, lekarz, wypożyczalnia samochodów - 4 sale konferencyjne - www.royaldragonhotel.com.tr

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

wizy płatnej przez klientów na lotnisku 25 EUR lub uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=ia80LroeQMI


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 12 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 48 km.
Plaża:

Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte: turecka, włoska, rybna oaz chińska (płatne ok. 10 EUR/os., wymagana rezerwacja), 10 barów , m.in.: lobby bar, pool bar, aqua bar, snack bar, bar na plaży. 3 baseny: główny, basen z 8 zjeżdżalniami (czynne w określonych godz.), 3 brodziki w tym jeden z trzema zjeżdżalniami, bezpłatny lunapark (dla dzieci pow. 7 roku życia, dla młodszych dzieci-wymagana pisemna zgoda rodziców), plac zabaw. Część atrakcji wspólna z położonym obok hotelem Taj Mahal: aquapark, lunapark.
Pokoje:

W hotelu znajduje się 564 pokoi. Pokoje superior (ok. 40 m2) dla max 3 os. dorosłych i dziecka na dostawce (dostawki w formie normalnego łóżka, łóżka polowego, lub/i sofy). Wyposażone są w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, klapki kąpielowe, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, uzupełniany minibar (soft drinki, piwo, woda), bezpłatny sejf, serwis do przygotowania kawy i herbaty, balkon. Na potwierdzenie: pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe (ok. 60 m2) dla max 4 os. dorosłych. Wyposażone jak pokoje standardowe. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat bezpłatnie - do potwierdzenia na miejscu.
Wyżywienie:

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.
Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program sportowy i animacyjny: zabawy przy basenie, wieczorne show, wieczór turecki, muzyka na żywo. Ponadto: siatkówka plażowa, siłownia, aerobik, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, tenis stołowy, rzutki, dyskoteka. Dla dzieci: mini klub, program animacyjny. Płatne dodatkowo: bogato wyposażone centrum SPA, bilard (ok. 8 EUR/godz). Naprzeciwko hotelu znajduje się Stone Sport Complex (dostępny za opłatą): korty tenisowe, boiska do koszykówki, siatkówki, badmintona, zewnętrzna siłownia.
Internet:

Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.royaldragonhotel.com.tr
Naszym zdaniem:

Komfortowy hotel urządzony w orientalnym stylu. Ciekawie urządzone pokoje, piękna plaża oraz duży aquapark to niewątpliwie najmocniejsze strony tego hotelu. Polecamy wszystkim którzy na wakacjach lubią spędzać czas aktywnie i dobrze się bawić. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami wśród Klientów.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www..
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne
RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
- To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - cena ok. 25 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - cena ok. 35 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
Inne

RIWIERA TURECKA informacje ogólne
Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Język urzędowy - turecki.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie: Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na .
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 99 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga:
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 10.08.2018 r. i mogą ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Evrenseki, na dużym terenie w tropikalnym ogrodzie. Do Manavgat ok. 10 km, do Side ok. 7 km. Do lotniska w Antalyi ok. 50 km.

PLAŻA

Hotel położony przy szerokiej, piaszczystej plaży. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.

HOTEL

Pięciogwiazdkowy Royal Dragon otwarty w 2008roku,  na błękitnych wodach śródziemnomorskich i prywatnej, złotej plaży to doskonały wybór na wakacyjny urlop. Cicha okolica, atrakcyjne ogrody, baseny dla dzieci, wygodne pokoje, otoczenie palm i komfort koncepcji Ultra All Inclusive sprawią że wakacje na długo zapiszą się w pamięci. Na terenie znajduje się 5 restauracji, 10 barów, 4 sale konferencyjne, windy, basen odkryty, aquapark współdzielony z Gośćmi Royal Taj Mahal - 11 zjeżdżalni (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00 i 14:30-17:00),

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Lobby z recepcją, lobby bar, restauracja z tarasem, cztery restauracje a'la carte, bar przy basenie/snack bar, bar na plaży, bar itaminowy, kącik TV, scena, patisseria, dyskoteka, karuzela, fryzjer, sklepiki z pamiątkami. Leżaki, materace, parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją (wymiana płatna).

INTERNET

Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie na terenie całego hotelu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

W hotelu znajdują się 4 sale konferencyjne

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie:siłownia, sauna, łaźnia turecka, 5 kortów tenisowych, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, lunapark (otwarty 15.04-31.10, czynny w wyznaczonych godzinach), dyskoteka Odpłatnie: salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, rakiety i piłki do tenisa, bilard, kręgle

DLA DZIECI

brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna

ZAKWATEROWANIE

Hotel posiada 564 pokoje: Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka, WC), telefon, TV, balkon. Typy pokoi: pokoje superior dla max. 4 os. (5 dla niepełnosprawnych), pokoje rodzinne dla max. 4os. (2 pokoje bez drzwi łączących), junior suity dla max. 3 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami, jacuzzi), pokoje rodzinne typu duplex dla max. 4 os.(dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących)

WYŻYWIENIE

Ultra All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (13:00-14:30), obiadokolacja (19:00-21:30), nocne przekąski (24:00-07:00), szeroki wybór przekąsek w ciągu dnia: m.in. kebab, pizza, owoce, gofry (11:00-17:00), lody, cukiernia (16:00-24:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe oraz część napoi importowanych dostępne w barach. Dodatkowo płatne: napoje alkoholowe importowane, soki ze świeżych owoców.

INFORMACJE DODATKOWE

www.royaldragonhotel.com.tr

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Orientalny wystrój wnętrz, ciekawa architektura oraz wysoki poziom świadczonych usług zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

RIWIERA TURECKA/TURCJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, w terminie od kwietnia do października, w zależności od warunków pogodowych) • kryty basen (ze słodką wodą, podgrzewany, w terminie od listopada do marca) • amfiteatr

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu) • kafejka internetowa (płatna) • leżaki i parasole (przy basenie, w cenie) • ręczniki plażowe

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • pasaż handlowy • minimarket • jubiler • butik • fryzjer • pralnia (płatna) • 4 sale konferencyjne • lekarz • usługi konsjerża • obsługa/przechowalnia bagażu • parking (w cenie)

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

564

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny i niektóre bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu. 

• hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych • hotel nie akceptuje zwierząt domowych • hotel otwarty w 2008 roku

Dla dzieci

• plac zabaw • pokój zabaw • łóżeczko dla dzieci (na zapytanie, w cenie) • opieka nad dzieckiem (płatna) • bufet dla dzieci • miniklub dla dzieci (4-12 lat) • minidyskoteka • basen dla dzieci (zewnętrzny, ze słodką wodą, w terminie od kwietnia do października, w zależności od warunków pogodowych) 

Sport i wellness

W cenie • łaźnia parowa • hammam • pokój relaksacyjny • centrum fitness (dla gości w wieku 16+) • aqua aerobik • aerobik • step aerobik • stretching • 5 kortów tenisowych • tenis stołowy

Płatne • strefa spa (dla gości w wieku 16+, w ofercie firmy zewnętrznej) • masaże • kąpiele relaksacyjne • zabiegi pielęgnacyjne • wypożyczalnia rakiet do gry w tenisa ziemnego • oświetlenie kortów tenisowych • lekcje gry w tenisa ziemnego 

Rozrywka

• kręgle za opłatą

• zajęcia sportowe

• przedstawienia (, kilka razy w tygodniu)

• muzyka na żywo (, kilka razy w tygodniu)

• boccia

• rzutki

• bilard

• bilard za opłatą

• dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 60 m2 • widok na ląd • 2 oddzielne pokoje połączone drzwiami • wanna • w budynku głównym • 2 pojedyncze łóżka • 1 podwójne łóżko • balkon • klimatyzacja (w zależności od sezonu i warunków pogodowych) • suszarka do włosów • WC • szlafroki (płatne) • kapcie (w cenie) • TV • telefon • Wi-Fi • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój rodzinny FZX2

• 2-4 os. • ok. 60 m2 • widok na ląd • 2-poziomowy • 2 sypialnie • 2 łazienki • wanna lub prysznic • w budynku głównym • 2 pojedyncze łóżka • 1 podwójne łóżko • balkon • klimatyzacja (w zależności od sezonu i warunków pogodowych) • suszarka do włosów • WC • szlafroki (płatne) • kapcie (w cenie) • TV • telefon • Wi-Fi • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • balkon • klimatyzacja (w zależności od sezonu i warunków pogodowych) • wanna • WC • suszarka do włosów • kapcie (w cenie) • szlafroki (płatne) • TV • telefon • Wi-Fi • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na ląd • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • balkon • klimatyzacja (w zależności od sezonu i warunków pogodowych) • wanna • WC • suszarka do włosów • kapcie (w cenie) • szlafroki (płatne) • TV • telefon • Wi-Fi • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • boczny widok na morze • w budynku głównym • pokój dzienno-sypialny • balkon • klimatyzacja (w zależności od sezonu i warunków pogodowych) • wanna • WC • suszarka do włosów • kapcie (w cenie) • szlafroki (płatne) • TV • telefon • Wi-Fi • sejf (w cenie) • minibar (woda i napoje bezalkoholowe, w cenie) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
• obiad: codziennie 13:00 - 14:30, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu, a la carte
• przekąski
• przekąski o północy: codziennie 00:00 - 07:00
• ciasto: codziennie 16:00 - 00:00
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• kawa/herbata po południu
• wymagane noszenie opasek all inclusive

Restauracje i bary • restauracje: 8
• główna restauracja "Dragon Main Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna; dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe: wymagana rezerwacja, bufet dla dzieci, dania wegetariańskie, bufet, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "Zen": a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "Dulciena": rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "Firuze": rodzaje kuchni: turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, w zależności od sezonu, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
• restauracja specjalistyczna "Dorado": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, płatna, kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, kilka razy w tygodniu, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Vento Snack Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa; wybór z menu, kwiecień - październik; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, na plaży
• restauracja "Notte Bistro Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa; bufet, z klimatyzacją
• restauracja "Monet Patisserie": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna; bufet, w cenie, codziennie 16:00 - 00:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne

10
• bar w lobby "Piano Lobby Bar"
• bar przy zewnętrznym basenie "Pool Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
• bar przekąskowy "Vento Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
• bar na plaży "Beach Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
• bar "Bowling Bar"
• bar "Mezzanotte Disco Bar"
• bar przekąskowy "Amphi Snack Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
• bar w lobby "Fantasia Lobby Bar"
• bar przy zewnętrznym basenie "Aqua Bar": kwiecień - październik; w zależności od sezonu, w zależności od warunków pogodowych
• bar "Notte Bar"

Dodatkowe informacje • gala noworoczna: menu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, program rozrywkowy, muzyka na żywo i zabawa taneczna (w cenie)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Royal Dragon

Opinie o Hotelu Royal Dragon

5.0
zdecydowanie polecam

Ekstra hotel, bardzo ciekawie zaprojektowany. Luksusowy, naprawdę robi wrażenie!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Royal Dragon - możliwości zakwaterowania:

SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 3PAX
DUBLEX FAMILY LAND VIEW 3PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Superior Land View DBL
Superior Sea View DBL
superior side sea view dbl
Standard, výhled do okolí 2+2/1
Standard, výhled na moře 2+2/1
2 os. pokoj rodzinny (na potwierdzenie)
2 os. Pokój rodzinny z widokiem na morze (na potwierdzenie)
DUBLEX FAMILY LAND VIEW 2PAX
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
2 os. pokoj superior
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
2 os. pokój superior z częściowym widokiem na morze
2 os. pokoj superior z widokiem na morze
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 1PAX
Junior Suita Jacuzzi prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze 1POK.DZIENNY.1SYPIALNIA.1LAZEN
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
1 os. Pokój Superior z częściowym widokiem na morze
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj superior lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 3PAX
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon Landsicht 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon Landsicht
DUBLEX FAMILY SEA VIEW 4PAX
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon widok na morze 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny/duplex 2 sypialnie/2 lazienki lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
DUBLEX FAMILY ROOM LAND VIEW
DUBLEX FAMILY SEA VIEW 2PAX
SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 1PAX
KING SUITE
SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 2PAX
DUBLEX FAMILY LAND VIEW 4PAX
SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
JUNIOR SUITE 2PAX
FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 2PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 2PAX
DUBLEX FAMILY SEA VIEW 3PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 4PAX
SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 1PAX
SUPERIOR STANDARD SEA VIEW 2PAX
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEA VIEW 3PAX
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
FAMILY ROOM LAND VIEW
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 3PAX
FAMILY 2 BEDROOM LAND VIEW 4PAX
SUPERIOR STANDARD SIDE SEA VIEW 3PAX
SUPERIOR STANDARD ROOM LAND VIEW 2PAX
frlv family room lv
frsv family room sv
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny z widokiem na morze
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
SUPERIOR ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW
Junior suita z widokiem na morze
JUNIOR SUITE
FAMILY ROOM SEA VIEW
SUPERIOR BEZ WIDOKU NA MORZE
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
FAMILY ROOM 2 BEDROOMS LAND VIEW
srlv standard room lv
srlv standard room lv
srlv standard room lv
srssv standard room side sea view
srssv standard room side sea view
srssv standard room side sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
SUPERIOR ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
SUPERIOR ROOM SEA VIEW WITH BALCONY
DUBLEX FAMILY ROOM SEA VIEW

Royal Dragon - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Royal Dragon? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00